Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Καθαρισμός του Λόφιου ποταμού από το Δήμο Αλιάρτου

Συνεχίζεται ο καθαρισμός του Λόφιου Ποταμού, που διασχίζει την πόλη της Αλιάρτου και έχει ξεκινήσει στις 15-10-12,με κατεύθυνση από τον Κηφισό προς την πόλη.
Ο καθαρισμός, ο οποίος αποκαλύπτει ένα όμορφο ποτάμι που ήταν σκεπασμένο από καλάμια, βάτα και μπάζα, γίνεται από τον Δήμο με ίδια μέσα, στα πλαίσια της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης.
Ήδη το μεγαλύτερο μέρος του έχει καθαριστεί και έχει αναδειχτεί η κοίτη του, που πριν δεν φαινόταν...

Τώρα οι  εργασίες γίνονται στο τελευταίο και πιο δύσκολο μέρος, την οδό Κωπαϊδας, που έχει μεγάλη κυκλοφορία, καθώς συνδέει το κέντρο με τον συνοικισμό Ευρυτάνων ενώ  υπάρχει και η  ντοματοβιομηχανία.
Καθαρισμός του Λόφιου ποταμού από το Δήμο Αλιάρτου

Επειδή υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος από τα βαρέα οχήματα που εργάζονται, ο δρόμος κατά την διάρκεια των εργασιών θα παραμένει κλειστός .





Οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν άλλους δρόμους, που οδηγούν στους ίδιους προορισμούς και τους διαβεβαιώνουμε ότι η μικρή ταλαιπωρία που θα υποστούν, θα αποζημιωθεί από τον καθαρισμό και την αποκάλυψη του ποταμού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το μεγαλύτερο και πιο χλιδάτο αεροπλάνο του κόσμου

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το μεγαλύτερο και πιο χλιδάτο αεροπλάνο του κόσμου [ε

Το μεγαλύτερο και πιο πολυτελές αεροσκάφος του πλανήτη, το Airbus A380 της Emirates προσγειώθηκε στις 13:05 την Παρασκευή στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι το μεγαλύτερο και πιο χλιδάτο αεροσκάφος που κυκλοφορεί στους... αιθέρες, καθώς προσφέρει απίστευτες πολυτέλειες, όπως ιδιωτικές καμπίνες, σπα και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.
Αρχικά ανήκε στη Singapore Airlines ενώ στη συνέχεια πέρασε στο στόλο της Emirates.
Οπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Ρίτσαρντ Τζιούσμπερι «Τον Ιούνιο του 1996, η Emirates πραγματοποίησε την πρώτη της πτήση στην Ελλάδα. Δεκαέξι χρόνια αργότερα, παρουσιάζουμε τις πολυβραβευμένες υπηρεσίες του Α380 εκτελώντας την πτήση από Ντουμπάι προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αποδεικνύοντας τη δέσμευσή μας στην Ελλάδα».








Διαβάστε Περισσότερα »

To ..."μαγικό χαρτάκι"


Είχαμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε το κλισέ "μαγικό χαρτάκι" όταν αναφερόμασταν σε περιπτώσεις που η εύρεση εισητηρίων για παραστάσεις,συναυλίες,αθλητικά γεγονότα κλπ ήταν πολύ δύσκολη λόγω της μεγάλης ζήτησης..
Ε,από  φέτος -για τους Θεσσαλονικείς- "μαγικό χαρτάκι" θα μπορούσε να θεωρείται και η παρακάτω πρόσκληση:
Xωρίς αυτή κανείς δεν μπορούσε σήμερα να εισέλεθει στο χώρο του Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου λόγω των πρωτοφανών μέτρων ασφαλείας.
Εκατοντάδες πιστοί έμειναν τελικά έξω απ΄την εκκλησία όπου και υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες προς τους αστυνομικούς που είχαν αναλάβει το ..."face control" στην είσοδο.
Χρόνια πολλά...
Διαβάστε Περισσότερα »

Aυτά είναι τα επαγγέλματα που αντέχουν στην κρίση και προσφέρουν ακόμη θέσεις εργασίας

Aυτά είναι τα επαγγέλματα που αντέχουν στην κρίση και προσφέρουν ακόμη θέσεις ερ

Τους επαγγελματικούς κλάδους που παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, την ύφεση και την ανεργία ακόμη... αντιστέκονται και προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης καταγράφει η νέα τριμηνιαία έκθεση των Οικονομικών Εξελίξεων του ΚΕΠΕ.
Οπως προκύπτει από την Εκθεση του ΚΕΠΕ προς το παρόν δείχνουν ακόμη να αντέχουν τα επαγγέλματα υψηλής κατάρτισης αλλά και οι αγροτοεργάτες, οι πλανόδιοι πωλητές και οι οικιακοί βοηθοί.
Οι κλάδοι που κατέγραψαν αύξηση της απασχόλησης και μετά το 2008 που ξεκίνησε η κρίση (στοιχεία έως το τέλος του 2010 είναι):
• Φυσικοί, μαθηματικοί, βιολόγοι, κλπ κυρίως σε κλάδους υπηρεσιών όπως δραστηριότητες ανθρώπινης υγείας – μέριμνας. Αύξηση απασχόλησης κατά 7% μετά το 2008.
• Επιστήμονες με αύξηση 3%.
• Αρχιτέκτονες μηχανικοί κυρίως σε χρηματοοικονομικές δραστηριότητες, κατασκευές και άλλες εταιρείες (0,6%).
• Βιολόγοι, γεωπόνοι με 1,2%
• Εκπαιδευτικοί με αύξηση 1,8%
• Ειδικευμένοι πωλητές (πχ χρηματιστές) με 0,8%
• Ανειδίκευτοι εργάτες και αλιεργάτες με 32,7%
• Λογιστές και στελέχη επιχειρήσεων (0,3)
• Πλανόδιοι πωλητές και οικιακοί βοηθοί με 4,8% αύξηση.
• Νομικά επαγγέλματα με 1,4%
• Οδηγοί μέσων μεταφοράς (2,4%).
• Τεχνικοί συντήρησης οχημάτων (0,3%).
• Γεωργοί ειδικευμένοι στην καλλιέργεια δέντρων (αύξηση 10% της απασχόλησης ενώ μεγάλη πτώση παρατηρείται σε γεωργούς με ετήσιες καλλιέργειες).
• Τεχνίτες επεξεργασίας ξύλου (0,4%).
• Χύτες και συγκολλητές (1%).
• Ειδικευμένοι πτηνοτρόφοι και κτηνοτρόφοι (9,7%)
και
• Γεωργοί πολυκαλλιεργητές με 7% άνοδο της απασχόλησης μετά το 2008.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο

Επιδεινώνεται ο καιρός από το Σάββατο καθώς αναμένονται βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι.
Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εφιστά την προσοχή των πολιτών. Συγκεκριμένα από το Σάββατο αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο βόρειο Ιόνιο στην Ήπειρο και στην δυτική Στερεά Ελλάδα. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό στο νότιο Ιόνιο, την δυτική Πελοπόννησο, ενώ από το βράδυ τα φαινόμενα θα γίνουν εμφανή και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Κυριακή καθώς αναμένονται σε όλη την χώρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί στο Αιγαίο και θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.
Από Δευτέρα αναμένεται ύφεση, ωστόσο οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα συνεχίσουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν σταδιακά από την Τρίτη.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Επιγραφές» made in Greece

Έγραψαν για να μας κουφάνουν


















Διαβάστε Περισσότερα »

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !

Ένα μικρό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια απο την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης


Διαβάστε Περισσότερα »

O Δήμος Λεβαδεών απαντά στον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς σχετικά με την εμποροπανήγυρη


pazari

Με αφορμή επιστολή που έλαβε ο Δήμος Λεβαδέων από τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς σχετικά με τη διοργάνωση της εμποροπανήγυρης από το Δήμο Λεβαδέων κατά το χρονικό διάστημα 28 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου 2012, επιθυμούμε να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι ο Δήμος Λεβαδέων για την προστασία των καταναλωτών που θα επισκεφθούν την εμποροπανήγυρη, αλλά και των εμπόρων της περιοχής μας απαιτεί από τους συμμετέχοντες εμπόρους στην εμποροπανήγυρη, για να τους παρασχεθεί η σχετική άδεια ενοικίασης χώρου, να προσκομίζουν στο Δήμο τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Τελευταίο εκκαθαριστικό
2. Φωτοτυπία του θεωρημένου βιβλίου της ταμειακής μηχανής που θα χρησιμοποιηθεί στην εμποροπανήγυρη
3. Άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου
4. Έναρξη δραστηριότητας από την Εφορία
5. Βιβλιάριο υγείας για παραπήγματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
6. Υπεύθυνη δήλωση για προμήθεια πυροσβεστήρα 6 κιλών σκόνης για κάθε μισθωτή χώρου καθώς και ότι αποδέχονται τους όρους της κανονιστικής απόφασης του Δήμου
Επιπλέον για τους αλλοδαπούς εμπόρους που επιθυμούν να μισθώσουν χώρο στην εμποροπανήγυρη εκτός των παραπάνω, απαιτείται:
1. Φωτοαντίγραφο διαβατηρίου
2. Φωτοαντίγραφο άδειας διαμονής για ανεξάρτητη εργασία
Παρακαλούμε όλους τους επισκέπτες της εμποροπανήγυρης σε περίπτωση που διαπιστώσουν οποιαδήποτε παρανομία από συμμετέχοντες εμπόρους στην εμποροπανήγυρη που θίγει το νόμιμο εμπόριο να μας το καταγγείλουν για να προβούμε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες.
Επίσης, σημειώνουμε ότι καθόλη τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης η Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας θα προβαίνει σε ελέγχους για την τήρηση της νομιμότητας. 

Διαβάστε Περισσότερα »

«Έχω βάλει τα πάντα για πούλημα. Ψάχνω για δουλειά», εξομολογείται ο Χρήστος Ιακώβου


Οικονομικά κατεστραμμένος δήλωσε ότι είναι ο πρώην προπονητής της Εθνικής ομάδας Άρσης βαρών, Χρήστος Ιακώβου, στην εκπομπή Αυτοψία του Αντώνη Σρόϊτερ. Εκεί που αποκάλυψε ότι προσπαθεί να πουλήσει το σπίτι του και ότι ψάχνει για δουλειά.
«Έβαλα για πούλημα τα πάντα! Το όνειρο ζωής μου, το σπίτι μου το έβαλα για πούλημα, αλλά δεν μπορώ να το πουλήσω. Ούτε να το "σκοτώσω" δεν μπορώ». Αυτό δήλωσε ο πολυνίκης προπονητής στην εκπομπή Αυτοψία.
Εκεί που μίλησε διεξοδικά για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε μετά την αποχώρησή του από τον χώρο της άρσης βαρών. Ξεκινώντας με τις οικοδομικές κατασκευές (όπου, λόγω κρίσης, δεν κατάφερε να πουλήσει ούτε ένα διαμέρισμα) και συνεχίζοντας με το ψητοπωλείο που άνοιξε το 2009 στη Νέα Σμύρνη και έβαλε λουκέτο δυο χρόνια αργότερα.
Συγκεκριμένα για την εμπειρία αυτή, ο Ιακώβου δήλωσε «Ένιωσα πολύ άσχημα. Χάνεις ένα κομμάτι σου! Πονάς! Όταν έκλεισε το εστιατόριο, ήμουν άρρωστος. Όταν απέλυσα τον κόσμο, ένιωσα άσχημα».
Αυτή την στιγμή ο Χρήστος Ιακώβου δήλωσε πως ψάχνει για δουλειά και ότι προσπαθεί να ασχοληθεί με το εμπόριο.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Ανάπλαση – Ενοποίηση δικτύου πεζοδρόμων στη Λιβαδειά

Υπογράφεται  από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η νέα απόφαση ένταξης για τη χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007 - 2013» του έργου: «Ανάπλαση – Ενοποίηση δικτύου πεζοδρόμων (πεζόδρομος οδού Καλλιαγκάκη, οδού Μπουφίδου, χώρος πρώην ΚΤΕΛ και πεζοδρόμια οδού Σπυρίδωνος)», συνολικού προϋπολογισμού 1.169.170,92 €.
Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην ανάπλαση των δημοτικών οδών Μπουφίδου,  Καλλιαγκάκη, του χώρου των πρώην ΚΤΕΛ και των πεζοδρομίων της οδού Σπυρίδωνος. Περιλαμβάνει την ανάπλαση της οδού Καλλιαγκάκη από την οδό Γεωργαντά έως και την πλατεία Εθν. Αντίστασης σε μήκος 90μ. στη συνέχεια την ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου (πρώην ΚΤΕΛ), την ανάπλαση της οδού Μπουφίδου από την Πλ. Εθν.Αντίστασης έως την Πλ.Λουκά Μέγα σε μήκος 200μ. και την ανακατασκευή διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της οδού Σπυρίδωνος. Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν περιλαμβάνουν αποξήλωση των στοιχείων της σημερινής διαμόρφωσης, εκσκαφές υποδομών όπου απαιτείται και επίστρωση με νέα υλικά στους χώρους κίνησης πεζών και οδηγό όδευσης τυφλών, υποδομή ηλεκτροφωτισμού, δικτύου απορροής ομβρίων, ενίσχυση του πρασίνου όπου απαιτείται και τοποθέτηση νέου εξοπλισμού (φωτιστικά, καθιστικά, προστασία δένδρων, κάδοι).
Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε: «Εξασφαλίζουμε χρηματοδότηση 1.169.170,92 € για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου ανάπλασης – ενοποίησης δικτύου πεζοδρόμων, συνολικής έκτασης 4.300 τετρ. μέτρων στην πόλη της Λιβαδειάς», ενώ τόνισε: «Ολοκληρώνουμε με ταχείς ρυθμούς την αξιολόγηση των προτάσεων των Δήμων και εντάσσουμε έργα αναπλάσεων, με τα οποία στοχεύουμε σε σημαντική αναβάθμιση της αισθητικής και της λειτουργικότητας των αστικών κέντρων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».



Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: «Ψαλίδι» και στα επιδόματα ανεργίας



Περισσότερο αυστηρά γίνονται τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας αλλά και για τον καθορισμό του ύψους των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα από τον ΟΑΕΔ.

Οι αλλαγές αυτές -που αγγίζουν κυρίως τους εποχικά επιδοτούμενους- προβλέπονται, σύμφωνα με το «Έθνος», στον νόμο 3986/2011 και σε εγκύκλιο του Οργανισμού αναφέρονται τα εξής:

-Από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 450. Δηλαδή για τον τελικό καθορισμό της διάρκειας επιδότησης λαμβάνεται υπόψη και το τι είχε εισπράξει ο άνεργος από το 2009 και μετά.

-Από 1η Ιανουαρίου 2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 400.

Ενδεικτικά αναφέρονται δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

- Η επιδότηση αρχίζει από τις 3 Ιανουαρίου 2013 και βάσει των ημερών ασφάλισης που συγκεντρώνει ο άνεργος το συγκεκριμένο διάστημα δικαιούται 12μηνη επιδότηση. Δηλαδή θα πρέπει να πάρει 300 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.

Για τον συγκεκριμένο ασφαλισμένο ελέγχεται πόσα ημερήσια επιδόματα ανεργίας χορηγήθηκαν από τις 3 Ιανουαρίου 2009 μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2013. Σε περίπτωση που έχει πάρει 210 ημερήσια επιδόματα, ο αριθμός αυτός αφαιρείται από το 450 που είναι το νέο όριο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει επιδότηση για 240 ημερήσια επιδόματα ανεργίας αντί για 300 που θα είχαν εγκριθεί σύμφωνα με τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις που συγκέντρωσε το συγκεκριμένο διάστημα.

- Η επιδότηση αρχίζει από τις 3 Ιανουαρίου 2013 και βάσει των ημερών ασφάλισης που συγκεντρώνει ο άνεργος το συγκεκριμένο διάστημα δικαιούται 12μηνη επιδότηση (300 ημερήσια επιδόματα ανεργίας).

Για τον συγκεκριμένο ασφαλισμένο ελέγχεται πόσα ημερήσια επιδόματα ανεργίας χορηγήθηκαν από τις 3 Ιανουαρίου 2009 μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2013. Σε περίπτωση που έχει πάρει 400 ημερήσια επιδόματα, ο αριθμός αυτός αφαιρείται από το 450 που είναι το νέο όριο. Δηλαδή θα περιοριστεί σε 10 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (αντί για 300).

Όσον αφορά τα δώρα προβλέπονται τα εξής:

- Οικονομική ενίσχυση Πάσχα. Οι άνεργοι θα πρέπει να παραμένουν επιδοτούμενοι μέχρι τις 30 Απριλίου για να λάβουν ολόκληρο το ποσό της ενίσχυσης, δηλαδή 12.5 ημερήσια επιδόματα (μέχρι τώρα έπρεπε να είναι επιδοτούμενοι μέχρι 30 Μαρτίου).

- Οικονομική ενίσχυση Χριστουγέννων. Για κάθε μήνα επιδότησης από 1ης Μαΐου κάθε έτους η οικονομική ενίσχυση αντιστοιχεί σε 3 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (αντί για 6). Επιπλέον για να χορηγηθεί ολόκληρο το ποσό που αντιστοιχεί σε έναν μήνα επιδότησης θα πρέπει οι ασφαλισμένοι να είναι επιδοτούμενοι από 1η Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου (και δεν αρκεί πλέον τετράμηνη επιδότηση).

Για παράδειγμα ασφαλισμένος που επιδοτείται από 1η Ιουλίου μέχρι 31 Οκτωβρίου με τον παλαιό τρόπο υπολογισμού του δώρου θα έπαιρνε 25 ημερήσια επιδόματα ανεργίας. Με τη νέα ρύθμιση θα λάβει ως δώρο Χριστουγέννων 12 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ: ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ



Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί από την Β΄ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας για ναρκωτικά στην Θήβα
 Συνελήφθησαν,χθες (25-10-2012) το βράδυστην Θήβα, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας,τρεις (3) αλλοδαποί, εκ των οποίων δύο υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 24 και 22 ετών και ένας 26χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, πώλησης και αγοράς ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί χθες περίπου στις 22:00΄ το βράδυ, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν στην 3η χ/θ της επαρχιακής οδού Θηβών – Μουρικίου, πλησίον της σιδηροδρομικής γραμμής, τον 26χρονο να κινείται ύποπτα και άμεσα τον έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.
Όπως διαπίστωσαν, ο 26χρονος συναντήθηκε λίγο αργότερα με τους δύο υπηκόους Αφγανιστάν, από τους οποίους προμηθεύτηκε ναρκωτικά έναντι χρηματικού αντιτίμου.
Οι αστυνομικοί μετά από δυναμική επέμβαση, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους τρεις δράστες, ενώ σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή των δύο Αφγανών και κατασχέθηκαν:
·         Δέκα (10) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, έτοιμες προς πώληση, που περιείχαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (46) γραμμαρίων.
·         Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
·         Το χρηματικό ποσό των (65) ευρώ, που μόλις είχαν λάβει από τον 26χρονο, προκειμένου να του προμηθεύσουν ναρκωτικές ουσίες.
Επιπλέον στην κατοχή του 26χρονουβρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (10) γραμμαρίων.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλήτης: Ο πολιούχος της Θεσσαλονίκης

Σήμερα η πόλη της Θεσσαλονίκης, φοράει τα καλά της για να τιμήσει τον Πολιούχο της και έναν από τους μεγαλύτερους Άγιους της Χριστιανικής πίστης, τον Άγιο Δημήτριο. 

Παραθέτοντας λίγα πράγματα για τον Άγιο Δημήτριο, δράττομαι της ευκαιρίας να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όσες και όσους γιορτάζουν.

Ο άγιος μεγαλομάρτυρας Δημήτριος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και...

έζησε κατά τους χρόνους του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού και του Τετράρχη Γαλερίου Μαξιμιανού (284-305μ.Χ), εποχή κατά την οποία έγινε φοβερός διωγμός κατά των χριστιανών. 

Ήταν επιφανέστατο μέλος της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, Δούκας της πόλης και Στρατηγός όλης της Θεσσαλίας.

Ο Δημήτριος που κατάγονταν από ευσεβή οικογένεια, δε φοβήθηκε από τα διατάγματα των αυτοκρατόρων και συνέχισε να κηρύττει τον ευαγγελικό λόγο, οδηγώντας στην πίστη πολλούς ειδωλολάτρες. 

Όταν ο Μαξιμιανός έμαθε για την χριστιανική δράση του Δημητρίου διέταξε να συλληφθεί και να οδηγηθεί μπροστά του.

Ο Δημήτριος δε δίστασε να ομολογήσει τη χριστιανική του πίστη, παρόλο που γνώριζε τα φρικτά βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονταν οι χριστιανοί. 

Αρχικά φυλακίστηκε σε ένα τόπο ακάθαρτο, σ' ένα παλαιό λουτρό στα υπογεια του οποίου χύνονταν ακάθαρτα περιττώματα. 

Στο βρωμερό αυτό τόπο ο άγιος παρέμεινε στερημένος τη συναναστροφή των ανθρώπων, αλλά παρηγορούμενος από το Θεό.

Αυτό τον καιρό διεξάγονταν αθλητικοί αγώνες στη Θεσσαλονίκη προς τιμή του αυτοκράτορα, ένας από τους συμμετέχοντες, ανθρωπος του Μαξιμιανού, που ονομάζονταν Λυαίος, κόμπαζε πως ήταν ανίκητος και παράλληλα χλέβαζε τους χριστιανούς καλώντας τους να αναμετρηθούν μαζί του.

Ένας νεαρός στρατιώτης και κρυφός μαθητής του Δημητρίου, που ονομάζονταν Νέστορας επισκέφθηκε το Δημήτριο στη φυλακή και του ζήτησε να προσευχηθεί για να τον βοηθήσει ο Κύριος μας να αντιμετωπίσει τον Λυαίο, έναν γιγαντόσωμο άντρα. 

Ο άγιος αφού προσευχήθηκε και του είπε: "Ύπαγε και τον Λυαίο θα νικήσεις και υπέρ Χριστού θα μαρτυρήσεις".

Ο Νέστωρας τότε παρουσιάστηκε στο στάδιο και ζήτησε να αναμετρηθεί με τον φοβερό Λυαίο. Μάταια προσπάθησαν να τον μεταπείσουν. 

Όταν ο Τετράρχης είδε πως δεν τον άκουε τον άφησε να αντιμετωπίσει τον γιγαντόσωμο Λυαίο. 

Αυτός πλησίασε τον Λυαίο και φωνάζοντας "Ο Θεός του Δημητρίου βοήθει μοι" του κατάφερε ένα φοβερό χτύπημα με το σπαθί στη καρδία και αυτός αμέσως σωριάστηκε νεκρός.

Ο Μαξιμιανός αφού πληροφορήθηκε τα γεγονότα θεώρησε υπεύθυνο τον Δημήτριο και διέταξε να τους σκοτώσουν και τους δύο αμέσως. 

Έτσι ο άγιος Νέστωρας αποκεφαλίστηκε έξω από τη λεγόμενη Χρυσή Πύλη. 

Ο Δημήτριος που βρίσκονταν ακόμα στο λουτρό φυλακισμένος μόλις είδε τους στρατιώτες να έρχονται σήκωσε το δεξί του χέρι και οι στρατιώτες τον λόγχευσαν στην πλευρά, έτσι έμοιασε στον Κύριο μας, τον γλυκύτατο Ιησού που και αυτός είχε λογχευθεί στην πλευρά, ύστερα οι στρατιώτες των λόγχευσαν σε όλο του το σώμα. 

Έτσι τελειώθηκε ο άγιος Δημήτριος δεχόμενος το μαρτυρικό στεφάνι.

Κάποιοι ευλαβείς χριστιανοί ήρθαν κρυφά και ένταφίασαν το σώμα του αγίου στον ίδιο τον τόπο του μαρτυρίου, στο βρωμερό λουτρό που έμμελε πλέον να γίνει ιατρείο ψυχών και σωμάτων. 

Κάποιος μάλιστα φίλος του αγίου που ονομάζονταν Λούπος και ήταν παρόν την ώρα του μαρτυρίου όταν έφυγαν οι στρατιώτες, πήγε γρήγορα και έβγαλε το δαχτυλίδι και το πανωφόρι του αγίου και τα έβαψε στο αίματου. 

Με αυτά ενεργούσε πολλά θαύματα: αρρώστους ιάτρευε, δαιμονισμένους θεράπευε. Ο Μαξιμιανός μόλις έμαθε αυτά έστειλε στρατιώτες και τον αποκεφάλισαν σε κάποιον τόπο ονομαζόμενο Τριβουνάλιο

ο Άγιος Δημήτριος δεν εγκατέλειψε ποτέ την πόλη του

Ο Άγιος Δημήτριος δεν εγκατέλειψε ποτέ την πόλη του. 

Και μάλιστα, όταν ο Ιουστινιανός έστειλε στη Θεσσαλονίκη ανθρώπους για να πάρουν το λείψα­νο του Δημητρίου στην Κωνσταντινούπολη, φλόγα πετάχτηκε από τον τάφο και φωνή μεγάλη ακούστηκε: "Μη σκάψετε παρακάτω!" 

Κι οι απεσταλμένοι έφυγαν κι άφησαν το τίμιο λείψανο του Μυροβλύτη να προστατεύει την πόλη.

Ή αλήθεια είναι ότι αυτή η πλούσια πόλη της βυζαντινής αυτοκρατορίας κιν­δύνεψε πολλές φορές από Βάρβαρους εχθρούς. 

Γιατί όποιος σκόπευε να επιτεθεί στην Κωνσταντινούπολη έπρεπε πρώτα να πατήσει τη Θεσσαλονίκη. 

Τρεις φορές έκανε το θαύμα του ό άγιος Δημήτριος και υπερασπίστηκε τα τείχη και το λιμάνι της πόλης.

Έτσι έγινε όταν πολιόρκησαν τη Θεσσαλονίκη οι Άβαροι. 

Οι πολιορκητές, σύμφωνα με την πολεμική τέχνη της εποχής, κατασκεύασαν έναν ψηλό πολιορκητικό ξύλινο πύργο και τον έστησαν απέναντι από τα τείχη. 

Από εκεί έριχναν με καταπέλτες ογκόλιθους και γκρέμιζαν τους προμαχώνες. 

Ό Άγιος πρόσταξε τότε τους υπερασπιστές της πόλης να ανέβουν στα ψηλότερα σημεία του φρου­ρίου και να περιμένουν το σύνθημα του. Και φάνηκε λευκή οπτασία πάνοπλου πολεμιστή να ρίχνει μια πέτρα στα μηχανήματα των Αβάρων και να τα κατα­στρέφει. 

Βροχή έπεφταν οι πέτρες από τα τείχη της πόλης και σκόρπιζαν το θά­νατο στους Αβάρους. Ωστόσο παραξενεύτηκαν οι Βάρβαροι πού τόσο μικρές πέτρες είχαν τόσο μεγάλη δύναμη. 

Κάποιοι πιο θαρραλέοι άπ' αυτούς έσκυψαν και μάζεψαν από κάτω τις πέτρες. Τι να δουν! Οι πέτρες είχαν πάνω τους χαραγμένα γράμματα πού έλεγαν: "Δημήτριος". 

Και τότε κατάλαβαν ότι η πόλη ήταν απόρθητη γιατί είχε άγιο προστάτη κι έλυσαν την πολιορκία.


Ακόμη και στις μέρες μας η παρουσία του Αγίου στην πόλη είναι ζωντανή. 

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, πού η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Τούρκους το 1913, συνέπεσε με τη γιορτή του Αγίου στις 26 Οκτωβρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΑΙ!!! Είναι η Σμαράγδα Καρύδη! [ΦΩΤΟ]


Αποθεωτικά σέξι -και ευλύγιστη- αποδεικνύεται η Σμαράγδα Καρύδη, όπως φαίνεται από τις εικόνες που την δείχνουν να...

 προβάρει τις ερωτικές της σκηνές με παρτενέρ τον Θεοχάρη Ιωαννίδη για τις ανάγκες του μιούζικαλ στο οποίο πρωταγωνιστεί.
Η Σμαράγδα Καρύδη επιβεβαιώνει όσους την θεωρούν από τις ελάχιστες Ελληνίδες ηθοποιούς που μπορούν να είναι ταυτόχρονα σέξι και αστείες με τον ρόλο της στο πολυαναμενόμενο μιούζικαλ Chicago το οποίο κάνει πρεμιέρα στις 27 Οκτωβρίου στο θέατρο Παλλάς.



Οι πρώτες φωτογραφίες από τις πρόβες την δείχνουν σε μια σειρά εντυπωσιακών «γυμναστικών επιδείξεων» με παρτενέρ τον Θεοχάρη Ιωαννίδη.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

Προκήρυξη πρόσληψης στον Παιδικό σταθμό Αλιάρτου - 2 μηνη σύμβαση
πατήστε στην εικόνα
Διαβάστε Περισσότερα »

Μητέρα ετών...61. Έφερε στη ζωή δίδυμα

Μια 61χρονη γυναίκα από τη Βραζιλία έφερε στη ζωή δίδυμα, δημοσίευσε την Πέμπτη η βραζιλιάνικη ιστοσελίδα ειδήσεων, G1
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα μωρά, τα οποία πρόκειται να πάρουν τα ονόματα Σοφία και Ρομπέρτο, γεννήθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης σε κλινική της πόλης Σάντος, λίγα χιλιόμετρα μακρυά από Σάο Πάολο.
Τα δίδυμα γεννήθηκαν πρόωρα, στις 31 εβδομάδες κύησης, ενώ το βάρος τους δεν ξεπερνούσε τα 900 γραμμάρια το καθένα. Σύμφωνα με το G1, κανένα από τα δύο μωρά δεν διατρέχει κίνδυνο.
Ο γυναικολόγος που έφερε στη ζωή τα δίδυμα δήλωσε ότι η μητέρα, η Αντονία Λετίσια Άστι 61 ετών και ο σύζυγός της 55 ετών, είχαν προσπαθήσει παλαιότερα τρεις φορές να κάνουν παιδιά μέσω τεχνητής γονιμοποίησης, είχαν όμως απογοητευτεί. Αυτή τη φορά, κατέφυγαν στη γονιμοποίηση με σπέρμα που είχε καταψυχθεί.
"Είμαι πολύ χαρούμενη. Επιτέλους μπορώ να ζήσω το όνειρο της μητρότητας. Ευχαριστώ τον Θεό και τον γιατρό μου", δήλωσε συγκινημένη η γυναίκα, η οποία δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η ηλικία της δεν θα σταθεί εμπόδιο στην ανατροφή των διδύμων.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΙΝΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ.. ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣΤΗΣΕ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΔΡΑΠΕΤΗ!.




H «Σάντρα Μπούλοκ» της ΕΛ.ΑΣ.που βράβευσε ο Δένδιας


Είναι μόλις 23 ετών, κόρη αστυνομικού των ΕΚΑΜ, υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και πρωταγωνίστησε στην κινηματογραφική σύλληψη επικίνδυνου Αλβανού δραπέτη, οπλισμένου με καλάσνικοφ, στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου. Για την επιτυχία της αυτή δέχτηκε, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, τα συγχαρητήρια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια. Την ώρα που τα περισσότερα κορίτσια της ηλικίας της σπουδάζουν ή ψάχνουν για δουλειά, η 23χρονη Σέβη, καβάλα σε μια μηχανή μαζί με άλλους συναδέλφους της, κυνηγάν κακοποιούς. Αν και πολύ νέα στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ., έχει πάρει μέρος σε επικίνδυνες αποστολές. Η νεαρή ψηλή κοκκινομάλλα, που οι συνάδελφοί της αποκαλούν «Σάντρα Μπούλοκ» λόγω της ομοιότητάς της με τη γνωστή ηθοποιό, τις ελεύθερες ώρες της κάνει κικ μπόξινγκ, βόλτες με τη μηχανή της και χαλαρώνει διαβάζοντας αστυνομικά βιβλία.

 Η αστυνομικός μιλάει στο «ΘΕΜΑ» και περιγράφει πώς ενώ περιπολούσε στην Πατησίων βρέθηκε ακροβολισμένη στα χωράφια του Κόκκινου Μύλου κυνηγώντας τον Αλβανό κακοποιό. «Μας είχε δώσει το κέντρο μια πληροφορία ότι στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου είχαν μπει τρία άτομα με καλάσνικοφ. Ετσι, πήγαμε για να ενισχύσουμε την ομάδα της Φιλαδέλφειας.



Βρισκόμασταν στην πλαϊνή πόρτα του νεκροταφείου και με το που κατεβήκαμε από τις μηχανές, πριν προλάβουμε ακόμα να πάρουμε κάλυψη, ακούσαμε τους πυροβολισμούς από τα καλάσνικοφ», λέει η νεαρή αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και συνεχίζει: «Είδαμε ότι ήταν στο νεκροταφείο, πέσαμε στα χορτάρια και μετά, εφόσον δεν ακούσαμε άλλους πυροβολισμούς, ακροβολιστήκαμε σε κτίρια και ταράτσες για να έχουμε καλύτερη οπτική επαφή. Περιμέναμε μέσα σε χαντάκια και θάμνους και λίγη ώρα αργότερα, όταν βγήκε ο δραπέτης, τον συλλάβαμε. Τον έπιασε η ομάδα μου και λίγο αργότερα τον επόμενο τον συνέλαβε η ΕΚΑΜ. Εμείς πιάσαμε τον πρώτο τον Αλβανό δραπέτη με τις χειροπέδες, από τα Τρίκαλα».

 Από τα ΜΑΤ στη ΔΙ.ΑΣ. 

 Η εποχή που τα κορίτσια, ιδιαίτερα σε ανδροκρατούμενες υπηρεσίες όπως τα ΜΑΤ ή η ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ήταν ελάχιστα και ασχολούνταν κυρίως με δουλειές γραφείου και τυπικές διεκπεραιώσεις ανήκει πλέον στο παρελθόν.
Οι σύγχρονες ανάγκες, η ποιοτική αναβάθμιση του εγκλήματος, αλλά και η συμμετοχή πολλών γυναικών σε ηγετικά πόστα σε συμμορίες και κυκλώματα έκαναν επιτακτική ανάγκη τη χρησιμοποίηση γυναικών αστυνομικών σε ρόλους-κλειδιά.
Ετσι, η 23χρονη που κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, μόλις αποφοίτησε από τη Σχολή Αστυφυλάκων του Διδυμοτείχου ξεκίνησε την καριέρα της από τα ΜΑΤ. «Υπηρέτησα στα ΜΑΤ στην Αθήνα για περίπου έξι μήνες. Δεν έχω κάνει ακόμα σε γραφείο. Δεν θέλω. Στη συγκεκριμένη υπηρεσία δεν υπήρχαν γυναίκες όταν πήγα. Ημουν η μόνη.

Και κάποιες που πέρασαν ήταν στα γραφεία. Εγώ ήμουν στον δρόμο με ασπίδα. Απλώς όταν ήμουν στον δρόμο μάζευα τα μαλλιά μου και δεν φαινόμουν», εξηγεί. Οσο για την επιλογή της να γίνει αστυνομικός, δεν ήταν τυχαία και οι λόγοι δεν ήταν βιοποριστικοί. Απεναντίας ήταν όνειρό της: «Από μικρή ήθελα να γίνω αστυνομικός. Αυτό ήταν το όνειρό μου. Ο πατέρας μου ήταν στην ΕΚΑΜ, συνάδελφος, συνταξιούχος τώρα. Δεν μου έλεγε ποτέ να πάω στην Αστυνομία. Μου είχε περάσει υποσυνείδητα αυτό και ήταν το όνειρό μου. Δεν έβαλα κάτι άλλο στο μηχανογραφικό. Αξιωματικών και αστυφυλάκων έβαλα και πέρασα αστυφυλάκων».





 Η ίδια κυκλοφορεί με μηχανή, ωστόσο, όπως τονίζει, όταν είναι σε υπηρεσία δυσκολεύεται ως συνοδηγός καθώς δεν έχει ακόμη συνηθίσει: «Μπορώ να οδηγήσω υπηρεσιακή μοτοσικλέτα, όμως ομολογώ ότι στο δικάβαλο δεν είναι καθόλου εύκολο».

 Η νεαρή αστυνομικός αναφερόμενη στην εγκληματικότητα και τα άγρια σκηνικά που διαδραματίζονται καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας συμβουλεύει τους πολίτες να προσέχουν ιδιαίτερα, να δείχνουν εμπιστοσύνη στην Αστυνομία και όταν διαπιστώνουν κάτι ύποπτο να καλούν την Αμεση Δράση. «Πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ και ιδίως -αυτό που δεν περίμενα και το βλέπω τον τελευταίο καιρό- οι ηλικιωμένοι, απέναντι στους οποίους οι δράστες είναι εξαιρετικά βάναυσοι. Τους χτυπούν και έχω δει ηλικιωμένους ανθρώπους ματωμένους μετά από επιθέσεις... Αυτοί οι άνθρωποι, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι, πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ. Ο πολίτης όταν βλέπει κάτι ύποπτο πρέπει να μας καλεί. Υπάρχουν πολλά περιστατικά που έχουν εξελιχθεί σε συλλήψεις χάρη στη βοήθεια πολιτών που ειδοποίησαν το 100». www.tragiko.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Επείγουσα εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών προαναγγέλλει μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Επείγουσα εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών προαναγγέλλει μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Το υπουργείο Εσωτερικών ζητά με εγκύκλιο από όλους τους φορείς, τα υπουργεία και τους οργανισμούς του Δημοσίου να το ενημερώσουν για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων που εκδικάστηκαν και εκκρεμούν πειθαρχικά για την τελευταία πενταετία, δηλαδή από το 2008 έως το 2012.
Η κίνηση αυτή στην οποία θα προχωρήσει σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης εντάσσεται στη λογική απόλυσης των επίορκων δημοσίων υπάλλήλων προκειμένου να δοθεί το πολιτικό μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε τομές στην οργάνωση και διοίκηση του κράτους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα για σήμερα, Παρασκευή με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά και τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι στα δυτικά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Στην Αττική γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις από το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου
Στην Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες και αραιές νεφώσεις από το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, επίσης αίθριος θα είναι ο καιρός, αλλά τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Από το βράδυ και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν σταδιακά αραιές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά από το μεσημέρι θα αυξηθούν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο όμως θα είναι χαμηλότερη και θα κυμαίνεται από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και από βράδυ θα αναπτυχθούν σταδιακά αραιές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νότια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα νότια , ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε κίνδυνο 20.000 τραπεζικοί υπάλληλοι



Οι συγχωνεύσεις φέρνουν μειώσεις θέσεων εργασίας

Σε κίνδυνο η εργασία για 20.000 τραπεζοϋπαλλήλους, σε σύνολο 56.000 που εργάζονται σήμερα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ελλήνων τραπεζιτών, με την ολοκλήρωση των νομικών συγχωνεύσεων οι διοικήσεις των συστημικών τραπεζών θα κληθούν να συρρικνώσουν το νέο δίκτυο που θα προκύψει από τη συνένωση των τραπεζών, ενώ σταδιακά -και σε βάθος διετίας- θα απομακρύνουν και το «πλεονάζον» εργατικό δυναμικό.

Στόχος των νέων σχημάτων είναι να συμπιέσουν το λειτουργικό κόστος στο ελάχιστο δυνατό.

Όπως αναφέρει το Έθνος, το 2015 εκτιμάται ότι θα έχουν αποχωρήσει από τις τράπεζες 20.000 άτομα, είτε με προγράμματα εθελουσίας εξόδου ή συνταξιοδότησης είτε λόγω απόλυσης.

Ήδη μετά τις πρώτες κινήσεις των τραπεζών έχουν κλείσει μέσα στους τελευταίους 12 μήνες περίπου 190 υποκαταστήματα και αναμένεται να κλείσουν, βάσει των σχεδίων που υπάρχουν, άλλα 450 μέσα στον επόμενο χρόνο.

Επί της ουσίας βρίσκονται σε κίνδυνο οι θέσεις του 1/3 του συνόλου των υπαλλήλων.

Σήμερα υπηρετούν σε τράπεζες 56.000 υπάλληλοι. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια όλα δείχνουν πως οι θέσεις εργασίας θα πέσουν κάτω από τις 40.000.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα επτά σημάδια που δείχνουν ότι τα νιάτα… τελείωσαν !






Αν νομίζετε ότι οι πρώτες ρυτίδες και η κούραση είναι τα σημάδια που φανερώνουν ότι τα νιάτα τελείωσαν, μάλλον κάνετε λάθος...



Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει η έρευνα που διεξήγαγε η ιστοσελία SeekingArrangement.com.
Σύμφωνα με τις απαντήσεις όσων συμμετείχαν στην έρευνα τα νιάτα «τελειώνουν» όταν:

Η καριέρα σου είναι πιο σημαντική από τη σεξουαλική σου ζωή
Θέλεις να αγοράσεις το δικό σου σπίτι, αντί να ζεις στο ενοίκιο
Δεν έχεις ιδέα για το ποιο κομμάτι είναι το νούμερο ένα στα τσαρτς
Αρχίζεις να ψάχνεις τον άντρα/τη γυναίκα της ζωής σου, αντί για γκόμενο/α
Προτιμάς να πας διακοπές με το σύντροφό σου, αντί με τους φίλους σου
Προτιμάς να μαγειρεύεις, αντί να παίρνεις ντελίβερι
Σταματάς να πηγαίνεις σε κλαμπ
Βάσει της συγκεκριμένης έρευνας οι άνθρωποι, κατά μέσο όρο, πιστεύουν ότι έχουν γεράσει μόλις στα 28! Συγκεκριμένα το 37% των γυναικών και το 39% των ανδρών απάντησε ότι τα νιάτα τελειώνουν στα 28, όταν οι άνθρωποι σταματούν να είναι «νέοι» και αρχίζουν να ωριμάζουν.
Η δεύτερη πιο δημοφιλής ηλικία –κατά την οποία κάποιος σταματά να είναι νέος- ήταν τα 30, σύμφωνα με το 27% των γυναικών και το 24% των αντρών

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ