Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Προσλήψεις 1.161 εκπαιδευτικών



Στην πρόσληψη1.161 προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τις ανάγκες των νηπιαγωγείων και δημοτικών και 248 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τα μουσικά σχολεία της χώρας, προχώρησε το υπουργείο Παιδείας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, για το σχολικό έτος 2012-2013 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 296 εκπαιδευτικοί Αγγλικής Γλώσσας, 489 εκπαιδευτικοί Καλλιτεχνικών, 343 εκπαιδευτικοί του Θεατρικών Σπουδών και 33 εκπαιδευτικοί Δραματικής Τέχνης.

Οι εκπαιδευτικοί θα τοποθετηθούν στα Δημοτικά Σχολεία μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους για τη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας, της Αισθητικής Αγωγής (Εικαστικά και Θεατρική Αγωγή) και των Πολιτιστικών ομίλων δραστηριοτήτων.

Οι προσληφθέντες εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία από την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΡΙΚΑΛΑ Ποδοσφαιρική ομάδα με χορηγό γραφείο τελετών

Πόσα μπορεί να αντέξει ένας φίλαθλος; Δεν μιλάμε μόνο για τα λάθη του διαιτητή,
αλλά και τους παίκτες της αγαπημένης του ποδοσφαιρικής ομάδα να είναι ντυμένοι στα μαύρα, όπως το απαιτεί ο χορηγός της, που είναι εργολάβος κηδειών...

Στον Παλιόπυργο Τρικάλων, η διοίκηση τοπικής ομάδας έκλεισε συμφωνία με γνωστό στην περιοχή γραφείο τελετών. Έτσι, η στολή της ομάδας προσαρμόστηκε στις ανάγκες του χορηγού της. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, η ενδυμασία των ποδοσφαιριστών είναι κατάμαυρη, ενώ στα μπλουζάκια τους υπάρχει η ρεκλάμα του γραφείου τελετών καθώς και ένας μεγάλος σταυρός!

Τώρα, εάν μετά τον αγώνα κουραστεί ο παίκτης, δεν παίρνουμε και όρκο πως θα πει στη σύζυγό του: «Άσε γυναίκα, είμαι πτώμα σήμερα»...





Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονιστικό video: Εν ψυχρώ δολοφονία αστυνομικού

Ο αστυνομικός Τουντζάι Ακγιούζ ήταν υπηρεσία στα επείγοντα του Ερευνητικού-Εκπαιδευτικού νοσοκομείου της πόλης Βαν. Ένας άγνωστος νεαρός τον πλησιάζει από πίσω και με απίστευτη ψυχρότητα τον...
πυροβολεί στο κεφάλι.Ο δολοφόνος πήρε το όπλο του αστυνομικού. Όλα καταγράφηκαν από κάμερα ασφαλείας του νοσοκομείου.
tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Να φύγει...να έρθει ποιός;


Η τέταρτη αγωνιστική ολοκληρώθηκε και όλα στον πλανήτη ΑΕΚ μένουν ακόμα ίδια. Ο Δημήτρης Σκαρτσιούνης γράφει για την κωμικοτραγική θεοποίηση ή κατακεραύνωση κάποιων προσώπων εν μέσω τέτοιων καταστάσεων, για τη δύσκολη συνέχεια που προβλέπεται και το αγωνιστικό αδιέξοδο.


Το ματς όπως και να' χει δεν σηκώνει και ιδιαίτερη κριτική. Μια ΑΕΚ άνευ λόγου φοβισμένη στο πρώτο ημίχρονο απέναντι σε μια ομάδα αν όχι χειρότερη τουλάχιστον ισοδύναμη, με δύο τραγικά λάθη που την έστησαν στα έντεκα βήματα (τόσο που κοστίζουν όπως λέγαμε) και χωρίς αγωνιστικό πλάνο. Το απόλυτο τίποτα.

Χάσιμο χρόνου λοιπόν θα είναι να εστιάσουμε κάπου ή να βγάλουμε τη χολή μας σε κάποιον ξεχωριστά. Αντίθετα με άλλους... Και εξηγούμαι πάνω σε αυτό. Αυτή η Κυριακή ήταν μάλλον η χειρότερη του Βλάχου όσο βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας. Αρκετές εκπλήξεις στην ενδεκάδα που δεν του βγήκαν και κυρίως συνεχής αλλαγή διάταξης που μπέρδευε ακόμα περισσότερο τους παίκτες συνθέτοντας ένα πολύ κακό κοουτσάρισμα.

Αυτό που με τρελαίνει όμως είναι οι μετά Χριστόν προφήτες. Κάπου πήρε το μάτι μου για τον αποκλεισμό του Παυλή από την αποστολή και πόσο αυτός στοίχησε. Χωρίς να έχω θέμα ούτε με αυτούς που τον υποστηρίζουν αλλά ούτε και με τον ποδοσφαιριστή, οφείλω να πω ότι δεν αρκεί να αγαπάς τη φανέλα και να έχεις τατουάζ με τον «Δικέφαλο» στο στήθος.

Τι ακριβώς θα έκανε δηλαδή ο Παυλής προχθές; Στην πρεμιέρα με τον Αστέρα έδειξε «βαρύς» στα 68 λεπτά που αγωνίστηκε, στην Ξάνθη που πέρασε ως αλλαγή στο 60' σχεδόν τίποτα ενώ άγγιξε τα όρια του τραγικού στο φιλικό με τον Λεβαδειακό. Θα πω και μια λέξη για όσα γράφτηκαν περί πολύ καλής φόρμας του μεσοβδόμαδα στις προπονήσεις.« Έλεος». Βέβαια ο συγκεκριμένος παίκτης έχει αρκετά ελαφρυντικά, καθώς αγωνίζεται έχοντας πρόβλημα υγείας και παρόλα αυτά ήρθε για να βοηθήσει όσο μπορεί στην πιο δύσκολη χρονιά της ιστορίας της ΑΕΚ.

Αντίθετα τα πυρά συγκεντρώνει συχνά πυκνά ο Αρκούδας. Δεν έχει εντυπωσιάσει με την απόδοσή του, προχθές ήταν όντως κάκιστος αλλά η συνολική του εικόνα δε νομίζω ότι σηκώνει τέτοιο κλίμα γιατί σε λίγο τείνει να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος της ομάδας. Συγκεντρωτικά, μόνο κακό μπορεί να προσφέρει το να θεοποιούμε ή να κατηγορούμε ποδοσφαιριστές αυτή την περίοδο. Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.

Το δάσος είναι ο ένας βαθμός σε τέσσερα παιχνίδια, αποτέλεσμα του κακού αγωνιστικού σχεδιασμού που μας βρίσκει τώρα στον πάτο της βαθμολογίας μαζί την Κέρκυρα. Σωστή η κίνηση απομάκρυνσης του Βασίλη Τσιάρτα από το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Θαρρώ πως δεν πρόσφερε κάτι ιδιαίτερο. Η συνέχεια όπως γνωρίζουμε είναι δύσκολη. Αναρωτιέμαι αν με τέτοια εικόνα μπορεί η «Ένωση» να μαζέψει 15 βαθμούς στον πρώτο γύρο χωρίς να έχει παίξει ακόμα με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ατρόμητο. Μέσο όρο ένα πόντο ανά αγώνα δηλαδή που μάλλον χλωμό το βλέπω.

Προσωπικά διακρίνω ένα αγωνιστικό αδιέξοδο. Είμαι της άποψης ότι από το να διώξεις δέκα παίκτες καλύτερα να φύγει ο προπονητής. Αλλά να φύγει ο Βλάχος για να έρθει ποιος; Ο Αναστασιάδης; Που μάλιστα παρουσιάζεται ως ενδεδειγμένη λύση καθώς γνωρίζει από τέτοιες καταστάσεις… Μόνο τον γέλωτα προκαλούν τέτοιου είδους προτάσεις. Το ρόστερ είναι ελλιπές, άπειρο, με την εμπειρία και την ποιότητα να απουσιάζουν σε αρκετά υψηλό βαθμό και αυτό δεν αλλάζει. Μια ενδεχόμενη αλλαγή στον πάγκο (ειδικά με πρόσωπα που έως τώρα ακούγονται και προτείνονται) πιστεύω ότι δεν έχει να προσδώσει ούτε θετικό αλλά ούτε και αρνητικό πρόσημο στη συγκομιδή –που είναι το ζητούμενο- της ομάδας. Θα φέρει μεν έναν ενθουσιασμό στο ποδοσφαιρικό τμήμα, θα αλλάξει την ψυχολογία αλλά ταπεινή μου γνώμη είναι ότι σε βάθος χρόνου θα αποδειχθεί απλά ένα παυσίπονο…

Αρθρογράφος: Δημήτρης Σκαρτσιούνης από aekvoice.gr
E-mail: dimskarts@yahoo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκκληση 12χρονου για βοήθεια




Ένα 12χρονο αγόρι Αλβανικής καταγωγής επικοινώνησε από τα Χανιά με το "Χαμόγελο του παιδιού", ζητώντας βοήθεια για τον ίδιο και την 6χρονη αδελφή του.
Το ανήλικο παιδί που ξέφυγε από το σπίτι στο οποίο ζει με την οικογένειά του, τηλεφώνησε στη γραμμή βοήθειας 1056 από καρτοτηλέφωνο, καταγγέλοντας ότι υφίσταται κακοποίηση από το οικογενεικό περιβάλλον και ζητώντας βοήθεια για να γλιτώσει από τον εφιάλτη.
Σοκαρισμένοι οι κοινωνικοί λειτουργοί στο "Χαμόγελο του Παιδιού" άκουσαν την συγκλονιστική ιστορία του 12χρονου που μην αντέχοντας άλλο τη ζωή που ζούσε, ζητούσε να του βρουν ένα ίδρυμα.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση για τον εντοπισμό του 12χρονου από τις αστυνομικές αρχές που ειδοποιήθηκαν από το "Χαμόγελο του Παιδιού". Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο που τους είχε υποδείξει ο ανήλικος, παρέλαβαν τον 12χρονο και στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε περιοχή των Χανίων, όπου βρίσκοταν ο πατέρας με την 6χρονη αδελφή του.
Ο πατέρας συνελήφθη για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων για να εξεταστούν από γιατρούς.
Για το θέμα έχει ενημερωθεί και η Εισαγγελία Χανίων και αναμένονται εξελίξεις για την τύχη του 12χρονου αγοριού και της αδελφής του.


ΠΗΓΗ: www.flashnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έναρξη Προγράμματος Δωρεάν Παροχής Βιβλίων από τον ΟΓΑ για 300.000 δικαιούχους

Ο ΟΓΑ με στόχο την ενίσχυση των ψυχαγωγικών και πολιτιστικών
παροχών προς τους
ασφαλισμένους και συνταξιούχους του, ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των δράσεων της
Αγροτικής Εστίας εφαρμόζει και για την φετινή περίοδο 2012 το Πρόγραμμα Δωρεάν
Παροχής Βιβλίων.
Το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, ξεκινάει τη Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 και
απευθύνεται σε 300.000 άτομα.
Οι δικαιούχοι (ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι) δωρεάν παροχής βιβλίων θα απευθύνονται
στα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία προκειμένου να κάνουν χρήση της παροχής και να
λαμβάνουν τα βιβλία.
Τα δωρεάν βιβλία που μπορούν να λαμβάνουν οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι
 μορφωτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου,
 φροντιστηριακά,
 σχολικά βοηθήματα ή
 άλλα ξενόγλωσσα φροντιστηριακά βοηθήματα
Η αξία της παροχής είναι ίση με 20.00 € και αντιστοιχεί στην τιμή του βιβλίου αφού
αφαιρεθεί η έκπτωση σε ποσοστό 10%. Η έκπτωση θα υπολογίζεται επί της αναγραφόμενης
επί του βιβλίου τιμής λιανικής πώλησης. Σε περίπτωση που η τιμή του βιβλίου ή των
βιβλίων (υπολογισμένης και της έκπτωσης 10%) υπερβαίνει το ύψος της αναλογούσας
επιδότησης, την επιπλέον διαφορά υποχρεούται να καταβάλει ο δικαιούχος.
Η παροχή δωρεάν βιβλίων είναι αυστηρά προσωπική, ισχύει προσωπικά για τον
δικαιούχο και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας και απαγορεύεται αυστηρά η χρήση
από άλλα άτομα.
Στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www . oga . gr ) είναι αναρτημένος ο κατάλογος των
συμβεβλημένων βιβλιοπωλείων με τον ΟΓΑ.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
Η αγορά των βιβλίων μπορεί να γίνει από:
Α) τον ΑΜΕΣΑ ασφαλισμένο, ο οποίος υπέβαλε αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα ή
Β) το/τη σύζυγο, προσκομίζοντας την αστυνομική Ταυτότητα της/του άμεσα
ασφαλισμένου
Γ) τρίτο πρόσωπο με εξουσιοδότηση, το οποίο θα έχει μαζί την Αστυνομική ταυτότητα
του άμεσα ασφαλισμένου.
Οι ανωτέρω θα μπορούν να παραλάβουν τα βιβλία για όλα τα μέλη της οικογένειας που
έχουν κληρωθεί μαζί με τον άμεσα ασφαλισμένο. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να
προσέρχονται στο βιβλιοπωλείο με την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο του άμεσα
ασφαλισμένου, ενώ θα πρέπει να προσκομίσουν και τους ΑΜΚΑ όλων των δικαιούχων
της οικογένειας.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Οι δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής βιβλίων, μπορούν να κάνουν χρήση των
Δελτίων Αγοράς Βιβλίων μέχρι 31-12-2012.
Από το Γραφείο Διοίκησης ΟΓΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΔΕ σε βάρος του αστυνομικού που “κρεμάστηκε” στο Σύνταγμα


'Ενορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ. ΑΣ. σε βάρος του αστυνομικού που στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των ένστολων, κρεμάστηκε συμβολικά έξω απο το υπ. Οικονομικών και τη Βουλή. Τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης εισ βάρος τους αστυνομικού που “κρεμάστηκε” στο Σύνταγμα κατα τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των ένστολων καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων που κάνει λόγο για “παραλογισμό”.

 Στην ανακοίνωσή τους οι αστυνομικοί αναφέρουν: “Δεν τους προβληματίζουν οι καταστροφικές και απαξιωτικές αποφάσεις που λαμβάνουν, βυθίζοντας τον ένστολο στη φτώχεια, στο άγχος και στην ανασφάλεια, αλλά το γεγονός ότι προσβλήθηκε λέει η «δημόσια αιδώς» από το χάπενιγκ με τις αγχόνες κατά τη διάρκεια της συγκλονιστικής μας πανελλαδικής διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος, την 6-9-2012! Και γι' αυτό πρέπει να ασκηθεί πειθαρχικός έλεγχος για αναξιοπρεπή συμπεριφορά! Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο, εν έτει 2012!”.


 Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣΥ προσθέτει: “Με ΕΔΕ, τρομοκρατικές και όποιες άλλες αποφάσεις όχι μόνο δεν κάμπτεται το αγωνιστικό μας φρόνημα, αλλά γίνεται φωτιά και λάβα που καίει στο πέρασμά του όποιον επιχειρεί να διοικήσει με τα φαντάσματα του παρελθόντος...

 Ας συνειδητοποιήσουν λοιπόν ότι μόνο μια λύση υπάρχει για να επανέλθει η εργασιακή ηρεμία στα Σώματα Ασφαλείας: Να πάρουν πίσω την απαράδεκτη αυτή απόφαση και το κυριότερο, να πάρουν πίσω τις περικοπές και να αποκαταστήσουν τώρα το γόητρο των ενστόλων, που βάναυσα έχουν πλήξει με την πολιτική τους στο χώρο μας τα τελευταία χρόνια.
Εκεί να αναζητήσουν τις ευθύνες και όχι στον ένστολο που διεκδικεί το δίκιο του!”
Διαβάστε Περισσότερα »

Ισόβια κάθειρξη στους δύο Αφγανούς δολοφόνους του Μανώλη Καντάρη

Ισόβια κάθειρξη στους δύο Αφγανούς δολοφόνους του Μανώλη Καντάρη

Σε ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη ο καθένας καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας οι δύο Αφγανοί που δολοφόνησαν τον 44χρονο Μανώλη Καντάρη στο κέντρο της Αθήνας τη στιγμή που κατέβαινε από το σπίτι του για να πάει τη γυναίκα του στο μαιευτήριο να γεννήσει.
Επίσης, το δικαστήριο επέβαλε σε έναν ακόμη κατηγορούμενο, ο οποίος φυγοδικεί, ποινή κάθειρξης τεσσάρων ετών, για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, συγγενείς του Μανώλη Καντάρη ξέσπασαν, φωνάζοντας «φονιάδες» στους δυο κατηγορούμενους που εκείνη την ώρα αποχωρούσαν από το δικαστήριο για να οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η στυγερή δολοφονία του Μανώλη Καντάρη είχε διαπραχθεί το Μάιο του 2011 στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Γ' Σεπτεμβρίου, όταν οι δύο Αφγανοί, του επιτέθηκαν και του κατάφεραν αλλεπάλληλες μαχαιριές, με σκοπό να του πάρουν τη βιντεοκάμερα που κρατούσε στα χέρια του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η βροχή έφερε στο φως κρύπτη με 200 χειροβομβίδες στο κέντρο των Σερρών!

Η βροχή έφερε στο φως κρύπτη με 200 χειροβομβίδες στο κέντρο των Σερρών!

Περισσότερες από 200 χειροβομβίδες βρέθηκαν σε κρύπτη στο κέντρο των Σερρών. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ο τρόπος που ήρθαν αυτές στο φως: Στην περιοχή είχαν γκρεμιστεί δύο παλιά σπίτια και ο Δήμος προχωρούσε σε ανάπλαση της περιοχής. Το έργο σταμάτησε λόγω της βροχής και το νερό έφερε στην επιφάνεια τις χειροβομβίδες τις οποίες και βρήκαν μικρά παιδιά που έπαιζαν στη γειτονιά!
Αμέσως ενημερώθηκαν ο Στρατός και η Αστυνομία, που έθεσαν υπό πλήρη φρούρηση την περιοχή, ενώ άνδρες του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς «χτενίζουν» από τη Δευτέρα την περιοχή.
Σύμφωνα με τον διοικητή της 10ης Ταξιαρχίας, ταξίαρχο Κωνσταντίνο Χούπη, πρόκειται για κρύπτη πολεμοφοδίων και κατατάσσεται χρονικά στην περίοδο του εμφυλίου πολέμου.
Περισσότερες από τις 100 χειροβομβίδες που έχουν εξαχθεί από την κρύπτη μέχρι στιγμής είναι ρωσικής προέλευσης.
Το συμβάν έχει αναστατώσει τους κατοίκους των Σερρών καθώς λίγα μέτρα απέναντι από το σημείο, όπου εντοπίστηκε η κρύπτη, βρίσκεται το 13ο Δημοτικό Σχολείο, γεγονός που σημαίνει ότι στην περιοχή κινούνται, αλλά και παίζουν καθημερινά πολλά παιδιά.
Σύμφωνα, ωστόσο, με τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Σερρών Χρήστο Κρυστάλλη, τα παιδιά δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο.
Οι έρευνες του Στρατού συνεχίζονται, καθώς η περιοχή θεωρείται, σύμφωνα με τον ταξίαρχο, «ύποπτος χώρος», ενώ ειδικοί πυροτεχνουργοί του Στρατού συνεχίζουν το έργο της απομάκρυνσης των χειροβομβίδων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στη φάκα κι άλλοι Ιερόσυλοι στην Ευρυτανία





Εξιχνιάσθηκαν επιπλέον τέσσερις (4) διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς σε διάφορες περιοχές της Ευρυτανίας
 Δράστης είναι ο 56χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη προ πενθημέρου στην Αγία Βλαχέρνα Ευρυτανίας
Μετά από έρευνα στην οικία του, στην Νέα Πέραμο Αττικής, κατασχέθηκαν πλήθος εικόνων και κοσμημάτων , κινητά τηλέφωνα, μία κλεμμένη κυνηγετική καραμπίνα κα.
Εξιχνιάσθηκαν, μετά από μεθοδική και συστηματική αστυνομική έρευνα που διεξάγεται από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, επιπλέον τέσσερις (4) διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς σε διάφορες περιοχές της Ευρυτανίας.
Δράστης είναι ο 56χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη προ πενθημέρου στην Αγία Βλαχέρνα Ευρυτανίας, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και Νομοθεσία περί ραδιοσταθμών (σχετικό το από 21-09-2012 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευτυτανίας).
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, προέκυψε ότι ο 56χρονος την 16-09-2012 διέρρηξε επιπλέον:
  • Τον Ιερό Ναό Αγίου Κυπριανού Μεσοχωρείου, Κλειστού Ευρυτανίας, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των (55) ευρώ.
  • Τον Ιερό Ναό Αγίων Ταξιαρχών Μεσοχωρείου, Κλειστού Ευρυτανίας, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ.
  • Τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πλατάνου, Κλειστού Ευρυτανίας, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των (35) ευρώ.
Επίσης διαπιστώθηκε ότι την 19/20-09-2012, διέρρηξε τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μυρίκης  Ευρυτανίας, χωρίς να αφαιρέσει κάτι αφού δεν υπήρχαν χρήματα εντός του Ιερού Ναού.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 56χρονου, στην Νέα Πέραμο Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
·         Δεκατέσσερις (14) ασημένιες και μία (1) ξύλινη εικόνα Αγίων.
·         Ένας (1) επίχρυσος σταυρός μεγάλου μεγέθους, έξι (6) σταυροί μικρού μεγέθους και δύο (2) καντήλια Εκκλησιών.
·         Πλήθος κοσμημάτων (δαχτυλίδια, αλυσίδες λαιμού και χειρός, νομίσματα, μετάλλια κ.λ.π.)
·         Μία (1) κυνηγετική καραμπίνα και δέκα (10) φυσίγγια, για την οποία, όπως προέκυψε, είχε δηλωθεί η κλοπή της στην Κόρινθο την 10-10-2006 και ανήκει σε 35χρονο  ημεδαπό.
·         Δεκαπέντε (15) ρολόγια χειρός, εκ των οποίων έξι αντρικά και εννέα γυναικεία, καθώς και ένα ρολόι τσέπης.  
·         Έντεκα (11) κινητά τηλέφωνα, πέντε (5) φορτιστές, μία (1) δερμάτινη θήκη και τρία (3) ενσήρματα ακουστικά κινητών τηλεφώνων.  
·         Επτά (7) επίχρυσα κηροπήγια, μία (1) ασημένια τσαγιέρα, δύο (2) κομπολόγια και μικρό χρηματικό ποσό σε κέρματα.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ ερευνάται η προέλευση των κατασχεθέντων και η ταυτοποίηση του δράστη με την διάπραξη και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρπενησίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ! Πυροβόλησαν κοριτσάκι σε παιδικό σταθμό!

Απίστευτο το περιστατικό χθες το μεσημέρι, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που συνέβη στο προαύλιο

Όλα έγιναν στην οδό Προύσου στο Μενίδι. Το κοριτσάκι βρέθηκε πεσμένο στο έδαφος με το πρόσωπο γεμάτο αίματα.

Το παιδί μεταφέρθηκε άμεσα στο παίδων Αγλαΐα Κυριακού όπου οι γιατροί με έκπληξη διαπίστωσαν ότι είχε δεχθεί σφαίρα στο πρόσωπο.

Η σφαίρα βρήκε το παιδάκι στο μάγουλο κοντά στον κρόταφο. Από ένα θαύμα το παιδί δεν έπαθε καμία σοβαρή βλάβη, ουσιαστικά το τραύμα του είναι μόνο επιδερμικό.

Όλα δείχνουν πως κάποιος πυροβόλησε άσκοπα στον αέρα και η σφαίρα κατέληξε στο πρόσωπο του παιδιού.zoomblog.org




Διαβάστε Περισσότερα »

Το μήνυμα της εναλλακτικής μετακίνησης μετέφεραν ποδηλάτες κάθε ηλικίας στη Θήβα



Με επιτυχία η βόλτα με τα ποδήλατα
στις γειτονιές της Θήβας
 στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση του Δήμου Θηβαίων και του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας «Βόλτα με το Ποδήλατο», που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης είναι μια εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τη χρήση των δημοσίων μέσων μεταφοράς, του ποδηλάτου και της πεζής κίνησης, με στόχο τη μείωση της μόλυνσης του περιβάλλοντος, που προκαλείται από τη χρήση του αυτοκινήτου και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.
Ο Δήμος Θηβαίων συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά σ’ αυτή την εκστρατεία, με δύο δράσεις : «Πεζοπορία» με ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους, που πραγματοποιήθηκε στις 19/9, σε συνεργασία με τους Δρομείς Υγείας και Μαραθωνοδρόμους Θήβας και τον Φίλαθλο Επιμορφωτικό Όμιλο Θήβας και «Βόλτα με το Ποδήλατο» στις γειτονιές της Θήβας σε συνεργασία με τον  Χιονοδρομικό-Ορειβατικό-Ποδηλατικό Σύλλογο Θήβας.
Με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Κεντρική Πλατεία της πόλης των Θηβών, ποδηλάτες κάθε ηλικίας διένυσαν συμβολικά μια διαδρομή περίπου 10 χλμ στις γειτονιές της πόλης των Θηβών, μεταφέροντας μ’ αυτό τον τρόπο το μήνυμα της εναλλακτικής μετακίνησης προς όφελος που περιβάλλοντος και της υγείας μας.
Μετά την ολοκλήρωση της βόλτας,  προσφέρθηκε στους ποδηλάτες κρύο τσάι για να δροσιστούν, από τις γυναίκες -μέλη του ΚΑΠΗ Θήβας, που βοήθησαν τον Δ.Ο.Θ. στη διοργάνωση και των δύο δράσεων και τις ευχαριστούμε θερμά, γιατί πάντα δίνουν το παρόν, όποτε τους ζητηθεί, στις εκδηλώσεις του Δήμου.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής οχήματα της Τροχαίας Θηβών και της Δημοτικής Αστυνομίας συνόδευαν τους ποδηλάτες για την ασφάλειά τους και τους  ευχαριστούμε πολύ για τη συνδρομή τους.


















Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ Ολος ο αυγοπόλεμος των ΡΟΜΑ στη Θήβα

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυλαία για τις «Ιωνικές Μέρες Πολιτισμού και Παράδοσης»


 
Αυλαία για τις «Ιωνικές Μέρες Πολιτισμού και Παράδοσης»
Με μία εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά έκλεισαν οι Μικρασιάτες τον κύκλο των καθιερωμένων ετήσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων τους «Ιωνικές Μέρες Πολιτισμού και Παράδοσης» στα πλαίσια της ανάδειξης και διατήρησης των ηθών, των εθίμων, της ιστορίας και του πολιτισμού τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο χρόνο.
Η κεντρική πλατεία της Θήβα μετατράπηκε για περίπου δύο ώρες την Κυριακή σε «αυλή του παιχνιδιού» με τη βοήθεια της Μικρασιάτισσας παιδαγωγού και ηθοποιού Μαρίας Δεληκωνσταντή, που περιελάμβανε θεατρικό παιχνίδι, παντομίμα, μουσικό-κινητικές ασκήσεις και ζωγραφική.
Δύο μέρες νωρίτερα πραγματοποιήθηκε και η μικρασιατική βεγγέρα στη γειτονιά, όπου οι γυναίκες της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας μαγείρεψαν παραδοσιακά και μεσογειακά φαγητά, ενώ ο κόσμος διασκέδασε, χόρεψε και τραγούδησε μικρασιάτικα τραγούδια.
Οι «ιωνικές μέρες πολιτισμού και παράδοσης» περιελάμβαναν φέτος κινηματογραφικές και μουσικές βραδιές, τα εγκαίνια του νέου χώρου της Ένωσης για Βυζαντινή Μουσική , εκθέσεις με φωτογραφίες και κάρτ ποστάλ  και δραστηριότητες για παιδιά.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, που τίμησε τις εκδηλώσεις της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας έστειλε το δικό του μήνυμα:
 «Οι απόγονοι των Μικρασιάτων διοργάνωσαν και φέτος μοναδικές εκδηλώσεις, αποδεικνύοντας ότι δεν ξεχνούν την ιστορία τους και τον πολιτισμό τους. Ας γίνει αυτό παράδειγμα για όλους μας, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, που επιβάλλουν την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση μας να καταφύγουμε στον πολιτισμό, ώστε να αντλήσουμε θάρρος, δύναμη και κουράγιο. Εύχομαι σε όλους και του χρόνου με υγεία!»
Διαβάστε Περισσότερα »

Ληστεία σε παντοπωλείο στην Τανάγρα


Αναζητούνται τρεις (3) άγνωστοι δράστες για ένοπλη
ληστεία σε παντοπωλείο στη Τανάγρα Βοιωτίας

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών (3) αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες (24-09-2012) το μεσημέρι διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε βάρος αλλοδαπού ιδιοκτήτη παντοπωλείου, στη Τανάγρα Βοιωτίας.
Ειδικότερα χθες περίπου στις 12:30΄το μεσημέρι, οι τρεις δράστες εισήλθαν στο κατάστημα, χωρίς να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή πιστολιού  ανάγκασαν τον 45χρονο καταστηματάρχη, Πακιστανικής υπηκοότητας, να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα είδη διατροφής.
Κατά την διάρκεια της ληστείας, ο 45χρονος άρχισε να καλεί σε βοήθεια και ένας από τους δράστες τον χτύπησε, με την χειρολαβή του πιστολιού, στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά. Στη συνέχεια  οι δράστες εξήλθαν από το κατάστημα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας προς εντοπισμό και σύλληψη των δραστών, ενώ συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε πιθανούς δρόμους διαφυγής.
Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου.
Viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μία ιστορία αγάπης που συγκλονίζει το διαδίκτυο!

 
Μία ιστορία αγάπης που συγκλονίζει το διαδίκτυο!
Το τελευταίο αντίο στον Απόστολο είπαν τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, στο Κοιμητήριο του Γέρακα, συγγενείς, φίλοι αλλά και πολίτες που έμαθαν για τον χαμό του μέσω Τwitter.


Ο Απόστολος έχασε την μάχη με τον καρκίνο το πρωί της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου. Έπασχε από το σάρκωμα Ewing, μια σπάνια μορφή καρκίνου που πλήττει κυρίως εφήβους και νεαρούς ενήλικες.

Το μόνο που ζήτησε πριν τον θάνατο του, ήταν να μάθει ο κόσμος το πόσο αγαπούσε τη σύντροφό του.

Ο ίδιος μέσω του Twitter, δήλωνε με κάθε τρόπο την αγάπη του για τη Μαρία. Οι χρήστες τουTwitter έσπευσαν να τον αποχαιρετίσουν με μηνύματα που συγκινούν.

Μέσα από το Blog του, docamiok.blogspot.gr, ο Αποστόλης κατέγραφε τις σκέψεις του και περιέγραφε με δύναμη ψυχής την κατάσταση του από το κρεββάτι του πόνου, ενώ συμβούλευε τους ομοιοπαθούντες του αλλά και όλους τους αναγνώστες του, να αισιοδοξούν και να μη χάνουν την όρεξη για ζωή.

Σε μια από τις τελευταίες του αναρτήσεις, έγραψε τα παρακάτω:

"Φυσικά και σκέφτομαι το θάνατο. Τυπικά τουλάχιστον οι πιθανότητες επιβίωσης στον αγώνα μου είναι σημαντικά εναντίον μου. Σε στιγμές φιλοσοφίας όμως καταλαβαίνω το εξής: είμαστε όντα περίεργα αγαπητέ. Ο θάνατος μου θα έρθει -μάλλον- είτε στον ύπνο μου, είτε σε κάποιο κώμα, είτε με κάποια ανακοπή, στα πλαίσια του καρκίνου. Μάλλον.

Υπάρχουν ελπίδες να σκάσω από το φαγητό νωρίτερα. Μετά το θάνατό μου όμως για μένα μαύρο. Ένας βαθύς ασυνείδητος ύπνος. Μετά τίποτα. Ούτε ανησυχία, ούτε σκέψεις, ούτε πόνος, ούτε φόβος, ούτε αγάπη, ούτε έρωτας, ούτε γέλιο, ούτε κλάμα. Τίποτα. Τότε τι φοβόμαστε;

Τι μας νοιάζει το μετά αν δεν θα είμαστε εκεί για να το αντιληφθούμε; Καταλήγω ότι απλώς κάποιους τους αγαπάμε πιο πολύ από εμάς. Φοβάμαι περισσότερο πια για το τι θα απογίνουν οι άλλοι, κάποιοι περισσότερο από άλλους. Για τον πόνο που θα τους προξενήσω, το ότι δεν θα μπορώ να κάνω τίποτα για να το πάρω πίσω. Δεν είμαστε τόσο εγωιστικά όντα τελικά. Υπάρχει και η άλλη βέβαια όψη, άκρως εγωιστική. Γιατί να συνεχίζει η ζωή να "ζείται" -παθητική κι ας μην υπάρχει- αν δεν είμαι εγώ στον κόσμο.

Τι μέρες, νύχτες, χαμόγελα, στιγμές με πλεγμένα χέρια, παιχνίδια στην κουζίνα, αδιάφορους καυγάδες, βόλτες στην καλοκαιρινή Αθήνα, ταινίες, βιβλία, μουσικές θα χάσω.

Γράφοντας το παραπάνω, βούρκωσα στις δύο τελευταίες σειρές. Τελικά είμαστε εγωιστές. Θέλω να μείνω κι άλλο εδώ".

Πριν αλλά και μετά τον θάνατο του, το Hastag #TolislovedMaria που δημιούργησε για να δείξει την αγάπη του στην Μαρία του, όπως την αποκαλούσε, πήρε «φωτιά» με μηνύματα αγάπης.

Όταν γνωστά πρόσωπα της τηλεόρασης, της δημοσιογραφίας, της πασαρέλας και του τραγουδιού μόλις πληροφορήθηκαν το χαμό του Αποστόλη έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης στην οικογένειά του.

Ανάμεσα σε αυτούς ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα, η τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή, η τραγουδίστρια Ευριδίκη, το πρώην μοντέλο Κάλλυ Τσιλίδου, ο τραγουδιστής Κώστας Καραφώτης, ο τραγουδιστής Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, η Βαλάντω Τρύφωνος, η δημοσιογράφος Κατερίνα Ζαρίφη και πολλοί άλλοι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Μιχαλολιάκος και ο αγκυλωτός σταυρός

Φωτογραφίες από το πρώτο Συνέδριο της Χρυσής Αυγής τον Φεβρουάριο του 1990 με τον αγκυλωτό σταυρό να βρίσκεται σε περίοπτη θέση, ενώ ο επικεφαλής της οργάνωσης...


 Νίκος Μιχαλολιάκος μιλά με φόντο την ελληνική σημαία και το σύμβολο παραστρατιωτικών γερμανικών-ναζιστικών οργανώσεων.
Όπως σημειώνεται στο Έθνος, στο ρεπορτάζ της Μαρίας Ψαρρά, το σύμβολο υπό το οποίο πραγματοποιεί την ομιλία του ο Ν. Μιχαλολιάκος στο 1ο Συνέδριο της Χρυσής Αυγής ονομάζεται «Wolfsangel», δηλαδή «αγκίστρι του λύκου» με το οποίο οι Γερμανοί του Μεσαίωνα κυνηγούσαν λύκους.


Την περίοδο της ναζιστικής Γερμανίας χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Werwolf», που έφτιαξε το 1944 ο γενικός αρχηγός των Ες-Ες, Χάινριχ Χίμλερ, και συμμετείχαν σε αυτήν στρατιώτες των Ες-Ες και της Νεολαίας του Χίτλερ.

Το 1982 απαγορεύτηκε στη Γερμανία η χρήση του συγκεκριμένου συμβόλου, ενώ παράλληλα τέθηκε εκτός νόμου η νεοναζιστική οργάνωση VSBD/PdA που το χρησιμοποιούσε.

Στο ρεπορτάζ του Έθνους υπενθυμίζεται πως σε άρθρο του στο περιοδικό της Χρυσής Αυγής ο Νίκος Μιχαλολιάκος υμνεί τον Χίτλερ και αναφέρει πως ήταν «Μεγάλος Οραματιστής της Νέας Ευρώπης» και τον αποκαλεί «Μεγάλο Αρχηγό». «Υπάρχουμε», αναφέρει ο Ν. Μιχαλολιάκος σε ένα κρεσέντο ναζιστικής «υπερηφάνειας», «η γοητεία του Αγκυλωτού Σταυρού, το μεγαλείο της Μαυροκόκκινης Σημαίας είναι ζωντανό». Το κείμενο «κλείνει» με τον ναζιστικό χαιρετισμό γραμμένο στα γερμανικά «Heil Hitler». Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα ο Μιχαλολιάκος σε τηλεοπτική συνέντευξη έχει αρνηθεί την ύπαρξη αυτού του κειμένου.

πηγή:tvxs.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μετράνε αντίστροφα Γεωργίου- Ακόστα για τον Λεβαδειακό


Μετράνε αντίστροφα Γεωργίου- Ακόστα
Οι Γιώργος Γεωργίου και Νόε Ακόστα λόγω των τραυματισμών τους δεν κατάφεραν να δώσουν το «παρών» στον νικηφόρο αγώνα του Λεβαδειακού με σκορ 3-0 κόντρα στον Πανιώνιο.

Ωστόσο, οι άνθρώποι του ιατρικού επιτελείου του συλλόγου εκφράζουν την αισιοδοξία πως και οι δύο παίκτες θα είναι έτοιμοι για το παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι δύο παίκτες στη προπόνηση της Δευτέρας (24/9) γυμνάστηκαν χαλαρά, όπως και οι υπόλοιποι που αγωνίστηκαν στο σαββατιάτικο αγώνα με τους «κυανέρυθρους».

Παρόλα αυτά Γεωργίου και Ακόστα τις επόμενες μέρες θα προσπαθήσουν να ανεβάσουν στροφές για να είναι έτοιμοι στον αγώνα με τον «Άγιαξ της Ηπείρου».
Διαβάστε Περισσότερα »

“Χαστούκι” Morgan Stanley στη Βρετανία! “Το Αγγλικό έλλειμμα μπορεί να ξεπεράσει το Ελληνικό”!

Το έλλειμμα της Βρετανίας μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και αυτό της Ελλάδας εκτιμά η Morgan Stanley.

Το χτύπημα έρχεται λίγες εβδομάδες μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων και τις προσπάθειες της χώρας να το χειριστούν επικοινωνιακά, ενώ γίνεται και...

την ίδια ώρα που είναι σε εξέλιξη τα σκάνδαλα με τις βρετανικές τράπεζες, κυρίως για την ανάμειξή τους (Barclays) στη χειραγώγηση του libor. 

Η Βρετανία ως γνωστόν, προσπαθεί να στηρίξει το citi όπου βρίσκεται η αφρόκρεμα της οικονομίας, απορρίπτοντας το φόρο Tobin επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών που προωθεί κυρίως ο γαλλογερμανικός άξονας.

Κυρίως για το τελευταίο, δεν είναι τυχαία και η σημερινή παρέμβαση του ευρωπαίου επιτρόπου Χοακίν Αλμούνια, σύμφωνα με τον οποίο “υπήρξε συνωμοσία στην υπόθεση Libor”.

Η Μ. Βρετανία αναμένεται να γίνει το 2013-14 η ευρωπαϊκή χώρα με το μεγαλύτερο έλλειμμα, εκτοπίζοντας από την …κορυφή την Ελλάδα, εκτιμούν αναλυτές της Morgan Stanley.

H επενδυτική τράπεζα μείωσε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της Μ. Βρετανίας το 2013, εκτιμώντας ότι το έλλειμμα θα φτάσει λίγο κάτω από το 8% του ΑΕΠ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πιο μικροκαμωμένο κορίτσι του κόσμου πήγε σχολείο

Δείτε τη Charlotte που ζυγίζει μόλις... εννιά κιλά!
Χαρούμενη και ανέμελη η μικρή Charlotte Garside, το πιο μικροκαμωμένο κορίτσι του κόσμου, πήγε για πρώτη μέρα στο σχολείο και έκανε αισθητή την παρουσία τους, παρά τη διαφορετικότητά της.


Η πεντάχρονη από τη Βρετανία, που πάσχει από «προϊστορικό νανισμό» όπως ονομάζουν οι γιατροί την ασθένειά της, είναι πέντε χρονών, έχει ύψος 68 εκατοστά, ζυγίζει μόλις 9 κιλά, δεν είναι μεγαλύτερη από ένα νεογέννητο, ενώ ακόμα και ο αγαπημένος της αρκούδος την περνάει σε μέγεθος!

Η μέρα που η μικρή Charlotte πήγε σχολείο έκανε ιδιαίτερα περήφανους τους γονείς της, Scott Garside and Emma Newman, που δίνουν τη δική τους μάχη να ζήσει η κόρη τους μια φυσιολογική ζωή.

Αν και από τη στιγμή που γεννήθηκε οι γιατροί είπαν στους γονείς της ότι δεν θα ζήσει περισσότερο από ένα χρόνο, η πεντάχρονη έγινε ένα ενεργητικό και χαρούμενο παιδί.

«Μπορεί να είναι μικροκαμωμένη, αλλά έχει ισχυρή προσωπικότητα και θέλει να κάνει όσα κάνουν οι συνομήλικοι της. Φυσικά και φοβήθηκα την πρώτη ημέρα που πήγε σχολείο μήπως την χτυπήσουν τα άλλα παιδιά, αλλά έχει το δικό της δάσκαλο που την προσέχει και δεν είναι τόσο εύθραυστη όσο νομίζετε» λέει η μητέρα της Emma.

Οι αδερφές της η 15χρονη Chloe, η 12χρονη Sabrina και η 8χρονη Sophie τονίζουν ότι η Charlotte έχει το δικό της τρόπο να κάνει αισθητή την παρουσία της. «Μπορεί να μοιάζει με κούκλα, αλλά είναι δυνατή. Της αρέσει να γκρεμίζει τα πάντα μέσα στο σπίτι και να την πετάνε στον αέρα» λέει η Chloe.

«Δεν ξέραμε αν θα μπορεί να συναναστραφεί άλλα παιδιά και πολλές φορές σκεφτήκαμε ότι μπορεί να τη χάσουμε. Αλλά συνεχίζει να μας εκπλήσσει και ανυπομονώ να δω τι θα μας φέρει ο επόμενος χρόνος» λέει η μητέρα της.

































Πηγή:newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Για τα προβλήματα του Δ. Τανάγρας ενημερώθηκε ο Γ. Σταθάς



Πενταμελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με επικεφαλής το βουλευτή Βοιωτίας Γ. Σταθά, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Τανάγρας στο Σχηματάρι, με στόχο μια ουσιαστική ενημέρωση πάνω στα ζητήματα που απασχολούν το νέο Καλλικρατικό Δήμο.
Στη συζήτηση εκ μέρους του Δήμου παρευρέθηκε ο δήμαρχος Β. Γεωργίου, οι αντιδήμαρχοι Β. Περγάλιας και Γ. Κορλός, καθώς και οι συνεργάτες του δημάρχου Κανέλλος Α. και Καψάλης Α.
Ο δήμαρχος προέβη σε μια πλήρη και εμπεριστατωμένη ανάλυση των δεδομένων, με τις βασικές κατακτήσεις αλλά και τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του σήμερα.
Με κυρίαρχο το οικονομικό, που είναι γενικό, ο κ. Δήμαρχος επεσήμανε το πρόβλημα της έγκρισης βασικών δαπανών από τον επίτροπο, χωροταξικά και περιβαλλοντικά προβλήματα, με κυρίαρχο αυτό του Ασωπού, την ανάγκη για τη δημιουργία κεντρικού διυλιστηρίου, σχεδίου πόλεως στο Δήλεσι και Γραφείου Περιβάλλοντος στα Οινόφυτα.
Ο κ. Γ. Σταθάς εξέφρασε τη συμπαράσταση τη δική του και του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στον αγώνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ουσιαστική αυτονομία, πραγματικό κύτταρο Δημοκρατίας και προόδου, και υποστήριξε τη δημιουργία Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας στα Οινόφυτα. Ακόμη ανέλαβε την προώθηση προβλημάτων του Δήμου στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Η συνάντηση διήρκεσε 2 ώρες και ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις και την ανταλλαγή απόψεων όλων των παρευρισκομένων.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η κρίση οδήγησε 800.000 οφειλέτες σε αναγκαστική ρύθμιση δανείων

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ΕΕΤ, Γιώργου Ζανιά. Στην πλειοψηφία τους υπάγονται σε ρύθμιση συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι
Σε περίπου 800.000 ανέρχονται από την αρχή της κρίσης οι ρυθμίσεις δανείων στις οποίες έχουν προχωρήσει οι εγχώριες τράπεζες και αναμένονται και άλλες, όπως ανέφερε την Δευτέρα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ΕΕΤ, Γιώργος Ζανιάς.
Είπε ακόμη ότι μετά τις τελευταίες εκλογές έχουν επιστρέψει αρκετά δισ. ευρώ καταθέσεων και ότι η συμφωνία με την τρόικα για το νέο πακέτο μέτρων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕΤ, οι ρυθμίσεις αφορούν κυρίως την επέκταση του χρόνου αποπληρωμής και τη μείωση της μηνιαίας δόσης σε ομάδες καταναλωτών που έχουν υποστεί καθίζηση των εισοδημάτων τους, όπως οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι.
"Γίνονται πάρα πολλές ρυθμίσεις δανείων αυτήν την εποχή στις τράπεζες. Για την ακρίβεια, νομίζω, ότι σωρευτικά έχουν ρυθμιστεί 800.000 δάνεια", δήλωσε ο κ. Ζανιάς κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Σύμφωνα με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, από τις αρχές του 2010 έως τα τέλη του περασμένου Ιούνη είχαν ρυθμιστεί 663.422 περιπτώσεις καρτών, καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων συνολικού ύψους 18,26 δισ. ευρώ. news247
Διαβάστε Περισσότερα »

Αμφίκλεια: Έπαιζαν παράνομα παιχνίδια στο καφενείο

Picture 0 for Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για παράνομα παιχνίδιαΣυνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί για παράνομα παίγνια, μετά από έλεγχο σε κατάστημα - καφενείο στην περιοχή της Αμφίκλειας Φθιώτιδας Αστυνομικός, προσποιούμενος τον πελάτη, πόνταρε χρηματικό ποσό σε παράνομο στοιχηματισμό, σχετικά με την έκβαση ποδοσφαιρικών αγώνων, προκαθορισμένης απόδοσης, μέσω διαδυκτίου
Κατασχέθηκαν ένας (1) φορητός Η/Υ για την διεξαγωγή παράνομου στοιχηματισμού, ένας (1) Η/Υ, με ενσωματωμένο κερματοδέκτη, για την διεξαγωγή του παράνομου παιγνίου «φρουτάκια», χρήματα κα.  Συνελήφθησαν, προχθές (22-09-2012) το απόγευμα στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 34, 23 και 49 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για  παραβάσεις του Νόμου Περί Παιγνίων.
       Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικός του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας, μετέβη προχθές το απόγευμα σε κατάστημα – καφενείο, ιδιοκτησίας του 34χρονου, στην περιοχή της Αμφίκλειας καιπροσποιούμενος τον πελάτη, πόνταρε χρηματικό ποσό σε παράνομο στοιχηματισμό, σχετικά με την έκβαση ποδοσφαιρικών αγώνων, προκαθορισμένης απόδοσης, μέσω διαδυκτίου, με την χρήση φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Επιπλέον εντός του καταστήματος, στο οποίο εργαζόταν και ο 23χρονος ως προσωρινά υπεύθυνος, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία ενός ειδικά διαμορφωμένου ηλεκτρονικού υπολογιστή, με ενσωματωμένο κερματοδέκτη, στον οποίο ο 49χρονος διενεργούσε, ως χειριστής, το απαγορευμένο τυχερό παίγνιο «Φρουτάκια». Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν οι τρεις ημεδαποί ( ιδιοκτήτης, προσωρινά υπεύθυνος και παίκτης), ενώ συνολικά κατασχέθηκαν:
    Ένας (1) φορητός Η/Υ μαζί με τροφοδοτικό καλώδιο, ο οποίος χρησιμοποιούταν για την διεξαγωγή του παράνομου στοιχηματισμού.
    Ένα (1) μεταλλικό κυτίο, που χρησιμοποιούταν αποκλειστικά για την αποθήκευση των χρημάτων από τον παράνομο στοιχηματισμό.
    Ένας (1) Η/Υ με ενσωματωμένο κερματοδέκτη, αποτελούμενος επιπλέον από πληκτρολόγιο, «ποντίκι», ακουστικά και κάμερα, ο οποίος χρησιμοποιούταν για την διεξαγωγή του παράνομου παιγνίου «Φρουτάκια».
    Το χρηματικό ποσό των (1.148,47) ευρώ, σε κέρματα και χαρτονομίσματα, που θα αποσταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
    Επτακόσια (700) τεμάχια χαρτιού, τα οποία ανέγραφαν αποδόσεις ποδοσφαιρικών αγώνων, ομάδες που αγωνίζονταν και μπορούσαν να πονταριστούν, καθώς και ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων αυτών.
    Αποκόμματα στοιχηματισμού, καθώς και δύο (2) βιβλία και ένα (1) τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις ( πίνακες , στήλες, χρηματικά ποσά κ.λ.π.). Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας και η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας.
Υπενθυμίζεται ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την "αγορά των παιγνίων" και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

O Καρατζαφέρης ξαναγίνεται ρεπόρτερ και… πυροβολεί!

Θυμάστε το τηελάστυ ; Ξεχάστε το! Και όχι μόνο ως όνομα, αλλά και ως φιλοσοφία! Το κανάλι το οποίο ήταν μέσο προβολής του κόμματος τελειώνει, με τον Γιώργο Καρατζαφέρη να έχει αποφασίσει να ξανακάνει μάχιμη δημοσιογραφία και ρεπορτάζ! Έτσι το νέο....


ΑΡΤ θα μετεξελιχθεί σε ένα παρεμβατικό κανάλι με αποκαλύψεις και πλούσια ρεπορτάζ, τα οποία υπόσχονται όπως αναφέρει το parapolitika.gr, πως θα φωτίζουν την σκοτεινή πλευρά της πολιτικής ζώης και όχι μόνο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση ισχύος φοιτητικών πάσο


 
  
Έως την 31η Οκτωβρίου 2012 παρατείνεται η ισχύς των φοιτητικών πάσο 2011-2012.

Έως τις 31 Οκτωβρίου 2012 οι πρωτοετείς φοιτητές θα μπορούν να κάνουν χρήση μειωμένου κομίστρου στα συγκοινωνιακά μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ με την επίδειξη της Βεβαίωσης εγγραφής τους και της Αστυνομικής τους Ταυτότητας.

Η έκδοση μηνιαίων καρτών μειωμένης τιμής μηνός Νοεμβρίου θα γίνεται μόνο με την επίδειξη του Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου έτους 2012-2013.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο του Ο.Α.Σ.Α. (185).
Διαβάστε Περισσότερα »

video :Περίεργο "Αντικείμενο" στον ουρανό του Αιγίου πριν τον σεισμό της Τετάρτης στις Αλκυονίδες....?

Ιδιαίτερο ενδιαφέρoν έχουν αναφορές κατοίκων του Αιγίου για την εμφάνιση μυστηριώδους, πύρινης σφαιρικής "μπάλας", που κινείται στον ουρανό ακολουθώντας ακανόνιστη πορεία, για πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας της 20ης Σεπτεμβρίου λίγες ώρες δηλαδή πριν τον σεισμό των 5.2 στις Αλκυονίδες το πρωί της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου.
Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι και στον
παλαιότερο σεισμό του 1981 στις Αλκυονίδες είχαν αναφερθεί παρόμοια φαινόμενα.
Οι Αλκυονίδες νήσοι στον Κορινθιακό αποτελούνται από τέσσερις κορυφές υφαλονήσου που εδράζεται σε βάθος περίπου 190 μέτρων και που φέρεται ν΄ αναδύθηκε από αμνημονεύτων ετών ένεκα γεωλογικών διεργασιών. Εξ αυτού συμπαιρένεται ότι αυτές αποτελούν το επίκεντρο σεισμών που εκδηλώνονται στη περιοχή. Είναι σχετικά νησιά άνυδρα και υπάρχουν ελάχιστα κτίσματα σε αυτά, καθώς επίσης και ιχθυοκαλιέργιες. Στο έδαφός τους έχουν εντοπιστεί ερείπια αρχαίων εγκαταστάσεων.
Ο Βασίλης Δούκας, κάτοικος Αιγίου, μας περιγράφει: "Στις 22:00 βρισκόμουν στο κέντρο του Αιγίου, όταν την προσοχή μου προσέλκυσε μια λάμψη, που έμοιαζε με φωτιά στον ουρανό. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι πρόκειται για κάποια φωτιά από τον ορεινό όγκο στα βόρεια της πόλης προς τη Ρούμελη, όμως βρισκόταν σε μεγάλο ύψος για να ισχύει αυτό. Βεβαιώθηκα όταν διαπίστωσα ότι μετακινείται σε διάφορα σημεία του ουρανού. Ήμουν με το μηχανάκι μου και όταν βρέθηκα επί της οδού Ρήγα Φεραίου το είδα από πολύ κοντά, να έχει αλλάξει ύψος και θα το περιέγραφα σαν κάτι σφαιρικό με φλόγες φωτιάς γύρω του".


Στο σημείο αυτό, ο Βασίλης παρακολούθησε το φαινόμενο μαζί με άλλους μάρτυρες: "Όπως στεκόμουν στην άκρη του δρόμου, ένα περιπολικό της αστυνομίας σταμάτησε δίπλα μου για έναν τυπικό έλεγχο. Τους το έδειξα και οι αστυνομικοί αναρωτήθηκαν με τη σειρά τους για το περίεργο αυτό ουράνιο αντικείμενο, χωρίς να μπορούν να δώσουν κάποια εξήγηση. Αυτό τότε ανέπτυξε ταχύτητα και πέταξε σχεδόν πάνω από το σημείο στο οποίο βρισκόμασταν". "Το σχήμα του, το χρώμα του, η κίνηση του, δεν είχαν καμία σχέση με αεροπλάνο".


Στη συνέχεια ο Βασίλης επέστρεψε στο σπίτι του, όπου συνέχισε να το παρατηρεί μαζί με τον πατέρα και τη μητέρα του –ο πρώτος μάλιστα χρησιμοποίησε και κιάλια, μη μπορώντας να δώσει κι αυτός κάποια εξήγηση. Το αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο παρέμεινε για αρκετή ώρα πάνω από το ύψος της Εθνικής Οδού Πατρών-Κορίνθου, παίρνοντας αργά και σταδιακά ύψος στον ουρανό!
Αρκετοί ήταν οι κάτοικοι του Αιγίου που το παρατήρησαν και κάλεσαν την αστυνομία, η οποία τόνισε ότι ...διαβάστε τη συνέχεια και δείτε το βίντεο

eglimatikotita.gr

peramatozoa
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ