Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

5ος Ποδηλατικός Γύρος Δημοτικής Ενότητας Θεσπιών

Βάλε το ποδήλατο στη ζωή σου!
Ο Δήμος Αλιάρτου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροματίου σας προσκαλούν το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 17:30
στον 5ο Ποδηλατικό Γύρο της Δημοτικής Ενότητας Θεσπιών Δήμου Αλιάρτου.
Καλούμε μικρούς και μεγάλους να έρθουν να γνωρίσουν από κοντά την φυσική ομορφιά της περιοχής μας, με τον πιο χαρούμενο και οικολογικό τρόπο, το ποδήλατο.
Οι ποδηλάτες θα ενώσουν για 5η συνεχή χρονιά, όλα τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Θεσπιών, ξεκινώντας από το Μαυρομάτι, διασχίζοντας το Λεοντάρι, τις Θεσπιές, το Νεοχώρι, την Άσκρη, καταλήγοντας τέλος στο Μαυρομάτι όπου και θα πραγματοποιηθεί και η τελετή απονομής μεταλλίων σε όλους τους ποδηλάτες.

Δηλώσεις Συμμετοχής: στο τηλ. 6946699111, στους τοπικούς αντιπροσώπους του Ποδηλατικού Γύρου. 
Πληροφορίες: info@mavromati.gr - politistikos@mavromati.gr
Κατάθεση Αιτήσεων: Σάββατο 1/9/2012 στην γραμματεία του αγώνα - Πλατεία Μαυροματίου (αφετηρία).
Προϋποθέσεις Συμμετοχής: 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας και όσοι μπορούν να κάνουν χρήση ποδηλάτου. 
Για παιδιά κάτω των 18 ετών υπογράφει ο κηδεμόνας υπεύθυνη δήλωση. 
Σε περίπτωση πολύ μικρών παιδιών θεωρείται απαραίτητη η συνοδεία του γονέα κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
Η χρήση ποδηλατικού κράνους είναι απαραίτητη όπως επίσης και η συμμόρφωση όλων των
συμμετεχόντων στις υποδείξεις των διοργανωτών.
 

Διαδικασία:

Τον Ποδηλατικό Γύρο θα απαρτίσουν 2 ομάδες ποδηλατών με ηλικιακά κριτήρια. 
Η ομάδα με τις μικρότερες ηλικίες θα ακολουθήσει την διαδρομή: Μαυρομάτι- Θεσπιές - Άσκρη - Μαυρομάτι. 
Σε όλα τα χωριά θα υπάρχουν σημεία στάσης, ανασυγκρότησης και ανεφοδιασμού.
Σε όλη την διαδρομή, η ποδηλατική πορεία θα επιβλέπεται από ιατρική ομάδα, αστυνομία και εθελοντές που θα καθοδηγούν τους ποδηλάτες.

Ελάτε να αθληθούμε όλοι μαζί με σεβασμό στο  περιβάλλον!
 
 
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΨΕ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ:Ανακαλούνται εμφιαλωμένα νερά λόγω μικροβίου

Την ανάκληση όλων των παρτίδων εμφιαλωμένων φυσικών μεταλλικών νερών "Λουτράκι Προβής" που παρήχθησαν μετά την 17η Αυγούστου 2012 ζήτησε από την εταιρεία που τα παράγει και τα διακινεί ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), καθώς εντοπίστηκε η ύπαρξη παθογόνου βακτηρίου.
Αναλυτικότερα, από ...


εργαστηριακές δοκιμές που διενεργήθηκαν σε παρτίδες παραχθέντων εμφιαλωμένων φυσικών μεταλλικών νερών διαπιστώθηκε σε μία από αυτές η ύπαρξη του παθογόνου βακτηρίου πυοκυανική ψευδομονάδα (Pseudomonas aeruginosa) ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι αναλύσεις και των υπολοίπων δειγματισθέντων παρτίδων.

Πρόκειται για φυσικό μεταλλικό νερό, με την εμπορική επωνυμία «Φυσικό Μεταλλικό νερό Λουτράκι Προβής» σε πλαστικές φιάλες (PET) του 1,5 λίτρου, με ημερομηνία λήξης Λ 17.8.2013.

Οι ποσότητες που δεσμεύτηκαν είναι 110.000 φιάλες του 1,5 λίτρου.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες προϊόντος να μην τις καταναλώσουν.
planet-greece.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΙΚΩΝΑ

H φωτιά είναι σε δύσβατη περιοχή του Ελικώνα, κορυφογραμμή ΔΙΣΤΟΜΟ-ΚΥΡΙΑΚΙ-ΖΕΡΙΚΙ
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ Η πυροσβεστική Λιβαδειάς στέλνει οχήματα στις ανεμογεννήτριες στον Ελικώνα όπου ξέσπασε πυρκαγιά εδώ και λίγη ώρα. Ελπίζουμε η φωτιά να μην κάψει αυτό το υπέροχο κομμάτι της Βοιωτίας μας. Περισσότερα σε λίγο!!!
Viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για την εξισωτική αποζημίωση των αγροτών

Έως και την Παρασκευή 31 Αυγούστου έχουν προθεσμία όσοι παραγωγοί δεν έλαβαν την εξισωτική αποζημίωση λόγω ελλείψεων που είχαν στο φάκελό τους, να υποβάλουν τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά προκειμένου μετά το σχετικό....


έλεγχο, να καταστεί δυνατή η πληρωμή τους μεταξύ 12-18 Σεπτεμβρίου.

Οι συνολικές πιστώσεις για την εξισωτική αποζημίωση ανέρχονται σε 160 εκατ. ευρώ και την προηγούμενη εβδομάδα καταβλήθηκε σε 69.014 δικαιούχους ποσό ύψους 126 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης είναι ετήσια και αφορά σε δικαιούχους που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια επιλεξιμότητας. Τα κυριότερα εξ αυτών είναι να κατέχουν γεωργική εκμετάλλευση σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, να κατοικούν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές ή να είναι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι με αποδεδειγμένη την μετακίνηση των ζώων, να μην έχουν μόνιμη εξωγεωργική απασχόληση και το γεωργικό τους εισόδημα να αφοροά τουλάχιστον το 25% του συνολικού τους εισοδήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟ: Ξανθιά πρωταθλήτρια ο νέος έρωτας του Κασιδιάρη!

Αυτόπτες μάρτυρες τους έχουν δει επανειλημμένως να δειπνούν μαζί σε ρομαντικά εστιατόρια με μια άνεση που προδίδει οικειότητα…
Η υποστήριξη που προσέφερε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης στην Βούλα Παπαχρήστου, αμέσως μετά τον αποκλεισμό της από τουςΟλυμπιακούς Αγώνες, δεν βασίζεται μόνον σε ιδεολογικά κίνητρα αλλά και στην διαπροσωπική σχέση που διατηρούν, όπως λέγεται, εδώ και περίπου 6 μήνες.

Είναι κοινό μυστικό στους αθλητικούς κύκλους ότι ο εκπρόσωπος τύπου της «Χρυσής Αυγής» συνδέεταιτους τελευταίους μήνες φιλικά με την 23χρονη πρωταθλήτρια του τριπλούν που έγραψε το γνωστό ρατσιστικό σχόλιο στο twitter που της κόστισε τον αποκλεισμό από την Ολυμπιάδα του Λονδίνου.

Φαίνεται μάλιστα ότι αυτή η σχέση με τον Ηλία Κασιδιάρη έχει επηρεάσει και τις πολιτικές της απόψεις αφού λέγεται ότι στις πρόσφατες εκλογές στήριξε πολιτικά την «Χρυσή Αυγή» και τον Ηλία Κασιδιάρη για να εκλεγεί βουλευτής.

Αυτόπτες μάρτυρες τους έχουν δει επανειλημμένως να δειπνούν μαζί σε ρομαντικά εστιατόρια με μια άνεση που προδίδει οικειότητα. Όπως αναφέρει μάλιστα το δημοσίευμα του iefimerida.gr η σχέση της Παπαχρήστου με τον πρωταθλητή του κικ μπόξινγκ Λευτέρη Χαχαμίδηανήκει εδώ και αρκετούς μήνες στο παρελθόν αλλά παραμένουν δύο καλοί φίλοι..peramatozoa.net

Διαβάστε Περισσότερα »

Θανάσιμη πρόβα νυφικού για Ελληνίδα από τον Καναδά

Ελληνίδα πνίγηκε στο ποτάμι λόγω του... νυφικού της
Μια ελληνικής καταγωγής νεαρή γυναίκα πνίγηκε σε ποταμό του Κεμπέκ, 75 χιλιόμετρα βόρεια του Μόντρεαλ, την ώρα που πόζαρε για φωτογραφίες του γάμου της.
Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως η 30χρονη Μαρία Πανταζόπουλος από το Λαβάλ πνίγηκε κατά τη φωτογράφιση με το νυφικό της.
Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, η Μαρία Πανταζόπουλος στεκόταν 15 με 30 εκατοστά από το ποτάμι καθώς πόζαρε για φωτογραφίες.
Παραπατώντας έπεσε στο ποτάμι αλλά δεν μπόρεσε να κολυμπήσει γιατί το νυφικό της με τα βαριά στολίσματα και το πλούσιο ύφασμα την βύθισε αμέσως.
Ο φωτογράφος και ο βοηθός του προσπάθησαν να την βγάλουν από το νερό αλλά ήταν αδύνατο λόγω του βάρους που είχε πάρει το νυφικό από το νερό.
Η αστυνομία του Κεμπέκ την εντόπισε 4 ώρες μετά το τραγικό ατύχημα, καθώς ένας δύτης την ανέσυρε από τα νερά του ποταμού,.
Η κοπέλα είχε παντρευτεί στις 9 Ιουνίου αλλά ήθελε περισσότερες φωτογραφίες με το νυφικό της στο ποτάμι. Φίλοι της λένε ότι συμμετείχε σε μια καινούρια μόδα που λέγεται Trash The Dress, σύμφωνα με την οποία οι νύφες ποζάρουν καταστρέφοντας το νυφικό τους σε διάφορα τοπία, όπως θάλασσες, λίμνες, ποταμούς.
Η Μαρία Πανταζόπουλος, που ήταν κτηματομεσίτρια, φοίτησε στο ημερήσιο σχολείο Δημοσθένης του Λαβάλ και ήταν ένα πολύ ζεστό και φιλικό κορίτσι, δήλωσε στο ΑΜΠΕ η πρώην συμμαθήτριά της Αθηνά Διαμάντη.
Η οικογένειά της και η παροικία του Μόντρεαλ και του Λαβάλ θρηνούν το χαμό της αδικοχαμένης νεαρής γυναίκας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 26χρονος, υπήκοος Πακιστάν για ναρκωτικά στην Άμφισσα




 
Κατασχέθηκαν συνολικά – 139,8 – γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Συνελήφθη προχθές (25-08-2012) το μεσημέρι, στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας (Γ.Ε.Ε.), ένας 26χρονος, Πακιστανικής καταγωγής, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν, στην Άμφισσα τον 26χρονο, διότι μετά από διενέργεια ελέγχου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, ένα (1) χάρτινο κουτί το οποίο περιείχε (31) νάιλον συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους (139,8) γραμμαρίων, ποσότητα την οποία ο δράστης προόριζε για διακίνηση σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής.

Επιπλέον στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • μία (1) κάρτα κινητής τηλεφωνίας (SIM).
  • το χρηματικό ποσό των εξήντα (60) Ευρώ.
  • ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
 
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άμφισσας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η κρίση φέρνει ελαφρύνσεις και «κούρεμα» στα δάνεια

Η κρίση φέρνει ελαφρύνσεις και κούρεμα στα δάνεια
Η οικονομική κρίση που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις φέρνει γενναίες ρυθμίσεις στα στεγαστικά δάνεια. Οι τράπεζες σχεδιάζουν την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους έως και τα 99 χρόνια, χωρίς να αυξήσουν τα επιτόκια, ενώ στα σχέδιά τους είναι να εξυγιάνουν το χαρτοφυλάκιο των οφειλετών σε αδυναμία πληρωμής.
Η τεράστια αύξηση των «κόκκινων» δανείων που προσεγγίζουν τα 40 δισ. ευρώ, και η κακή οικονομική συγκυρία που ενισχύει τον φόβο ότι τα επισφαλή δάνεια μπορεί να γίνουν περισσότερα αναγκάζει τις εμπορικές τράπεζες να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα σε ουσιαστικές ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες που δυσκολεύονται να αποπληρώσουν το στεγαστικό τους.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σε συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα έχει δώσει εντολές στον υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά και στον γενικό γραμματέα Καταναλωτή Γιώργο Στεργίου, ώστε να ξεκινήσουν κύκλο επαφών με τις τράπεζες και φορείς, όπως οι δικηγορικοί σύλλογοι, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, οι καταναλωτικές οργανώσεις, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, ο Τραπεζικός Διαμεσολαβητής κλπ.
Κούρεμα δανείων όχι διαγραφή
Το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει τη δυνατότητα νομοθετικής παρέμβασης για οριζόντια ρύθμιση των καταναλωτών που πληρώνουν με συνέπεια τις δόσεις των στεγαστικών τους δανείων αλλά και βελτίωσης του νόμου περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Στο θέμα των στεγαστικών δανείων η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης απορρίπτει κάθε λογική διαγραφής χρεών και ξεκαθαρίζει ότι οι διατάξεις-ανάσα θα αφορούν μόνο τους ενήμερους οφειλέτες, δηλαδή τους καλοπληρωτές που εμφανίζουν μείωση στα εισοδήματά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες δημοσίευσε το Εθνος, οι σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις έχουν τεθεί από την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών υπόψη της κυβέρνησης, η οποία επιθυμεί να κάνει πράξη την εξαγγελία του πρωθυπουργού για μείωση της μηνιαίας δόσης των στεγαστικών δανείων στο 30% των μηνιαίων εσόδων του νοικοκυριού.
Συγκεκριμένα σχεδιάζεται :
  1. Επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής από τα 40 χρόνια που είναι σήμερα έως και τα 99 χρόνια, αφού μόνο έτσι θα μπορέσει να μειωθεί έως και 50% η μηνιαία δόση του στεγαστικού δανείου.
  2. Η επιμήκυνση αυτή να γίνει χωρίς να αυξηθεί το επιτόκιο που πληρώνει ο δανειολήπτης, παρά το γεγονός ότι θα πρόκειται για μια νέα σύμβαση.
  3. Δυνατότητα ενοικίασης από τον δανειολήπτη της κατοικίας του για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, 3 ή 5 χρόνια, και στη συνέχεια να υπάρχει η προοπτική επαναγοράς της κατοικίας με νέο δάνειο και νέους όρους, εφόσον βέβαια υπάρχει η δυνατότητα.
Η δυνατότητα ενοικίασης είναι ένα σενάριο που εξετάζεται πολύ σοβαρά. Ετσι, ο οφειλέτης θα μπορεί να μείνει στο «σπίτι» του για 25 ή 30 χρόνια πληρώνοντας τίμημα αντίστοιχο ή κατώτερο του ενοικίου.
Με τον τρόπο αυτόν μειώνεται το ποσό που πληρώνει ως δόση ο δανειολήπτης -έχει το πλεονέκτημα της φοροαπαλλαγής-, ενώ μπορεί να αποκτήσει το ακίνητο στη λήξη της σύμβασης, υπό την προϋπόθεση ότι κατά τη διάρκεια της σύμβασης ή στη λήξη της θα καταβάλει στην τράπεζα επιπλέον ποσό, που αντιστοιχεί στην αξία του σπιτιού.
Μπαμπούλας η κρίση
Το ενδεχόμενο ευνοικών ρυθμίσεων για τους δανειολήπτες προκύπτει όχι μόνο από πολιτική βούληση της κυβέρνησης αλλά και και από την ανησυχία των τραπεζών αφού 800.000 δάνεια μπήκαν σε ρύθμιση το πρώτο εξάμηνο του 2012 και ο αριθμός βαίνει αυξανόμενος.
Οπως προκύπτει από στοιχεία της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011 τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας είχαν προχωρήσει σε ρυθμίσεις δανείων -στεγαστικών και καταναλωτικών- που ξεπερνούσαν τα 29 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με στοιχεία, για το πρώτο πεντάμηνο του 2012, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (καθυστέρηση από 90 ημέρες και άνω) ξεπερνούν τα 50 δισ. ευρώ ή το 20% της συνολικής πιστωτικής επέκτασης. Πρωταθλητές στις επισφάλειες για τις τράπεζες είναι τα καταναλωτικά δάνεια, όπου πλέον 4 στα 10 δεν εξυπηρετούνται αλλά στο «κόκκινο» μπαίνουν και τα στεγαστικά δάνεια.
Ο νόμος Κατσέλη
Το δεύτερο πεδίο παρέμβασης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης είναι ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ή γνωστός και ως «νόμος Κατσέλη» ο οποίος αναμένεται να βελτιωθεί.
Βασική επιδίωξη του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να ενισχυθεί το στάδιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού του οφειλέτη με τις τράπεζες. Σήμερα η διαδικασία αυτή δεν προχωρά, καθώς σε περιπτώσεις οφειλέτη δανείων σε περισσότερες από μία τράπεζες, κάποιος ή κάποιοι από τους πιστωτές διαφωνούν στο ποσό της εξωδικαστικής ρύθμισης.
Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να ορίζεται Τραπεζικός Διαμεσολαβητής για λογαριασμό των πιστωτών ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχούς έκβασης του εξωδικαστικού διακανονισμού. Π.χ. αν ένας καταναλωτής χρωστά σε πέντε τράπεζες, να διαπραγματεύεται με έναν εκπρόσωπο για λογαριασμό όλων των τραπεζών, ο οποίος θα συνεννοείται με εκείνες για το ύψος της δόσης αντί να εμπλέκεται ο οφειλέτες σε κυκεώνα διαπραγματεύσεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τον σκότωσε βολή από ακόντιο!

Σοκ στη Γερμανία! Σε τοπικούς αγώνες στίβου στο Ντίσελντορφ ένας κριτής έχασε τη ζωή του, όταν καρφώθηκε από ακόντιο.
Ο 75χρονος άνδρας είχε ξεκινήσει για να μετρήσει τη βολή πριν προσγειωθεί το ακόντιο, αλλά δεν υπολόγισε καλά την τροχιά του και αυτό τον τραυμάτισε σοβαρά. Αμέσως μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο πλησιέστερο νοσοκομείο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών έχασε τη μάχη.

Στους αγώνες «Βίλχελμ Ούνγκερ» συμμετείχαν περίπου 300 νεαροί αθλητές από την ευρύτερη περιοχή του Ντίσελντορφ. Ένας 17χρονος ήταν εκείνος που έριξε τη μοιραία βολή με το ακόντιο. Εκείνη την ώρα στο στάδιο ήταν παρόντες περίπου 800 φίλαθλοι, που σοκαρίστηκαν από την τραγωδία και οι διοργανωτές αποφάσισαν να τους παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη. Περιττό να αναφερθεί πως μετά το τραγικό δυστύχημα οι αγώνες δεν συνεχίστηκαν.


Διαβάστε Περισσότερα »

9 μέτρα ενίσχυσης των αγροτών

Στην ενίσχυση του εισοδήματος αγροτών και κτηνοτρόφων, καθώς και στη μείωση του κόστους παραγωγής προχωρεί η κυβέρνηση.
Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης. Καταβολή 2,2 δισ. ευρώ μέχρι τον Δεκέμβριο. Επιτάχυνση της αξιολόγησης των Σχεδίων Βελτίωσης. Διαπραγμάτευση για τη μείωση του ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια. Αναγραφή στις αποδείξεις ταμειακών μηχανών της προέλευσης του κρέατος

Σε εννέα μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματος αγροτών και κτηνοτρόφων καθώς και για τη μείωση του κόστους παραγωγής, προχωρεί η κυβέρνηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνου Γιοβανόπουλου, εξήγγειλε:

1 Την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης. Οπως είπε «έχει γίνει η σχετική προεργασία και το επόμενο διάστημα θα καταβληθεί». Το συνολικό ποσό είναι γύρω στα 160 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να καταβληθεί μέσα στον Σεπτέμβριο.

2 Την καταβολή της μισής ενιαίας ενίσχυσης τον Οκτώβριο. Σε δύο μήνες θα δοθούν 1,1 δισ. ευρώ σε αγρότες και κτηνοτρόφους. Το συνολικό ποσό είναι 2,2 δισ. ευρώ και το υπόλοιπο θα καταβληθεί τον Δεκέμβριο.

3 Την επιτάχυνση της αξιολόγησης των Σχεδίων Βελτίωσης. Σύμφωνα με τον κ. Χαρακόπουλο, ξεκολλά... η αξιολόγηση 7.700 σχεδίων βελτίωσης που υποβλήθηκαν στο κοινοτικό πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Πρόκειται για επενδύσεις συνολικού ύψους 700 εκατ. ευρώ που θέλουν να κάνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι.

4 Τη διαπραγμάτευση για τη μείωση του ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια. Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ (είναι στο 23%) στα αγροτικά εφόδια, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, στους σπόρους και στις ζωοτροφές θα τεθεί στο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.

5 Την αναγραφή στις αποδείξεις ταμειακών μηχανών της προέλευσης του κρέατος. Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων των κτηνοτροφικών προϊόντων, ο κ. Χαρακόπουλος έκανε γνωστό ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την υποχρεωτική αναγραφή της προέλευσης του κρέατος στις αποδείξεις λιανικής των κρεοπωλείων.

6 Την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους. Θύμισε την καταβολή ποσού 126 εκατ. ευρώ σε 69.015 κτηνοτρόφους.

7 Την αποπληρωμή έως το 2017 των δανείων των κτηνοτρόφων. Για τα ευνοϊκά δάνεια ύψους 273 εκατ. ευρώ που είχαν πάρει κτηνοτρόφοι το 2007, είπε ότι η καταβολή της πρώτης δόσης θα αρχίσει τέλος του χρόνου και η εξόφληση θα είναι μέχρι και το 2017.

8 Την επιδότηση για την αγορά ζωικού κεφαλαίου. Ο αναπληρωτής υπουργός στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής είπε ότι η κυβέρνηση διεκδικεί από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο να είναι επιλέξιμη η δαπάνη για αγορά ζωικού κεφαλαίου. Δηλαδή οι κτηνοτρόφοι να επιδοτούνται για την αγορά ζώων ώστε να αυξήσουν το κοπάδι τους.

9 Τη λειτουργία Ταμείου Αλληλοβοήθειας για τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος.

Πάλι στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ γίνονται συζητήσεις για τη δημιουργία Ταμείου Αλληλοβοήθειας που θα στηρίζει αγρότες και κτηνοτρόφους, όταν μειώνεται κατά 30% το εισόδημα σε σχέση με το μέσο εισόδημα της προηγούμενης τριετίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοικτή πρόσκληση για την αποψινή ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ στην Αλίαρτο

Διαβάστε Περισσότερα »

Κληρώνει σήμερα στο Παρίσι για την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας

Κληρώνει σήμερα στο Παρίσι για την πώληση της Εμπορικής
Στη λεωφόρο Παστέρ, στο Παρίσι, όπου συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Credit Agricole, είναι στραμμένο των ενδιαφέρον της εγχώριας τραπεζικής αγοράς, καθώς εκει πραγματοποιείται το κρίσιμο ΔΣ του γαλλικού ομίλου σχετικά με την επιλογή του νέου μετόχου της Εμπορικής Τράπεζας
Η Credit Agricole έχει στην κατοχή της ήδη από τις 7 Αυγούστου τις δεσμευτικές προσφορές της Εθνικής, της Alpha και της Eurobank, οι οποίες προβλέπουν την εξαγορά μέρους του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής, έναντι συμβολικού τιμήματος 1 ευρώ, και την απορρόφηση εν συνεχεία της τράπεζας με έκδοση νέων μετοχών.
Πρόθεση της Credit Agricole είναι η διαδικασία της πώλησης να ολοκληρωθεί σύντομα προκείμενου να προλάβει τις οποιεσδήποτε πιθανές δυσμενείς εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, όμως κύκλοι της τραπεζικής αγοράς σημειώνουν ότι πιθανότατα η τελική απόφαση να ληφθεί το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
Βασικό κριτήριο στην επιλογή του νέου μετόχου αποτελεί το ύψος των κεφαλαίων που θα πρέπει να καταβάλλει η γαλλική τράπεζα και το οποίο θεωρείται ως η βασικότερη προϋπόθεση που έθεσε το ΤΧΣ . Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γάλλοι δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ. Υπό το παραπάνω πρίσμα, η αγορά εκτιμά ότι η Alpha διαθέτει προβάδισμα, ιδιαίτερα εφόσον το Qatar είναι πρόθυμο να συμμετάσχει στην ΑΜΚ της ανακεφαλαιοποίησης.
Η παραπάνω θέση ενδέχεται, όμως, να μεταβληθεί, εφόσον στο Παρίσι κυριαρχήσει η αίσθηση ότι η παρτίδα για την Ελλάδα σώζεται. Σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται στις αποφάσεις της Credit Agricole να μετρήσει το μέγεθος της τράπεζας στην οποία θα αποκτήσουν συμμετοχή και όχι το ύψος των κεφαλαίων.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η Εθνική θα αποκτήσει προβάδισμα καθώς η Credit Agricole θα συμμετέχει, έστω και με ποσοστό χαμηλότερο του 10% -για να μην ενοποιεί- στη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα.
Κριτήριο για την τελική επιλογή της διοίκησης της Credit Agricole θα αποτελέσουν επίσης οι έλεγχοι που διενήργησε στις τρεις ενδιαφερόμενες τράπεζες με έμφαση στην ποιότητα του χαρτοφυλακίου χορηγήσεών τους, μια και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αυτήν τη στιγμή, είναι η μεγαλύτερη απειλή για τις τράπεζες, και ως εκ τούτου ο καθοριστικός παράγοντας για το ύψος των κεφαλαίων που θα χρειαστούν.
Ανοιχτό είναι με βάση πηγές και το θέμα κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού της Εμπορικής Τράπεζας. Η Τ.τ.Ε. έχει ζητήσει από την Credit Agricole να συνεχίσει να καλύπτει το funding gap που θα έχει η Εμπορική Τράπεζα κατά την ημερομηνία συγχώνευσής της, αυτό όμως δεν το δέχεται ο γαλλικός όμιλος.
Το χρηματοδοτικό κενό της Εμπορικής μετά την κεφαλαιακή της ενίσχυση με 2,5 δισ. ευρώ έχει περιοριστεί στα 2 δισ. ευρώ. Αυτό το άνοιγμα σήμερα καλύπτεται από την Credit Agricole. Ένας τρόπος για να μειωθεί περαιτέρω θα ήταν η C.A. να αγοράσει δάνεια από την Εμπορική λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 25-8

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ VIOTIASHOP ΣΤΟ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.
ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. 
ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ!!!
Viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ - Που σημειώνεται άνοδος και που πτώση [Πίνακες]

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ - Που σημειώνεται άνοδος και που πτώση [Πίνακες]
Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ανώτατα και τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας results.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο).
Η εντυπωσιακή άνοδος στις βάσεις των στρατιωτικών/αστυνομικών σχολών και η μεγάλη πτώση στις βάσεις των παιδαγωγικών σχολών, είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των φετινών βάσεων εισαγωγής στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.
Ανοδικές τάσεις καταγράφονται στις σχολές με μεγάλη ζήτηση (ιατρικές και νομικές) τόσο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όσο και στην περιφέρεια, ενώ μικτά κινούνται οι πολυτεχνικές σχολές.
Στα συμπεράσματα από την επεξεργασία των στοιχείων περιλαμβάνεται και μια γενικότερη τάση εισαγωγής των υποψηφίων σε σχολές που βρίσκονται στους τόπους κατοικίας τους, προκειμένου να αποφύγουν το κόστος της φοιτητικής μετανάστευσης.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου, ο υφυπουργός Παιδείας Θ.Παπαθεοδώρου, στο 1ο επιστημονικό πεδίο καταγράφεται γενική άνοδος ( η άνοδος σε νομικές, φιλολογίες και ψυχολογία ξεκινάει από 350 μόρια και πάνω κατά μέσο όρο), στο 2ο ανοδικά κινήθηκαν οι βάσεις στα τμήματα φυσικής και πληροφορικής ενώ μικτή είναι η εικόνα στα τμήματα χημείας.
Στο 3ο επιστημονικό πεδίο, άνοδο κατέγραψαν οι βάσεις σε Ιατρική, Οδοντιατρική και Φαρμακευτική, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η βάση εισαγωγής στην Φαρμακευτική Θεσσαλονίκης είναι υψηλότερη από τη βάση εισαγωγής στην Φαρμακευτική Αθήνας.
Στις Πολυτεχνικές Σχολές παρουσιάζονται διαφορετικές κατευθύνσεις. Πτώση στα αρχιτεκτονικά τμήματα και μικρή άνοδος σε ορισμένα βασικά τμήματα των αστικών κέντρων και της περιφέρειας όπως ναυπηγών ΕΜΠ (+40 μόρια), Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας (+65 μόρια) και αντίθετα Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ (-299), Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλονίκης (-19 μόρια), Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ (-44 μόρια).
Στο 5ο επιστημονικό πεδίο καταγράφεται άνοδος σε όλα τα τμήματα και ιδίως στα οικονομικά τμήματα, τα τμήματα διοίκησης επιχειρήσεων και τμήματα τουριστικών επαγγελμάτων.
Αυξητικές είναι οι τάσεις τέλος και στις σχολές που σχετίζονται με τις καλλιέργειες και τη γεωργία (γεωπονικές, φυτικής παραγωγής κλπ).
Για άλλη μια χρονιά, πάντως, δεκάδες τμήματα των γενικών και ειδικών κατηγοριών ανοίγουν τις πύλες τους με λιγότερο από 10.000 μόρια με το χαμηλότερο το τμήμα Κλωστοϋφαντουργίας ΤΕΙ Πειραιά (ειδικές κατηγορίες Μουσουλμάνων) με 1584 μόρια, δηλαδή με βαθμό 1.
Φέτος υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο 116.173 μαθητές. Εισήχθησαν 80.615 (45.559 στα ΑΕΙ και 32.689 στα ΤΕΙ) ενώ οι 15.000 από αυτούς προέρχονται από τις λεγόμενες ειδικές κατηγορίες (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κλπ).
Το ποσοστό επιτυχίας κυμάνθηκε στο 69%, από 62% πέρυσι, γεγονός που ο κ.Παπαθεοδώρου απέδωσε στη «συμβατότητα» των θεμάτων με τις γνώσεις των μαθητών. Οι κενές θέσεις φέτος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι 1150 από 1568 πέρυσι.
Ο κ.Παπαθεοδώρου έκανε γνωστό, τέλος, ότι οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου.
Δείτε τους πίνακες των βάσεων
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΛΟΥΣΙΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ(27, 28 & 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012)



ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Πλούσιο τριήμερο με δύο εκδηλώσεις καθημερινά στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, 27-29 Αυγούστου...
  
27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 
(25η & 26η εκδήλωση – 10.00 πμ & 12 μ - 2 ομάδες)

Μια αυτοσχέδια ορχήστρα

Τη Δευτέρα 27/8  δυο ομάδες παιδιών (10.00 πμ και 12 μ) καλλιεργούν την εφευρετικότητά τους κατασκευάζοντας αυτοσχέδια μουσικά όργανα από απλά, ανακυκλώσιμα υλικά… 
Εμψυχώτριες η Φιλιώ Στάμου (μουσικός) και η Μαρίνα Κοντογιάννη (εκπαιδευτικός).  

 Για παιδιά: από 6 ετών, με προεγγραφή, στην αίθουσα εκδηλώσεων (3ος όροφος)

--------------------------------------------

28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 (27η εκδήλωση – 10.00 πμ)

Το νου σου στους ήχους!

Την Τρίτη 28/8, μαθαίνουμε πως ταξιδεύουν τα ηχητικά κύματα και παρατηρούμε,  διακρίνουμε και καταγράφουμε τους ήχους που ακούμε: στη Βιβλιοθήκη, στο δρόμο, στο πάρκο, ..όπου βρεθούμε! Φτιάχνουμε το top ten των ήχων και παίζουμε παιχνίδια που συνδυάζουν την παρατηρητικότητα και την ακοή.  
Εμψυχώτριες η Φιλιώ Στάμου (μουσικός) και η Μαρίνα Κοντογιάννη (εκπαιδευτικός).  
 Για παιδιά: από 7 ετών, με προεγγραφή, σε κοντινό στη Βιβλιοθήκη πάρκο και συνέχεια στην αίθουσα εκδηλώσεων (3ος όροφος)

--------------------------------------------

28 & 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
(28η  & 30η εκδήλωση – 6.00 μμ - 2 ομάδες)


Graffiti στη Βιβλιοθήκη

Τα απογεύματα της Τρίτης και Τετάρτης (28 & 29/8, 6.00 μμ) οι μικροί μας φίλοι θα μάθουν την τεχνική του γκράφιτι, και με οδηγό τον Κώστα και με ιδέες και φιγούρες από τα βιβλία της καλοκαιρινής εκστρατείας θα αλλάξουν την όψη της Βιβλιοθήκης στον 3ο όροφο! 
Εμψυχωτής: Κώστας Ηλιάδης, γκραφιτάς.  
Για παιδιά: 10-12 ετών, με προεγγραφή, στη βεράντα του 3ου ορόφου της Βιβλιοθήκης

--------------------------------------------

29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
(29η εκδήλωση – 10.00 πμ -  ομάδα)

Ο ήχος της σιωπής! 
                      
Επέστρεψα στο ίδιο σημείο,
ο ήλιος είχε πια δύσει,
έριξα το αγκίστρι και περίμενα.
Δεν πιστεύω πως υπάρχει στον κόσμο άλλη σιωπή
πιο βαθιά από τη σιωπή του νερού.
Το ένιωσα την ώρα εκείνη
και δεν το λησμόνησα ποτέ.
Την Τετάρτη το πρωί στις 29 Αυγούστουδιαβάζουμε παιδικές αναμνήσεις του μεγάλου συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκου από το βιβλίο του «Η σιωπή του νερού», και ανακαλύπτουμε μοναδικούς ήχους: τους ήχους της σιωπής! 
Εμψυχώτριες η Μαρίνα Κοντογιάννη (εκπαιδευτικός) και η Φιλιώ Στάμου (μουσικός).  
 Για παιδιά: από 7-9 ετών, με προεγγραφή, στην αίθουσα εκδηλώσεων (3ος όροφος)

===================================

--------------------------------------------------
Η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς ευχαριστεί θερμά τις εμψυχώτριες Μάρω Ρόδη και Σοφία Βασιληά, καθώς και τις εθελόντριες Γκέλη Τσιφή, Κατερίνα Κώτσου και Λία Μήλιου για την πολύτιμη βοήθειά τους.

--------------------------------------------------

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
 στη σελίδα http://libevents.wikidot.com/2012event-5


Διαβάστε Περισσότερα »

Χρυσή Αυγή:Ας έρθουν να δουν ξιφολόγχες να ακονίζονται στα πεζοδρόμια!







Πρωτοφανή επίθεση κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης εξαπέλυσε ο κ. Νίκος Μιχαλολιάκος.


Μιλώντας σε συγκέντρωση μελών του κόμματος στις Θερμοπύλες, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής κ. Νίκος Μιχαλολιάκος καταφέρθηκε εναντίον του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Νίκου Δένδια, ο οποίος είχε δηλώσει στη Βουλή ότι δεν θα γίνει ανεκτή η δράση των ταγμάτων εφόδου.

Μάλιστα, ο κ. Μιχαλολιάκος, δήλωσε ότι η Χρυσή Αυγή είναι έτοιμη για μάχΕς εκ του συστάδην, σημειώνοντας ότι τότε θα δουν   ξιφολόγχες να ακονίζονται στα πεζοδρόμια!
 
"Βγήκε στην αίθουσα του Κοινοβουλίου ο Δανδής Δένδιας, με ειρωνικό χαμόγελο να πει ότι θα συντρίψουμε τα τάγματα εφόδου. Εδώ είμαστε, ας έρθουν να μας συντρίψουν. Εσείς είστε τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Ας έρθουν να μετρηθούμε να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής εξαπέλυσε επίθεση κατά του πολιτικού κόσμου και του Κοινοβουλίου, στο οποίο όπως χαρακτηριστικά είπε αισθάνεται σιχασιά και αηδία, ενώ χαρακτήρισε τους βουλευτές των άλλων κομμάτων προδότες.

"Αισθανόμαστε άβολα εκεί μέσα. Μια σιχασιά και μια αηδία. Εάν θέλουν τα εγκαταλείπουμε ανά πάσα στιγμή. Βγαίνουμε στους δρόμους για να δούμε πόσα απίδια βγάζει ο σάκος", τόνισε ο κ. Μιχαλολιάκος και δήλωσε έτοιμος για αναμέτρηση: "Θα δούνε τι σημαίνει τάγματα εφόδου, τι σημαίνει μάχη, τι σημαίνει αγώνας, τι σημαίνει οι ξιφολόγχες να ακονίζονται στα πεζοδρόμια"!

Καταλήγοντας ο κ. Μιχαλολιάκος έκανε λόγο για προδότες μέσα και έξω από τη Βουλή.

"Οι προδότες είναι παντού, σε όλη τη χώρα, τα τσιράκια τους, οι κλέφτες, οι απατεώνες. Και έχουν να τους αντικαταστήσουν αυτούς που είναι εκεί μέσα. Αλλιώς πρέπει να δοθεί ο αγώνας, και να είστε βέβαιοι ότι όταν θα έρθει η στιγμή θα δοθεί ο αγώνας".
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται τα ημερήσια νοσήλια σε δημόσια νοσοκομεία

Διαβάστε τα σχέδια του ΥΠΟΙΚ για την εξοικονόμηση επιπλέον 250 εκατ. ευρώ. Το ισοδύναμο μέτρο - φωτιά για τους ασφαλισμένους. Εξετάζεται η αύξηση εισφορών του ΟΓΑ
Ακόμα και την καθιέρωση ημερήσιου νοσηλίου στα δημόσια νοσοκομεία, ως μία από τις δεκάδες πιθανές νέες πηγές εσόδων για τη δημόσια υγεία, έχει συζητήσει τις τελευταίες ημέρες η ομάδα συμβούλων του υπ. Οικονομικών που επεξεργάζεται προτάσεις για διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα "Το Έθνος της Κυριακής", οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ που μέχρι  τώρα έχουν δωρεάν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πληρώνοντας ένα μικρό ποσο εισφορών, οι περισσότεροι περίπου 500 ευρώ το 6μηνο, θα κληθούν να αυξήσουν σταδιακά την εισφορά τους, για να φτάσουν στα επίπεδα των εισφορών που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι των άλλων ταμείων του ΕΟΠΥΥ.
Οι νέες πηγές εσόδων για τα την Υγεία αναζητούνται παράλληλα με τα μέτρα περιορισμού των φαρμακευτικών και νοσηλευτικών δαπανών, από δύο κέντρα ειδικών, το ένα είναι η ομάδα συμβούλων του υπουργείου Οικονομικών που δραστηριοποιείται όχι μόνο στις περικοπές αλλά και στα έσοδα, και το άλλο η ομάδα συμβούλων του υπουργείου Υγείας που σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της ηγεσίας του υπουργείου, αντιτίθεται σε πρόσθετα εισπρακτικά μέτρα και ασχολείται κυρίως με τις διαρθρωτικές αλλαγές και περικοπές.
Ειδικότερα, για τη συμμετοχή στα νοσήλια το επιχείρημα που προβάλλεται από το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι υπολογίζονται στα 2 εκατ. ευρώ οι ασθενείς που νοσηλεύονται ετησίως στα δημόσια νοσοκομεία με μέσο όρο νοσηλείας 5-7 ημέρες.
Αν πλήρωνε κάθε ασθενής  - με εξαίρεση όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα  -  έως και 20 ευρώ την ημέρα, θα προέκυπτε ένα ισοδύναμο μέτρο για μην περικοπούν και άλλοι οι συντάξεις, ύψους περίπου 250 εκατ. ευρώ news247
Διαβάστε Περισσότερα »

500 μηχανικοί, 350 δικηγόροι, 300 γιατροί έβγαλαν έξω αδήλωτα χρήματα

 
 
Το CD αυτό βρίσκεται στο γραφείο του νέου επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στέλιου Στασινόπουλου και περιέχει τα ονόματα όσων πριν από τις εκλογές του Μαΐου του 2012 έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά κυρίως από 500.000 ευρώ και άνω και τα οποία δεν εμφανίστηκαν ποτέ στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε την προηγούμενη Κυριακή το «ΘΕΜΑ», το CD περιέχει και κάποιους φορολογούμενους με καταθέσεις 300.000 ευρώ, όταν το μέσο ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνούσε τα 7.000 έως 9.000 ευρώ.

Η αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος» προκάλεσε την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος διέταξε προκαταρτική εξέταση για τα 1.727 πρόσωπα που διατηρούν μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό, οι οποίες συνολικά υπερβαίνουν τα 3 δισ. ευρώ. «Πρόκειται για μια λίστα-φωτιά», εξηγεί κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, τονίζοντας ότι «υπάρχουν μέσα υδραυλικοί, πατωματζήδες, αστρολόγοι, κομμωτές και οι συνήθεις ύποπτοι, δηλαδή μεγαλογιατροί, δικηγόροι, πολλοί εργολάβοι οικοδομών, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων κ.ο.κ. Ολοι έχουν βγάλει στο εξωτερικό μεγάλες καταθέσεις, οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους».

Για την ακρίβεια, όπως αναφέρουν απόλυτα εξακριβωμένες πηγές, η λίστα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: τρεις κομμωτές, τέσσερις αστρολόγους, δέκα υδραυλικούς, πατωματζήδες, επιπλοποιούς και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες που ασχολούνται στον χώρο της οικοδομής, καθώς και δύο μάνατζερ από τον χώρο του αθλητισμού. Επίσης είναι 150 επιχειρηματίες της νύχτας (μπουζούκια, μπαρ, εστιατόρια), 350 δικηγόροι, 300 γιατροί, 500 μηχανικοί και μεγαλοεργολάβοι και 300 επιχειρηματίες. Τα ποσά στην πλειονότητά τους είναι άνω των 500.000 ευρώ, αν και υπάρχουν και κάποιοι που έχουν βγάλει σε τράπεζες του εξωτερικού ποσά πέριξ των 300.000 ευρώ. Οι άνδρες του ΣΔΟΕ θεωρούν ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι προσκλήσεις των φορολογούμενων αυτών για να αποδείξουν πού βρήκαν τα χρήματα.

Οσον αφορά στα ονόματα, κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό. Εγκυρες πηγές αναφέρουν όμως ότι πρόκειται για:

■ Τέσσερις γνωστούς αστρολόγους, μεταξύ αυτών οι Β.Π., Α.Μ. και Λ.Π. ενώ δήλωναν εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ κατ’ έτος, εντούτοις εμφανίστηκαν με καταθέσεις στο εξωτερικό από 500.000 έως 800.000 ευρώ.

■ Τρεις κομμωτές με έδρα την Αθήνα, οι Β.Χ., Γ.Ζ. και Σ.Τ., ενώ δήλωναν ακόμα και ζημίες εμφανίστηκαν με καταθέσεις από 700.000 έως 1.000.000 ευρώ έκαστος.
Επίσης ένας υδραυλικός δηλώνει 7.000 ευρώ τον χρόνο αλλά έχει 300.000 στην Credit Agricole στη Γαλλία, ένας πατωματζής 250.000 σε τράπεζα της Ελβετίας αλλά κάθε χρόνο δηλώνει 11.000 ευρώ. Επίσης εργολάβος οικοδομών με 350.000 ευρώ σε γαλλική τράπεζα σχεδόν εμφανίζεται πένητας όσον αφορά στη φορολογική του δήλωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω από 12.000 προσαγωγές αλλοδαπών από την έναρξη της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς»..

 
Κατά την διάρκεια αστυνομικών ελέγχων, χθες στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», προσήχθησαν 339 αλλοδαποί, ενώ ελέγχθηκαν 123 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Από την έναρξη της επιχείρησης έχουν προσαχθεί 12.288 αλλοδαποί.

Αναλυτικότερα...  χθες, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», που πραγματοποιήθηκε στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Προσήχθησαν 339 αλλοδαποί σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Συνελήφθησαν 6 αλλοδαποί, γιατί δε πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα μας.

Μέχρι στιγμής, από την έναρξη της επιχείρησης, έχουν σημειωθεί τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Προσήχθησαν 12.288 αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν 2.026 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.
Συνελήφθησαν 11 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παροχή καταλύματος σε μεγάλο αριθμό ατόμων και διευκόλυνση της παραμονής τους, καθώς και παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες.
Διενεργήθηκαν 165 έρευνες σε σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Από την Οικονομική Αστυνομία:

Ελέγχθηκαν 123 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και παροχής υπηρεσιών.
Βεβαιώθηκαν 64 φορολογικές παραβάσεις.
Συνελήφθησαν 5 αλλοδαποί.
Κατασχέθηκαν 6 ταμειακές μηχανές και
Εντοπίστηκαν 3 αποθήκες με περίπου 3 εκατομμύρια προϊόντα και είδη παρεμπορίου.

Επιπλέον:

Ελέγχθηκαν 33 οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν 69 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παραβάσεις περί ηθών. Κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης για 30 από τα άτομα αυτά (αλλοδαπές).
Προσήχθησαν από υπαίθριους χώρους 195 εκδιδόμενες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές) σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις. Από αυτές 10 βρέθηκαν θετικές στο ιό HIV.
Οι δράσεις και οι αστυνομικοί έλεγχοι στο πλαίσιο της επιχείρησης συνεχίζονται

Διαβάστε Περισσότερα »

O "καληνυχτάκιας" της Ράπτη με την Αλεξία Μπακογιάννη






Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος της ΔΗΜΑΡ, εκπρόσωπος τύπου και "καληνυχτάκιας" της Έλενας Ράπτη, χτύπησε την φλέβα του Μητσοτακέικου.
Ερωτεύτηκε την Αλεξία Μπακογιάννη.
Μετά τον πρόσφατο χωρισμό από τον χρηματιστή Μανώλη Βάρσο, ένας νέος έρωτας έρχεται στη ζωή της Αλεξίας Μπακογιάννη, και μάλιστα με προβεβλημένο στέλεχος απο κόμμα της Αριστεράς, αποδεικνύοντας ότι στον έρωτα… όλα επιτρέπονται.

Ο φιλόδοξος ανερχόμενος πολιτικός, Ανδρέας Παπαδόπουλος, είναι εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ και όπως γράφει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, φαίνεται πως είναι αυτός που έκλεψε τη καρδιά της εγγονής Μητσοτάκη ενω σύμφωνα με το στενό τους κύκλο, οι δυο τους ζουν ένα μεγάλο έρωτα..

Το ζευγάρι εντοπίστηκε στην Ικαρία, κατά τη διάρκεια των διακοπών του στο νησί και σύμφωνα με τους κατοίκους ήταν ιδιαίτερα διαχυτικοί χωρίς να ενδιαφέρονται για τα αδιάκριτα βλέμματα. Αντίθετα όμως στην Αθήνα, φροντίζουν να είναι πολύ διακριτικοί και να μη δίνουν στόχο, ενώ προτιμούν πιο εναλλακτικά στέκια στο κέντρο, όπως την Πλατεία Αγίας Ελευθερίας όπου συχνάζουν.

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος είναι, εκτός από εκπρόσωπος Τύπου ένα απο τα πιο προβεβλημένα στελέχη της ΔΗΜΑΡ και από τους πρώτους που ακολούθησαν τον Φώτη Κουβέλη, κατά την αποχώρησή του από τον Συνασπισμό. Η Αλεξία Μπακογιάννη εδω και αρκετά χρόνια είναι ιδιοκτήτρια εταιρίας επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων και δραστηριοποιείται με επιτυχία στον ιδιωτικό τομέα προσπαθώντας να αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας

tokarfi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά στον περιφερειακό Λιβαδειάς


Φωτιά εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα στον περιφερειακό της Λιβαδειάς στο ύψος της διασταύρωσης για Ορχομενό. Την φωτογραφία την έστειλε αναγνώστης μας που περνούσε εκείνη τη στιγμή από το σημείο και τον ευχαριστούμε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τσάμπα διακοπές στη Μύκονο για τον Τραγάκη, σε πολυτελές ξενοδοχείο που επιχορηγήθηκε

Τσάμπα διακοπές στη Μύκονο για τον Τραγάκη, αφού βόλεψε την αδελφή του γαμπρού τ
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον πρώτο αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή της...
Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Τραγάκη, ο οποίος αφού διόρισε στη Βουλή σχεδόν όλο του το σόι (κόρη, νύφη και αδελφή του γαμπρού του) είπε να ξεσκάσει κάνοντας διακοπές σε πανάκριβο θέρετρο της Μυκόνου χωρίς όμως να πληρώσει... δραχμή.

Ειδικότερα, ο κ. Τραγάκης έκανε φέτος τις διακοπές του στη Μύκονο, όπου παρέμεινε για μια εβδομάδα, διαμένοντας μάλιστα σε ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο, το οποίο όμως ουδέποτε πλήρωσε. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο βουλευτής της ΝΔ που έγινε γνωστός για τα «οικογενειακά ρουσφέτια» του, αναχώρησε λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο για τη Μύκονο με τη σύζυγό του. Στο νησί των Ανέμων, ο κ. Τραγάκης κατέλυσε στο πολυτελές ξενοδοχείο «Semeli» όπου το φθηνότερο δίκλινο ξεκινά από 400 σχεδόν ευρώ τη βραδιά και οι σουίτες κοστίζουν 1200 ευρώ. Λογικό είναι καθώς στο εν λόγω ξενοδοχείο υπάρχουν πισίνες στις σουίτες, ενώ προσφέρονται όλες οι υπερλουξ ανέσεις που θέλουν να έχουν όσοι διαθέτουν χρήματα, όπως spa, γυμναστήριο, τζακούζι, plasma τηλεοράσεις κοκ

Ο κ. Τραγάκης και η σύζυγός του έμειναν στο Semeli όλη τη βδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, σε μπανγκαλόου κατηγορίας superior με θέα τη θάλασσα και κόστος 420 ευρώ τη βραδιά. Πήγαιναν το μεσημέρι για μπάνιο και το βράδυ απολάμβαναν το ποτό τους στο μπαρ του ξενοδοχείου. Μέχρι εδώ όλα καλά. Σύμφωνα όμως με το δημοσίευμα της εφημερίδας, προκύπτει ζήτημα από το γεγονός ότι ο κ. Τραγάκης φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο εντελώς δωρεάν, όπως έδωσε εντολή ο ιδιοκτήτης του. Αυτό φέρεται να επιβεβαίωσε υπάλληλος του ξενοδοχείου που μίλησε στο Πρώτο Θέμα και είπε ότι «ο κ. Τραγάκης φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο μας, δεν πλήρωσε για τη διαμονή του».

Το ξενοδοχείο ανήκει στον επιχειρηματία Γιώργο Ζησιμόπουλο και τη σύζυγό του, και πρόσφατα επιχορηγήθηκε στα πλαίσια του νόμου 3299/04, για να εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις του, μια επένδυση ύψους 2,9 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, οι σχετικές υπογραφές στην επιχορήγηση του Semeli από το ελληνικό κράτος έπεσαν μόλις στις 6 Αυγούστου, μια βδομάδα δηλαδή πριν φιλοξενηθεί δωρεάν ο νεοδημοκράτης αντιπρόεδρος της Βουλής στο ίδιο ξενοδοχείο. Την υπογραφή για να προχωρήσει η επιχορήγηση έβαλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τραγάκης εξελέγη αντιπρόεδρος της Βουλής στις 29 Ιουνίου και έναν μήνα μετά διόρισε στη Βουλή τέσσερα άτομα, ανάμεσα στα οποία και η κυρία Καλλιόπη Λεοντή, αδελφή του γαμπρού του. Προηγουμένως, είχε καταφέρει να βολέψει και άλλα μέλη της οικογενείας: τον γαμπρό του, την κόρη και τον γιό του.

iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ


Τέλος παίρνει η αγωνία των υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς στις 10.00  σήμερα το πρωί  ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα results.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι θα μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο).

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν επίσης ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου θα εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, προκειμένου να αναρτηθούν στα σχολεία εντός της ημέρας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ