Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ο Αρχιεπίσκοπος θα κηρύξει την έναρξη του «Ελεύθερου Λαϊκού Πανεπιστημίου στην Αλίαρτο

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
 ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ κ.κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ,
 ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
 κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ, ΜΕ ΘΕΜΑ:  «ΒΙΟΗΘΙΚΗ - ΒΙΟΛΟΓΙΑ  ΚΑΙ  ΕΚΚΛΗΣΙΑ»,
ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ.
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΘΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ
 «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ».
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.


ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ: ΤΗΛ. 22683 50212 (κ. ΜΠΑΤΣΟΥΛΗ)
ΕΤΑΙΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ: ΤΗΛ. 210 3819319 (κα. ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΥ)
«ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ»: ΤΗΛ. 6984 316411 (κ. ΚΑΡΒΟΥΝΗ)
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ: ΤΗΛ. 22620 65463 - 6973 495836https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=7118ba6b72&view=att&th=13b9607a7b0768d1&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_haod2qb20&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_pH21lgHbd5a71yN4de8Un&sadet=1355435320738&sads=-QKtyK_LVUZleSZiAV9kWPFUKjU&sadssc=1
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα αποτελέσματα της απογραφής στην Αλβανία



Τα αποτελέσματα της πρόσφατης απογραφής στην Αλβανία ανακοίνωσε σήμερα Ο υπουργός Καινοτομίας, Γκεντς Πόλο.

Πρόκειται για τα αποτελέσματα της απογραφής του πληθυσμού που διενεργήθηκε στη χώρα το διάστημα από 1η Οκτωβρίου έως 1η Νοεμβρίου του 2011.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Στατιστικής της χώρας INSTAT, οι κάτοικοι της Αλβανίας είναι 2.821.977, αριθμός που δεν θα πρέπει, όπως τόνισε ο κ. Πόλο τόνισε να θεωρείται έκπληξη, εξαιτίας της μετανάστευσης.

Το 83,2% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι αλβανικής υπηκοότητας (ή 2.329.715 άτομα).

Σε ό,τι αφορά την εικόνα της ελληνικής μειονότητας, όπως την καταγράφει η απογραφή αυτή, μόνο το 0,87% του πληθυσμού ή άλλως 24.361 άτομα δήλωσαν ότι έχουν ελληνική εθνική καταγωγή.

Εκπρόσωποι της ελληνικής μειονότητας απηύθυναν έκκληση προς τους Έλληνες της Αλβανίας να μποϊκοτάρουν την απογραφή και, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε, μόλις το 0,5% της ελληνικής μειονότητας στη χώρα συμμετείχε στη διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 14,07% ή 393.979 άτομα δεν απάντησαν στην ερώτηση σχετικά με την εθνικότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Πόλο, το 99% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως η μητρική τους γλώσσα είναι η αλβανική, ενώ σε ό,τι αφορά το θρήσκευμα, το 57% δήλωσαν μουσουλμάνοι, το 10,3% καθολικοί, το 6,75% ορθόδοξοι και το 2,90% μπεκτασήδες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Π.Α.Ε. «Λεβαδειακός Α.Π.Ο.»- Στη τελική ευθεία για το τελευταίο ματς του α’ γύρου

Zannias_Paraskevas_2012 Με προπόνηση που έγινε στο χορτάρι του δημοτικού στάδιου Λιβαδειάς το πρωί (λόγω και του κρύου ξεκίνησε στις 11:30’) συνεχίστηκε σήμερα (Πέμπτη 13/12) η προετοιμασία των παιχτών της ομάδας της Π.Α.Ε. «Λεβαδειακός Α.Π.Ο.» ενόψει του αγώνα με την ομάδα της Π.Α.Ε. «Α.Ο. Πλατανιάς Χανίων».
Στην προπόνηση δεν έλαβαν μέρος ο Μάουρο Πόι και ο Χοσέ-Μιγκέλ Γκονζάλεζ-Ρέι. Ο Πόι ταλαιπωρείται από την θλάση στο γαστροκνήμιο του δεξιού του ποδιού, την οποία υπέστη το Σάββατο 8/12, στο παιχνίδι στη Τούμπα «κόντρα» στην ομάδα της Π.Α.Ε. «Π.Α.Ο.Κ.» (αντικαταστάθηκε στο 53’) και ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα ενώ ο Χοσέμι αντιμετωπίζει πρόβλημα στο δεξί του πόδι (επιγονατίδα).
Οσο αφορά στον Πόι σίγουρα χάνει το παιχνίδι με την ομάδα των Χανίων καθώς με δυσκολία πατάει το πόδι του και προφανώς θα λείψει αρκετές ημέρες. Οσο αφορά στον Χοσέμι, όμως, τον παίχτη ο οποίος έχει σηκώσει κούπα του Champions League όταν αγωνίστηκε με την ομάδα της Λίβερπουλ, η συμμετοχή του θα κριθεί αύριο.
Από την άλλη πλευρά, κανονικά συμμετείχε σε όλο το πρόγραμμα της προπόνησης ο Στέφανο Ναπολεόνι, ο οποίος όπως φάνηκε ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που αισθανόταν. Ο Ιταλός μεσοεπιθετικός, του οποίου όπως είναι γνωστό το συμβόλαιο με την «πράσινη» Π.Α.Ε. ολοκληρώνεται τέλος του χρόνου, έβγαλε όλο το πρόγραμμα και αγωνίστηκε και στο «οικογενειακό διπλό» που έγινε αλλά με την ομάδα των «αναπληρωματικών». Δηλώνει έτοιμος για το παιχνίδι το οποίο, αν αγωνιστεί, ίσως είναι το τελευταίο του στη Λιβαδειά άρα το κίνητρο είναι μεγάλο για τον ίδιο για να αποθεωθεί, αλλά τη συμμετοχή του θα τη κρίνει αύριο ο Γιώργος Παράσχος.
Στο «οικογενειακό δίτερμα» που παίχτηκε ο Γιώργος Παράσχος έδειξε πάνω-κάτω την 11αδα που σκέφτεται να παρατάξει στο κυριακάτικο παιχνίδι με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Στη θέση του Χοσέμι θα παίξει ο Λισγάρας ενώ στη θέση του Πόι θα αγωνιστεί ο Μίλιεβιτς.



“Team Experience Day”
Στο γήπεδο βρέθηκαν και οι νικητές του διαγωνισμού “Team Experience Day” που διοργανώνει η Forthnet σε συνεργασία με την «πράσινη» Π.Α.Ε.
Εκεί τους υποδέχθηκαν ο Διευθυντής του Ποδοσφαιρικού τμήματος, Γιώργος Κασναφέρης και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Π.Α.Ε., Σωτήρης Κλειδαράς, οι οποίοι τους πρόσφεραν αναμνηστικά δώρα και στη συνέχεια τους ξενάγησαν στους χώρους του σταδίου, και συγκεκριμένα στα αποδυτήρια, στην αίθουσα V.I.P., στην αίθουσα Τύπου και στα μπουθ, από όπου και παρακολούθησαν την προπόνηση της ομάδας. Μετά το τέλος της φωτογραφήθηκαν με τους παίκτες και συνομίλησαν μαζί τους.




Επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παρασκευά Ζαννιά
Λίγη ώρα αργότερα στα γραφεία της Π.Α.Ε. πήγε ο Παρασκευάς (Πάρης) Ζαννιάς. Εκεί ο νεαρός, αμυντικός υπέγραψε (το πρώτο του) συμβόλαιο συνεργασίας με την «πράσινη» Π.Α.Ε. και έτσι, «δικαιώθηκαν» οι κόποι και οι προσπάθειες του ταλαντούχου παίχτη.

Στην σχετική ανακοίνωση που ανέβηκε στο site της Π.Α.Ε. αναφέρεται:
Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου με τον ποδοσφαιριστή Παρασκευά Ζαννιά.
Ο γεννημένος στις 5/6/1993, νεαρός αμυντικός, ο οποίος προέρχεται από τις ομάδες υποδομής του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ συμμετείχε στις προπονήσεις της Α ομάδας, υπό τις οδηγίες του κ. Παράσχου από την έναρξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.
Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο παίκτης δήλωσε στο επίσημο site της ομάδας:
«Θέλω να ευχαριστήσω το μεγαλομέτοχο της ομάδας κ. Κομπότη, τον Τεχνικό Διευθυντή κ. Φαράντο και τον προπονητή μου κ. Παράσχο, για την ευκαιρία που μου δίνουν να αγωνιστώ επαγγελματικά στην ομάδα που ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά. Υπόσχομαι να δουλέψω σκληρά και να τους δικαιώσω για την επιλογή τους».viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Public Issue: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 30,5%

Νέα ευρήματα στη δημοσκόπηση - βαρόμετρο της Public Issue, για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την Καθημερινή. Καταγράφεται αυξημένη αισιοδοξία, έστω και σε μικρό βαθμό, με το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο αλλά τους πολίτες να μην τον εμπιστεύονται
Πολλά και σημαντικά, ακόμα και αντιφατικά, ως είθισται στις δημοσκοπήσεις, είναι τα ευρήματα του τελευταίου βαρόμετρου της Public Issue.
Το 19% όσων ρωτήθηκαν πιστεύουν πως η κατεύθυνση της χώρας είναι σωστή, έναντι του 75% που κρίνει ότι είναι λάθος.
Όμως, τον περασμένο Ιούνιο, σε αντίστοιχο βαρόμετρο, τα ποσοστά ήταν 5% και 88%, επομένως υπάρχει μία αύξηση όσον πιστεύουν πως η χώρα κινείται σωστά της τάξης του 14%.
Επίσης αυξημένο είναι το ποσοστό των πολιτών που θεωρεί ότι έγινε πιο ισχυρή η διεθνής ισχύς της χώρας. Αυτό πιστεύει το 14% έναντι του 9% το Σεπτέμβριο, ενώ μικρή πτώση κατέγραψε το ποσοστό των ερωτηθέντων που θεωρεί ότι η θέση της χώρας μας έγινε πιο αδύνατη, από 60% το Σεπτέμβριο στο 59% το Δεκέμβριο.
Αυτό που δείχνει ολοένα και πιο απίθανο είναι το ενδεχόμενο χρεοκοπίας. Από το 46% πήγε στο 56%. Το ποσοστό αυτό πριν τις εκλογές ήταν 37%.
Αρκετά μειωμένο στο 30% από 38% είναι το ποσοστό των πολιτών που θεωρούν πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ στις εκλογές το θεωρούσαν πιθανό ένας στους δύο ερωτηθέντες.
Παρόλα αυτά, το 41% κρίνει ότι οι αποφάσεις του Eurogroup του Νοεμβρίου ήταν αρνητικές για την Ελλάδα.
Οριακά μειωμένο στο 69% από 70% είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που τάσσεται κατά του μνημονίου, ενώ ελαφρώς αυξημένο στο 22% από 20% είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που τάσσονται υπέρ του μνημονίου.
Ακόμα οριακά μειωμένο είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που έχουν θετική γνώμη για την ΕΕ, στο 46% από 47%, με το αντίστοιχο ποσοστό πριν τις εκλογές να ήταν στο 61%.
Παράσταση νίκης και πρόθεση ψήφου
Αυξημένο το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ με 60%, κατά μία μονάδα από τον προηγούμενο μήνα, αλλά αυξημένο κατά 19 από τον Σεπτέμβριο (41%). Δεύτερη η ΝΔ με 25%, αντί 26% τον προηγούμενο μήνα, αλλά μειωμένο κατά 18 μονάδες από το Σεπτέμβριο (43%).
Στην πρόθεση ψήφου (με αποχή ή Λευκά στο 19,5%) πρώτος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 30,5%, δεύτερη η ΝΔ με 26%, τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 10,5%, τέταρτοι οι ΑΝΕΛ με 9%, πέμπτο το ΠΑΣΟΚ με 8%, έκτη η ΔΗΜΑΡ με 6,5% και έβδομο το ΚΚΕ με 5,5%.
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (65%) θεωρεί ότι δεν χρειάζονται βουλευτικές εκλογές, αντίθετα με το 31% που θεωρεί ότι χρειάζεται. Τον περασμένο Μάιο τα ποσοστά ήταν αντιστρόφως ανάλογα με το 54% να θεωρούσε ότι χρειάζονται και το 44% ότι δεν χρειάζονται.
Εντούτοις, το 62% θεωρεί ότι τελικά θα γίνουν πρόωρες εκλογές, αν και ένα μήνα πριν το ποσοστό αυτό ήταν 76%.
Ο Φώτης Κουβέλης παραμένει ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός με 49%, ενώ αυξημένα είναι τα ποσοστά όλων των αρχηγών σε σύγκριση με το προηγούμενο Βαρόμετρο του Νοεμβρίου.
Δεύτερος δημοφιλέστερος είναι ο Αλέξης Τσίπρας με 44% (+2) και ακολουθούν οι Αντώνης Σαμαράς με 40% (+2) και Πάνος Καμμένος επίσης με 40% (+3). Στη συνέχεια ακολουθεί η Αλέκα Παπαρήγα με 26% (+3), ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 24% +4 (τη μεγαλύτερη μεταβολή) και τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 17% (+2).
Ο κ. Κουβέλης παραμένει ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός, αλλά η δημοτικότητά του πριν από τις εκλογές ήταν στο 66%, ενώ πεσμένη είναι η δημοτικότητα του κ. Βενιζέλου, η οποία πριν από τις εκλογές ήταν στο 32%.
Σχεδόν στα ίδια  η δημοτικότητα του κ. Σαμαρά.
Ως προς το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, αυτός είναι πάλι ο Αντώνης Σαμαράς με 40% έναντι 29% του Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα με αυξημένο κατά τρεις μονάδες, στο 35%, σε σχέση με τον Νοέμβριο το ποσοστό όσων θεωρούν ως καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα μία κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Αντίθετα, μειωμένο κατά μία μονάδα, στο 23% είναι το ποσοστό των πολιτών που θεωρεί καλύτερη μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως, για το 37%, η καλύτερη κυβέρνηση είναι καμία από τις δύο.
Επίσης, αυξημένα είναι τα ποσοστά των ερωτηθέντων που δηλώνουν ικανοποίηση τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Πιο συγκεκριμένα το 21% (18% στο προηγούμενο Βαρόμετρο) δηλώνει ικανοποιημένο από την κυβέρνηση και το 17% (16% στο προηγούμενο Βαρόμετρο) από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Εξαιρετικό στοιχείο πως και τα ποσοστά δημοτικότητας όλων των πολιτικών κομμάτων είναι αυξημένα. Πρώτη έρχεται η ΔΗΜΑΡ, με 45% (+4) και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 43% (+ 8), ο ΣΥΡΙΖΑ 41% (+ 2), η ΝΔ 35% (+ 4), το ΚΚΕ 27% (+7), το ΠΑΣΟΚ 21% (+8) και Χρυσή Αυγή με 19% (+3).
Όμως, ακόμα ένα αντιφατικό μήνυμα, το 56% θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, έναντι του 26% που θεωρεί ότι πηγαίνει στη σωστή.
Όπως και να χει, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται ως το καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης με 31% και ακολουθούν ο κανένας με 25%, οι ΑΝΕΛ με 16%, το ΚΚΕ με 13% και η ΧΑ με 11%.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ ΕΡΥΘΡΕΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα ομορφότερα Έλληνικά χριστουγεννιάτικα έθιμα!


Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται με δεκάδες έθιμα και παραδόσεις σε ολόκληρη τη χώρα...

Συγκεντρώσαμε μερικά από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε.

Κεντρική Ελλάδα: Το τάισμα της βρύσης
Στην Κεντρική Ελλάδα τα μεσάνυχτα της παραμονής των Χριστουγέννων γίνεται το "τάισμα" της βρύσης. Περίπου τα χαράματα οι κοπέλες πηγαίνουν στην πιο κοντινή βρύση και παίρνουν το αμίλητο νερό, αφού αφήσουν προηγουμένως εκεί βούτυρο, τυρί, ή ψημένο σιτάρι ή κλαδί ελιάς.



Γρεβενά: Τα δαιμονικά
Στα Γρεβενά ανάβουν ένα μεγάλο κούτσουρο σε μια γωνιά από την παραμονή των Χριστουγέννων και η φωτιά καίει συνέχεια μέχρι τα Φώτα για να προστατεύει την οικογένεια από τα δαιμονικά

Μάνη: Οι τηγανίδες
Στα χωριά έξω από τη Μάνη, πλάθουν και ψήνουν τις τηγανίδες, τα μανιάτικα λαλάγγια. Στο σοφρά ή σε κάποιο τραπέζι, η μητέρα και τα κορίτσια πλάθουν το έτοιμο ζυμάρι σε χοντρό μακαρόνι και το διπλώνουν στα τέσσερα.

Κρήτη: Η ζύμη
Σε χωριά της επαρχίας Αμαρίου, τη νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων βάζουν λίγη κοινή ζύμη σ’ ένα πιάτο και κάποια στιγμή, ενώ βεγγερίζουν (ξενυχτούσαν συζητώντας) περιμένοντας, η ζύμη ανέβαινε και γινόταν προζύμι. Τότε, κατά την πίστη των ανθρώπων, ήταν η ώρα που γεννάται ο Χριστός.

Ηπειρος: Το «αναμμένο πουρνάρι»
Στην Ήπειρο έχουν μια ωραία συνήθεια. Όταν γεννήθηκε ο Χριστός και πήγαν, λέει, οι βοσκοί να προσκυνήσουν, ήτανε νύχτα σκοτεινή. Βρήκαν κάπου ένα ξερό πουρνάρι κι έκοψαν τα κλαδιά του. Πήρε ο καθένας από ένα κλαδί στο χέρι, του έβαλε φωτιά και γέμισε το σκοτεινό βουνό χαρούμενες φωτιές και τριξίματα και κρότους. Από τότε, στα χωριά της Άρτας και των Ιωαννίνων, όποιος πάει στο σπίτι του γείτονα για να πει χρόνια πολλά, κρατάει ένα δεντρικό που καίει τρίζοντας.

Μακεδονία: Το Χριστόξυλο
Στα χωριά της Μακεδονίας, ο νοικοκύρης ψάχνει στα χωράφια τις παραμονές των γιορτών και διαλέγει το πιο όμορφο, γερό και χοντρό ξύλο από πεύκο ή ελιά και το πάει σπίτι του με σκοπό να καίει συνέχεια στο τζάκι από τα Χριστούγεννα μέχρι και τα Φώτα. Ο λαός πιστεύει ότι καθώς καίγεται το Χριστόξυλο, ζεσταίνεται ο Χριστός στην κρύα σπηλιά της Βηθλεέμ.

«Πάντρεμα της φωτιάς»
Την παραμονή των Χριστουγέννων σε πολλά μέρη της Ελλάδας "παντρεύουν", τη φωτιά. Παίρνουν δηλαδή ένα ξύλο με θηλυκό όνομα, π.χ. κερασιά και ένα με αρσενικό όνομα, συνήθως από αγκαθωτά δέντρα. Τα αγκαθωτά δέντρα, κατά τη λαϊκή αντίληψη, απομακρύνουν τα δαιμονικά όντα, όπως τους καλλικάντζαρους.

Θεσσαλία: «Η γουρουνοχαρά»
Ένα από τα σημαντικότερα χριστουγεννιάτικα έθιμα της Θεσσαλίας είναι το σφάξιμο του γουρουνιού. Η προετοιμασία για το σφάξιμο του γουρουνιού γίνεται με εξαιρετική φροντίδα, ενώ ακολουθεί γλέντι μέχρι τα ξημερώματα, για να επαναληφθεί η ίδια διαδικασία την επόμενη και τη μεθεπόμενη μέρα. Τρεις-τέσσερις συγγενικές οικογένειες καθόριζαν με τη σειρά ποια ημέρα θα έσφαζε το γουρούνι της.

Δράμα: «Οι Μωμόγεροι»
Στα χωριά Πλατανιά και Σιταγροί του Νομού Δράμας συναντάμε το έθιμο των Μωμόγερων, το οποίο προέρχεται από του Πόντιους πρόσφυγες. Η ονομασία του εθίμου έχει τις ρίζες της στις λέξεις μίμος ή μώμος και γέρος και συνδέεται με τις μιμητικές κινήσεις των πρωταγωνιστών. Αυτοί, φορώντας τομάρια άγριων ζώων ή ντυμένοι με στολές ανθρώπων οπλισμένων με σπαθιά, έχουν τη μορφή γεροντικών προσώπων. Οι Μωμόγεροι, εμφανίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του δωδεκαημέρου των εορτών, και προσδοκώντας τύχη για τη νέα χρονιά, γυρίζουν σε παρέες στους δρόμους των χωριών και τραγουδούν ευχετικούς στίχους. Όταν δύο παρέες συναντηθούν, κάνουν ψευτοπόλεμο μεταξύ τους, ώσπου η μία ομάδα να νικήσει και η άλλη να δηλώσει υποταγή.
Παραλλαγές του ίδιου εθίμου, συναντώνται σε χωριά της Κοζάνης και της Καστοριάς, με την ονομασία Ραγκουτσάρια.

Επτάνησα: «Οι κολόνιες»
Το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, οι κάτοικοι γεμάτοι χαρά για τον ερχομό του νέου χρόνου, κατεβαίνουν στους δρόμους κρατώντας μπουκάλια με κολόνιες και ραίνουν ο ένας τον άλλον τραγουδώντας: "Ήρθαμε με ρόδα και με ανθούς να σας ειπούμε χρόνους πολλούς". Η τελευταία ευχή του χρόνου που ανταλλάσσουν είναι: "Καλή Αποκοπή", δηλαδή με το καλό να αποχωριστούμε τον παλιό χρόνο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Που ακριβώς θα πάνε τα 49,2 δισ. της δόσης του δανείου-λίστα

Που θα πάνε τα 49,2 δισ. της δόσης του δανείου [λίστα]

Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, τα ελλείμματα του Προϋπολογισμού και η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς προμηθευτές και ιδιώτες θα απορροφήσουν το μεγαλύτερο μέρος του ποσού των 49,2 δισ. τα οποία θα εισπράξει η Ελλάδα από τους δανειστές μας.
Ειδικότερα, από τα 34,4 δισ. ευρώ τα οποία θα εκταμιευθούν εντός των προσεχών ημερών θα δοθούν:
Τα 16 δισ. ευρώ στις τράπεζες για την πρώτη δόση της ανακεφαλαιοποίησης
Τα 11,3 δισ. ευρώ για την επαναγορά των ομολόγων ονομαστικής αξίας 30 δισ. ευρώ
Τα 7 δισ. για την κάλυψη των πρωτογενών ελλειμμάτων του δημοσίου και την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών.
Από το σύνολο των 14,8 δισ. που θα μας δοθούν το πρώτο τρίμηνο του 2013:
Τα 7,2 δισ. στις τράπεζες για τη δεύτερη δόση της ανακεφαλαιοποίησης
Τα 2 δισ. τον Ιανουάριο για την κάλυψη πρωτογενών ελλειμμάτων του δημοσίου και την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών.
Τα 2,8 δισ. το Φεβρουάριο για την κάλυψη πρωτογενών ελλειμμάτων του δημοσίου και την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών.
Τα 2,8 δισ. το Μάρτιο για την κάλυψη πρωτογενών ελλειμμάτων του δημοσίου και την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης από την ΟΕΒΕ Θήβας


Η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ  ενημερώνει τα μέλη της ότι προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις, ΛΑΕΚ 1-25, έτους 2012, στις παρακάτω θεματολογίες:
      1)   «Πληροφορική WINDOWS – WORD – EXCEL»
      2)   «Εξυπηρέτηση πελατών – Υγιεινή τροφίμων»
3)      «Τεχνικές πωλήσεων Marketing»
Δικαίωμα συμμετοχής στα εν λόγω προγράμματα έχουν οι εργαζόμενοι για τους οποίους έχει καταβληθεί η εργοδοτική εισφορά 0,45% ενώ, ο ίδιος εργαζόμενος δεν δικαιούται να συμμετάσχει σε περισσότερα του ενός προγράμματος επιμόρφωσης κατά τη διάρκεια ισχύος της παρούσης.
 Ο κάθε εκπαιδευόμενος που θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα, θα λάβει εκπαιδευτικό επίδομα 5,00 € ανά εκπαιδευτική ώρα και θα χορηγηθεί σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.
Στα συγκεκριμένα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις μέλη του ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ  οι οποίες:
·Απασχολούν από 1 έως 25 εργαζόμενους.
· Κατέβαλαν στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισφορά ΛΑΕΚ (0,45%) για τους εργαζόμενους της επιχείρησής τους για το έτος 2011.
· Το πρόγραμμα κατάρτισης στο οποίο συμμετέχουν δεν χρηματοδοτείται από άλλο φορέα.
· Δεν χρηματοδοτούνται από άλλο πρόγραμμα κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ. και του ΛΑΕΚ για τους εργαζόμενους που λαμβάνουν μέρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης.

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν μόνο θεωρητικό μέρος, και η διάρκειά τους θα είναι σαράντα (40) ώρες το καθένα. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα επιδοθούν στους καταρτιζόμενους βεβαιώσεις παρακολούθησης από το πιστοποιημένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΜΑSTER.
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες μπορείτε μέχρι τις 24/12/2012 να επικοινωνείτε στα γραφεία της ομοσπονδίας μας
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγικός θάνατος: Κοιμόταν στα σκουπίδια, τον συμπίεσε το απορριμματοφόρο

Τραγικός θάνατος: Κοιμόταν στα σκουπίδια, τον συμπίεσε το απορριμματοφόρο

Ένας άνδρας ηλικίας 41 ετών που κοιμόταν σε κάδο σκουπιδιών έχασε τη ζωή του όταν... πέρασε το απορριμματοφόρο.
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Φορτ Γουόρθ του Τέξας τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ο άτυχος άνδρας έψαχνε ένα καταφύγιο για να προστατευτεί από το κρύο και μπήκε μέσα στον κάδο, αλλά δυστυχώς οι υπάλληλοι του απορριμματοφόρου δεν κατάλαβαν πως βρισκόταν μέσα έως ότου ακούστηκαν οι κραυγές του όταν έπεσε στον συμπιεστή.
Αμέσως στο σημείο βρέθηκαν διασώστες και πυροσβέστες για να απελευθερώσουν τον 41χρονο, ο οποίος άφησε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εγχείρησης στο νοσοκομείο «John Peter Smith».
Η εταιρεία στην οποία ανήκει το απορριματοφόρο, η Progressive Waste Solutions, χαρακτήρισε «ατυχές» το περιστατικό και διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Την Δευτέρα o Περγαντάς στη Χαλκίδα


Την   Δευτέρα   17/12/2012  και ώρα  10:30, ο Περιφερειάρχης  Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος  Περγαντάς,  θα  βρίσκεται στην Χαλκίδα ,  για την ημερίδα με θέμα:
« Υλοποίηση του ΕΣΠΑ  στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Έργα
Π.Ε. Εύβοιας – Προγραμματική Περίοδος  2014-2020»,
που  διοργανώνει  η  Περιφέρεια  Στερεάς  Ελλάδας στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Ε. Εύβοιας  .
Διαβάστε Περισσότερα »

"ΠΑΓΟΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ


Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψε σήμερα όλα τα επιχειρήματα της Ελλάδας _ και ως εκ τούτου την προσφυγή...
της χώρας μας στο σύνολό της _ σχετικά με την «καμπάνα» των 343,7 εκατ. ευρώ για παράνομες αγροτικές ενισχύσεις την περίοδο 2004 - 2007.

Να σημειώσουμε ότι με την απόφαση 2010/668/ΕΕ της 4ης Νοεμβρίου 2010, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξαίρεσε από τη χρηματοδότηση της Ένωσης διάφορα προϊόντα και είχε καταλογίσει εις βάρος της Ελλάδας 343.680.906,79 ευρώ για την κακή εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και την έλλειψη ενός αξιόπιστου και λειτουργικού συστήματος ελέγχου, ο οποίος θα μπορούσε να πιστοποιήσει το ύψος των ενισχύσεων που δόθηκαν.

Η Ελλάδα  είχε ζητήσει από το Γενικό Δικαστήριο να ακυρώσει την συγκεκριμένη απόφαση της Επιτροπής, αίτημα το οποίο σήμερα απορρίφθηκε. Κατά της αποφάσεως του Γενικού Δικαστηρίου μπορεί να ασκηθεί αναίρεση (εντός δύο μηνών από την κοινοποίησή της), περιοριζόμενη σε νομικά ζητήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση 2010/668/ΕE της 4ης Νοεμβρίου 2010:

- Όσον αφορά τις αροτραίες καλλιέργειες, η Επιτροπή απέκλεισε για το οικονομικό έτος 2007, το συνολικό ποσό των 210.913.505,66 ευρώ, με την αιτιολογία, αφενός, ότι το Σύστημα Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων - Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών δεν ήταν απολύτως λειτουργικό κατά την κρίσιμη περίοδο και, αφετέρου, ότι οι επιτόπιοι έλεγχοι είχαν διενεργηθεί με τόσο σημαντική καθυστέρηση ώστε ήταν πλέον εντελώς αναποτελεσματικοί, η δε ποιότητά τους δεν ήταν η προσήκουσα.

- Όσον αφορά τον ακατέργαστο καπνό, η Επιτροπή επέβαλε στην Ελλάδα ποσό διορθώσεως 19.760.841,95 ευρώ με την αιτιολογία ότι, πρώτον, πραγματοποιήθηκαν εκπρόθεσμα παραδόσεις καπνού σε φύλλα, δεύτερον, 32 συμβάσεις καλλιέργειας εκχωρήθηκαν κατά παράβαση των εφαρμοστέων διατάξεων και, τρίτον, η έγκριση επιχειρήσεων πρώτης μεταποιήσεως έπασχε πλημμέλειες.

- Όσον αφορά τη σχετική με τις υποχρεώσεις στον τομέα της πολλαπλής συμμορφώσεως διόρθωση, η Επιτροπή επικαλούμενη τις πλημμέλειες που διαπιστώθηκαν στη διενέργεια των βασικών και των επικουρικών ελέγχων, επέβαλε στην Ελλάδα, για τις αιτήσεις του 2005 (οικονομικά έτη 2006 και 2007), κατ' αποκοπή διόρθωση της οποίας το ποσό ανέρχεται σε 4.167.621,65 ευρώ.

- Στον τομέα της σταφίδας, η Επιτροπή, έχοντας διαπιστώσει διάφορες πλημμέλειες στο σύστημα διαχειρίσεως και ελέγχου, εφάρμοσε για τα οικονομικά έτη 2003, 2004, 2005, 2006 και 2007 κατ' αποκοπή διορθώσεις ύψους 54.701.943,48 ευρώ.

- Όσον αφορά τις κοινοτικές ενισχύσεις για τη διατήρηση των ελαιώνων στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους για τις δαπάνες που δηλώθηκαν από την Ελλάδα για τα οικονομικά έτη 1999 έως 2001 η Επιτροπή επέβαλε κατ' αποκοπή διόρθωση ύψους 10%, η οποία αντιστοιχεί σε ποσό 3.970.402,08 ευρώ.

Σχετικά με το καθεστώς των πριμοδοτήσεων για τα αιγοπρόβατα, έχοντας διαπιστώσει διάφορες ελλείψεις στο σύστημα ελέγχου, η Επιτροπή εφάρμοσε στις δαπάνες που πραγματοποίησε η Ελλάδα στον τομέα αυτό κατ' αποκοπήν διορθώσεις ύψους 10% για τα οικονομικά έτη 2004 έως 2006 (αιτήσεις των ετών 2003 και 2004). Οι διορθώσεις αυτές ανέρχονται σε ποσό 50.166.591,97 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 51.000 ο αριθμός των Ελλαδιτών στην Κύπρο

Κατά 40% έχουν αυξηθεί οι αφίξεις Ελλαδιτών για μόνιμη εγκατάσταση στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια και από 35.000 που ήταν, έχουν φθάσει σήμερα τις 51.016. Στους Ελλαδίτες, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», περιλαμβάνονται και οι Πόντιοι, αλλά παρατηρήθηκαν διάφορες διακυμάνσεις. 



Μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ είχαν .. έρθει μαζικά στο νησί, αλλά όταν άρχισε η οικονομική κρίση πολλοί εξ΄ αυτών έφυγαν. Αυτήν τη στιγμή υπολογίζεται ότι στην Κύπρο ζουν μόνιμα περίπου πέντε χιλιάδες Πόντιοι. Αύξηση παρουσίασαν και οι αφίξεις από τη Βουλγαρία, (είναι η δεύτερη χώρα της Ε.Ε. σε υπηκόους) και σήμερα οι Βούλγαροι που βρίσκονται στην Κύπρο αριθμούν τις 42.469.

Ακολουθούν οι Ρουμάνοι με 39.344 άδειες εγγραφής και οι Βρετανοί με 35.129. Ωστόσο, οι υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου έχουν μειωθεί την τελευταία διετία λόγω της οικονομικής κρίσης. Τα πιο πάνω προκύπτουν από τα στοιχεία του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης.

Σύμφωνα με υπολογισμούς οι άδειες εγγραφής Ευρωπαίων πολιτών στην Κύπρo το 2012 έφθασαν περίπου τις 200.000. Ωστόσο, τον πραγματικό αριθμό των Ευρωπαίων που ζουν μόνιμα στο νησί ουδείς τον γνωρίζει, καθώς είτε αυτοί είχαν εγγραφεί παλαιότερα και τώρα έχουν αναχωρήσει ή βρίσκονται στην Κύπρο αλλά δεν έχουν προχωρήσει σε εγγραφή.

Από τα επίσημα στοιχεία πάντως, προκύπτει ότι μέχρι τις 30/11/2012 είχαν εκδοθεί συνολικά 193.631 άδειες ή βεβαιώσεις εγγραφής που αφορούσαν Ευρωπαίους υπηκόους. Σταθερή αύξηση παρουσιάζεται για τους Ρώσους, που σήμερα ξεπερνούν τις 50.000.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Συνέλαβαν τον Λαυρεντιάδη στη Βουλιαγμένη

Συνελήφθη πριν από λίγο ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Εκτελώντας ένταλμα της...
2ης ειδικής ανακρίτριας συνελήφθη πριν μισή ώρα περίπου στο σπίτι του στην Βουλιαγμένη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελληνικό ποδόσφαιρο 2012: Σκίστηκε το φορείο, ξερός ο ποδοσφαιριστής (Video)

Εγινε κι αυτό! Ποδοσφαιριστής της Λάρισας στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης
τραυματίστηκε, αλλά όταν πήγε να κάτσει στο φορείο για να μεταφερθεί εκτός αγωνιστικού χώρου, εκείνο... σκίστηκε!
Στο 66' ο Δημόπουλος της ΑΕΛ χτύπησε, αλλά ο εξοπλισμός του AEL FC Arena, ενός εκ των πιο σύγχρονων γηπέδων στη χώρα μας, αποδείχτηκε λίγο... παλαιοκαιρισμένος, καθώς το φορείο δεν... άντεξε το βάρος του και σκίστηκε, με αποτέλεμα να πέσει από αυτό! Τελικά, ο νεαρός άσος της Λάρισας αποχώρησε περπατώντας από τον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια έγινε αλλαγή...
Δείτε το βίντεο:
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη στα Βάγια για οπλοκατοχή



Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός για παράνομη οπλοκατοχή στα Βάγια Βοιωτίας
Κατασχέθηκαν (1) περίστροφο, (1) πιστόλι εκτόξευσης πιπεριού, (2) σπρέι πιπεριού και φυσίγγια περιστρόφου
Συνελήφθη, σήμερα (13-12-2012) το μεσημέρι στα Βάγια Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 34χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή όπλων.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διενήργησαν αιφνιδιαστική έρευνα σε κατάστημα μεταλλικών κατασκευών, ιδιοκτησίας του 34χρονου, καθώς και στην οικία του στα Βάγια Βοιωτίας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• ένα (1) περίστροφο,
• ένα (1) πιστόλι εκτόξευσης πιπεριού,
• δύο (2) σπρέι πιπεριού,
• δεκαοκτώ (18) φυσίγγια περιστρόφου διαμετρήματος cal 6mm και
• ένα (1) πυροδοτημένο φυσίγγιο
Για τη υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Aπολύθηκαν" 11 υπάλληλοι του Δήμου Xαλκίδας

Ξεκινούν επ' αόριστον κατάληψη του δημαρχείου. Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Χαλκίδας προχωράει από αύριο Πέμπτη σε κατάληψη του Δημαρχείου Χαλκίδας και όλων των...
δημοτικών υπηρεσιών. Aπαντάει έτσι στην αιφνιδιαστική απόφαση του Yπουργείου Διοικητικής Mεταρρύθμισης, με την οποία ουσιαστικά απολύονται όσοι ήταν να μπουν σε διαθεσιμότητα.

Tο σωματείο στην ανακοίνωση του αναφέρει:

«Με μια πρωτοφανή, φασιστικού τύπου ενέργεια της τρικομματικής κυβέρνησης και του υπουργού των δυνάμεων κατοχής κ. Μανιτάκη απολύθηκαν όλοι οι συνάδελφοι μας Αορίστου Χρόνου, Διοικητικού – Οικονομικού.
Αγνοήθηκε η ομόφωνη απόφαση στήριξης του Δημοτικού Συμβουλίου, ακυρώθηκε η αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκτελέστηκε από το απόσπασμα των διεθνών τοκογλύφων κάθε δημοκρατικό και συνταγματικό δικαίωμα.

Με την ενέργεια τους αυτή μας κλέβουν την ζωή, μας οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους θα αγωνιστούν με περηφάνια για το ιερό δικαίωμα της εργασίας. Θα σταθούν αλληλέγγυοι στους συναδέλφους τους που εγκαινιάζουν το πογκρόμ της φρίκης για ολόκληρο τον Δημόσιο τομέα.

Δεν έχουμε καμία ευθύνη για ότι ακολουθήσει, δεν το αποφασίσαμε εμείς.
Να μην επιχειρήσουν να μας συκοφαντήσουν ή να μας τρομοκρατήσουν.
Κλείνουμε όλους τους εργασιακούς χώρους με αποφασιστικότητα και θυμό.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να σταθούν δίπλα μας, να νικήσουμε την παραίτηση, τον ραγιαδισμό και την επανάπαυση.

Για να αντιμετωπίσουμε την κοινωνική λεηλασία και την καταστροφή.

ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!»
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμβουλές της αστυνομίας για να μην σας κλέβουν στα ΑΤΜ

Όταν χρησιμοποιείτε τις Αυτόματες Τραπεζικές Μηχανές:
Α) Ως προς τον τρόπο χρήσης των Α.Τ.Μ.
- Πριν ξεκινήσετε τη συναλλαγή ελέγξτε ...
προσεκτικά το χώρο γύρω σας για τυχόν ύποπτες κινήσεις.

- Βεβαιωθείτε ότι στο χώρο που βρίσκεται το Α.Τ.Μ. δεν υπάρχει κάποιο πρόσθετο εξάρτημα, του οποίου η παρουσία δεν δικαιολογείται.

- Εάν εντοπίσετε οποιοδήποτε ύποπτο αντικείμενο, αλλοιώσεις ή σημάδια στη σχισμή υποδοχής της κάρτας, στρεβλωμένο πλαίσιο, εκδορές, επιπλέον εξαρτήματα, τρύπες κ.λπ., αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο Α.Τ.Μ.. Ειδοποιήστε αμέσως την Τράπεζα.

- Σε περίπτωση που το Α.Τ.Μ. κρατήσει την κάρτα ή αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη συναλλαγή σας, επικοινωνήστε μόνο με την Τράπεζα που σας χορήγησε την κάρτα.

- Μην εμπιστεύεστε αγνώστους που προθυμοποιούνται να σας βοηθήσουν στο χειρισμό του Α.Τ.Μ. ή ζητούν από σας την κάρτα σας.

- Σε περίπτωση που το μηχάνημα παρουσιάσει οποιαδήποτε βλάβη, επικοινωνήστε μόνο με τα τηλέφωνα της Τράπεζας.

- Όταν πληκτρολογείτε τον κωδικό σας ΡΙΝ “προστατέψτε” το πληκτρολόγιο, ώστε κανείς γύρω σας να μην αντιληφθεί τον τετραψήφιο αριθμό.

- Μετά την ολοκλήρωση της ανάληψης τον χρημάτων μετρήστε τα χρήματα με διακριτικότητα και όσο πιο σύντομα μπορείτε.

- Φροντίστε να μην είστε μόνοι σας, αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε Α.Τ.Μ. κατά τη διάρκεια της νύχτας.

- Εάν χρησιμοποιείτε Α.Τ.Μ. που βρίσκεται σε ειδικό θάλαμο, μην επιτρέπετε σε άτομα που δε γνωρίζετε να εισέρχονται στο χώρο, κατά τη διάρκεια της συναλλαγής.

- Μην αφήνετε τα κλειδιά σας ή πολύτιμα αντικείμενα στο αυτοκίνητό σας ενώ χρησιμοποιείτε Α.Τ.Μ. και μην αφήνετε τη μηχανή του αυτοκινήτου σας αναμμένη.

Β) Για την προστασία του λογαριασμού σας:

- Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε ως κωδικό ΡΙΝ την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό τηλεφώνου ή άλλα προσωπικά σας στοιχεία που μπορεί να γίνουν εύκολα αντιληπτά από επιτήδειους.

- Αποφεύγετε να γράφετε το ΡΙΝ οπουδήποτε.

- Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε το ίδιο ΡΙΝ σε περισσότερες από μία κάρτες σας.

- Επιλέξτε και απομνημονεύστε τον κωδικό ΡΙΝ που μόνο εσείς θα γνωρίζετε και που δεν θα μπορεί να προκύψει από προσωπικά σας αντικείμενα που υπάρχουν στο πορτοφόλι ή την τσάντα σας.

- Μη δίνετε τον κωδικό σας ΡΙΝ σε οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις. Εάν κάποιος για παράδειγμα επικαλεστεί ότι τηλεφωνεί από την Τράπεζα και ζητήσει τον αριθμό του ΡΙΝ για επαλήθευση, μην το δώσετε. Οι Τράπεζες δεν ακολουθούν αυτή την πρακτική. Εάν έχετε αναγνώριση κλήσης, καταγράψτε το τηλέφωνο που αναγράφηκε στην τηλεφωνική της συσκευή και ενημερώστε αμέσως την Αστυνομία.

- Μην αφήνετε ποτέ την απόδειξη συναλλαγής που έχει εκδώσει το ΑΤΜ.

- Συγκρίνετε τις αποδείξεις ανάληψης χρημάτων του Α.Τ.Μ. με το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο κίνησης του λογαριασμού σας. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε αλλαγή που δεν έχετε πραγματοποιήσει ενημερώστε αμέσως την Τράπεζα.

- Να υπογράφετε την κάρτα σας. Αυτό εμποδίζει τον οποιοδήποτε να παραποιεί το όνομά σας πάνω σ’ αυτή.

- Μη δίνετε και μη δανείζετε ποτέ και σε κανένας την κάρτα σας.

- Όταν κυκλοφορείτε έχετε μαζί σας μόνο τις κάρτες που προτίθεστε να χρησιμοποιήσετε.

- Αναφέρετε αμέσως την κλοπή ή την απώλεια κάρτας στην Τράπεζα και την Αστυνομία.

Γ) Πως θα προστατέψετε τα χρήματα που αναλαμβάνετε από Τράπεζες:

- Προσέξτε για άτομα που παρακολουθούν την τραπεζική σας συναλλαγή μέσα στο κατάστημα και ενημερώστε διακριτικά τη Διεύθυνση ή τον Ταμία.

- Μην αφήνετε τσάντες ή χρήματα που έχετε πρόσφατα αναλάβει από Τράπεζες μέσα στο αυτοκίνητό σας, γιατί είναι πιθανό επίδοξοι “διαρρήκτες” να έχουν παρακολουθήσει την τραπεζική σας συναλλαγή.

- Να πηγαίνετε απευθείας στον τόπο οριστικής εναπόθεσης των χρημάτων και αν χρησιμοποιείτε αυτοκίνητο να μην σταματάτε σε διάφορα σημεία.

- Αν αυτό είναι αναγκαίο, μην αφήνετε την τσάντα στο αυτοκίνητό σας και σταθμεύετε πάντα σε πολυσύχναστο σημείο.

- Αν διαπιστώσετε ότι σας παρακολουθούν, τηλεφωνείστε αμέσως στο 100 ή απευθυνθείτε στον πρώτο αστυνομικό.

- Αν μεταφέρετε τακτικά χρηματικά ποσά, μην ακολουθείτε τα ίδια δρομολόγια και αλλάζετε κάθε φορά τις ώρες των μετακινήσεών σας.

- Αν σκοπεύετε να αναλάβετε μεγάλο χρηματικό ποσό από τραπεζικό κατάστημα να συνοδεύεστε από δεύτερο άτομο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ενωση Μικρασιατών Θήβας σε Καισαριανή και Ωρωπό


Πρεσβευτής των Μικρασιατών της Θήβας και της πόλης  η χορωδία της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας συμμετέχει στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου του Δήμου Καισαριανής και σε Χριστουγεννιάτικη γιορτή στον Ωροπό. 
Παράλληλα η Ένωση συμμετέχει με μέλη του Δ.Σ. στο 1ο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει ο Δήμος Καισαριανής και το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού του Δήμου.
Διαβάστε Περισσότερα »

1η Χορωδιακή Συνάντηση του Κ.Α.Π.Η Θηβών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Χορωδιακή Συνάντηση του Κ.Α.Π.Η Θηβών του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 στο  Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.
Στη χορωδιακή συνάντηση συμμετείχαν επίσης το Κ.Α.Π.Η. Κρυονερίου και  το Κ.Α.Π.Η. Μάνδρας-Ειδυλλίας.








Διαβάστε Περισσότερα »

Σύσκεψη στην Περ. Ενότητα Βοιωτίας για τον χειμώνα


            Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Γιώργου Μουλκιώτη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 στο Διοικητήριο της Βοιωτίας, ευρεία σύσκεψη με σκοπό τη λήψη αποφάσεων για τον καλύτερο συντονισμό των υπευθύνων, ώστε και το πρωτεύον Εθνικό δίκτυο (ΠΑΘΕ) να παραμένει ανοικτό και καθ’ όλα λειτουργικό, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

            Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν οι εξής:
Ο κ. Στέφανος Λουλακούδης από την Αστυνομική Δ/νση Βοιωτίας, ο κ. Μιχάλης Πάππος από την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήβας, ο κ. Κων/νος Τοπάλης από το Τ.Τ. Λιβαδειάς, ο κ. Παναγιώτης Κάνιαρης από το Τ.Τ. Θήβας, ο κ. Φώτιος Ρουμπιές από το Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας, ο κ. Βασίλειος Ριζάκος Δ/ντης και ο κ. Κων/νος Κρέτσης Υποδ/ντης του Α΄ Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, ο κ. Νικόλαος Νούσας από το Β΄ Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Αττικής, ο κ. Αθανάσιος Λέκκας Διοικητής της Πυροσβεστικής Διοίκησης Βοιωτίας, ο κ. Δημήτριος Κεφαλάς της  Π.Υ. Θηβών, ο κ. Κων/νος Κλωτσοτύρας της Π.Υ. Οινοφύτων και η κα Ελένη Κακκαβά από την ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη συντήρηση και καλή λειτουργία του πρωτεύοντος Εθνικού δικτύου που διέρχεται από τη Βοιωτία.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, απευθυνόμενος προς τους αρμοδίους, επεσήμανε μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης: «Η Κοινωνική και Οικονομική λειτουργία της περιοχής μας αλλά και ολόκληρης της Χώρας, αφού μέσω αυτού του κομβικού δικτύου επικοινωνεί όλη η Ελλάδα, πρέπει πάσει θυσία να συνεχίζεται κανονικά και να παραμείνει το δίκτυο ανοικτό και ασφαλές, κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Δεν θα διστάσουμε να συμβάλλουμε σε οτιδήποτε, εάν τούτο κριθεί απαραίτητο και μας ζητηθεί, παρόλο που θεσμικά δεν έχουμε ρόλο και ευθύνη. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, επιβάλλεται να βρίσκονται όλοι, καθένας από το μετερίζι του, σε ετοιμότητα ώστε η Χώρα να λειτουργήσει και οι πολίτες να νοιώθουν άμεσα το Κράτος ως αρωγό και συμπαραστάτη τους κάθε ώρα, κάθε στιγμή και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες . Έχετε την ευθύνη και την τεχνογνωσία. Πρέπει να είστε έτοιμοι επιχειρησιακά ανά πάσα στιγμή».
  Κατά την σύσκεψη αποφασίστηκαν:
1.      Να υπάρχει και να λειτουργεί Κέντρο Συντονισμού- Σημείο Αναφοράς στο Σχηματάρι με υπευθύνους από τη Τροχαία Βοιωτίας, Φθιώτιδας και τη ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.
2.      Να ανοιχθούν «πόρτες» με ανoιγόμενες μπάρες σε επιλεγμένα σημεία της Εθνικής Οδού, ώστε να μπορεί να γίνει παρέμβαση απεγκλωβισμού οχημάτων, αν χρειαστεί.
3.      Τα μηχανήματα (εκχιονιστικά, γερανοί) να ευρίσκονται έγκαιρα στα προεπιλεγμένα σημεία της ΠΑΘΕ και να υπάρχει εκ των προτέρων ο ορισμός (ονόματα, σημεία επικοινωνίας κτλ) υπευθύνων και χειριστών των μηχανημάτων.
4.      Να υπάρχει άμεση ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων φορέων, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (Δ/νση Τεχνικών Έργων, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας) αλλά και των πολιτών μέσω Μ.Μ.Ε.
5.      Να υπάρχουν επιφυλακές αρμοδίων της ΝΕΑΣ ΟΔΟΣ Α.Ε., ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση με την έναρξη του φαινομένου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίτηση κατάθεσης εγγράφων" από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα λεφτά που Έπαιρνε ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Τάκης από τη βουλή


Διαστάσεις  λαμβάνει η καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο Δημοσιογράφος του mega Δημήτρης Τάκης προσελήφθη στον ραδιοφωνικό της βουλής κατά το διάστημα 2005-2009 , ενώ παράλληλα εργαζόταν στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό mega . Συγκεκριμένα πριν από λίγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καραγιαννίδης Χρήστος κατέθεσε "αίτημα κατάθεσης εγγράφων" προς τους υπουργούς Εργασίας και Διοικητικής μεταρρύθμισης και Διακυβέρνησης , για τις παράτυπες , χωρίς δημοσίευση στο ΦΕΚ και κατά παράκαμψη του προβλεπόμενου πλαισίου λειτουργίας , προσλήψεις στον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό στη βουλή , όπου γίνεται ιδιαίτερη αναφορά για τη διαδικασία πρόσληψης του εν λόγο δημοσιογράφου καθώς και για τις προκλητικές αμοιβές του .eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τον άνδρα της Σίας Κοσιώνη να ποζάρει γυμνός για εξώφυλλο περιοδικού!

Κι όμως ο άνδρας που βλέπεται να ποζάρει γυμνός, πίσω από τον επίσης γυμνό Αντώνη Κανάκη
είναι ο άνδρας της Σίας Κοσιώνη, Μιχάλης Λεάνης.

Εύλογο είναι το ερώτημα τι δουλειά κάνει ο Μιχάλης Λεάνης ανάμεσα στους παρουσιαστές του Comfuzio. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Μπορεί ο Μιχάλης Λεάνης να εργάζεται ως δημοσιογράφος και πιο συγκεκριμένα αθλητικογράφος όμως πρώτα από όλα έχει κάνει σπουδές σκηνοθεσίας στην Ιταλία. Έτσι, λοιπόν βρέθηκε να σκηνοθετεί μια από τις πιο ανατρεπτικές και φρέσκιες εκπομπές το Comfuzio, όπου προβάλλονταν από την ΕΤ3. Πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν ήταν απλά σκηνοθέτης αλλά η ψυχή αυτή της εκπομπής για αυτό και όταν έγινε η πρόταση για αυτή την φωτογράφηση συμμετείχε και ο ίδιος.

Για το story να σας πούμε ότι τότε δεν γνώριζε την Σια Κοσιώνη αφού η γνωριμία τους έγινε το 2002. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδαζε η δημοσιογράφος και πρόκειται για έναν έρωτα κεραυνοβόλο που οδήγησε στον γάμο και διαρκεί μέχρι και σήμερα.
















Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Επέτειος της σφαγής των Καλαβρύτων - Όταν οι ναζί αφάνισαν την πόλη

Επέτειος της σφαγής των Καλαβρύτων - Όταν οι ναζί αφάνισαν την πόλη

 Σήμερα συμπληρώνονται 69 χρόνια από την πιο αιματοβαμμένη μέρα στην ιστορία των Καλαβρύτων αλλά και όλης της Ελλάδας. Την ημέρα που οι ναζί αφάνισαν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των Καλαβρύτων, σκοτώνοντας συνολικά 1.100 άτομα. Η Σφαγή των Καλαβρύτων ήταν ουσιαστικά τα αντίποινα των Ναζί στην εκτέλεση 77 Γερμανών στρατιωτών που είχαν αιχμαλωτίσει οι αντάρτες του ΕΛΑΣ λίγες μέρες νωρίτερα. Την διαταγή για την «επιχείρηση Καλάβρυτα» (Unternehmen Kalawrita) υπέγραψε στις 25/11/1943 ο διοικητής της 117 Μεραρχίας Κυνηγών υποστράτηγος Καρλ φον λε Σουίρ και τα Γερμανικά στρατεύματα έφτασαν στα Καλάβρυτα στις 9 Δεκεμβρίου 1943. Αρχικά διαβεβαίωσαν του κατοίκους ότι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο, ηρεμώντας τα πνεύματα. Μάλιστα επέστρεψαν και πολλοί κάτοικοι που είχαν φύγει φοβούμενοι τα αντίποινα. Ωστόσο μέσα στις επόμενες μέρες έκαψαν τα σπίτια μελών αντιστασιακών οργανώσεων και το πρωί της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου έδωσαν εντολή να συγκεντρωθούν όλοι οι κάτοικοι στο δημοτικό σχολείο έχοντας μαζί τους μία κουβέρτα και τρόφιμα για μία μέρα. Αφού κλείδωσαν τα γυναικόπαιδα στο σχολείο, οδήγησαν τους άνδρες και τα αγόρια από 14 εως 65 ετών στη Ράχη του Καππή, μία επικλινής τοποθεσία, προεσεκτικά επιλεγμένη για τον συγκεκριμένο σκοπό. Το μεσημέρι στις 14:34 (ώρα στην οποία το ιστορικό ρολόι της εκκλησίας της πόλης μένει παγωμένο μέχρι σήμερα) δόθηκε το σύνθημα της εκτέλεσης. Οι ριπές των πολυβόλων θέρισαν τους άνδρες που βρίσκονταν στη Ράχη του Καππή, με μόνο 13 επιζώντες οι οποίοι επέζησαν γιατί «θάφτηκαν» κάτω από τα πτώματα των υπολοίπων. Παράλληλα οι ναζί λεηλάτησαν και πυρπόλησαν την πόλη. Τα γυναικόπαιδα βρίσκονταν ακόμα κλειδωμένα στο σχολείο, και όταν κατάλαβαν ότι θα καίγονταν ζωντανοί έσπασαν την πόρτα και κατάφεραν να διαφύγουν (μία άλλη εκδοχή λέει ότι ο Αυστριακός φρουρός που στεκόταν μπροστά στην πόρτα τους άνοιξε για να φύγουν και αργότερα εκτελέστηκε για αυτή του την πράξη) και έτρεξαν προς τον λόφο να αναζητήσουν τους δικούς τους. Η σφαγή των Καλαβρύτων, όπως ονομάστηκε αυτό το ολοκαύτωμα, ήταν αδιαμφισβήτητα από τις πιο βίαιες επιχειρήσεις των ναζί κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ο Καρλ φον λε Σουίρ ο «πρωταγωνιστής» και υπεύθυνος αυτής της σφαγής, δεν δικάστηκε ποτέ ως εγκληματίας πολέμου, παρά πέθανε αιχμάλωτος των Σοβιετικών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο προπάππους του είχε υπηρετήσει στην Ελλάδα με τα Βαυαρικά στρατεύματα του Όθωνα. Στη Ράχη του Καππή δεσπόζουν πλέον ένας πέτρινος σταυρός και το γλυπτό της πονεμένης μάνας, ενώ το ρολόι της εκκλησίας μένει σταματημένο εδώ και 69 χρόνια στις 14:34, αιώνια σύμβολα της φρίκης και της απανθρωπιάς των ναζί
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε 48ωρη απεργία οι φαρμακοποιοί

Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αποφάσισε χθες, 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 17 και 18 Δεκεμβρίου
και ταυτόχρονα τη συνέχιση της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε:

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε απειλές για ασύδοτα ωράρια, απειλές κατά της ύπαρξης των φαρμακευτικών συλλόγων και ατομικές συμβάσεις, οι οποίες στο τέλος αποβαίνουν σε βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης.

Η λύση βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών. Ζητάμε συναντήσεις μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της φαρμακευτικής περίθαλψης και να αποκλιμακωθεί η ένταση που υπάρχει στο χώρο».

Στη γραμμή του ΠΦΣ συντάχτηκαν και οι φαρμακοποιοί της Αττικής, καθώς η Γενική Συνέλευση του συλλόγου αποφάσισε, με συντριπτική πλειοψηφία, τη συμμετοχή στην 48ωρη απεργία.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμής των συνταγών Σεπτεμβρίου και να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τα παλαιά χρέη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστροφή στην παρθενιά για πολλές Αλβανίδες!!!

Σύμφωνα με...
στοιχεία γυναικολογικών κλινικών των Τιράνων, έως και τρεις νέες κοπέλες κάθε μέρα υποβάλλονται σε επεμβάσεις για την αποκατάσταση του υμένα ώστε να ξαναγίνουν παρθένες.

Όπως αναφέρει η efsyn 20 λεπτά και 200 δολάρια είναι αρκετά για να επιστρέψουν «παρθένες» στον νέο εραστή για να ξαναχάσουν την παρθενιά τους. Κοινωνιολόγοι υποστηρίζουν ότι το φαινόμενο οφείλεται στο μεταναστευτικό ρεύμα των Αλβανών αντρών.Διατηρώντας εξ αποστάσεως σχέσης για μεγάλα χρονικά διαστήματα η παρθενία επιστρέφει στις μέρες μας ως βαρόμετρο πίστης.

Γυναικολόγοι όμως υποστηρίζουν ότι το φαινόμενο έχει τις ρίζες του στην δεκαετία του πενήντα, όπου η επίδειξη του ματωμένου σεντονιού μετά την πρώτη νύχτα του γάμου ήταν απαραίτητη για την πατριαρχική κοινωνία της Αλβανίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτιωμένος ο καιρός με συννεφιά και πιθανές βροχές, αλλά χαμηλές θερμοκρασίες

Βελτιωμένος ο καιρός με συννεφιά και πιθανές βροχές, αλλά χαμηλές θερμοκρασίες

Βελτιωμένος αλλά κρύος ο καιρός, αφού σήμερα Πέμπτη προβλέπεται συννεφιά με λίγες πρόσκαιρες βροχές στα ανατολικά και στα νότια, αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και τα βόρεια, οπότε είναι πιθανό να βρέξει για λίγο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.
Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά, αλλά το βράδυ και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από -4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο από 4 έως 5 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές, ενώ τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένονται το πρωί στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια, με πιθανότητα βροχοπτώσεων, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και βροχερός, αφού στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, ενώ στις Κυκλάδες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Α΄Βραβείο σε μαθητή του Δημοτικού Ωδείου Θήβας

Ο 10χρονος μαθητής Μποβολής Χρήστος σπουδαστής Κλασικής Κιθάρας της τάξης του Καθηγητή κου Δημήτρη Δερδενέ του Δημοτικού Ωδείου Θήβας , εξέπληξε για 2η φορά μέσα στον ίδιο χρόνο – επιτροπή και κοινό – λαμβάνοντας το Α΄ Βραβείο στο Διαγωνισμό Κιθάρας που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο «Athenaeum» τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012. Ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια απέσπασε ο Καθηγητής του κος Δημήτρης Δερδενές για το επίπεδο και την πολλά υποσχόμενη πορεία του μαθητή του.
Ως Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου νιώθω την ανάγκη να εκφράσω την υπερηφάνεια μου, τόσο για τον ταλαντούχο σπουδαστή μας, όσο και για τον ακούραστο και αφοσιωμένο στην Τέχνη Καθηγητή του Ωδείου μας, που για μια ακόμα φορά δίνει τη δυνατότητα στο Ωδείο να αναγνωρίζεται εκτός της πόλης μας.
ΠΑΝΤΑΖΑΤΟΥ ΝΙΚΗ
 
Διαβάστε Περισσότερα »

«Χαραυγή : Μέρος 2» στον Κινηματογράφο Θήβας

Σας ενημερώνουμε, ότι από την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 στο Δημοτικό Χειμερινό Κινηματογράφο της Θήβας, που λειτουργεί υπό την διεύθυνση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), θα προβληθεί η κινηματογραφική ταινία «Χαραυγή : Μέρος 2» - (“Breaking Dawn: Part 2”).
Ώρα Προβολής: 21:15 μ.μ.
Περίληψη: Στο πέμπτο και τελευταίο μέρος της εποποιίας Twilight, παρακολουθούμε την προσαρμογή της Μπέλα στη νέα της ζωή ως βαμπίρ, καθώς και τη μεταμόρφωσή της από τον πιο αδύναμο κρίκο σε κυρίαρχο του παιχνιδιού.
Την εμφάνισή της θα κάνει για πρώτη φορά και η δεκάχρονη Μακένζι Φόι με την ξεχωριστή της ομορφιά, ως το «αθάνατο παιδί» της Μπέλα και του Έντουαρντ. Η μικρή Ρενεσμέ με τη μοναδικότητά της θα ανατρέψει τις ισορροπίες, φέρνοντας τους Κάλεν αντιμέτωπους με τους Βολτούρι, και θα σημάνει μια απρόσμενη και σοκαριστική εξέλιξη για τον λυκάνθρωπο Τζέικομπ Μπλακ.
Ηθοποιοί: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Asley Greene, Mackenzie Foy, Dakota Fanning, Nikki Reed, Kellan Lutz, Peter Facinelli. Σκηνοθέτης: Bill Condon Σεναριογράφος: Melissa Rosenberg
Από τη ΔΗ.Κ.Ε. του Δήμου Θηβαίων
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι υπάλληλοι της Βουλής νίκησαν την κυβέρνηση



Το παρασκήνιο για την οπισθοχώρηση το Μαξίμου

Mόνο σε ένα αμιγώς πελατειακό κράτος θα μπορούσε στέλεχος οποιασδήποτε υπηρεσίας που αφυπηρετεί και συνταξιοδοτείται να πάρει εφάπαξ μισό εκατομμύριο ευρώ.

Γενικός διευθυντής της Βουλής που πρόλαβε να υποβάλλει αίτηση για συνταξιοδότηση πριν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εξίσωνε τα εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής με των δημοσίων υπαλλήλων δικαιούται 550.000 ευρώ!

Ο Χρ. Σταϊκούραςτο είδε και του «έπεσαν όσα μαλλιά του έχουν απομείνει» ενώ έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι διαπίστωσε πως οι υπάλληλοι της Βουλής -που μπήκαν από ρουσφέτια και οι περισσότεροι είναι συγγενείς βουλευτών και χωρίς ΑΣΕΠ- παρά τις περικοπές που έγιναν στους μισθούς τους με τις υπερωρίες και τα έξοδα κίνησης μπορεί και να έπαιρναν περισσότερα από ότι έπαιρναν πριν από τη μείωση του μισθού λόγω ειδικών ρυθμίσεων.

Εισηγήθηκε και ετοιμάστηκε σύμφωνα με πληροφορίες πράξη νομοθετικού περιεχομένου για να αποκατασταθεί η ισονομία και η δικαιοσύνη.

Στο γραφείο του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Μπαλτάκου παρήλασαν 17 υπουργοί και έβαλαν την υπογραφή τους για να περικοπούν τα προκλητικά προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής ενώ οι πληροφορίες είναι διχασμένες σε ότι αφορά την υπογραφή του πρωθυπουργού, αν είχε μπεί ή επρόκειτο να μπει.

Η πράξη είχε ετοιμαστεί και επρόκειτο να κατατεθεί μαζί με το φορολογικό νομοσχέδιο αλλά αναβλήθηκε η κατάθεσή του και δεν προχώρησε και η ρύθμιση για την περικοπή των προνομίων.

Μέχρι και έξοδα κίνησης παίρνουν οι «διαμαρτυρόμενοι και αδικούμενοι» υπάλληλοι της Βουλής γιατί μετά τις συνεδριάσεις που τελειώνουν μετά τα μεσάνυκτα ξοδεύουν για ταξί να πάνε σπίτι τους , ωσάν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ως νυκτοφύλακες ή σε εργοστάσια να έχουν ειδικές παροχές.

Οι υπάλληλοι της Βουλής απείλησαν όταν πληροφορήθηκαν τις προθέσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα εργάζονται και δεν θα περνούν τα νομοσχέδια και η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να αναδιπλωθεί. Μετά από 10 ώρες θρίλερ με κινητοποιήσεις των υπαλλήλων εντός της Βουλής η κυβέρνηση προχώρησε στη διάψευση πληροφοριών που έφεραν το υπουργείο Οικονομικών να προωθεί διάταξη για περαιτέρω μείωση κατά 25% των μισθών και των υπερωριών».

Η πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, που θα δημοσιευθεί σε λίγη ώρα, δεν περιέχει καμία διάταξη για το μισθολογικό των υπαλλήλων της Βουλής» ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Πολλοί υπουργοί είναι δυσαρεστημένοι για την υπαναχώρηση της κυβέρνησης αν και ορισμένοι θεωρούν ότι επειδή έχει δεσμευτεί προσωπικά ο πρωθυπουργός και δημοσίως ότι θα φέρει εις πέρας την βούληση αυτή πως πρόκειται για τακτικό ελιγμό και όχι οριστική απόφαση.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ