Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Μπέος: «Πούσ... κοντέ έλα πιο κοντά μου, να σε γ...» - Κούγιας: «Ασε με» [όλος ο διάλογος]

Μπέος: «Π... κοντέ έλα κοντά μου» - Κούγιας: «Ασε με»

Έναν ακόμα μεταξύ τους καυγά κατέγραψαν στο αστυνομικό δελτίο οι κ. Αλέξης Κούγιας και Αχιλλέας Μπέος. Ο δικηγόρος που είναι βασικός μάρτυρας στην υπόθεση με τους στημένους αγώνες, για την οποία πέρασε 18 μήνες στις φυλακές ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, βρέθηκε σε καφετέρια της Γλυφάδας την ίδια ώρα με τον «αντίπαλό» του, με αποτέλεσμα να έρθουν πιο... κοντά. Μόλις ο Αχιλλέας Μπέος αντιλήφθηκε την παρουσία του ισχυρού άνδρα της Παναχαϊκής, του επιτέθηκε φραστικά και η συμπλοκή απετράπη έπειτα από παρέμβαση τρίτων. Δείτε το διάλογο που είχαν μέσα στο μαγαζί οι δύο άνδρες: Μπέος: Πούστη κοντέ έλα πιο κοντά μου... Κούγιας: Άσε με... Μπέος: Πούστη κλαις...; Κούγιας: (Έπειτα από πέντε λεπτά προς τον σερβιτόρο) Να παραγγείλω; Μπέος: Στο λαιμό να σου κάτσει ο καφές κοντέ... Κούγιας: Δεν σου μιλάω μαλάκα... Μπέος: Φώναξε τους μπάτσους ρε κοντέ. Παρ' τους τηλέφωνο να μου κάνεις μήνυση... Κούγιας: Εγώ θα σε γαμήσω... Μπέος: (Τραβώντας τη γραβάτα του Κούγια) Θα σε γαμήσω κοντέ... Κούγιας: Επίθεση για να μην καταθέσω εναντίον τους Ο γνωστός ποινικολόγος μιλώντας στο STAR τόνισε πως πρόκειται για «εκβιαστική επίθεση από πρωταγωνιστές εγκληματικής οργάνωσης που λόγω του 18μήνου βρίσκονται ελεύθεροι εκτός φυλακών» και συμπλήρωσε πως η επίθεση «αποσκοπούσε στο να καμφθώ και να μην καταθέσω εναντίον τους». Μάλιστα, ο κ. Κούγιας υποστήριξε πως κινήθηκε η υπηρεσία προστασίας μαρτύρων, η οποία κλήθηκε και προσπάθησε να συλλάβει τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος όμως διέφυγε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μην ανοίξετε αν σας χτυπήσει ο «οδοκαθαριστής» για... Χριστούγεννα!


Εάν κάποιος σας χτυπήσει το κουδούνι, λέγοντας ότι είναι οδοκαθαριστής του Δήμου Αθηναίων ή Πειραιώς, μην ανοίξετε την πόρτα...



Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αθηναίων καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιοι να δηλώνουν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας και να ζητούν χρήματα από τους δημότες ως δώρο Χριστουγέννων.

«Πληροφορούμε τους κατοίκους της πόλης, ότι η Διεύθυνση ουδεμία σχέση έχει με αυτές τις δραστηριότητες και καλούμε τους δημότες να καταγγέλλουν τις περιπτώσεις αυτές και αν είναι δυνατόν με τα ονόματα των δραστών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων.

Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και στον δήμο Πειραιά. Μόνο που εκεί ο κύριος Μιχαλολιάκος, μάλλον θεωρεί τους δημότες του κορόιδα ή το ζήτημα άνευ σημασίας...
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Ερυθρός Σταυρός στις εκδηλώσεις στη Λιβαδειά


-
Μικρέ μας φίλε, πιστοί στο ραντεβού μας για μία κόμη φορά σε προσκαλούμε να έρθεις στην παρέα μας, φέρε το δικό σου παιχνίδι που δεν χρησιμοποιείς πια, το παραμύθι που το διάβασες πολλές φορές, και ότι άλλο εσύ πιστεύεις πως θα είναι χρήσιμο στον φίλο σου. Δείξε την ευαισθησία σου, κάνε την δική σου καλή πράξη γι’ αυτές τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων και μια γλυκιά έκπληξη θα σε περιμένει. Ραντεβού λοιπόν στις 19 Δεκεμβρίου 2012 από τις 18:00 – 20:00 μ.μ. και στις 20 Δεκεμβρίου 2012 από τις 11:00 – 1:00 π.μ. στο περίπτερο του Περιφερειακού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας.
ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ!
 Για το Δ.Σ. Μετά Τιμής   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ   Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι και το Spiegel ασχολήθηκε με την κορούλα του Σαλαγκούδη, που πληρώνεται στην ΕΡΤ για... να κάθεται!


Κυκλοφορεί στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής με θανατηφόρα 12ποντα τακούνια. Πανύψηλη, ξανθιά, Θεσσαλονικιά η Ανθή Σαλαγκούδη έχει όλα τα συστατικά της επιτυχίας. Η γερμανική εφημερίδα Der Spiegel την περιέλαβε, πρόσφατα, σε ρεπορτάζ της για τα «ρουσφέτια» Σαμαρά. «Δουλειές για φίλους» έγραφε το γερμανικό δημοσίευμα και αναφέρει:...



«Εντυπωσιακά πολλοί φίλοι και γνωστοί του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αποκτούν αυτόν τον καιρό επικερδείς θέσεις εργασίας – ακόμα και αν δεν φαίνεται να είναι πλέον κατάλληλοι για αυτές.

Για παράδειγμα, πρόσφατα ο Σαμαράς διόρισε νέο πρόεδρο στον ΕΟΠΥΥ, που έχει χρέος άνω του ενός δις ευρώ και πρέπει να μεταρρυθμιστεί. Νέος επικεφαλής όμως δεν θα είναι κάποιος με πείρα στον τομέα της υγείας. Αντ' αυτού ο Σαμαράς έδωσε τη θέση σε έναν δικηγόρο και φίλο από το κόμμα του, τη Νέα Δημοκρατία.

Στην ηγεσία του ΣΔΟΕ διόρισε έναν έφορο από τη Μεσσηνία, την ιδιαίτερη πατρίδα του, ο οποίος δεν έχει 'υπερτοπική εμπειρία΄, καθώς ήταν υπάλληλος της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Από το περιβάλλον του Σαμαρά προέρχεται και ο νέος διευθυντής του ΟΠΑΠ.

Επιπλέον, ασυνήθιστες είναι οι ανακατατάξεις στην ΕΡΤ, όπου από την έναρξη της θητείας του Σαμαρά μέχρι τώρα περικόπτονται ή αναβάλλονται επιτυχημένες εκπομπές. Επιπλέον, πρόσφατα, η κόρη ενός πρώην νεοδημοκράτη υπουργού, φίλου του Σαμαρά, μπορεί να παρουσιάζει ενημερωτική εκπομπή. Δεν ξεχώρισε μεν μέχρι τώρα ως τηλεπαρουσιάστρια, αλλά κατέχει κομματική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας».

Καλά, τόσο καλή πληροφόρηση έχει το Der Spiegel;

Ποιά είναι η Ανθή Σαλαγκούδη

Είναι κόρη του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Σαλαγκούδη επί κυβέρνησεως Καραμανλή, ο οποίος εκλεγόταν επί σειρά ετών στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και παράλληλα με τις σπουδές της άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος. Από το 2002 και για 2 χρόνια συνεργάστηκε με την εφημερίδα Μακεδονία και διάφορα περιοδικά.

Παράλληλα ήταν Υπεύθυνη σε θέματα Διαφήμισης και Προβολής του χιονοδρομικού κέντρου Καϊμακτσαλάν της Νομαρχίας Πέλλας! Από το 2008 έως τον Ιούνιο του 2010 εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον τομέα ενημέρωσης της ΕΡΤ3 και παρουσίαζε το ημερήσιο πρόγραμμα.

Πέρα από κόρη πρώην υπουργού είναι ενεργό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και στις τελευταίες εκλογές εξελέγη δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τον συνδιασμό του Κώστα Γκιουλέκα.

Περιπέτεια στην ΕΡΤ

Προσελήφθη στην ΕΡΤ πριν από μερικούς μήνες ως προσωπικό ειδικών θέσεων με μισθό 3.500 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες. Αρχικά ήταν να παρουσιάσει πρωινή εκπομπή αλλά απέτυχε στα δοκιμαστικά και επρόκειτο να αντικαταστήσει την Μπήλιω Τσουκαλά στο «Έχει γούστο».

Δεν τα κατάφερε όμως κι εκεί και τελικά, μετά από πολλά δοκιμαστικά και προσπάθειες του κρατικού καναλιού, θα παρουσιάσει πρωινή εκπομπή με τον Γιάννη Δάρρα και τον Ηλία Μαμαλάκη.

Στην ΕΡΤ όλοι παραδέχονται ότι η Ανθή κοσµεί τους µουντούς διαδρόµους µε την αιθέρια και εντυπωσιακή παρουσία της. Σε αυτήν προσδίδει περαιτέρω και το ασυνήθιστο για τα ενδυµατολογικά ήθη της κρατικής τηλεόρασης, λαµπερό βεστιάριο που... κουβαλά καθηµερινά µαζί της. Οι ενδυµατολογικές επιλογές «δένουν» αριστοτεχνικά µε τις προσεγµένες υψηλές γόβες της.

Η κόρη του πρώην υφυπουργού της ΝΔ, Γιώργου Σαλαγκούδη, δεν φαίνεται ότι το βάζει εύκολα κάτω. Ακόµη και αν τελικά δεν στεφεί με επιτυχία η συµµετοχή της στην εκποµπή, µια δεύτερη πόρτα, στην ΕΤ3, παραµένει πάντα ανοιχτή.

Ολοι αναγνωρίζουν στην ΕΡΤ ότι η Ανθή Σαλαγκούδη καταβάλλει φιλότιµες προσπάθειες. Είναι φιλική, συµπαθής, αυτό που λέµε «καλό παιδί» και δέχεται µε υποµονή και χωρίς κοµπασµό ή αλαζονεία την καθοδήγηση και τα σεµινάρια στο κρατικό κανάλι. Αντιθέτως, έχει και άποψη που δικαιολογεί την επιµονή της. «Επειδή είµαι κόρη πολιτικού, δεν πρέπει να βρω ποτέ δουλειά ως δηµοσιογράφος;», αναρωτιέται σε δηλώσεις της, απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε για την τοποθέτησή της στην ΕΡΤ.
Ο πατέρας της, πρώην υφυπουργός, Γιώργος Σαλαγκούδης, δεν έπαψε ποτέ να φιλοδοξεί να τη δει στην πρώτη γραµµή της πολιτικής.

πηγή: iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση σκίτσου: Ο Sou – Lee πήρε τα. . . Βουνά !!!…



ΕΚΘΕΣΗ ΣΚΙΤΣΟΥ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΛΙΚΩΝΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ : 21- 23/12/2012

ΤΟΠΟΣ  :  ΙΣΟΓΕΙΟ  ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ

ΣΤΗΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ :  ΣΑΒΒΑΤΟ 22/12/2013

& ΩΡΑ 19:00
Διαβάστε Περισσότερα »

Το χωριό του Αί Βασίλη μας περιμένει στην Κάτω Τιθορέα!


Διαβάστε Περισσότερα »

Eurostat: Στις πρώτες χώρες η Ελλάδα στη χρήση του Διαδικτύου - Στον πάτο η Γαλλία

Eurostat: Ψηλά η Ελλάδα στη χρήση του Διαδικτύου στον πάτο η Γαλλία

Ενδιαφέροντα τα στοιχεία της Eurostat για τη χρήση του Διαδικτύου ως μέσου ενημέρωσης, αλλά και εργαλείου για καθημερινές εργασίες τα οποία αναδεικνύουν εντυπωσιακή άνοδο στα ευρωπαϊκά νοικοκυριά.
Συνολικά η έρευνα καταγράφει ότι το 77% των νοικοκυριών της Ευρώπης διαθέτει πλέον σύνδεση Internet ποσοστό αρκετά μεγαλύτερο από το 46% που είχε καταγραφεί το 2006.
Στην Ελλάδα, σύνδεση στο Διαδίκτυο υπολογίζεται ότι διαθέτει το 54%. Εξ αυτών ευρυζωνικές συνδέσεις διαθέτει το 51%. Από το σύνολο των χρηστών, όσοι κάνουν online τις τραπεζικές τους συναλλαγές φθάνουν το 17% του συνόλου, ένα 38% χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για να ενημερώνεται σχετικά με τον τουρισμό. Όσον αφορά την χρήση των λεγόμενων μέσων ενημέρωσης των πολιτών, ένα 59% των Ελλήνων χρησιμοποιεί ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το 10% γράφει και επιμελείται ή διαβάζει ιστολόγια (blogs).
Κατά μέσο όρο στην ΕΕ η ανάγνωση και ενημέρωση μέσω Διαδικτύου αφορά το 61% των χρηστών, ενώ σε ορισμένες χώρες τα ποσοστά είναι εντυπωσιακά. Στη Λιθουανία φθάνει το 92%, στην Εσθονία το 91%, και το 86% στη Σουηδία.
ΤΟ 51% των χρηστών, εντός της ΕΕ, πραγματοποίησε τις τραπεζικές του συναλλαγές διαδικτυακά, ενώ ο 52% δημοσίευσε μηνύματα σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Γαλλία αναδεικνύεται ουραγός σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες καθώς μόλις το 38% των Γάλλων ενημερώνεται από το διαδίκτυο, ενώ μόνο το 40% των χρηστών στη Γαλλία συμμετέχει σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης λίγο παραπάνω από την Τσεχία που κατέχει την τελευταία θέση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανήσυχοι οι επίστημονες για το νέφος από τα τζάκια που «πνίγει» την Αττική

Ανήσυχοι οι επίστημονες για το νέφος από τα τζάκια που «πνίγει» την Αττική

Ανησυχία προκαλεί στους επιστήμονες η συνεχής καύση ξύλου στο Λεκανοπέδιο, καθώς την περασμένη Κυριακή οι ποσότητες των μικροσωματιδίων ΡΜ10 που μετρήθηκαν σε διάφορα σημεία της Αθήνας ήταν υπερτριπλάσιες από τις φυσιολογικές.
Από ότι φαίνεται η οικονομική κρίση πέρα από όλες τις άλλες, έχει και περιβαλλοντικές συνέπειες. Ολο και περισσότεροι αντικαθιστούν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο με τζάκια και ξυλόσομπες με αποτέλεσμα την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας.
Σύμφωνα με το toethnos.gr, την περασμένη Κυριακή, οι ποσότητες των μικροσωματιδίων ΡΜ10 ήταν υπερτριπλάσιες των φυσιολογικών. Συγκεκριμένα, με όριο τα 50 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, στη Λυκόβρυση καταγράφηκαν 189, στο Μαρούσι 174, ενώ στο Χαλάνδρι και τον Ασπρόπυργο έφτασαν τα 150.
Μάλιστα, το πρόβλημα εντάθηκε ακόμη περισσότερο λόγω της άπνοιας και της υγρασίας σε περιοχές που λόγω της θέσης και του μικροκλίματός τους, εμφανίζουν συχνότερα αυξημένους δείκτες ρύπανσης
Μάλιστα, ο καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ματθαίος Σανταμούρης τονίζει πως εκτός από μικροσωματίδια, η καύση του ξύλου παράγει επίσης μονοξείδιο και διοξείδιο του άνθρακα και οξείδια του αζώτου.
Ανησυχία, όμως, πρέπει να προκαλεί και το μέγεθος της ρύπανσης στους εσωτερικούς χώρους. «Ο χώρος μέσα στα σπίτια είναι περιορισμένος και δημιουργούνται τεράστιες συγκεντρώσεις σωματιδίων. Αν στο εξωτερικό περιβάλλον οι μετρήσεις δείχνουν 150 μικρογραμμάρια, στο εσωτερικό των σπιτιών όπου δεν γίνεται σωστή καύση των ξύλων μπορεί να φτάσουν τα 400 ή 500 μικρογραμμάρια» επισημαίνει ο κ. Σανταμούρης.
Για την πρόληψη των όποιων περιβαλλοντικών προβλημάτων προκύψουν στο μέλλον, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών προτείνει να ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης για το πώς γίνεται σωστά η καύση των ξύλων σε κλειστούς χώρους. «Πρέπει επίσης να καθοριστούν πρότυπα για τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά, σε αντιστοιχία με της οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης», καταλήγει.
Πάντως το 1952 η εκταταμένη καύση των τζακιών σε συνδυασμό με ένα φυσικό φαινόμενο που τον εγκλωβισε στο έδαφος, είχε ως συνέπεια τον θάνατο 4.000 Λονδρέζων, γεγονός που οδήγησε τις εκεί Αρχές στην ανάληψη συγκεκριμένων μέτρων προκειμένουν να αποφευχθούν παρόμοια θλιβερά περιστατικά.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Ελείτροχος» έκθεση φωτογραφίας : «Πρόσωπα & Προσωπεία»


Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, "Ελείτροχος" σάς προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας των μελών του συλλόγου, με τίτλο: "Πρόσωπα & Προσωπεία", που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, και ώρα 20.00 στο Café-Bar-Restaurant «Ζήθος», Επαμεινώνδα 90 (Πεζόδρομος) – Θήβα.



Διάρκεια Έκθεσης: Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 – Κυριακή 17 Μαρτίου 2013



Είσοδος: Ελεύθερη



ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ:



Αναστασίου Ειρήνη, Βουδούρη Νόνα, Δεμοίρος Σπύρος, Κούκνη Σοφία, Μπεκρής Δημήτριος, Μπόγρη Ντέμη, Παπαγρηγορίου Γκίκας, Παπαντώνης Παναγιώτης και Χρήστου Ευαγγελία.



Μετά τιμής,




Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Αναστασίου Ειρήνη                Μαρία Φουστανελλά
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές από τον Δήμο Λεβαδέων

Ο Δήμαρχος,
το Δημοτικό Συμβούλιο,
οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες 
του Δήμου Λεβαδέων,
σας εύχονται ολόψυχα καλές γιορτές
και ευτυχισμένο το νέο έτος.
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων
Νικόλαος Παπαγγελής
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι σταρ της πίστας πληρώνουν ένσημα ...οικοδόμου και απαντούν στις κατηγορίες

Οι σταρ της πίστας πληρώνουν ένσημα ...οικοδόμου και απαντούν στις κατηγορίες

Η Ένωση τραγουδιστών Ελλάδος δεν αρνείται επί της ουσίας την κατηγορία για εισδοροδιαφυγή των στάρ και επιχειρηματολογεί ότι επειδή οι τραγουδιστές πλήρωναν μεγαλύτερες εισφορές στο ΙΚΑ για τον λόγο αυτό επέλεξαν να ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ.
Η επιστολή, που υπογράφεται από τον πρόεδρο της Ένωσης Δ. Κοντογιάνη και τον γενικό γραμματέα κ. Σκόνδρα, εστάλη στην εφημερίδα Τα Νέα, μετά το δημοσίευμα για την εισφοροδιαφυγή των τραγουδιστών της πίστας.
Η Ένωση παραθέτει και ένα δραχμικό παράδειγμα σύμφωνα με το οποίο διάσημος τραγουδιστής που το έτος 1999 ελάμβανε αμοιβή 3.000.000 δραχμές για μία και μόνο συναυλία κολλούσε για την παρουσία του σε αυτήν 306 ένσιμα στο ΙΚΑ. Καθώς όμως ο Ν. 1296/82 προβλέπει πως οι ημέρες ασφάλισης που προκύπτουν από τον παραπάνω τεκμαρτό υπολογισμό δεν είναι δυνατό να υπερβαίνουν τις 500 το χρόνο και στη δεκαετία δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 3.000 ένσημα, οι τραγουδιστές βρέθηκαν να αποδίδουν μέσω συναυλιών εκατοντάδες ένσημα από τα οποία αναγνώριζαν μόλις τα 500 καθ΄ έτος.
Το δημοσίευμα των Νέων αναδείκνυε την πτυχή αυτή αναφερόμενο στους Γιάννη Πλούταρχο και Πασχάλη Τερζή, οι οποίοι την περίοδο 2007-2008 είχαν στο ΙΚΑ ημέρες ασφάλισης που ξεπερνούσαν τις 1.000 κατ΄ έτος, πραγματικές και τεκμαρτές, κάτι που -τουλάχιστον για το ΙΚΑ-καταδεικνύει πως η ασφαλιστική τους συμπεριφορά είναι συνεπής.
Η ΕΤΕ υποστηρίζει στην επιστολή της πως ο τρόπος τεκμαρτού υπολογισμού των εισφορών των καλλιτεχνών προς το ΙΚΑ βάσει του Ν. 1296/82 ήταν και ο λόγος που «οι περισσότεροι τραγουδιστές κατέφυγαν στη λύση των ατομικών επιχειρήσεων (καθεστώς Τιμολογίου Παροχής Υπηρεσιών) όπου ο τραγουδιστής για την αμοιβή του εκδίδει ΤΠΥ και ανήκει ασφαλιστικά (όπως και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες) στο ΤΕΒΕ, νυν ΟΑΕΕ».

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση με καλάσνικοφ στον αντιδήμαρχο του Δ.Δ. Άρματος Tανάγρας

Το συμβάν έγινε νυχτερινή ώρα στο επαρχιακό δίκτυο Κλειδιού – Ασωπίας, ο αντιδήμαρχος του Δ.Δ Άρματος μαζί με μια δημοτική υπάλληλο την ώρα που κατευθυνόντουσαν προς την Ασωπία ένα τζιπ μεγάλου κυβισμού τους προσπέρασε και μετά από λίγα μέτρα τους έκλεισε τον δρόμο, η συνέχεια ήταν να κατέβουν τέσσερα άτομα με καλάσνικοφ και πιστόλια και να περιμένουν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο του αντιδημάρχου.

Ευτυχώς που ο κ. Χρήστος Μ. αντιλήφτηκε έγκαιρα την παγίδα και μόλις αντίκρισε τους κακοποιούς σταμάτησε έφυγε με όπισθεν γλυτώνοντας από τα χειρότερα.

Οι κακοποιοί στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Νεοχωράκι όπου και παράτησαν το τζιπ, έκλεψαν ένα άλλο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.
dimostanagras-news.blogspot.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Αθήνα που χάσαμε...



Μια φωτογραφία της Χριστουγεννιάτικης Αθήνας του 1960 κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα social media και δέχεται δεκάδες χιλιάδες likes και σχόλια.
Η συγκεκριμένη φωτογραφία -προέρχεται από... τα Φωτογραφικά Αρχείου του Μουσείου Μπενάκη και ανήκει στον σημαντικό φωτογράφο Κώστα Μπαλάφα- πυροδοτεί το αίσθημα της νοσταλγίας ,αλλά και την προσδοκία μιας καλύτερης εικόνας για την πόλη.
Απεικονίζει μια έκρηξη φωτός, κίνησης, χρώματος, ευζωίας στα Χαυτεία, τον Δεκέμβριο του 1960.
"Η Αθήνα που χάσαμε, αυτό που είχαμε και ποτέ δεν εκτιμήσαμε, το κακό που κάναμε στην ίδια μας την πόλη στην ίδια μας τη ζωή", είναι ένα από τα πολλά σχόλια των χρηστών του διαδικτύου...
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: 837 απόπειρες αυτοκτονίες στην Ελλάδα από τον Μάιο του 2010 λέει ο Νίκος Δένδιας

Σοκ: 837 απόπειρες αυτοκτονίες στην Ελλάδα από τον Μάιο του 2010 λέει ο Νίκος Δέ

Συγκλονίζουν τα στοιχεία του αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας που παρουσίασε στη Βουλή ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολιτη Νίκος Δένδιας για τις απόπειρας αυτοκτονίας στη χώρα μας από τον Μάιο του 2010 ως σήμερα, που έφτασαν τις 837.
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν σε απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στάθα, Δημήτρη Στρατούλη, Κωνσταντίνου Μπάρκα, Μαρίας Μπόλαρη, Βασίλη Κυριακάκη και Χρήστου Καραγιαννίδη. Οι βουλευτές εκτιμούσαν πως η πολιτική του Μνημονίου, η φτώχεια και η ανεργία έχουν ωθούν όλο και περισσότερους Έλληνες στη σκέψη της αυτοκτονίας. Απαντώντας ο Υπουργός ενημέρωσε ότι έχει αποφασιστεί η σύσταση ειδικής επιτροπής στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για τις περιπτώσεις αναγγελιών αυτοκτονιών μέσω διαδικτύου, η οποία θα έχει ως έργο να εξετάσει το υφιστάμενο νομικό και επιστημονικό πλαίσιο και να καθορίσει την ακολουθητέα διαδικασία- βασικές ενέργειες (μνημόνιο ενεργειών), από νομικής και επιστημονικής πλευράς αλλά και να προτείνει νομοθετική ρύθμιση. Ο κ. Δένδιας για μια ακόμη φορά επισημαίνει ότι το φαινόμενο των αυτοκτονιών οφείλεται σε πολλούς διαφορετικούς παράγοντες.
Θυμίζουμε ότι πρόσφατα, διαβιβάστηκαν στη Βουλή στοιχεία από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από τα οποία προέκυπτε ότι από τον Ιανουάριο του 2009 ως τις 23 Αυγούστου του 2012 οι απόπειρες αλλά και οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ανέρχονται σε 3.124 πανελλαδικά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Από την Εύβοια ξεκινά η διαβούλευση για το σχεδιασμό της νέας Προγραμματικής περιόδου2014 - 2020


Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Χαλκίδα, την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 με τίτλο: «Υλοποίηση του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Έργα Εύβοιας - Προγραμματική Περίοδος 2014 - 2020», την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Πρόκειται για την έναρξη μιας σειράς συναντήσεων, που θα γίνουν διαδοχικά σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Στερεάς Ελλάδας με σκοπό την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και την συνεργασία / διαβούλευση για το σχεδιασμό της Ε΄προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020.
Στην ημερίδα έγιναν παρουσιάσεις από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά, την Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κα Παπαθανασίου Αλεξάνδρα, τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, κ. Φίρμπα Γιάννη, την Προϊσταμένη της Μονάδας Α, της Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα», κα Φέτση Αγγελική και το στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Κοινωνικού Ταμείου, κα Θέμελη Κατερίνα.
Παρόντες και συμμετέχοντες στην ημερίδα οι Βουλευτές της Εύβοιας κ.κ. Αποστόλου Βαγγέλης , Αναγνωστάκης Δημήτρης  και Κεδίκογλου Συμεών , Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι των περισσότερων παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι συλλογικών και κοινωνικών φορέων, καθώς και στελέχη των ΟΤΑ Α΄και Β΄βαθμού.
Στην ημερίδα πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με την πορεία του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας καθώς και με την πορεία των Τομεακών Προγραμμάτων «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα» και «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που υλοποιούνται στην Στερεά Ελλάδα. Ο κ. Φίρμπας παρουσίασε τα βασικά στοιχεία και τα στάδια σχεδιασμού της 5ης Προγραμματικής Περιόδου, τονίζοντας ότι ο πρωταρχικός στόχος της νέας περιόδου είναι η έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, ενώ τα στελέχη των Υπηρεσιών των Υπουργείων αναφέρθηκαν στην εξέλιξη των Τομεακών Προγραμμάτων στην Στερεά Ελλάδα. Στην ημερίδα συμμετείχε ενεργά το κοινό, εν είδει διαβούλευσης, και διεξήχθη διεξοδική συζήτηση με πολλαπλά και σημαντικά συμπεράσματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκλάβες της αλβανικής μαφίας στα στέκια του αγοραίου έρωτα στην παραλιακή

Η αλβανική μαφία αλωνίζει στα στέκια του αγοραίου έρωτα στην παραλιακή

Σε πιάτσα αγοραίου έρωτα, την οποία εκμεταλλεύεται αποκλειστικά έχει μετατρέψει η αλβανική μαφία τη λεωφόρο Ποσειδώνος. Με απειλές, εκβιασμούς, πυροβολισμούς, χαρακώματα ακόμα και με πυροβολισμούς οι αδίστακτοι κακοποιοί διώχνουν όποιον τους χαλάει τη δουλειά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso τα πρώτα θύματα των Αλβανών μαφιόζων είναι οι Ελληνίδες ιερόδουλες, οι οποίες εκδιώχθηκαν από την παραλιακή λεωφόρο επειδή αρνήθηκαν να μετατραπούν σε αιχμάλωτες του. Μάλιστα όπως καταγγέλλουν κάποιες από αυτές έπεσαν θύματα ωμής βίας επειδή αρνήθηκαν να φύγουν. Κάποιες ξυλοκοπήθηκαν τόσο άσχημα που χρειάστηκε να νοσηλευτούν, κάποια άλλη γυναίκα χαρακώθηκε προκειμένου να μη είναι ελκυστική για τους πελάτες. Μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες και για πυροβολισμούς.
Η πρακτική είναι απλή, οι κακοποιοί αρχικά προσεγγίζουν τις γυναίκες και τις δηλώνουν πως θα τους παρέχουν προστασία. Εκείνες έχουν δύο επιλογές είτε να υποκύψουν και να τους ακολουθήσουν, είτε να εξαφανιστούν. Στη δεύτερη περίπτωση η θέση τους καλύπτεται άμεσα από νεαρές Αλβανίδες, τις οποίες εκμεταλλεύονται τα κυκλώματα.΄Τις μετατρέπουν σε άβουλα όντα με την υποχρεωτική χρήση ναρκωτικών, τις κακοποιούν και τους παίρνουν όλα τα χρήματα, αφήνοντας τους μόνο λίγα ευρώ για να μπορέσουν να φάνε.
Ελληνίδα ιερόδουλη υποστηρίζει πως η αστυνομία γνωρίζει τι συμβαίνει στην περιοχή και πρέπει να δράσει άμεσα. Υπάρχουν στοιχεία από αριθμούς κυκλοφορίας αυτοκινήτων, μηχανών, περιγραφές ακόμα και ονόματα, τα οποία βρίσκονται στα χέρια της Εισαγγελίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ πολλά χριστουγεννιάτικα παιχνίδια περιέχουν μόλυβδο

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όπως είναι φυσικό είναι η καλύτερη περίοδος για τα παιδιά, αφού αυτή είναι η γιορτή τους, η γιορτή των δώρων και των παιχνιδιών. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ποια παιχνίδια όμως περιέχουν...
ουσίες οι οποίες είναι επικίνδυνες για τα παιδιά, πριν τα αγοράσουμε. Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε θα λυθούν όλες σας οι απορίες και θα μπορείτε να κάνετε μια καλή και πάνω από όλα μια ασφαλή αγορά ενός Χριστουγεννιάτικου παιχνιδιού.



Οι γονείς πρέπει να έχουν το νου τους για πιθανή δηλητηρίαση από χρωστικές που περιέχουν μόλυβδο σε γιορτινά παιχνίδια και παιδικά κοσμήματα .

Οι χριστουγεννιάτικες διακοπές είναι κοντά ,αυτό σημαίνει ότι πολλά παιδιά δέχονται δώρα παιχνίδια. Αν και να δωρίζεις καινούργια παιχνίδια είναι μια γιορτινή παράδοση ,η επιλογή τους πρέπει να γίνεται έχοντας υπόψιν ότι κάποια παιχνίδια είναι επικίνδυνα για τα παιδιά γιατί περιέχουν μόλυβδο. Ο μόλυβδος είναι αόρατος με το γυμνό μάτι και δεν μυρίζει. Τα παιδιά είναι εκτεθειμένα στον κίνδυνο μόνο και μόνο από τη χρήση των παιχνιδιών .Συχνά βάζουν παιχνίδια στο στόμα τους ,όπως επίσης και τα δάχτυλά τους που έχουν πιάσει τα παιχνίδια αυτά και έτσι προσλαμβάνουν μόλυβδο με τη μπογιά και τη σκόνη των παιχνιδιών.

Ο μόλυβδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο τρόπους

ΜΠΟΓΙΑ: Ο μόλυβδος μπορεί να περιέχεται στη βαφή των παιχνιδιών Απαγορεύτηκε στις βαφές των σπιτιών ,σε παιδικά προϊόντα, σε πιάτα και μαγειρικά σκεύη στις ΗΠΑ από το 1978.Παρόλα αυτά ,σε κάποιες χώρες χρησιμοποιείται ακόμη ο μόλυβδος ,οπότε ο κίνδυνος καραδοκεί.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ: Ο μόλυβδος χρησιμοποιείται στη βιομηχανία των πλαστικών για να σταθεροποιεί και να μαλακώνει την πλαστική ουσία .Όταν όμως το πλαστικό αντικείμενο εκτεθεί σε καταστάσεις όπως ηλιακό φως, αέρας, και χημικά, το πλαστικό αλλοιώνεται και ελευθερώνεται ο μόλυβδος σε μορφή σκόνης.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΜΟΛΥΒΔΟ;

Ο έλεγχος μπορεί να γίνει μόνο σε συγκεκριμένα εργαστήρια.

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΕΚΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΜΟΛΥΒΔΟ;

Αν υποψιάζεστε ότι το παιδί σας έχει έρθει σε επαφή με παιχνίδι που περιέχει μόλυβδο, πρέπει να απομακρύνετε αμέσως το παιχνίδι αυτό .Ο μόνος τρόπος για να διαπιστώσετε αν το παιδί σας έχει εκτεθεί σε μόλυβδο ,είναι να κάνετε εξέταση αίματος . Ο παιδίατρός σας θα σας συμβουλεύσει αν χρειάζεται η ειδική αυτή εξέταση και επίσης να συστήσει θεραπεία αν έχει συμβεί αυτό.

ΜΟΛΥΒΔΟΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

Αν ένα παιδί καταπιεί ή βάλει στο στόμα του παιχνίδια που περιέχουν μόλυβδο ,το παιδί μπορεί να δηλητηριαστεί .Τότε πρέπει να ενημερώσετε τον παιδίατρό σας ,οπότε αυτός θα αποφασίσει για την παρακολούθηση των επιπέδων του μολύβδου στο αίμα του παιδιού ,αφού πολλά παιδιά με ανεβασμένα επίπεδα μολύβδου στο αίμα δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Αν και δεν υπάρχουν σαφή επίπεδα ασφαλείας μολύβδου στο αίμα ,διαταραχές στην ικανότητα εκμάθησης και συμπεριφοράς των παιδιών παρουσιάζονται όταν τα επίπεδα του μολύβδου αρχίζουν να αυξάνονται.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΦΟΡΑΝΕ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Η επαφή και μόνο στο δέρμα των παιδιών με κοσμήματα που περιέχουν μόλυβδο μπορεί να τα μολύνει. Προσοχή λοιπόν στο τι παιχνίδια δωρίζουμε στα παιδιά μας ,ελέγχουμε τη χώρα προέλευσης ,την ποιότητα κατασκευής τους και μαθαίνουμε στα μεγαλύτερα παιδιά να μη τα βάζουν στο στόμα τους.


ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΑΘΗΡΑ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι δανειστές ζητούν αυξήσεις στο ρεύμα, απολύσεις στο Δημόσιο και νέες περικοπές

Απολύσεις, αποκρατικοποιήσεις, περικοπές για να εκταμιευτούν οι επόμενες δόσεις

Πολλαπλές εστίες κινδύνου για την ομαλή εφαρμογή του Προγράμματος και ακολούθως την επίτευξη των βασικών του στόχων, διαπιστώνει η Κομισιόν στην Έκθεση της, όπου πίσω από τα καλά λόγια για τη δημοσιονομική προσαρμογή και τα φιλικά χτυπήματα στη πλάτη για τον βηματισμό στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων, υπάρχει πάντα ο πέλεκυς των πρόσθετων μέτρων, ακόμα κι αν οι όποιες αστοχίες θα οφείλονται σε δικαστικές αποφάσεις.
Αφήνοντας κανείς κατά μέρος το προφανές, ότι δηλαδή πριν από την εκταμίευση των επόμενων δόσεων, θα πρέπει να εκπληρώνονται συγκεκριμένες προϋποθέσεις, δεν μπορεί παρά να σταθεί στις προβλέψεις για το Χρέος, οι οποίες βασίζονται σε συγκεκριμένες- και μάλλον αισιόδοξες- προβολές για τους ρυθμούς ανάπτυξης, τα επιτόκια στις αγορές, τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων, τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Όπως παρατηρεί η Κομισιόν, εάν οι επιδόσεις είναι καλλίτερες, τότε το Χρέος μπορεί να περιοριστεί στο 106% το 2020 και στο 90% το 2022. Εάν, όμως, υπάρξει ανατροπή των προβλέψεων, τότε το Χρέος μπορεί να φτάσει στο 147% το 2020, για να υποχωρήσει στο 138% το 2022!
Κατά τα άλλα, στην Έκθεση της η Κομισιόν παρατηρεί ότι υπάρχουν καθυστερήσεις σε πεδία όπως η αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης, με ό,τι συνεπάγεται αυτό βέβαια για τα αποτελέσματα της μάχης κατά της φοροδιαφυγής.
Η Κομισιόν χαρακτηρίζει απογοητευτική τη πορεία των ιδιωτικοποιήσεων έως τώρα, σημειώνει ότι παραμένει εύθραυστο το τραπεζικό σύστημα και θεωρεί ότι υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι για την εφαρμογή προγράμματος κυρίως λόγω των πολιτικών και συντεχνιακών αντιστάσεων αλλά και της ενδεχόμενης μεγαλύτερης επίπτωσης στην οικονομία από τα μέτρα λιτότητας. Επισημαίνει, δε, ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη θα γίνει μόνο με πλήρη εφαρμογή της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων και την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων.
Τα προαπαιτούμενα για τα υπόλοιπα 14,8 δισ ευρώ
  • Υιοθέτηση της μεταρρύθμισης στη φορολογία εισοδήματος
  • Αναπροσαρμογή των τιμολογίων ρεύματος με βάση τις συστάσεις της ΡΑΕ
  • Επικαιροποίηση Μεσοπρόθεσμου- Θέσπιση 3ετών ορίων για δημόσιες δαπάνες
  • Ολοκλήρωση σχεδιασμού για το προσωπικό των Υπουργείων: βάση για τις υποχρεωτικές αποχωρήσεις περιττού προσωπικού έως το τέλος 2014
  • Αναθεώρηση προς τα κάτω των τιμών των φαρμάκων με βάση τις 3 φτηνότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οι «καυτές» εκκρεμότητες από το προηγούμενο Πρόγραμμα
  • Μόνιμος μηχανισμός αυτόματης αναπροσαρμογής αντικειμενικών αξιών
  • Μηχανισμός υπολογισμού των εφάπαξ με βάση τις εισφορές
  • Μείωση των αναπηρικών συντάξεων στο 10% του συνόλου των συντάξεων

Διαβάστε Περισσότερα »

Εξετάσεις Tae-Kwon-Do προαγωγικών ζωνών Ακαδημίας Tae-Kwon-Do Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας‏


Η Ακαδημια Tae-Kwon-Do Κεντρικης Στερεας Ελλαδας προκηρυσσει τις ετησιες χειμερινες εξετασεις 2012 αλλαγης ζωνης ολων των αθλητων της του Tae-Kwon-Do συμφωνα με τους κανονισμους της Ελληνικης Ομοσπονδιας Tae-Kwon-Do.Φετος η διεξαγωγη των εξετασεων θα γινει στο Δημαρχειο Αμφισσας Φωκιδας (Πλατεια Κεχαγια) την Παρασκευη 21 Δεκεμβριου και ωρα 18.00 με 22.00.
 Εισοδος ελευθερη στο κοινο.
 Καλη επιτυχια σε ολους τους αθλητες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Νεοχωράκι



 


 



Με βροχή βεγγαλικών, που προσέφερε ένα υπέροχο θέαμα με χρώματα στον ουρανό, άναψε η Τοπική Κοινότητα Νεοχωρακίου το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της και τη φάτνη της Γεννήσεως, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου.


Το δέντρο άναψε ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Νεοχωρακίου κ. Άλκης Κατσέλης μαζί με έναν μικρό δημότη, που επιλέχθηκε έπειτα από κλήρωση που έγινε γι’ αυτό το σκοπό, με τα παιδάκια να μετρούν αντίστροφα το χρόνο και να περιμένουν εναγωνίως τη φωταγώγηση και τα βεγγαλικά.
 
Η εκδήλωση που διοργανώθηκε είχε πάρα πολλές εκπλήξεις ! «Μαλλί της γριάς», γλειφιτζούρια, γλυκά και αναψυκτικά προσφέρθηκαν δωρεάν σε μικρούς και μεγάλους, ενώ τα παιδάκια είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον  Άγιο Βασίλη, ο οποίος τους μοίρασε δώρα και φωτογραφήθηκε μαζί τους μπροστά από τη φάτνη, αλλά και να ζωγραφίσουν τα πρόσωπα τους με χριστουγεννιάτικες φιγούρες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το δώρο στους επιδοτούμενους ανέργους του ΟΑΕΔ

Την ερχόμενη Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου θα καταβάλει το δώρο των Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Την ίδια μέρα θα καταβληθεί και το δώρο Χριστουγέννων των δικαιούχων της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, δεν απαιτείται η προσέλευση των δικαιούχων στις υπηρεσίες του Οργανισμού για τις παραπάνω παροχές, καθόσον οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους Τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Στο τέλος Δεκεμβρίου το επίδομα για το τρίτο παιδί

Στο τέλος Δεκεμβρίου θα καταβληθεί στους δικαιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων το επίδομα για το τρίτο παιδί ...(44 ευρώ μηνιαίως και 88 ευρώ για το ΣΤ' δίμηνο το οποίο δεν καταβλήθηκε χθες, 17 Δεκεμβρίου όπως είχε ανακοινωθεί.

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΟΓΑ επικαλείται "τεχνικές δυσκολίες του συστήματος" και αναφέρει, ότι η ακριβής ημερομηνία της πληρωμής του επιδόματος θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση του Οργανισμού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Eικονική πραγματικότητα :Μυκηναικό Ανάκτορο της Θήβας

 
Εγκαινιάστηκε την Κυριακή 16-12-2012 και ώρα 12 το μεσημέρι στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας η Αίθουσα εικονικής πραγματικότητας :Μυκηναικό Ανάκτορο της Θήβας. Αποτελεί το δεύτερο τμήμα του συνολικού έργου «Εφαρμογές εικονικήςπραγματικότητας στην Βοιωτία: Μαντείο Τροφωνίου στη Λιβαδειά και Μυκηναϊκό Ανάκτορο Θήβας  και Δικτυακή Πύλη πολιτισμού και τουρισμού Βοιωτίας». Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα «Ψηφιακή σύγκλιση» με το ποσό του 1,3 εκατ. ευρώ και είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας με το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στην οποία είχαν προχωρήσει από το 2009 η Νομαρχία Βοιωτίας και η Αναπτυξιακή της εταιρεία (ΒΑΕΠΑΕ) και οι Δήμοι Λεβαδέων και Θηβαίων,  προκειμένου να αναδείξουν και να αξιοποιήσουν τουριστικά  το τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα της Βοιωτίας. Συγκεκριμένα  για να  αναπτύξουν ως σημαντικό τουριστικό πόλο το Μαντείο του Τροφωνείου στη Λιβαδειά και το Μυκηναικό Ανάκτορο στη Θήβα  μέσω  Μουσείων Εικονικής Πραγματικότητας.

Πρόκειται για  συνεργασία που είμαστε βέβαιοι ότι  θα συμβάλλει και περαιτέρω σημαντικότατα στην τουριστική αξιοποίηση του πολιτιστικού δυναμικού της Βοιωτίας, αξιοποιώντας απόλυτα την τεχνογνωσία και την εμπειρία του μοναδικού στην Ελλάδα και την Ευρώπη Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, για την ανάπτυξη του πολιτιστικού, του Μαθητικού και όχι μόνο τουρισμού.
 Το  έργο αφορά την ανάπτυξη ενός συνόλου εφαρμογών και υπηρεσιών στην περιοχή της Βοιωτίας, οι οποίες συνδυάζουν την εγκατάσταση συστημάτων προβολής εικονικής πραγματικότητας στη Λιβαδειά και στην Θήβα με περιεχόμενο στο διαδίκτυο, και μέσω της ανάπτυξης μιας νέας ενότητας της διαδικτυακής Εγκυκλοπαίδειας του ΙΜΕ, με θέματά της τοπικά στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βοιωτίας, αξιοποιώντας και αναδεικνύοντάς τα, δημιουργώντας πόλους τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Τα συστήματα εγκαταστάθηκαν σε χώρους που πρότειναν οι Δήμοι Λεβαδέων και Θηβαίων αντίστοιχα.
Το έργο περιλαμβάνει
Ι.          Την εγκατάσταση συστημάτων εικονικής πραγματικότητας και περιφερειακών εκθεσιακών συστημάτων στη Λιβαδειά (Μαντείο του Τροφωνείου) και στην Θήβα (Μυκηναϊκό Ανάκτορο)
-                      Δημιουργία οπτικοποιημένου περιεχομένου και σεναρίων ξενάγησης με 2 θεματικές επιλογές.
-                      Ανάπτυξη ειδικών εφαρμογών λογισμικού
-                      Αγορά και εγκατάσταση των συστημάτων αυτών στους χώρους των παραπάνω Δήμων , σύμφωνα με τις προδιαγραφές.
-                      Εκπαίδευση προσωπικού για την λειτουργία των εφαρμογών αυτών

ΙΙ.        Δημιουργία εφαρμογής Βοιωτικής Διαδικτυακής Εγκυκλοπαίδειας από το  ΙΜΕ, με θέματά της τοπικά στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βοιωτίας, αξιοποιώντας και αναδεικνύοντάς τα, δημιουργώντας πόλους τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Η εφαρμογή αυτή είναι παρόμοια με την πολιτιστική πύλη του αρχιπελάγους του Αιγαίου, όπου δημιουργήθηκε και παρουσιάζεται πολιτιστική πληροφορία υποδομής για την ευρύτερη περιοχή, ενώ προστέθηκε αξιολογημένη δικτυογραφία και αναφορές σε τοπικές παραδόσεις, πανηγύρια, φορείς, εκδηλώσεις.

 Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στην υλοποίηση του έργου και συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ Κλέαρχος Περγαντάς, ο Δήμαρχος Θήβας κ Σπυρίδων Νικολάου, η Εφορος Αρχαιοτήτων Θήβας κ Χαραμή, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ Λουκάς Καράντζαλης και Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού κ Εφραίμογλου, ο κ Βασίλειος Αραβαντινός επί σειρά ετών Εφορος Αρχαιοτήτων Θηβών και ο οποίος είχε την ευθύνη της επιμέλειας πολλών κειμένων που χρησιμοποιήθηκαν στην εικονική αναπαράσταση του Μυκηναικού Ανακτόρου Θηβών. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας , πολλοί Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Δήμαρχος Ορχομενού κ Κων/νος Ξηρογιάννης και πολλοί εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες προβολές του Μουσείου Εικονικής Πραγματικότητας και όλοι συμφώνησαν ότι δημιουργήθηκε ένας σημαντικός πολιτιστικός πόλος προσέλκυσης των σχολείων και άλλων πολιτιστικών συλλόγων κλπ φορέων της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας και ολόκληρης της χώρας.
















Διαβάστε Περισσότερα »

Φόρεσε τα γιορτινά του το Καρπενήσι!!!

Το Permissospress βρέθηκε στην ονειρεμένη πόλη του Καρπενησίου.
Ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για τις ημέρες των Χριστουγέννων! 
Ο καταλληλότερος τόπος για τους εραστές της φύσης, της ηρεμίας και της περιπέτειας. 

Στο Bελούχι θα επιδοθείτε στα αγαπημένα σας χειμερινά σπορ, ενώ οι φιλόξενοι και ντόμπροι κάτοικοί του θα σας κάνουν να αισθανθείτε από την πρώτη στιγμή σαν να είστε στο σπίτι σας.
Το όμορφο Καρπενήσι με το χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχίου αποτελεί πόλο έλξης για τα Χριστούγεννα.















Η πόλη φόρεσε τα γιορτινά της και μαγεύει τον επισκέπτη.

 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ