Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Τι θα γίνει στις 21-12 του 2012


Σε δέκα ημέρες (21-12-12) λίγο πριν βγει ο ήλιος τέσσερις πλανήτες ευθυγραμμίζονται και αρχίζουν αλλεπάλληλοι σεισμοί 9 και 10 Ρίχτερ σε έξι ...
σημεία του κόσμου.

 Του Κώστα Χαρδαβέλλα
 Εκρήγνυται το υπόγειο υπέρ - ηφαίστειο Yellowstone στην Αμερική και διαλύει τις ΗΠΑ μέσα σε τρία λεπτά. Από τους σεισμούς δημιουργούνται σούπερ-τσουνάμι με κύματα ύψους 80-100 μέτρων που πνίγουν τα παράλια και των πέντε ηπείρων, μετακινούνται οι τεκτονικές πλάκες της Γης και γκρεμίζεται ο κόσμος που ζούμε σήμερα. Είναι ξημερώματα της 21ης Δεκέμβρη του 2012. Και μετά ξυπνάμε και... συνεχίζουμε τις προετοιμασίες μας για τα Χριστούγεννα που έρχονται. Όλα αυτά συνέβησαν σε ένα εφιαλτικό μας όνειρο που έχει προκληθεί από μία παγκόσμια υστερία και παραμυθολογία τις τελευταίες ημέρες, και όσο πλησιάζουμε στις 21 Δεκέμβρη, ότι το ημερολόγιο των Μάγια που γράφτηκε πριν από μερικές εκατονταετίες σταματάει στην ημερομηνία 21 Δεκέμβρη 2012 και από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κόσμος γιατί απλά θα έχει καταστραφεί. Όλα αυτά όμως είναι ένα παραμύθι και μία μπαρούφα κάποιων ευφάνταστων που δίνει την πιο λάθος εξήγηση για το τέλος στο ημερολόγιο των Μάγια, αυτού του αρχαίου και σοφού λαού της λατινικής Αμερικής. Πράγματι το ημερολόγιο των Μάγια τελειώνει στις 21 Δεκέμβρη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ορίζεται και το τέλος του κόσμου την ημέρα εκείνη. Απλά για τους Μάγια ένας χρονικός κύκλος κλείνει την ημέρα αυτή καθώς αυτός ο αρχαίος πολιτισμός δεν όριζε το χρόνο με μήνες, έτη και ώρες όπως σήμερα, αλλά με κύκλους ζωής. Ένας κύκλος ζωής για τους Μάγια κλείνει 21 Δεκέμβρη και παράλληλα ένας νέος κύκλος ζωής αρχίζει. Καμία σχέση με συντέλεια του κόσμου. Ευθυγράμμιση πλανητών πράγματι θα υπάρξει στις 21 Δεκέμβρη αλλά όπως εξηγεί ο διευθυντής του Πλανηταρίου Αθηνών, κ. Δ. Σιμόπουλος αυτό το σπάνιο φαινόμενο το πολύ – πολύ να προκαλέσει για λίγο μία απειροελάχιστη κίνηση των υδάτων και ένα «τσουνάμι» ύψους 1... χιλιοστού. Δηλαδή ούτε θα το δούμε καν. Τελικά θα ζήσουμε και μετά τις 21 Δεκέμβρη, ίσως γιατί ακόμα δεν έχει φθάσει στο τέλος του το ... ημερολόγιο της Τρόικα για την Ελλάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε ποιος αγόρασε όλο το γαϊδουρινό τυρί του κόσμου

Δείτε ποιος αγόρασε όλο το γαϊδουρινό τυρί του κόσμου
Στην αγορά όλης της παραγωγής του τυριού Pule που παράγεται από γάλα γαϊδούρας προχώρησε γνωστός αθλητής, προκειμένου να το προσφέρει στην αλυσίδα εστιατορίων που πρόκειται να εγκαινιάσει σύντομα. Συγκεκριμένα, ο διάσημος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς αποφάσισε να επενδύσει στην εστίαση και για το λόγο αυτό, απέκτησε ολόκληρη την ετήσια παραγωγή του γνωστού τυριού που παράγεται στη χώρα του. Μάλιστα, το κόστος του ξεπερνά τα 1.000 ευρώ το κιλό, καθώς για την παρασκευή του χρειάζονται 25 λίτρα φρέσκου γαϊδουρινού γάλακτος για μόλις ένα κιλό τυριού! Το συγκεκριμένο γάλα, θεωρείται αρκετά υγιεινό και πλούσιο σε βιταμίνες, έχει αντιαλλεργικές ιδιότητες και μόνο 1% λιπαρά, ενώ από πολλούς χαρακτηρίζεται το δεύτερο πιο θρεπτικό γάλα μετά το μητρικό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άνθρωποι απάνθρωποι..σε φωτογραφία που σοκάρει

Υπάνθρωποι, τέρατα, σκοτώνουν αρκούδες για «χαβαλέ», για «τρόπαιο», ή απλά και μόνο επειδή έχουν μίσος με οτιδήποτε ζωντανό.
Επειδή είναι απολίτιστοι. Στο Facebook, τις τελευταίες ώρες διακινείται η φωτογραφία που βλέπετε. Το Πινάκιο επικοινώνησε με τον Αρκτούρο προκειμένου να ενημερωθεί για την θηριωδία που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου. Συγκεκριμένα η επίσημη θέση του Αρκτούρου είναι η ακόλυθη: «Με αφορμή τη φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει ευρέως στο διαδίκτυο και απεικονίζει μία σκοτωμένη αρκούδα (πιθανότατα στη Βουλγαρία) δίπλα σε δύο ανθρώπους που ποζάρουν περιχαρείς ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ενημερώνει ότι βρισκόμαστε εδώ και αρκετά χρόνια σε συνεργασία με τοπικές περιβαλλοντικές οργανώσεις στη γειτονική χώρα για την προστασία των άγριων ζώων και ήδη υπάρχει ένα σχέδιο δράσης που υλοποιείται. Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι αποκρουστική και καταδικάζουμε απερίφραστα τη θλιβερή αυτή πρακτική. Δυστυχώς, η φωτογραφία αυτή ίσως είναι από εκτροφείο αρκούδων στην περιοχή Kormisosh της Βουλγαρίας όπου επιτρέπεται η θανάτωση ζώων. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ πιέζει σε συνεργασία με τοπικές ΜΚΟ για το κλείσιμο του συγκεκριμένου εκτροφείου».







Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει τους αγρότες





Αποζημιώσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ θα καταβάλει αύριο, Τετάρτη, ο ΕΛΓΑ σε 7.367 δικαιούχους αγρότες για ζημιές που υπέστησαν το 2012. Πρόκειται κυρίως για ζημιές στη φυτική παραγωγή από διάφορα ζημιογόνα αίτια, κυρίως στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Γρεβενών Δράμας, Έβρου, Εύβοιας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορίνθου, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρεβέζης, Ροδόπης, Σερρών, Φθιώτιδας, Φλωρίνης και Χαλκιδικής.
Η επόμενη πληρωμή του ΕΛΓΑ έχει προγραμματιστεί για τις 21 Δεκεμβρίου, ενώ προγραμματίζεται για το τέλος Δεκεμβρίου η καταβολή των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων (ΠΣΕΑ).
Σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ, οι αποζημιώσεις για τις ζημιές του 2012 θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σταδιακά και το επόμενο έτος, έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή τους, το αργότερο, μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα τραγωδία: Άνδρας πέθανε χτυπημένος από ρεύμα για να φωτίσει το σπίτι του στην… Ελλάδα του 2012!!!!

 Νέα τραγωδία: Άνδρας πέθανε χτυπημένος από ρεύμα για να φωτίσει το σπίτι του στην… Ελλάδα του 2012!!!!
Μετά την τραγωδία με τα τρία παιδάκια στην Καβάλα, που έχασαν με τόσο τραγικό τρόπο τη ζωή τους, ένας ακόμα θάνατος, ο οποίος αποδίδεται στην κρίση που τσακίζει τους Έλληνες, έρχεται να συγκλονίσει τη χώρα.

Ένας άνδρας 60 ετών έχασε τη ζωή του χτυπημένος από ηλεκτρικό ρεύμα στην Ανδραβίδα Ηλείας.

Ο άτυχος άνδρας, σύμφωνα με το patrisnews, πιθανότατα προσπάθησε να συνδέσει με καλώδιο το σπίτι του με στύλο της ΔΕΗ, καθώς του είχαν κόψει το ρεύμα λόγω οφειλών.

Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Ήταν ο παππούς των δύο παιδιών που σόκαραν το πανελλήνιο όταν βρήκαν τραγικό θάνατο τον Μάρτιο του 2008 από τροφική δηλητηρίαση.

Τα δύο μικρά παιδιά, ο Γεράσιμος 2,5 ετών και η Ακριβή 3,5 ετών, τα οποία ζούσαν με τον παππού τους και τη γιαγιά τους, είχαν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης και στη συνέχεια στο νοσοκομείο του Πύργου με έντονους πόνους στην κοιλιά και αφρούς στο στόμα. Το αγοράκι κατέληξε λίγο μετά τη μεταφορά του, ενώ το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στην Πάτρα, αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή...

Συμπολίτες μας, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες ενός ανθρώπου που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα λυμένες στον 21ο αιώνα, πεθαίνουν άδοξα στην προσπάθειά τους να βρουν τροφή, στέγαση, σίτιση, ηλεκτρισμό και θέρμανση.

Η κοινωνική τραγωδία στην οποία είναι βυθισμένη η Ελλάδα μετρά συνεχώς νέα θύματα και οι ανάλγητες κυβερνήσεις περιορίζονται σε ευχολόγια και διαπιστώσεις.

Ο λόγος θα πρέπει να περάσει άμεσα στον ελληνικό λαό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

«Παράθυρο» για παράταση στα φωτοβολταϊκά με τις παλιές ταρίφες


Στην πράξη αυτή τη στιγμή το τετράμηνο είναι ακόμα μικρότερο καθώς τα έργα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί ένα μήνα πριν, όταν δηλαδή γίνεται η αίτηση ετοιμότητας προς τη ΔΕΗ.Σκέψεις για χορήγηση παράταση της… τελευταίας στιγμής στα φωτοβολταϊκά με τις «παλιές» ταρίφες που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να «προλάβουν» το τετράμηνο που ορίζει ο νέος νόμος κάνουν στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην αγορά.
Στην πράξη αυτή τη στιγμή το τετράμηνο είναι ακόμα μικρότερο καθώς τα έργα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί ένα μήνα πριν, όταν δηλαδή γίνεται η αίτηση ετοιμότητας προς τη ΔΕΗ.

Όπως είναι γνωστό, με τον τελευταίο νόμο 4093/2012, το 18μηνο (σ.σ. άρχιζε να μετράει από την υπογραφή της σύμβασης με το ΛΑΓΗΕ) που είχαν στη διάθεσή τους οι επενδυτές προκειμένου να ολοκληρώσουν την επένδυση –χωρίς να χάσουν την εγγυημένη τιμή που έχουν «κλειδώσει»- έχει μειωθεί σε μόλις τέσσερις μήνες από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου, δηλαδή μέχρι τις 12 Μαρτίου 2013. Στην πράξη, βέβαια, το διάστημα αυτό είναι ακόμα μικρότερο καθώς τα έργα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί ένα μήνα πριν, όταν δηλαδή γίνεται η αίτηση ετοιμότητας προς τη ΔΕΗ. Δηλαδή η πραγματική προθεσμία είναι η 12η Φεβρουαρίου 2012.
Ωστόσο, στο διάστημα αυτό είναι πρακτικά αδύνατο να ολοκληρωθούν όλα τα έργα καθώς η μαζική ζήτηση που εκδηλώθηκε μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες έχει ουσιαστικά εξαντλήσει τα αποθέματα σε εξοπλισμό (πάνελ, inverters κ.α.) των επιχειρήσεων του χώρου. Συν τοις άλλοις, οι επενδυτές βρήκαν στο πρόσωπο του καιρού ένα ακόμα –όχι και τόσο απροσδόκητο…- εμπόδιο στην έγκαιρη υλοποίηση των έργων τους. Μάλιστα, η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε κλοιό χιονοπτώσεων οι οποίες δεν αναμένεται να υποχωρήσουν πριν τον Μάρτιο.
Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις πιέσεις που ασκούνται σε επίπεδο φορέων (πιο πρόσφατη η παρέμβαση του ΣΕΒΕ) αλλά και σε πολιτικό επίπεδο (από το εσωτερικό των κομμάτων, ακόμα και της συγκυβέρνησης) οδηγούν, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress.gr, το ΥΠΕΚΑ στη χορήγηση μιας παράτασης, τουλάχιστον μερικών μηνών η οποία θα αφορά τα έργα που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης.
Πάντως ανακοινώσεις δύσκολα θα γίνουν μέσα στις επόμενες μέρες καθώς από το υπουργείο ισχυρίζονται ότι θέλουν να σταθμίσουν όλα τα δεδομένα προτού προχωρήσουν στις οριστικές αποφάσεις.



(Πληροφορίες από energypress.gr)
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Πολιτιστικός-Περιβαλλοντικός Σύλλογος Θεσπιών «Δημόφιλος» δημιουργεί Xριστουγεννιάτικα στολίδια

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τα πόθεν έσχες των Ελλήνων πολιτικών "σωτήρων" μας..(Λατέρνα,φτώχεια και φιλότιμο..όλοι τους)


Oι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης όλων των υπόχρεων πολιτικών για το οικονομικό έτος 2011, αναρτήθηκαν στο site της Βουλής. Δημοσιοποιήθηκαν τα «πόθεν έσχες» του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο εθνικό ή ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, των βουλευτών και ευρωβουλευτών, καθώς και όσων διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων. Υπόχρεοι για δήλωση πόθεν έσχες είναι και όλοι οι πρώην πολιτικοί που έληξε η θητεία τους τα τελευταία τρία χρόνια. Μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών ΕΔΩ .

 Θα παραμείνουν στο διαδίκτυο για ένα μήνα και συγκεκριμένα μέχρι το πρωί της 11ης Ιανουαρίου 2013. Με τυφλωθείτε κιόλας από την υπέρμετρη “διαφάνεια”. Κι ο Άκης Τσοχατζόπουλος το δημοσιοποιούσε το πόθεν έσχες του.
Τα “μαύρα” δεν δηλώνονται… 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ




Τοπωνύμια είναι τα ονόματα των πόλεων των κωμοπόλεων ,των χωριών , και των συνοικιών με τα οποία δηλώνουμε τον τόπο ή μέρος αυτού , όπως ΑΘΗΝΑ , ΠΑΤΡΑ , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ , ΧΙΟΣ , ΛΙΒΑΔΕΙΑ , ΘΗΒΑ ΧΑΛΚΙΔΑ , ΤΑΝΑΓΡΑ .

1) Τα Ελληνικά τοπωνύμια άλλα προήλθαν από τους αρχαίους χρόνους όπως ( ΑΘΗΝΑ , ΣΠΑΡΤΗ , ΘΗΒΑ , ΚΟΡΙΝΘΟΣ , ΧΑΛΚΙΔΑ , ΤΑΝΑΓΡΑ ).
2) Εκ της φύσεως και διαπλάσεως του εδάφους όπως ( ΚΑΜΠΟΣ , ΜΑΚΡΥΚΑΜΠΟΣ , ΒΑΘΥΛΑΚΟΣ ) .
3) Από το χρώμα του εδάφους όπως ( ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΟΣ , ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΣ , ΚΟΚΚΙΝΙΑ , ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΘΑΡΙ ) .
4) Εκ των διαφόρων τύπων ευρισκομένων ή ρεόντων υδάτων όπως ( ΛΙΜΝΙΑ , ΛΙΜΝΗ , ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ , ΓΛΥΚΟΝΕΡΙ , ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗ , ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ).
5) Εκ των φυομένων δένδρων και των εν γένει φυτών και καρπών αυτών όπως δενδρώνυμα , φυτώνυμα , καρπώνυμα τοπωνύμια ( ΚΕΡΑΣΟΥΣ , ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ , ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟΣ , ΘΡΟΥΜΜΠΕΡΗ , ΚΛΗΜΑΤΕΡΗ , ΚΥΔΩΝΙΑ , ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ , ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ ) .
6) Εκ των διαφόρων τόπων που συχνάζουν τα ζώα Ζωώνυμα τοπωνύμια όπως (Αετοράχη , Αηδονοράχη , Αετοκούκουλο ) .
7) Εκ του κυριωτέρου και συνηθεστέρου επαγγέλματος των κατοικούντων στο χωριό κατοίκων όπως ( ΕΡΓΑΤΕΣ , ΜΑΣΤΟΡΟΧΩΡΙΑ , ΧΑΛΚΙΑΔΕΣ ) .
8) Εκ των ονομάτων των ιδρυτών των χωριών όπως ( ΜΠΡΑΤΣΙ – από τον ΜΠΑΡΤΣΙ – ΤΟΝΤΟΡ .
9) Ονόματα από ξένες τοπωνυμίες που προσλήφθηκαν από τις νέες γλώσσες σε διάφορες εποχές της Εθνικής ιστορίας .
Έτσι λοιπόν έχουμε από την εποχή της Φραγκοκρατίας τις ονομασίες ( ΑΝΤΡΑΒΙΔΑ , ΓΛΑΡΕΝΤΖΑ ) .
Σλαβικές όπως ( ΑΡΑΧΩΒΑ , ΧΕΛΜΟΣ )
Ιταλικές όπως Σπιναλόγκα .
Αρβανίτικες όπως ( ΛΙΟΣΙΑ , ΣΠΑΤΑ , ΤΑΤΟΪ .
Τούρκικες όπως Δερβενάκια , Ρούμελη .
10 ) Από τον σχηματισμό οικισμών όπως Σχηματάρι .
Παίρνοντας λοιπόν αφορμή την ετυμολογία της λέξεως τοπωνύμιο , και τις ρίζες του καθενός μας , ας κάνουμε μια μικρή αναφορά στις παλιές ονομασίες των χωριών του νομού μας , και όχι μόνο .

Για την επαρχία Λιβαδειάς , κατά αλφαβητική σειρά έχουμε τα χωριά

1) ΑΓΟΡΙΑΝΗ ------------- ( ΑΓΙΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ)
2) ΒΕΛΗ ---------------------( ΠΡΟΣΗΛΙΟ )
3) ΒΡΑΝΕΖΙ -----------------( ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ) .
4) ΒΡΑΣΤΑΜΙΤΕΣ ---------( ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ )
5) ΓΡΑΝΙΤΣΑ ---------------( ΛΑΦΥΣΤΙΟ )
6) ΔΕΓΛΕΣ ------------------( ΜΑΥΡΟΓΕΙΑ )
7) ΖΑΓΑΡΑΣ ----------------( ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ )
8) ΖΕΡΙΚΙ --------------------( ΕΛΙΚΩΝΑΣ )
9) ΚΑΜΠΙΑΣ ---------------( ΑΓΙΟΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ )
10) ΚΑΠΡΑΙΝΑ --------------( ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ )
11) ΚΑΣΝΕΣΙ -----------------( ΜΑΥΡΟΝΕΡΙ )
12) ΚΟΥΤΟΥΜΟΥΛΑΣ---- ( ΚΟΡΩΝΕΙΑ )
13) ΚΑΡΑΜΟΥΣΑ -----------( ΑΓΙΟΙ – ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ )
14) ΚΡΑΒΑΣΑΡΑΣ ----------( ΒΑΣΙΛΙΚΑ )
15) ΚΟΥΚΟΥΡΑ -------------( ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ )
16) ΚΡΙΜΠΑΣ ----------------( ΑΛΙΑΡΤΟΣ )
17) ΜΑΜΟΥΡΑ --------------( ΑΛΑΛΚΟΜΕΝΕΣ )
18) ΜΠΕΛΕΣΙ ----------------( ΑΝΘΟΧΩΡΙ )
19) ΜΠΕΣΧΕΝΙ --------------( ΠΑΡΟΡΙ )
20) ΜΟΥΛΚΙ -----------------( ΑΛΙΑΡΤΟΣ )
21) ΜΠΙΣΠΑΡΔΙ -------------( ΑΚΟΝΤΙΟ )
22) ΜΠΡΑΜΑΓΑ ------------( ΘΟΥΡΙΟ )
23) ΠΕΤΡΟΜΑΓΟΥΛΑ -----( ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ )
24) ΣΙΑΧΟΥ ------------------( ΠΕΤΡΑ)
25) ΣΚΡΙΠΟΥ ------------------( ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ )
26) ΣΟΥΡΠΗ -------------------( ΑΝΑΛΗΨΗ )
27) ΣΤΕΒΕΝΙΚΟ ---------------( ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ )
28) ΤΖΑΜΑΛΙ ----------------- ( ΔΙΟΝΥΣΟΣ )



ΕΠΑΡΧΙΑ ΘΗΒΩΝ

1) ΑΜΠΕΛΟΣΑΛΕΣΙ---------------- ( ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙ )
2) ΒΑΘΥ --------------------------( ΑΥΛΙΔΑ )
3) ΓΕΡΑΛΙ -------------------------( ΦΑΡΟΣ )
4) ΔΑΡΙΜΑΡΙ ----------------------( ΔΑΦΝΗ )
5) ΔΕΡΒΕΝΟΣΑΛΕΣΙ------------ ( ΠΥΛΗ )
6) ΔΟΜΒΡΑΙΝΑ ------------------( ΚΟΡΥΝΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΧΥΡΩΘΗΚΕ )
7) ΔΡΑΜΕΣΙ -----------------------( ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΥΛΙΔΟΣ )
8) ΔΡΙΤΣΑ --------------------------( ΑΡΜΑ )
9) ΕΡΗΜΟΚΑΣΤΡΟ --------------( ΘΕΣΠΙΕΣ )
10) ΚΑΒΑΣΙΛΑ --------------------( ΠΡΑΣΙΝΟ )
11) ΚΑΚΟΣΑΛΕΣΙ---------------- ( ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ )
12) ΚΑΚΟΣΙ ------------------------( ΘΙΣΒΗ )
13) ΚΑΡΑΝΤΑΣ --------------------( ΕΛΛΟΠΙΑ )
14) ΚΑΡΔΙΤΣΑ ---------------------( ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ )
15) ΚΑΣΚΑΒΕΛΙ -------------------( ΛΕΟΝΤΑΡΙ )
16) ΚΛΕΙΝΤΕΤΙ – ΓΚΛΕΙΝΤΕΤΙ- ( ΚΛΕΙΔΙ )
17) ΚΟΚΛΑ --------------------------( ΠΛΑΤΑΙΕΣ )
18) ΚΑΚΟΝΙΣΧΥΡΙ ----------------( ΠΑΝΑΚΤΟΣ )
19) ΚΑΣΝΕΣΙ ------------------------( ΒΑΓΙΑ )
20) ΚΡΙΕΚΟΥΚΙ ---------------------( ΕΡΥΘΡΕΣ – ΑΤΤΙΚΗΣ )
21) ΚΡΙΜΠΑΤΣΙ ---------------------( ΚΑΛΟ ΧΩΡΙΟ )
22) ΚΡΩΡΑ ----------------------------( ΣΤΕΦΑΝΗ )
23) ΛΙΑΤΑΝΗ ------------------------( ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ )
24) ΜΟΥΣΤΑΦΑΔΕΣ ---------------( ΚΑΛΛΙΘΕΑ )
25) ΜΠΑΛΤΣΑ -----------------------( ΜΕΛΙΣΟΧΩΡΙ )
26) ΒΡΑΤΣΙ ---ΜΠΡΑΤΣΙ----------( ΤΑΝΑΓΡΑ )
27) ΜΩΡΟΚΑΜΠΟΣ --------------- (ΒΑΓΙΑ )
28) ΠΑΛΙΟΠΑΝΑΓΙΑ --------------( ΑΣΚΡΗ )
29) ΠΑΡΑΠΟΥΓΓΙΑ ---------------( ΛΕΥΚΤΡΑ )
30) ΡΑΠΕΝΔΩΣΑ -------------------( ΔΑΦΝΟΥΛΑ )
31) ΣΠΑΙΔΕΣ -------------------------( ΕΛΑΙΩΝΑΣ )
32) ΣΤΑΝΙΑΤΕΣ ---------------------( ΟΙΝΟΦΥΤΑ )
33) ΣΥΡΤΖΙ ---------------------------( ΥΠΑΤΟ )
34) ΤΟΠΟΛΙΑ -----------------------( ΚΑΣΤΡΟ)
35) ΧΑΛΙΑ ---------------------------( ΔΡΟΣΙΑ )
36) ΧΛΕΜΠΟΤΣΑΡΙ--------------- ( ΑΣΩΠΙΑ )
37) ΧΩΣΤΙΑ -------------------------( ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ )
38) ΟΥΓΚΡΑ--------------------------( ΥΛΙΚΗ ) .
Επίσης παλιότερα ο νομός Βοιωτίας ήταν ενωμένος με τον νομό Αττικής και οι δύο μαζί αποτελούσαν τον νομό Άττικοβοιωτίας . Τα χωριά της Αττικής που είναι κοντά στα δικά μας χωριά είχαν τις εξής ονομασίες παλιότερα .
1 ) ΚΙΟΥΡΚΑ -------------( ΑΦΙΔΝΑΙ )
2) ΜΠΟΓΙΑΤΙ -------------( ΟΙΟΝ )
3) ΜΗΛΕΣΙ ----------------( ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΛΗΤΟΣ )
4) ΜΠΟΥΓΑ ……………..( ΜΑΥΡΟΣΟΥΒΑΛΑ )
5) ΚΑΚΟΣΑΛΕΣΙ --------( ΑΥΛΩΝΑΣ )
Τα περισσότερα από τα παλαιά αυτά τοπωνύμια υπάρχουν και μέχρι σήμερα , μερικά μάλιστα σε αποκλειστική χρήση .
Μέσα από αυτό το κείμενο θέλουμε να γνωρίσουμε στους νεώτερους , αλλά και σε όσους δεν το γνώριζαν ότι η ΛΑΜΙΑ , η ΑΜΦΙΣΣΑ , το ΑΙΓΙΟ , το ΑΓΡΙΝΙΟ , και η ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ λεγόταν παλαιότερα , ποιητικά ακόμη μέχρι σήμερα .. ΖΗΤΟΥΝΙ , ΣΑΛΩΝΑ , ΒΟΣΤΙΤΣΑ , ΒΡΑΧΩΡΙ και ΚΑΡΒΑΣΑΡΑΣ , αντίστοιχα . Ο Παρνασσός στη γλώσσα του λαού μας: Λιάκουρα.
Επίσης οι παππούδες μας την Θήβα την ονόμαζαν Φήβα , και την Χαλκίδα την ονόμαζαν Χώρα . Τον Εύριπο στα αρβανίτικα τον ονόμαζαν Γρίπ , ενώ η τουρκική του ονομασία ήταν Έγριπόζ .
Πληροφορίες
1) Από το αρχείο του πολιτιστικού Συλλόγου Τανάγρας
<< ΠΟΙΜΑΝΔΡΟΣ>> .
2) Από την εφημερίδα << ΒΟΙΩΤΙΚΑ – ΝΕΑ .
3) Από την Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια . drixoutispanagiotis.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Νο1 βίντεο στην ιστορία του Youtube..



Eχει ξεπεράσει τα 500.000.000 "χτυπήματα" μέχρι σήμερα!



 Ποιος θα το φανταζόταν ότι αυτά τα.. αξιολάτρευτα παιδάκια, θα γίνονταν "πρωταθλητές" στο You Tube, αφού το βίντεό τους με τίτλο "Charlie bit my finger" έχει ξεπεράσει τα 500.000.000 views μέχρι σήμερα.

Ο 2χρονος τότε Charlie και ο αδελφός του βρίσκονται στο αυτοκίνητο με τους γονείς τους, που τραβούν το ξεκαρδιστικό βίντεο, όπου ο Charlie δαγκώνει κατ' επανάληψη το δάχτυλο του 5χρονου αδελφού του.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο You Tube τον Μάρτιο του 2007, τον Αύγουστο έκανε 20 views την ημέρα και μέχρι τα Χριστούγεννα του ίδιου έτους το είχαν δει ένα εκατομμύριο χρήστες.

Θυμηθείτε το βίντεο βλέποντάς το εδώ:


Διαβάστε Περισσότερα »

«Πέντε σελίδες» ακίνητα για την Άννα Νταλάρα!

Η πρώην υφυπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Άννα Νταλάρα είναι μια εκ των πρωταθλητριών
στην κατοχή ακινήτων. Μάλιστα η ακίνητη περιουσία της είναι τόσο μεγάλη που χρειάστηκαν πέντε σελίδες του «πόθεν έσχες» για να καταγραφούν! Πρόκειται για συνολικά για 59 ακίνητα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι οικίες στις Κυκλάδες και... δασικές εκτάσεις στη Μαγνησία!

Αναλυτικά, το σύνολο της ακίνητης περιουσίας: 7 πάρκινγκ, 4 οικόπεδα, 8 αγροτεμάχια, 4 δασικές εκτάσεις, 4 διαμερισμάτα, 27 οικίες(!), 2 αποθήκες και 3 ακίνητα χαρακτηρισμένα ως «άλλες περιπτώσεις».

Μαζί με το σύζυγο της (και την κόρη της): Στη Σύρο 7 οικίες, 1 πάρκινγκ, 2 αγροτεμάχιο / 1 αγροτεμάχιο στην Αντίπαρο / 1 οικία και ένα οικόπεδο στην Πάρο / 3 οικίες στη Βορ. Κυνουρία στην Αρκαδία / 4 δασικές εκτάσεις στη Μαγνησία /4 διαμερίσματα στην Αττική!

ΟΜΟΛΟΓΑ (ΔΙΚΑ ΤΗΣ): 432.000 ευρώ
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ (ΔΙΚΑ ΤΗΣ): 1,17 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ (ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ): 980.000 ΕΥΡΩ
Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 3779 Κ.Ε. ΥΨΟΥΣ 99.830 ΕΥΡΩ
ΣΚΑΦΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΑΠΟ 2008

Διαβάστε Περισσότερα »

Κρεμαστινός: Πότε θα σταματήσει αυτό το θέατρο με τα Πόθεν Εσχες των βουλευτών

Κρεμαστινός: Πότε θα σταματήσει αυτό το θέατρο με τα Πόθεν Εσχες των βουλευτών

Διαμαρτύρεται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός για το «θέατρο» με τα πόθεν έσχες των πολιτικών και σε επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη αναφέρει ότι όσοι έχουν εισοδήματα σε off shore δεν τα δηλώνουν.
Ολόκληρη η επιστολή του κ. Κρεμαστινού:
Προς τον Πρόεδρο της Βουλής
κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη
Κύριε Πρόεδρε,
Επ' ευκαιρία της δημοσιοποίησης από τη Βουλή σήμερα των Πόθεν Έσχες των βουλευτών, ειλικρινά διερωτώμαι πότε θα σταματήσει αυτό το 'θέατρο'. Η Βουλή ανακοινώνει τα Πόθεν Έσχες. Tα ΜΜΕ φωτογραφίζουν τους βουλευτές που δηλώνουν τα υψηλότερα εισοδήματα, χωρίς βεβαίως να αναφέρουν αν αποκτήθηκαν και πόσα από την πολιτική. Εν συνεχεία, αρχίζουν διάφορα απίθανα σχόλια με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται ο πλήρης αποπροσανατολισμός του κόσμου από εκείνα που πρέπει να δει και να ακούσει.
Είναι γνωστό σε όλους, κ. Πρόεδρε, ότι κανένας δεν δηλώνει στο Πόθεν Έσχες εισοδήματα που δεν μπορεί να δικαιολογήσει. Έτσι, αν υπάρχουν πολιτικοί οι οποίοι έχουν καταθέσεις σε τράπεζες εξωτερικού ή έχουν αποκτήσει μέσω off shores ακίνητα ή οτιδήποτε άλλο, αυτά δεν τα αναφέρει κανένας στο Πόθεν Έσχες του. Άρα τι νόημα έχει η δημοσιοποίηση εκτός από τον αποπροσανατολισμό, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια περίοδο που ο κόσμος υποφέρει από τη δυσβάσταχτη φορολογία (φορολογικός νόμος υπό κατάθεση);
Τουλάχιστον, παράλληλα με το Πόθεν Έσχες, θα έπρεπε να δημοσιοποιείται η φορολόγηση αυτών των εισοδημάτων και των εισφορών, τακτικών και εκτάκτων, που καταβάλλονται βάσει των εισοδημάτων. Έτσι ο πολίτης θα καταλάβει τι εισπράττει το κράτος, από τα εισοδήματα του καθενός.
Πέραν από τις νόμιμες ή παράνομες καταθέσεις στο εξωτερικό (λίστες), το πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα σήμερα είναι η φοροδιαφυγή και η είσπραξη των οφειλομένων εισφορών. Αυτό είναι κοινό μυστικό. Τόσο κοινό διεθνώς που μας το λέει καθημερινά τόσο η κ. Μέρκελ όσο και η κ. Λαγκάρντ, δηλαδή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Μάλιστα, μας ειρωνεύονται λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που πτώχευσε διαθέτοντας την υψηλότερη φοροδιαφυγή και τις υψηλότερες καταθέσεις πολιτών της στο εξωτερικό.
Κατά συνέπεια, εάν αποφασίσουμε κάποια στιγμή να αντιμετωπίσουμε σοβαρά αυτά τα πράγματα, θα πρέπει να δημοσιοποιούνται τα Πόθεν Έσχες αλλά παράλληλα να δημοσιοποιείται η φορολογία με τις τακτικές και έκτακτες εισφορές που ο καθένας καταβάλλει. Ιδιαίτερα μάλιστα εκείνων που κατέχουν μόνιμες δημόσιες θέσεις, όπως π.χ. καθηγητές πανεπιστημίων, διευθυντές νοσοκομείων, δικαστικοί, κλπ., γιατί εκεί κυρίως πρέπει να αναζητηθεί το προϊόν της παρααοικονομίας εάν υπάρχει.
Η δημοσιοποίηση του Πόθεν Έσχες των βουλευτών σήμερα, με τον τρόπο που γίνεται, αποτελεί προπέτασμα καπνού ώστε να μην συζητείται ποιοι πραγματικά φοροδιαφεύγουν, ποιοι δεν καταβάλλουν στο κράτος τις οφειλές τους (εισφορές προς ταμεία, ΦΠΑ, κλπ.) και ποιοι κρύπτονται πίσω από ανώνυμες εταιρείες, διαφεύγοντας τελείως ως φυσικά πρόσωπα. Έτσι αποπροσανατολίζεται ο κόσμος, αναζητώντας τους .. παρανομούντες μέσω του Πόθεν Έσχες.
Τέλος, προσωπικά θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι τα εισοδήματα που εγώ δηλώνω στο Πόθεν Έσχες προέρχονται κυρίως από την επαγγελματική μου ιδιότητα και φορολογούνται με κλίμακα της τάξης του 45%. Έτσι, το σύνολο της φορολόγησής μου και των εισφορών εκτάκτων και τακτικών που έχω μέχρι σήμερα καταβάλει στο κράτος είναι υψηλότερο από την περιουσία που αναφέρεται στο Πόθεν Έσχες μου. Τολμώ να υποστηρίξω ότι αν την ίδια συμπεριφορά υιοθετούσαν όλοι οι συμπατριώτες μας, νομίζω ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα στην καταβολή μισθών και συντάξεων ούτε θα υπήρχαν οι περικοπές που επιβάλλονται σήμερα.
Για να μη δημιουργηθεί καμία παρανόηση όσον αφορά την επιστολή μου αυτή, σας δηλώνω ότι στις κατηγορίες των καθηγητών, διευθυντών νοσοκομείων κλπ., που προτείνω να ελεγχθούν, ανήκω φυσικά κι εγώ. Είναι πιστεύω σαφές ότι δεν έχω αντίρρηση να δημοσιοποιείται το Πόθεν Έσχες μου. Εκείνο που προτείνω είναι να δημοσιοποιείται παράλληλα και η φορολόγησή μου καθώς και οι έκτακτες και τακτικές εισφορές που καταβάλλω κάθε χρόνο προς το κράτος.
Με εκτίμηση,
Δημήτρης Κρεμαστινός

Διαβάστε Περισσότερα »

Εικονική Αναπαράσταση του Μυκηναϊκού Ανακτόρου στη Θήβα και η Ψηφιακή Βοιωτική Πολιτιστική Εγκυκλοπαίδεια


Στο φως το ανάκτορο της Θήβας μετά από τρεισήμισι χιλιάδες χρόνια

Ο Δήμος Θηβαίων και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού σας προσκαλούν την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 12.00, στα εγκαίνια του Χώρου Εικονικής Πραγματικότητας και πολυμέσων στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων, όπου θα παρουσιαστεί η
Εικονική Αναπαράσταση του Μυκηναϊκού Ανακτόρου στη Θήβα και η Ψηφιακή Βοιωτική Πολιτιστική Εγκυκλοπαίδεια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ
                                                     
12:00-12:30  : Έναρξη-καλωσόρισμα από εκπρόσωπο του  Δ.Σ. της  ΔΗ.Κ.Ε.Θ.
 
Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι:
-              Κλέαρχος Περγαντάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
-              Σπυρίδων Νικολάου, Δήμαρχος Θηβαίων
-              Αλεξάνδρα Χαραμή, Προϊσταμένη της Θ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων
-              Λουκάς Καράτζαλης, Περιφερειακός Σύμβουλος, Πρόεδρος της ΒΑΕΠΑΕ της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας
-              Δημήτρης Εφραίμογλου, Διευθύνων Σύμβουλος ΙΜΕ
 
12:30-13:30
Γιώργος Γιαννούλης, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Συντονισμού Έργων του ΙΜΕ
«Η εικονική αναπαράσταση του Μαντείου του Τροφωνίου, του Μυκηναϊκού Ανακτόρου της Θήβας και η Ψηφιακή Βοιωτική Πολιτιστική Εγκυκλοπαίδεια»
 
Δρ. Αθανάσιος Σίδερης (ΙΜΕ), Επιστημονικός Υπεύθυνος Έργου
«Οι ψηφιακές τεχνολογίες στην υπηρεσία του πολιτισμού της Βοιωτίας»
 
Βασίλειος Αραβαντινός, Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων
«Το Μυκηναϊκό Ανάκτορο στη Θήβα»
Αίθουσα ΑΛΚΜΗΝΗ
 13.30 – 15.00
 
Παρουσίαση της εικονικής αναπαράστασης του ανακτόρου της Μυκηναϊκής Θήβας στην αίθουσα εικονικής πραγματικότητας και πολυμέσων.
 
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 8: «Ψηφιακή Σύγκλιση και Επιχειρηματικότητα στη Στερεά Ελλάδα» του Ε.Π. «Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα-Ήπειρος
Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια:Στο σφυρί το «Νησί των Ονείρων» - «Σφάζονται» Άραβες, Ρώσοι και Ελληνες

Στο σφυρί το «Νησί των Ονείρων» - «Σφάζονται» Άραβες, Ρώσοι και Ελληνες

Μάχη για την απόκτηση του πρώτου ελληνικού νησιού το οποίο βγαίνει σε δημοπρασία έχουν ξεκινήσει να δίνουν Άραβες μεγιστάνες, πάμπλουτοι Ρώσοι επενδυτές, αλλά και πασίγνωστοι Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι θέλουν με κάθε κόστος να αποκτήσουν το «Νησί των Ονείρων», το καταπράσινο νησί της Ερέτριας.
Σύμφωνα με την Espresso πολλοί από τους ενδιαφερόμενους έχουν ήδη επισκεφθεί την Ερέτρια και έχουν ξεναγηθεί στους χώρους του νησιού.
Ως ελάχιστο όριο για να καταθέσει κάποιος μία πρώτη προσφορά έχει οριστεί το ποσό των 100.000 ευρώ ετησίως, ενώ μαζί με τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο να καταθέσουν και εγγυητική επιστολή συμμετοχής, διάρκειας τουλάχιστον αρκετών μηνών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια επιδόματα του ΟΓΑ καταργούνται

Ποια επιδόματα του ΟΓΑ καταργούνται

Στις 17 Δεκεμβρίου – την ερχόμενη Δευτέρα – θα καταβληθούν στους δικαιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, τα οικογενειακά επιδόματα του ΣΤ΄διμήνου 2012.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Οργανισμού, θα καταβληθεί στους ήδη δικαιούχους, τρίτεκνους και πολύτεκνους, μόνο το επίδομα των 44 ευρώ το μήνα, για κάθε παιδί, εφόσον πληρούν το εισοδηματικό κριτήριο, δηλαδή ετήσιο εισόδημα 45.000 ευρώ για τρίτεκνους και τετράτεκνους.
Με το νόμο του 3ου Μνημονίου (Ν.4093/2012 “Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016”, από 1/11/2012 καταργήθηκαν:
- Το επίδομα τρίτου παιδιού (177 ευρώ ανά μήνα), το οποίο καταβαλλόταν για το τρίτο παιδί μέχρι τη συμπλήρωση του 6ου έτους της ηλικίας του
- Η ισόβια σύνταξη (102 ευρώ ανά μήνα)
- Η εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ, η οποία καταβαλλόταν για τη γέννηση κάθε παιδιού από το τρίτο και μετά.
Όσον αφορά τις αιτήσεις για τη χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων που έχουν καταργηθεί και έχουν υποβληθεί στον ΟΓΑ, πριν από την ψήφιση του νόμου, η Διοίκηση του Οργανισμού αναφέρει, ότι θα εξεταστούν το συντομότερο δυνατό και θα καταβληθεί στους δικαιούχους, το δικαιούμενο ποσό (αναδρομικά και μέχρι την ημερομηνία κατάργησης του επιδόματος), άπαξ, εντός του έτους 2013.
Από το έτος 2013 τα οικογενειακά επιδόματα αντικαθίστανται από το νέο Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων, το οποίο θα χορηγείται σε όλες τις οικογένειες από το πρώτο παιδί, με εισοδηματικά κριτήρια.



Διαβάστε Περισσότερα »

Επιπλέον πίστωση για την Ελικώνας – Παρνασσός ΟΤΑ

 Η ΕΛΙΚΩΝΑΣ –ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ Α.Ε. ΟΤΑ στο πλαίσιο της κατανομής πιστώσεων Δημόσιας Δαπάνης στον Άξονα 4, εξασφάλισε επιπλέον πίστωση 335.340 € από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για το τοπικό της πρόγραμμα Άξονα 4 – Προσέγγιση LEADER της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
Έτσι το σύνολο του τοπικού προγράμματος μετά την πρόσθετη κατανομή ανέρχεται στο ποσό των 6.835.340 € (Δημόσια Δαπάνη).
Η ΕΛΙΚΩΝΑΣ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ θα προχωρήσει σε νέα προκήρυξη των δράσεων (μεταποίησης, αγροτουρισμού, επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών κ.λ.π.) στις αρχές του 2013.
Πληροφορίες για τις επιλέξιμες δράσεις στα γραφεία της εταιρείας (Έρκυνας 9, Λιβαδειάς, τηλ. 22610-80661,2).



Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο Τηλεφωνικό Κέντρο ΟΓΑ

Το τηλεφωνικό κέντρο με αριθμό κλήσης 1510 είναι προσωρινά εκτός
λειτουργίας.
Για να επικοινωνήσετε με τον ΟΓΑ μπορείτε να καλείτε το τηλ. κέντρο στον αριθμό 213 1519 100.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΟΓΑ ΑΝΑ ΝΟΜΟ:
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Όλες οι υπηρεσίες για τους νομούς:
    Θεσσαλονίκης- Ημαθίας - Κιλκίς - Πέλλας - Πιερίας - Σερρών -Χαλκιδικής)
    2313 324900
  • ΠΑΤΡΑΣ (Όλες οι υπηρεσίες για τους νομούς:
    Αχαϊας -Ηλείας -Αιτωλοακαρνανίας)
    2613 615 722, -718, -729
  • ΚΡΗΤΗΣ (Όλες οι υπηρεσίες για τους νομούς:
    Χανίων -Ρεθύμνης -Ηρακλείου -Λασιθίου)
    2813 407200, -201
  • ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ( Ιατρ/κή Περίθαλψη, Ασφάλιση, Επιδόματα, Συντάξεις
    για τους νομούς : Δράμας , Κομοτηνής, Έβρου, Ξάνθης, Καβάλας)
    25313 55200
  • ΛΑΜΙΑΣ ( Ιατρ/κή Περίθαλψη, Ασφάλιση & Παροχές, Επιδόματα
    για τους νομούς: Φωκίδας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Βοιωτίας)
    22313 55300
  • ΛΑΡΙΣΑΣ ( Ιατρ/κή Περίθαλψη, Ασφάλιση, Επιδόματα, Συντάξεις πλην αναπηρίας ,για τους νομούς :Μαγνησίας, Λαρίσης, Τρικάλων , Καρδίτσας)
    2413 509447
  • ΤΡΙΠΟΛΗΣ ( Ιατρ/κή Περίθαλψη, Ασφάλιση & Παροχές, Συντάξεις Ανασφαλίστων Υπερηλίκων , Επιδόματα για τους νομούς:
    Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Αργολίδας)
    2713 602780
  • ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ( Ιατρ/κή Περίθαλψη, Ασφάλιση & Παροχές, Επιδόματα
    για τους νομούς: Ιωαννίνων, Άρτας, Πρεβέζης, Θεσπρωτίας)
    26513 70801
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατρακυλά η τηλεόραση, ανεβαίνει το διαδίκτυο


 
Κατρακυλά η τηλεόραση, ανεβαίνει το διαδίκτυο
Μέσω των ηλεκτρονικών τους υπολογιστών προτιμούν πλέον να ενημερώνονται οι πολίτες καθώς όπως φαίνεται από πανελλαδική έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό της "Εφημερίδας των Συντακτών".
Οι Έλληνες πολίτες θεωρούν τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ αναξιόπιστα παρά το γεγονός ότι ακόμα τα χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της τηλεόρασης όπου παρά το γεγονός ότι την χρησιμοποιεί το 85% των ερωτηθέντων (από 86% τον περασμένο Απρίλιο), την ίδια ώρα, μόλις το 28% τη θεωρεί αξιόπιστη κατατάσσοντάς την έτσι στην τελευταία θέση αξιοπιστίας των ΜΜΕ.

Πτώση παρουσιάζει και η χρήση του ραδιοφώνου, από 41% τον Απρίλιο σε 39% τώρα. Σημαντική μείωση παρουσιάζει και η αξιοπιστία του καθώς από το 56% του περασμένου Απριλίου πέφτει στο 47%.

Οι εφημερίδες κρατούν ακόμη τα ποσοστά αξιοπιστίας τους καθώς διατηρούν ποσοστό 33%.

Ραγδαία άνοδος του Internet

Στην κορυφή και με ανοδική τάση στην στην καθημερινή χρήση του εμφανίζει το Διαδίκτυο, καθώς από το 36% τον περασμένο Απρίλιο τώρα το ποσοστό του καταγράφεται στο 38%, ενώ εμφανίζει ουσιαστικά οριακή μείωση μόλις 1% ως προς την αξιοπιστία του, από το 44% πριν από οκτώ μήνες σε 43% το διάστημα που έγινε η τωρινή έρευνα.

Σύμφωνα με την Metron Analysis, ο αριθμός των ατόμων ηλικίας άνω των 18 χρόνων που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο εκτιμάται ότι αγγίζει πλέον τα 4.800.000 άτομα. Η άνοδος που εμφανίζεται την τελευταία δεκαετία στη χρήση του Ίντερνετ φθάνει τις 37 ποσοστιαίες μονάδες!

Διαχρονικά, η διείσδυση στο Διαδίκτυο είναι αυξημένη στους νέους 18-24 ετών (95%), στους απόφοιτους Ανώτατων και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ/ΤΕΙ 85%), στους άνδρες (που φθάνει το 60% έναντι 47% των γυναικών), τους φοιτητές (99%), ενώ αυξητική τάση καταγράφεται όσο μετακινούμαστε προς ανώτερα κοινωνικά στρώματα, με τη διείσδυση του Ίντερνετ να ανέρχεται στο 70% στη μεσαία και την ανώτερη τάξη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Θηβαίων σας προσκαλεί στην εορταστική εκδήλωση Φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου


Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 8 το απόγευμα, στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας.

Συμμετέχουν ερμηνεύοντας Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα :

Η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας
Η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου
Η Γυναικεία Χορωδία του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ»
Η Χορωδία της Εύξεινος Λέσχη Θηβών « ο Πόντος»
Η Φιλαρμονική  του Δήμου Θηβαίων



Στο χώρο θα υπάρχει Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι με γλυκίσματα από συλλόγους και καταστήματα της περιοχής.

Παράλληλες εκδηλώσεις :
Στην Κεντρική Πλατεία Θήβας θα υπάρχει χώρος, όπου θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και παιχνίδια  για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων.
Χριστουγεννιάτικο BAZAAR από το ΕΕΕΕΚ Θήβας.


ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ
ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ!
Διαβάστε Περισσότερα »

Λήγει στις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ


Την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για την απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών. Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΟΑΕΕ επισημαίνει, ότι η απογραφή είναι υποχρεωτική και απαιτείται η...


αυτοπρόσωπη παρουσία στο Πιστωτικό Ίδρυμα (Τράπεζα) ή ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός του συνταξιούχου. Όσοι εξαιρούνται από τη διαδικασία προσέλευσης στα Πιστωτικά Ιδρύματα ή στα ΕΛΤΑ, θα απογραφούν με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, στα κατά τόπους Περιφερειακά Τμήματα του Οργανισμού.

Η παράλειψη της απογραφής συνεπάγεται την αναστολή της καταβολής της σύνταξης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακαλούνται συντάξεις! Ποιες κατηγορίες αφορά;

Στην ανάκληση των συντάξεων που έχουν χορηγηθεί με την αναγνώριση χρόνου πλασματικής ασφάλισης μεγαλύτερου από αυτόν που προβλέπει ο νόμος, (ν. 3996/2010), προχωρεί, με «ορθή επανακοινοποίηση» του


προηγούμενου εγγράφου της (Σ40/303/26.11.2012), η Γενική Διεύθυνση Κοινωνικών Ασφαλίσεων του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με το έγγραφο, στις περιπτώσεις που έχουν εκδοθεί αποφάσεις συνταξιοδότησης με υπέρβαση του «κατά περίπτωση ανώτατου ορίου αναγνωριστέου χρόνου» πρέπει να ανακληθούν και στη συνέχεια, είτε να απορριφθεί το αίτημα συνταξιοδότησης ελλείψει χρονικών προϋποθέσεων είτε -έπειτα από γραπτή συναίνεση του ενδιαφερομένου- να ξεκινήσει προαιρετική ασφάλιση από την ημερομηνία της αίτησης για συνταξιοδότηση προκειμένου να συμπληρωθούν οι προϋποθέσεις.

Για να ξεκινήσει όμως η προαιρετική ασφάλιση ή για να εκδοθεί νέα απόφαση συνταξιοδότησης θα πρέπει, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, να έχει προηγηθεί εξόφληση των συντάξεων που πρέπει να επιστραφούν.

Τα ποσά που καταβλήθηκαν θα πρέπει να επιστραφούν ακόμη και στις περιπτώσεις που απορριφθεί η αίτηση συνταξιοδότησης και δεν υπάρχει η δυνατότητα της συμπλήρωσης των προϋποθέσεων με προαιρετική ασφάλιση όπως συμβαίνει για παράδειγμα λόγω ύπαρξης ποσοστού αναπηρίας 67%.

Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους να αναγνωρίσουν πλασματικούς χρόνους με ή χωρίς καταβολή εισφορών, προκειμένου να κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα ή να προσαυξήσουν το ποσό της σύνταξής με τις ηλικιακές προϋποθέσεις που διαμορφώνονται και ισχύουν από 01/01/2011 και μετά.

Οι χρόνοι που μπορούν να αναγνωρισθούν ως πλασματικοί, αφορούν: στρατιωτική θητεία, σπουδές, χρόνο που αντιστοιχεί στον αριθμό των παιδιών που αποκτήθηκαν οποτεδήποτε, ανεργία (μετά την υπαγωγή για πρώτη φορά στην ασφάλιση), απεργία, γονική άδεια ανατροφής (που χορηγείται από τον εργοδότη), επιδοτούμενη τακτική ανεργία και επιδοτούμενη ασθένεια, κύηση και λοχεία, χρόνος φυλάκισης.

Πλασματικούς χρόνους δεν μπορούν να αναγνωρίσουν όσοι έχουν ασφαλισθεί για πρώτη φορά από το 1993 εκτός από τις περιπτώσεις μητέρων ανηλίκων τέκνων που συμπληρώνουν τις 6000 ημέρες ασφάλισης από την 1/1/2013 Το ανώτατο όριο πλασματικού χρόνου, που μπορεί να αναγνωρισθεί, ποικίλει από 4 έως 7 έτη, ανάλογα με το έτος του οποίου τις προϋποθέσεις επιθυμεί να κατοχυρώσει ο ασφαλισμένος για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Στους πλασματικούς χρόνους δεν συνυπολογίζονται ο χρόνος πραγματικής εργασίας και ασφάλισης στο Δημόσιο, ο χρόνος ασφάλισης στην αλλοδαπή, και ο χρόνος που αφορά το προσωπικό της «Α.Ε. Εταιρεία Τροχαίου Υλικού» για τον οποίο ο Ο.Α.Ε.Δ. καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταιγίδες και χιονοπτώσεις με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα

Καταιγίδες και χιονοπτώσεις με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα

Κρύος και βροχερός προβλέπεται ο καιρός, αφού σήμερα Τρίτη, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά, ενώ στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας θα χιονίσει. Κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός το πρωί αλλά και αργά τη νύχτα, ενώ οι ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα κρατούν τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία το μεσημέρι από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα γύρω ορεινά, με βελτίωση από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται αρχικά κρύο και χιόνι, αφού στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις, αλλά πολύ γρήγορα ο καιρός θα γίνει αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 2 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παράκτια καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, αλλά θα σημειωθεί βελτίωση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν αρχικά νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανές χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που προς το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, αλλά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση το βράδυ στα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλβανοί κακοποιοί κάνουν χρήση κοκαΐνης και μετά σκορπούν τον τρόμο

Αλβανοί κακοποιοί κάνουν χρήση κοκαΐνης και μετά σκορπούν τον τρόμο

 Δύο νέους πονοκεφάλους καλείται να αντιμετωπίσει η Ελληνική Αστυνομία, καθώς όπως αποδείχθηκε μετά τη σύλληψη του δράστη για τη δολοφονία του κοσμηματοπώλη στη Λυκόβρυση, Αλβανοί κακοποιοί, οι οποίοι έχουν διαπράξει εγκλήματα στην Ελλάδα, φυγαδεύονται από κυκλώματα στη χώρα τους και αφού αλλάξουν όνομα επιστρέφουν. Όπως γράφει tovima.gr την ίδια στιγμή αυτό που προκαλεί μεγάλη ανησυχία είναι ο εθισμός ειδικά των νεαρών Αλβανών κακοποιών στην κοκαΐνη, γεγονός που τους κάνεις απρόβλεπτους στις αντιδράσεις που έχουν τόσο όταν βλέπουν μπροστά τους τα θύματα τους, αλλά και όταν βρεθούν αντιμέτωποι με αστυνομικούς. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν καλάσνικοφ και πιστόλια με την παραμικρή αφορμή. Ο 23χρονος που συνελήφθη στο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε συλληφθεί για ληστείες στο παρελθόν αλλά μετά από λίγους μήνες είχε αποφυλακιστεί. Λίγο καιρό αργότερα σχεδίασε και έκανε μαζί με τον συνεργό του την επίθεση στο κοσμηματοπωλείο. Αφού άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα στη συνέχεια δεν δίστασαν να σκοτώσουν και τον άτυχο ιδιοκτήτη. Στη συνέχεια οι δύο κακοποιοί κρύφτηκαν στην Αττική και μερικές ημέρες αργότερα ο 23χρονος διέφυγε στην Αλβανία και ετοίμασε πιστοποιητικά προκειμένου να αλλάξει -από τις αλβανικές υπηρεσίες- το μικρό όνομά του και να εκδώσει διαβατήριο με τα νέα στοιχεία. Στη συνέχεια ο νεαρός κακοποιός έφυγε από τη χώρα του και πήγε στην Ιταλία προκειμένου να εισέλθει στην Ελλάδα χωρίς έλεγχο, λόγω Σέγκεν, δεν υπολόγισε όμως στη συνεργασία Ελληνικών και Αλβανικών υπηρεσιών και τελικά συνελήφθη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ληστεία στην εθνική τράπεζα Καμένων Βούρλων

Ληστεία με το καλημέρα στο υποκατάστημα της εθνικής τράπεζας στα Καμένα Βούρλα στις 8:30 το πρωί...
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του LamiaReport, οι ληστές ήταν δυο. Ο ένας περίμενε έξω με τη μηχανή και ο άλλος μπήκε μέσα στην τράπεζα με το όπλο, αρπάζοντας άγνωστο χρηματικό ποσό.
Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι διέφυγαν με τη μηχανή προς άγνωστη κατεύθυνση.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αντιφασιστική Κίνηση Λιβαδειάς: Στήριξη και αλληλεγγύη στον απεργό πείνας

 
        Η Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς, δηλώνει την αμέριστη στήριξή της και την αλληλεγγύη της στον, για Πέμπτη ημέρα, απεργό πείνας, εργαζόμενο του Αλουμινίου της Ελλάδος, Τάκη Οικονόμου, και καλεί όλους τους πολίτες να συμπαραταχθούν στον αγώνα ενάντια στη στοχοποίηση των εργαζομένων και τη γενικότερη εξαθλίωση της κοινωνίας.
                      Ο αγώνας των εργατών του Αλουμινίου της Ελλάδος είναι αγώνας όλων μας.
                                                                                                     
                                                                                                  Λιβαδειά 11 Δεκέμβρη 2012
Διαβάστε Περισσότερα »

Η οργή των γονιών στη δίκη για τη δολοφονία των ανδρών της ΔΙΑΣ στου Ρέντη

Η οργή των γονιών στη δίκη για τη δολοφονία των ανδρών της ΔΙΑΣ στου Ρέντη

Σε τεταμένη ατμόσφαιρα ξεκίνησε τη Δευτέρα η δίκη για τη διπλή δολοφονία των Αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Τo παρόν έδωσε και ο 20χρονος κατηγορούμενος που αποφυλακίστηκε σκανδαλωδώς πριν από μερικές ημέρες.
Για την ανθρωποκτονία σε βάρος των δύο νεαρών τον Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη, έχουν παραπεμφθεί σε δίκη τέσσερις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο 20χρονος που αποφυλακίστηκε από λάθος πρόσφατα προκαλώντας σάλο. Στην υπόθεση, οι κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση είναι συνολικά 15.
Η διαδικασία αναλώθηκε τη Δευτέρα σε ενστάσεις και νομικά θέματα που τέθηκαν από συνηγόρους υπεράσπισης και θα συνεχιστεί την Πέμπτη.
Το κλίμα πάντως ήταν ιδιαίτερα τεταμένο, καθώς οι συγγενείς των δύο θυμάτων, κρατώντας τις φωτογραφίες τους στα χέρια φώναζαν ζητώντας να απονεμηθεί δικαιοσύνη και να καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι. «Μακάρι να υπήρχε θανατική ποινή», έλεγαν, ενώ, για την υπηρεσία των δύο θυμάτων τόνιζαν ότι «τους έστειλε γυμνούς στο θάνατο».

Διαβάστε Περισσότερα »

Σύσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής Βοιωτίας της ΔΗΜΑΡ στη Λιβαδειά


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Την Τετάρτη 12/12  και ώρα 6,30μ.μ. στην αίθουσα του  παλαιού    Δημαρχείου
(Κεντρική Πλατεία)  στη Λιβαδειά θα   γίνει  σύσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής Βοιωτίας  της ΔΗΜΑΡ  παρουσία  του μέλους  της Ε.Γ  της ΔΗΜΑΡ
Γεράσιμου Γεωργάτου (Υπευθύνου  Ευρωπαϊκής και εξωτερικής Πολιτικής )
       με θέματα :
Α)ενημέρωση -συζήτηση  πάνω στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις .
Β)προγραμματισμός και δραστηριότητες για την επόμενη  περίοδο.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
                                                         ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ