Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΑΔΩΝΙΣ: "Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ... ΧΑΪΒΑΝΙ"! Η ΑΦΙΣΑ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ.

Με χιούμορ αντέδρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αντικρίζοντας τη φωτογραφία που έφτιαξαν άγνωστοι,
χρησιμοποιώντας το πρόσωπό του και το πόστερ της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή, «Ο Θεός αγαπάει το Χαβιάρι».

Στην αφίσα με τίτλο, ο «Θεός αγαπάει το Χαϊβάνι» και υπότιτλο «Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, ακόμα και να γίνεις βουλευτής», απεικονίζεται ο βουλευτής της ΝΔ με στολή εποχής.

Ο ίδιος ανεβάζοντας τη φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Twitter, σχολίασε:

«Μα τι κάθονται και φτιάχνουν; Πάντως πολλά με έχουν πει στη ζωή μου, αλλά χαζό όχι η αλήθεια είναι...».








Διαβάστε Περισσότερα »

Ισοπαλία πήρε ο Α.Ο.Μαυροματίου στα Οινόφυτα

  • image one

Ολυμπιάδα Οινοφύτων - Α.Ο.Μαυροματίου 2-2

Άτυχη στάθηκε η ομάδα μας αφού ισοφαρίστηκε στο 93' από την Ολυμπιάδα Οινοφύτων, σε ένα ματς που ο Α.Ο.Μ. προηγήθηκε στο 15' με 0-2! Οι σκόρερ για τον Α.Ο.Μαυροματίου ο Δρίτσουλας Γ. στο 11' και ο Σιαμανδούρας Α. στο 15'.
O Α.Ο.Μ. ξεκίνησε με τους Λάμπρου Σ., Γρίλλιας Μ., Δρίτσουλας Μ., Μαλέσης Λ., Πελώνης Α., Δρίτσουλας Γ., Στοιχειός Σ. (Πανούσης Μ. 60'), Σιαμανδούρας Α. (Λάμπρου Π. 85'), Στοιχειός Δ., Μεγάλος Λ., (Πόκας Γ. 87'), Κουτρουλάρας Δ.

Σε ένα κακό αγωνιστικό χώρο ο Α.Ο.Μ. ξεκίνησε το ματς εκπληκτικά και κατάφερε μετά το 1ο αναγνωριστικό δεκάλεπτο να προηγηθεί με τον Δρίτσουλα Γ. στο 11' που μετά από κόρνερ και διώξιμο στρώνεται στο αριστερό του έξω από την περιοχή και με δυνατό σούτ στο αριστερό άκρο της γωνίας του τέρματος έκανε το 1-0. Ακόμα πιό δυνατά στην συνέχεια ο Α.Ο.Μ. κατάφερε να βγεί από τα δεξιά με τον Στοιχειό Στ. να σεντράρει στο πέναλτυ όπου ο Σιαμανδούρας Α. με πλασέ στην κίνηση στέλνει την μπάλα στην δεξιά γωνία του γκολκίπερ κάνοντας το 0-2 στο 15' και οι παίκτες όλοι ένα κουβάρι! 

Τα γκολ αφύπνισαν τους γηπεδούχους που πήραν τον έλεγχο του αγώνα μιας και οι παίκτες μας χαλάρωσαν αντί να τελειώσουν το ματς και έδωσαν χώρο στους γηπεδούχους που όμως δεν έβρισκαν διαδρόμους για ευκαιρίες.

Στο 27' εκτέλεση κόρνερ, κεφαλιά του παίκτη της Ολυπιαδας, ο Λάμπρου λέει όχι εξ'επαφής. Στο 35' ο Δρίτσουλα Μ. παραχωρεί φάουλ έξω από την περιοχή, το εκτελεί ο Βελώνης, η μπάλα βρίσκει στο απλωμένο αγκώνα του Δρίτσουλα Γ. και ο διαιτητής σφυρίζει πέναλτυ για τα Οινόφυτα. Εκτελεί ο Βελώνης και 1-2. Να σημειώσουμε ότι μέχρι αυτό το σημείο ο διαιτητής κος Αγαπητός είχε ήδη κιτρινίσει 6 παίχτες του Α.Ο.Μ., ενώ πολλά παράπονα υπήρχαν και για την φάση του πέναλτυ. Στο 44' μεγάλη ευκαιρία για το 1-3 όταν ο Πελώνης βρίσκει τον Στοιχειό Δ., αυτός με μία για τον Στοιχειό Δ. που με σούτ από κοντινή απόσταση, η μπάλα βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι. Κομβικό σημείο για την έξελιξη του ματς.

Στο 2ο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά δυνατά κλείνοντας στο μισό γήπεδο την ομάδα μας, χωρίς ουσία όμως καθώς δεν υπήρχαν ελεύθεροι χώροι. Μικροευκαιρίες για τους γηπεδούχους που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Λάμπρου. Για να φτάσουμε στο 70' όπου ο Μαλέσης κάνει φάουλ, σπρώχνει την μπάλα λίγο πιό μακριά διαμαρτυρόμενος και ο διαιτητής Αγαπητός του βγάζει 2η κίτρινη κάρτα αποβάλλοντάς τον. Έντονες διαμαρτυρίες από την ομάδα μας καθώς και η πρώτη κάρτα του Μαλέση ήταν αυστηρότατη. Στην συνέχεια αφού κιτρίνισε Γρύλλια και Λάμπρου (δεν έμεινε και κανένας...), στο 80' ο διαιτητής είχε βγάλει ήδη τις καθυστερήσεις 7-8 λεπτά και χωρίς ο Α.Ο.Μ. να είχε κάνει ακόμα αλλαγές. Για να φτάσουμε στο 93' όπου ο Βελώνης μπήκε από αριστερά, σέντραρε χαμηλά στην μικρή περιοχή και με προβολή ο σέντερ φορ των γηπεδούχων κάνει το 2-2. Ένα ματς που έλειξε στο 100'. Εμφανώς απογοητευμένοι οι παίκτες του Α.Ο.Μ. αφού κρατούσαν με νύχια και με δόντια το σκορ, ακόμα και με 10 παίκτες, έχασαν την νίκη στις καθυστερήσεις.

Μόλις 1 βαθμό μετά απο 3 αγωνιστικές, όμως με ένα δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή και πολλές απουσίες. Χαρακτηριστικό η εμφάνιση μετά από πολλά χρόνια του Πόκα Γ. Την επομένη εβδομάδα αντιμετωπίζουμε τον Ελεώνα με στόχο το πρώτο τρίποντο για φέτος και την βαθμολογική ανάκαμψη της ομάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τουρκία: "Δωρεάν οι τούρκικες σειρές στην Ελλάδα"!

Απροκάλυπτα το τουρκικό κράτος αποκαλύπτει ότι οι τουρκικές σειρές είναι μέσο επιβολής της τουρκικής πολιτικής στα μεσαία Ελληνικά στρώματα που τις παρακολουθούν αποχαυνωμένα!!

"Δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε δωρεάν σε άλλες χώρες, τουρκικές τηλεοπτικές σειρές, για το καλό της Τουρκίας", δήλωσε ο αν.Υπουργός Πολιτισμού της Τουρκίας, Abdurrahman Arıcı, ομολογώντας έτσι ότι...


το κράτος βρίσκεται πίσω από τις τηλεοπτικές σειρές!

Αναφέρθηκε μάλιστα στη σειρά ...που παρουσιάζει  ο "ελληνόφωνος" ΑΝΤ1 με τίτλο "Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής".

Η διαβρωτική προπαγάνδα είναι ο καλύτερος τρόπος υπονόμευσης του ηθικού ενός λαού και επομένως της θέλησής του για να πολεμήσει. 

Το ωραίο είναι ότι εμείς δεχόμαστε την προπαγάνδα αυτή με την θέλησή μας. 

Πρέπει να αποτελούμε παγκόσμια πρωτοτυπία στον πλανήτη, και ίσως στο γαλαξία!
Διαβάστε Περισσότερα »

Η φωτογραφία σαρώνει στο διαδίκτυο: Άνδρες των ΜΑΤ κάνουν ένα... ιερό διάλειμμα από το ξύλο εναντίον διαδηλωτών...!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν θα ξαναπιεί ...στην υγειά μας ο Σπύρος Παπαδόπουλος - "Παγώνει" η εκπομπή της ΝΕΤ!

Η ΕΡΤ προχώρησε σε δραστικά μέτρα για να μειώσει τα έξοδά της!

Στο πλαίσιο του «κουρεμένου» προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης, μειώνονται τα επεισόδια των εκπομπών εξωτερικής παραγωγής. Η "Μηχανή του χρόνου", ο "Εξάντας" και το "Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα", είναι οι πρώτοι που..
θυσιάστηκαν στο βωμό... Ωστόσο, οι ...θυσίες δεν σταμάτησαν στις ενημερωτικές εκπομπές, προχώρησαν και στην ψυχαγωγία και συγκεκριμένα στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου. Όπως αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας, παρά τις δραστικές μειώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο budget του "Στην Υγειά μας", η τρέχουσα συγκυρία φαίνεται να βάζει στον πάγο την έγκριση των νέων επεισοδίων. Το πιο πιθανό είναι η εκπομπή να συνεχίσει με επαναλήψεις μέχρι τα Χριστούγεννα και από το 2013, αν όλα πάνε καλά, να δούμε νέα επεισόδια.

Οι περικοπές στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου είχαν αρχίσει από τις προηγούμενες σεζόν. Ο ίδιος είχε δηλώσει παλαιότερα: "Πριν κοπεί το μπάτζετ, η εκπομπή -όχι εγώ- έπαιρνε 58.000 το επεισόδιο. Για μία τρίωρη εκπομπή, ελάχιστα πράγματα να ξέρει κανείς για την παραγωγή, είναι όχι καλά... Είναι λίγα χρήματα. Θα θέλαμε παραπάνω".

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ανακαλύφθηκε νέα μαύρη τρύπα στα έσοδα της ΕΡΤ. Εκτός από το 25% του ανταποδοτικού τέλους που θα δοθεί υπέρ των Αρχών Ενέργειας, τα έσοδα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης μειώνονται επιπλέον κατά 11 δισ. ευρώ, λόγω κατάργησης ρολογιών της ΔΕΗ και μη πληρωμής λογαριασμών από τους καταναλωτές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδoς για τους ομογενείς-σωτήρες με τα 600 δισ.

Το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας για τους ομογενείς-σωτήρες με τα 600 δισ.

Οριστικό τέλος βάζει με πόρισμά της η Τράπεζα της Ελλάδος στην πολύκροτη υπόθεση των 600 δισ. που υποτίθεται ότι κατέθεσε η οργάνωση End National Debt (END) των κ.κ. Σώρρα και Λαμπράκη για να «σώσει» την Ελλάδα από το δημόσιο χρέος.
Σύμφωνα με το πόρισμα που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», η έρευνα που έγινε από την Τράπεζα της Ελλάδος έδειξε ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοια κατάθεση σε καμία τράπεζα του Καναδά. Παράλληλα, οι περίφημες μπίζνες του κυρίου Σώρρα είναι... αέρας κοπανιστός καθώς δεν υπάρχουν οι εταιρείες που υποτίθεται ότι έχει ή εμπλέκονται στην υπόθεση ενώ... ανύπαρκτη είναι και η περίφημη οργάνωση END.
Ειδικότερα, στο πόρισμα αναφέρεται επί λέξη πως η έρευνα για τα 600 δισ. του κ. Σώρρα έδειξε πως «πρόκειται περί απάτης». Κι αυτό γιατί:
  • Οι εταιρείες που αναφέρουν οι «εκπρόσωποι» της END στις δηλώσεις και στα «έγγραφα» που έχουν εμφανίσει (Federal Stock Transfer, Woodridge Ontario, Federal Funding και Diamond & Diamond) δεν υπάρχουν και δεν είναι καταχωρημένες σε καμία τραπεζική επετηρίδα.
  • Η οργάνωση END είναι επίσης ανύπαρκτη. Μοναδική αναφορά της γίνεται σε πληρωμένη διαφήμιση στο δίκτυο CNW Canada Newswire ως ΜΚΟ με ιδρυτικό μέλος τον Αρτέμιο Σώρρα, πρόεδρο τον Μανώλη Λαμπράκη και τον Antony Diamont ως «διευθυντή» του γραφείου Καναδά!
  • Οι αναφορές που υπάρχουν στο διαδίκτυο για την Diamond & Diamond Merchant Banking Group δείχνουν ότι πρόκειται για εταιρεία-απάτη ενώ εκκρεμεί εις βάρος της προσωρινή εντολή της αρμόδιας αρχής Ontario Securities Commission.
  • Τέλος, στην αναφερόμενη διεύθυνση της Federal Stock Transfer & Custody Agents που υποτίθεται ότι εγγυάται την καταβολή των 600 δισ. δολαρίων υπάρχει απλώς ένα συγκρότημα με εστιατόρια και καφετέριες.
  • Με δήλωσή του, ο υπεύθυνος Τύπου της Τράπεζας του Μόντρεαλ, Ραλφ Μαράνκα, διαψεύδει ότι έχει γίνει κατάθεση 600 δισ. δολαρίων σε CDRS (κηδεμονευόμενες καταθετικές αποδείξεις) με αντίκρυσμα αμερικάνικα ομόλογα ίδιου ύψους όπως υποστήριξε ο άφαντος πλέον Μανώλης Λαμπράκης: «Τα δημοσιεύματα περί κατάθεσης 600 δισ. δολαρίων στην BMΟ (Bank of Montreal) δεν είναι αξιόπιστα», σημειώνει ο κ. Μαράνκα.
Πλέον, μετά το επίσημο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος και τη διάψευση της Τράπεζας του Μόντρεαλ καταρρίπτονται όλοι οι ισχυρισμοί των Λαμπράκη και Σώρρα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη τον τελευταίο μήνα. Το έγγραφο που παρουσίασαν οι κύριοι Σώρρας και Λαμπράκης που υποτίθεται ότι αποδεικνύει ότι υπάρχει έμβασμα 600 δισ. δολαρίων στη συγκεκριμένα τράπεζα (σε αμερικάνικα ομόλογα λήξης 2014), είναι σαφέστατα πλαστό.
Επομένως, η υπόθεση είναι καθαρή απάτη για την οποία το λόγο πρέπει να έχει η ελληνική δικαιοσύνη, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν αδικήματα από τους κυρίους Σώρρα, Λαμπράκη και άλλους και να απαγγείλει κατηγορίες. Όπως έχει αναφέρει επανειλημμένα το iefimerida.gr, οι δύο κύριοι προσπάθησαν να θολώσουν τα νερά γύρω από την προέλευση των υποτιθέμενων χρημάτων. Προσπάθησαν να επαναφέρουν από το παράθυρο την ιστορία με τις δήθεν μετοχές χρυσού της Τράπεζας της Ανατολής, για την αξία των οποίων είχε αποφανθεί θετικά ο συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, Θεόδωρος Καρυώτης, ενώ ο Λαμπράκης έφτασε να δηλώνει ότι τα χρήματα του Σώρρα προέρχονται από μυστική τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων που πούλησε ο Σώρρας στους Αμερικανούς...

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο διάσημος καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου

Πέθανε ο διάσημος καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου

Σε ηλικία 76 ετών έφυγε από την ζωή ο διάσημος καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου. Ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε διάπλατα το δρόμο των μεταμοσχεύσεων καρδιάς στην Ελλάδα.
Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας καθώς έπασχε από εγκεφαλική ανεπάρκεια και είχε χάσει κάθε επαφή με το περιβάλλον . Νοσηλευόταν στην κλινική Euromedica και λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι έχασε τη μάχη για τη ζωή

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε:Πώς Είναι Σήμερα Το Αφεντικό Του Υπαστυνόμου Ρεξ!!

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ο «Υπαστυνόμος Ρεξ» καθήλωσε μπροστά από τη μικρή οθόνη εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα…
Οι άντρες λάτρεψαν τον σκύλο αστυνομικό και οι γυναίκες το αφεντικό του, τον αστυνόμο Μόζερ. Πώς είναι σήμερα ο Αυστριακός πρωταγωνιστής της αστυνομικής σειράς;

Ο Μόζερ, κατά κόσμον Τομπάιας Μορέτι (Tobias Moretti), έχει σήμερα γκρίζα μαλλιά, ενώ έχουν φανεί τα πρώτα σημάδια του χρόνου!
















Διαβάστε Περισσότερα »

Άνεργος έπαιρνε 12 επιδόματα τον μήνα


Ακόμα και υπάλληλοι εμπλέκονταν στο φαγοπότι στον ΟΑΕΔ

Πλοκάμια στον ΟΑΕΔ έχουν απλώσει οι επιτήδειοι που με πλαστά δικαιολογητικά έπαιρναν παρανόμως επιδόματα ανεργίας και μία σειρά άλλων παροχών. Τον δρόμο της δικαιοσύνης έχουν πάρει ήδη 23 υποθέσεις, που έχουν κοστίσει στον ΟΑΕΔ πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ. Αρκεί να αναφερθεί πώς μόνο μία υπόθεση - στην οποία εμπλεκόταν υπάλληλος του οργανισμού - η ζημιά είναι 1,4 εκατομμύρια.

Οι πειθαρχικές υποθέσεις που έχουν διαβιβαστεί στην εισαγγελία, είναι όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, 21. Οι 13 αφορούν την Αττική και οι υπόλοιπες εντοπίζονται στη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, την Κω, το Ηράκλειο και τη Ζάκυνθο.

Ενδεικτικά, αναφέρονται κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.
- Επίδομα ανεργίας από 12 συνολικά υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έπαιρνε ταυτόχρονα κάτοικος της Αττικής. Το κόστος φτάνει τα 58.277 ευρώ και έχει διαβιβαστεί πράξη βεβαίωσης οφειλής στη Δ.Ο.Υ.

- Υπάλληλος του ΟΑΕΔ καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια. Είχε προχωρήσει σε πλαστογραφία με αποτέλεσμα η ζημιά για το ταμείο να φτάνει σχεδόν το 1,5 εκατ. ευρώ.
- Πρώην αστυνομικός έπαιρνε παροχές ανεργίας και οικογενειακό επίδομα με πλαστά δικαιολογητικά, δηλώνοντας μάλιστα ότι έχει 19 παιδιά.
- Γυναίκα εργαζόταν ως μισθωτή και παράλληλα έπαιρνε την επιδότηση για το πρόγραμμα νέων ελεύθερων επαγγελματιών (ποσό 15.000 ευρώ), το οποίο απευθύνεται σε εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ ανέργους που θέλουν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγγελία βοσκού που τα σπάει! Δείτε...




Η αγγελία έχει μπει σε site πωλήσεων αυτοκινήτων και μηχανημάτων. Ο Νάργος (έτσι είναι το όνομά του) πουλάει το τρακτέρ του, τα πρόβατά του και έναν...

Αλβανό για να τα προσέχει!
 Δείτε πιο κάτω για του λόγου το αληθές την αγγελία όπως ακριβώς είναι δημοσιευμένη! Αθάνατη Ελλάδα...
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Το καλά στημένο παιχνίδι της Χρυσής Αυγής

Τα όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες ώρες για τη Χρυσή Αυγή και τα επεισόδια έξω από το...
θέατρο είναι αρκετά. Ό,τι παραπάνω και να πούμε πιο πολύ λάδι στη φωτιά θα ρίξουμε. Καθένας έχει την άποψή του: Αν πρέπει ένα έργο να ανεβαίνει όσο βλάσφημο κι αν είναι. Αν πρέπει ένα βιβλίο να γράφεται και να εκδίδεται ακόμη κι αν οι φανατικοί απειλούν.

Αν, επίσης, έχει κάποιος δικαίωμα να πηγαίνει να βλέπει το έργο, ακόμη κι αν είναι σκουπίδι. Κατά τη γνώμη μας, αν πράγματι είναι σκουπίδι απλά θα έχει χάσει τα λεφτά του. Και στο κάτω – κάτω, αν δε γίνονταν όλα αυτά, το πολύ να πήγαιναν 1.000-2.000 θεατές, να έβλεπαν το έργο, να έκαναν εμετό ή να το επαινούσαν και η υπόθεση να έμενε εκεί. Ούτε διαστάσεις, ούτε διαφήμιση, ούτε τσακωμοί.

Οπότε, ο καθένας με το πόσο Έλληνα, χριστιανός ή αλλόθρησκος είναι μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα. Αν δεν έχουμε ούτε αυτή τη δυνατότητα τότε δεν έπρεπε να αφήσουμε τον Καντάφι να πεθάνει, μια χαρά θα κυβερνούσε.

Αλλά δύο πράγματα πρέπει να πούμε: Το πρώτο είναι ότι η Ελλάδα έβγαλε έναν Αριστοφάνη. Αν αυτό δεν τον αναγνωρίζουν οι σημερινοί φανατικοί με γειά τους με χαρά τους. Δε μπορεί, όμως, ο Αριστοφάνης που έφερε τα πάνω – κάτω να αποθεώνεται αλλά να μην επιτρέπουν οι απόγονοι του μεγάλου αυτού δημιουργού να καίνε θέατρα ή βιβλία. Και προς θεού, δεν κάνουμε καμιά σύγκριση του Αριστοφάνη με το έργο του Χυτηρίου και τον σκηνοθέτη του.

Το δεύτερο και πιο σοβαρό που πρέπει να πούμε, αφήνοντας τα… θεατρικά για τους ειδικούς, είναι ότι πλέον η κατάσταση στην Ελλάδα έχει ξεφύγει σε ότι αφορά τη Χρυσή Αυγή. Έχουμε πλέον να κάνουμε με καθαρές αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και κάποιος πρέπει να βάλει μια κόκκινη γραμμή. Αν θέλουμε βεβαίως να έχουμε δημοκρατία, Σύνταγμα και νόμους.

Το να εμφανίζονται βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να βρίζουν με το πιο σκαιό τρόπο ηθοποιούς και θεατές, τον να εξωθούν σε βιαιοπραγίες και οι ίδιοι να προπηλακίζουν ανθρώπους και φυσικά το να υποκαθιστούν την «αμίλητη κι ακούνητη» αστυνομία, απελευθερώνοντας έναν άνθρωπο που είχε συλληφθεί, τότε πράγματι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Αν η χώρα αυτή θέλει να ανέχεται νταβατζήδες, τραμπούκους, μπράβους και συμμορίτες του κοινού ποινικού δικαίου με γειά της με χαρά της. Τότε δε χρειάζονται δακρυγόνα και διαδηλώσεις για να κλάψουμε τη Δημοκρατία. Και θα είναι υποκριτικές οι φωνές οργής όταν η Χρυσή Αυγή θα έχει κάνει την Ελλάδα μπάχαλο.

Αν όμως πρέπει να μπει τέλος στον φασισμό που εξαπλώνεται στην ελληνική κοινωνία, τότε εδώ και τώρα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις. Να κινητοποιηθεί ο δημοκρατικός κόσμος, να μπει μπροστά να σταματήσει το φαινόμενο των νεοναζί. Και το πολιτικό σύστημα, αν δε θέλει να ηττηθεί για ακόμη μια φορά, πρέπει να πάρει τα μέτρα του.

Θα μπορούσαμε κάλλιστα να προτείνουμε να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου και να πάει στα κομμάτια. Δεν το κάνουμε διότι τότε αυτοαναιρούμε την άποψή μας για τη δημοκρατία και την ανεκτικότητα των διαφορετικών ιδεών. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να αντιμετωπιστούν. Κατ’ αρχάς πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι. Όταν έχουμε τόσο βίαιες σκηνές όπως αυτές στο θέατρο, κι όταν έχουμε ξεκάθαρη αντιποίηση αρχής, τότε πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος. Άραγε τι έγινε εκείνη η εντολή για συλλήψεις ακόμη και βουλευτών που θα παραβαίνουν το νόμο; Ο Παππάς τη Χ.Α. δεν παραβίασε το νόμο έξω από το θέατρο;

Τέλος πάντως, το ανησυχητικό είναι ότι έχει χαθεί η μπάλα, έχει εκτεθεί το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Κι αυτό κάνει πολύ κακό στην εικόνα της χώρας αλλά και στην προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να βγάλει τη Ελλάδα από το αδιέξοδο. Διότι αν είναι να βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο και μπούμε στον φασιστικό κόσμο της Χρυσής Αυγής, ίσως είναι καλύτερος ο οικονομικός θάνατος.



Γιατί λέμε όλα αυτά τα… καλά λόγια; Μα γιατί όσα κάνει η Χρυσή Αυγή δεν είναι κουταμάρες για να περνά η ώρα. Έχουν στόχευση. Μοιάζουν με τουρκικά σήριαλ που τα βλέπει όλος ο κόσμος. Γιατί έχουν δράμα, ξύλο, αίμα, βρισιές, υπέρμετρο λαϊκισμό, εθνικοκεντρισμό όσο δεν παίρνει. Επομένως, πόσο μπορεί να διαφέρει ο Παναγιώταρος από τον… Μποράν Αγά; Ποιες διαφορές έχει ο Μιχαλολιάκος από τον Ερντογάν και η Τουρκία από τη Χρυσή Αυγή;

Η μεν πρώτη με ένα σχέδιο ωραιοποίησης έχει «εισβάλλει» στα σπίτια μας, η δε Χρυσή Αυγή με στρατηγικές κινήσεις και με ένα σχέδιο κατασυκοφάντησης όλου του συστήματος ώστε να έρθει αυτή να «καθαρίσει τη βρομιά».

Αν κάποιος θεωρεί ότι είναι ανοησίες και κινήσεις υπερβάλλοντος… φασισμού όσα κάνουν οι Χρυσαυγίτες, γελιέται. Ό,τι γίνεται έχει στόχο την προβολή.

Εδώ και ώρες ασχολούμαστε με το νέο «Ηρώδη», τον Ηλία Παναγιώταρο, που θα πάει έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς να πετάξει έξω τα παιδάκια που έχουν γονείς αλλοδαπούς. Όπως κι όταν θα κλείσει όποιο θέατρο δεν του αρέσει, λες και ξέρει να διαβάζει θεατρικά.

Ασχολούμαστε με τον Κασιδιάρη που έβριζε στη Βουλή και έγραφε τα κατορθώματά του σε βίντεο.

Τρώμε το χρόνο μας με τον αδελφό του Κασιδιάρη, αξιωματικό του ελληνικού στρατού, που απειλεί με όπλα αλλοδαπούς.

Μιλάμε για τον… Καραϊσκάκη, Μπαρμπαρούση, που αν ζούμε ο αληθινός Καραϊσκάκης, θα του έλεγε «πάρε τα… μου και στρίβε».

Ασχολούμαστε με τους Χρυσαυγίτες που ονειρεύονται «ανάσταση» του Κ. Παλαιολόγου ή ακόμη και του Λεωνίδα με τους 300.

Εκεί καταντήσαμε.

Αλλά μήπως όλα αυτά καθοδηγούνται από κάπου; Μήπως βολεύει κάποιους να ασχολούνται οι Έλληνες με τα καμώματα της Χρυσής Αυγής και όχι με τα πραγματικά προβλήματά τους;

antinews.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο πόλεμος πλησιάζει όλο και περισσότερο την Τουρκία





Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στέλνουν ανταποκριτές στα συρο-τουρκικά σύνορα

«Από τις 6 το πρωί, σφυροκοπούν εκείνο το χωριό»
, λέει ένας τούρκος αγρότης στον απεσταλμένο των «New York Times» στη νοτιοδυτική Τουρκία, στα σύνορα με τη Συρία. Στην απέναντι πλευρά του στενού ποταμού Ορόντη, οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Ασαντ πολεμούν με τους αντάρτες. «Φοβόμαστε. Το χωριό μας βρίσκεται δίπλα στα σύνορα», προσθέτει.
 
Τις τελευταίες μέρες, τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης στέλνουν ανταποκριτές στα συρο-τουρκικά σύνορα και η ετυμηγορία όλων είναι ότι ο πόλεμος πλησιάζει όλο και περισσότερο την Τουρκία.  
 
Οι δυο χώρες μοιράζονται σύνορα άνω των 800 χλμ και σε ορισμένα σημεία τα χωριά μοιάζουν να εκτείνονται και στις δυο πλευρές τους. Στην τουρκική πλευρά οι κάτοικοι, ενώ προσπαθούν ακόμη να συνεχίζουν όσο μπορούν κανονικά την καθημερινότητά τους, ζουν με τον φόβο τους τελευταίους 19 μήνες, από τότε που ξέσπασε η εξέγερση στη Συρία. Ο φόβος αυτός όλο και εντείνεται καθώς γίνεται όλο και πιο πιθανό ότι ο πόλεμος θα εξαπλωθεί στην Τουρκία.
 
Η ένταση ανάμεσα στην Τουρκία και την Συρία κορυφώθηκε την Παρασκευή όταν έγινε γνωστό ότι συριακά ελικόπτερα επιτέθηκαν στην πόλη Αζμερίν, τροφοδοτώντας την ανησυχία για μια ακόμη επιδρομή των Σύρων σε τουρκικό έδαφος.
 
Το BBC έστειλε τον ανταποκριτή του στο Ακτσακαλέ, μια άλλη πόλη κοντά στα σύνορα που έχει πληγεί αρκετές φορές από συριακά πυρά. Ο Μουχιτίν Καϊντί μπορεί να δει την Συρία από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Εργαζόταν σε ένα ανταλλακτήριο συναλλάγματος κοντά στα σύνορα, όμως τα σύνορα έκλεισαν, μαζί και το ανταλλακτήριο, και ο Καϊντί έχασε την δουλειά του. Προσπαθεί να καθησυχάσει τα επτά παιδιά του ότι δεν κινδυνεύουν από τον γειτονικό πόλεμο όμως, όπως λέει στον απεσταλμένο του BBC, «κάθε φοράει που κοπανάει μια πόρτα, αναπηδούν. Νομίζουν ότι έγινε έκρηξη. Φοβούνται ακόμη και να βγουν να παίξουν έξω».
 
Λίγο παραπέρα, ένα δρόμο μακριά από τα σύνορα, το σπίτι της οικογένειας Τιμουτσίν φέρει τα σημάδια από την συριακή οβίδα που το έπληξε στις αρχές Οκτωβρίου, σκοτώνοντας πέντε μέλη της οικογένειας. Τα πέντε αυτά θύματα ήταν τα πρώτα, από πλευράς τούρκων αμάχων, του πολέμου στην Συρία.
 
Λόγω των σποραδικών πυρών που ξεφεύγουν από την Συρία, το δημοτικό σχολείο της πόλης παρέμεινε κλειστό επί αρκετές εβδομάδες. Την Τετάρτη οι αρχές αποφάσισαν να το ξανανοίξουν. Απέναντι στον δρόμο είναι παρκαρισμένα δυο τεθωρακισμένα.
 
«Μια περιοδεία σ' αυτή την συνοριακή περιοχή κάνει εμφανή την αυξανόμενη ένταση που επικρατεί», γράφει ο απεσταλμένος των «New York Times».
 
Στην αρχή του πολέμου, η ανησυχία των κατοίκων περιστρεφόταν γύρω από τους χιλιάδες σύρους πρόσφυγε που διέσχιζαν τα σύνορα για να βρουν καταφύγιο στη Τουρκία. Ο αριθμός τους σήμερα ξεπερνά τις 100.000. Ακολούθησαν οι οικονομικές επιπτώσεις από το κλείσιμο των συνόρων, οι ανησυχίες για τις κινήσεις των Κούρδων στην περιοχή και σήμερα πλέον ο φόβος ότι ο πόλεμος θα εξαπλωθεί στην Τουρκία.
 
Η Αγκυρα ανέπτυξε χερσαίες και αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες στραμμένες προς την Συρία και έστειλε F-16 στην περιοχή έτοιμα να πραγματοποιήσουν αεροπορικές επιδρομές αν χρειαστεί.
 
«Η κατάσταση είναι χάλια», λέει ο Μεχμέτ Αλί Μουτάφογλου, επιχειρηματίας στην πόλη Γκαζιαντέπ, που φημίζεται για τα φιστίκια και τα εμπορικά κέντρα της, τα οποία πριν τον πόλεμο επισκέπτονταν ορδές Σύρων με λεωφορεία. «Ο κόσμος στην Κωνσταντινούπολη και στην Αγκυρα δεν γνωρίζει τι συμβαίνει εδώ», λέει _ ένα κοινό παράπονο στα χείλη των περισσότερων κατοίκων της περιοχής.
 
Η περιοχή αυτή είχε ωφεληθεί από τα εμπορικά και πολιτιστικά ανοίγματα προς την Συρία που πραγματοποίησε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σήμερα τα πάντα έχουν αλλάξει.
 
Στο Κιλίς, μια άλλη πόλη κοντά στα σύνορα, οι τιμές των τροφίμων και τα ενοίκια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα ενώ το τοπικό νοσοκομείο είναι γεμάτο από σύρους τραυματίες.
 
Αρχικά η Αγκυρα προσέφερε καταφύγιο στους σύρους αντάρτες με το σκεπτικό ότι θα ανασυγκροτούνταν με ασφάλεια σε τουρκικό έδαφος και θα διέσχιζαν τα σύνορα για να πολεμήσουν. Όμως η στρατηγική αυτή έχει πλέον αποτύχει και ο πόλεμος πλησιάζει όλο και πιο επικίνδυνα την Τουρκία.
 

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

O Σκουρλέτης την Τετάρτη στη Λιβαδειά


Να μην περάσουν τα μέτρα, να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων, να φύγει η κυβέρνηση της καταστροφής.



 Ο ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Βοιωτίας πραγματοποιεί πολιτική εκδήλωση στη Λιβαδειά, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 ώρα 7:30 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας, με ομιλητή τον Πάνο Σκουρλέτη – Εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

 ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τους "έτσουξε" τους γερμανούς...



...η διαδήλωση της Αθήνας...
Σε μια δεύτερη ανάγνωση της επίσκεψης Μέρκελ στην Ελλάδα προχωρούν πολλοί γερμανοί σχολιαστές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα μηνύματα Μέρκελ-Σαμαρά αλλά και μερίδας διαδηλωτών.Μια από αυτές είναι η... Süddeutsche Zeitung του Μονάχου που εστιάζει στους συνδικαλιστές εκείνους που επέλεξαν να ...ντυθούν ναζί και να ανέβουν πάνω σε στρατιωτικό τζίπ!

«Ανόητη μικρή μειοψηφία» είναι ο τίτλος σχολίου στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung που αναφέρεται στη μικρή αυτή ομάδα διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος. Η εφημερίδα σχολιάζει: «Σαφώς και υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που κάνουν παραλληλισμούς μεταξύ του 1941 και του 2012.
Ωστόσο δεν είναι πολλοί και σε καμία περίπτωση δεν είναι ‘'οι’' Έλληνες. Με το να αξιοποιεί κανείς σε έντυπη μορφή, στο διαδίκτυο ή σε συνεντεύξεις τέτοιες γενικεύσεις, τροφοδοτεί το έργο μιας ανόητης, μικρής μειοψηφίας στην Αθήνα που με περιβραχιόνια με αγκυλωτούς σταυρούς βάζει δόλωμα σε γερμανούς πολιτικούς και σχολιαστές.



Και εδώ στη Γερμανία - συνεχίζει - υπάρχουν φαινόμενα που είναι '‘πολύ γερμανικά’', τα οποία όμως δεν αντιπροσωπεύουν ‘'τους’' Γερμανούς. Ούτε οι φόνοι των ναζί του Τσβίκαου είναι τυπικοί για τη Γερμανία, αλλά ούτε και οι ειδήσεις της Bild και οι μεθυσμένοι μεταμφιεσμένοι του Oktoberfest (σσ. γιορτή της Μπύρας στο Μόναχο). Πρόκειται μόνον για ορισμένες γερμανικές πτυχές που προκαλούν ανησυχία, που κάνουν κάποιον να σκεφτεί ή και να χαμογελάσει αμυδρά. Οι προβοκάτορες απλοποιούν, καθώς απλά μηνύματα με σαφή σύμβολα εντείνουν την επίδραση μιας πρόκλησης. Αυτό αξιοποιείται από τον γ.γ.των Χριστιανοκοινωνιστών όσο και από τον Έλληνα αρχηγό της Αριστεράς. Όποιος όμως προσδίδει χαρακτηριστικές ιδιότητες σε λαούς και κατηγοριοποιεί χώρες σε καλές και κακές, δεν έχει μάθει τίποτα από την ιστορία του 20 αιώνα».
Πάντα μια δεύτερη ανάγνωση χρειάζεται!

onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο κοστίζουν οι βόλτες του Τομσεν και της παρεας του?...



 Όσο βρίσκεται η τρόικα στην Ελλάδα, πάει τις βόλτες της κάνει τις διακοπές της και απολαμβάνει τις υπηρεσίες που της έχει διαθέσει το κράτος για να μας συμβουλεύει τι πρέπει να γίνει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», είναι πανάκριβη η... ταρίφα για τον καθένα απ΄το επιτελείο της Τρόικα που ήρθαν στην Ελλάδα για να κόψουν τους μισθούς των “σπάταλων υπαλλήλων” ενώ οι ίδιοι τα γυμναστήρια και οι τσάρκες δίνουν και παίρνουν. Ε να μην πλήττουν τα παιδιά, Μαξίμου- Στουρνάρα- Μαξιμου.

Τόσο ο Φούχτελ όσο και η Task Force του Ράιχενμπαχ θα πλαισιωθούν από επιπλέον προσωπικό που θα ξεπερνά τα 350 άτομα.

Όσο για τις δαπάνες του Δημοσίου στους εκπροσώπους της τρόικας, αυτές υπολογίζονται στα 1,2 εκατ. ευρώ τον μήνα.

Τα γερμανικά «κεφάλια» (Ράιχενμπαχ, Φούχτελ, Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ), πέραν του ότι λαμβάνουν ημερήσιες αποζημιώσεις άνω των 800 ευρώ έκαστος κάθε φορά που πατάνε το πόδι τους στην Αθήνα, πέραν του ότι διαμένουν σε κεντρικά ξενοδοχεία, επιβαρύνουν τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης με πρόσθετα λειτουργικά έξοδα.

Για παράδειγμα, τους έχουν διατεθεί δέκα αυτοκίνητα, πάνω από 30 αστυνομικοί, ενώ κάθε φορά που επισκέπτονται ένα υπουργείο, διατίθενται δυο με τρεις διμοιρίες ΜΑΤ για τη φύλαξη του χώρου στον οποίο βρίσκονται.

Πέραν όμως των χρημάτων που λαμβάνουν από το ελληνικό Δημόσιο, παίρνουν και υψηλές αποζημιώσεις από τις υπηρεσίες τους, καθώς υπολογίζεται ότι ο μηνιαίος μισθός των «κεφαλών» υπερβαίνει αθροιστικά τα 35.000 ευρώ.

Από τη μια ζητούν να στηθούν στη λαιμητόμο εκατομμύρια ελληνικά κεφάλια και από την άλλη πλευρά το παίζουν νταήδες με τις πλάτες άλλων…

paraskhnio.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων



Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων από τη zougla.gr: ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ