Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Το Βήμα: «Πραξικόπημα προ των πυλών πέρυσι το φθινόπωρο»

http://newpost.gr/post/157249/to-vima-praksikopima-pro-ton-pylon-perysi-to-fthinoporo/Σάλο αναμένεται να προκαλέσει η προαναγγελία δημοσιεύματος του αυριανού Βήματος της Κυριακής, το οποίο τιτλοφορείται, «Το πραξικόπημα που δεν έγινε» και αναφέρεται στο περασμένο φθινόπωρο και τη φερόμενη ως οριακή κατάσταση για τα πολιτικά και πολιτειακά πράγματα στην Ελλάδα.

Βάσει του ρεπορτάζ της εφημερίδας, μέσω του οποίο αναδεικνύεται μία υπαρκτή και ευθεία απειλή για το πολίτευμα από ενεργούς θύλακες άρνησης της δημοκρατικής νομιμότητας εντός του στρατεύματος, το πραξικόπημα βρέθηκε «προ των πυλών».

Σύμφωνα με το Βήμα το σενάριο της εκτροπής οριοθετείται από τα ακόλουθα γεγονότα:
  • Η περυσινή στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη που ματαιώθηκε έπειτα από εισβολή δεκάδων πολιτών στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου
 
  • Οι έντονες αποδοκιμασίες κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και η  απόπειρα τμήματος των Ευελπίδων να παρελάσουν παρά τις αντίθετες εντολές των ανωτέρων τους
 
  •  Είχαν προηγηθεί δύο ημέρες νωρίτερα, πάλι στη συμπρωτεύουσα, αποδοκιμασίες και προπηλακισμοί υπουργών της τότε κυβέρνησης
 
  • Λίγες ημέρες αργότερα, την 1η Νοεμβρίου, το ΚΥΣΕΑ προχωρά σε μαζικές αποστρατείες αξιωματικών και των τριών Όπλων
 
  • Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν εξήγησε ποτέ πειστικά εκείνες τις μαζικές αποστρατείες αλλά πολλές ήταν οι συζητήσεις της περιόδου ότι με αυτές απετράπησαν κινήσεις πολιτικής αποσταθεροποίησης
 
  • Σχεδόν έναν χρόνο μετά θρυλείται ότι πολιτικό πρόσωπο προερχόμενο από τον εθνικιστικό χώρο βολιδοσκοπήθηκε από ομάδα αξιωματικών αν θα ήθελε να συμμετάσχει σε στρατιωτική κυβέρνηση που θα αναλάμβανε να αποκαταστήσει την τάξη και την κοινωνική ειρήνη στη χώρα

Η βαρυσήμαντη προαναγγελία, καταλήγει ως εξής: «Η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει ότι εκείνες οι αποστρατείες μπορούν σήμερα να αποτιμηθούν ως το τέλος ενός πραξικοπήματος που δεν έγινε…».
  
Ακόμη είναι πρόωρο να εξαχθούν τα όποια συμπεράσματα, αν μη τι άλλο όμως η άμεση αναφορά στον κίνδυνο πραξικοπήματος, το οποίο φέρεται να αποφεύχθηκε στο «παρά 5’», από μόνη της αρκεί για να προκαλέσει αίσθηση, ειδικά στη δεδομένη κοινωνικοοικονομική και πολιτική συγκυρία για τη χώρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε διεθνή διαγωνισμό το Πεζονήσι Ευβοίας


Αναζητείται εκμισθωτής για τα επόμενα 20 χρόνια

Το νησί δίπλα στο νησί. Άραγε πόσοι από εσάς γνωρίζετε ότι στη δυτική πλευρά της Εύβοιας, υπάρχει ένα νησάκι που ενώνεται με την Ερέτρια; Το όνομά του θυμίζει παραμύθι... Ένα παραμύθι με ιστορία που κρατάει από τα αρχαία χρόνια.

Τότε που το νησί δεν επικοινωνούσε με τη στεριά και αποτελούσε το καθαρτήριο των ναυτικών που έρχονταν μετά τα ταξίδια τους στην Ερέτρια.

Αυτό το νησάκι παραδόθηκε αργότερα στην Κοινότητα Ψαριανών που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μετά την ελληνική επανάσταση. Επί χούντας παραχωρήθηκε, με συντακτική πράξη στον ΕΟΤ, για χρήση και εκμετάλλευση. Για αρκετά χρόνια στεγαζόταν εκεί ένα από τα ξενοδοχεία της ιστορικής αλυσίδας των «Ξενία», για να ακολουθήσουν μετά τη δεκαετία του 80 δύο ακόμα ενοικιαστές.

Η σημερινή δημοτική αρχή, έχοντας αποκτήσει το δικαίωμα χρήσης του νησιού για τουριστική εκμετάλλευση, από τον ΕΟΤ, αποφάσισε από το 2011 να ξεκινήσει τη διαδικασία αξιοποίησης του «παραμυθένιου» νησιού.



Ο δήμαρχος Ερέτριας Βασίλης Βελέντζας, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη έκταση 66 στρεμμάτων θα τεθεί σε διεθνή διαγωνισμό με σκοπό την ανεύρεση μισθωτή για τα επόμενα 20 χρόνια.

«Η τιμή έναρξης της μίσθωσης δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 100.000 ευρώ το χρόνο, 20.000.000 συνολικά μέχρι το πέρας της μίσθωσης» επισημαίνει ο κύριος Βελέντζας. Το νησάκι περιλαμβάνει εγκαταστάσεις δύο ξενοδοχείων με 50 δωμάτια και 44 μπάνγκαλόου, εστιατόριο, αίθουσα συνεδρίων, γήπεδο γκολφ και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει προφορικά το ενδιαφέρον τους, υποψήφιοι αγοραστές (εκτός από Έλληνες) από τη Ρωσία, την Κύπρο αλλά και Άραβες. Όπως είπε ο δήμαρχος Ερέτριας, τη Δευτέρα θα δημοσιευτεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για έναρξη διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού, στην εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και μέσα στους επόμενους δύο μήνες αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού και επίσημα.

Σε περίπτωση που το ελληνικό δημόσιο εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εκμετάλλευση του νησιού, έχει το δικαίωμα να σταματήσει τον διαγωνισμό και να αναθέσει τη διαδικασία εκμετάλλευσης στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων. Στη περίπτωση αυτή συνεδριάζει και αποφασίζει η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων και αναδιαρθρώσεων για να μεταφερθεί η έκταση στο χαρτοφυλάκιο του ταμείου.



Το παράδειγμα του Πεζονησίου, είναι ένα από τα πολλά ή εκατοντάδες αντίστοιχα σε όλη την Ελλάδα. Ερημικά νησάκια ή βραχονησίδες που βρίσκονται διάσπαρτα, περιμετρικά της ελληνικής επικράτειας. Ένας μικρός παράδεισος που τα τελευταία πέντε χρόνια παρέμενε αναξιοποίητος, ένα νησί «φάντασμα» της κεντρικής Εύβοιας και που κάποιος έστω και με καθυστέρηση σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να αξιοποιήσει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με θερμοκρασίες καλοκαιριού «μπαίνει» ο Οκτώβριος

Με θερμοκρασίες καλοκαιριού «μπαίνει» ο Οκτώβριος

Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες «φεύγει» ο Σεπτέμβριος καθώς σμφωνα με την Εθνική μετεωρολογική υπηρεσία η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές της χώρας θα ξςπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου .
Πρόγνωση για το Σάββατο 29-09-2012
Γενικά αίθριος και ζεστός καιρός. Βόρειοι άνεμοι 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί πρόσκαιρα μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στις Κυκλάδες πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 28 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Τοπικές προγνώσεις
Αττική
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση για την Κυριακή 30-09-2012
Καιρός: γενικά αόθριος και μόνο κατά περιόδους στα δυτικά και βόρεια θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα:Αγωνία για την 6χρονη Ιφιγένεια - Αναζητούν τον οδηγό που την εγκατέλειψε

Ώρες αγωνίας για το μικρό αγγελούδι, που λίγο μετά τις 8 χθες το βράδυ το παρέσυρε ασυνείδητος οδηγός και το εγκατέλειψε αιμόφυρτο μέσα στο δρόμο.

Στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα διακομίζεται αυτή την ώρα το 6χρονο κοριτσάκι ενώ το "δολοφόνο" οδηγό, που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, αναζητά η αστυνομία...

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, το κοριτσάκι περπατούσε σε δρόμο μέσα στο χωριό και όχι στον κεντρικό δρόμο Λαμίας -Καρπενησίου, δίπλα στη γιαγιά του, η οποία κρατούσε καροτσάκι με άλλο μωρό. Ξαφνικά πέρασε ένα αυτοκίνητο με ιλιγγιώδη ταχύτητα και χτύπησε την μικρή τινάζοντάς τη, πολλά μέτρα μακριά. Ο οδηγός δεν σταμάτησε καθόλου. Αντίθετα ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε προς Μακρακώμη.

Οι αστυνομικοί έχουν λιγοστές μαρτυρίες και στοιχεία στην διάθεσή τους, ωστόσο έχουν χτενίσει όλη την ευρύτερη περιοχή για να βρουν τον ασυνείδητο οδηγό.

Αυτό που συζητά όλο το χωριό και είναι πράγματι συγκλονιστικό, είναι το τραγικό παιχνίδι της μοίρας για την οικογένεια.

Η μικρή Ιφιγένεια, φέρει το όνομα της θείας της, αδελφής του πατέρα της, την οποία είχε παρασύρει και σκοτώσει αυτοκίνητο, όταν ήταν στην ίδια ηλικία, λίγα μέτρα πιο κάτω μπροστά στο μαγαζί της οικογένειας.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΗΠΑ: Ύποπτος αυτοκτονεί ζωντανά στην TV μετά από καταδίωξη βίντεο

ΗΠΑ: Ύποπτος αυτοκτονεί ζωντανά στην TV μετά από καταδίωξη [βίντεο]

Καταδίωξη αυτοκινήτου μάρκας Dodge Caliber στο Φοίνιξ της Αριζόνα είχε δραματική κατάληξη, όταν ο ύποπτος βγήκε από το αυτοκίνητο και σε κατάσταση πανικού αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι live μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών.
Το συμβάν κατέγραφε κάμερα από ελικόπτερο του γνωστού αμερικανικού καναλιού Fox News, με τους ιθύνοντές του να ζητούν κατόπιν εορτής συγγνώμη για την φρικιαστική σκηνή, αποδίδοντας την ζωντανή μετάδοσή της σε ανθρώπινο λάθος.
[Προσοχή: το βίντεο περιέχει γραφική βία]

Διαβάστε Περισσότερα »

Το τελικό βίντεο της Αντίκυρας

ΤΕΛΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
Viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Γνωστός εφοπλιστής αυτοκτόνησε αφού πρώτα έκοψε σε λωρίδες 500.000 ευρώ

Γνωστός εφοπλιστής αυτοκτόνησε αφού πρώτα έκοψε σε λωρίδες 500.000 ευρώ

Οι αστυνομικοί που μπήκαν στο νεοκλασικό κτίριο στην καρδιά της Αθήνας βρέθηκαν μπροστά σε ένα φρικτό θέαμα. Ένας 55χρονος, γόνος πολύ γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, κείτονταν νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος ενώ μέσα στο δωμάτιο ήταν σκισμένα σε λωρίδες χαρτονομίσματα αξίας 500.000 ευρώ!
Ο 55χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του χρησιμοποιώντας ένα 22άρι πιστόλι με το οποίο αυτοπυροβολήθηκε. Σ'ύμφωνα με την Εσπρέσο, ήταν ξαπλωμένος μέσα σε μια λίμνη αίματος, ενώ μέσα στο διαμέρισμα ήταν διάσπαρτα εκατοντάδες κατεστραμμένα χαρτονομίσματα, τα οποία ο 55χρονος είχε κόψει σε λωρίδες λίγες μέρες ή λίγες ώρες πριν δώσει τέλος στη ζωή του.
Χαρτονομίσματα των 500, των 100, των 50 και των 20 ευρώ, αλλά και αμερικανικά δολάρια και λίρες Αγγλίας ήταν όλα κομμένα σε λωρίδες με ειδικό μηχάνημα και κατεστραμμένα, σε ένδειξη αποστροφής του υλισμού και του χρήματος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τη Δευτέρα ο φόρος εισοδήματος




Έως και τη Δευτέρα οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος καθώς η προθεσμία έληξε χθες, ημέρα απεργίας των εφοριακών.
Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών που έδωσε παράταση έως και τη Δευτέρα στις σχετικές προθεσμίες που αφορούν φόρους, τέλη και βεβαιωμένα χρέη.
Παράλληλα παρατείνεται μέχρι 30 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής του Ειδικού Σημειώματος Αυτοελέγχου ΦΠΑ καθώς και της δήλωσης της διαφοράς των ακαθάριστων εσόδων στις λοιπές φορολογίες, για τη διαχειριστική περίοδο που έληξε μέχρι 31.12.2011 σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.
Πηγή:thestival.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Rally Sprint Ελάτειας 2012-Νικητές Λ.Κύρκος-Γ.Πολυζώης

Kirkos_Labros-Polizois_G
Ο Λάμπρος Κύρκος (φωτο) με συνοδηγό τον Γιώργο Πολυζώη και με το Mitsubishi EVO IX (κατηγορία Ν4) πήραν τη νίκη στον αγώνα αυτοκινήτου «Rally Sprint Ελάτειας 2012» που διοργάνωσε με επιτυχία για μια ακόμη φορά η Αγωνιστική Λέσχη Φίλων Αυτοκινήτου Λιβαδειάς (Α.Λ.Φ.Α.Λ.) το σαββατοκύριακο 22-23/9.
Το φετινό «Rally Sprint Ελάτειας 2012» ήταν αναβαθμισμένο καθώς εκτός από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα χωμάτινων rally (τελευταίος γύρος) προσμετρούσε και στο πρωτάθλημα rally ιστορικών αυτοκινήτων, στο πανελλήνιο κύπελλο χωμάτινων sprint (3ος αγώνας) καθώς και στο έπαθλο κεντρικής Ελλάδας (χώμα).
Για το πρωτάθλημα χώματος τα πληρώματα πέρασαν την κλασσική ειδική διαδρομή «Ελάτεια-Ζέλι» μήκους 11.65χλμ., τέσσερεις φορές.
Ο κορυφαίος (κατά πολλούς) οδηγός τα τελευταία χρόνια έκανε χρόνο 6:32:70 στο πρώτο του πέρασμα (Πρώτος), 6:25:57 στο δεύτερο (δεύτερος, πρώτος ήταν ο Γρηγόρης Νιώρας με 6:24:98), 6:23:08 στο τρίτο (1ος) και 6:20:66 στο τέταρτο (1ος) (συνολικά 25:42:01 και στα τέσσερα περάσματα).
Τη δεύτερη θέση της γενικής πήραν ο Γρηγόρης Νιώρας με συνοδηγό τον Κώστα Κακαλή με Subaru Impreza και το... βάθρο συμπλήρωσαν οι Διονύσης Σπανός-Σωτήρης Γκότοβος επίσης με Subaru Impreza.
Σπουδαία εμφάνιση έκανε ο πολύπειρος στους αγώνες “off road”, Αρης Μαγιάφης ο οποίος πήρε την 5η θέση στη γενική οδηγώντας ένα Jeep Grand Cherokee (!) και τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη δίπλα του.
Νικητές στην F2 ήταν οι Σάββας Λευκαδίτης-Μάριος Τσαούσογλου με Peugeot 206 Kit Car. Πίσω τους ήταν οι Χαράλαμπος Γαζετάς-Γιώργος Φασκιώτης με Opel Corsa S1600 οι οποίοι ήταν ένατοι της γενικής ενώ μια θέση μπροστά τους, 8οι και νικητές στην Ομάδα Ε βρέθηκαν οι Κώστας Αντωνίου-Ηλίας Αγγελής με Ford Escort MKII.
Στην Α5 η νίκη πήγε στο Toyota Yaris των Αντώνη Αγγελόπουλου-Χρήστου Δίπλα .
Στην κατάταξη του Ράλλυ Σπριντ, νικητές σε επίπεδο γενικής ήταν οι Στέλιος Λαϊνόπουλος-Γρηγόρης Ανδριανόπουλος με Subaru Impreza και τους ακολούθησαν οι Λευτέρης Μάνδρουκας-Νίκος Τσάδαρης με την… ιστορική Porsche 911 RSR. Οι Μαγιάφης-Ρουμελιώτης ολοκλήρωσαν τρίτοι.
Στην κλάση μέχρι 2.000 κ. εκ. η νίκη πήγε στους Αντωνίου Αγγελή ενώ στην κλάση μέχρι 1.600 κ. εκ. επικράτησν οι Βασίλης Κούγιας-Ανδρέας Γρηγορόπουλος με Peugeot 206.
Στα... μικρά τη νίκη πήραν οι Θόδωρος Τσάκαλος-Σπύρος Τσέλιος με Toyota Yaris.
Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στο: http://www.omae-epa.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Ε. Λιβαδειάς-Νέα εκτός έδρας φιλική νίκη

A.E.L._new_P8200002
Η νέα ομάδα μπάσκετ των αντρών της Αθλητικής Ενωσης Λιβαδειάς εντυπωσίασε για μια ακόμη φορά...
Η ομάδα που προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της (για πέμπτη σερί σεζόν) στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας (2ος όμιλος του νότιου όμιλου), μετά από τη νίκη με 80-78 επί του Α.Σ.Ε. “Δούκας”, πέτυχε άλλη μια εκτός έδρας φιλική νίκη σε βάρος ομάδας που θα αγωνιστεί σε μεγαλύτερη κατηγορία.
Το συγκρότημα του Νίκου Χρυσόγελου, το απόγευμα της Τετάρτης 26/9, επικράτησε της ομάδας του Γ.Π.Σ. Χαλκίδας που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής (!)
Στο φιλικό που έγινε στο κλειστό της Εξω Παναγίτσας η Α.Ε.Λ. επικράτησε με 70-58 (στο ημίχρονο είχε προηγηθεί 54-34) αφήνοντας πάρα πολύ καλές εντυπώσεις.
Η νίκη παίρνει ιδιαίτερη αξία αν σκεφτεί κανείς οτι δεν αγωνίστηκαν ο Τάσος Δημητριάδης (υπέστη θλάση και θα απουσιάσει για 10 ημέρες) και ο Γιώργος Τερματζίδης.
Ο Νίκος Χρυσόγελος στηρίχτηκε στον Βαγγέλη Παπαδόπουλο ο οποίος ήταν ο κορυφαίος του ματς.
Πολύ καλά στάθηκαν σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Δημήτρης Παπαντωνίου και ο Κώστας Σταμάτης ενώ αγωνίστηκε και πήγε πολύ καλά και ο Κώστας Δελέγκος ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί στα προηγούμενα φιλικά διότι παντρεύτηκε.
Χρόνο συμμετοχής πήραν ο Ζήσης Κακοσαίος και ο Δημήτρης Καρφάκης οι οποίοι έδειξαν οτι ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούσαν…. _viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Τετάρτη το ΔΣ του Δήμου Λεβαδεών


Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 3η Οκτωβρίου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου (Διοικητήριο).

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1. Επιχειρησιακό Σχέδιο Δήμου Λεβαδέων – Β’ Φάση – Στρατηγικός Σχεδιασμός 2012-2014. 

2. Καθορισμός τόπου, χρόνου και τρόπου τέλεσης της Εμποροπανήγυρης και συγκρότηση επιτροπής για το έτος 2012. -(έκδοση κανονιστικής απόφασης).


3. Διάθεση ποσού προερχόμενο από δόση έτους 2012 (έναντι) στο πλαίσιο εξόφλησης των πάσης φύσεως οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς αυτούς, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν. 3756/2009, για κάλυψη λειτουργικών αναγκών.

4.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 292/2012 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λεβαδέων που αφορά: «Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2012».

5.Κατανομή ποσού 75.425,90 € (β΄ δόση 2012) για κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λεβαδέων.

6.Τροποίηση της υπ΄αριθμ. 73/2011 απόφασης του Δ.Σ που αφορά την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Λεβαδέων και της ΔΕΠΟΔΑΛ περί της Υγειονομικής Ταφής των Απορριμμάτων του Δήμου Λεβαδέων στο ΧΥΤΑ.

7.Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο δικαιωμάτων συμμετοχής στην κατασκήνωση της Παλιομηλιάς, λόγω λανθασμένου τρόπου υπολογισμού.

8.Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο προστίμων ελεγχόμενης παράνομης στάθμευσης, λόγω λανθασμένου τρόπου υπολογισμού.

9.Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο προστίμων ελεγχόμενης παράνομης στάθμευσης, λόγω λανθασμένου τρόπου υπολογισμού.

10.Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τελών άρδευσης της Δημοτικής Κοινότητας Χαιρώνειας, λόγω λανθασμένου τρόπου υπολογισμού.

11.Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τελών άρδευσης της Δημοτικής Κοινότητας Χαιρώνειας, λόγω λανθασμένου τρόπου υπολογισμού.

12.Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από καταλόγους μίσθωσης και χαρτοσήμου μίσθωσης δημοτικής δασικής έκτασης της Δ.Κ. Κορώνειας, λόγω λανθασμένου τρόπου υπολογισμού.


                                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
               ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενοικιάζεται το διαμέρισμα, αρκεί να μην είστε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και.. "αμφί"








Απίστευτο ενοικιαστήριο θολωμένου ιδιοκτήτη διαμερίσματος που θέτει πολιτικούς όρους προς τους υποψήφιους ενοικιαστές.



Ελληναράς, ιδιοκτήτης τριών διαμερισμάτων, ζητά να μάθει την πολιτική ταυτότητα των υποψηφίων ενοικιαστών.

"Αν σας ενδιαφέρει δεν πρέπει να ψηφίζετε "ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ (ειδικά ΟΧΙ ΑΝΤΑΡΣΥΑ) να πληρώνετε την εφορία και να έχετε υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό, και να μην είστε αμφί", αναφέρει η αγγελία που εντόπισε αναγνώστης του enikos.gr

Δεν γνωρίζουμε εάν ο ιδιοκτήτης έκρινε σκόπιμο να βάλει και το τηλέφωνο του σπιτιού του στην αγγελία. Θα είχε ενδιαφέρον
...
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην παραοικονομία 1 στα 4 ευρώ που παράγει η Ελλάδα



Σύμφωνα με τον Αυστριακό καθηγητή Φρίντριχ Σνάιτερ, ειδικό σε ζητήματα σκιώδους οικονομίας το 2012 αναμένεται μείωση της παραοικονομίας στην Ελλάδα στο 24% του ΑΕΠ, έναντι 25,8% πέρυσι και 25,4% το 2010, γεγονός που οφείλεται αποκλειστικά στην ύφεσης....

Η Ελλάδα κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη παραοικονομία, μεταξύ των 27 κρατών της Ε.Ε.

Τις πρώτες θέσεις κατέχουν η Βουλγαρία και η Ρουμανία, με σκιώδη οικονομία, που υπολογίζεται κοντά στο 32,3% και το 29,6% του ΑΕΠ αντίστοιχα.

Η χώρα μας βρίσκεται στα ίδια επίπεδα διαφθοράς με την Κολομβία, το Ελ Σαλβαδόρ, το Περού και την Ταϊλάνδη και σε χειρότερη κατάταξη από το Βανουάτου και τη Γκάμπια.

Μιλώντας την Πέμπτη σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας, ο Σνάιτερ τόνισε πως το μέγεθος της σκιώδους οικονομίας στην Ελλάδα έφτασε στο μεγαλύτερο μέγεθος το 2003, καταλαμβάνοντας μερίδιο 28,2% του ΑΕΠ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε πως ζει ο πρόεδρος της Ουρουγουάης και συγκρίνετε τους πολιτικούς μας!

Ο κύριος που βλέπετε να βγαίνει με δυσκολία από τον παλιό «Σκαραβαίο» είναι ο πρόεδρος της Ουραγουάης, Χοσέ Μουχίκα.

Και το παλιό αυτό σκαρί της Volkswagen, που η αξία του είναι, μόλις, 1.945 δολάρια, είναι η μοναδική «πολυτέλεια» που έχει επιτρέψει στον εαυτό του.

Ο 77χρονος πολιτικός, που ...



δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό αλλά ούτε και χρέη, απέκτησε πριν από λίγες ημέρες ακόμα έναν τίτλο τιμής, α υτόν του πιο φτωχού προέδρου στον κόσμο! 

Το παρατσούκλι βγήκε μετά την αποκάλυψη ότι, αν και ο μηνιαίος μισθός τους είναι 12.500 δολάρια εκείνος κρατάει μόνον 1.250 δολάρια για τα έξοδά του και το υπόλοιπο ποσό, το 90%, το επιστρέφει ... στο κράτος προκείμενου να ενισχυθούν τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας!!

Όπως ο ίδιος είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «El Mundo», με τα 1.250 δολάρια το μήνα μπορεί να τα βγάλει πέρα! 

Και μπορεί γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι της Ουρουγουάης ζουν με πολύ λιγότερα!!

Η μέρα με τη νύχτα δηλαδή με τους δικούς μας πολιτικάντηδες, που αρπάζουν κάθε μήνα περισσότερα από 15.000 (συνολικά με τις "παροχές") και μας το παίζουν τσάμπα μάγκες, ψευτο-δημοκράτες και προοδευτικοί!!

Έτσι είναι οι τίμιοι και σωστοί πολιτικοί...!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεργία και παιδική φτώχεια απειλούν την Ελλάδα

Έκθεση σοκ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση και την κοινωνική κατάσταση στην Ευρώπη. Τι δείχνουν τα στοιχεία για τη χώρα μας
Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία από την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση και την κοινωνική κατάσταση στην ΕΕ. Καταγράφονται η αύξηση της ανεργίας, πτώση του διαθέσιμου εισοδήματος αλλά και ανησυχητικές εξελίξεις στον τομέα της παιδικής φτώχειας.
Πλήρως αρνητική η εικόνα για την Ελλάδα, η οποία μόλις μέσα σε ένα τρίμηνο έχασε πάνω από 400.000 θέσεις εργασίας.
Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το εύρημα της έρευνας πως διευρύνθηκαν οι αποκλίσεις μεταξύ των χωρών της ΕΕ με τις καλύτερες επιδόσεις και των λεγόμενων "περιφερειακών" χωρών.
Έτσι, διαπιστώνεται, πλέον, πρωτοφανές χάσμα 20,6 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ του χαμηλότερου ποσοστού ανεργίας της ΕΕ (Αυστρία, με 4,5%) και του υψηλότερου (Ισπανία, με 25,1%).
Ειδικά για τη χώρα μας σημειώνεται πως χάθηκαν το δεύτερο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, 405.000 θέσεις εργασίας, 745.000 στην Ισπανία και 205.000 στην Πορτογαλία.
Επιπλέον αυξήθηκε και ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων σε 15 κράτη-μέλη από την προηγούμενη χρονιά, φθάνοντας τα 10,7 εκατ. και αυτή τη στιγμή αντιστοιχούν στο 4,5% του ενεργού πληθυσμού, με αύξηση 0,4% μέσα στο έτος.
Παρά τα μέτρα και τις υποσχέσεις, ο αριθμός των ανέργων στην ΕΕ εξακολουθεί να σημειώνει άνοδο, φθάνοντας τα 25,3 εκατ., ιστορικά υψηλό επίπεδο, σημειώνοντας αύξηση κατά 2,6 εκατ. (+11,6%) σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2011.
Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε σε 17 κράτη-μέλη.
Το κακό όμως δεν σταματά εκεί. Και οι προοπτικές εργασίας για τους νέους είναι εξαιρετικά δυσοίωνες. Η ανεργία των νέων έχει αυξηθεί δραματικά (22,5% στην ΕΕ τον Ιούλιο) και 12 κράτη μέλη κατέγραψαν ποσοστά άνω του 25%.
Στον αντίποδα, μόνο τρία κράτη παραμένουν κάτω από το 10% (Αυστρία, Γερμανία και Ολλανδία).
Παράλληλα με τους ανέργους, καταμετρώνται 8,6 εκατ. υποαπασχολούμενοι εργαζόμενοι μερικού χρόνου, κατά κύριο λόγο γυναίκες - και επιπλέον 10,9 εκατ. άτομα βρίσκονταν σε μια γκρίζα ζώνη μεταξύ αεργίας και ανεργίας, όπως εκείνοι που έχουν εγκαταλείψει την αναζήτηση εργασίας.
Συρρικνώνεται συνεχώς και το εισόδημα των νοικοκυριών
Δυστυχώς πρόκειται για πρωτιά της χώρας μας, αφού η Ελλάδα μεταξύ του 2009 και του 2011, το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της, μειώθηκε κατά 15,7% και γενικότερα κατά δύο τρίτα στις χώρες της ΕΕ.
Ακολουθεί η Ιρλανδία (-9%) και μετά έπονται η Λιθουανία, η Ισπανία, η Κύπρος και η Ουγγαρία, όλες με μείωση πάνω από 4%.
Όπως σημειώνει η Κομισιόν, αυτή η εξέλιξη βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με την κατάσταση που επικρατεί στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Σλοβενία και τη Γαλλία, όπου τα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας και οι πιο ελαστικές αγορές εργασίας έχουν επιτρέψει στα συνολικά εισοδήματα να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία κατά τη διάρκεια της κρίσης.
Παρόλα αυτά και τα όσα υποστηρίζει η Κομισιόν, η κρίση έχει πλήξει σημαντικά τμήματα του πληθυσμού και έχει προκαλέσει αύξηση της φτώχειας και σε αυτές τις χώρες.
Παιδική φτώχεια για πολλά νοικοκυριά
Τα ανεπαρκή έσοδα από την εργασία των νέων αλλά και η ελλιπής υποστήριξη όσων νοικοκυριών έχουν παιδιά αποτελεί μείζον πρόβλημα.
Το ποσοστό των παιδιών που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο φτώχειας (μετά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις) κυμαίνεται από πάνω του 20% σε Ελλάδα, Ισπανία, Βουλγαρία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ρουμανία, λετονία, Πολωνία, Λιθουανία και Λουξεμβούργο και περίπου 10% στη Δανία και τη Φινλανδία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τι ενοχλεί και τι λατρεύει το κάθε ζώδιο σε μια σχέση!


Υπάρχουν πράγματα που όλοι θέλουν να τα έχουν σε μια σχέση και πράγματα που όλοι τα απεχθάνονται..

Για παράδειγμα, σε κανέναν δεν αρέσει να του λένε ψέματα ή να τον απατούν, ενώ όλοι επιθυμούν να τους δείχνει ο άλλος το ενδιαφέρον του, έστω και με διαφορετικούς τρόπους. Μερικές συμπεριφορές όμως έχουν μεγαλύτερη σημασία για κάποιους, ενώ για άλλους δεν είναι τόσο σημαντικές.

Αν λοιπόν έχεις μόλις γοητευτεί από έναν αρρενωπό Κριό, μια καταπληκτική Λιονταρίνα ή έναν πανέξυπνο Υδροχόο, διάβασε ποια χαρακτηριστικά είναι εκείνα που τους φαίνονται ανυπόφορα και ποια τους αρέσουν μέσα σε μια σχέση. Έτσι, αφενός θα έχεις προετοιμαστεί και αφετέρου θα ενισχύσεις τις πιθανότητες να περάσετε καλά μαζί.

ΚΡΙΟΣ
Τι τον ενοχλεί: Ο Κριός θέλει να κάνει πάντα το δικό του και οποιαδήποτε απόπειρα να τον κριτικάρεις και να τον ελέγχεις τον εκνευρίζει απίστευτα. Του τη σπάει αν ανακαλύψει ότι το «παίζεις», παριστάνοντας κάτι που δεν είσαι. Η επανάληψη της ίδιας ρουτίνας είναι για εκείνον ή σωστότερα για τη σχέση σας… θάνατος.

Τι λατρεύει: Θέλει να δείχνεις θαυμασμό για όσα κάνει. Κρατάς τα ενδιαφέρον του με το να του επιφυλάσσεις διαρκώς εκπλήξεις, ευχάριστες εννοείται. Θα προτιμούσε να μοιράζεσαι την αγάπη του για το ρίσκο, την αδρεναλίνη και το κυνήγι της τύχης. Τέλος, του αρέσει όταν σε… κυκλοφορεί, να τον κάνεις να είναι περήφανος για σένα.

ΤΑΥΡΟΣ
Τι τον ενοχλεί: Ο Ταύρος δεν θέλει να βρίσκεται ξεκρέμαστος ως προς τη σοβαρότητα της σχέσης, αν ο ίδιος έχει αποφασίσει ότι μετράει για εκείνον. Γίνεται έξαλλος αν του δίνεις αφορμές να ζηλεύει. Του τη σπάει αν στη συμβίωση δεν συμβάλλεις επαρκώς για να έχετε ένα ζεστό και οργανωμένο σπιτικό.

Τι λατρεύει: Θέλει το ταίρι του να είναι περιποιημένο και καλοβαλμένο κάθε ώρα και στιγμή. Του αρέσει να τον κανακεύεις , με τρυφερότητες, καλό σεξ και νόστιμο φαγητό. Νιώθει περήφανος (και πιο ασφαλής) αν δηλώνεις και εκδηλώνεις δημοσίως …ποιανού είσαι. Για εκείνον είναι τέλειο να γίνετε «αυτοκόλλητοι», κάνοντας σχεδόν τα πάντα μαζί.

ΔΙΔΥΜΟΣ
Τι τον ενοχλεί: Του τη σπάει να τον κατηγορείς ότι φλερτάρει, ενώ εκείνος απλώς κάνει την αγαπημένη του επίδειξη πνεύματος. Βαριέται θανάσιμα αν κάνετε τα ίδια πράγματα και συναναστρέφεστε τους ίδιους ανθρώπους κάθε φορά. Αγανακτεί αν του περιορίζεις την ελευθερία κινήσεων και κολλάς επάνω του σαν στρείδι.

Τι λατρεύει: Αγαπά την εξυπνάδα, τη σπιρτάδα, την ετοιμότητα λόγου που τον γοήτευσαν αρχικά επάνω σου. Θέλει να μην είσαι προβλέψιμος και να του κάνεις εκπλήξεις. Του αρέσει να υπάρχει ανάμεσά σας και φιλία, εκτός από έρωτας. Το εκτιμά πολύ αν δεν του προσάπτεις είναι ανακόλουθος σε όσα λέει ή ασυνεπής, έστω κι αν το κάνει.


-->

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Τι τον ενοχλεί: Ακόμα κι αν είναι πρόωρο, θέλει να πιστεύει ότι ο έρωτάς σας θα κρατήσει και του κακοφαίνεται όταν εσύ ή …η λογική του του χαλάτε αυτή την εικόνα. Πληγώνεται όταν έχει ενοχληθεί από κάτι και δεν το καταλαβαίνεις ή κάνεις ότι δεν το κατάλαβες. Αισθάνεται ανασφάλεια αν επιμένεις να ασχολείσαι με πράγματα που τον αφήνουν… απ’ έξω.

Τι λατρεύει: Του αρέσουν οι διαρκείς εκδηλώσεις τρυφερότητας , είτε είστε μόνοι σας είτε με άλλους. Αγαπά τις ρομαντικές χειρονομίες, τα δωράκια, τις εκπλήξεις. Θέλει να συντείνεις ώστε ο χώρος σας να είναι μια όμορφη ερωτική φωλιά, από την οποία μάλιστα να μη χρειάζεται να βγαίνετε και πολύ συχνά.

ΛΕΩΝ
Τι τον ενοχλεί: Ξενερώνει αν πάψεις να περιποιείσαι τον εαυτό σου και δεν έχεις πια τη φροντισμένη εμφάνιση με την οποία τον εντυπωσίασες σε πρώτη φάση. Δεν δέχεται εύκολα το να μην έχει δίκιο σε κάτι, και προπαντός να του βγαίνεις από πάνω. Του τη σπάει να προκαλείς ή να δέχεσαι το φλερτ άλλων.

Τι λατρεύει: Θέλει να του λες διαρκώς πόσο καταπληκτικός είναι στα πάντα, στην εμφάνιση, στην παρέα, στα επαγγελματικά του και ασφαλώς στο κρεβάτι. Του αρέσει να του κάνεις εκπλήξεις και να μην κολλάτε στη ρουτίνα. Έχει ανάγκη να του αφήνεις ελευθερία κινήσεων και να μην του κάνεις σκηνές ζήλιας, παρόλο που οι αφορμές δεν θα λείπουν.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Τι τον ενοχλεί: Του τη σπάει απίστευτα αν είσαι ασυνεπής σε κάτι που συμφωνήσατε, και ως προς τη σχέση σας αλλά και γενικότερα. Δεν αντέχει την αταξία στον χώρο σας και την ατημελησία επάνω σου. Τον εκνευρίζει αν κανονίζεις ερήμην του πράγματα που αφορούν και τον ίδιο, και μάλιστα ανατρέποντας το πρόγραμμά του.

Τι λατρεύει: Αγαπά την ηρεμία και θέλει να λύνονται οι διαφορές σας με επιχειρήματα, όχι με σκηνές. Θεωρεί πολύ σημαντικό το να υπάρχει ανάμεσά σας εμπιστοσύνη. Για εκείνον μετράει πολύ το να έχετε κοινά πνευματικά ενδιαφέροντα και παρόμοιο επίπεδο κουλτούρας. Προτιμά να του δείχνεις την αγάπη σου περισσότερο με πράξεις παρά με λόγια.

ΖΥΓΟΣ
Τι τον ενοχλεί: Ο Ζυγός αισθάνεται άσχημα με τους τσακωμούς και τις σκηνές, ιδίως αν του τις κάνεις σε δημόσιο χώρο και μάλιστα μπροστά σε γνωστά του πρόσωπα. Τον ενοχλεί να μην έχεις τον ίδιο βαθμό κοινωνικότητας με εκείνον και να του περιορίζεις τις κοινωνικές συναναστροφές και εξόδους.

Τι λατρεύει: Θέλει η σχέση σας να έχει προοπτικές για το μέλλον ή τουλάχιστον αυτό να του δείχνεις. Δίνει μεγάλη σημασία στο να έχεις ένα κάποιο επίπεδο στην εμφάνιση, στα γούστα και στη συμπεριφορά. Επιδιώκει να είστε μαζί όσο περισσότερες ώρες γίνεται και να κάνετε τα πάντα από κοινού. Του αρέσουν οι εκδηλώσεις τρυφερότητας , τα δώρα, οι εκπλήξεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Τι τον ενοχλεί: Αντιδρά πολύ άσχημα όταν προκαλείς τη ζήλια του. Δεν του αρέσει καθόλου να του λες ψέματα, να του κρύβεις πράγματα ή να μπλοφάρεις μαζί του, κάτι που θα το ανακαλύψει εύκολα. Όπως και να παριστάνεις ότι η σχέση σας δεν είναι σημαντική για σένα.

Τι λατρεύει: Θέλει να δείχνεις σε όλους ότι του ανήκεις, είτε είσαστε μαζί κάπου, είτεεκείνος απουσιάζει. Του αρέσει να του κάνεις εκπλήξεις και να μη φέρεσαι με προβλέψιμο τρόπο. Τον κερδίζεις όταν παινεύεις τα χαρίσματά του, με την προϋπόθεση ότι το κάνεις με ειλικρίνεια. Στο κρεβάτι σε θέλει να δείχνεις επινοητικότητα, φαντασία και… πολλή όρεξη.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Τι τον ενοχλεί: Ο Τοξότης είναι αλλεργικός σε οποιαδήποτε απόπειρα για σοβαρή δέσμευση, αν ο ίδιος δεν το έχει αποφασίσει. Απεχθάνεται τη στασιμότητα και την επανάληψη στην κοινή σας ζωή, ενώ θέλει συνέχεια εναλλαγές. Δεν αντέχει να είστε κολλημένοι ο ένας στον άλλον επί 24ώρου βάσεως.

Τι λατρεύει: Αγαπά την ανάλαφρη ατμόσφαιρα σε ό,τι κάνετε αλλά και στον ίδιο τον χαρακτήρα της σχέσης σας. Θέλει να απολαμβάνει τις χαρές που του δίνει το παρόν, χωρίς να τον απασχολεί το μέλλον. Του αρέσει να διατηρείς την ανεξαρτησία σου και, εννοείται να σέβεσαι τη δική του. Εκτιμά πολύ το να μπορείς να μοιραστείς το περιπετειώδες πνεύμα του.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Τι τον ενοχλεί: Εκνευρίζεται αν προκαλείς ανατροπές στα πράγματα που έχει προγραμματίσει, στην απλή καθημερινότητα ή στη γενικότερη οργάνωση της ζωής του. Δεν του αρέσουν οι χειρονομίες τρυφερότητας μπροστά σε κόσμο, να τις κάνει ή να τις δέχεται. Μισεί τον έλεγχο, την καταπίεση και τις ανακρίσεις.

Τι λατρεύει: Επιζητά μια ασφαλή και ξεκαθαρισμένη σχέση, ακόμα κι αν αυτό δεν συνεπάγεται μονιμότητα. Του αρέσει να δείχνεις κατανόηση στις πολλές φορές υπερβολικές επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Θέλει να τον αφήνεις στην ησυχία του να ασχοληθεί με πράγματα που μπορεί να μην περιλαμβάνουν κι εσένα. Εκτιμά το να μοιράζεσαι τη φιλοδοξία του για κοινωνική άνοδο και μια άνετη ζωή.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Τι τον ενοχλεί: Ο Υδροχόος δεν αντέχει την προσκόλληση μέσα στη σχέση, παρά θέλει ο καθένας σας να έχει και τη δική του ζωή. Απεχθάνεται να του κάνεις έλεγχο και να επεμβαίνεις στη ζωή του. Τον δυσαρεστεί αν δείχνεις αδιαφορία για τις προσπάθειές του να σώσει τον κόσμο ή απλώς να βοηθήσει κάποιο κοντινό του άτομο που έχει πρόβλημα.

Τι λατρεύει: Του αρέσει αν το πρόσωπο που έχει δίπλα του, εσύ δηλαδή, έχει την ίδια αγάπη στα πρωτοποριακά πράγματα με εκείνον. Τρελαίνεται να έχετε εποικοδομητικές ανταλλαγές απόψεων και ιδεών. Αγαπά τους πειραματισμούς στο σεξ, το οποίο όμως δεν βλέπει σαν κάτι ξεκομμένο από την πνευματική σας επαφή.

ΙΧΘΕΙΣ
Τι τον ενοχλεί: Για έναν Ιχθύ λειτουργεί πολύ αρνητικά να τον προσγειώνεις απότομα από τις φαντασιώσεις του, είτε αυτές αφορούν στη σχέση, είτε σε …όλα τα υπόλοιπα. Απεχθάνεται τις σκηνές, εκτός αν τις προκαλεί ο ίδιος. Το να δείξεις αναισθησία όταν είναι στις μαύρες του, ισοδυναμεί με αιτία χωρισμού.

Τι λατρεύει: Δεν χορταίνει να του δείχνεις την αγάπη σου με κάθε κλασικό τρόπο (δωράκια, γλυκόλογα προφορικά και γραπτά, τρυφερές χειρονομίες) και να τον διαβεβαιώνεις συνεχώς γι’ αυτήν. Θέλει να βγάζεις το φίδι από την τρύπα σε διάφορα πρακτικά ζητήματα της ζωής του. Το εκτιμά όταν συμμετέχεις κι εσύ στις φιλανθρωπικές του προσπάθειες να παρηγορήσει κάθε πληγωμένη ύπαρξη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοικτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Λιβαδειά


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 ώρα 7.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας στην Λιβαδειά, σε ανοικτή συνέλευση του Συνασπισμού ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς –Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ) με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και την περαιτέρω πορεία συγκρότησης του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ.
Η Συντονιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Δήμου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτογραφία Ντοκουμεντο: ΘΑΥΜΑ ME ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΑΝΑΠΗΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!!



Φίλος αναγνώστης   λειτούργησε ως ρεπόρτερ και μας απέστειλε το θεματάκι..

.Ο αλλοδαπός ζητιάνος που βλέπετε στη φωτογραφία ζητιανεύει με το καροτσάκι του σε φανάρια της συμπρωτεύουσας...

Ως εδώ όλα καλά, καθημερινότητα θα μας πείτε.. ο ανάπηρος λαθρομετανάστης προσπαθεί να επιβιώσει ζητιανεύοντας...Δείτε όμως τώρα και τις παρακάτω φωτογραφίες στις οποίες ο "μαιμού" ανάπηρος περπατάει και βάζει το καροτσάκι του στη mercedes tragiko.com
anapiros-2
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων



Σας κοινοποιούμε την υπ’ αριθ. πρωτ. 25739/28-9-2012 πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων, η θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων αυτού (Παλαιό Δημαρχείο-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) την 3 του μηνός ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18:00 , σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης, για ενημέρωσή σας :

1) Λήψη απόφασης για τρόπο εκτέλεσης και έγκριση μελέτης του έργου με τίτλο : «Βελτίωση κτιρίου παλαιού Δημαρχείου Βαγίων και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων».

2) Υποβολή πρότασης συγχρηματοδότησης της πράξης με τίτλο : «Βελτίωση κτιρίου παλαιού Δημαρχείου Βαγίων και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων», στο πλαίσιο του ?ξονα 4 «Προσέγγιση LEADER» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ) του Μέτρου 41 του Τοπικού Προγράμματος Leader Βοιωτίας.

 3) Συζήτηση και λήψη απόφασης για τον τρόπο εκτέλεσης της μελέτης του έργου : «Βελτίωση κτιρίου παλαιού Νοσοκομείου για δημιουργία κέντρου τουριστικής πληροφόρησης και ψηφιακής προβολής για την πολιτιστική κληρονομιά της Θήβας.

4) Έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας των Δημοτικών Κοιμητηρίων του Δήμου Θηβαίων.

5) Έγκριση 1ου και Τελικού Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου : «Βελτίωση – Αναβάθμιση του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Θήβας».

6) Λήψη απόφασης για την παραλαβή της μελέτης αποτύπωση εκτάσεων προκειμένου να συνταχθούν πράξεις αναλογισμού στις οδούς Πλαταιών και Λαμπράκη.

7) Λήψη απόφασης για τη μεταφορά μη πόσιμου ύδατος εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θηβαίων.

8) Ορισμός Επιτροπής Εκτίμησης προσκυρωτέου Ακινήτου σε ιδιοκτησία Γ.Χριστοδουλή.

9) Εξέταση αιτήματος της εταιρείας «ΒΑΜΒΑΞ ΑΒΕΕ» η οποία ζητά μείωση των τελών καθαριότητας και φωτισμού λόγω εποχιακής λειτουργίας.

10) Χρησιμοποίηση ποσού έως 12% από τη ΣΑΤΑ για κάλυψη λειτουργικών αναγκών.

11) Επιχορήγηση ποσού 6.000€ από υπόλοιπο ΣΑΤΑ 2011 στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή Δ.Θηβαίων για κάλυψη δαπανών συντήρησης σχολικών κτιρίων.

12) Αποδοχή πίστωσης ποσού 73.081,28€ από το ΥΠ.ΕΣ. για λειτουργικές δαπάνες σχολείων και κατανομή αυτού.

13) Αποδοχή πίστωσης ποσού 16.510,50€ από ΥΠ.ΕΣ. που αφορά πρόστιμα ΚΟΚ για το χρονικό διάστημα από 3/7/2012 έως 3/9/2012.

14) Εξέταση αίτησης καταναλωτή για διαγραφή οφειλών από Τέλη Ύδρευσης.

15) Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών Αγορών στον κ. Χρήστο Καλαντζή του Ιωάννη κατοίκου Καπαρελλίου Θηβών.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 ΑΘ.ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι και γιατί φοβούνται τους αγνοουμένους του 1974;

 Γιατί μόλις ανακαλύφθηκε ο μαζικός τάφος Ελληνοκυπρίων στη Μια Μηλιά η κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια απέλυσε τέσσερις επιστήμονες εξ Ελλάδος, που εργάζονταν για την ανακάλυψη και ταυτοποίηση των οστών;
Η επιστολή απόλυσης αναφέρεται σε πολιτικούς λόγους...
Eίναι όμως έτσι;



 Επανέρχομαι στο θέμα των μαζικών τάφων Ελλήνων, που ανακαλύπτονται συνεχώς στην Κύπρο και καταδεικνύουν τη βαρβαρότητα του τουρκικού στρατού και των Τουρκοκύπριων παραστρατιωτικών το... Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1974.

Η τουρκική κυβέρνηση από το 1974 ως σήμερα καταβάλλει επίμονες προσπάθειες για να απαλλαγεί ο στρατός της από κάθε κατηγορία για εγκλήματα πολέμου. H Αθήνα και η Λευκωσία πρέπει να είναι προσεκτικές και να κάνουν παν το δυνατόν για τη διακρίβωση της αλήθειας. Απαιτείται μεγαλύτερη πίεση, διότι η Τουρκία αξιοποιεί τις συμμαχίες της για να αποκρυβεί η αλήθεια. Για του λόγου το ασφαλές, καταθέτω ορισμένα κρίσιμα γεγονότα και ερωτήματα:

Γιατί μόλις ανακαλύφθηκε ο μαζικός τάφος Ελληνοκυπρίων στη Μια Μηλιά η κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια απέλυσε τέσσερις επιστήμονες εξ Ελλάδος, που εργάζονταν για την ανακάλυψη και ταυτοποίηση των οστών; Η επιστολή απόλυσης αναφέρεται σε πολιτικούς λόγους. Μήπως πίεσαν οι Τουρκοκύπριοι που μετέχουν στη Διεθνή Επιτροπή Αγνοουμένων, δηλαδή η Αγκυρα που είναι από πίσω τους; Και γιατί η αριστερή διακυβέρνηση Χριστόφια δεν στήριξε τους εξ Ελλάδος ανθρωπολόγους και αρχαιολόγους που έκαναν επιστημονικά τη δουλειά τους;

Γιατί διεκόπη η χρηματοδότηση από τον ΟΗΕ του προγράμματος ταυτοποίησης των οστών μέσω DNA;

Υπήρξε μια περίεργη διαμάχη της Διεθνούς Επιτροπής Αγνοουμένων με το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας στη Λευκωσία. Δεν γνωρίζω τα αίτια, πάντως σήμερα για να βρεθεί η ταυτότητα του νεκρού τα λείψανα μεταφέρονται στη Βοσνία! Ποιοι άφησαν το πρόγραμμα να μεταφερθεί από την Κύπρο στη Βοσνία;

Φαίνεται ότι βοήθησε και η παρουσία πολλών ισλαμικών χωρών στον ΟΗΕ. Δυστυχώς, όταν οι θύτες είναι χριστιανοί ορθόδοξοι Σέρβοι και τα θύματα μουσουλμάνοι Βόσνιοι, ο ΟΗΕ ρίχνει πολλά χρήματα για τη διερεύνηση της τύχης των αγνοουμένων. Οταν οι θύτες είναι μουσουλμάνοι Τούρκοι και τα θύματα Ελληνες ορθόδοξοι στην Κύπρο, τότε οι μεγάλοι διεθνείς οργανισμοί δείχνουν εντυπωσιακά μειωμένο ενδιαφέρον!

Γιατί δεν μάθαμε περισσότερες λεπτομέρειες για τα οστά Ελληνοκύπριων αγνοουμένων -ίσως και στρατιωτών εξ Ελλάδος- που βρέθηκαν προ μηνών στις τουρκικές φυλακές του Ντιαρμπακίρ; Υπάρχει η σχετική καταγγελία της Κύπριας ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους. Μήπως οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου πρέπει να πιέσουν για να λάμψει η αλήθεια;

Για να αποφύγει κάθε εμπόδιο στην ευρωπαϊκή της πορεία και για να μη δει τους στρατιωτικούς της να προσάγονται σε Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, η Αγκυρα φρόντισε να παρουσιάσει τον Αττίλα 1 και 2 σαν μια εσωτερική διαμάχη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Ομως πρόκειται περί εισβολής μιας χώρας σε άλλο ανεξάρτητο κράτος. Στις 6 Αυγούστου 1974, μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης εισβολής, ο «σοσιαλιστής» τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας Ετσεβίτ διεμήνυσε στους διεθνείς οργανισμούς ότι δεν ισχύει η Σύμβαση της Γενεύης για την προστασία αμάχων, επειδή στην Κύπρο το πρόβλημα είναι εσωτερικό. Αργότερα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς προσπάθησε να ρίξει το βάρος των φόνων σε άτακτους Τουρκοκυπρίους ώστε να μην επιρριφθεί ευθύνη στον τακτικό τουρκικό στρατό. Ομως υπάρχουν πολλές μαρτυρίες Τούρκων στρατιωτικών που μετείχαν στις δύο επιχειρήσεις «Αττίλας» και παραδέχονται τα εγκλήματα κατά αμάχων και αιχμαλώτων.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες Τούρκων αξιωματικών για τα εγκλήματα του Αττίλα δημοσιεύει η Τουρκάλα συγγραφεύς Ερόλ Μουτετζιμλέρ στο βιβλίο της «Κύπρος, το νησί προς πώληση. Αγνωστες πτυχές από την Ειρηνευτική Επιχείρηση Κύπρος». Αυτά και πολλά άλλα στοιχεία κατέθεσε στις 25.5.2012 η Κύπρια πρέσβειρα στο Συμβούλιο της Ευρώπης Θεοδώρα Κωνσταντινίδου και κατήγγειλε την απροθυμία της Τουρκίας να συνεργαστεί για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.

Η οποιαδήποτε λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να βασίζεται σε ψεύδη εις βάρος των νεκρών του 1974. Οι ευθύνες του τουρκικού στρατού πρέπει να αναδειχθούν...


Κωνσταντίνος Χολέβας

Διαβάστε Περισσότερα »

Αιτήσεις για αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό


Η υποβολή αιτήσεων μπορεί να γίνει μέχρι τις 7 Οκτωβρίου

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για απόσπαση εκπαιδευτικών σε εκπαιδευτικές μονάδες του εξωτερικού και σε γραφεία συντονιστών εκπαίδευσης εξωτερικού, απηύθυνε σήμερα το υπουργείο Παιδείας για τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς.

Στον ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr έχει αναρτηθεί η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η υποβολή αιτήσεων μπορεί να γίνεται ηλεκτρονικά από σήμερα, με καταληκτική ημερομηνία την 7η Οκτωβρίου 2012.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκκρυθμη η κατάσταση στις φυλακές Δομοκού

Αποδέκτες πληθώρας καταγγελιών από συγγενείς κρατουμένων στο κατά τα άλλα Σωφρονιστικό ίδρυμα Δομοκού, για την κατάσταση που επικρατεί...

Σύμφωνα με όσα καταγγέλουν στο planet-greece, οι κρατούμενοι από τις 13 Σεπτέμβρη δεν σιτίζονται γιατί πολύ απλά ΔΕΝ στέλνει τρόφιμα το υπουργείο Δικαιοσύνης! "Τους τελείωσαν τα λεφτά και μας άφησαν χωρίς φαγητό" μας λένε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: "Εντάξει, δεν είμαστε και οι καλύτεροι της κοινωνίας. Έχουμε κάνει ότι έχουμε κάνει και γι' αυτό βρισκόμαστε μέσα. Όμως δεν καταδικαστήκαμε σε θάνατο. Γιατί μας αφήνουν χωρίς φαγητό από τις 13 του μήνα;"!

Σε ερώτησή μας, πώς τα βγάζουν πέρα, μας απήντησαν ότι οι ίδιοι οι συγγενείς και οι φίλοι των κρατουμένων τους πηγαίνουν μακαρόνια και ρύζια. Στην ουσία οι άνθρωποι υποσιτίζονται!

Η κατάσταση, όπως μας λένε χαρακτηριστικά, είναι τόσο οριακή που ακόμη και οι σωφρονιστικοί βλέπουν να γίνεται εξέγερση, όπως αυτή, πριν λίγες ημέρες στον Κορυδαλλό.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια: Ο κουμπάρος ήταν λεβεντιά και δεν ενέδωσε στην ξανθιά!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πριν από πέντε χρόνια πάντρεψε τον καλύτερο του φίλο που ήταν μαζί στο στρατό. Από εκείνη την μέρα και μετά ξεκίνησε ο πειρασμός μιας και η καυτή γυναίκα του φίλου του τον είχε βάλει στο μάτι. Από την πρώτη μέρα που έμαθε για...
την κουμπαριά δεν έφερε αντίρρηση αν και ήθελε να κάνει κουμπάρα την καλύτερη της φίλη.

Από την πρώτη στιγμή φάνηκε και η αδυναμία της στον σαραντάρη κουμπάρο. Η καυτή ξανθιά τον έπαιρνε τηλέφωνο συχνά για να δει πως περνά ενώ τον καλούσε και από το σπίτι για καφέ.

Τα χρόνια περνούσαν μέχρι που αποφάσισε αντί να του φτιάξει τον καφέ να του κάνει το... κρεβάτι. Φόρεσε το το baby doll και όταν πήγε ο λεγάμενος στο σπίτι του την έπεσε στην ψύχρα. Στην προκειμένη περίπτωση ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης ήταν λεβέντης και όταν κατάλαβε που πάει η υπόθεση, γύρισε την πλάτη του και έφυγε.

Η υπόθεση δεν θα γίνονταν γνωστή στο χωριό αν η 35άρα δεν έβγαινε έξω με τα εσώρουχα για να τον βρίσει.

Την είδαν όμως οι γείτονες και κάποιοι καλοθελητές το κάρφωσαν στον άντρα της λέγοντας του ότι είχαν ερωτικό καβγαδάκι. Ο ίδιος πήγε στον κουμπάρο για να ζητήσει εξηγήσεις μέχρι που του είπε όλη την αλήθεια.

Ο φίλος δεν σήκωσε τι χέρι του για να τον χτυπήσει αλλά τον αγκάλιασε. Τώρα τι έγινε με την σέξι γυναίκα του, δεν μάθαμε μιας και την ίδια ώρα μάζεψε βαλίτσες και έφυγε για την Αθήνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν είναι photoshop! Αυτά είναι τα δόντια του!

Είσαι μέλος συμμορίας, έχει κάνει φυλακή για κάθε απίθανο παράπτωμα και στο τέλος οι αστυνομικοί γελούν μαζί σου!
Αυτό αντιμετωπίζει ο κακοποιός Άλαν Ντέιλ Λι καθώς κάθε φορά που τον συλλαμβάνουν οι αστυνομικοί της Φλόριντα καταλήγουν να του κάνουν πλάκα και να τον γελοιοποιούν εξαιτίας της «χαρακτηριστικής» οδοντοστοιχίας του.

Το παρατσούκλι «Δράκουλας» ακολουθεί τον 45χρονο από την πρώτη σύλληψή του το 2009 για κατοχή μαριχουάνας και επίθεση κατά του αστυνομικού που επιχείρησε να τον συλλάβει.

Δείτε την φωτογραφία!
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός στα Οινόφυτα απο διαρροή αμμωνίας



Η διαρροή αμμωνίας ήταν αιτία για να σημάνει συναγερμός, νωρίς χθες το βράδυ, σε μεγάλο εργοστάσιο στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Μόλις διαπιστώθηκε η διαρροή, δόθηκε εντολή όλοι οι εργαζόμενοι να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, ενώ στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής, καθώς επίσης της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία και της 1ης ΕΜΑΚ από την Αθήνα.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση καθαρισμού και αποκατάστασης της ζημιάς, που γίνεται από τους άνδρες της Π.Υ. και της ΕΜΑΚ οι οποίοι φορούν ειδικές στολές.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ..ΚΕΡΙΑ - Με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες απειλεί η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ

Απόφαση για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από το βράδυ της προσεχούς Δευτέρας, 1ης Οκτωβρίου, έλαβε το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σε περίπτωση που, όπως αναφέρει, η κυβέρνηση περάσει τα μέτρα την ερχόμενη εβδομάδα. Η ΓΕΝΟΠ αναλαμβάνει επίσης πρωτοβουλία συντονισμού των συνδικάτων και...

απευθύνει τελεσίγραφο προς τη ΓΣΕΕ να αναλάβει δράση.

Ειδικότερα, στην περίπτωση που η ψήφιση των μέτρων αναβληθεί για αργότερα και εφόσον η ΓΣΕΕ δεν καλέσει σε συνεδρίαση τα συνδικάτα μέχρι την Τρίτη, τότε η ΓΕΝΟΠ θα καλέσει εκείνη στα γραφεία της τα προεδρεία των Ομοσπονδιών και θα πειθαρχήσει, όπως αναφέρει, σε όποια απόφαση ληφθεί εκεί, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι οι Ομοσπονδίες θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση της ΓΕΝΟΠ.

Αν δεν υπάρχει ενιαίος σχεδιασμός, αν δηλαδή οι Ομοσπονδίες δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΓΕΝΟΠ, τότε εκείνη θα προχωρήσει μόνη της σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος έχει ταχθεί από ημερών υπέρ των μαχητικών κινητοποιήσεων, με απεργίες και καταλήψεις. Η απόφαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, ελήφθη κατά πλειοψηφία με 21- 6 ψήφους, ενώ ομόφωνα το συνδικάτο των εργαζομένων στη ΔΕΗ ζητά την ακύρωση της δανειακής σύμβασης και τη διαγραφή του δημόσιου χρέους....
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα.....

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 29 Σεπτεμβρίου.....

Γεγονότα
522 π.Χ: Ο βασιλιάς Δαρείος Α’ σκοτώνει τον σφετεριστή του θρόνου Γκαουμάτα και διασφαλίζει την εξουσία του στην Περσική Αυτοκρατορία.
1825: Οι εκπρόσωποι των επαναστατημένων Ελλήνων, Σπανιωλάκης, Ορλάνδος και Λουριώτης, επισκέπτονται στο Φόρειν Όφις τον υπουργό Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, Τζορτζ Κάνινγκ. Στη συζήτηση που ακολουθεί, ο Κάνινγκ τους τονίζει ότι μπορεί να ασκήσει την επιρροή του για ένα συμβιβασμό Πύλης και Ελλήνων, όχι όμως για την απόλυτη ανεξαρτησία της Ελλάδας.
1829: Ιδρύεται η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, γνωστή ως Σκότλαντ Γιαρντ.
1913: Ο γάλλος εφευρέτης του κινητήρα εσωτερικής καύσης Ρούντολφ Ντίζελ εξαφανίζεται με μυστηριώδη τρόπο, ενώ έχει επιβιβαστεί σε πλοίο από τη Γάνδη του Βελγίου με προορισμό τη Βρετανία. Ο θάνατός του θα επιβεβαιωθεί στις 18 Οκτωβρίου, μετά την ανεύρεση του πτώματός του.
1941: 30.000 Εβραίοι της Σοβιετικής Ένωσης και άλλοι ανεπιθύμητοι εκτελούνται στο φαράγγι Μπάμπι Γιαρ του Κιέβου, με διαταγή του Χίμλερ. Ο Ντμίτρι Σοστακόβιτς τους αφιερώνει το πρώτο μέρος της Συμφωνίας αρ. 13, γνωστής και ως Μπάμπι Γιαρ.
1974: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αναγγέλλει την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Γεννήσεις
1547: Μιγκέλ Ντε Θερβάντες, ισπανός συγγραφέας. («Δον Κιχώτης») (Θαν. 23/4/1616) [Αποφθέγματα]
1571: Μικελάντζελο Μερίζι ντα Καραβάτζιο, διακεκριμένος ιταλός ζωγράφος του μπαρόκ. (Θαν. 18/7/1610)
1758: Οράτιος Νέλσον, λόρδος ναύαρχος, ήρωας στη Ναυμαχία του Τραφάλγκαρ. (Θαν. 21/10/1805)

Θάνατοι
1902: Εμίλ Ζολά, ο σημαντικότερος συγγραφέας της γαλλικής νατουραλιστικής σχολής κι ένας από τους μεγαλύτερους κριτικούς τέχνης. Συντάκτης του «Κατηγορώ». (Γεν. 2/4/1840) [Αποφθέγματα]
1927: Βίλεμ Εϊντχόφεν, ολλανδός γιατρός, που ανακάλυψε το ηλεκτροκαρδιογράφημα το 1903 και τιμήθηκε με Νόμπελ Ιατρικής το 1924. (Γεν. 21/5/1860)
1988: Άλκη Κυριακίδου - Νέστορος, ελληνίδα λαογράφος. (Γεν. 1935)




Διαβάστε Περισσότερα »

Σε 10 χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ερήμην ο Πετζετάκις

Σε 10 χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο Πετζετάκις για χρέη 4 εκατ. ε

Σε δέκα χρόνια φυλακή καταδικάστηκε ερήμην ο επιχειρηματίας Γιώργος Πετζετάκις για χρέη προς το Δημόσιο που άγγιζαν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.
Το Β' Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο καταδίκασε τον επιχειρηματία σε 10ετή φυλάκιση χωρίς αναστολή και πλέον ο Γιώργος Πετζετάκις καταζητείται από την Αστυνομία για να εκτίσει την ποινή του.
Ο κ. Πετζετάκις δεν παρέστη στο δικαστήριο και τον εκπροσώπησε ο συνήγορός του ο οποίος δήλωσε πως την Δευτέρα θα καταθέσει αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής και έφεση επί της καταδικαστικής απόφασης. Μάλιστα κατά την υπεράσπιση η πλευρά του επιχειρηματία επικαλέστηκε την οικονομική κρίση ισχυριζόμενη πως βρίσκεται κοντά στο να υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα αλλά και σε σύναψη συνεργασίας με επενδυτή προκειμένου να σωθούν οι πάνω από 300 θέσεις εργασίας στην εταιρεία.
Ο κ. Πετζετάκις είχε συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο από τη φορολογική αστυνομία.

Διαβάστε Περισσότερα »

O Α.Ο.Μαυροματίου εύχεται καλή αγωνιστική χρονιά!

  • image oneΟ Αθλητικός Όμιλος Μαυροματίου, η Διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές επ'ευκαιρία της έναρξης του πρωταθλήματος εύχονται στην Ε.Π.Σ.Β, στους Διαιτητές, στα Σωματεία, σε όλους τους παράγοντες και στους ποδοσφαιριστές, καλή ποδοσφαιρική χρονιά, καλό πρωτάθλημα με υγεία σε όλους.

    ΟΧΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ