Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Οι φαρμακοποιοί βάζουν τέλος στις κινητοποιήσεις τους

Οι φαρμακοποιοί βάζουν τέλος στις κινητοποιήσεις τους

Από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, τα φαρμακεία της χώρας, εκτός της Αττικής, θα εξυπηρετούν κανονικά τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), δίνοντας φάρμακα με πίστωση.
Σημαντικό ρόλο σε αυτή την απόφαση έπαιξε και η κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, να εξοφληθούν οι οφειλές του Ιουνίου, σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.
Ωστόσο αυτό δεν έπεισε τους φαρμακοποιούς της Αττικής και όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, συνεχίζουν επ αόριστον τη μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση, μέχρι να εξοφληθούν οι οφειλές που έχει ο ΕΟΠΥΥ από το 2011 και να οριστεί πλήρες χρονοδιάγραμμα εξόφλησης όλων των οφειλών του 2012.
Πάντως για τους φαρμακοποιούς κρίσιμα ζητήματα παραμένουν η πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία, ο συμψηφισμός των χρεών και η ρύθμιση των παλαιών χρεών. Όπως επισημάνθηκε στη Γενική Συνέλευση για τα θέματα αυτά οι φαρμακοποιοί εμμένουν, ζητούν την επίλυση τους και θα αποτελέσουν το αντικείμενο του διαλόγου με το υπουργείο Υγείας στις επόμενες ημέρες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα »

Δένδιας προς ΕΛ.ΑΣ.: Να συλλαμβάνονται ακόμη και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Δένδιας προς ΕΛ.ΑΣ.: Να συλλαμβάνονται ακόμη και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Αποφασισμένος να δώσει τέλος στις παράνομες δράσεις των μελών αλλά και βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Δένδιας, ο οποίος διέταξε την στενότερη παρακολούθησή των δράσεων του κόμματος.
Όπως δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, οι επικεφαλής των αστυνομικών διευθύνσεων σε ολόκληρη την Επικράτεια, έχουν στα χέρια τους την εντολή να συλλαμβάνουν ακόμη και βουλευτή στην περίπτωση κατά την οποία τελεί αδίκημα.
Ο υπουργός, φαίνεται να ενημέρωσε εντός της εβδομάδας τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να κινητοποιηθούν για αυτόν τον σκοπό όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας.
Πρόκειται για μία απόφαση που λαμβάνεται μετά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις μελών και βουλευτών του κόμματος σε μετανάστες και μικροπωλητές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σύσκεψη των Φορέων Αποστράτων Στρατού Ξηράς για την συγκέντρωση των αποστράτων στην Αθήνα

Διαβάστε Περισσότερα »

Τουρκική πρόκληση: Κάνουν λόγο για ελληνική κατοχή σε τουρκικά νησιά στο Αιγαίο

Τουρκική πρόκληση: Κάνουν λόγο για ελληνική κατοχή σε τουρκικά νησιά στο Αιγαίο

Ερώτηση με την οποία κάνει λόγο για «ελληνική κατοχή σε τουρκικά νησιά» στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και το Κρητικό Πέλαγος κατέθεσε στο προεδρείο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης ζητώντας να απαντηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μπουλέντ Τεζτζάν.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου ΑΝΚΑ ο βουλευτής αναφέρει πως «προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι έχει υψωθεί η ελληνική σημαία» σε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου όπως Οινούσσες, Φούρνοι, Θύμαινα, στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στα νησιά Αγαθονήσι, Αρκοί, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνος, Ψέριμος, Γυαλί, Λέβιθα, Κίναρος και στο Κρητικό Πέλαγος στα νησιά Γαύδος, Δία, Διονυσάδες, Γαϊδουρονήσι και Κουφονήσι.
Ο βουλευτής αναφέρει ότι «το υπουργείο Εξωτερικών ενώ εδώ και λίγο καιρό αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, σιωπά απέναντι σε αυτή την εξέλιξη» και διατυπώνει τα ερωτήματα: «Αληθεύει ότι επιδείχθηκε εθελοτυφλία στην κατοχή των νησιών του Αιγαίου; Για ποιο λόγο επιτράπηκε να υψωθεί η ελληνική σημαία στο Αγαθονήσι; Τι σχεδιάζει να κάνει το υπουργείο σας απέναντι στη ντε φάκτο κατοχή;»
Παρόμοιο περιεχόμενο είχαν ανακοινώσεις του Δημοκρατικού Κόμματος πριν από ένα μήνα. Τα περί «κατοχής» είχε ισχυριστεί και τον Μάιο του 2011 ο τότε πρόεδρος του εν λόγω κόμματος Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ, θέτοντας θέμα «ελληνικής κατοχής» στα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, από το 2004.
Είχε ακολουθήσει ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Χουριέτ» στις 13 Μαΐου 2011. Η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών είχε γράψει ότι «η θέση της Τουρκίας για το Αιγαίο δεν έχει αλλάξει. Τα ζητήματα αυτά εξετάζονται, στο πλαίσιο όλων των προβλημάτων του Αιγαίου, στις διερευνητικές επαφές μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών. Η φάση αυτή δεν είναι η ενδεδειγμένη για ανακοίνωση σχετικά με το νομικό καθεστώς των εν λόγω νησιών».
Στις 19 Μαΐου 2011, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Σελτσούκ Ουνάλ είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για «τα υπάρχοντα προβλήματα στο Αιγαίο που τις τελευταίες μέρες έρχονται στη δημοσιότητα», προσθέτοντας τα εξής: «Υπάρχουν στο Αιγαίο ζητήματα αλληλένδετα. Η θέση της χώρας μας για τη θάλασσα του Αιγαίου είναι ξεκάθαρη και γνωστή σε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές. Επιθυμούμε να γίνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Διατηρούμε την αναγκαία πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα για την μόνιμη λύση όλων των προβλημάτων στο Αιγαίο με τρόπο ειρηνικό που θα στηρίζεται στα κοινά συμφέροντα. Μέχρι την επίλυση των προβλημάτων αυτών, έχει μεγάλη σημασία, αμφότερες οι πλευρές να απέχουν από μονομερείς πρωτοβουλίες που θα επηρέαζαν αρνητικά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και θα έβλαπταν τη θετική ατμόσφαιρα που υπάρχει και αναπτύσσεται μεταξύ των δύο χωρών».
«Δεν υπάρχει οποιαδήποτε αμφισβήτηση και οποιοδήποτε σημείο αμφιβολίας ως προς το καθεστώς οποιουδήποτε νησιού ή νησίδας στο Αιγαίο». Τη θέση αυτή της Ελλάδας είχε εκφράσει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν είχε τεθεί από πλευράς Άγκυρας θέμα ιδιοκτησιακού καθεστώτος ελληνικών νησιών στο Αιγαίο.
Οι τουρκικοί ισχυρισμοί είχαν διατυπωθεί μέσω απάντησης του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου σε ερώτηση βουλευτή. Παρόμοια ερώτηση κατατέθηκε πριν από μερικές μέρες και αναμένεται η απάντηση του Νταβούτογλου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι άλλο έπρεπε να γίνει για να βάλει γκολ ο Λεβαδειακός;


Μήπως να ‘φευγαν από το γήπεδο;

Ο Ναπολεόνι έχασε πέναλτι στο 3’, ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι στο 36’, οι Βοιωτοί έχασαν σωρεία ευκαιριών και η Βέροια ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 8 παίκτες!

Και όμως, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου δεν κατάφερε να κάνει... σεφτέ, με το 0-0 να παραμένει ως το τέλος και τις δύο ομάδες να παίρνουν τους πρώτους τους βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Λεβαδειακός ήταν άκρως σαρωτικός, έπαιζε… μονότερμα σε όλο το παιχνίδι, όμως η… Θεά τύχη και ο τερματοφύλακας της Βέροιας, Λόπεθ που κατέβασε ρολά δεν άφησαν περιθώριο νίκης στους γηπεδούχους. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκαν για ένα ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι, λόγω της αποβολής του Σνάουτσνερ, ενώ στα τελευταία πέντε λεπτά αποβλήθηκαν οι Λόπεθ (85’) και Μπεσέρα (90’).



Άσφαιρη… καταιγίδα Λεβαδειακού

Με τρομερή διάθεση και έτοιμος να κυνηγήσει εξ’ αρχής το γκολ μπήκε στον αγώνα ο Λεβαδειακός. Και όχι απλά είχε διάθεση, αλλά κέρδισε και πέναλτι, μόλις στο 3’. Ο Ναπολεόνι κέρδισε την ανατροπή από τον Τόμας, ο Ιταλός επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεσή του όμως, ο Λόπεθ είπε «όχι», κρατώντας το 0-0. Ο… μονόλογος των γηπεδούχων δεν σταμάτησε εκεί, ούτε καν πτοήθηκε από το χαμένο πέναλτι. Η Βέροια το μόνο που έκανε ήταν να προσπαθεί να αμυνθεί, χωρίς καν να μπορεί να κρατήσει μπάλα.

Και ενώ το… ξύλο συνεχιζόταν, με τις κίτρινες από τον Κάκο να διαδέχεται η μία την άλλη, οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου συνέχιζαν να απειλούν με σουτ, τόσο εντός, όσο και εκτός περιοχής. Στο 36’ οι γηπεδούχοι συνεργάστηκαν πολύ όμορφα, ο Ροτζέριο έβγαλε την κάθετη πάσα στον Ναπολεόνι, όμως το σουτ του κατέληξε στο δοκάρι, με ακόμα μια κλασική ευκαιρία να χάνεται για το Λεβαδειακό. Μάλιστα, η προσπάθεια των Βοιωτών… επιβραβεύτηκε, με τη Βέροια να συνεχίζει για το δεύτερο ημίχρονο με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Σνάουτσνερ με δεύτερη κίτρινη.

Ε, δεν τον ήθελε και με… 8

Ο Λεβαδειακός έπαιζε… μόνος του στο γήπεδο. Πίεζε ασφυκτικά, κυκλοφορούσε τη μπάλα, έκανε ευκαιρίες, όμως η τύχη και ο… Λόπεθ δεν του επέτρεπαν να πετύχει κάποιο τέρμα. Ο επιθετικός μονόλογος των Βοιωτών συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τους Ναπολεόνι και Ροτζέριο να χάνουν μοναδικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Όμως υπολόγιζαν χωρίς το… τοίχος Λόπεθ, τον τερματοφύλακα της Βέροιας.

Πιο κλασικές ευκαιρίες το τετ-α-τετ του Πόι Οι φιλοξενούμενοι που έπαιζαν και με αριθμητικό μειονέκτημα, φαίνονταν ανήμποροι να αντιδράσουν. Πόσο μάλλον να επιτεθούν. Οι ευκαιρίες συνέχισαν να χάνονται από πλευράς Βοιωτών, με τη κατοχή υπέρ τους να ξεπερνά και το 70%, όμως δεν ήταν αρκετό. Εξίσου αρκετές δεν ήταν και οι δύο αποβολές στο τέλος για τη Βέροια. Ο MPV των φιλοξενούμενων, Λόπεθ έκανε λάθος έξοδο και αντίκρισε κόκκινη κάρτα στο 85’, ενώ και στο 90’ ακόμα ένα λάθος του Μπεσέρα, άφησε τη Βέροια με 8! Συνεχής πίεση από το Λεβαδειακό, όμως τίποτα δεν άλλαξε με το 0-0 να μένει ως το τέλος και τις δύο ομάδες να παίρνουν τους πρώτους βαθμούς στη φετινή Σούπερ Λίγκα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ - Η Μαλάμω της Αννίτας, η ηλικιωμένη που έδιωξε; [BINTEO]

«Έξω από τα δόντια» τα είπε ο Ηλίας Παναγιωτάρος σε ηλικιωμένη γυναίκα κατά τη χθεσινή εκδήλωση
της Χρυσής Αυγής στον Άγιο Παντελεήμονα και προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις στην Κοινή Γνώμη η συμπεριφορά του.
Ο βουλευτής φαίνεται σε βίντεο να απομακρύνει την γιαγιά η οποία έσπευσε να παραλάβει τα δωρεάν τρόφιμα που μοίραζε το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου.
Αυτό που έλαβε όμως ήταν ειρωνικά σχόλια. «Έξω από τα δόντια» όμως όπως φαίνεται τα έλεγε και η ίδια ηλικιωμένη καθώς, όπως αναρωτιέται το gazetta.gr, όλα δείχνουν ότι έχει απίστευτη ομοιότητα με την Μαλάμω από τα Παραράγουδα της Αννίτας Πάνια. Λέτε να είναι η Μαλάμω;







Διαβάστε Περισσότερα »

Βιβλική καταστροφή στο Μαυρονέρι Βοιωτίας . Ούτε κιλό βαμβάκι δεν έμεινε λένε οι αγρότες

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρέθηκε το χωριό Μαυρονέρι στην Βοιωτία. Η ανεμοθύελλα και το χαλάζι κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Πάνω από 5 χιλιάδες στρέμματα καλλιέργειας βαμβακιού πλημμύρισαν λίγο πριν την συγκομιδή. Στάβλοι χτυπήθηκαν από κεραυνούς και ξηλώθηκαν από τον δυνατό αέρα με αποτέλεσμα ζώα να κυκλοφορούν ελεύθερα και οι κτηνοτρόφοι να ζητούν βοήθεια για να τα μαζέψουν.

Αμπέλια και ελιές παραδόθηκαν στο έλεος του κυκλώνα. Για απίστευτη καταστροφή κάνουν λόγο οι παραγωγοί που δηλώνουν υπερ-χρεωμένοι και σε απόγνωση. Ζητούν από τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ να καταγράψουν άμεσα την ζημιά. Περιφέρεια και δήμος βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή κοντά στους αγρότες και τους κατοίκους των χωριών που επλήγησαν από την κακοκαιρία. Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί και το οδικό δίκτυο αλλά και το δίκτυο της ΔΕΗ.thivanews.blogspot.









Διαβάστε Περισσότερα »

O Δήμος Θηβαίων συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης!

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης (16 έως 22 Σεπτεμβρίου) αποτελεί μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, της χρήσης ποδηλάτου και της πεζής κίνησης. 
Κινητοποιεί τις πόλεις της Ευρώπης να αναδείξουν αυτές τις χρήσεις και να επενδύσουν στις απαραίτητες αλλαγές στις υποδομές. Σκοπός είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να δράσουν ενάντια στη μόλυνση του αστικού περιβάλλοντος από τις μετακινήσεις, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα της αστικής ζωής. 
Συγκεκριμένα προβλέπει την: 
α) προώθηση των εναλλακτικών μορφών μετακίνησης εκτός του αυτοκινήτου 
β) αύξηση της ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με τη μόλυνση 
γ) προβολή της πόλης σε διαφορετικές συνθήκες, ιδιαίτερα με την απαγόρευση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων σε συγκεκριμένες περιοχές. 
Είναι μια ευκαιρία για τις πόλεις που συμμετέχουν, να δοκιμάσουν τις πολιτικές μετακίνησης και να τις παρουσιάσουν στους πολίτες. 
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης είναι μία εβδομάδα αφιερωμένη στην προσπάθεια προώθησης τρόπων μετακίνησης πιο φιλικών προς το περιβάλλον και πιο αποδοτικών όσον αφορά την ποιότητα ζωής του πολίτη και κορυφώνεται στις 22 Σεπτεμβρίου που είναι η Ημέρα «Στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητό μου» 
Στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης συμμετέχει και ο Δήμος Θηβαίων διοργανώνοντας δύο δράσεις, μια πεζοπορία και μια βόλτα με τα ποδήλατα στις γειτονιές της πόλης των Θηβών, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας, το Σύλλογο Υγείας Δρομέων Θήβας, τον Φίλαθλο Επιμορφωτικό Όμιλο Θήβας (ΦΕΟΘ) και τον Χιονοδρομικό- Ορειβατικό- Ποδηλατικό Σύλλογο Θήβας (ΣΧΟΠ). 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 
Περπατάω και κάνω ποδήλατο στις γειτονιές της πόλης μου! 
 ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 Ώρα 18:00 Σημείο Συνάντησης: I.N. Ευαγγελιστή Λουκά
 ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012 Ώρα 18:00 Σημείο Συνάντησης: Κεντρική Πλατεία Θήβας
Οδηγίες ποδηλατικής ασφάλειας : Για την ασφάλειά τους οι ποδηλάτες είναι καλό να εξοπλιστούν με κράνος και ποδηλατικά γάντια και να φέρουν φωτισμό στο πίσω μέρος του ποδηλάτου τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα οι πολίτες του Πυρίου Θηβών κατεβαίνουν στον δρόμο διαμαρτυρόμενοι για την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα των Ρομά

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχει η συνοικία Πυρί Θήβας.
Κανείς τοπικός άρχοντας δεν έχει προσφέρει το παραμικρό σ"αυτή την συνοικία της Θήβας.
Μερικά από τα προβλήματα είναι η μη αστυνόμευση της περιοχής, με αποτέλεσμα κάθε κακοποιό στοιχείο να βρίσκει άσυλο...
Ο καταυλισμός των τσιγγάνων (Ρομά)... που έχουν δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο κρατίδιο...
 Έχουν υποβαθμίσει γειτονικές περιουσίες, και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να περάσει από τον δημόσιο δρόμο (επιλέγοντας άλλη πιο μακρινή διαδρομή) γιατί το απαγορεύουν οι τσαμπουκάδες  Ρομά του παρακράτους των Θηβών.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν σπάσει διερχόμενα αυτοκίνητα, λεωφορεία, τραίνα.
Αλωνίζουν με τα "αυτοκίνητά" τους τους δρόμους του Πυρίου (κλέβουν λεηλατούν) μη σεβόμενοι τίποτα.
Με διαπασών την μουσική και την ταχύτητα διαταράσσουν την ηρεμία των πολιτών.
 Στην περιοχή υπάρχει σχολείο και οι μαθητές κινδυνεύουν από την τρελή οδήγηση τους.
 Το πρόβλημα αυτό υπάρχει πολύ καιρό, όλοι το γνωρίζουν και κανείς ως τώρα δεν έχει κάνει κάτι.
Ποια είναι τα συμφέροντα? Ποιοι τα παίρνουν για να το συντηρούν?
Όλοι γνωρίζουν ότι εκεί γίνεται το μεγαλύτερο εμπόριο ναρκωτικών. Όλοι έχουν δει πελάτες που έρχονται από όλη την Ελλάδα για να "ψωνίσουν".

 Θα πρέπει να πούμε ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους Ρομά που έχουν 40 χρόνια στην Θήβα, και ποτέ δεν έχουν δώσει κανένα δικαίωμα. Μιλάμε για αυτούς που ήρθαν τα τελευταία χρόνια και υποβάθμισαν το Πυρί της Θήβας και ολόκληρη την πόλη.
Τα προβλήματα που υπάρχουν χρόνια τώρα με τους  Ρομά και που δεν λύνονται από πλευράς πολιτείας, βγάζουν τους πολίτες του Πυρίου Θηβών στο δρόμο.
Οι επαφές από πλευράς πολιτών με την αστυνομική διεύθυνση και την πολιτική εξουσία ναυάγησαν, και κανείς πια δεν μπορεί να προστατέψει τους πολίτες του Πυρίου Θηβών από την εγκληματικότητα.
Για το λόγο αυτό αύριο Κυριακή 16/9/12 οι κάτοικοι του... Πυρίου Θηβών έχουν συνέλευση στις έντεκα το πρωί στο σχολείο, και στην συνέχεια θα κατευθυνθούν στην διασταύρωση (Σταματόπουλου) όπου θα "κλείσουν" συμβολικά.
Να είστε όλοι εκεί

Διαβάστε Περισσότερα »

Καμμένος: «Δεν θα επιτρέψουμε τον ακρωτηριασμό της ΛΑΡΚΟ»


«Το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, να δίνει ζωή στην ευρύτερη περιοχή, να παραμείνει σε ελληνικά χέρια και να συνεχίσει να παράγει το νικέλιο, το οποίο αποτελεί στρατηγικό όπλο στα χέρια των Ελλήνων» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο στη Λάρυμνα.

Όπως είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, «δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσει η κυβέρνηση στον ακρωτηριασμό της ΛΑΡΚΟ σε καλό κομμάτι και σε κακό», προσθέτοντας ότι: «Παρότι πέρασαν από εδώ διοικήσεις που λήστεψαν την εταιρεία, παρότι πέρασαν πολιτικές οι οποίες διέλυσαν την προοπτική της εταιρείας, η εταιρεία αυτή παραμένει ζωντανή».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Αυτό υποτίθεται ότι είναι πεζοδρόμιο στην οδό Δράκου στη Θήβα και αν το μεταφράσουμε σημαίνει δρόμος για τους πεζούς. Και ο κύριος έχει βολέψει το αυτοκίνητό του  διότι μένει ακριβώς από πάνω και  θεωρεί ότι είναι ασκοπο να περπατήσει τρία λεπτά ώστε να το βάλει σε ένα κανονικό πάρκινγκ.
Θα παρακαλούσαμε τον δήμο Θηβαίων να τοποθετήσει κολωνάκια στο συγκεκριμένο σημείο διότι ο συγκεκριμένος κύριος το κάνει επανειλλημένα.
Οδό Δράκου λοιπόν στην κατηφόρα για το ΤΕΒΕ αυτή η κατάσταση επικρατεί. Και μάλιστα σε πολύ άσχημη κατηφόρα!!!



 
Διαβάστε Περισσότερα »

H AEK στο πλευρό της 15χρονης: Μυρτώ, είσαι πολύ μικρή για να μας αφήσεις....

H AEK στο πλευρό της 15χρονης: Μυρτώ, είσαι πολύ μικρή για να μας αφήσεις....

Δίπλα στην οικογένεια της 15χρονης Μυρτούς που κακοποιήθηκε βάναυσα από τον νεαρό Πακιστανό στην Χρυσή Ακτή της Πάρου θα βρεθούν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ.
Σύμφωνα με το Εθνοσπόρ μετά από πρωτοβουλία του νεαρού ποδοσφαιριστή της Ένωσης Γιώργου Κατίδη σκέφτονται να αναλάβουν πρωτοβουλία να συμβάλουν οικονομικά για τη συγκέντρωση ενός ποσού, το οποίο θα δοθεί στην οικογένεια της άτυχης Μυρτούς.
Ο Γιώργος Κατίδης, μάλιστα, έγραψε στο tweeter "Μπράβο Μυρτώ, είσαι πολύ μικρή για να μας αφήσεις. Συνέχισε έτσι".

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτός 1ης φάσης αναδιάρθρωσης η Δ.Ο.Υ. Θηβών


Την εξαίρεση της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας της Θήβας από τη λίστα των προς κατάργηση Εφοριών της χώρας, ζήτησαν εκπρόσωποι και φορείς της Βοιωτίας και της Θήβας από τον Υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάννη, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Σεπτεμβρίου 2012.
Στη συνάντηση στο γραφείο του Υφυπουργού συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, οι τέσσερις Βουλευτές του νομού Βοιωτίας Γ.Καράμπελας, Αν. Κουτσούμπας, Ε. Μπασιάκος και Γ.Σταθάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Δ.Ε. Βοιωτίας  Γ. Μουλκιώτης,  ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας του Δ. Θηβαίων Στ. Χαλβατζής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Π. Αγνιάδης, ο Γεν. Γραμματέας του ΕΠ.Β. Α. Σταϊκός,  η εκπρόσωπος του Συλλόγου των  Συμβολαιογράφων Α. Σαρρή και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων - μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Βοιωτίας – Εύβοιας Αλ. Λιάσκος, Α.Παπαγιαννοπούλου, Α.Φλώρου.
Το σχέδιο που εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών περί συγχωνεύσεων των Δ.Ο.Υ. σε όλη την επικράτεια, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία της Θήβας, καθώς -όπως αναφέρει και ο Υπουργός  Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας σε έγγραφό του προς τον Βουλευτή Γιάννη Σταθά, έπειτα από σχετική ερώτηση- «προτείνεται να διατηρηθεί μόνο μια Δ.Ο.Υ στην πρωτεύουσα κάθε νομού στο πλαίσιο των οργανωτικών και λειτουργικών μεταρρυθμίσεων των φορολογικών υπηρεσιών, που έχουν στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, με τη βελτίωση της ποιότητας, τη μείωση του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών, τη δημιουργία νέων ευέλικτων μονάδων, καθώς και την εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων για τη δραστηριοποίησή τους στον νευραλγικό τομέα των ελέγχων»,
Εκτός 1ης φάσης αναδιάρθρωσης η Δ.Ο.Υ. Θηβών
Ανησυχία για την τελική απόφαση
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Υφυπουργού Οικονομικών, που παρατείνουν την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας, αφού το μόνο που διαβεβαίωσε ο κ. Μαυραγάννης τους παραβρισκόμενους είναι ότι «η Δ.Ο.Υ. Θηβών δεν βρίσκεται στην πρώτη φάση αναδιοργάνωσης που έχει αναλάβει Ειδική Επιτροπή, η οποία μελετά και ελέγχει από πλευράς υποδομών, κόστους και χωροταξίας τη μελλοντική λειτουργία των Δ.Ο.Υ.». Όμως θα ακολουθήσουν άλλες δύο φάσεις….
Στην Ειδική Επιτροπή
τα επιχειρήματα για τη διατήρηση της Δ.Ο.Υ.
Ωστόσο τα επιχειρήματα που ανάπτυξεο Δήμαρχος Θηβαίων κατά τη διάρκεια της συνάντησης και τα οποία  παρέδωσε και εγγράφως στον Υφυπουργό,  που επιβάλλουν τη διατήρηση της ΔΟΥ Θήβας με τη σημερινή της μορφή και στηρίζονται σε χωροταξικά και οικονομοτεχνικά κριτήρια θα διαβιβαστούν στην Ειδική Επιτροπή προκειμένου να ληφθούν υπ’ όψη, όπως είπε ο κ. Μαυραγάννης.
Συγκεκριμένα ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι «η Δ.Ο.Υ. Θήβαςσυμπεριλαμβάνεται στις 35 μεγαλύτερες ΔΟΥ της χώρας.Καλύπτει και εξυπηρετεί ένα μεγάλο αριθμό πολιτών από 56χωριά, δηλαδή πάνω από 70.000 κατοίκους.
 Εξυπηρετεί εκτός από τον Καλλικρατικό Δήμο Θηβαίων και όλο το Δήμο Τανάγρας καθώς και τις Δημοτικές Ενότητες Θεσπιών (Δήμο Αλιάρτου) Ακραιφνίας (Δήμου Ορχομενού) και Ερυθρών (Δήμος Μάνδρας- Ειδυλλίας).
Επί πλέον εξυπηρετεί το Πρωτοδικείο Θήβας και μεγάλο αριθμό επαγγελματιών (Συμβολαιογράφους, Λογιστές κτλ).
Συναλλαγές με τη Δ.Ο.Υ. Θηβών έχουν επίσης περίπου 1.200 επιχειρήσεις από τη Βιομηχανική Περιοχή Οινοφύτων- Σχηματαρίου. Άλλωστε η ύπαρξη αυτών των βιομηχανιών στην περιοχή μας ήταν και η αιτία για να ενταχθούμε στο Στόχο 2 και να υφιστάμεθα όλες αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις του γεγονότος. 
Μια ενδεχόμενη κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Θηβών πιθανώς να μείωνε κατά ένα αμελητέο ποσό κάποια λειτουργικά έξοδα, όμως θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα και ταλαιπωρία στην εξυπηρέτηση των πολιτών, επιχειρήσεων, αγροτών, επαγγελματιών, συμβολαιογράφων, λογιστών αλλά και οικονομική επιβάρυνση, αφού η Θήβα απέχει από τη Λιβαδειά 46χλμ και οι πόλεις του Δήμου Τανάγρας κατά μέσο όρο 75-80 χλμ.
Ο νομός Βοιωτίας έχει δύο μεγάλα και ισοβαρή αστικά κέντρα τη Θήβα και τη Λιβαδειά σε μεγάλη σχετικά μεταξύ τους απόσταση, όπως συμβαίνει σε 3-4 Νομούς ακόμη πανελλαδικά, γεγονός που δικαιολογεί απόλυτα τη λειτουργία δύο Δ.Ο.Υ. στο Νομό»
«Να εξαιρεθεί η Δ.Ο.Υ. Θηβών»
Τέλος ο κ. Δήμαρχος στηριζόμενους στους ανωτέρω λόγους ζήτησε  « να εξαιρεθεί η Δ.Ο.Υ. Θηβών από τις προωθούμενες καταργήσεις, ώστε να περιορισθεί η περαιτέρω υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της Θήβας».
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο κόστισε στο ΠΑΣΟΚ το υπερσύγχρονο γυμναστήριο του Παπανδρέου- λίστα

Πόσο κόστισε στο ΠΑΣΟΚ το υπερσύγχρονο γυμναστήριο του Παπανδρέου [λίστα]

Πουλάνε όσο όσο στο ΠΑΣΟΚ τα όργανα γυμναστικής του Γιώργου Παπανδρέου τα οποία βρίσκονται αραχνιασμένα στον 2ο όροφο των γραφείων του κόμματος στην Ιπποκράτους.
Το ΠΑΣΟΚ βγάζει στο σφυρί συνολικά 49 όργανα γυμναστικής τα οποία πια δεν χρησιμοποιούνται από κανέναν και αποτελούν είδος πολυτελείας.
Η αξία των μηχανημάτων σύμφωνα με την καταγραφή που έκαναν στελέχη του κόμματος και ειδικοί, ανέρχεται σε 105.000 ευρώ και μαζί με τον ΦΠΑ σε 130.000 ευρώ.




Διαβάστε Περισσότερα »

Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Δήμο Θηβαίων



Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Δήμο Θηβαίων
Για παιδιά άπορων οικογενειών
Ανοιχτή πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς για εθελοντική συμμετοχή

Ο Δήμος Θηβαίων με σκοπό την εκπαιδευτική υποστήριξη μαθητών που αντιμετωπίζουν κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα, αποφάσισε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη λειτουργία «Δημοτικού Κοινωνικού Φροντιστηρίου».
Της απόφασης αυτής, προηγήθηκε συνάντηση με φορείς και συλλόγους της περιοχής (ΕΛΜΕ Βοιωτίας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «ο Πίνδαρος», Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων, Εμπορικός Σύλλογος, Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών), στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Θήβας κ. Κ. Χαρέμης, ο Γ. Γ. του Δήμου κ. Χ.Μελετίου και Δημοτικοί Σύμβουλοι, όπου ζητήθηκαν οι απόψεις τους, η συνεργασία και η υποστήριξή τους στο όλο εγχείρημα.

Το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» θα απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης άπορων οικογενειών όλου του Καλλικρατικού Δήμου- με κριτήρια που θέτει η υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου-των οποίων οι γονείς αδυνατούν να καλύψουν το κόστος ενισχυτικής διδασκαλίας. Τη ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτική υποστήριξη των μαθητών θα αναλάβουν εθελοντές εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Ανοιχτή πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς για εθελοντική συμμετοχή

Ο Δήμος Θηβαίων απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή σε όσουςεκπαιδευτικούς επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τη διδασκαλία τους στους μαθητές του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», προκειμένου να ενισχύσουν και να συμβάλουν δυναμικά στην παροχή ολοκληρωμένης παιδείας σε μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

•           Δηλώσεις συμμετοχής για ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ θα βρείτε στο site του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr (στη δεξιά στήλη, κάνοντας κλικ στη φράση “δήλωση εθελοντή εκπαιδευτικού για το Κοινωνικό Φροντιστήριο”),  τις οποίες και θα αποστέλλετε ηλεκτρονικά στο e-mail: ethelontesthivas@gmail.com .

•           Όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση προσερχόμενοι στο Γραφείο Τύπου του Δήμου Θηβαίων (Υπεύθυνη κα. Βενιζέλου Ευγενία - τηλ. 2262350607)
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Θερίζει η «κοκαΐνη των φτωχών» - Ζωντανοί-νεκροί οι χρήστες της σίσα

Θερίζει η «κοκαΐνη των φτωχών» - Ζωντανοί-νεκροί οι χρήστες της σίσα

Σοκάρουν οι εικόνες στο κέντρο της Αθήνας από εκατοντάδες νέους που έχουν πέσει στα δίχτυα της νέας ναρκωτικής ουσίας που κάνει θραύση στις πιάτσες των τοξικομανών.
Η shisha, η «κοκαΐνη των φτωχών», όπως αποκαλείται το νέο παραισθησιογόνο ναρκωτικό έχει κατακλύσεις τις πιάτσες του θανάτου και η τιμή της δόσης είναι τρία ευρώ.
Η shisha δημιουργείται σε αυτοσχέδια εργαστήρια που μπορεί να βρίσκονται ακόμα και σε άλση της πρωτεύουσας ενώ βασικά συστατικά για την παρασκευή του συγκεκριμένου ναρκωτικού είναι τα υγρά μπαταρίας αυτοκινήτου, η χλωρίνη και ένας τύπος κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.
Το δυνατό παραισθησιογόνο μετατρέπει τον χρήστη για τουλάχιστον 20 ώρες σε ένα πολύ επιθετικό άτομο, με τεράστια δύναμη και υπερκινητικότητα αλλά αμέσως η εικόνα αλλάζει δραματικά
Ανάμεσα σε αυτούς που κάθε φορά ρισκάρουν τη ζωή τους όταν έρχονται σε επαφή με τους χρήστες της συγκεκριμένης ουσίας, είναι και οι διασώστες του ΕΚΑΒ που περιγράφουν στην Espresso τις σκηνές που αντικρίζουν κατά καιρούς.
«Πριν από ένα μήνα συναντήσαμε στην Ομόνοια έναν άντρα που είχε κόψει και τα δύο του χέρια. Το αίμα έτρεχε ποτάμι αλλά εκείνος δεν καταλάβαινε τίποτα. Αν και έχανε αίμα δεν έδειχνε σημάδια αδυναμίας, ήταν στην τσίτα και άρχισε να μας βρίζει» δηλώνει ο γενικός γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων του ΕΚΑΒ Αλέξης Κιτσόπουλος.
Ο υπεύθυνος τμήματος μοτοσικλετιστών του ΕΚΑΒ Κυριάκος Σιδηρόπουλος εξηγεί ότι υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που έκαναν ηρωίνη και πέρασαν στο shisha και σήμερα δεν τους αναγνωρίζει καθώς έχουν μείνει μισοί.
Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες του ΚΕΘΕΑ οι χρήστες του shisha γερνούν σε διάστημα έξι μηνών. Τις ζημιές που προκαλεί στον οργανισμό τους η ηρωίνη σε 20 χρόνια, το shisha τις προκαλε'ι σε ελάχιστο διάστημα.
Αρχικά το πρόσωπο και το σώμα του χρήστη γεμίζουν πληγές, η απώλεια βάρους είναι άμεση, το δέρμα γεμίζει ρυτίδες, τα δόντια σαπίζουν, ενώ καίγεται το λίπος στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα άνθρωποι 25 και 30 ετών να μοιάζουν αποστεωμένοι, ετοιμοθάνατοι, κάτι σαν ζωντανοί νεκροί.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτός ελέγχου: Μέλη της Χρυσής Αυγής έκλεψαν κατάστημα Πακιστανού!

Click on the slide!
Εκτός ελέγχου η δράση των μελών της Χρυσής Αυγής.
Ομάδα 15-20 ατόμων επιτέθηκαν το μεσημέρι σε κατάστημα ψιλικών, που διαθέτει Πακιστανός στην οδό Αγίου Μελετίου.

Έκλεψαν το εμπόρευμα του καταστηματάρχη για να το διανείμουν στους περαστικούς. 

Οι άνδρες, που φορούν μαύρες μπλούζες και είχαν διακριτικά της οργάνωσης του άρπαξαν και καρότσι με το οποίο μετέφερε αναψυκτικά στο κατάστημά του.

Σταμάτησαν οδηγό ταξί, άνοιξαν το πορτ μπαγκάζ για να το φορτώσουν με 15 κιβώτια αναψυκτικά και στη συνέχεια τα μέλη της Χρυσής Αυγής εξαφανίστηκαν προτού φθάσουν  στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγώνας για την προκαταβολή της επιστροφής φόρου πετρελαίου


Στόχος είναι να πληρωθεί το 50% της επιστροφής και να είναι διαθέσιμα τα χρήματα στους λογαριασμούς των παραγωγών από την ερχόμενη Δευτέρα.«Mάχη» για να βρεθούν τα 80 εκατ. ευρώ της επιστροφής του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο των αγροτών δίνεται μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής από το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τη νέα τράπεζα Πειραιώς-ΑΤΕ. Στόχος είναι να πληρωθεί το 50% της επιστροφής και να είναι διαθέσιμα τα χρήματα στους λογαριασμούς των παραγωγών από την ερχόμενη Δευτέρα.
Στόχος είναι να πληρωθεί το 50% της επιστροφής και να είναι διαθέσιμα τα χρήματα στους λογαριασμούς των παραγωγών από την ερχόμενη Δευτέρα.
Το θετικό είναι ότι τα ποσά της επιστροφής δεν θα είναι μειωμένα. Συνολικά 430.000 είναι οι δικαιούχοι και, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφτηκε από τους αρμόδιους υπουργούς, δεν αλλάζει κάτι σημαντικό στην ουσία του υπολογισμού και στους συντελεστές, με βάση τους οποίους μετριέται το ποσό της επιστροφής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σχεδόν… κομπλέ ο Λεβαδειακός


Σχεδόν… κομπλέ ο Λεβαδειακός
Χωρίς τον Νοε Ακόστα θα υποδεχτεί ο Λεβαδειακός τη Βέροια στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Κατά τα άλλα ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Παράσχος, θα έχει όλους τους υπόλοιπους παίκτες στη διάθεσή του, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες του συλλόγου της Βοιωτίας, ώστε να κάνει τη πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα ύστερα από δύο ήττες κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αντίστοιχα.

Τώρα όσον αφορά στη τελευταία προπόνηση πριν το παιχνίδι με τη «βασίλισσα» που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (14/9) ο Έλληνας τεχνικός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση τόσο στην επιθετική όσο και την αμυντική λειτουργία της ομάδας του στις στημένες φάσεις.

Αναλυτικά η αποστολή του Λεβαδειακού για το παιχνίδι με τη Βέροια:

Κυριακίδης, Κασμερίδης, Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Χοσέμι, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Νικολακάκης, Γεωργίου, Κοτίτσας, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Μεντί, Ναπολεόνι, Μαχαίρας, Ροτζέριο, Μίλιεβιτς, Πόι, Βασιλείου και Μπουντόπουλος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε την Άννα Βίσση χωρίς ίχνος μακιγιάζ!

Η Άννα Βίσση είναι γνωστό ότι προσέχει πολύ την εξωτερική της εμφάνιση..

Περιποιείται πολύ τον εαυτό της, προσέχει τι τρώει, γυμνάζεται συχνά με το αποτέλεσμα να την δικαιώνει.

Δείτε την τραγουδίστρια χωρίς ίχνος μακιγιάζ:

Πηγή: entertv.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΦΕΤ : Ανακαλούνται κριτσίνια

ΕΦΕΤ : Ανακαλούνται κριτσίνια


Ανακλήθηκε παρτίδα κριτσινιών με ηλιόσπορους της εταιρίας ELITE, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΦΕΤ. Αιτία της απόφασης ήταν η δυσάρεστη οσμή και γεύση των κριτσινιών.
Πρόκειται για τις παρτίδες που αναφέρονται παρακάτω και αφορούν τις συσκευασίες των 340g. Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, «στο πλαίσιο εφαρμογής της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την εταιρεία «ELBISCO – Ανώνυμος Βιομηχανική & Εμπορική Εταιρεία Τροφίμων», Πικέρμι Αττικής, σχετικά με την ανάκληση προϊόντος "κριτσίνι σίτου με ηλιόσπορο", ελληνικής παρασκευής, το οποίο εμφάνισε δυσάρεστη οσμή και γεύση. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την επιχείρηση, η συγκεκριμένη απόκλιση από τα συνήθη οργανοληπτικά χαρακτηριστικά αποδόθηκε στην τάγγιση του ηλιόσπορου, ο οποίος αποτελεί συστατικό του προϊόντος»newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΒΟΙΑ: To πηγάδι αντί για νερό, έκρυβε μυστικά 70 χρόνων!

Πήγε να καθαρίσει το χωράφι του και... δεν πίστευε στα μάτια του, ένας κάτοικος της Οκτωνιάς...

Όταν ξεκίνησε να κόβει τα χόρτα και πήγε κοντά σε ένα ξεραμένο πηγάδι, είδε κάτι ασυνήθιστο.

Στον πάτο του πηγαδιού υπήρχαν χειροβομβίδες. Στην αρχή νόμιζε πως είναι
ψεύτικες αλλά όταν τις παρατήρησε καλύτερα κατάλαβε πως είναι αληθινές.
Αμέσως επικοινώνησε με την αστυνομία όπου βρέθηκε γρήγορα στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evianews.com, πρόκειται για χειροβομβίδες από
τον πόλεμο του '40. Πρόκειται για τέσσερις αμυντικές, τέσσερις
επιθετικές χειροβομβίδες και φυσίγγια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή είναι η “ταινία” για τον Μωάμεθ που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων των ισλαμιστών..



Τον περασμένο Ιούλιο ένας Αμερικανός , μάλλον γραφικός, παραγωγός, χρηματοδοτεί μια ταινία από έναν νεοεμφανιζόμενο, άγνωστο σκηνοθέτη, ονόματι Sam Bacile. Στους ηθοποιούς λέγεται ότι θα παίξουν σε μια ταινία ως προς το πώς ήταν η ζωή στην Αίγυπτο, πριν από 2000 χρόνια. Η ταινία, ένας ερασιτεχνικός τραγέλαφος, προβάλλεται σε κινηματογράφο του Χόλιγουντ, τον Ιούλιο, με τίτλο “Η αθωότητα του Μπιν Λάντεν”. Κάνει τρομακτική αποτυχία, αφού προβάλλεται μόνο μία βραδιά και δεν κόβει περισσότερα από… πέντε εισιτήρια.

Τέσσερις μήνες αργότερα, στο Youtube, κάποιος μυστηριώδης Άραβας ανεβάζει το τρέιλερ της ταινίας, με τίτλο “Η αθωότητα του Μωάμεθ”. Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι η Αλ Κάιντα ανέβασε την ταινία, για προφανείς λόγους. Τα ΜΜΕ της Αιγύπτου, αφιονίζονται και το προβάλλουν ξανά και ξανά, λέγοντας ότι “οι κόπτες Χριστιανοί προσβάλλουν τον Προφήτη”. Ο σκοπός και το μήνυμα προφανή: “Εξουδετερώστε όλους τους Χριστιανούς”. Ξεσπούν επεισόδια σε όλες τις αραβικές χώρες. Αθώοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους. Μεταξύ τους και ένας Αμερικανός διπλωμάτης, ο οποίος λιντσάρεται από τον όχλο.



Κατά τη δική μας άποψη, μια ομάδα γελοίων, έκανε μια γελοία ταινία με έναν απαράδεκτο σκοπό: Να χλευάσει και να προσβάλλει το σύμβολο, την πίστη άλλων ανθρώπων. Και η απάντηση που “πήραν” ήταν εξίσου γελοία. Αφιονισμένοι, φανατισμένοι ημίτυφλοι έκαιγαν και σκότωναν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Η προσβολή της θρησκείας, οποιαδήποτε και αν είναι αυτή, είναι κατακριτέα. Κατακριτέος όμως, είναι και ο....
φανατισμός, ιδιαίτερα αν οδηγεί σε θανάτωση αθώων ανθρώπων….eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ:Κρυφή κάμερα ασφαλείας τσάκωσε τη νύφη με τον κουμπάρο σε ερωτικές πράξεις πριν το γάμο...!



Κρυφή κάμερα ασφαλείας τσάκωσε τη νύφη σε ερωτικές περιπτύξεις με τον κουμπάρο λίγο πριν το μυστήριο.
Το παράνομο ζευγαράκι βγήκε στον προαύλιο χώρο της αίθουσα όπου θα πραγματοποιείτο η τελετή, μην μπορώντας να συγκρατήσει το πάθος του.Σε κάποια στιγμή δε, ο κουμπάρος ακούει τον γαμπρό να έρχεται ψάχνοντας τη νύφη και εξαφανίζεται εν ριπή οφθαλμού από το πλάνο, αφήνοντας την κυρία να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.tragiko.com
Η άπιστη νύφη όμως δεν πτοήθηκε... Η συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί:
Διαβάστε Περισσότερα »

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε κοινωνικό διάλογο για τα εργασιακά

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε κοινωνικό διάλογο για τα εργασιακά

Στην ανακοίνωση συγκρότησης της Εθνικής Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου προέβη ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.
Τα θέματα που θα εξετάσει η επιτροπή στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου είναι:
  • Άμεσες, στοχευμένες και αποτελεσματικές δράσεις για την αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας.
  • Καταπολέμηση της αδήλωτης- μαύρης εργασίας και της εκτεταμένης εισφοροδιαφυγής
  • Μη μισθολογικό κόστος εργασίας.
  • Μείωση διοικητικών βαρών και γραφειοκρατίας στην αγορά εργασίας.
  • Διατήρηση του σημαντικού μέρους των κοινωνικών υπηρεσιών των καταργηθέντων Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.
  • Αναμόρφωση του μηχανισμού με τον οποίο καθορίζεται ο κατώτατος μισθός, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, πρόεδρος και συντονιστής της Εθνικής Επιτροπής αναλαμβάνει ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, και συμμετέχουν, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη, ο διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), Ηλίας Κικίλιας, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), Γιάννης Παναγόπουλος, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Χάρης Κυριαζής, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Ελευθέρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Δημήτρης Ασημακόπουλος, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης και ο ειδικός συνεργάτης του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Δενδρινός.iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα »

«Βράζει» ο Ισλαμικός κόσμος για τη βλάσφημη ταινία

«Βράζει» ο Ισλαμικός κόσμος για την βλάσφημη ταινία

Σε γενικό αναβρασμό βρίσκεται ο Ισλαμικός κόσμος, με αφορμή την αμερικανική ταινία που καθυβρίζει τον Προφήτη Μωάμεθ. Τα επεισόδια από την Αίγυπτο, τη Λιβύη και την Υεμένη μεταφέρονται στο Σουδάν την Τυνησία αλλά και το Λονδίνο όπου ο όχλος των οργισμένων μουσουλμάνων επιχειρεί να εισβάλλει σε πρεσβείες δυτικών χωρών.
Σουδάν: Ο όχλος έκαψε την γερμανική πρεσβεία
Στο Χαρτούμ, την πρωτεύουσα του Σουδάν τρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί όταν περίπου 5.000 ισλαμιστές διαδηλωτές πυρπόλησαν την πρεσβεία της Γερμανίας ενώ ένα μέρος τους επιχείρησε να επιτεθεί κατά της παρακείμενης πρεσβείας της Βρετανίας αλλά και των ΗΠΑ.
Η αστυνομία του Σουδάν επιχείρησε αρχικά να σταματήσει τους διαδηλωτές κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων ωστόσο δεν έκανε τίποτα το ουσιαστικό για να εμποδίσει την εισβολή τους στη γερμανική πρεσβεία.
Οι διαδηλωτές έσπασαν παράθυρα και κάμερες και έβαλαν φωτιά σε μέρος του κτιρίου. Μάλιστα κάποιοι κατέβασαν τη γερμανική σημαία και ανήρτησαν στη θέση της μαύρο ισλαμικό λάβαρο με τη ρήση «Δεν υπάρχει Θεός εκτός από τον Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης του».
Προς το απόγευμα, κάποιοι από τους διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο όμως οι φρουροί της πρεσβείας που είχαν πάρει θέσεις στη στέγη, πυροβόλησαν προειδοποιητικά εναντίον των συγκεντρωμένων για να τους απωθήσουν.
Ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων όταν χτυπήθηκε από περιπολικό της αστυνομίας το οποίο έπεσε πάνω σε διαδηλωτές που εκτόξευαν πέτρες στους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. Μετά το περιστατικό η αστυνομία αποσύρθηκε.
Από το Βερολίνο, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας επιβεβαίωσε την επίθεση και ανακοίνωσε ότι όλοι οι υπάλληλοι της γερμανικής πρεσβείας είναι «για την ώρα ασφαλείς». Καταδίκασε δε σε υψηλούς τόνους το περιστατικό αλλά και το περιεχόμενο της αμερικανικής ταινίας.
Το ίδιο έπραξε και το Φόρειν Όφις που επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τις διαμαρτυρίες έξω από την βρετανική πρεσβεία αλλά όχι και το αν υπήρχε προσωπικό σε αυτή ή αν είναι ασφαλές.
Τυνησία: Καίγεται η αμερικανική πρεσβεία και ένα αμερικανικό σχολείο
Στην πρωτεύουσα της Τυνησίας οι διαδηλωτές κατάφεραν να εισβάλουν στην αμερικανική πρεσβεία, πηδώντας πάνω από τον τοίχο της περίφραξης, ενώ έσπασαν τα παράθυρα του κτιρίου και έβαλαν φωτιά σε δέντρα. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι πυκνός μαύρος καπνός υψώνεται από την πρεσβεία και φαίνεται ότι το κτίριο έχει παραδοθεί στις φλόγες.
Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά και σε ένα αμερικανικό σχολείο στην Τύνιδα, το οποίο ευτυχώς ήταν κλειστό σήμερα.
Σύμφωνα με το κρατικό κανάλι της Τυνησίας μάλιστα, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση διαδηλωτών στην πρεσβεία των ΗΠΑ, ενώ τουλάχιστον 28 τραυματίστηκαν.
Σε αναβρασμό και η Αίγυπτος - Ένας νεκρός στον Λίβανο
Στο Κάιρο ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ.
Την ίδια ώρα στο Λίβανο, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 25 τραυματίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής κατά τη διάρκεια συγκρούσεων διαδηλωτών με την αστυνομία.
Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα ισλαμιστών έβαλε φωτιά σε εστιατόριο της αμερικανικής αλυσίδας KFC, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αμερικανική ταινία που προβάλει τον Μωάμεθ.
Το εξαγριωμένο πλήθος φώναζε αντιαμερικανικά συνθήματα και συνθήματα κατά της επίσκεψης του Πάπα, ο οποίος βρίσκεται στη Βηρυτό.
Διαδηλώσεις και σε Πακιστάν-Αφγανιστάν
Στο Πακιστάν το ισλαμικό κόμμα Τζαμάατ ε-Ισλάμι και η ριζοσπαστική οργάνωση Τζαμάατ-ουντ-Ντάουα οργάνωσαν διαδηλώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις πάντως οι διαδηλωτές δεν ξεπερνούσαν τις μερικές εκατοντάδες.
Στην Τζαλαλαμπάντ του Αφγανιστάν ενώπιον 4.000 διαδηλωτών οι ουλεμάδες επικήρυξαν τον σκηνοθέτη της ταινίας με το ποσό των 5 εκατομμυρίων αφγκάνι (περίπου 100.000 δολάρια). Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν επίσης ένα πορτρέτο του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ωστόσο δεν σημειώθηκαν άλλα επεισόδια.
Μεγάλες διαδηλώσεις οργανώθηκαν επίσης στη Λωρίδα της Γάζας και την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Στην πρώτη, επικεφαλής των διαδηλωτών τέθηκε ο πρωθυπουργός της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε ο οποίος κάλεσε και πάλι την αμερικανική κυβέρνηση «να ζητήσει συγγνώμη από τους Άραβες και τους μουσουλμάνους για την προσβλητική ταινία και να οδηγήσει τους εγκληματίες στη δικαιοσύνη» ενώ υποσχέθηκε ότι θα συνεχιστούν οι διαδηλώσεις και οι ειρηνικές διαμαρτυρίες.
Μικρότερες συγκεντρώσεις οργανώθηκαν σε Ιορδανία, Μαρόκο και ανατολική Ιερουσαλήμ ενώ διαδήλωσαν και πολλοί Σουνίτες στο Ιράκ.
Διαδηλώσεις έλαβαν χώρα και στο Λονδίνο όπου 150 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μετά την μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία και έκαψαν σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει το ωράριο σε τράπεζες - καταστήματα

Την αποδέσμευση των ωρών λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και των τραπεζών από το ωράριο εργασίας των εργαζομένων χωρίς, ωστόσο,
να θιγούν θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα προβλέπει...
το εναλλακτικό σχέδιο που βάζει η τρόικα στο τραπέζι μετά τις γνωστές πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις.

Τα δικαιώματα που «διασώζονται» είναι το 40ωρο και το ρεπό για όποιον απασχολείται σε εξαήμερη βάση (όπως ήδη ισχύει σε δεκάδες άλλους κλάδους όπου εφαρμόζεται η εξαήμερη απασχόληση με ή χωρίς προσαύξηση 30%).

Το θέμα επανέφερε χθες το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της αναζήτησης μέτρων για την άρση «στρεβλώσεων» που θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και την καλύτερη λειτουργία της αγοράς (Επιτροπή Ανταγωνισμού, κανόνες ρύθμισης και μεταφορών προϊόντων, διανομή μη επιτρεπόμενων προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ κ.ά.).

Τρόικα
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Η», στην ατζέντα του γενικού γραμματέα του υπουργείου Σ. Τσόκα περιελήφθη, την τελευταία στιγμή, και η εξέταση του καθεστώτος εργασίας και λειτουργίας στο λιανικό εμπόριο και στις τράπεζες που, σε αντίθεση με τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, έχουν περιορισμούς.

Η κίνηση αυτή έγινε μια ημέρα μετά την αντίδραση «κορυφής», από τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, στην αξίωση της τρόικας για αλλαγές στα ωράρια και στις αποζημιώσεις και μετά την άρνηση του υπουργού Εργασίας Ι. Βρούτση, του υφυπουργού Ν. Παναγιωτόπουλου και της γ.γ. Α. Στρατινάκη (την περασμένη Τρίτη) να διαπραγματευτούν «επί της ουσίας» τις όποιες αλλαγές αν δεν δοθεί χρόνος και το... πράσινο φως της κυβέρνησης.

Με δεδομένη την εντολή του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά να σταματήσει η διαπραγμάτευση στο υπουργείο Εργασίας και να αναζητηθούν «ήπιες» λύσεις που θα είναι συμβατές με το κοινοτικό δίκαιο (όπως ρητά ζήτησε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγ. Βενιζέλος) οι υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων διαπίστωσαν ότι χωρίς να παραβιάζεται η κοινοτική νομοθεσία και μετά τις αλλαγές που έχουν γίνει στο καθεστώς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η αποσύνδεση των ωρών εργασίας από το ωράριο λειτουργίας θα μπορούσε να γίνει πράξη μέσω επιχειρησιακών ή και ατομικών συμβάσεων (μετά τη λήξη της μετενέργειας για τις τελευταίες).

Κυλιόμενο ωράριο
Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, εφόσον προκριθεί το παραπάνω εναλλακτικό σενάριο της σύναψης επιχειρησιακών ή ατομικών συμφωνιών, θα μπορεί να γίνει σε εξαήμερη βάση, με τήρηση του 40ώρου και της προβλεπόμενης από την κοινοτική νομοθεσία ενδεκάωρης ημερήσιας ανάπαυσης. Οι επιχειρήσεις θα έχουν χαμηλότερο κόστος αφού δεν θα καλούνται να καταβάλουν πρόσθετη αμοιβή υπερεργασίας υπερωρίας και τα ωράρια θα είναι εξατομικευμένα ανά εργαζόμενο ή ομάδες εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι είτε θα λαμβάνουν ρεπό είτε θα απασχολούνται με κυμαινόμενο ωράριο: Η νομοθεσία επιτρέπει σήμερα σε επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζεται συμβατικό ωράριο έως 40 ώρες την εβδομάδα σύστημα αυξημένης απασχόλησης (+ 2 ώρες την ημέρα επιπλέον των 8 ωρών) υπό την προϋπόθεση ότι οι επιπλέον των 40 ή του μικρότερου ωραρίου, ώρες να αφαιρούνται από τις ώρες εργασίας μιας άλλης χρονικής περιόδου, μειωμένης απασχόλησης).

Κατώτατος μισθός
Μολονότι παραμένει, ταυτόχρονα, «ανοικτό» στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών και της τρόικας το θέμα της μείωσης των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η νομοθέτηση του κατώτατου μισθού καθώς αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.

Με τη νομοθέτηση εκτιμάται ότι θα προληφθούν δικαστικές αποφάσεις που ενδέχεται να ακυρώσουν την Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία επιβλήθηκαν μειώσεις στα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων της ΕΓΣΕΕ και καταργήσεις Κανονισμών Προσωπικού: το Πρωτοδικείο Χαλκιδικής ακύρωσε ήδη απολύσεις στα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής οι οποίες έγιναν με την επίκληση της 6ης Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου άρθρο 5, ενώ στις 2 Νοεμβρίου του 2012 εκδικάζεται αίτηση της ΓΣΕΕ για την ακύρωση συνολικά της ΠΥΣ.

Τήρηση 40ώρου
Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, εφόσον προ κριθεί το εναλλα κτικό σενάριο της σύναψης επιχειρησιακών ή ατο μικών συμφωνιών, θα μπορεί να γίνει σε εξαήμερη βάση, με τήρηση του 40ώρου και της προβλεπόμενης από την κοινοτική νομοθεσία ενδεκάωρης ημερή σιας ανάπαυσης.

Δεν θα καταβάλλεται πρόσθε τη αμοιβή υπερ εργασίας υπερω ρίας και τα ωρά ρια θα είναι εξα τομικευμένα ανά εργαζόμενο ή ομά δες εργαζομένων.




Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πρώτοι 7 Δήμοι που δεν πλήρωσαν μισθούς !...


Σε εφτά δήμους δεν καταβλήθηκε το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της aftodioikisi.gr.
Πρόκειται για ένα τμήμα της λίστας των 14 δήμων της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ), στην οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης μετά τη συνάντηση των δημάρχων με ...
τον υπουργό Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη, καθώς οι υπόλοιποι οκτώ φαίνεται ότι κατάφεραν να καταβάλουν μισθούς έστω και εκπρόθεσμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες (ασφαλείς) πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στο «κόκκινο» της ΕΑΠ (άρα δεν έχουν καταβάλει το πρώτο 15νθήμερο Σεπτεμβρίου σε μόνιμους υπαλλήλους και αορίστου χρόνου υπαλλήλου) βρίσκονται οι δήμοι: Περάματος, Αίγινας, Τρικκαίων, Καρδίτσας, Αχαρνών και Καισαριανής.

Σε αυτούς πρέπει να προστεθεί και ο Δήμος Τήλου, ο οποίος ναι μεν δε βρίσκεται στη λίστα ΕΑΠ -καθώς δεν έχει ενταχθεί ακόμη σε αυτή-, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις της δημάρχου στην aftodioikisi.gr έχει να καταβάλει μισθοδοσία τρεις μήνες.

Οι υπόλοιποι οκτώ από τους 14 της λίστας της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών που ήταν στο «κόκκινο» την περασμένη Τετάρτη αλλά κατέβαλαν μισθούς την Πέμπτη ή την Παρασκευή είναι οι δήμοι: Κοζάνης, Χαϊδαρίου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Μυλοποτάμου Ανωγείων, Ζακύνθου, Έδεσσας και Νίκαιας- Ρέντη.

19 δήμοι, τέσσερις κατηγορίες
Ωστόσο, από το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, ακόμη τέσσερις, δήμοι καθυστέρησαν να καταβάλουν το πρώτο 15νθήμερο. Πρόκειται για τους δήμους: Κομοτηνής, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Πρεβέζης και Ηγουμενίτσας.
ΣΥΝΟΛΙΚΑ, δηλαδή 19 δήμοι αντιμετώπισαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μεγαλύτερα ή μικρότερα προβλήματα στην καταβολή της μισθοδοσίας του πρώτου 15νθημέρου του Σεπτεμβρίου. Μπορούν δε να χωριστούν στις παρακάτω τέσσερις κατηγορίες:
Α. Δεν έχουν πληρώσει καθόλου (5)

Πέραμα, Τήλος, Τρικκαίων, Αίγινας, Καρδίτσας, Τήλου.

Β. Έχουν δώσει μισθούς εκτός Ε.Α.Π. αλλά όχι ασφαλιστικές εισφορές (2)
Αχαρνών, Καισαριανής.
Γ. Καθυστέρησαν (9)
Ανωγείων, Ηγουμενίτσας, Καρδίτσας, Μυλοποτάμου, Νίκαιας-Ρέντης, Κοζάνης, Έδεσσας, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Χαϊδαρίου.
Δ. Υποστηρίζουν ότι τα έδωσαν εγκαίρως αλλά... (3)
Κομοτηνής, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Πρεβέζης.
aftodioikisi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεταφορά αποβλήτων και έλεγχοι στις βιομηχανίες του Ασωπού

Τη μεταφορά υγρών αποβλήτων από τις βιομηχανίες των Οινοφύτων προς το κέντρο επεξεργασίας λυμάτων στη Μεταμόρφωση, προτείνει η ειδική γραμματεία επιθεωρητών περιβάλλοντος για την προστασία του Ασωπού.

Σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει η ειδική γραμματέας Μαργαρίτα Καραβασίλη, η μεταφορά των υγρών αποβλήτων από βιομηχανίες των Οινοφύτων θα είναι προσωρινή λύση αλλά θα συμβάλει στην απορρύπανση του Ασωπού.

Μόνιμη λύση θα είναι η κατασκευή κέντρου επεξεργασίας λυμάτων όπως επίσης και η κατασκευή κεντρικού διυλιστηρίου για την παραγωγή καθαρού νερού που θα καλύψει τις ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης.

Ακόμα θα πρέπει να γίνει μεγάλος αριθμός ελέγχων σε βιομηχανίες του Ασωπού και να ενισχυθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Τανάγρας με επιπλέον προσωπικό.

Όμως από το 2007 έως σήμερα δεν έχουν καθοριστεί οι ζώνες προστασίας του Ασωπού και δεν έχουν γίνει τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αρχιεπίσκοπος στο Λεοντάρι

Στην Αθήνα ο Ιερώνυμος ενόψει ορκωμοσίας της κυβέρνησης ΠΑΜΒΟΙΩΤΙΚΗ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

‘’ΑΘΗΝΑ ΓΛΑΥΚΩΠΙΣ’’

ΕΔΡΑ : Τ.Κ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ -  ΔΗΜΟΥ  ΑΛΙΑΡΤΟΥ

Τηλ. 2262065463 e-mail: vivliothikileontari@yahoo.gr

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

      Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 6μ.μ. θα επισκεφτεί τον χώρο της δανειστικής βιβλιοθήκης στο Λεοντάρι Αλιάρτου – Θεσπιών,  όπου θα μιλήσει και θα ανταλλάξει απόψεις με τους παρευρισκομένους, για τα σύγχρονα θέματα  της επικαιρότητας.

Θα παρευρεθούν επίσης ο Μητροπολίτης Ιλίου - Πετρουπόλεως &  Αχαρνών κ.κ.  Αθηναγόρας,  ο Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας  κ.κ. Γεώργιος και πολλές άλλες προσωπικότητες.

Η παρουσία σας θα μας δώσει χαρά και θα είναι ευκαιρία για εσάς να περιηγηθείτε στον χώρο της βιβλιοθήκης.

   

Με τιμή το Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ