Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Δεν τον θέλουν ούτε οι ομοεθνείς του στις φυλακές Αυλώνα

«Δεν τον θέλουν ούτε οι ομοεθνείς του στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα», λένε καλά πληροφορημένες πηγές.Ο 19χρονος Αχμέτ Βακάς που μόλις χθες ζήτησε για πρώτη φορά συγνώμη από την οικογένεια της 15χρονης Μυρτώς, μεταφέρθηκε περίπου στις 8π.μ. στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα.

Έχουν περάσει σχεδόν τρεις ώρες και μέχρι τώρα δεν έχει μπει σε κελί.

Το κλίμα που επικρατεί στις φυλακές αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr, είναι βαρύ δεδομένου ότι ο άγραφος νόμος των φυλακών δεν συγχωρεί τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις.

«Υπάρχει μία μεγάλη δυσκολία στο να του βρούμε κελί», αναφέρουν άνθρωποι των φυλακών Αυλώνα και λένε ότι ακόμη και οι ομοεθνείς του, που εκτίουν την ποινή τους εκεί, δεν θέλουν ούτε να τον δουν μπροστά τους. Κι αυτό διότι δεν είναι μόνο το αποτρόπαιο έγκλημα που τους έχει ενοχλήσει αλλά το ότι το έκανε μέσα στην περίοδο του Ραμαζανιού, λέγοντας μάλιστα και ψέματα στις πρώτες καταθέσεις του ότι δεν ήταν εκείνος που χτυπούσε με μανία στα βράχια την 15χρονη Μυρτώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις φυλακές Αυλώνα δεν υπάρχει ειδικός χώρος για να κρατηθεί ο συγκεκριμένος, ώστε να είναι απομονωμένος από τους υπόλοιπους κρατούμενους για την αποφυγή προβλημάτων.

Ήδη, ενώ θα έπρεπε να κρατούνται 300 άτομα, όπως λένε οι πληροφορίες, οι έγκλειστοι φτάνουν τους 400. Και γι’ αυτό, προσπαθούν να βρουν λύση στον εγκλεισμό του 19χρονου Πακιστανού, Αχμέτ Βακάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στον τελικό του ακοντισμού ο Βοιωτός Λεμπέσης με βολή στα 82.40μ.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΠΥΡΟ!!!!!!!!!!!!!!!
Ο Σπύρος Λεμπέσης προκρίθηκε απευθείας στον τελικό του ακοντισμού ανδρών, στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.
Ο πρωταθλητής του Τρίτωνα, ξεπέρασε το όριο πρόκρισης των 82 μέτρων με βολή στα 82 μέτρα και 40 εκατοστά, κι έτσι πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο  για τον τελικό του αγωνίσματος που θα διεξαχθεί το Σάββατο.

Η επίδοση του Λεμπέση επιτεύχθηκε στη δεύτερη βολή (σ.σ.: η πρώτη ήταν στα 81.80μ.).
Ο Λεμπέσης κατάγεται απο το Μαυρομάτι Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο Γιώργος Κατσιφάρας


Ο Γιώργος Κατσιφάρας είχε υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση πριν από λίγες μέρες. Έφυγε σε ηλικία 77 ετών.

Πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 77 ετών στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αθήνας όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα ο πρώην υπουργός Γιώργος Κατσιφάρας, θείος του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.

Ο Γιώργος Κατσιφάρας είχε υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση πριν από λίγες μέρες.

Ο Γιώργος Κατσιφάρας γεννήθηκε στο Καλέντζι το 1935 και τελείωσε το Β' Γυμνάσιο Πατρών. Στην περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών ήταν εξόριστος στο χωριό Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας όπου βρισκόταν απομονωμένος και υπό διαρκή επιτήρηση.

Ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο πρώτος υπεύθυνος του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την διακήρυξη ίδρυσης του.

Διετέλεσε υφυπουργός αθλητισμού την περίοδο 1981-1982 στην πρώτη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κι υφυπουργός Προεδρίας από 21 Οκτωβρίου 1981 ως 5 Ιουλίου 1982.

Στην κυβέρνηση του 1985 διετέλεσε αρχικά υφυπουργός εμπορίου από 26 Ιουλίου 1985 ως 25 Απριλίου 1986 κι έπειτα διορίστηκε υπουργός εμπορίου από 25 Απριλίου 1986 ως 31 Οκτωβρίου 1986. Στην κυβέρνηση του 1993 διορίσθηκε υπουργός εμπορικής ναυτιλίας από 13 Οκτωβρίου 1993 ως 22 Ιανουαρίου 1996.

Χαρακτηριστική ήταν και μία από τις δηλώσεις του που έκανε πριν χρόνια: “Αν δεν υπήρχε ο Ανδρέας Παπανδρέου, δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας”!

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, για το θάνατο του Γιώργου Κατσιφάρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Γιώργος Κατσιφάρας ήταν μία χαρακτηριστική φυσιογνωμία της δημοκρατικής παράταξης.
Ένας ειλικρινής και πρακτικός πολιτικός, που τίμησε την προσωπική του σχέση με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Εκφράζω την λύπη μου για το θάνατό του και τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη.



Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς είναι σήμερα οι πρωταγωνιστές της σειράς η Πεντάμορφη και το Τέρας [εικόνες]

Πώς είναι σήμερα οι πρωταγωνιστές της σειράς η Πεντάμορφη και το Τέρας [εικόνες]
Η σειρά η Πεντάμορφη και το Τέρας απέκτησε χιλιάδες φανατικούς τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι καθηλώνονταν μπροστά στη μικρή οθόνη, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον έρωτα μεταξύ της Λίντα Χάμιλτον και του Ρον Πέρλμαν.
Η ιδιαίτερη σχέση που δημιουργήθηκε μεταξύ τους και οι περιπέτειες στους δύο διαφορετικούς κόσμους τους, τον υπόγειο και τον υπέργειο, σημείωσαν υψηλές τηλεθεάσεις σε όσες χώρες και αν προβλήθηκε η σειρά, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.
Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές;



Διαβάστε Περισσότερα »

«Κόλαση» φωτιάς, έκλεισε ο δρόμος Τρίπολης-Καλαμάτας – Εκκενώνονται ξενοδοχεία στην Κω

«Κόλαση» φωτιάς – Εκλεισε η Εθνική Τρίπολης-Καλαμάτας – Εκκενώνονται ξενοδοχεία
Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να καίει η πυρκαγιά στην Αρκαδία. Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι εκδηλώθηκε και νέα εστία κοντά στα χωριά Ελινίτσα και Ποταμιά στην περιοχή της Μεγαλόπολης, ενώ λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπή η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Καλαμάτας.
Μάλιστα, η νέα αυτή πυρκαγιά απειλεί την Ποταμιά και κατευθύνεται με ένταση προς την ιερά Μονή Μπούρας. Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς σε όλη την έκταση του πύρινου μετώπου της Αρκαδίας, ενώ αυτή την ώρα η φωτιά καίει ανατολικά του Ραψομμάτη και απειλεί το χωριό για δεύτερη φορά από χθες.
Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας από το 178,1 χλμ.,  στον ανισόπεδο κόμβο Αθήναιου, έως το 198,6 χλμ., στον ανισόπεδο κόμβο Παραδεισίων, και η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται και διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης - Μεγαλόπολης - Καλαμάτας.
Μάλιστα, από την Τετάρτη, στη μάχη της κατάσβεσης του πύρινου μετώπου της Αρκαδίας, συμμετέχει και ο στρατός.
Kως
Εκκενώθηκαν τρία ξενοδοχεία στην περιοχή Καρδάμαινα της Κω, κοντά στα οποία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σήμερα το απόγευμα. Η εκκένωση των ξενοδοχείων έγινε λόγω των καπνών που προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα. Επίσης, ανεξέλεγκτη «καίει» η φωτιά στην Κορινθία, ενώ πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην Κω, εξαιτίας της οποιάς εκκενώθηκαν τρία ξενοδοχεία.
Οι προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνεχίζονται με την συνδρομή και δύο πυροσβεστικών αεροπλάνων.
Κορινθία
Και στο Σολομό Κορινθίας υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις που προκαλούνται από τους ισχυρούς ανέμους αλλά και την μορφολογία του εδάφους που δεν επιτρέπει εύκολα την πρόσβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης για να επιχειρήσουν, και έχει κάψει πολλά στρέμματα πευκοδάσους και καλλιεργειών, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως, από το 84,5 χλμ. στην αρχή του αυτοκινητοδρόμου από Κόρινθο προς Τρίπολη, έως το 100ο χλμ., στον κόμβο Αγίου Βασιλείου και γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας η οποία διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου - Άργους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διπλά γραφεία-υπαλλήλους πληρώνει η Βουλή για τους συνταξιούχους Πετσάλνικο-Σιούφα και τον Πολύδωρα

Διπλά γραφεία-υπαλλήλους πληρώνει η Βουλή για τους συνταξιούχους Πετσάλνικο-Σιούφα και τον Πολύδωρα
Συνθήκες πολυτελούς άσκησης πολιτικής έχει φροντίσει να εξασφαλίσει η Βουλή για όλους τους διατελέσαντες προέδρους της ακόμα κι αν αυτοί δεν είναι πλέον εν ενεργεία βουλευτές.
Είναι γνωστό ότι στο κτίριο του Κοινοβουλίου έχουν δικά τους προσωπικά γραφεία οι κύριοι, Απόστολος Κακλαμάνης, Δημήτρης Σιούφας, Φίλιππος Πετσάλνικος, η κυρία Άννα Ψαρούδα Μπενάκη αλλά και ο Βύρων Πολύδωρας η θητεία του οποίου διήρκεσε τυπικώς μεν περί το ένα μήνα ουσιαστικά όμως μόλις δύο εικοσιτετράωρα.Απο τους προαναφερόμενους, την βουλευτική ιδιότητα διατηρούν μόνο οι κ.κ. Κακλαμάνης και Πολύδωρας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι τα γραφεία αυτά είναι «διπλά». Δηλαδή υπάρχει ξεχωριστός χώρος και προθάλαμος  για τους υπαλλήλους που απασχολούν οι πρώην πρόεδροι.
Το πλέον εξωφρενικό όμως , όπως αποκαλύπτει το iefimerida.gr, είναι πώς για τρεις από αυτούς, η Βουλή διατηρεί και δεύτερο γραφείο σε κτίριο της οδού Σέκερη στο Κολωνάκι που της ανήκει και όπου στεγάζονται διάφορες υπηρεσίες της, μεταξύ των οποίων και η Επιστημονική.
Πρόκειται για τους κυρίους Πολύδωρα, Πετσάλνικο και Σιούφα οι οποίοι πέραν του χώρου που τους έχει παραχωρηθεί στη Βουλή μαζί με τους υπαλλήλους που εργάζονται γι αυτούς, διαθέτουν – για άγνωστους λόγους- και προσωπικά γραφεία στο κτίριο της Σέκερη όπου επίσης απασχολούνται άλλοι υπάλληλοι που αμείβονται από τη Βουλή. Άγνωστοι είναι οι λόγοι που δύο απόμαχοι της πολιτικής όπως οι κύριοι Σιούφας και Πετσάλνικος χρειάζονται και επιπλέον γραφείο για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους ενώ ερώτημα υπάρχει και για τον κ. Πολύδωρα.
Υπενθυμίζεται ότι πέραν των πρώην προέδρων, η Βουλή διατηρεί γραφεία και για τους πρώην πρωθυπουργούς,  Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 56χρονος στη Λιβαδειά- Eξαπατούσε ηλικιωμένα άτομα


Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, ο οποίος εξαπατούσε ηλικιωμένα άτομα

Εξιχνιάσθηκαν τέσσερις (4) περιπτώσεις απάτης και μία (1) περίπτωση απόπειρας απάτης σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας

Ο δράστης προσέγγιζε τα υποψήφια θύματά του και με το πρόσχημα υποτιθέμενων οφειλών από συγγενικά τους πρόσωπα, τους αποσπούσε χρηματικά ποσά

Συνελήφθη, χθες (07-08-2012) το μεσημέρι στη Λιβαδειά Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 56χρονος ημεδαπός ROMA, κατηγορούμενος για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Εξιχνιάσθηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, τέσσερις (4) περιπτώσεις απάτης και μία (1) περίπτωση απόπειρας απάτης σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, ενώ η συνολική λεία που κατάφερε να αποσπάσει ο δράστης από τα θύματά του υπερβαίνει τις (3.500) ευρώ.

Ειδικότερα χθες περίπου στις 11:30΄ το πρωί, ο 56χρονος μετέβη με Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο σε οικία 71χρονης ημεδαπής στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λαφυστίου Λιβαδειάς και προσπάθησε να εξαπατήσει την ιδιοκτήτρια, με το πρόσχημα ότι ο γιος της του οφείλει χρήματα για αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή, χωρίς όμως τελικά να τα καταφέρει.

Η παθούσα κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες ενεργώντας εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα το όχημα του δράστη και επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.

Ο 56χρονος αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα με αποτέλεσμα το όχημά του να εκτραπεί της πορείας του και να ακινητοποιηθεί.
Στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή και κρύφτηκε σε παρακείμενο λόφο, πλην όμως εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό (770) ευρώ, ενώ κατασχέθηκε και το όχημά του, στο οποίο όπως προέκυψε ο δράστης είχε παραποιήσει τις κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις (4) περιπτώσεις απάτης. Συγκεκριμένα ο 56χρονος νωρίτερα την ίδια ημέρα το πρωί μετέβη:

  • Σε οικία 85χρονης ημεδαπής στο Δημοτικό Διαμέρισμα Υψηλάντη του Δήμου Αλιάρτου Βοιωτίας, όπου έπεισε την ιδιοκτήτρια να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ.

  • Σε οικία 65χρονης ημεδαπής στην Αλίαρτο Βοιωτίας, όπου έπεισε την ιδιοκτήτρια να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.

Οι ανωτέρω παθούσες αναγνώρισαν τον δράστη της σε βάρος τους απάτης και τους αποδόθηκαν τα χρήματα που τους απέσπασε με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών.

Επιπλέον προέκυψαν ακόμη δύο περιπτώσεις απάτης που είχε διαπράξει ο δράστης κατά το παρελθόν και ειδικότερα:

  • Την 07-08-2012 το πρωί, μετέβη σε οικία 84χρονου ημεδαπού στην Αλίαρτο Βοιωτίας και τον έπεισε, με το πρόσχημα οφειλών συγγενικού του προσώπου, να επιβιβασθεί στο όχημά του και αφού τον οδήγησε σε υποκατάστημα τράπεζας της περιοχής, του απέσπασε το χρηματικό ποσό των (2.500) ευρώ, στο οποίο ο παθών είχε μόλις προβεί σε ανάληψη.

  • Την 18-10-2011 το πρωί, μετέβη σε οικία 82χρονου ημεδαπού στην Λιβαδειά  Βοιωτίας και με την ίδια μέθοδο τον έπεισε να προβεί σε ανάληψη χρημάτων από υποκατάστημα τράπεζας της περιοχής και του απέσπασε το χρηματικό ποσό των (800) ευρώ.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του δράστη και σε άλλες περιπτώσεις απάτης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές από τον Δήμο Αλιάρτου στον αθλητή Σπύρο Λεμπέση

Σήμερα, Τετάρτη 8 Αυγούστου και ώρα 21:05 αγωνίζεται στα προκριματικά του Ακοντισμού των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο ο αθλητής μας Σπύρος Λεμπέσης, από το Μαυρομμάτι Αλιάρτου.
Του ευχόμαστε καλή δύναμη στον δύσκολο αυτό αγώνισμα. Οι ευχές όλων των Ελλήνων και ιδιαίτερα των δημοτών Αλιάρτου συνοδεύουν την προσπάθεια του να ανεβάσει την Ελληνική Σημαία όσο πιο ψηλά γίνεται!
Καλή δύναμη Σπύρο!
                     
                                                          

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Άγιος Βασίλης Βοιωτίας....Ταξίδι στις πιο όμορφες παραλίες του νομού μας

Ευχαριστούμε την Εύα για τις φωτογραφίες













Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ - ΑΡΧΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Β' ΚΥΚΛΟΥ στις 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012


"Ο χρόνος που μας χωρίζει… ο χρόνος που μας ενώνει!"
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο διάβα του χρόνου
Την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012, η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς μετά από ένα σύντομο διάλλειμα, συνεχίζει  τις καλοκαιρινές της  εκδηλώσεις  "Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς - Καλοκαίρι 2012" που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Future Library που χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται από το Ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ. Αρχή των εκδηλώσεων του Αυγούστου γίνεται με την ενότητα του Β΄ Κύκλου "Ο χρόνος που μας χωρίζει… ο χρόνος που μας ενώνει!".
Έτσι, λοιπόν, την Παρασκευή 10 Αυγούστου και ώρα 10.00 πμ-12 μ, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τα βιβλία και άλλο σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό της βιβλιοθήκης να παρακολουθήσουν την εξέλιξη και τη διαδρομή των Ολυμπιακών Αγώνων στο διάβα του χρόνου, από τα αρχαία χρόνια ξεκινώντας από την Αρχαία Ολυμπία και φθάνοντας στους σύγχρονους αγώνες του Λονδίνου.
Ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα, που τα παιδιά θα αποτυπώσουν πάνω στη χρονογραμμή με τα πλέον ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και στοιχεία, με γεγονότα και πρόσωπα που έγραψαν και γράφουν την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.
Εμψυχώτριες οι Βασιλική Νιαβή (εκπαιδευτικός) και Ελένη Μιμίκου (βιβλιοθηκονόμος).
Για παιδιά: 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης (3ος όροφος).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Το υπόλοιπο πρόγραμμα της καλοκαιρινής εκστρατείας επικαιροποιήθηκε και προσαρμόστηκε,  κυρίως λόγω της μεγάλης συμμετοχής παιδιών και με αναγκαστική αύξηση του αριθμού των εκδηλώσεων. Έτσι, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Αυγούστου διαμορφώνεται ως εξής:
10/8/2012 - Ο χρόνος που μας χωρίζει… ο χρόνος που μας ενώνει - Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο διάβα του χρόνου
21/8/2012 - Το κουτί με τις ιστορίες! (2η ομάδα - 1η συνάντηση)
22/8/2012 - Ο μωβ μαρκαδόρος του Χάρη! (2η ομάδα)
23/8/2012 - Το κουτί με τις ιστορίες! (2η ομάδα - 2η συνάντηση)
24/8/2012 - Τα ζάρια των ιστοριών: Λέμε ιστορίες για ταξίδια (3η ομάδα)
27/8/2012 - Μια αυτοσχέδια ορχήστρα (1η ομάδα - 10.00 πμ)
27/8/2012 - Μια αυτοσχέδια ορχήστρα (2η ομάδα - 12 μ)
28/8/2012 - Το νου σου στους ήχους! (10.00 πμ)
28/8/2012 - Graffiti στη Βιβλιοθήκη (1η ομάδα - 6.00 μμ)
29/8/2012 - Ο ήχος της σιωπής (10.00 πμ)
29/8/2012 - Graffiti στη Βιβλιοθήκη (2η ομάδα - 6.00 μμ)
30/8/2012 - Διαδρομή στην πόλη της Λιβαδειάς (2η ομάδα)
31/8/2012 - Ο μικρός κάστορας και η ηχώ! (10.00 πμ)
31/8/2012 - Τα μονοπάτια των βιβλίων (4η ομάδα - 12 μ)
*Η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς ευχαριστεί θερμά την εθελόντρια και γραφίστρια Θεανώ Χαλιώτη και για τη σχεδίαση της αφίσας των εκδηλώσεων του Αυγούστου 2012
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαβάστε τι διδάσκουν στα σχολεία της Αλβανίας για την Ελλάδα και φρίξτε!

Μίσος, φανατισμό αλλά και πλαστογραφημένη Ιστορία που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική, διδάσκει η αλβανική κυβέρνηση στους μαθητές των σχολείων. 

Οι νεαροί Αλβανοί μέσα από τα νέα επίσημα σχολικά βιβλία τους μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι ...



«η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο "αιμοσταγείς" Έλληνες πραγματοποίησαν "εθνοκάθαρση" στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά».

Η νέα γενιά Αλβανών μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πως... έχει ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όλα αυτά τυπώθηκαν φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας.

Στο νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που εκδόθηκε φέτος και ήδη αποτελεί διδακτική ύλη στα λύκεια της χώρας, οι μαθητές διδάσκονται όχι μόνο για τη γεωγραφία της χώρας τους αλλά και για περιοχές όμορων χωρών που, σύμφωνα με τους συγγραφείς, κατοικούνται από Αλβανούς.

Στις «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.


Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη χώρα μας, στο κεφάλαιο «Οι αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα», αναφέρονται τα εξής: «Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών.

Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της "Μακεδονίας" και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.».

Οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν πως η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» με στόχο τον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί. Ο χάρτης με τη Μεγάλη Αλβανία και τις όμορες «αλβανικές περιοχές» κοσμεί το εξώφυλλο τόσο του βιβλίου όσο και του τετραδίου ασκήσεων των μαθητών που καλούνται, για παράδειγμα, να ζωγραφίσουν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν... Αλβανοί ή να απαντήσουν στα ερωτήματα: «Ποιες είναι οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας;» ή «Αναφέρετε τις εκδιώξεις που υπέστησαν οι Αλβανοί από τις ελληνικές αρχές».




katohika
Διαβάστε Περισσότερα »

O Πολύδωρας διόρισε την κόρη του στη Βουλή την ημέρα που έγινε πρόεδρος

O Βύρων Πολύδωρας διόρισε την κόρη του στη Βουλή την ημέρα που έγινε πρόεδρος
Σε οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου διόρισε την κόρη του στη Βουλή ο Βύρων Πολύδωρας. Ο διορισμός έγινε στο γραφείο του τέως προέδρου της Βουλής, δηλαδή του ιδίου του Βύρωνα Πολύδωρα, όταν ήταν πρόεδρος για μια μέρα (Εφημερίς της Κυβερνήσεως, αρ.φ. 344, 23/7/2012, υπ'αριθμ.8574/6100/11-7-2012).
Την αποκάλυψη αυτή κάνει η εφημερίδα τα Νέα, η οποία τιτλοφορεί το θέμα «Πώς ο Πρόεδρος της μιας μέρας διόρισε την κόρη του». Ο κ. Πολύδωρας έμεινε μόνο μια ημέρα Πρόεδρος στην προηγούμενη Βουλή αφού προκηρύχθηκαν εκ νέου οι πρόωρες εκλογές του Ιουνίου.
Στο ίδιο ρεπορτάζ αποκαλύπτεται ότι ο κ. Πολύδωρας είχε αποσπάσει τις δύο κόρες του στο υπουργικό του γραφείο όταν ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης στην κυβέρνηση Καραμανλή. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Πολύδωρας είχε υπερασπιστεί την απόφασή του να προσλάβει και τις δύο κόρες του στο υπουργείο και είχε αρνηθεί ότι πρόκειται περί ευνοιοκρατίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Ταχυδρόμος :
«Τις έχω εδώ για να εκπαιδεύονται στη σύγχρονη διοικητική γραφειοκρατία. Κυρίως τις θέλω εγώ κοντά μου και μάλιστα η αμοιβή τους είναι, εν παρενθέσει, ένας μισθός και για τις δύο. Οχι δύο, αλλά ένας ταπεινός μισθός».
Διαβάστε Περισσότερα »

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει άλλη λύση - 45.000 σε εφεδρεία και 25.000 συμβασιούχοι εκτός Δημοσίου

Ο Στουρνάρας επιμένει: 45.000 σε εφεδρεία και 25.000 συμβασιούχοι εκτός Δημοσίου
Τα όρια αντοχής του θα δοκιμάσει, όπως όλα δείχνουν, ο κυβερνητικός συνασπισμός με αφορμή το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου για επαναφορά της εργασιακής εφεδρείας -έστω με διαφορετική μορφή- καθώς παρά τις δεδηλωμένες αντιρρήσεις και ενστάσεις του Φώτη Κουβέλη και του Ευάγγελου Βενιζέλου, υπάρχει ήδη έτοιμο πλάνο για 70.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο, εκ των οποίων οι 45.000 θα είναι μέσω εφεδρείας!
Είναι ενδεικτικό ότι αν και στη σύσκεψη των πολιτικών Αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έγινε ο... κακός χαμός, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να επιτίθεται φραστικά στον Γιάννη Στουρνάρα, ο υπουργός Οικονομικών όχι μόνο δεν «μάζεψε» το σχέδιο στις δηλώσεις που έκανε μετά από τη συνάντηση, αλλά αντιθέτως προχωρά στον σχεδιασμό, θεωρώντας ότι η εργασιακή εφεδρεία είναι μονόδρομος για να αποφευχθούν οι απολύσεις.
Το στίγμα των προθέσεων του οικονομικού επιτελείου έδωσε κατ' αρχήν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος μιλώντας στο Mega αποκάλυψε ότι το σχέδιο της εφεδρείας όχι μόνο επανήλθε στη διαπραγμάτευση αλλά ότι ήδη τέθηκε υπόψιν της Τρόικα πριν αναχωρήσει, προκειμένου να το επεξεργαστεί, καθώς είναι σαφής η βούληση των πολιτικών Αρχηγών να μη γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο.
Ως μοντέλο θα χρησιμοποιηθεί η παλαιότερη πρόταση της Ν.Δ., με πιο χαμηλά τα όρια ηλικίας και επανεξέταση των αποδοχών που θα έχουν οι έφεδροι, με δεδομένο ότι οι βασικοί μισθοί στο Δημόσιο έχουν αυξηθεί με την εφαρμογή του Νέου Μισθολογίου.
Το σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο συμπεριλαμβάνει όμως και τη μη ανανέωση 25.000 συμβάσεων ορισμένου χρόνου, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι δεν φαίνεται να πιστεύουν και πολύ τους υπολογισμούς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τόσες συνταξιοδοτήσεις έως το 2015, που θα καταστήσουν εφικτή τη μείωση κατά 150.000 των εργαζομένων στο Δημόσιο, χωρίς να ανοίξει... ρουθούνι.iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται το κύμα καύσωνα σε όλη τη χώρα - Πτώση θερμοκρασίας απο αύριο

Συνεχίζεται το κύμα καύσωνα σε όλη τη χώρα - Πτώση θερμοκρασίας απο αύριο
Το κυμα καύσωνα εξακολουθεί να πλήττει τη χώρα και σήμερα Τετάρτη, με αίθριο και ιδιαίτερα ζεστό καιρό σε όλη τη χώρα, ενω το μεσημέρι θα συννεφιάσει τοπικά σε Μακεδονία και Θράκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει επίσης σε πολύ υψηλά επίπεδα και τοπικά στη Θεσσαλία θα αγγίξει τους 42 βαθμούς Κελσίου
Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 27 ως 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη τιμή θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη
Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις απο το απόγευμα ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος, ενώ το μεσημέρι θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 41 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενω από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 ως 41 και τοπικά 42 βαθμούς Κελσίου, ενω στα νησιά του Ιονίου, θα φτάσει τους 38
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι, ενω η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 22 έως 41 και τοπικά εώς 42 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και ηλιόλουστος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εφιάλτης για δώρα, συντάξεις, μισθούς ΔΕΚΟ - Κόβουν τα πάντα για 4 δισ.

Εφιάλτης για δώρα, συντάξεις, μισθούς ΔΕΚΟ - Κόβουν τα πάντα για 4 δισ.
Στο σκληρό πυρήνα των ασφαλιστικών και μισθολογικών δικαιωμάτων φαίνεται ότι έφτασε το οικονομικό επιτελείο αναζητώντας τα 11,5 δισ. ευρώ, καθώς διαπιστώνεται ότι για να βρεθούν τα υπόλοιπα 4 δισ. ευρώ που υπολείπονται, το «νυστέρι» θα πρέπει να αγγίξει ακόμα και πεδία που έως τώρα χαρακτηρίζονταν «ταμπού».
Ειδικότερα, με μόνες κόκκινες γραμμές τις απολύσεις στο Δημόσιο (αντί αυτών εξετάζεται εκ νέου η εργασιακή εφεδρεία) και τη μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ, όλα τα υπόλοιπα παραμένουν στο τραπέζι, χωρίς να εξαιρούνται, ούτε ο 13ος- 14ος μισθός ούτε η 13η- 14η σύνταξη.
Στη πραγματικότητα, από εδώ και πέρα οι επιλογές του οικονομικού επιτελείου δεν θα είναι ούτε εύκολες ούτε, «αναίμακτες», καθώς μετά από τα σχετικά εύκολα μέτρα που λίγο ως πολύ συμφωνήθηκαν με τη Τρόικα πριν αναχωρήσει, έρχεται η ώρα συντάξεων, επιδομάτων αλλά και μισθών.
Πέρα από τα Δώρα Χριστουγέννων- Πάσχα και το επίδομα αδείας, «καίει» και το μέτρο των περικοπών στις συντάξεις, αφού πλέον διαπιστώνεται ότι με το πήχη πάνω από τα 1.400 ευρώ δεν εξοικονομούνται τα προσδοκώμενα, ακόμα κι αν το «ψαλίδι» ξεκινάει από το πρώτο ευρώ. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι κερδίζει έδαφος το σενάριο που βάζει τον πήχη στα 700 ή ακόμα και στα 600 ευρώ, όπου βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων.
Στο πεδίο των μισθολογικών περικοπών, αυτό που έρχεται με... φόρα είναι οι δραστικές μειώσεις έως και 35% στις αποδοχές όσων απασχολούνται στις ΔΕΚΟ, καθώς είναι η ειλημμένη η απόφαση για εναρμόνιση με τα όσα ισχύουν στο στενό δημόσιο τομέα. Οσον αφορά, δε, στα ειδικά μισθολόγια, το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί πλέον να διασώσει συγκεκριμένες κατηγορίες δημόσιων λειτουργών από το «ψαλίδι», καθώς διαπιστώνεται ότι ακόμα κι αν η Τρόικα αποδεχθεί για φέτος τα ισοδύναμα μέτρα, από το 2013 και μετά θα πρέπει να εξασφαλίζονται 600 εκατ. ευρώ ετησίως ώστε να διατηρούνται οι αποδοχές στα ίδια επίπεδα, θέτοντας εκ των πραγμάτων θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης έναντι των υπολοίπων εργαζομένων στο Δημόσιο αλλά και θέμα δημοσιονομικού προγραμματισμού.
Με αυτό το δεδομένο, φαίνεται ότι προκρίνεται το εναλλακτικό σενάριο που προβλέπει «ασπίδα προστασίας» μόνο για τους μάχιμους ένστολους, με όλους τους υπόλοιπους, δηλαδή γιατρούς του ΕΣΥ, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, διπλωμάτες, ανώτατους κληρικούς, να ετοιμάζονται για μειώσεις 12% κατά μέσο όρο..
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Ελληνικές συμμετοχές της Τετάρτης

Κορυφώνεται η δράση στα ομαδικά αθλήματα την Τετάρτη 8 Αυγούστου, ενώ στο στίβο ξεχωρίζει ο ημιτελικός των 200 μέτρων.
Αναφορικά με τις ελληνικές συμμετοχές στην πρώτη ημιτελική σειρά των 110 μ. εμπ θα τρέξει ο Κώστας Δουβαλιδης. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, με 13.37 έχει την 5η επίδοση από τους μετέχοντες και για να περάσει στον τελικό θα πρέπει είτε να τερματίσει στους δύο πρώτους είτε η επίδοση του να είναι ανάμεσα στις δύο καλύτερες των τριών σειρών. Στην ίδια σειρά, που είναι αρκετά δύσκολη θα πάρει μέρος ο παγκόσμιος πρωταθλητής Τζέισον Ρίτσαρντσον με 12.98, αλλά και ο Κουβανός Ορλάντο Ορτάγκα με 13.09.

Την πρώτη του ολυμπιακή συμμετοχή βιώνει ο Λυκούργος Τσάκωνας και την συνδυάζει με συμμετοχή στον ημιτελικό των 200 μέτρων. Ο Ελληνας αθλητής θα τρέξει στον δεύτερο διάδρομο της δεύτερης σειράς και με 20.52 έχει την έβδομη επίδοση. Το κορυφαίο όνομα της σειράς είναι ο Γιόχαν Μπλέικ με 19.80, ενώ ξεχωρίζει ακόμη ο Κριστόφ Λεμέτρ (19.91). Την πρόκριση θα πάρουν οι δύο πρώτοι και οι δύο καλύτεροι χρόνοι.

Ετοιμος να ζήσει την πρώτη του Ολυμπιακή διαδρομή είναι ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο κορυφαίος Ελληνας επικοντιστής και ένας από τους καλύτερους αυτή τη στιγμή στον κόσμο, θα διεκδικήσει να βγάλει εισιτήριο για τον τελικό. Το όριο είναι 5,70 μ., όσο και το φετινό ρεκόρ του 26χρονου.

Στα 800 μ. η Ελενα Φιλάνδρα θα αγωνιστεί στην 4η προκριματική σειρά και με 2.00.44 έχει την 4η επίδοση. Στον ημιτελικό προκρίνονται οι δύο πρώτοι και οι έξι χρονοι. Η Φιλάνδρα θα τρέξει μαζί με την Πάμελα Τζελίμο, που με 1.56.76 είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Στον προκριματικό του ακοντισμού θα πάρει μέρος ο Σπύρος Λεμπέσης. Το όριο για τον τελικό είναι 82,00 μ., ενώ ο αθλητής έχει πετύχει φέτος βολή στα 83,02 μέτρα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 8 Αυγουστου.....

Γεγονότα
117: Ο Αδριανός αναγορεύεται Αυτοκράτορας της Ρώμης.
1303: Ο Φάρος της Αλεξανδρείας λειτουργεί για τελευταία φορά. Ισχυρός σεισμός διαρρηγνύει τα τοιχώματά του και καταπίπτει μέρος αυτού.
1815: Μετά την ήττα του στο Βατερλό, ο Ναπολέων φεύγει εξόριστος στο νησί της Αγίας Ελένης, όπου θα πεθάνει έξι χρόνια αργότερα.
1884: Τελούνται στον Πειραιά πάνω στη φρεγάτα Ελλάς τα εγκαίνια της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, πρώτος διοικητής της οποίας είναι ο πλωτάρχης Ηλίας Κανελλόπουλος.
1938: Ανοίγει τις πύλες του το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μαουτχάουζεν στην Αυστρία.
1963: Σημειώνεται η Μεγάλη Ληστεία του Τραίνου στην Αγγλία, με λεία 2 εκατομμύρια λίρες, ανήμερα των 34ων γενεθλίων του εγκεφάλου της Ρόναλντ Μπιγκς.

Γεννήσεις
1875: Γιουτζίρο Ματσούντα, ιάπωνας επιχειρηματίας, ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Mazda. (Θαν. 9/3/1952)
1879: Εμιλιάνο Ζαπάτα, μεξικανός επαναστάτης. (Θαν. 10/4/1919)
1898: Αλέξης Μινωτής, ηθοποιός και σκηνοθέτης του θεάτρου. (Θαν. 11/11/1990)

Θάνατοι
1827: Τζορτζ Κάνινγκ, πρωθυπουργός της Αγγλίας, υπέρμαχος της ανεξαρτησίας των Ελλήνων. Προς τιμήν του, η Πλατεία Κάνιγγος φέρει το όνομά του. (Γεν. 11/4/1770)
1866: Ευανθία Καΐρη, αδελφή του Θεόφιλου Καΐρη, λόγια των επαναστατικών χρόνων και πρόδρομος του φεμινιστικού κινήματος στη χώρα μας (Γεν. 2/8/1799)
1900: Εμίλ Ρίτερ Φον Σκόντα, τσέχος μηχανικός και βιομήχανος, ιδρυτής της Skoda. (Γεν. 19/11/1839)


Διαβάστε Περισσότερα »

Έπεσε σε κώμα Κροάτισσα και ξύπνησε Γερμανίδα

Μια κοπέλα 13 ετών από την Κροατία μετά από ένα ατύχημα που είχε έπεσε σε κώμα.


Η ανήλικη λίγο καιρό πριν το ατύχημα είχε ξεκινήσει μαθήματα γερμανικών, ενώ παράλληλα έβλεπε γερμανικά προγράμματα στην τηλεόραση, ενώ προσπαθούσε να διαβάζει γερμανικά βιβλία.

Όταν η κοπέλα ξύπνησε μετά από 24 ώρες εξακολουθούσε να είναι μια νεαρή Κροάτισσα η οποία όμως είχε ξεχάσει τη μητρική της γλώσσα και μιλούσε άπταιστα γερμανικά.

Αυτή τη στιγμή, η 13χρονη βρίσκεται σε νοσοκομείο της πόλης Σπλιτ όπου εξετάζεται από πλήθος ειδικών. Χαρακτηριστική της κατάστασης υπήρξε η δήλωση του ψυχιάτρου Mίχο Μίλας «τα παλαιότερα χρόνια αυτό θα θεωρείτο θαύμα, εμείς θέλουμε να πιστεύουμε πως υπάρχει μια λογική εξήγηση απλώς δεν την έχουμε βρει ακόμη».

Ανάλογη ήταν και η δήλωση διευθυντή του Νοσοκομείου Ντουζομίρ Μαρασοβίτς που είπε «Ποτέ δεν ξέρεις πότε αναρρώνεις από ένα τέτοιο τραύμα αλλά και πως αντιδρά ο εγκέφαλος. Έχουμε κάποιες θεωρίες για την ώρα όμως περιοριζόμαστε στα γεγονότα, γιατί πρέπει να σεβαστούμε την ιδιωτική ζωή του ασθενούς».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ