Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τις πυρκαγιές που κατακαίνε την Χίο

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τις πυρκαγιές που κατακαίνε την Χίο
Ανεξέλεγκτη παραμένει η πυρκαγιά στην Χίο με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να καταφέρουν να την κατασβέσουν.
Ωστόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως στο twitter δεκάδες είναι οι πολίτες που βρίσκονται στο νησί, είτε κάτοικοι, είτε τουρίστες, που ανεβάζουν συγκλονιστικές φωτογραφίες στο οποίο απεικονίζεται το μέγεθος της φωτιάς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αλήθεια», ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Γανιάρης ζήτησε την κήρυξη του νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι εντάσεως 7 έως 8 μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή.



Διαβάστε Περισσότερα »

Πέρασε για κλέφτη υπάλληλο του ΟΤΕ και τον έριξε στο κενό!


Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Αργοστόλι με θύμα έναν υπάλληλο του ΟΤΕ.

Συγκεκριμένα, ο υπάλληλος μετέβη σε σπίτι για να επιδιορθώσει μία βλάβη και, χρησιμοποιώντας σκάλα, ανέβηκε στο σημείο όπου χρειαζόταν να γίνει η εργασία της επιδιόρθωσης. Ωστόσο, ένας από τους ενοίκους αντιλήφθηκε την παρουσία του και, περνώντας τον για επίδοξο διαρρήκτη, τον έσπρωξε και τον έριξε στο κενό.

Ο άτυχος υπάλληλος διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Αργοστολίου με κατάγματα.


Πηγή: inkefalonia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο Σοκ απο Τουρκία - Τούρκος αστυνομικός σκοτώνει εν ψυχρώ μπροστά στα μάτια των περαστικών

Στο βίντεο που βλέπετε, ένα Ι.Χ. συγκρούστηκε με αυτοκίνητο της τουρκικής αστυνομίας, στο Καραμπαγλάρ της Σμύρνης.
Το θέμα είναι ότι στο ιδιωτικό αυτοκίνητο επέβαιναν Κούρδοι.
Αμέσως ο αστυνομικός σκότωσε εν ψυχρώ τον έναν από τους επιβάτες, μπροστά στα μάτια άλλων τριών αστυνομικών και του κόσμου.


Και οι τέσσερις αστυνομικοί πήραν έπαινο για τη στάση τους.





Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ: Πακιστανοί δέρνουν και βασανίζουν συμπατριώτες τους στην Ελλάδα!

Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε έχει τίτλο «Σύλληψη πακιστανικής συμμορίας απαγωγέων στην Ελλάδα».

Η σύλληψη δεν έγινε από την Ελληνική Αστυνομία, αλλά από συμπατριώτες τους Πακιστανούς, οι οποίοι έχουν οργανωθεί σε παρακρατικές ομάδες κρούσεις, που υποκαθιστούν τις Ελληνικές Αρχές.

Όπως θα δείτε, οι συλληφθέντες τρώνε το ξύλο της χρονιάς τους από την «πακιστανική πολιτοφυλακή», βασανίζονται με φάλαγγα και στο τέλος γονυπετείς ζητάνε έλεος!





Βλέποντας τις εικόνες μας δημιουργείται η εντύπωση ότι το ελληνικό κράτος έχει «εκχωρήσει» αστυνομικά «καθήκοντα» εκτός από τις ομάδες της Χρυσής Αυγής -που υποκαθιστούν την Αστυνομία- και σε αντίστοιχες ομάδες Πακιστανών που πράττουν με τις ίδιες ακριβώς μεθόδους!

Υπάρχει κράτος στην Ελλάδα, υπάρχει Αστυνομία; Ή όποιος γουστάρει φτιάχνει μια ομάδα ροπαλοφόρων και το παίζει… μπάτσος;

Δείτε το βίντεο, ειδικά από το 1:54 και μετά, που οι Πακιστανοί «πολιτοφύλακες» κάνουν έφοδο σε σπίτι και αρχίζουν να ρίχνουν ξύλο στους συμπατριώτες τους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το θέμα είναι τεράστιο και κανονικά πρέπει η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας σύσσωμη να πάει σπίτι της εάν εις γνώση της έχει επιτρέψει σε παρακρατικούς αλλοδαπούς να παίζουν τους «αστυνομικούς» σε ελληνικό έδαφος!

Δεν ξέρουμε εάν το αντιλαμβάνονται, αλλά έχει καταλυθεί κάθε έννοια κράτους δικαίου καικυρίαρχου κράτους!

Όλοι οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, προηγούμενοι και o νυν, πρέπει να δώσουν εξηγήσεις γι’ αυτές τις αδιανόητες εικόνες, οι οποίες προβάλλονται σε όλον τον πλανήτη μέσω διαδικτύου!

Να υπογραμμίσουμε ότι το βίντεο έχει ανέβει στο youtube και δεν είναι το μοναδικό! Πράγμα που δείχνει ότι οι Πακιστανοί γράφουν τους ελληνικούς νόμους και το ελληνικό κράτος στα παλιά τους τα παπούτσια!

Εκτός εάν όλα αυτά συμβαίνουν με τη σιωπηλή συγκατάθεση του ελληνικού κράτους, πράγμα που σημαίνει ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ! Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα και άμεσα ο ίδιος ο πρωθυπουργός!
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα Τροφωνίων 2012

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεβαδέων σας καλεί και φέτος να τιμήσετε με την παρουσία σας τις ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων "Τροφώνια".

Εκδηλώσεις που καλύπτουν 37 ημερολογιακές ημέρες. Εκδηλώσεις για κάθε γούστο αλλά και για κάθε ηλικία. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε διαβάζοντας προσεκτικά το πρόγραμμα των Τροφωνίων 2012.

Η Φιλαρμονική θα σας κρατήσει συντροφιά το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (κεντρική πλατεία) ανοίγοντας τη μουσική βραδιά "Συνάντηση Χορωδιών". Θα ακολουθήσουν οι χορωδίες Θηβών, Λιβαδειάς και  Αγίου Κωσταντίνου Φθιώτιδος. Η είσοδος φυσικά είναι ελέυθερη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Γιάννης Πλούταρχος τραγουδά για μια μητέρα με καρκίνο

Ο Γιάννης Πλούταρχος τραγουδά για μια μητέρα με καρκίνο
Συναυλία για την οικονομική ενίσχυση μιας μητέρας δύο παιδιών, που πάσχει από καρκίνο, θα δώσει ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος στις 24 Αυγουστου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα στο star.gr, ο Γιάννης Πλούταρχος θα τραγουδήσει την επόμενη Παρασκευή 24 Αυγούστου στο Θέατρο Γης της Θεσσαλονίκης στις 19.00.  Τα εισιτήρια είναι ήδη διαθέσιμα και κοστίζουν 10 ευρώ, ενώ την ημέρα της συναυλίας θα κάνουν 15 ευρώ.

Η συναυλία διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες ζητούν την συνδρομή όλων μας για να βοηθηθεί η 37χρονη μητέρα.

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Θεάτρου Γης και στα καταστήματα «Public» (Πυλαία και Τσιμισκή) και «Hondos Center» (Αριστοτέλους).
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια αλλά με πολλά μποφόρ, το Σαββατοκύριακο

Ηλιοφάνεια αλλά με πολλά μποφόρ, το Σαββατοκύριακο
Ζεστό αναμένεται να είναι το Σαββατοκύριακο, με τα υψηλά μποφόρ ωστόσο να επικρατούν σε πολλές περιοχές φτάνοντας μέχρι και τα οχτώ, κάνοντας δύσκολες τις μετακινήσεις με πλοίο.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει ιδιαίτερη μεταβολή, ενώ το Σάββατο θα σημειωθούν και τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι που θα επικρατούν θα είναι βόρειοι στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Την Κυριακή ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση, και τους ανέμους να είναι βόρειους στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τον σταύρωσαν επειδή έγινε χριστιανός!


Μπορεί στην Ελλάδα ο πολυπολιτισμός να ανακοινώνει μέχρι και έναρξη πολέμου κατά των γηγενών κατοίκων, μπορεί οι λαθρομετανάστες παραδόξως να μας προτιμούν ως χώρα παραμονής τους αντί άλλων ισλαμικών κρατών στα οποία μπορούν να ενσωματωθούν πολύ εύκολα λόγω θρησκείας.

Μπορεί η ελευθερία ζωής και σκέψης να είναι αγαθά που προσφέρονται πλουσιοπάροχα ακόμη και σε αυτούς που καταδυναστεύουν την ζωή, την σκέψη και τα πιστεύω μας, όμως τίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί με χώρες στις οποίες ο ισλαμισμός αποτελεί την κυρίαρχη τάξη, η οποία αποφασίζει -εν ψυχρώ- για την ζωή και τον θάνατο όσων τολμούν να τον αμφισβητήσουν ή να τον απαρνηθούν.

Η φωτογραφία αποτελεί απόδειξη της αγάπης προς τον χριστιανισμό, εκείνων που προστρέχουν στην χώρα μας για να… σωθούν. Στην φωτογραφία βλέπουμε έναν πολίτη της Υεμένης, ο οποίος είχε το θράσος να βαπτισθεί χριστιανός! Κι επειδή αμφισβήτησε το Ισλάμ, τον σταύρωσαν!!!

Τι είπατε; Ο πολιπολιτισμός και η πανθρησκεία αποτελούν το σκοπό της Νέας Τάξης, η οποία θέλει να επιβάλει την ισότητα, την ισονομία, την ελευθερία και τον εν γένει πλούτο στους ανθρώπους;

Ξανακοιτάξτε την φωτογραφία, πάρτε τη Νέα Τάξη σας και πάτε στο καλό… για να μην σας πούμε να πάτε εκεί από όπου ήρθατε!
kostasxan.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Προφυλακιστέος ο 63χρονος παιδεραστής

 
 
Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο 63χρονος που συνελήφθη στην Καβάλα για τη σεξουαλική κακοποίηση της 9χρονης εγγονής της συζύγου του, ύστερα από καταγγελία του κοριτσιού.

Στην κατοχή του, μετά από έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι του, βρέθηκε και υλικό παιδικής πορνογραφίας. Την υπεράσπισή του αρνήθηκαν να αναλάβουν οι δικηγόροι της Καβάλας και έτσι ο συνήγορός του ορίστηκε από τις δικαστικές αρχές της πόλης.

Το πρωί της Πέμπτης η  9χρονη, εγγονή της καταγόμενης από τη Βουλγαρία συζύγου του συλληφθέντος με τη συνοδεία της θείας της μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας και κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίησή της από τον 63χρονο.

Η ανήλικη, η οποία ζούσε στη Βουλγαρία με τη μητέρα της, επισκεπτόταν τακτικά τη γιαγιά της, η οποία και ζούσε τα τελευταία χρόνια με τον 63χρονο στην κοινότητα Λυδίας του Δήμου Καβάλας.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας Κώστας Σιμούδης, η μικρή, με τη βοήθεια παιδοψυχολόγου, αποκάλυψε ότι ο 63χρονος ασελγούσε σε βάρος της από την ηλικία των 6 ετών, χωρίς ποτέ η ίδια να το εκμυστηρευτεί σε κανέναν.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του συλληφθέντος, οι αστυνομικοί βρήκαν έντυπο πορνογραφικό υλικό. Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Μάλιστα, το πόρισμα του ιατροδικαστή επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του ανήλικου κοριτσιού.

Ο ιατροδικαστής Νίκος Τσιφνίδης από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κομοτηνής, που εξέτασε την ανήλικη, διαπίστωσε τραύματα στα γεννητικά της όργανα, που συντείνουν σε μακροχρόνια σεξουαλική κακοποίησή της.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομολόγησε 30 φόνους, χωρίς να έχει σκοτώσει ποτέ!

Μυθομανής παραδέχθηκε ότι ήταν κατά συρροή δολοφόνος, "κλείνοντας" 30 υποθέσεις. Στην πραγματικότητα δεν είχε σκοτώσει ποτέ
Ούτε ο διάσημος Σουηδός συγγραφέας Stieg Larsson δεν θα μπορούσε να εμπνευστεί για τα βιβλία του έναν τόσο μυθομανή κατά συρροήν δολοφόνο όπως ο Thomas Quick
Η ζωή του 62χρονου ήταν υποτίθεται γεμάτη δολοφονίες τις οποίες διέπραξε από το 1975 έως το 1985.
Ο Quick έπαιζε τόσο καλά το ρόλο του που περιέγραφε στις αρχές με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τις δολοφονίες οι οποίες ήταν αποκύημα της φαντασίας.
Σύμφωνα με την Βρετανική Daily Mail μέσα στον Αύγουστο κυκλοφόρησε στη Σουηδία το βιβλίο του δημοσιογράφου Hannes Rastam,  The case of Thomas Quick: the creation of a serial murderer -"Τόμας Κουίκ: Η δημιουργία ενός κατά συρροή δολοφόνου", ο οποίος, λίγες ημέρες αργότερα πέθανε από καρκίνο. Σε αυτό υποστηρίζεται ότι ο αιμοσταγής δολοφόνος δεν ήταν παρά ένας παθολογικός ψεύτης.
Ο μυθομανής δολοφόνος παραδέχθηκε ότι διέπραξε 30 "ορφανές"  δολοφονίες σε Σουηδία, Νορβηγία, Δανία και Φινλανδία από το 1975 έως το 1985.
Ήταν το 1990 όταν συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Δικαστήριο για μια ένοπλη ληστεία. Ο δικαστής της υπόθεσης έκρινε ότι έπρεπε να ακολουθήσει ψυχοθεραπεία.
Κατά τη διάρκεια των συνεδριών περιέγραφε με ανατριχιαστική λεπτομέρεια τους φόνους τονίζοντας ότι στραγγάλιζε, βίαζε, μαχαίρωνε, τεμάχιζε και έτρωγε τα θύματά του!
Τις λεπτομέρειες ωστόσο δεν τις έβγαζε από το μυαλό του. Όπως αποδείχθηκε συγκέντρωνε το υλικό της μυθοπλασίας του από μια βιβλιοθήκη της Στοκχόλμης και αποκόμματα παλιών εφημερίδων που αφορούσαν ανεξιχνίαστα εγκλήματα.
Ήταν το 2008 όταν σε μια αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στον Rastam, ενώ ακόμα κρατούσαν σε ψυχιατρική κλινική, αναίρεσε τις ομολογίες του.
Η αστυνομία "έπεσε στη φάκα" του μυθομανή δολοφόνου καθώς “έκλεινε” τις υποθέσεις χωρίς να κάνει την παραμικρή διασταύρωση στοιχείων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρεκόρ πνιγμών το φετινό καλοκαίρι


Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία για τους πνιγμούς στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι. Πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο τρίμηνο. Τι πρέπει να προσέξετε
Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα πνιγμών στις ελληνικές θάλασσες με 191 συνανθρώπους μας να έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες.
Από 1η Ιουνίου Ιουνίου 2012 έως και 16 Αυγούστου, σύμφωνα με τη Lifeguard Hellas, θρηνήσαμε 191 θύματα από πνιγμό, εκ των οποίων το 85% ήταν ημεδαποί.
Οι πνιγμοί στις θάλασσες σημειώνονται κατά 40% τις πρωινές ώρες, κατά 40% τις μεσημεριανές και κατά 20% τις απογευματινές ώρες.
Έκπληξη μάλιστα προκαλεί η Ελλάδα να βρίσκεται πρώτη σε πνιγμούς στην Ευρώπη και δεύτερη σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι λουόμενοι φαίνεται πως υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους ή δεν ακολουθούν τις οδηγίες ασφαλούς κολύμβησης.
Συμβουλές προς λουόμενους
-  Μην απομακρύνεσαι κολυμπώντας από τις ακτές, όταν μάλιστα δεν ξέρεις καλό κολύμπι. Έχεις σκεφτεί ότι η επιστροφή είναι περισσότερο κουραστική;
-  Καλό είναι να κολυμπάς με παρέα.
- Έχεις φάει; Περίμενε να περάσουν 3 – 4 ώρες για να κολυμπήσεις. Καλό είναι, όμως, ν’ αποφεύγεις να μπαίνεις τελείως νηστικός στο νερό.
- Έχεις πιει οινοπνευματώδη ποτά; Έχε κατά νου ότι αλκοόλ και κολύμβηση είναι επικίνδυνος συνδυασμός.
-  Μην κάνεις βουτιές σε περιοχές που δεν γνωρίζεις το βάθος ή τη διαμόρφωση του βυθού, ή σε περιοχές με βράχια και πέτρες.
-  Μην σπρώχνεις και μην βυθίζεις άλλους στη θάλασσα.
- Μην κολυμπάς σε περιοχές όπου υπάρχουν πινακίδες που προειδοποιούν ότι η θάλασσα είναι μολυσμένη.
- Μην κολυμπάς, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι κακές και σε θάλασσα με μεγάλα κύματα ή ισχυρά ρεύματα.
- Μην κολυμπάς μόνος τη νύχτα και πάντα να έχεις οπτική επαφή με το σύντροφό σου κολυμβητή.
-  Αν αισθάνεσαι ρίγος ή ζαλάδα, φοβάσαι ή κρυώνεις βγες αμέσως από τη θάλασσα.
- Καθώς κολυμπάς παρατηρείς ότι σε παρασέρνει το ρεύμα; Μην πανικοβάλλεσαι. Δες από πού φυσάει ο άνεμος. Στρέψε το στόμα και την μύτη σου από την αντίθετη  κατεύθυνση και προσπάθησε ΑΠΛΩΣ να κρατηθείς στην επιφάνεια. Παρατηρείς μήπως ότι το ρεύμα είναι παράλληλο προς την ακτή; κολύμπα μαζί του πλησιάζοντας την παραλία υπό γωνία.
- Αισθάνεσαι κίνδυνο; Κάλεσε βοήθεια.
- Κουράστηκες κολυμπώντας; Μην σε πιάνει πανικός. Μείνε στην επιφάνεια σε οριζόντια θέση και συνεχίζεις ήρεμα το κολύμπι όταν ξεκουραστείς.
- Έπαθες «κράμπα»; Μη φοβηθείς. Χαλάρωσε το μέρος του σώματος που «πιάστηκε» και με αργές κινήσεις κολύμπησε προς την ακτή.
- Αν υπάρχουν σημαδούρες που δείχνουν τα όρια έξω από τα οποία επιτρέπεται να κινούνται τα ταχύπλοα σκάφη, μην κολυμπάς πέρα απ’ αυτές.
- Μην κολυμπάς στα ανοιχτά, εκεί όπου περνάνε βάρκες ή ταχύπλοα.
- Υψώθηκε από τον ναυαγοσώστη κόκκινη σημαία κινδύνου; ΒΓΕΣ γρήγορα έξω απ’ το νερό Η κόκκινη σημαία μπορεί να σημαίνει είτε ότι τα κύματα / ρεύματα έχουν γίνει πολύ επικίνδυνα, είτε ότι υπάρχει ρύπανση στην θάλασσα είτε ότι ελλοχεύει κάποιος άλλος κίνδυνος.
- Αντιλήφθηκες κάποιον κολυμβητή να ζητάει βοήθεια ή να κινδυνεύει στο νερό; Βρες ένα αντικείμενο που επιπλέει και ρίξε το κοντά του για να πιαστεί, εάν υπάρχει. Κάλεσε για βοήθεια.
Σε περίπτωση που πλησιάσεις αυτόν που κινδυνεύει ή είσαι ήδη κοντά του, ΕΧΕ ΥΠΟΨΗ ότι μπορεί να κινδυνέψεις και εσύ αν πιαστεί πάνω σου βίαια και απότομα
Διαβάστε Περισσότερα »

Η παράσταση "Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ" στο Φεστιβάλ Φλυγόνιον στο Κυριάκι Βοιωτίας!



Γενική είσοδος στο ταμείο: 15 ευρώ
Δεκτά εισιτήρια του ΟΓΑ
προπώληση στη Λιβαδεια δισκοπωλείο πολύτροπο και στο Κυριάκι καφέ Φλυγόνιον
ΠΑΙΖΟΥΝ: Παύλος Χαϊκάλης, Ρένια Λουϊζίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Τζόυς Ευείδη, Έρση Μαλικένζου, Πάνος Σταθακόπουλος κ.α.

Λίγα λόγια για το έργο:
«Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!....» είναι ένα σπονδυλωτό έργο που παρουσιάζει, με μετεπιθεωρησιακό τρόπο την ιστορία της νεότερης Ελλάδας από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ως τις μέρες μας, μέσα σε δύο ώρες. Το παρασκήνιο της ελληνικής ιστορίας, έτσι όπως διαδραματίζεται στα παρασκήνια μιας παράστασης, είναι ο βασικός άξονας του έργου.
Στο έργο πρωταγωνιστούν οι κομπάρσοι ηθοποιοί που παίζουν τον ελληνικό λαό. Έτσι, κατά τη διάρκεια του έργου, ποτέ δε βλέπουμε τους αληθινούς πρωταγωνιστές της ιστορίας. Αντίθετα, παρακολουθούμε όλους αυτούς τους καθημερινούς ανθρώπους που πίστεψαν, πολέμησαν, διχάστηκαν, ταυτίστηκαν, έζησαν και πέθαναν για τους μεγάλους Έλληνες αρχηγούς, τα οράματα και την πολύπαθη πατρίδα.
Το γέλιο εναλλάσσεται με τη συγκίνηση, το τραγούδι με την πρόζα, το χθες με το σήμερα, οι ήρωες με τους αντιήρωες, οι πρωταγωνιστές με τους ανώνυμους κομπάρσους-θιασώτες των ιδεών. Το παρασκήνιο διαδέχεται το προσκήνιο της ιστορίας σε ένα σκηνικό ακροβατικό παιχνίδι, που στοχεύει στην εθνική αυτογνωσία, στη συνείδηση, αλλά και στον πατριωτικό αυτοσαρκασμό, γιατί «για να πάει κανείς μπροστά, πρέπει να κοιτάει και λίγο πίσω».
Η παράσταση διατρέχει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού απ’ το δημοτικό ως το σύγχρονο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά – Κοστούμια: Αναστασία Αρσένη
Μουσική Επιμέλεια και Διδασκαλία: Μάρω Θεοδωράκη
Χορογράφος: Φώτης Διαμαντόπουλος
ΠΑΙΖΟΥΝ: Παύλος Χαϊκάλης, Ρένια Λουϊζίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Τζόυς Ευείδη, Έρση Μαλικένζου, Πάνος Σταθακόπουλος, Γεωργία Μαυρογεώργη, Αλίνα Κωτσοβούλου, Τάσος Αλατζάς, Θοδωρής Αντωνιάδης, Σταύρος Καραγιάννης, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Παύλος Σαχπεκίδης, Βασίλης Κετσιλής, Εβελίνα Νικόλιζα, Βίκυ Πάνου, Γεωργία Μητροπούλου

        Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Φεστιβάλ Φλυγόνιον στο Κυριάκι Βοιωτίας!
        Δημόσια εκδήλωση · Διοργανωτές: Gonias Giorgos
        Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012
        9:00 μ.μ.
   
    Το Σάββατο 25 Αυγούστου στις 9:00μ.μ. η Ελένη Τσαλιγοπούλου θα βρισκεται στη σκηνή του φεστιβάλ Φλυγόνιον στο Κυριάκι Βοιωτίας.
    Προπώληση 10 ευρώ
    Η Ελένη Τσαλιγοπύλου είναι μια από τις πιο αγαπημένες ερμηνεύτριες της Ελληνικής μουσικής σκηνής. Πάθος, αυθεντικότητα και άρωμα Ελλάδας είναι κάποια μόνο από τα στοιχεία που ταυτίζονται με την ξεχωριστή φωνή της. Το ίδιο πάθος χαρακτηρίζει και τις ζωντανές εμφανίσεις της. Φέτος η Ελένη κρατώντας πάντα το επίπεδο και την ποιότητα των επιλογών που υποστηρίζει τόσ
    α χρόνια δίνει μια καινούργια αύρα στις ζωντανές εμφανίσεις της.
    Μια περιοδεία με πληθώρα πολυαγαπημένων επιτυχιών και σημαντικών συνεργασιών σε μια συναυλιακή εμπειρία που γιορτάζει την ελληνική μουσική.
    Οι μουσικοί που θα την συνοδεύσουν είναι:
    Χατζηκωνσταντίνου Σπύρος (κιθάρες)
    Καλαμάρας Βαγγέλης (τύμπανα)
    Χατζησταύρου Αριστείδης (κιθάρες)
    Κελλάρης Χάρης (μπάσο)
Διαβάστε Περισσότερα »

Πυρομαχικά made in Greece στην αεροπορία των ΗΠΑ

Πυρομαχικά made in Greece στην αεροπορία των ΗΠΑ

Τον δρόμο για τις ΗΠΑ παίρνει παρτίδα made in Greece πυρομαχικών, τα οποία αν περάσουν επιτυχώς και το δεύτερο τεστ αξιολόγησης από τις αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις θα αποτελέσουν την πρώτη πώληση ελληνικών πυρομαχικών στην υπερδύναμη.
Πρόκειται για πυρομαχικά τύπου 40L60 που κατασκευάζουν τα - υπό μερική ιδιωτικοποίηση... - Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ - πρώην Πυρκάλ - ΕΒΟ). Ηδη η ελληνική κρατική εταιρεία έχει επιλεγεί από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) ως η μία από τις δύο από τις οποίες τελικά θα προμηθευτεί τα πυρομαχικά. Το πρώτο συμβόλαιο για την παρτίδα δοκιμής είχε υπογραφεί το 2009 και αφορούσε την παραγωγή 5.000 βλημάτων.
Ως κατ' αρχήν θετική εξέλιξη θεωρούν κύκλοι της ελληνικής εταιρείας, παρά τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους κινείται το θέμα, την πρόσφατη πρόσκληση από την USAF να σταλεί και άλλη παρτίδα με πιο προηγμένες προδιαγραφές. Οι βολές της προηγμένης έκδοσης έγιναν στα ειδικά δοκιμαστήρια στο Λαύριο τις προάλλες, παρουσία του αρμόδιου για την αμυντική βιομηχανία υφυπουργού Αμυνας Δημήτρη Ελευσινιώτη, ο οποίος ενημερώθηκε για όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της εταιρείας.
Τα 40L60 είναι παλιά πυρομαχικά του Ναυτικού, ενώ τώρα χρησιμοποιούνται σε πολυβόλα με τα οποία έχουν εξοπλιστεί τα μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 Ηρακλής των ΗΠΑ. Η παραγωγή των ΕΑΣ θα γίνεται σε συνεργασία με την αμερικανική ΑΤΚ, η οποία κατασκευάζει τον πυροσωλήνα. Το ελληνικό μερίδιο συμμετοχής είναι περίπου 70%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρυσή Αυγή: Επισκευάζει και δρόμους!

Χρυσή Αυγή: Επισκευάζει και δρόμους!

Επισκευάζει δρόμους σε χωριά η Χρυσή Αυγή, υποκαθιστώντας τους δήμους...
Απίθανο γεγονός έλαβε χώρα στη Χρυσοβίτσα Μετσόβου!
Αντί να πάνε δημοτικά συνεργεία, πήγαν χρυσαυγίτικα, χωρίς η δημοτική αρχή να το ξέρει!
Το οδικό δίκτυο του χωριού ήταν χάλια. Και αντί να πάνε να το επισκευάσουν συνεργεία του δήμου, βρέθηκαν εκεί συνεργεία της Χρυσής Αυγής. Χωρίς η δημοτική αρχή να το ξέρει! Μάλιστα ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στα Γιάννινα Ιάσονας Μπίμπος έγραψε ότι ο δήμαρχος Μετσόβου τους ευχαρίστησε και από πάνω, κάτι, όμως, που διαψεύσθηκε άμεσα, χωρίς, όμως, να υπάρξει και άρνηση ότι η Χρυσή Αυγή έφτιαξε τους δρόμους.
Η ανακοίνωση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής:
«Στα πλαίσια των προεκλογικών δεσμεύσεων και εξαγγελιών του Αρχηγού και Γ.Γ της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου, για έμπρακτη στήριξη του κινήματος σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια σε ελληνικές οικογένειες, η δράση πλέον δεν σταματά στη διανομή τροφίμων, τράπεζα αίματος κλπ από μέλη της χρυσής αυγής. Επεκτείνεται όπου χρειαστεί, και συγκεκριμένα και σε επισκευές τοπικών οδικών δικτύων. Μετά από εκκλήσεις κατοίκων στην ορεινή Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων του δήμου Μετσόβου σε μέλη της χρυσής αυγής, προ ημερών μαζί με κατοίκους στο χωριό επισκευάστηκαν αρκετοί δρόμοι του χωριού. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής για να επισκευάσουν τους δρόμους της Χρυσοβίτσας χρησιμοποίησαν μέχρι και δικά τους μηχανήματα μικρού τύπου (bobcat). Το γεγονός αυτό έφερε μεγάλη ανακούφιση σε πολλές οικογένειες, αφού η Χρυσοβίτσα είναι ένα ορεινό χωριό και το φθινόπωρο και ο χειμώνας, ξεκινούν από νωρίς, με βροχοπτώσεις ακόμα και χιόνια (όπως και αυτές τις μέρες) . Πολλοί κάτοικοι του χωρίου τώρα, θέλοντας να ευχαριστήσουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής τους απένειμαν τον τίτλο της ΜΟΜΑ , και αυτό γιατί τα μέλη της Χρυσής Αυγής αυτές τις μέρες εργαζόταν με φόρμες παραλλαγής. Αν τώρα κάποιοι δύσπιστοι έχουν αμφιβολίες για την δράση αυτή που έλαβε χώρα στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων του δήμου Μετσόβου, μπορούν να απευθυνθούν στον αγαπητό δήμαρχο Μετσόβου, ο οποίος και ευχαρίστησε τα μέλη της Χρυσής Αυγής για αυτήν την έμπρακτη στήριξη στο δήμο Μετσόβου».
Η απάντηση από τον Δήμο Μετσόβου:
«Καθιστούμε σαφές ότι ο δήμαρχος Μετσόβου, Τσομπίκος Νικόλαος, αν και εκτιμά κάθε εθελοντική κίνηση των πολιτών για προσφορά, διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ευχαρίστησε τα μέλη της Χρυσής Αυγής για το συγκεκριμένο γεγονός, πόσο μάλλον αφού ενημερώθηκε για την επισκευή των δρόμων και τις δήθεν ευχαριστίες του από ιστολόγιο. Σε κάθε περίπτωση ουδείς δύναται να αντικαταστήσει την τεχνική υπηρεσία του δήμου, η οποία και είναι αρμόδια για την επισκευή του οδικού δικτύου».
Διαβάστε Περισσότερα »

Με κόσμο στη Λιβαδειά ο Παναθηναϊκός


Με κόσμο στη Λιβαδειά ο Παναθηναϊκός 
Με το… 12ο παίκτη του θα αγωνιστεί στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας ο Παναθηναϊκός. Μπορεί το αίτημα για αναβολή του παιχνιδιού με το Λεβαδειακό να μην έγινε δεκτό, ωστόσο όπως αποφασίστηκε το «τριφύλλι» θα πάρει επισήμως 3160 εισιτήρια για τις ανάγκες των φιλάθλων του, τα οποία αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα.

Οι Βοιωτοί θα παραχωρήσουν τα «μαγικά χαρτάκια» στους «πράσινους» για τις ανάγκες των φιλάθλων τους, μετά και τη σύμφωνη γνώμη τόσο των δύο ΠΑΕ, όσο και της αστυνομίας.

Μάλιστα, πρόθεση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι να ζητούν σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι εισιτήρια, ώστε να εξυπηρετούνται οι φίλοι της ομάδας και να ενισχύουν ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή είναι η μαμά του Sylvester Stallone!


Αυτή είναι η αδελφή του Sylvester Stallone!
Θαυμάστε το φυσικό αποτέλεσμα... των αποτυχημένων πλαστικών εγχειρίσεων!
Μα τον τελευταίο καιρό γραφόταν ότι, η 90χρονη Jackie Stallone ήταν σε άσχημη κατάσταση υγείας σε νοσοκομείο, πώς αναστήθηκε;
Όχι μόνο χαίρει άκρας υγείας, αλλά πήγε κουνιστή λυγιστή στην πρεμιέρα της ταινίας «Αναλώσιμοι 2», για να βρεθεί στο πλάι του αδελφού της Sylvester Stallone. Τη συνέχεια την φαντάζεστε! Γυναικόπαιδα έτρεχαν πανικόβλητα να φύγουν από τον τρόμο, οι άντρες προσπαθούσαν με κάθε μέσο να εξαλείψουν το αγνώστης ταυτότητος αντικείμενο... Αστειάκι μάλλον! Μα καλά, τόσα χρόνια δε βρέθηκε κάποιος να της πει, να σταματήσει να τρομπάρει τα χείλια της; Κοινό μας, η Jackie Stallone μονάχα για πάρτη σας, απολαύστε την! (Τι νομίζατε, ότι μόνο εγώ θα τρόμαζα με το θέαμα; Σειρά σας!)




athensbars.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"Ξένιος Ζευς" και στην επαρχία


"Ξένιος Ζευς" και στην επαρχία  
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι συλλήψεις μεταναστών στο πλαίσιο της επιχείρησης Ξένιος Ζευς και ενώ τοπικοί φορείς παρατηρούν ότι η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας έχει βελτιωθεί αισθητά, στην Κατεχάκη εξετάζουν το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί η εβ λόγω αστυνομική επιχείρηση και σε πόλεις της περιφέρειας.

Οι συλλήψεις παράνομων μεταναστών στο Κέντρο της Αθήνας έχουν μειωθεί κατά πολύ, κάτι που όπως εκτιμάται από στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημαίνει πως σημαντικός αριθμός παρανόμων έχει μετακινηθεί σε άλλες περιοχές για να αποφύγει τη σύλληψη.

Για τον λόγο αυτό έχει ληφθεί η απόφαση να διευρυνθούν οι έρευνες στο πλαίσιο της επιχείρησης σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Παράλληλα ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με στελέχη του υπουργείου Αμυνας επιθεωρούν στρατόπεδα τα οποία θα μπορούσαν με μικρό σχετικά κόστος να μετατραπούν σε προσωρινά κέντρα κράτησης.

Τέτοια στρατόπεδα έχουν εντοπιστεί σε Σέρρες, Κιλκίς, Καβάλα, Λάρισα, Βοιωτία, Αττική και Αχαΐα. Η πολιτική ηγεσία ωστόσο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προτάσσει τη δημιουργία των δυο χώρων κράτησης στη Δεσκάτη Γρεβενών και στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, όπου οι χώροι έχουν προσφερθεί από τους δημάρχους των περιοχών και δεν υπάρχουν τοπικές αντιδράσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΤΕΡΕΑ:Σύσκεψη για την προστασία των δασικών εκτάσεων

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε 9/8 στο γραφείο της Γ.Γ. της
Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κ. Καλλιόπης Γερακούδη με θέμα την κατάσταση που διαμορφώθηκε τις τελευταίες ημέρες με τις πυρκαγιές σε συγκεκριμένες περιοχές του Ν. Λάρισας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός της κ. Γερακούδη,  ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Υποστράτηγος κ. Β. Χαλάτσης, ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, Αρχιπύραρχος κ. Νικ. Λαθύρης, ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων, κ. Αντ. Καλόγηρος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Δημ . Τσιόφας  , ο Δ/ντης Δασών Λάρισας, κ. Κων/νος Γκαραφλής, η Δασάρχης Λάρισας κ. Φρειδ. Αποστόλου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Η κ. Γερακούδη τόνισε ότι το τελευταίο 20ήμερο στην ευρύτερη περιοχή Δαμασίου – Κουτσόχερου, εκδηλώθηκαν 10 πυρκαγιές, όλες σε χώρους όπου υπάρχουν κτηνοτροφικές επιχειρήσεις.
Ζήτησε την άμεση και ουσιαστική συνδρομή τόσο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όσο και της Αστυνομίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ενώ έδωσε εντολή για πλήρη και διαρκή έλεγχο από την πλευρά των δασικών υπηρεσιών, τόσο σε ότι αφορά στην πρόληψη των φαινομένων όσο και στην την προστασία των περιοχών που κρίνονται αναδασωτέες.
Ο κ. Χαλάτσης και  ο κ. Λαθύρης εκδήλωσαν την πρόθεση τους να βοηθήσουν προκειμένου να αντιμετωπιστεί και να εξαλειφτεί το φαινόμενο, ενώ όπως τόνισαν η προανακριτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, σύντομα θα οδηγήσει στη σύλληψη  των υπαιτίων των πυρκαγιών.
Αποφασίστηκε σειρά μέτρων και κοινών δράσεων των Δασικών Υπηρεσιών, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, που θα εξελιχθούν άμεσα σε όλες τις περιοχές που θεωρούνται υψηλού κινδύνου.
Ταυτόχρονα με επείγον έγγραφο του προς όλες τις Δασικές Υπηρεσίες, ο Γενικός Δ/ντης Δασών, κ. Καλόγηρος ζητά την άμεση και αποτελεσματική εφαρμογή όσων προβλέπονται από τη Δασική Νομοθεσία.
Σημειώνει ότι θα πρέπει να ενημερωθούν από τους δασικούς υπαλλήλους οι κτηνοτρόφοι ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς η δασική έκταση θα κηρύσσεται αναδασωτέα με ταυτόχρονη απαγόρευση της βοσκής κάθε ζώου.
Σε περίπτωση που οι κτηνοτρόφοι θα εξακολουθούν να βόσκουν τα ζώα τους εντός των καμένων εκτάσεων θα υποβάλλονται μηνύσεις.
Ζητείται επίσης η ένταση των περιπολιών για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας και η άμεση κατάσχεση των παρανόμως παραχθέντων προϊόντων με ταυτόχρονη σύνταξη πρωτοκόλλου μήνυσης κατά των παραβατών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ