Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Πρόσκληση σε Βοιωτούς καλλιτέχνες απο τον Σύλλογο Γυναικών Νεοχωρίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου οι <<ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ>> προσκαλούν Βοιωτούς καλλιτέχνες να δηλώσουν συμμετοχή στην 8η  Εικαστική Εκθεση <<ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΓΡΗΑ ΠΙΚΑΣΗ>> απο 14 εως 19 Αυγούστου στην αίθουσα Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Συλλόγου.
Τηλ.επικοινωνίας 6977301041 κα Τσουρέλη Δήμητρα
Διαβάστε Περισσότερα »

«Παρκάρουν» τα Ι.Χ. τους για να μην πληρώνουν ασφάλιστρα

Νέα κόλπα βρίσκουν ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, που αδυνατούν  - λόγω κρίσης – να καλύψουν την ασφάλεια του οχήματός τουςΝέα κόλπα βρίσκουν ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, που αδυνατούν - λόγω κρίσης – να καλύψουν την ασφάλεια του οχήματός τους...
Αλυσιδωτές είναι οι επιπτώσεις, που έχει φέρει η κρίση στην ασφαλιστική αγορά, ιδιαίτερα στον κλάδο αυτοκινήτου, όπου η ασφάλιση είναι υποχρεωτική. Εκτός από το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ. μειώνουν διαρκώς τις καλύψεις στα συμβόλαια στις απολύτως υποχρεωτικές (για υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες), με στόχο να μειώσουν το κόστος και να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, υπάρχουν και αυτοί, που απέχουν πλήρως από την ασφάλιση του αυτοκινήτου τους και επιλέγουν να κυκλοφορούν ανασφάλιστοι.
Το φαινόμενο των Ι.Χ. χωρίς ασφαλιστική κάλυψη έχει πλέον πάρει δραματικές διαστάσεις και προκαλεί σημαντικά προβλήματα στις ασφαλιστικές εταιρίες, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη βιωσιμότητα πολλών εξ αυτών.
Η τελευταία… «μόδα» από πολλούς επιτήδειους ιδιοκτήτες – γιατί υπάρχουν και αυτοί που μπορούν, αλλά δεν πληρώνουν – ακούει στο όνομα «παρκάρω το Ι.Χ. μου και το δηλώνω σε ακινησία». Τι ακριβώς είναι αυτή η πρακτική;
Αντί να καταθέτουν τις πινακίδες τους, προτιμούν να έχουν σε ακινησία τα αυτοκίνητά τους - ή έτσι δηλώνουν - με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται να τα ασφαλίζουν για το διάστημα αυτό. Δεν είναι λίγες, πάντως, οι περιπτώσεις, όπου έχει εντοπιστεί ότι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα κάθε άλλο παρά ακίνητα είναι !
Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι ελεγκτές των ασφαλιστικών εταιριών καταγράφουν και το φαινόμενο των ψεύτικων αποζημιώσεων. Πρόκειται, δηλαδή, για περιπτώσεις ασφαλισμένων, οι οποίοι στήνουν τροχαία ατυχήματα, με στόχο να αποφύγουν να καλύψουν οι ίδιοι τις όποιες ζημιές έχει το όχημά τους.
Τέλος, πολλοί ασφαλιστές συναινούν με τους πελάτες τους, που έχουν διακόψει την ασφάλιση, και – σε περίπτωση ατυχήματος – παρουσιάζουν ψεύτικα συμβόλαια, με ημερομηνία έναρξης ή ανανέωσης λίγα εικοσιτετράωρα πριν την πρόκληση ζημιάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προς εξαφάνιση η ρίγανη και το τσάι του βουνού

Στην εξαφάνιση της ρίγανης και του τσαγιού του βουνού οδηγεί η μαζική εκρίζωση και ανεξέλεγκτη συλλογή των φυτών.Στην εξαφάνιση της ρίγανης και του τσαγιού του βουνού οδηγεί η μαζική εκρίζωση και ανεξέλεγκτη συλλογή των φυτών....
Στην εξαφάνιση της ρίγανης και του τσαγιού του βουνού οδηγεί η μαζική εκρίζωση και ανεξέλεγκτη συλλογή των φυτών, προειδοποιεί η διεύθυνση Δασών της Αιτωλοακαρνανίας, ζητώντας την ορθολογική διαχείριση στη συλλογή τους.
Στην ανακοίνωσή της, η διεύθυνση αναφέρει:
«Επειδή είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος εξαφάνισης των ειδών του γένους Sideritis L. (τσάι βουνού) και του είδους Origanum vulgure (ρίγανη) , λόγω αυξημένης εμπορευματοποίησης και κινδύνου ανεξέλεγκτης συλλογής, θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε σχετικώς δείχνοντας προσοχή τόσο στον τρόπο συλλογής όσο και στην εποχή συλλογής. Αυτό άλλωστε υπαγορεύεται από την βασική αρχή της αειφορικής διαχείρισης των φυσικών πόρων.\
Έχει αναφερθεί ότι πολλοί αλλοδαποί- και όχι μόνο- συλλέγουν τεράστιες ποσότητες, οι οποίοι στη βιασύνη τους για να αποφύγουν τις νόμιμες συνέπειες, ξεριζώνουν τα φυτά ή τα συλλέγουν πριν την ανθοφορία με άμεση συνέπεια να καταστρέφονται οι πληθυσμοί των ειδών.
Στα πλαίσια της ορθολογικής διαχείρισης για μεν το τσάι η συλλογή θα πρέπει να γίνεται όταν η ταξιανθία βρίσκεται σε πλήρη άνθηση, κόβοντας 5-6 εκατοστά βλαστού από μέσα Ιουλίου έως μέσα Σεπτεμβρίου, για δε τη ρίγανη 8-10 εκατοστά πάνω από το έδαφος, από αρχές Αυγούστου έως τέλη Σεπτεμβρίου.
Η συλλογή θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις ΔΑΔ των Δασαρχείων με κατάλληλα κοπτικά εργαλεία και να αποφεύγεται πάση θυσία ή εκρίζωση των φυτών. Η ποσότητα που θα συλλέγεται θα πρέπει να περιορίζεται στην κάλυψη ατομικών αναγκών και μόνο, δεδομένου ότι για εμπορία των φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών απαιτείται άδεια.»
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για αντιχαλαζικά


Ο προϋπολογισμός του προγράμματος αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί με πόρους του ΕΛΓΑ.Με την προσθήκη της αντιβρόχινης μεμβράνης στις κερασιές και των αντιχαλαζικών διχτυών σε ροδιές εμπλουτίζεται το πρόγραμμα ενεργητικής προστασίας του ΕΛΓΑ για το 2013.
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί με πόρους του ΕΛΓΑ.
Μετά από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, που συνεδρίασε το βράδυ της Πέμπτης 19 Ιουλίου, ορίστηκε ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων η 15η Σεπτεμβρίου 2012.
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος, που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΛΓΑ, φτάνει τα 10 εκατ. ευρώ και έχει ήδη υπογραφεί από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμ΄ςο αναφέρει τα εξής: «Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΕΛΓΑ αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στα προγράμματα πρόληψης και προστασίας της αγροτικής παραγωγής από φυσικούς κινδύνους.
Στο πλαίσιο αυτό, το Δ.Σ. του ΕΛ.Γ.Α. έχοντας σαν γνώμονα την αρχή ότι «η πρόληψη αποτελεί επένδυση» στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και του πρωτογενούς τομέα, ενέκρινε το πρόγραμμα επιχορήγησης μέσων ενεργητικής προστασίας για το έτος 2012 συνολικού προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ.
Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου προγράμματος είναι η διεύρυνσή του και σε νέους κινδύνους, καθώς και η πρόβλεψη για χορήγηση πρόσθετων χρηματοοικονομικών διευκολύνσεων σε σχέση με αντίστοιχα προγράμματα του παρελθόντος.
Ειδικότερα, για το 2012 τα μέσα Ενεργητικής Προστασίας που θα επιχορηγήσει ο ΕΛ.Γ.Α. είναι :
α) Η πρόληψη ζημιών στα εσπεριδοειδή από παγετό, με την εγκατάσταση αντιπαγετικών ανεμιστήρων, καθώς και τη μετατροπή των υφιστάμενων πετρελαιοκίνητων αντιπαγετικών ανεμιστήρων σε ηλεκτροκίνητους. Το πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Άρτας, Αττικής (Περιοχή Δήμου Τροιζηνίας), Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Πρεβέζης και Θεσπρωτίας.
β) Η πρόληψη ζημιών από χαλάζι στα  μηλοειδή, τα πυρηνόκαρπα, τα ακτινίδια, τα αμπέλια και τις κερασιές, με την κατασκευή και εγκατάσταση συστημάτων με αντιχαλαζικά δίχτυα. Το πρόγραμμα αφορά τις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Εύβοιας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσ/νίκης, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λαρίσης, Λασιθίου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρεβέζης ( για πρώτη φορά) Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλωρίνης, Χαλκιδικής και Χανίων.
γ) Για πρώτη φορά στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η επιχορήγηση αντιβρόχινης μεμβράνης για την προστασία της κερασιάς από τη βροχή. Το πρόγραμμα αυτό γίνεται συνδυαστικά με το πρόγραμμα εγκατάστασης αντιχαλαζικών διχτυών και επομένως αφορά την προστασία της κερασιάς από τη βροχή και το χαλάζι σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας.
δ) Η προστασία της καλλιέργειας της ροδιάς από το χαλάζι και τη βροχή. Η ένταξη της καλλιέργειας αυτής στο πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί με νέα απόφαση του ΕΛΓΑ που θα ληφθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση σχετικής μελέτης για την καταλληλότητα του προγράμματος για την καλλιέργεια αυτή, η οποία αναμένεται να υποβληθεί στον ΕΛΓΑ στις αρχές του Φθινοπώρου.
Είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι με το νέο πρόγραμμα προβλέπεται, για πρώτη φορά, η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής, υπό την προϋπόθεση προσκόμισης εγγυητικής επιστολής τράπεζας, καθώς και η δυνατότητα τμηματικής καταβολής της επιχορήγησης, ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών κατασκευής και εγκατάστασης των συστημάτων ενεργητικής προστασίας.
Σημειώνεται ότι οι δαπάνες του προγράμματος που πραγματοποιούνται από αγρότες του κανονικού καθεστώτος Φ.Π.Α. απαλλάσσονται από το Φ.Π.Α.»
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Ελατοχώρι Πιερίας ο Λεβαδειακός


Πήρε τα… βουνά
Στο Ελατοχώρι Πιερίας θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας του Λεβαδειακού ενόψει της νέας σεζόν.

Η ομάδα της Βοιωτίας μπορεί να μην αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα όπως άλλες ΠΑΕ, όμως οι άνθρωποι του συλλόγου προτίμησαν να μην γίνουν η… εξαίρεση στον κανόνα, ο οποίος θέλει τις περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λίγκας, φέτος να κάνουν την προετοιμασία τους στην Ελλάδα.

Ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Παράσχος, μαζί του στο Ελατοχώρι πήρε και τους: Κυριακίδη, Κασμερίδη, Τσιντώτα, Μανωλά, Ζησόπουλο, Κοτίτσα, Γεωργίου, Νικολακάκη, Λισγάρα, Κουτσόπουλο, Μεντί, Κόρμπο, Ναπολεόνι, Ροτζέριο, Μαχαίρα, Μιλίσεβιτς, Ακόστα, Ζαουί, Βασιλείου, Μπουντόπουλο, Ζαννιά, Γκριτζάπη και Ντελέκο.

Κατά τα άλλα το πρόγραμμα της πρώτης προπόνησης του Λεβαδειακού που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (19/7) περιελάμβανε πολύ τρέξιμο, ενώ ο Παράσχος έδειξε πως δείχνει ιδιαίτερη σημασία στις ασκήσεις φυσικής κατάστασης που πραγματοποίησαν οι παίκτες της ομάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μίκι Ρούρκ: Δείτε πως είναι σήμερα! Σοκάρει η αλλαγή του!

Ο πάλαι ποτέ γόης του αμερικανικού κινηματογράφου που έχει στοιχειώσει τις γυναικείες φαντασιώσεις με ρόλους όπως αυτός του..
Τζων στη θρυλική ταινία 9 1/2 βδομάδες, σήμερα σοκάρει με την εμφάνισή του που δε θυμίζει ούτε στο ελάχιστο εκείνες τις ένδοξες εποχές.

Αντιθέτως ο πρωταγωνιστής κάνει ό, τι μπορεί για να αποδομήσει ακόμη περισσότερο την εικόνα του.

Ο 59χρονος Μίκι Ρουρκ με πολλά κιλά πάνω του και ρούχα που δεν ταιριάζουν στην ηλικία τους εθέαθη πρόσφατα σε κοινωνική εκδήλωση.
Η εικόνα του αγγίζει τα όρια του γραφικού καθώς ενώ φαίνεται πολύ μεγαλύτερος από την ηλικία του με εμφανή τα σημα΄δια των αποτυχημένων πλαστικών επεμβάσεων που τον παραμόρφωσαν, βάφει και τα μαλλιά του σε ένα παράταιρο χρώμα ενώ όλο το στυλ του απογοητεύει τους φαν του οικτρά! 



Διαβάστε Περισσότερα »

Ολη η αλήθεια για την απεργία στη Χαλυβουργία Ελλάδας

Ολη η αλήθεια για την απεργία στη Χαλυβουργία Ελλάδας
Μετά από 9 μήνες απεργίας που κηρύχθηκε παράνομη από τη Δικαιοσύνη απαιτήθηκε η επέμβαση των ΜΑΤ για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας Ελλάδας, λίγο πριν η ιδιοκτησία πραγματοποιήσει την απειλή της να το κλείσει οριστικά. Πότε όμως και για ποιό λόγο ξεκίνησε αυτή η απεργία;
Πέρυσι το Φθινόπωρο, μετά από ζημιές περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ τα τρία τελευταία χρόνια ,η ιδιοκτησία του εργοστασίου κάλεσε τους εργαζόμενους στα δύο της εργοστάσια στο Βόλο και τον Ασπρόπυργο να υπογράψουν επιχειρησιακή σύμβαση που προέβλεπε τη μείωση των εργάσιμων ημερών με αντίστοιχη μείωση μισθών. Η πρόταση θα αφορούσε εκ περιτροπής όλους τους εργαζόμενους και θα κατέληγε στο να λαμβάνουν όλοι το 60% των αποδοχών τους.
Η πρόταση του εργοδότη συνοδευόταν με την πλήρη ασφαλιστική κάλυψή τους (με 5ωρο ένσημο για όλες τις εργάσιμες μέρες) και την πρόβλεψη ότι οι όποιες αποζημιώσεις και οι συντάξεις θα δίνονταν με βάση τις πλήρεις αποδοχές,προ της συμφωνίας και όχι τις μειωμένες.
Πράγματι το δίλημμα ήταν εκβιαστικό: ΄Η θα αποδέχονταν την πρόταση ή θα υπήρχαν απολύσεις.
Οι εργαζόμενοι στο Βόλο αποδέχθηκαν τη συμφωνία και το εκεί εργοστάσιο συνέχισε να λειτουργεί κανονικά ενώ στον Ασπρόπυργο η ιδιοκτησία, μετά την απόρριψη της πρότασης προχώρησε σε απολύσεις.
Ετσι, η απεργία ξεκίνησε με αίτημα να ανακληθούν οι όλες οι απολύσεις και φυσικά να μην μειωθούν οι μισθοί.
Από εκεί και πέρα ξεκίνησε μια διελκυστίνδα που οδήγησε στη χθεσινή επέμβαση των ΜΑΤ, αφού προηγουμένως απέτυχε κάθε προσπάθεια συνδιαλλαγής.
Τις τελευταίες ημέρες πάντως και με αφορμή την αναγγελία της πρόθεσης της ιδιοκτησίας να κλείσει το εργοστάσιο ακούστηκαν πολλές καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονταν οι αποφάσεις για την απεργία.
Οι καταγγελίες αφορούσαν κυρίως τη δράση της συνδικαλιστικής παράταξης ΠΑΜΕ μέλη της οποίας έχουν κατηγορηθεί ότι απαγόρευαν σε όσους από τους εργαζόμενους ήταν κατά της απεργίας να μπαίνουν στις γενικές συνελεύσεις, ότι μέλη της που δεν είχαν καμία σχέση με το εργοστάσιο ήταν αυτά που δεν επέτρεπαν σε κανέναν εργαζόμενο να μπει στο κτίριο κ.λπ.
Τα οικονομικά μεγέθη
Η Χαλυβουργία Ελλάδας το 2010 είχε ζημίες 15,εκατομμυρίων ευρών σε συνέχεια των 32,5 εκατομμυρίων του 2009, και των 2,1 εκατομμυρίων του 2008.
Το 2007 σημειώθηκαν κέρδη 1,87 εκ. Ευρώ, το 2006 κέρδη 21,8 εκ ευρώ, το 2005 ζημιά 2,5 εκ ευρώ και το 2004 κέρδη 9,5 εκ. ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κόβουν τα πάντα για να βρουν τα υπόλοιπα 3,5 δισ. που θέλει η Τρόικα

Κόβουν τα πάντα για να βρουν τα υπόλοιπα 3,5 δισ. που θέλει η Τρόικα
Εξι νέα μέτρα μελετά η κυβέρνηση για να κόψει τα υπόλοιπα 3,5 δισ. που απομένουν ώστε να συγκεντρωθούν τα 11,5 δισ. που πρέπει να περικοπούν έως το 2014 προκειμένου η Ελλάδα να είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις που προβλέπει το δεύτερο Μνημόνιο.
Ενόψει της νέας επίσκεψης της Τρόικα την Τρίτη και της συνάντησης με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα την Πέμπτη η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη λήψη πέντε νέων μέτρων που αναμένεται να προκαλέσουν νέες αντιδράσεις.
Ομως τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και οι άλλοι δύο πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση γνωρίζουν ότι η κατάσταση είναι πλέον οριακή, τόσο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 34 δισ. Ευρώ, όσο και το ενδεχόμενο της επαναδιαπραγμάτευσης που θα χαλαρώσει την περίοδο προσαρμογής έως το 2015 ή και το 2016.
Αλλωστε όλα τα μηνύματα από τους εταίρους και δανειστές μας υπογραμμίζουν εμφατικά ότι ο χρόνος της Ελλάδας τελειώνει το Φθινόπωρο. Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του εκπροσώπου του επιτρόπου Ολι Ρεν ότι « η Τρόικα θα παραμείνει,αυτή τη φορά στην Αθήνα όσο χρειαστεί».
Αλλωστε, αυτός είναι ο τελευταίος κύκλος ελέγχου πριν από την έκθεση της Τρόικα που θα αποδεσμεύσει τη δόση και θα φέρει χρήματα στα ταμεία του Δημοσίου που ήδη βρίσκονται σε οριακή κατάσταση.
Ειδικότερα, τα υπόλοιπα 3,5 δισ., έως τα 11,5 δισ. σχεδιάζεται να εξοικονομηθούν,όπως αναφέρουν σήμερα οι εφημερίδες «Εθνος» και «Τα Νέα» με:
  • Την αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών
Αυτό θα συμβεί για να περιοριστεί ο αριθμός των προσλήψεων δασκάλων και καθηγητών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  • Το κλείσιμο όλων των δημόσιων ΚΤΕΟ
Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι η έως σήμερα λειτουργία των ιδιωτικών ΚΤΕΟ είναι απολύτως επιτυχημένη και η επέκταση του μέτρου θα εξοικονομήσει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για το δημόσιο.
  • Κλείσιμο των εταιρειών των Δήμων
Εκατοντάδες εκατομμύρια θα εξοικονομηθούν από την κατάργηση των κατά τεκμήριο ζημιογόνων φορέων των δήμων, ενώ προβλέπεται και η κατάργηση θέσεων συμβούλων δημάρχων με στόχο την εξοικονόμηση επιπλέον 60 εκατομμυρίων ευρώ.
  • Κατάργηση των επιστημονικών συνεργατών βουλευτών
Στόχο του μέτρου είναι να εξοικονομηθούν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ.
  • Συγχωνεύσεις νοσοκομείων φαρμακευτική δαπάνη
Με τις συγχωνεύσεις και τα λουκέτα νοσοκομείων που έχουν χαμηλή πληρότητα, αλλά και τον περαιτέρω περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν εκατοντάδες εκατομμύρια.
  • Περιστολή του μισθολογικού κόστους στις ΔΕΚΟ
Συζητούν την επέκταση του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ, ενώ εκτιμάται ότι πολλές από τις παρεμβάσεις των τελευταίων νόμων που αφορούσαν μεταξύ των άλλων και τη μείωση των αποδοχών κατά 30% σε σχέση με το 2009, έχουν μείνει στα χαρτιά και πρέπει τώρα να τρέξουν.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα »

Απαλλαγές τέλος για φορολογούμενους άνω των 40.000 ευρώ

 
Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ, περικοπή κατά 50% των φοροαπαλλαγών από 30.000 έως 40.000 ευρώ και πλήρη κατάργηση για τους φορολογούμενους με οικογενειακό εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ.



Μπαίνουν εισοδηματικά κριτήρια στις φοροαπαλλαγές, σύμφωνα με σχέδιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα εξετάζεται να...  μπει τέλος στις φοροαπαλλαγές για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ, περικοπή κατά 50% των φοροαπαλλαγών για νοικοκυριά με εισοδήματα από 30.000 έως 40.000 ευρώ και πλήρη κατάργηση των εκπτώσεων από τον φόρο εισοδήματος για τους φορολογούμενους με οικογενειακό εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ.

Με την τρόικα να πιέζει για κατάργηση των φοροαπαλλαγών και προτιμησιακών καθεστώτων, στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται δεκάδες φοροαπαλλαγές. Με τις περικοπές και τις καταργήσεις εκτιμάται ότι θα προκύψει αύξηση εσόδων τουλάχιστον κατά 3 δισ. €.

Το σχέδιο

Πιο συγκεκριμένα, εξετάζεται:
1.Να καταργηθούν πλήρως οι εκπτώσεις από τον φόρο εισοδήματος ποσοστού 10% των δαπανών για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, δωρεές, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας κ.λπ. για όσους φορολογούμενους δηλώνουν ετήσια οικογενειακά εισοδήματα πάνω από 40.000 ευρώ. Οι εκπτώσεις θα περικοπούν κατά 50% για όσους δηλώνουν οικογενειακό εισόδημα από 30.000 έως 40.000 ευρώ και θα διατηρηθούν για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ.
2.Να καταργηθούν οι ρυθμίσεις που προβλέπουν εκπτώσεις δαπανών χωρίς δικαιολογητικά από τα ακαθάριστα έσοδα εμπορικών, βιομηχανικών, βιοτεχνικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων.
3.Να καταργηθούν οι πρόσθετες μειώσεις φόρου εισοδήματος για τους μισθωτούς που εργάζονται σε παραμεθόριες περιοχές.
4.Να καταργηθούν οι μειώσεις στα καθαρά ποσά γεωργικού εισοδήματος για αγρότες και κτηνοτρόφους.
5.Να περικοπούν φοροαπαλλαγές για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές περιουσιακών στοιχείων.

Επανεξετάζονται οι διατάξεις που προβλέπουν:
Αφορολόγητο όριο 150.000 ευρώ για γονικές παροχές και για κληρονομιές ή δωρεές ακινήτων από τους γονείς στα παιδιά και από τον έναν σύζυγο στον άλλο, αφορολόγητα όρια για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές πρώτης κατοικίας,
σε 200.000 ευρώ για άγαμο,
250.000 ευρώ για έγγαμο και προσαυξάνονται κατά 25.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα τέκνα και κατά 30.000 ευρώ για κάθε ένα από το τρίτο και τα επόμενα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι θα πάρουν το επίδομα διατροφής


Απόφαση για την καταβολή των διατροφικών επιδομάτων του Μαΐου για 14.740 δικαιούχους, ύψους 5.146.471 ευρώ, υπέγραψε ο υπ. Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης.
 Η καταβολή θα γίνει άμεσα από τις Περιφέρειες σε δικαιούχους νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος, πνευμόμων και μυελού των οστών.

Στο μεταξύ, χθες, ο υπουργός Εσωτερικών και ο αναπληρωτής υπουργός είχαν συνάντηση εργασίας με τον βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρο Χαλβατζή, τον οποίον ενημέρωσαν για θέματα του υπουργείου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοινώθηκαν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Πειραματικά σχολεία

Τα ονόματα των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αποσπώνται στα πειραματικά σχολεία ανακοίνωσε... η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.

Οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα πληρώσουν λειτουργικά κενά των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2012-13.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα υποβολής ένστασης στη Δ.Ε.Π.Π.Σ. στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: depps@minedu.gov.gr, μέχρι και την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τον σχετικό πίνακα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr
patrastimes.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραιτήθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ – Λέει την ηγεσία του «διαβρωμένη»


Σαν βόμβα έσκασε η είδηση της παραίτησης του Πίτερ Ντόιλ, ανώτατου οικονομικού στελέχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο παραιτηθείς στην επιστολή του, κάνει λόγο, μάλιστα, για «διαβρωμένη ηγεσία» στο Ταμείο.
Ο Πίτερ Ντόιλ που ήταν σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ που επιμελείται τα μνημόνια του ευρωπαϊκού νότου, στην επιστολή παραίτησής του, κατηγορεί το ΔΝΤ για «αποτυχία πρώτης γραμμής» αναφορικά στην καθυστέρησή του στην αντιμετώπιση του παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Η παραίτηση του Ντόιλ έχει ημερομηνία 18 Ιουνίου ωστόσο το αμερικανικό δίκτυο CNN είναι αυτό που διέρρευσε το περιεχόμενό της. Μάλιστα ο Πίτερ Ντόιλ αναφέρει πως νοιώθει ντροπή που εργάστηκε στον οργανισμό.
Ο ίδιος παραδέχεται πως δούλεψε σκληρά επί 20 χρόνια και εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στο να παραιτηθεί, τονίζει ότι δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στο πόστο του.
Στην επιστολή του ο παραιτηθείς δεν αναφέρεται μόνο στον ίδιο αλλά και στο Ταμείο και την διοίκησή του. Κάνει λόγο μάλιστα για «ανικανότητα», «αποτυχία» και «καταστροφικούς διορισμούς σε ότι αφορά την διεύθυνση του ΔΝΤ, τα τελευταία δέκα χρόνια».
Στην επίθεση που εξαπολύει στην ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Ντόιλ υποστηρίζει πως το Ευρωπαϊκό Τμήμα του οργανισμού έχει επιφορτιστεί με τα πακέτα που αφορούν την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία και συνεχίζει λέγοντας ότι πρόκειται για μία «αποτυχία πρώτης γραμμής» για το ΔΝΤ που δεν προειδοποίησε έγκαιρα για το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Θήβας-Χαλκίδας της ΚΝΕ διοργανώνει τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5


                   ΜΗ ΝΑΡΚΩΝΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ
                           ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!
Στα πλαίσια της πάλης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά η Νομαρχιακή Οργάνωση Θήβας-Χαλκίδας της ΚΝΕ διοργανώνει τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 την Παρασκευή 27/07/2012 στο γήπεδο 5x5 στους Αγίους Θεοδώρους (πλησίον Μαρινόπουλου). Απευθυνόμαστε σε εργατικά σωματεία, αθλητικά σωματεία, πολιτιστικούς συλλόγους, μαθητικά συμβούλια, σε όποια ερασιτεχνική ομάδα θέλει να συμμετάσχει, να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.
  
  Τα ναρκωτικά δεν είναι ούτε ελεύθερη επιλογή, ούτε δικαίωμα, όπως πάνε να τα παρουσιάσουν. Είναι επιλογή ανελεύθερη, είναι κατάλυση κάθε δικαιώματος. Είναι γνωστό πως ο εξαρτημένος άνθρωπος, από οποιοδήποτε πράγμα και πολύ περισσότερο από μία ουσία, είναι το καλύτερο θύμα, το καλύτερο πειθήνιο όργανο για την κυρίαρχη πολιτική, το καλύτερο εξάρτημα της μηχανής.

   Τα ναρκωτικά είναι ακραία μορφή αποξένωσης, περιθωριοποίησης. Αποξενώνουν το νέο από την κοινωνία, τους φίλους, την οικογένειά του. Τα ναρκωτικά δεν είναι επικίνδυνα επειδή είναι παράνομα και κινούν την περιέργεια. Είναι παράνομα επειδή ακριβώς είναι επικίνδυνα.
  Τώρα ο λαός και τα παιδιά του να πιστέψουν στη δύναμή τους, να ισχυροποιήσουν το εργατικό - λαϊκό κίνημα που θα βάλει τέλος στις θυσίες για την πλουτοκρατία. Να δυναμώσει η οργανωμένη λαϊκή αλληλεγγύη. Πλευρά αυτής της πάλης και κρίκος μπορεί και πρέπει να είναι η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.
  Οι νέοι πρέπει να ζουν με δικαιώματα στη δουλειά, στη μόρφωση, στην ψυχαγωγία. Να ονειρεύονται μια άλλη κοινωνία και να παλεύουν γι’ αυτήν με ψηλά το κεφάλι. Για όσους σπρώχτηκαν στα μονοπάτια των ουσιών, να υπάρχει η δυνατότητα θεραπείας και επανένταξης δημόσιας και δωρεάν, ώστε να αγωνιστούν και αυτοί μαζί με όλους για μια «ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις».
 Δεν είναι τυχαίο ότι την περίοδο της οικονομικής κρίσης έχουν αυξηθεί τα ναρκωτικά σε εργατογειτονιές και παιδιά λαϊκών οικογενειών. Αυτοί οι νέοι είναι η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης, οι αυριανοί εκμεταλλευόμενοι εργάτες. Θέλουν να τους έχουν στο χέρι και «κοιμισμένους», για να μην μπορούν να αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους ως άνθρωποι και ως εργάτες. Είναι συγκεκριμένοι οι υπεύθυνοι και έχουν ονοματεπώνυμο. Όλοι αυτοί που εκμεταλλεύονται τον κόπο τόσων ανθρώπων που φτάνουν τοις οικογένειες μας σε οικονομικό αδιέξοδο, οι ίδιοι με δηλώσεις τους χωρίζουν τα ναρκωτικά σε «σκληρά» και «μαλακά». Οι ίδιοι λένε πώς είναι ελευθερία η χρήση ναρκωτικών.
 Η ΚΝΕ σας προτείνει να γυρίσουμε τις πλάτες σε όλους αυτούς και τους υπηρέτες τους με τα κόμματά τους (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΞ.ΕΛ-ΔΗΜΑΡ-ΧΑ) και να βάλουμε πλάτη για τη λαϊκή συμμαχία, τη ρήξη και την ανατροπή με αυτό το σύστημα. Να περάσουμε από τον κόσμο εκμετάλλευσης στον κόσμο της ελευθερίας. Αγώνας για λαϊκή εξουσία- λαϊκή οικονομία, για έναν κόσμο χωρίς εξάρτηση από ουσίες. Αγώνας για τον Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό που ως στόχο θα έχει τις λαϊκές ανάγκες και όχι το κέρδος. 
Δηλώσεις συμμετοχών μέχρι 24/07/2012. 
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6976902925 Παναγιώτης.
viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η πρόγνωση του καιρού για το καλοκαίρι

Μίνι καύσωνες τον Ιούλιο, καλοκαιρινές θερμοκρασίες τον Αύγουστο.
Ένας θερμός σε γενικές γραμμές ξηρός και με τα συνηθισμένα για την εποχή μελτέμια του περιμένει τους Έλληνες.

Αυτό προβλέπει ο μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας ο οποίος τονίζει παράλληλα ότι «φέτος ο καύσωνας ξεκίνησε από τις 10 Ιουνίου με θερμοκρασίες 35 βαθμούς Κελσίου ενώ από τις 20 Ιουνίου και μετά το θερμόμετρο έφτασε στους 40 βαθμούς με αποτέλεσμα ο Ιούνιος να είναι κατά 2-3 βαθμούς θερμότερος από το μέσο όρο των κανονικών για την εποχή θερμοκρασιών».

Ο Ιούλιος ήταν ακόμα πιο ζεστός, με το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα η Ελλάδα να επηρεαστεί από κύμα καύσωνα στο διάστημα 5 με 16 Ιουλίου, περίοδο όπου ο υδράργυρος στις περισσότερες περιοχές έφθαναν και τους 40-42 βαθμούς Κελσίου χτυπώντας κόκκινο.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι το υπόλοιπο διάστημα του Ιουλίου προβλέπεται να κυλήσει σε κανονικά επίπεδα, ενώ αναμένονται και διαστήματα ανόδου της θερμοκρασίας χωρίς όμως ισχυρό καύσωνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι διανύουμε ξηρή περίοδο με μεγάλα διαστήματα ανομβρίας, ακόμα και μειωμένες καταιγίδες.

Ένα τυπικό θερμό καλοκαίρι

«Ο Αύγουστος, σύμφωνα με τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις, που σημειώνεται ότι ακόμα είναι σε ερευνητικό στάδιο και δεν έχουν την ακρίβεια των καθημερινών προβλέψεων, φαίνεται ότι θα είναι κι αυτός ζεστός και ξηρός μήνας όπως είναι ο τυπικός ελληνικός Αύγουστος με τα μελτέμια του, αλλά με μικρότερα διαστήματα ζεστών ημερών και γενικά με μικρή πιθανότητα για ισχυρό καύσωνα. Οι θερμοκρασίες συνολικά το μήνα Αύγουστο θα είναι περίπου στα κανονικά επίπεδα, ενώ και οι βροχές φαίνονται σχετικά περιορισμένες. Ωστόσο το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου προβλέπονται ακόμη και καταιγίδες σε αρκετά σημεία της χώρας» εξηγεί ο κ Σιούτας.

Στο μάτι του...ανεμοστρόβιλου

Οι περιοχές της Δυτικής Ελλάδας Κέρκυρα, Ηλεία και Ζάκυνθος έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα τα επόμενα χρόνια να «χτυπηθούν» από ανεμοστρόβιλους τους γνωστούς «σιφώνες ξηράς». Ακολουθούν η Ρόδος , οι παραλιακές και πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίας.΄
Τα παραπάνω προβλέπει το μοντέλο έγκαιρης πρόγνωσης σιφώνων που έχει επεξεργαστεί και παρουσίασε πρόσφατα σε Παγκόσμιο Συνέδριο Μετεωρολογίας στην Αθήνα διεθνής ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον Δρ Μετεωρολογίας του ΕΛΓΑ Μιχάλη Σιούτα.

Ο ... «κυνηγός των σιφώνων», των ανεμοστρόβιλων που ξεσπούν σε θαλάσσιες περιοχές προκαλώντας συχνά σοβαρές ζημίες Μιχάλης Σιούτας εξηγεί ότι «θαλάσσιοι σίφωνες μπορούν να εμφανισθούν σχεδόν σ’ όλες τις θαλάσσιες περιοχές, με μεγαλύτεροι όμως συχνότητας εμφανίζονται στο Κρητικό Πέλαγος, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης».

Στο ίδιο Συνέδριο υποβλήθηκε και εργασία όπου καταγράφονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα όπως το χαλάζι που πέφτει συχνά στη Μακεδονία τη θερινή περίοδο.

Οι περιοχές που εμφανίζεται το χαλάζι στην Ελλάδα το καλοκαίρι (αριστερή εικόνα) και το χειμώνα (δεξιά εικόνα). Στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στη Μακεδονία το χαλάζι εμφανίζεται τη θερινή περίοδο, ενώ είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο το χειμώνα. Αντίθετα στη νότια Ελλάδα το χαλάζι εμφανίζεται κυρίως το χειμώνα. Εξαίρεση αποτελούν τα ηπειρωτικά της Δυτικής Ελλάδας όπου το χαλάζι εμφανίζεται σχεδόν όλο το χρόνο.

Ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως καταιγίδες, πλημμύρες, μπουρίνια, ανεμοθύελλες, ανεμοστρόβιλοι, ξηρασίες, κύματα καύσωνα, παγετοί συνέβαιναν και στο παρελθόν. Αυτό που παρατηρούμε και αποτελεί ένδειξη κλιματικής μεταβολής είναι η αύξηση της συχνότητας αλλά και της σφοδρότητας των ακραίων αυτών φαινομένων. Σύμφωνα με τις περισσότερες μελέτες η κλιματική αυτή μεταβολή οφείλεται στην αλλοίωση του ατμόσφαιρας και την καταστροφή του γήινου φυσικού περιβάλλοντος λόγω της αλόγιστης και εκτεταμένης ανθρώπινης παρέμβασης, με αποτέλεσμα οι επιδράσεις και συνέπειες στο κλίμα και στα καιρικά φαινόμενα να είναι ιδιαίτερα δυσμενείς.

Ο Μιχάλης Σιούτας είναι μετεωρολόγος στο ΕΛΓΑ και έχει εξειδικευθεί στη μελέτη ακραίων καιρικών φαινομένων και ειδικά των σιφώνων. Μαζί με μια ομάδα ειδικών καταγράφει όλες τις παράλιες περιοχές και στην Ελλάδα που εμφανίζονται ανεμοστρόβιλοι, τα λεγόμενα «σιφώνια του Αιγαίου».

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΤ: Ρευστότητα τέλος για τις ελληνικές τράπεζες

ΕΚΤ: Ρευστότητα τέλος για τις ελληνικές τράπεζες
Ολοένα και αυξάνεται η πίεση προς τις ελληνικές τράπεζες. Αυτήν την φορά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε από τις 25 Ιουλίου να σταματήσει να δέχεται «την προσκόμιση ελληνικών κρατικών ομολόγων».
Συγκεκριμένα η απόφαση λέει χαρακτηριστικά πως δεν δέχεται «την προσκόμιση ελληνικών κρατικών ομολόγων ως ενέχυρων για αναχρηματοδότηση, λόγω της λήξης του προγράμματος επαναγοράς διαπραγματεύσιμων χρεογράφων που έχουν εκδοθεί ή είναι πλήρως εγγυημένα από το ελληνικό κράτος».
Αυτό σημαίνει πως την επόμενη εβδομάδα θα σταματήσει η πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τις ελληνικές τράπεζες, έτσι ώστε μόνη πηγή ρευστότητας για τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα είναι πλέον ο έκτακτος μηχανισμός της Τράπεζας της Ελλάδος (Emergency Liquidity Assistance - ELA).
Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, «λόγω της λήξης, στις 25 Ιουλίου 2012, του σχήματος επαναγοράς τους, τα ομόλογα που εκδόθηκαν ή φέρουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου θα καταστούν προσωρινά μη επιλέξιμα για χρήση ως ενέχυρο σε πράξεις νομισματικής πολιτικής του ευρωσυστήματος». Πάντως όπως αναφέρεται, η κεντρική τράπεζα, «μετά την αξιολόγηση της Τρόικα για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, θα επανεξεταστεί και η αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως εγγυήσεις».
Αυτό σημαίνει πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ασκεί προφανώς πιέσεις προς την ελληνική πλευρά ενόψει και της επαναδιαπραγμάτευσης την οποία έχει εκφράσει πως θέλει να κάνει η κυβέρνηση για τους όρους του Μνημονίου. Έτσι συνδέεται η περαιτέρω χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών με την αξιολόγηση της Τρόικα, από την οποία αναμένεται πως θα κριθεί και το μέλλον του ελληνικού προγράμματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θα τελειώσει την καριέρα του στην ομάδα της καρδιάς του


Απομένει το τελικό ραντεβού την Δευτέρα με τον Δημήτρη Γόντικα

Το κρίσιμο ραντεβού του Κώστα Ελευθεράκη και του Γιώργου Καραγκούνη ολοκληρώθηκε με το κλίμα στο τέλος της συνάντησης να είναι απόλυτα θετικό.

Έτσι, όλα δείχνουν πως ο Γιώργος Καραγκούνης θα μείνει στον Παναθηναϊκό για να ολοκληρώσει την καριέρα του στην ομάδα της καρδιάς του.

Απομένει το τελικό ραντεβού την Δευτέρα με τον Δημήτρη Γόντικα για το οικονομικό κομμάτι, ούτως ώστε να σφραγιστεί η παραμονή του «τυπάρα» στο «τριφύλλι».

Εξάλλου, ο διεθνής μέσος δεν είχε κανέναν προβληματισμό με τις κατά πολύ μειωμένες αποδοχές που ακούγεται ότι θα του προταθούν, μια και η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό είναι αδιαμφισβήτητη. Και σε αυτή την κρίσιμη καμπή της ιστορίας του συλλόγου, καταλαβαίνει πολλά και το έχει αποδείξει αυτό και στο πρόσφατο παρελθόν. Το «θέμα» του Καραγκούνη έχει να κάνει με τον χρόνο συμμετοχής του. Κι όπως καταλαβαίνει αυτός τα οικονομικά της ομάδας, θέλει να τον καταλάβουν κι αυτόν οι ιθύνοντες της ομάδας…

Αφού πέρυσι, ο «τυπάρας» δεν υπολογίζονταν σχεδόν καθόλου από τον Φερέιρα και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Θεωρεί, δε, όπως απέδειξε και στο EURO, πως μπορεί να προσφέρει αρκετά. Και φυσικά, εννοείται ότι θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στους «πράσινους», αλλά με τον τρόπο που ονειρεύεται και όχι στην… ναφθαλίνη. Ειδάλλως, όπως είπε στον Κώστα Ελευθεράκη, δεν υπάρχει λόγος να μένει στο «τριφύλλι».

Από την άλλη πλευρά, ο Κώστας Ελευθεράκης πριν καν αρχίσει η σεζόν, δεν μπορούσε να του υποσχεθεί και πάρα πολλά, αφού κανείς δεν ξέρει πως θα κυλήσει η χρονιά, αλλά σίγουρα, εάν αποδείξει ο Καραγκούνης πως μπορεί να βοηθήσει όσο την Εθνική, θα είναι στα πλάνα του προπονητή του. Ο «τυπάρας» δέχτηκε όσα του είπε ο Ελευθεράκης, κι έτσι, το μόνο που απομένει είναι το τελικό ραντεβού της δευτέρας με τον Δημήτρη Γόντικα για τις ετήσιες απολαβές του. Και δύσκολα θα χαλάσει εκεί το deal…
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ Απόπειρα απαγωγής παιδιού on camera!

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη ενός επίδοξου απαγωγέα έχουν εξαπολύσει οι Αρχές στη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α.
Όπως φαίνεται και στα πλάνα από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, άγνωστος επιχείρησε να απαγάγει την Τετάρτη ένα 10χρονο κορίτσι μπροστά στα μάτια του 2χρονου αδερφού της.

Ευτυχώς ο επίδοξος απαγωγέας δεν τα κατάφερε. Ωστόσο, ο δήμαρχος της πόλης έχει επικηρύξει τον άνδρα για 10.000 δολάρια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 21 Ιουλίου.....
Γεγονότα
356 π.Χ: Ο νεαρός Ηρόστρατος πυρπολεί τον Ναό της Αρτέμιδας στην Έφεσο, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου.
1825: Αποτυχημένες επιθέσεις του Κιουταχή εναντίον του Μεσολογγίου. Οι υπερασπιστές του απορρίπτουν τις προτάσεις του Κιουταχή για υπογραφή συνθήκης.
1904: Ολοκληρώνεται ο υπερσιβηρικός σιδηρόδρομος, ο οποίος ξεκινάει από τη Μόσχα και φτάνει μέχρι το Βλαδιβοστόκ στον Ειρηνικό Ωκεανό. Έχει μήκος 4.607 μίλια.
1925: Ο καθηγητής βιολογίας Τζον Σκόουπς καταδικάζεται σε πρόστιμο 100 δολαρίων, επειδή διδάσκει στους μαθητές του σε Λύκειο της πόλης Ντέιτον του Τενεσί τη Θεωρία της Εξέλιξης του Κάρολου Δαρβίνου.
1930: Εγκαινιάζεται από τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο ο υπόγειος σταθμός του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στην Πλατεία Ομονοίας, με τον οποίο ενώνονται ο αστικός σιδηρόδρομος Αθήνας - Πειραιά με το Θηρίο, δηλαδή τη γραμμή από την Πλατεία Αττικής μέχρι την Κηφισιά.
1950: Η Βουλή παραπέμπει στο Ειδικό Δικαστήριο (Υπουργοδικείο) τον τέως υπουργό Μεταφορών Πάνο Χατζηπάνο με την κατηγορία της απιστίας κατά του Δημοσίου σχετικά με σκάνδαλο μεταφοράς των καυσίμων. Στις 15 Φεβρουαρίου 1951 θα καταδικασθεί σε 2 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Γεννήσεις
1816: Πάουλ Γιούλιους Φον Ρόιτερ, (Ίσραελ Μπιρ Γιοσαφάτ το πραγματικό όνομά του), γερμανός βαρόνος, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. (Θαν. 25/2/1899)
1911: Μάρσαλ ΜακΛιούαν, καναδός επικοινωνιολόγος, γνωστός για την περίφημη φράση του «Το μέσο είναι ο μήνυμα». (Θαν. 31/12/1980)
1948: Στέφανος Γεωργίου, μουσικός. Έκανε σπουδαία καριέρα ως τραγουδοποιός στην Αγγλία με το όνομα Κατ Στίβενς και τώρα, έχοντας ασπαστεί τον ισλαμισμό, ονομάζεται Γιουσέφ Ισλάμ.

Θάνατοι
1425: Μανουήλ Β' Παλαιολόγος, αυτοκράτορας του Βυζαντίου. (Γεν. 27/6/1350)
1928: Κώστας Καρυωτάκης, έλληνας ποιητής. (Γεν. 30/10/1896)
1965: Σωτήρης Πέτρουλας, φοιτητής και στέλεχος της Νεολαίας Λαμπράκη. Σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια φοιτητικής διαδήλωσης κατά της Αποστασίας στην Αθήνα. (Γεν. 1942)





Διαβάστε Περισσότερα »

Ελληνογερμανική ποδοσφαιρική ''μάχη'' στο Μαρτυρικό Δίστομο για τους 218 Σφαγιασθέντες

Ελληνογερμανική ποδοσφαιρική μάχη στο Μαρτυρικό Δίστομο! Η ''μάχη'' αυτή την φορά δεν... χώριζε, αλλά ένωνε καθώς ήταν... αφιερωμένη στην Μνήμη των 218 Διστομιτών που σφαγιάστηκαν στις 10 Ιουνίου 1944 από τα γερμανικά -ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και για την δικαίωσή τους βρίσκεται σε εξέλιξη πολύχρονος δικαστικός αγώνας που έφτασε μέχρι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης! Ένας αγώνας- κραυγή με μήνυμα ''ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ'', συνοδευόμενος από προσκύνημα των νέων γερμανών στο Μαρτυρικό Δίστομο!

''Αντίπαλες'' ομάδες στο ανακαινισμένο γήπεδο του Διστόμου ήταν ο τοπικός - ιστορικός - ποδοσφαιρικός σύλλογος ''Αμβρυσσέας'' και η SJC HOVELRIEGE, μια ομάδα από φίλους,εθελοντές και μέλη της γνωστής κίνησης Γερμανών Νομικών ''ΑΚ Δίστομο-Αμβούργο'' που παρέχει, χρόνια τώρα, νομική και ηθική στήριξη στον αγώνα των Διστομιτών, σε διεθνές επίπεδο και αρκετούς γερμανούς μαθητές που αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό.
Η ομάδα των περίπου 50 φίλων του Διστόμου και υποστηρικτών της Ελλάδας, βρίσκεται και φέτος στην χώρα μας συνδυάζοντας διακοπές και ...ακτιβισμό υπέρ του αγώνα του Διστόμου και των άλλων ελληνικών χωριών που σφαγιάσθηκαν από τους γερμανούς την κατοχή.Συνοδευόμενοι από τον δραστήριο αγωνιστή και αντιδικτατορικό Δαμιανό Βασιλειάδη με τα 20 τρόχόσπιτα, οι γερμανοί ακτιβιστές ξεκίνησαν από την Πάτρα και - αφού προσκύνησαν στο Μαυσωλείο των Καλαβρύτων- προχθές επισκέφθηκαν το Μαρτυρικό Δίστομο ,όπου φιλοξενήθηκαν από τον Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας στις κατάφυτες με πλατάνια εγκαταστάσεις της Παιδικής Κατασκήνωσης στον Αγιο Νικόλαο Παραλίας Διστόμου,με την όμορφη αμμουδιά και τις πηγές νερού που βγαίνουν μέσα στην θάλασσα!Τα μέλη της Γερμανικής ομάδας κατέθεσαν στεφάνι στο Μαυσωλείο των Σφαγιασθέντων Διστομιτών στον ομόνυμο λόφο .


Έκλαψαν από το μοιρολόι- σπάραγμα
Μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο από συγκίνηση κλίμα -και αφού τους μεταφέρθηκε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Γιάννη Πατσαντάρα - ξεναγήθηκαν από Συμβούλους του Δήμου και του Τοπικού Συμβουλίου στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού δίπλα στο Δημαρχειακό Μέγαρο: Βουρκουμένοι οι νεαροί γερμανοί - και με ένα πελώριο ''ΓΙΑΤΙ'' στο βλέμμα τους για τις φρικαλεότητες των ναζιστών συμπατριωτών τους - είδαν το επετειακο βίντεο και άκουσαν το χρόνικό της Σφαγής, ενώ αρκετοί έκλαψαν ακούγοντας το μοιρολόι- σπάραγμα ''Εδώ το λένε Δίστομο''.Στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στο χωριό και συζήτησαν φιλικά με νεολαίους του Διστόμου στην Πλατεία.

Στο γήπεδο: 21 άνδρες και μια ...γυναίκα!
Το αποτέλεμα του όμορφου ποδοσφαιρικού αγώνα που έγινε την επόμενη ημέρα (χθές) ήταν 1-1, αλλά πιο όμορφα ήταν τα όσα έγιναν στην τελετή που έγινε πρός τιμή τους στο ημίχρονο: Δακρυσμένοι οι γερμανοί ποδοσφαιριστές και οι συνοδοί φόρεσαν το μετάλλιο της Πόλης του Διστόμου για την Σφαγή στο στήθος τους και σήκωσαν το αναμνηστικό κύπελλο που πήραν.''Η παρουσία μας και η απότιση τιμής στην Μαρτυρική πόλη του Διστόμου είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε εμείς,μαζί με την πλήρη συμπαράστασή μας στον αγώνα για δικαίωση'' έλεγε μετά ένα από τα μέλη της ομάδας.''Αγωνιζόμαστε επίσης,όσο μπορούμε, για να σταματήσει η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης κατά της Ελλάδας στα οικονομικά '', έλεγαν στις συζητήσεις τους.
Οι γερμανοί - που στην ενδεκάδα τους είχαν και μια καταπληκτική σε απόδοση ...γυναίκα, σε αμυντικά καθήκοντα - εντυπωσιάστηκαν από το ότι ο ''Αμβρυσσέας'' είναι μια τόσο παλιά 'ομάδα ( έτος ιδρύσεως 1928).Μάλιστα κάλεσαν τους ποδοσφαιριστές του Αμβρυσσέα να κάνει του χρόνου - και κάθε χρόνο - την προετοιμασία του φιλοξενούμενοι σε εγκαταστάσεις της Ακαδημίας του συλλόγου, δίπλα στο Ντόρμουντ!

Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος η ΕΡΤ από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Ελάφρυνση του λογαριασμού της ΔΕΗ με αποσύνδεση των δημοτικών τελών και του τέλους της ΕΡΤ, που ισοδυναμούν περίπου με το 30% της τελικής του αξίας... εξετάζει το υπουργείο Ενέργειας από κοινού με το υπουργείο Οικονομικών.

Στόχος είναι να ελαφρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο λογαριασμός του ρεύματος από τις πάμπολλες επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων και στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται και η μείωση των τριών Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης που έχουν επιβληθεί στο ηλεκτρικό ρεύμα μέσω του Μνημονίου, θέμα ωστόσο για το οποίο απαιτείται να βρεθούν άλλα ισοδύναμα μέτρα, κάτι που δεν ισχύει για τα δημοτικά τέλη και το τέλος ΕΡΤ.

Σκοπός της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εφόσον φυσικά συμφωνήσουν τα συναρμόδια υπουργεία, είναι οι παραπάνω αλλαγές να έχουν «κλειδώσει» το αργότερο ώς το φθινόπωρο προκειμένου να τεθούν σε ισχύ από το 2013.

Στα παραπάνω αναφέρθηκε χθες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, αρμόδιος για τα ενεργειακά Ασημάκης Παπαγεωργίου, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα αυξήσεων στα τιμολόγια τουλάχιστον έως το τέλος του έτους. Φαίνεται ωστόσο ότι δεν ισχύει το ίδιο για το τέλος ΑΠΕ. Το ενδεχόμενο αύξησής τους βρίσκεται στο τραπέζι, όπως παραδέχθηκε ο υφυπουργός, προκειμένου να καλυφθεί μέρος της συνεχώς αυξανόμενης «τρύπας» του λογαριασμού ΑΠΕ (290 εκατ. ευρώ, τέλος Ιουνίου) που τηρεί ο Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, (ΛΑΓΗΕ), με συνέπεια οι καθυστερήσεις πληρωμών προς τους πράσινους παραγωγούς να φτάνουν τους τρεις και τέσσερις μήνες.

Στο ίδιο πλαίσιο ο ΛΑΓΗΕ θα ενισχυθεί με δάνειο 140 εκατ. ευρώ που θα εκταμιευθεί την επόμενη εβδομάδα από το Ταμείο Παρακαταθηκών.

Πιο μόνιμα ωστόσο μέτρα για να συγκρατηθεί το πράσινο έλλειμμα του λογαριασμού ΑΠΕ που απειλεί να τινάξει στον αέρα όλη την αγορά θα είναι οι δραστικές αλλαγές στο μοντέλο στήριξης των ΑΠΕ, καθώς και η ενίσχυσή του από το 2013 με τα έσοδα που θα έχει το κράτος από τις δημοπρασίες ρύπων που παύουν να είναι δωρεάν. Το α' πακέτο μέτρων για την ενίσχυση ρευστότητας της αγοράς θα ανακοινωθεί ως το τέλος Ιουλίου, ενώ από το φθινόπωρο θα υπάρξει β' πακέτο μέτρων με θεσμικές παρεμβάσεις για διόρθωση των στρεβλώσεων που ταλαιπωρούν τον χώρο. «Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε την αγορά για να αποφύγουμε αυξήσεις στα τιμολόγια» είπε ο κ. Παπαγεωργίου, προσθέτοντας ότι «οι συνθήκες έχουν αλλάξει, χρειάζονται παρεμβάσεις προς κάθε κατεύθυνση, ακόμη και δυσάρεστες».

Ανοιγμα νέων λιγνιτικών κοιτασμάτων. Στον τομέα των λιγνιτών ο κ. Παπαγεωργίου προανήγγειλε ότι εξετάζεται η παραχώρηση σε ιδιώτες νέων λιγνιτωρυχείων του Δημοσίου, της Ελασσόνας, της Δράμας και της Βεγόρας, κάτι που απέκλειε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου. Επίσης θα επιδιωχθεί να επιταχυνθεί ο διαγωνισμός παραχώρησης του ορυχείου της Βεύης στη Φλώρινα, που εκκρεμεί για περισσότερα από έξι χρόνια. Τέλος, για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων στην αγορά ενέργειας ανέφερε ότι το τίμημα δεν θα είναι το μοναδικό κριτήριο αλλά θα πρέπει να πληρούνται και άλλα ποιοτικά κριτήρια, όπως η στρατηγική και τα συμφέροντα της χώρας, αναφορά που «φωτογραφίζει» τη ΔΕΠΑ και την εμπλοκή της στον ελληνο-ιταλικό αγωγό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοί είναι οι πρώτοι φορείς του Δημοσίου που συγχωνεύονται;


Η συγχώνευση της ΔΕΘ με την Helexpo και τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών θα είναι...



η πρώτη κίνηση της κυβέρνησης για «νοικοκύρεμα» του δημοσίου. Έως το τέλος Αυγούστου θα γίνουν 270 καταργήσεις και συγχωνεύσεις, με την κυβέρνηση να διαβεβαιώνει πως δεν θα γίνουν απολύσεις.

Ο σχετικός κατάλογος είναι ήδη στα χέρια του πρωθυπουργού και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

- συγχώνευση του Τομέα Διαχείρισης Πιστώσεων για εκτέλεση έργων σε αρχαιολογικούς χώρους με τοΤαμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων.

- συγχώνευση του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης με τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθήνας και Πειραιά.

- μείωση των 29 φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών σε 13, ανά διοικητική περιφέρεια.

- σύμπτυξη των υπηρεσιών του υπουργείου Δικαιοσύνης για την προστασία ανηλίκων.

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των διοικητικών μονάδων των υπουργείων και των 1.500 νομικών προσώπων του δημοσίου τομέα, οπότε και αναμένεται η κατάργηση ή συγχώνευση200 - 300 οργανισμών. Βασικά κριτήρια είναι η ενοποίηση ομοιογενών φορέων και η συνάρτηση τουκόστους για τον φορολογούμενο σε σχέση με την χρησιμότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.

Τονίζοντας πως απολύσεις δεν θα γίνουν, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως θα γίνει αξιολόγηση του προσωπικού: «οι καλοί υπάλληλοι θα ανταμειφθούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιτάκης.

Μοιραία, πάντως, η συγχώνευση ή κατάργηση ενός φορέα θα επιφέρει αθρόες μετατάξεις. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις εκτιμήσεις, περίπου 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα μεταταχθούν, καθώς δεν θα έχουν αντικείμενο εργασίας.

star.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων: O απολογισμός πεπραγμένων 2011


Σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 217 του Ν.3463/06 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και του Κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλούμε να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα (Παλαιό Δημαρχείο) την 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 19:00 σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων όπου θα γίνει ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, για το έτος 2011», σ’ ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος Δημοτικής Δράσης.

Στην ειδική αυτή συνεδρίαση, δικαίωμα λόγου θα έχουν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων και οι πολίτες που θα συμμετάσχουν σ’ αυτήν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κορίτσι μου, ο Μπάρκουλης...


Η γιαγιά, που έδειχνε να διατηρούσε γλυκές αναμνήσεις από την εποχή του "κορίτσια, ο Μπάρκουλης" , κάπου μισό αιώνα πριν, ρώτησε με έντονο ενδιαφέρον τη νοσοκόμα στο ισόγειο του γηροκομείου Αθηνών, "έρχεται ο Ανδρέας; " .
Η...

νοσοκόμα, που μάλλον ήταν ξένη, λόγω ηλικίας, με το μύθο, ρώτησε "ποιος Ανδρέας; " .
"Ο Μπάρκουλης, κορίτσι μου" , απάντησε θυμωμένη η γιαγιά.
2012, κάπου 54 χρόνια από την εποχή που ο Ανδρέας Μπάρκουλης γύριζε τις ταινίες η "Μουσίτσα" και "Διακοπές στην Αίγινα" (1958) , με συμπρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη, κατέληγε στο γηροκομείο.
Μπαίνοντας, τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα. Ίσως κάποια από τα κορίτσια εκείνα της δεκαετίας του '50, που στις σχολικές τους τσάντες είχαν τις φωτογραφίες του, να 'ταν εκεί. Όπως η γιαγιά, που θύμωσε με τη νοσοκόμα.
Ο Μπάρκουλης, εκτός από θρύλος του σινεμά, υπήρξε ένας σπουδαίος ηθοποιός του θεάτρου. Από τους μεγάλους. Καμιά 20αριά χρόνια πριν έδινε ρεσιτάλ ηθοποιϊας στα θέατρα της Αθήνας.
Και τη στιγμή εκείνη ακριβώς που βρισκόταν στην ακμή της θεατρικής του καριέρας, ξαφνικά χάθηκε.
Που και που κάποιες κουτσομπολίστικες εκπομπές τον θυμόντουσαν. Και το πνεύμα του ρεπορτάζ ήταν, πως κατάντησε, με οικονομικά, αλλά και ψυχολογικά προβλήματα, ο Μπάρκουλης.
Η γυναίκα του, Μαρία, χειρουργήθηκε σε μια ιδιωτική κλινική. Ο γιος του, ο Νικολάκης μένει με τη γιαγιά του. Κι ο Μπάρκουλης μεταφέρθηκε στο γηροκομείο, για να έχει στέγη και φροντίδα. Που του έλειπαν.
Όπως και το χειροκρότημα στην είσοδο του γηροκομείου...

Κίμων Α.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ