Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Πάγωμα χρεών στις Τράπεζες για τους υπερχρεωμένους ανέργους.

 


«Πράσινο φως» ακόμα και για μηδενικές καταβολές χρηματικών ποσών από υπερχρεωμένα νοικοκυριά ανάβει η Δικαιοσύνη, όταν ο οφειλέτης έχει απολυθεί από τη δουλειά του και παραμένει άνεργος, καθώς και όταν αντιμετωπίζει αυξημένα οικονομικά προβλήματα για λόγους υγείας.





Δικαστική απόφαση «παγώνει» για 8 μήνες την υποχρέωση 33χρονου ανέργου (πρώην οδηγού ταξί) να..  καταβάλει οποιοδήποτε ποσό από τις οφειλές του προς 6 πιστωτικά ιδρύματα από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες που πήρε από το 2004, με συνέπεια το συνολικό χρέος του να εκτοξευθεί (με προσαυξήσεις, τόκους υπερημερίας κ.λπ.) σε 118.300 ευρώ.

8μηνο «πάγωμα»
Το Ειρηνοδικείο Νίκαιας δέχθηκε ότι το 8μηνο «πάγωμα» είναι επιβεβλημένο, καθώς από το 2011 έμεινε άνεργος με συνέπεια να καθίσταται προβληματική ακόμα και η επιβίωσή του, να τίθεται σε κίνδυνο και η ζωή του με δεδομένη την εύθραυστη υγεία του, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι λόγω της γενικότερης δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας δεν παρουσιάζει προοπτική βελτίωσης η οικονομική του κατάσταση. Ετσι επιφυλάχθηκε να επανεξετάσει την υπόθεση την άνοιξη του 2013 με ανοιχτό το ενδεχόμενο -εφόσον δεν υπάρξει καμία μεταβολή στα οικονομικά του δεδομένα στην προσοχή 4ετία- να απαλλαγεί από το σύνολο των οφειλών, όπως σημειώνει ο δικηγόρος του Π. Αναστασάτος, αφού ο ν. 3869/10 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά επιτρέπει τη διαγραφή χρεών.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σκέλος της δικαστικής απόφασης που καταλογίζει ευθύνες στις τράπεζες για τον υπερβολικό δανεισμό του και τον κακό υπολογισμό των οικονομικών του δυνατοτήτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γεωργιανός αιμοσταγής δολοφόνος σκότωσε την 69χρονη στη Φιλοθέη


 
‘Ένας 26χρονος γιγαντόσωμος Γεωργιανός με χαρακτηριστικά Ρώσου που αποφυλακίστηκε τον περασμένο Μάρτιο εκμεταλλευόμενος το γράμμα του νόμου, είναι ο άνθρωπος που στις 10 Ιουλίου, δολοφόνησε εν ψυχρώ την 69χρονη Αγγελική Καρποδίνη στο σπίτι της στη Φιλοθέη για να της αρπάξει λίγα ευρώ.

«Την είδα ξαφνικά μπροστά μου και δεν μπορούσα να κάνω τίποτε άλλο παρά μόνο να τη χτυπήσω» είπε με απόλυτη κυνικότητα στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών ο δράστης. Είναι το ίδιο πρόσωπο που στις 30 Μαίου, εισέβαλλε σε διαμέρισμα της οδού Γεωργίου Παπανδρέου στην Ηλιούπολη και έστειλέ με τις γροθιές του στην εντατική δύο ηλικιωμένους και έναν εργάτη. Και πάλι για να τους αρπάξει το ρευστό και αντικείμενα που είχαν στο σπίτι τους…

Ο Γεωργιανός που οι αστυνομικοί τον βαφτίζουν «μοναχικό λύκο» με ιδιαίτερα κτηνώδη ένστικτά ζούσε χρόνια στην Ελλάδα και τριγυρνούσε στα κακόφημα δρομάκια του κέντρου ληστεύοντας σπίτια και περαστικούς. Για αυτό το λόγο είχε συλληφθεί και μετά από μερικούς μήνες στη «στενή» αποφυλακίστηκε πριν μερικούς μήνες.

 Το βράδυ της 10ης Ιουλίου, τριγυρνούσε στα στενά της Φιλοθέης ψάχνοντας απεγνωσμένα ένα σπίτι να μπουκάρει και να αρπάξει χρήματα. Η διώροφη κατοικία της οδού Αγίας Φιλοθέης 17, που ανήκει στο γνωστό επιχειρηματία Καρποδίνη που δραστηριοποιείται στο χώρο των ξενοδοχείων και τον κατασκευών, του «γυάλισε». «Επέλεγε τυχαία τους στόχους με βάσει την προσβασιμότητα τους…», λέει στο protothema.gr αξιωματικός της Ασφάλειας. Έτσι, παραβίασε την πόρτα του υπογείου και ανέβηκε στο ισόγειο, όταν βρήκε μπροστά του στην 69χρονη Αγγελική Καρποδίνη. Πριν η γυναίκα προλάβει να αντιδράσει, ο Γεωργιανός όρμησε πάνω της και με απίστευτη μανία την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου. Στη συνέχεια άρπαξε ο,τι βρήκε μπροστά του και εξαφανίστηκε. Την άτυχη γυναίκα βρήκε λίγη ώρα αργότερα ο σύζυγος της πεσμένη στο πάτωμα, με πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι μέσα σε μια λίμνη αίματος.

 Οι αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής που έφθασαν στο σημείο, βρήκαν παντού αποτυπώματα. Ο Γεωργιανός που ήταν και χρήστης ναρκωτικών ουσιών δε φόραγε γάντια και έτσι είχε αφήσει παντού το στίγμα του. Οι αστυνομικοί, μέσα σε λίγη ώρα είχαν ταυτοποιήσει και γνώριζαν ποιος είναι ο δράστης όμως δεν μπορούσαν να τον βρουν πουθενά.

 Ομάδες αστυνομικών, γυρνούσαν στην περιοχή της Ομόνοιας και τον έψαχναν όμως ο δολοφόνος αν και ήταν γνωστός, φρόντιζε να κινείται προσεκτικά και να αποφεύγει τις κακοτοπιές. Ώσπου χθες, οι άνδρες του Ανθρωποκτονιών τον εντόπισαν στο τέρμα της οδού Πατησίων και αφού του πέρασαν χειροπέδες τον οδήγησαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δυναμική παρουσία των εργαζομένων του Αλουμινίου στα δικαστήρια της Λιβαδειάς για τη μετενέργεια



Δεκάδες εργαζόμενοι του Αλουμινίου κατέκλυσαν το μεσημέρι τα δικαστήρια της Λιβαδειάς, όπου εκδικάστηκε η προσφυγή του Σωματείου Εργαζομένων κατά της διοίκησης της επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας να χαρακτηριστεί παράνομη η μονομερής καταγγελία της Συλλογικής τους Σύμβασης, από την πλευρά της εταιρίας, η οποία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2012. Η νέα σύμβαση προβλέπει μειώσεις σε μισθούς και επιδόματα ύψους 12,5   εκατ. ευρώ. Η απόφαση αναμένεται σε δύο ημέρες.
Οι εργαζόμενοι  κατέθεσαν και ασφαλιστικά μέτρα, η εκδίκαση των οποίων θα γίνει το Σεπτέμβριο
 siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω από 25.000 Έλληνες μετανάστευσαν στη Γερμανία

Τάσεις φυγής για ολοένα και περισσότερους Έλληνες εξαιτίας της κρίσης
Περισσότεροι από 25.000 Έλληνες μετανάστευσαν το 2011 στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα των "Financial Times Deutschland", που επισημαίνουν ότι το ποσοστό αντιστοιχεί στο 0,6% του εργατικού δυναμικού της χώρας και θα αναλογούσε σε 250.000 Γερμανούς εργαζόμενους.
Η τάση πάντως αναμένεται να ενισχυθεί, καθώς, όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Trendforce, οι μισοί απόφοιτοι τεχνικής σχολής στην Ελλάδα και το 40% των συναδέλφων τους στην Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία, σκέφτονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, ενώ επισημαίνεται ότι και οι γιατροί φεύγουν κατά χιλιάδες.
Ως θετικό στοιχείο για τη δημιουργία νομισματικού χώρου, εκτιμά τη μετακίνηση του εργατικού δυναμικού μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης ο νομπελίστας Ρόμπερτ Μάντελ, ο οποίος εξηγεί στους "FTD" ότι, εφόσον η υποτίμηση του νομίσματος δεν είναι εφικτή, η ύφεση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσω της μείωσης των τιμών και των μισθών και μέσω της μετανάστευσης. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το 2011 μετανάστευσαν στη Γερμανία 33.000 Ιταλοί και 28.000 Ισπανοί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Νίκη για Λεβαδειακό


Νίκη για Λεβαδειακό 
Με νίκη ολοκλήρωσε το δεύτερο φιλικό του στη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας του ο Λεβαδειακός. Οι «πράσινοι» της Βοιωτίας επικράτησαν με 1-0 του Βατανιακού έκτος έδρας, χάρη στο γκολ του Μαχαίρα στο 43’.

Στο 80’, ο Νικολακάκης αστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.


Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τους: Κυριακίδη (46’ Κασμερίδη), Μαχαίρα (46’ Λισγάρα), Γεωργίου (46’ Κοτίτσα), Μεντί (46’ Ζαννιά), Κουτσόπουλο (46’ Μιλίγεβιτς, 80’ Καραματσούκη), Ζησόπουλο (46’ Μανωλά), Νικολακάκη, Ακόστα (46’ Γκριτζάπη), Ροτζέριο, Βασιλείου (46’ Κάλφα υπό δοκιμή), Μπουντόπουλο (46’ Ζαουί)
Διαβάστε Περισσότερα »

«Σάλος» για τις δηλώσεις Ρουμελιώτη

«Το Ταμείο γνώριζε από την αρχή ότι το πρόγραμμα δεν θα πετύχει στην Ελλάδα»«Το Ταμείο γνώριζε από την αρχή ότι το πρόγραμμα δεν θα πετύχει στην Ελλάδα»
Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις που φέρεται ότι έκανε χθες, Τρίτη, στους «Νew York Times» ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), Π. Ρουμελιώτης, σύμφωνα με τις οποίες στο Ταμείο ήξεραν από την πρώτη στιγμή ότι το μνημόνιο ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί διότι δεν υπήρχε κάποιο επιτυχημένο παράδειγμα.
Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Ρουμελιώτη, «επειδή η Ελλάδα είναι στο ευρώ δεν μπορεί να υποτιμήσει το νόμισμά της ώστε να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, κάτι που το ΔΝΤ σύστηνε σε άλλες χώρες στις οποίες είχε παρέμβει».
«Η κυνική ομολογία εκ μέρους του κ. Ρουμελιώτη επιβεβαιώνει πως τόσο η τρόικα όσο και τα μνημονιακά κόμματα γνώριζαν εξαρχής ότι το μνημόνιο θα αποτύχει, όπως το γνωρίζουν και τώρα» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.
Κατηγόρησε τόσο τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου όσο και τη σημερινή για «εξαπάτηση» του ελληνικού λαού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στήριξαν και στηρίζουν ένα οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμα ισοπέδωσης της χώρας και εξαθλίωσης των ανθρώπων της» .
«Το μνημόνιο δεν έχει καμία σχέση με το ζήτημα του χρέους, αλλά είναι το όχημα για τη διάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος, τον ακρωτηριασμό του ασφαλιστικού συστήματος, την κατάργηση κάθε σπιθαμής κοινωνικού κράτους και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου», καταλήγει στην ανακοίνωση του ο κ. Σκουρλέτης.
«Για κυβέρνηση των προθύμων» κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, υπογραμμίζοντας ότι «υπό τις εντολές της τρόικα, αποφασίζουν τη λήψη μέτρων που προκαλούν σοκ και ίλιγγο στο όνομα ενός προγράμματος το οποίο όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να εφαρμοσθεί, όπως ομολόγησε μόλις χθες ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ κ. Ρουμελιώτης».
Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Χρήστος Ζώης, καλεί τους τρείς πολιτικούς αρχηγούς που συμμετέχουν στην κυβέρνηση να απαντήσουν « γιατί με επιμονή υλοποιούν ένα πρόγραμμα ενώ γνωρίζουν ότι είναι ανεφάρμοστο. Ποιόν υπηρετούν;»
Σε ανάλογο κλίμα κινούνται και οι δηλώσεις του Υπεύθυνου Τομέα Οικονομικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότη Μαριά, ο οποίος επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματός του για «σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να διαλευκανθεί ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε η παράνομη επιβολή του Μνημονίου».
«Τα μνημόνια πέτυχαν και με το παραπάνω το στόχο της εγχώριας και ξένης πλουτοκρατίας, που ήταν και είναι το τσάκισμα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων», σχολιάζει από την πλευρά του το ΚΚΕ και συμπληρώνει ότι τα περί «αποτυχίας» αποτελούν «προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύσκεψη στη Θήβα για την Κουνουποκτονία

Σύσκεψη ενημέρωσης και συντονισμού ενεργειών για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, που υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στην περιοχή του Δήμου Θηβαίων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012.
Η Δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της Περιφέρειας και του Υπεύθυνου του Προγράμματος κ. Παναγιώτη Περγαντά προκειμένου να έχει πλήρη επίγνωση των διαδικασιών της κουνουποκτονίας και της παρούσας κατάστασης στο Δήμο, για να προστατέψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υγεία των Δημοτών.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλιού Δημαρχείου, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, οι Αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, ενημερώθηκαν για τον τρόπο και τόπο ανάπτυξης των κουνουπιών, την μεταδοτικότητα ασθενειών που σχετίζονται με τα κουνούπια (ελονοσία, ιός Δ.Νείλου) και για τα σημεία στα οποία έχει ήδη γίνει επέμβαση με ψεκασμό.
Παράλληλα αναφέρθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζονται και ανταλλάχθηκαν απόψεις έτσι ώστε να εντοπιστούν όλες οι εστίες αναπαραγωγής -με τη βοήθεια των τοπικών αρχών που θα υποδείξουν τους χώρους- και να καταπολεμηθούν.
Ο Δήμος Θηβαίων στην προσπάθεια για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των δημοτών του, υπενθυμίζει στους δημότες του τα μέτρα που συντελούν στην προστασία από τα κουνούπια, έτσι όπως έχουν προσδιορισθεί από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. – (www.keelpno.gr), για την προστασία μας από τα κουνούπια και τις ασθένειες των οποίων είναι φορείς.


Τόποι που αναπαράγονται και ζουν τα κουνούπια:
Είναι εκείνοι στους οποίους υπάρχει στάσιμο νερό ή νερό με μικρή ροή. Συνεπώς, ιδανικά μέρη θεωρούνται τα έλη, οι βάλτοι, οι ορυζώνες, οι λίμνες, οι δεξαμενές, οι ανοικτοί βόθροι, τα βαρέλια, τα σιντριβάνια, μέρη με νερά μικρής ροής, τα πιατάκια της γλάστρας, αλλά και οποιοδήποτε φυσικό ή τεχνητό μέρος, που κρατά νερό στάσιμο, ακόμη και σε πολύ μικρή ποσότητα.
Αποφυγή των κουνουπιών στους εξωτερικούς χώρους
• Διατήρηση όλων των δοχείων νερού ή άλλων υγρών ανάποδα ώστε να μη μαζεύουν νερό της βροχής ή κάλυψη των δοχείων τα οποία χρησιμοποιούνται ειδικά για την φύλαξη νερού (π.χ. πηγάδια) με κατάλληλα εφαρμοστά καπάκια.
• Απομάκρυνση του νερού που μαζεύεται στα πιατάκια από τις γλάστρες μας τακτικά.
• Απομάκρυνση ή κάλυψη των μεταχειρισμένων και μη χρησιμοποιούμενων ελαστικά αυτοκινήτων.
• Καθαρισμός στα λούκια της βροχής από τα φύλλα, ώστε να μην υπάρχει στάσιμο νερό.
• Κάλυψη των αγωγών εξαερισμού των βόθρων με κατάλληλες σήτες.
• Τακτικός καθαρισμός στις ποτίστρες των ζώων και ανανέωση του νερού.
• Επισκευή στις βρύσες της αυλής μας που στάζουν.
• Αντικατάσταση των σπασμένων σωλήνων που έχουν διαρροή.
• Συνεχής λειτουργία φίλτρων σε πισίνες και άλλες διακοσμητικές κατασκευές που διατηρούν στάσιμα νερά π.χ. σιντριβάνια.
• Κάλυψη των βαρκών, ώστε να μην μαζεύουν νερό της βροχής.
• Χρησιμοποίηση συνθετικών λουλουδιών στα νεκροταφεία και όχι ανθοδοχείων με νερό.
• Κούρεμα του γρασιδιού και των θάμνων, όπου είναι αναγκαίο, για να μην βρίσκουν καταφύγιο τα ενήλικα κουνούπια.
• Πότισμα του κήπου κατά προτίμηση το πρωί
• Εντοπισμός από τους πολίτες εστιών ανάπτυξης κουνουπιών και αναφορά τους στον δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου.
Αποφυγή των κουνουπιών στο σπίτι
• Χρησιμοποίηση προστατευτικών αντικουνουπικών πλεγμάτων στα ανοίγματα του σπιτιού, όπως σε παράθυρα, αεραγωγούς, φεγγίτες κ.α., με κατά περιόδους έλεγχο, συντήρηση και επισκευή όπου χρειάζεται.
• Χρήση κουνουπιέρας όπου αυτό είναι απαραίτητο.
• Χρήση κλιματιστικών και ανεμιστήρων για τη μείωση της θερμοκρασίας και την μείωση της υγρασίας στην ατμόσφαιρα του σπιτιού.
Πως αποφεύγουμε τα τσιμπήματα των κουνουπιών;
• Εντομοαπωθητικά. Χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικά και στο ακάλυπτο δέρμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χημικές και φυσικές ουσίες, όπως π.χ. DEET, πικαριδίνη/ικαριδίνη, IR3535, αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου. Τα εντομοαπωθητικά προϊόντα πρέπει να επαλείφονται πάνω από τα αντηλιακά και να μην έρχονται σε επαφή με το στόμα, τα μάτια και το βλεννογόνο της μύτης. Σε κάθε περίπτωση τηρούμε της οδηγίες του κατασκευαστή για δική μας προφύλαξη.
• Εντομοκτόνα αέρος. Χρησιμοποιούμε εντομοκτόνα αέρος τα οποία περιέχουν πυρεθρίνες. Στο εμπόριο θα τα βρούμε σαν αεροζόλ, ταμπλέτες, εξατμιζόμενα διαλύματα, σπιράλ κ.α. Δεν τα εφαρμόζουμε στο δέρμα μας και ακολουθούμε και εδώ τις οδηγίες του κατασκευαστή.
• Χρήση κατάλληλων ενδυμάτων.
• Χρησιμοποιούμε ρούχα τα οποία καλύπτουν όσο περισσότερο γίνεται το σώμα μας, π.χ. παντελόνια, μακριά μανίκια κ.λ.π. ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα.
• Συχνά λουτρά καθαριότητας για την απομάκρυνση του ιδρώτα. Λιγότερο χρόνο σε έκθεση στα κουνούπια. Τα περισσότερα κουνούπια τσιμπούν το χάραμα και το σούρουπο (λίγα τσιμπούν όλο το εικοσιτετράωρο), οπότε φροντίζουμε ώστε να είμαστε λιγότερο χρόνο εκτεθειμένοι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέμος Μπεγνής: «Δεν αφορά κανέναν αν εγώ πάω με άνδρες»

Μέμος Μπεγνής: «Δεν αφορά κανέναν αν εγώ πάω με άνδρες»
Περί σεξουαλικών προτιμήσεων και υποκρισίας της ελληνικής κοινωνίας μίλησε ο δημοφιλής πρωταγωνιστής σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εβδομαδιαίο περιοδικό.
«Δεν αφορά κανέναν αν εγώ είμαι gay, αν η φίλη μου είναι λεσβία, ή αν εγώ πάω με γυναίκες ή άνδρες. Αυτό είναι καθαρά προσωπική μου επιλογή και δεν έχω υποχρέωση να αποδείξω σε κανέναν τι κάνω εγώ και ποιος είμαι. Έχω έρθει σε αυτόν το χώρο για να κάνω τη δουλειά μου και τίποτε άλλο».
Αυτό δήλωσε ο Μέμος Μπεγνής στο περιοδικό ΕΓΩ weekly. Εκεί που επίσης πρόσθεσε: « Ζούμε σε μια πάρα πολύ υποκριτική κοινωνία, που όταν κάποιος είναι gay ή κάποια είναι λεσβία, ανοίγουν το στόμα τους και λένε: "Πώς είναι δυνατόν;". Όλοι αυτοί που λένε: "Πως είναι δυνατόν;" πιθανότατα είναι gay. Πάρα πολλοί άνθρωποι παντρεύονται μόνο και μόνο γιατί αυτή η κοινωνία είναι υποκριτική και κάνουν οικογένειες για να κρύψουν τη σεξουαλικότητά τους. Αυτό για μένα είναι μια τεράστια δυστυχία, που τους οδηγεί στη σχιζοφρένεια».
Όλα αυτά ως απάντηση για το αν σκέφτηκε να κάνει αγωγή εναντίον αυτών που τον "φωτογράφησαν" ότι έχει σχέση με άτομο του ίδιου φύλου «Εμένα, με όποιον ή όποια έκανα φιλία, με έβγαζαν ότι τα είχα μαζί τους. Αυτά είναι αναμενόμενα. Τα διαβάζεις και γελάς. Οπότε δεν δίνεις σημασία. Γιατί να κάνω αγωγή; Κάνεις αγωγή όταν είσαι ένοχος και έχεις να κρύψεις κάτι».
Όσον αφορά τα σχόλια για τη σεξουαλικότητά του, που θα διαβάσει κάποιος στο διαδίκτυο αν πληκτρολογήσει το όνομά του, λέει ψύχραιμα: «Αν δοκιμάσετε και άλλα ονόματα, θα βγει το ίδιο πράγμα. Είναι πολύ καλό, γιατί με γουστάρει πολύς κόσμος, οπότε ψάχνουν το σεξουαλικό μου προσανατολισμό. Τι να πω εγώ... Αυτό σημαίνει ότι ενδιαφέρονται για εμένα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι και πόσα μετάλλια θα πάρει η Ελλάδα στο Λονδίνο αποφάσισαν οι Γερμανοί

Μέχρι και πόσα μετάλλια θα πάρει η Ελλάδα στο Λονδίνο αποφάσισαν οι Γερμανοί
Γερμανοί οικονομολόγοι και στατιστικολόγοι προβλέπουν ότι η Ελλάδα θα κατακτήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου συνολικά έξι μετάλλια, δύο περισσότερα από όσα είχε πάρει στο Πεκίνο το 2008 (δύο αργυρά και δύο χάλκινα).
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Ruhr-Universitat του Μπόχουμ προβλέπουν ότι η Ελλάδα μας θα καταταγεί από 37η έως 44η στη λίστα των μεταλλίων ισοβαθμόντας σε μετάλλια με άλλες οκτώ χώρες (Βουλγαρία, Κροατία, Δανία, Ινδία, Μεξικό, Σλοβενία, Σουηδία και Ταϊλάνδη).
Πρώτη σε μετάλλια προβλέπεται να είναι η Κίνα (102) και ακολουθούν ΗΠΑ (100), Ρωσία (71), Βρετανία (57), Αυστραλία (43), Γαλλία (39), Γερμανία (36), Ν.Κορέα (31) και Κούβα (29).
Η εκτίμηση των Γερμανών ερευνητών λαμβάνει υπόψη της μια ποικιλία στατιστικών παραμέτρων (αθλητικών, δημογραφικών, πολιτικών, οικονομικών και πολιτισμικών), που τροφοδοτούνται σε ένα οικονομετρικό μοντέλο, από το οποίο προκύπτουν οι προβλέψεις.
Είναι αξιοσημείωτο ότι, εφαρμόζοντας αναδρομικά το ίδιο μοντέλο στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι Γερμανοί οικονομολόγοι βρήκαν ότι καταφέρνει να «προβλέψει» το 97,4% των πραγματικών μεταλλίων που δόθηκαν στην Αθήνα το 2004 και το 96,9% των μεταλλίων του Πεκίνου το 2008.
Πάντως δεν είναι μόνο οι Γερμανοί που μας «δίνουν» έξι μετάλλια, αφού την ίδια εκτίμηση έκανα και ερευνητές της ολλανδικής εταιρίας αθλητικών στατιστικών ερευνών Infostrada Sports, η Ελλάδα πάλι προκύπτει ότι θα κατακτήσει έξι μετάλλια στο Λονδίνο. Και σε αυτή την πρόβλεψη, η Κίνα προηγείται με 92 μετάλλια και ακολουθούν οι ΗΠΑ (88, αλλά με περισσότερα χρυσά), Ρωσία (83), Βρετανία (64) και Γερμανία (59).
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο σοκ: Ντοπέ ο παγκόσμιος πρωταθλητής ύψους Δημήτρης Χονδροκούκης

Νέο σοκ για τον ελληνικό στίβο: Ντοπέ ο Δημήτρης Χονδροκούκης
Ο πατέρας και προπονητής του παγκόσμιου πρωταθλητή στο άλμα εις ύψος Δημήτρη Χονδροκούκη, Κυριάκος με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε πως το πρώτο δείγμα του 24χρονου πρωταθλητή βρέθηκε θετικό σε έλεγχο ντόπινγκ και δεν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Μία ημέρα μετά τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εξαιτίας του ρατσιστικού σχολίου της στο Twitter, σημειώθηκε νέο πλήγμα στον ελληνικό στίβο με την αποκάλυψη πως ο παγκόσμιος πρωταθλητής του κλειστού στίβου Δημήτρης Χονδροκούκης βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.
Ο πατέρας και προπονητής του Έλληνα πρωταθλητή, Κυριάκος Χονδροκούκης, στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο γιος του, δεν αμφισβητούν το πρώτο δείγμα και θα περιμένουν την εξέταση του δεύτερου δείγματος, όμως διατηρεί τις επιφυλάξεις του και τα δύο δείγματα θα σταλούν προς εξέταση και σε άλλο διαπιστευμένο εργαστήριο. Ο Κυριάκος Χονδροκούκης αναρωτιέται επίσης πώς μια τόσο εύκολα ανιχνεύσιμη ουσία, όπως είναι η στανοζολόλη, ανιχνεύτηκε σε έναν πρόσφατο παγκόσμιο πρωταθλητή, που βρίσκεται στον έλεγχο των ελεγκτικών Αρχών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κυριάκου Χονδροκούκη: «Αξιότιμοι έλληνες φίλαθλοι,
Παίρνουμε την πρωτοβουλία αφού ενημερωθήκαμε σήμερα και εμείς από την ΙΑΑΦ μέσω του ΣΕΓΑΣ 26.7.2012, ότι σε έλεγχο αντιντόπινγκ που υποβλήθηκε ο υιός μου και αθλητής μου Δημήτρης Χονδροκούκης, διαπιστώθηκε ότι το α' δείγμα του ήταν θετικό στην απαγορευμένη ουσία στανοζολόλη. Αυτή την ανακοίνωση την κάνουμε για να μην διαχέεται για τα υπόλοιπα μέλη της Ελληνικής Αποστολής η οποιαδήποτε υποψία
Παρά το γεγονός ότι θεωρούμε την είδηση αυτή είναι εξωπραγματική, εντούτοις δεν έχουμε καμιά διάθεση να αμφισβητήσουμε το αποτέλεσμα του εν λόγω ελέγχου. Απεναντίας δώσαμε ήδη εντολή να εξεταστεί και το β' δείγμα, διατηρώντας όμως την επιφύλαξη μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας να στείλουμε τα δύο δείγματα προς εξέταση και σε άλλο διαπιστευμένο εργαστήριο.
Είναι γνωστές οι θέσεις μου στο χώρο του στίβου, πως για πολλά χρόνια είμαι απέναντι στην λήψη απαγορευμένων ουσιών. Δεν διανοηθήκαμε ποτέ να πάρουμε το οτιδήποτε.
Το παράδοξο της χρήσης μιας τόσο εύκολα ανιχνεύσιμης απαγορευμένης ουσίας από έναν προσφάτως παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών Αρχών, και μάλιστα προεόρτια των Ολυμπιακών Αγώνων, θεωρώ πως είναι εξόφθαλμα αυτονόητο.
Σε αυτό το παράδοξο, θα αγωνιστώ, θα αγωνιστούμε, να απαντήσουμε, να διαπιστώσουμε τί ακριβώς συνέβη, αφενός για εμάς ως οικογένεια και αφετέρου για το φίλαθλο κόσμο που με τόση αγάπη αγκάλιασε τον Δημήτρη. Η είδηση αυτή έχει συγκλονίσει την οικογένεια μου και παρακαλώ θερμά τα Μέσα αλλά και την κοινή γνώμη, προτού προβείτε σε μια εκ προοιμίου καταδίκη του Δημήτρη να σεβαστείτε την προσπάθεια μας να βρούμε τις απαντήσεις. Οι απαντήσεις δεν είναι πάντα αυτονόητες.
Ο Δημήτρης δεν θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες , αφήνοντας ανεκπλήρωτο ένα όνειρο ζωής.
Από την πλευρά μου, και μέχρι τουλάχιστον να τελειώσει αυτή η περιπέτεια που συγκλόνισε τον Δημήτρη και την οικογένεια μας, με την παρούσα υποβάλω την παραίτηση μου από την θέση του τεχνικού συμβούλου ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ ευχαριστώντας την Διοίκηση που με τίμησε για 14 συναπτά έτη.
Εύχομαι από καρδίας επιτυχία στους λοιπούς αθλητές της Ελληνικής αποστολής
Με τιμή
Κυριάκος Χονδροκούκης».
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιόρτασαν την Αγία Παρασκευή στην Άσκρη βίντεο




26 Ιουλίου σήμερα και το όμορφο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στην Άσκρη  είχε την τιμητική του. Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος  πλήθος κόσμου  απο την Ασκρη και από τη γύρω περιοχή κατέκλυσαν το ξωκλήσι της Αγ.Παρασκευής το οποίο  είναι  ενα  από τα αξιοθέατα της Άσκρης,και  είναι χτισμένο στους πρόποδες του Ελικώνα σε ένα καταπράσινο και υπέροχο τοπίο.Η Αγ.Παρασκευή χρονολογείται οτι χτίστηκε  τον 16ο αιώνα σύμφωνα πάντα με τον  Πρόεδρο της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Άσκρης  Θανάση Παπαγεωργίου και στο εσωτερικό του Ναού  υπάρχουν σπάνιες τοιχογραφίες φθαρμένες απο το χρόνο.Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και πλούσιο φαγητό.Την εκδήλωση διοργάνωσε η Εκκλησιαστική Επιτροπή βοηθούμενη απο τον Σύλλογο Γυναικών Ασκρης.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ










 

 

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκλεισμός Βούλας Παπαχρήστου: Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές!

 
Α, όλα κι όλα. 
Μπορεί ως χώρα να είμαστε ο διεθνής περίγελος, το πιο σύντομο ανέκδοτο σε Ευρώπη και Αμερική, μπορεί να παραδώσαμε τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές μας, μπορεί να θάψαμε την εθνική μας αξιοπρέπεια όσο πια βαθιά γίνεται, μπορεί τα Ελληνόπουλα να φεύγουν όπως-όπως στο εξωτερικό για δουλειές, μπορεί στο εσωτερικό να λιμοκτονούμε οι περισσότεροι, πλην όμως κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για… ρατσιστές.



Οτιδήποτε άλλο ναι , αλλά ρατσιστές ποτέ!
Και ειδικά μετά τη σημερινή απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να
αποκλείσει την...  αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου.

Κανείς δεν μπορεί να πεί ότι διακατεχόμαστε από σύνδρομα ξενοφοβίας αν  κρίνουμε και από τις ανακοινώσεις της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ.
Η αθλήτρια τιμωρήθηκε παραδειγματικά για το «απερίσκεπτο χιούμορ» της που αντέγραψε από το facebook στο twitter της  και η Δημοκρατία νίκησε για άλλη μια φορά.
Εύγε λοιπόν στα κόμματα που επέδειξαν τέτοια δημοκρατική ευαισθησία και «καταδίκασαν ισόβια »   την πρωταθλήτρια  του τριπλούν στερώντας της το δικαίωμα να αγωνιστεί και να προσπαθήσει να δώσει λίγη χαρά στους χαροκαμένους συμπολίτες της κολλώντας την μάλιστα και μια ανεξίτηλη ρετσινιά.

Εύγε λοιπόν στην  πρωτοφανή αυστηρότητα της Ολυμπιακής Επιτροπής που κόβει τα φτερά σε ένα 23χρονο κορίτσι που καίτοι ζήτησε συγγνώμη για το ατυχές αστειάκι από τα εκατομμύρια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, δεν του επιτρέπουν να αγωνιστεί για τα εθνικά χρώματα.
Ο φαρισαϊσμός σε όλο του το μεγαλείο, όταν στο παρελθόν η ίδια επιτροπή δέχονταν στις αγκάλες της αθλητές που ουδεμία σχέση είχαν με Ελλάδα  και την ελληνική παιδεία, πολλώ δε μάλλον για δημοκρατικές ευαισθησίες. Μην πούμε  για τις ντόπες που τις έκαναν γαργάρα.

Τώρα  τους μάρανε το κουνούπι του Νείλου και οι έγχρωμοι μετανάστες  στη χώρα μας και το twitter της 23χρονης πρωταθλήτριας μας.
Μήπως  είναι κι αυτό δείγμα υποταγής στην τρόικα  και στη Γερμανία για να μην παρεξηγηθεί περαιτέρω ο ΓερμανοΒιετναμέζος  αντικαγκελάριος Ρεσλερ ;

Διαβάστε Περισσότερα »

«Όχι νέα μέτρα» αλλα... περικοπές-σοκ σε συντάξεις και επιδόματα

Ερχονται περικοπές σοκ σε συντάξεις και επιδόματα
Τελικά οι συνήθεις ύποπτοι, δηλαδή οι συνταξιούχοι και οι δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων, θα πληρώσουν τη... νύφη της προσαρμογής της επόμενης διετίας, καθώς ενώ όλοι περίμεναν ο ... πέλεκυς να πέσει στο Δημόσιο, αποφασίστηκε και επισήμως να πέσει το βάρος στις πλάτες του υπουργείου Εργασίας. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι σχεδόν το 50% των 11,5 δισ ευρώ θα εξασφαλιστεί από μειώσεις συντάξεων και επιδομάτων!
Αν και το οριστικό σχέδιο δεν είχε οριστικοποιηθεί έως αργά το βράδυ, τα σενάρια στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου, προκαλούν πραγματικό σοκ. Πλαφόν στις συντάξεις στα 2.300 ή ακόμα και στις 2.200 ευρώ, νέα μείωση 5% για συντάξεις από 1.000 έως 1.400 ευρώ και 10% για συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ, υποχρεωτική συμπλήρωση 25ετούς εργασίας για τη καταβολή του εφάπαξ, επιβολή αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων για τα κοινωνικά επιδόματα, είναι μόνο μερικά από αυτά που εξετάζονται.
Την ίδια ώρα παραμένει πάντα στο τραπέζι και η πρόταση του ΚΕΠΕ για ετήσιο πλαφόν στις δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, παρά το ότι δεν συζητήθηκε επισήμως στη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Από εκεί και πέρα, οι περικοπές στο Δημόσιο θα αγγίξουν- όπως όλα δείχνουν- κυρίως τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ, οι οποίοι θα υποχρεωθούν να «προσγειωθούν» στις αποδοχές των συναδέλφων τους στο στενό δημόσιο τομέα, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι επιδόματα και μισθολογικές προαγωγές θα γίνουν λίαν συντόμως... ιστορία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτισμός και τέχνη στον Ελικώνα


Πολιτισμός και τέχνη στον Ελικώνα


Ζωντάνια στα θερινά βράδια του νομού Βοιωτίας και του Κυριακίου επιχειρεί να δώσει το Φεστιβάλ Φλυγόνιον που από τα τέλη Ιουνίου έχει ξεκινήσει να φιλοξενεί μουσικές, θεατρικές και λογοτεχνικές εκδηλώσεις.

«Μουσική, τέχνη και φύση αποτελούν τα κατάλληλα συστατικά για το σταθερό ραντεβού φέτος το καλοκαίρι», αναφέρουν οι δημιουργοί του Φεστιβάλ στον Ελικώνα που ολοκληρώνεται στις 8 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις που έπονται είναι οι εξής:

* Παρουσίαση του Βιβλίου «Δίστομο 10 Ιουνίου 1944 - Το Ολοκαύτωμα» του Γ. Θεοχάρη από τις εκδόσεις Βιβλιοπωλείο Σύγχρονη 'Εκφραση (Σάββατο 28 Ιουλίου)

*Παρουσίαση του βιβλίου «Το παραμύθι της βροχής» της Τέσυς Μπάιλα από τις εκδόσεις Δοκιμάκης (Κυριακή 29 Ιουλίου)

* Θεατρική παράσταση «Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω» Με το Θανάση Βισκαδουράκη (Δευτέρα 30 Ιουλίου)

* Συναυλία με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη (Παρασκευή 3 Αυγούστου)

* Παράσταση αρχαίας τραγωδίας με τους «Πέρσες» του Αισχύλου (Δευτέρα 20 Αυγούστου)

* Θεατρική παράσταση «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» με τους Παύλο Χαϊκάλη, Ρένια Λουιζίδου κ. α. (Πέμπτη 23 Αυγούστου)

* Συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου (Σάββατο 25 Αυγούστου)

* Συναυλία με τον Μπάμπη Στόκα (Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου)
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατατέθηκε ένσταση στο Εκλογοδικείο για μεταβολές στις έδρες



Γιατι η κατανομή έγινε σύμφωνα με την απογραφή του 2001 και όχι του 2011

Στο Εκλογοδικείο κατατέθηκε ένσταση η οποία εάν γίνει δεκτή θα επιφέρει «καραμπόλα» η οποία «ακουμπά» 15 βουλευτές (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) δέκα εκλογικών περιφερειών της χώρας, ενώ παράλληλα θα ανακηρυχθούν πέντε αναπληρωματικοί βουλευτές στη Β' Αθηνών από το χώρο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Και όλα αυτά γιατί οι βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουλίου 2012 έγιναν σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού του 2001 και όχι με την τελευταία του 2011.

Ειδικότερα, δύο εκλογείς της Β΄ Αθηνών με την ένστασή τους στρέφονται κατά 15 βουλευτών (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς) διάφορων εκλογικών περιφερειών και ζητούν να ανακηρυχθούν στην εκλογική τους περιφέρεια (Β' Αθηνών) επιπλέον πέντε βουλευτές οι οποίοι σήμερα είναι αναπληρωματικοί (βουλευτές) από το χώρο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Συγκεκριμένα, στρέφονται κατά των βουλευτών Ανδρ. Ψυχάρη (ΝΔ, Α' Αθηνών), Πρ. Παυλόπουλου (ΝΔ, Α' Αθηνών), Π. Μηταράκη (ΝΔ, Α' Αθηνών), Μαρίας Μπόλαρη (ΣΥΡΙΖΑ, Α' Αθηνών), Κ. Κατσαφάδου (ΝΔ, Α' Πειραιά), Αφροδίτης Σταμπούλη (ΣΥΡΙΖΑ, Σερρών), Χρ. Γκόκα (ΠΑΣΟΚ, Άρτας), Παναγιώτας Δριτσέλη (ΣΥΡΙΖΑ, Τρικάλων), Γ. Κυρίτση (Δημοκρατική Αριστερά, Τρικάλων), Παυλ. Σιούφα (ΝΔ, Καρδίτσας), Μαρίας Τριανταφύλλου (ΣΥΡΙΖΑ, Αιτωλοακαρνανίας), Α. Μαρίνου (ΝΔ, Ηλείας), Α. Κουτσούμπα (ΝΔ, Βοιωτίας), Ι. Καράμπελα (ΝΔ, Βοιωτίας) και Κ. Τριαντάφυλλου (ΠΑΣΟΚ, Χίου).

Και ζητούν να ανακηρυχθούν επιπλέον βουλευτές πέντε αναπληρωματικοί της Β' Αθήνας. Συγκεκριμένα, να ανακηρυχθούν από τη ΝΔ Ι. Παπαθανασίου και Παναγιώτα Ιακωβίδου, από το ΣΥΡΙΖΑ η Ελένη Αυλωνίτου, από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Δ. Χατζησωκράτης και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Ι. Μανώλης.

Υποστηρίζουν ότι η ανακήρυξη βουλευτών έγινε κατά παράβαση των συνταγματικών αρχών της ισοδυναμίας της ψήφου, της ελεύθερης και ανόθευτης έκφρασης της λαϊκής βούλησης και της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας, καθώς και κατά παράβαση του άρθρου 54 του Συντάγματος που καθορίζει την κατανομή των βουλευτικών εδρών.

Και αυτό γιατί ο καθορισμός των βουλευτικών εδρών που έγινε σύμφωνα με την απογραφή του 2001 και όχι του 2011, είχε ως αποτέλεσμα την υποαντιπροσώπευση στη Βουλή της εκλογικής περιφέρειας Β΄ Αθηνών με την εκλογή πέντε λιγότερων βουλευτών και την υπεραντιπροσώπευση δέκα άλλων εκλογικών περιφερειών (Α' Αθηνών, Α' Πειραιά, Σερρών, Άρτας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Βοιωτίας και Χίου).

Το Σύνταγμα, επισημαίνουν οι εκλογείς στην ένστασή τους, επιβάλλει την κατανομή των βουλευτικών εδρών βάσει της τελευταίας απογραφής, κάτι που το είχε δεχθεί το Εκλογοδικείο το 1994 με την υπ' αριθμ. 21 απόφασή του.

Υπό τα δεδομένα αυτά η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή όφειλε να κατανείμει τις 288 έδρες σύμφωνα με τα τελευταία απογραφικά στοιχεία του 2011. Να σημειωθεί ότι οι 12 υπολειπόμενες θέσεις (από τις 300) είναι αυτές των βουλευτών Επικρατείας.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τα δεδομένα της απογραφής του 2011, κατά την τελική κατανομή των εδρών (μετά την ανακατανομή των αδιάθετων εδρών, των διεδρικών και τριεδρικών εκλογικών περιφερειών), πρέπει να προστεθούν 5 έδρες στη Β' Αθηνών, 3 στην Αττική, 1 στην Α' Θεσσαλονίκης, 2 στη Β' Θεσσαλονίκης, 1 στη Θεσπρωτία και 1 στο Ηράκλειο.

Αντίθετα, πρέπει να αφαιρεθούν 4 έδρες από την Α' Αθηνών και από 1 στην Α' Πειραιώς, στις Σέρρες, Άρτα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Βοιωτία και Χίο.

Συνεπώς, καταλήγουν οι εκλογείς, το Εκλογοδικείο πρέπει να προβεί στον σύμφωνο με το Σύνταγμα καθορισμό των βουλευτικών εδρών, στις υπεραντιπροσωπευόμενες και υποαντιπροσωπευόμενες εκλογικές περιφέρειες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση ΠΑΟΚτζή μαθητή του 1986 με θέμα «Χαρακτηρίστε τον Μ. Αλέξανδρο»


Μελετήστε την προσεκτικά παρακάτω!

megas_alexandros_1
megas_alexandros_2
megas_alexandros_3
megas_alexandros_4



Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα.....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 26 Ιουλίου....

Γεγονότα
811: Διεξάγεται η Μάχη της Πλίσκα: Οι Βούλγαροι με επικεφαλής τον θηριώδη Κρούμο νικούν τους Βυζαντινούς υπό τον Νικηφόρο Α', ο οποίος πίπτει επί του πεδίου της μάχης. Το κεφάλι του αποκόπτεται από τον Κρούμο, επαργυρώνεται και γίνεται κύπελλο, με το οποίο γιορτάζει τους θριάμβους του.
1139: Ο κόμης Αλφόνσο κηρύσσει την ανεξαρτησία της Πορτογαλίας από τον βασιλικό οίκο της Καστίλης και ανακηρύσσεται πρώτος βασιλιάς της χώρας.
1908: Ιδρύεται στην Ουάσιγκτον το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, γνωστότερο ως FBI.
1925: Ο ΠΑΟΚ δίνει τον πρώτο αγώνα του και νικά τον Ηρακλή με 2-1. Στις φανέλες των παικτών του φιγουράρει το τετράφυλλο πράσινο τριφύλλι, που θα αντικατασταθεί από τον δικέφαλο αετό τέσσερα χρόνια αργότερα.
1933: Νόμος που ψηφίζεται στη Γερμανία προβλέπει τη στείρωση ατόμων που πάσχουν από βαριές ή κληρονομικές σωματικές και ψυχικές ασθένειες.
1996: Ο Πύρος Δήμας κατακτά το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 83ων κιλών της άρσης βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα.

Γεννήσεις
1805: Κωνσταντίνος Μπρουμίδης, ζωγράφος, που φιλοτέχνησε το θόλο του αμερικάνικου Καπιτωλίου. (Θαν. 19/2/1880)
1875: Καρλ Γιουνγκ, ελβετός ψυχαναλυτής, εισηγητής της αναλυτικής ψυχολογίας. (Θαν. 6/6/1961)
1894: Άλντους Χάξλεϊ, άγγλος συγγραφέας. (Ο Θαυμαστός Νέος Κόσμος) (Θαν. 22/11/1963)

Θάνατοι
1867: Όθων (Βίτελσμπαχ), ο πρώτος Βασιλιάς των Ελλήνων. (Γεν. 1/6/1815)
1926: Κρίστε Μίσιρκοφ, σλαβομακεδόνας φιλόλογος, που διαμόρφωσε τη σύγχρονη σλαβομακεδονική γλώσσα. (Γεν. 18/11/1874)
1953: Νικόλαος Πλαστήρας, στρατιωτικός και πολιτικός από τα Άγραφα, που διετέλεσε και πρωθυπουργός της Ελλάδας (1945-1950, 1951-1952). (Γεν. 4/11/1883)



Διαβάστε Περισσότερα »

Φρίκη: Του έκοψαν το πέος την ώρα που κοιμόταν

Μια φρικτή ιστορία σημειώθηκε σε επαρχία της Κίνας, όπου άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι 41χρονου την ώρα που κοιμόταν, του κατέβασαν το παντελόνι και του έκοψαν το πέος!
Όπως είπε ο ίδιος στις αρχές «έβαλαν κάτι πάνω στο κεφάλι μου. Μετά μου κατέβασαν το παντελόνι και έκοψαν το πέος μου».

Ο άνθρωπος, που κατάλαβε τι είχε συμβεί μόλις είδε αίματα παντού, είναι σοκαρισμένος. Δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που του είχε συμβεί.

Η αστυνομία δεν κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη των δραστών, όμως εικάζεται ότι προχώρησαν σε αυτή την αποτρόπαια πράξη ως εκδίκηση, επειδή έκανε σχέσεις με παντρεμένες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η χώρα που κάνει το περισσότερο σεξ στον κόσμο είναι η Ελλάδα

154 σεξουαλικές επαφές… τον χρόνο!
Δεν είναι όλα δυσάρεστα τελικά!
Μπορεί να μην έχουμε λεφτά… μπορεί η ποιότητα της ζωής μας να έχει πέσει αισθητά… αλλά όλα τα άλλα είναι «ψηλά»!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τούρκικης εφημερίδας Χουριέτ… η Ελλάδα είναι η χώρα που κάνει το περισσότερο σεξ στον κόσμο και οι Έλληνες έχουν 154 σεξουαλικές επαφές κατ’ άτομο τον χρόνο.

Την έρευνα την έκανε η εταιρεία παραγωγής προφυλακτικών Durex σε 37 χώρες. Το 51% των Ελλήνων δήλωσαν ικανοποιημένοι από την σεξουαλική τους σχέση, ενώ το 49% είπαν πως δεν την απολαμβάνουν καθόλου.
Ένα άλλο στοιχείο που δείχνει πως οι οικονομίες της χώρας δεν επιδρούν στις σεξουαλικές σχέσεις είναι και η περίπτωση της Νιγηρίας.

Η Νιγηρία είναι στην πρώτη θέση των χωρών με ανθρώπους που είναι ικανοποιημένοι σεξουαλικά με ποσοστό 67%, και ακολουθούν το Μεξικό με 63%, η Ινδία με 61% και η Πολωνία με 54%.
Η μεγαλύτερη διάρκεια σεξουαλικής επαφής ανήκει στους Νιγηριανούς με 24 λεπτά, ενώ η συντομότερη με 13 λεπτά στην Ινδία.
lay-out.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ