Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Τι ήταν το «Άστρο της Βηθλεέμ», που οδήγησε τους μάγους στον Ιησού

Τι ήταν το «Άστρο της Βηθλεέμ», που οδήγησε τους μάγους στον Ιησού

Περισσότερα από 2.000 χρόνια έχουν περάσει από τη... νύχτα της εμφάνισης του φωτεινού Άστρου στον ουρανό της Βηθλεέμ, με τους επιστήμονες και τους θεολόγους να έχουν διαφορετικές εξηγήσεις για το φαινόμενο.
Από θρησκευτικής πλευράς, η εμφάνιση του Άστρου γίνεται από τον ευαγγελιστή Ματθαίο σε μία μόνο περικοπή (κεφάλαιο Β'. 2), στην οποία αναφέρεται μόλις τέσσερις φορές. Από τα λόγια του Ματθαίου, προκύπτουν κάποια συμπεράσματα αρκετά χρήσιμα για την κατανόηση αυτού του φαινομένου.
Το Άστρο της Βηθλεέμ έπρεπε να ήταν κάτι ασυνήθιστο για να έλξει την προσοχή των Μάγων και να κάνουν ένα τόσο μακρινό ταξίδι, ενώ παράλληλα, θα έπρεπε να βρίσκεται στην ίδια θέση για εβδομάδες ή μήνες, μιας και οι Μάγοι είχαν αρκετά μεγάλη απόσταση να διασχίσουν.
Επίσης, θα έπρεπε να είναι δυσδιάκριτο στο πολύ κόσμο, διότι φαίνεται πως μόνο οι Μάγοι το είχαν δει. Δεν το διέκριναν στον ουρανό ή είχαν ακούσει κάτι γι' αυτό ούτε οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι, το ίδιο και ο Ηρώδης.
Από επιστημονικής πλευράς, ορισμένοι ερευνητές υπέθεσαν ότι το Άστρο της Βηθλεέμ ήταν κάποιο μετέωρο, φαινόμενα τα οποία δεν είναι καθόλου σπάνια και συνεπώς δεν θα είχε προκαλέσει την εντύπωση των Μάγων για να κάνουν ένα τόσο μακρινό ταξίδι.
Μια άλλη πιθανή εξήγηση είναι η εμφάνιση κάποιου κομήτη. Συνολικά, έχουν καταγραφεί από τους αρχαίους χρόνους έως και τη γέννηση του Χριστού 135 κομήτες. Όπως αναφέρει ο Ωριγένης, τον 3ο μ.Χ. αιώνα: «Έχω τη γνώμη ότι το άστρο που εμφανίστηκε στους σοφούς της Ανατολής... ήταν ένα από εκείνα τα φωτεινά σώματα που εμφανίζονται από καιρό σε καιρό και που οι Έλληνες οι οποίοι συνηθίζουν να τα ξεχωρίζουν με ονομασίες ανάλογα με τη μορφή και το σχήμα τους τα ονόμαζαν κομήτες, φωτεινές δοκούς, θυσάνους, άστρα με ουρά, καράβια και με διάφορα άλλα ονόματα».
Εν τούτοις είναι δύσκολο να θεωρηθεί ότι το Άστρο των Χριστουγέννων ήταν ένας κομήτης αφ' ενός μεν γιατί θα τον έβλεπαν όλοι, αφ' ετέρου δε γιατί οι αρχαίοι λαοί θεωρούσαν τους κομήτες ως προάγγελους δυσάρεστων γεγονότων και καταστροφών.
Μήπως το Άστρο των Χριστουγέννων ήταν κάποιος νόβα, κάποιο «καινοφανές» άστρο ή μήπως σουπερνόβα; Καθώς τα άστρα γερνάνε γίνονται ασταθή στις θερμοπυρηνικές τους αντιδράσεις και φτάνει μια στιγμή που το άστρο αυτό αποβάλλει με μια ή περισσότερες εκρήξεις μερικά από τα εξωτερικά του στρώματα αερίων και έτσι παρουσιάζεται λαμπρότερο από ότι ήταν πριν. Έτσι, άστρα που ήταν πολύ αμυδρά, όταν μετατραπούν σε νόβα γίνονται εύκολα ορατά.
Όταν ένα άστρο μεταβληθεί σε σουπερνόβα, διασπάται κυριολεκτικά στα «εξ ων συνετέθη» και μπορεί να εκπέμψει εκατομμύρια φορές περισσότερο φως και ακτινοβολία απ' ότι ο Ήλιος μας.
Το Άστρο της Βηθλεέμ όμως, δεν θα πρέπει να ήταν ένα παρόμοιο άστρο, καθώς θα υπήρχε κάποια ένδειξη των αστρονόμων της εποχής εκείνης και ο κάθε άνθρωπος της εποχής θα μπορούσε να δει ένα νόβα ή σουπερνόβα, ενώ όπως φαίνεται το παρατήρησαν μόνο οι Μάγοι.
Μία ακόμα θεωρία για την εξήγηση αυτού του φαινομένου διατυπώθηκε από τον Γιόχαν Κέπλερ, ο οποίος υποστήριξε πως αυτό που οδήγησε τους Μάγους στον Ιησού ήταν μια σύνοδος πλανητών ή συζυγία.
Οι πλανήτες, στις κανονικές τους κινήσεις γύρω από τον Ήλιο φαίνονται να κινούνται από τη Δύση προς την Ανατολή. Οι πλανήτες που βρίσκονται πλησιέστερα στον Ήλιο φαίνονται όμως να κινούνται ταχύτερα και οι πιο απομακρυσμένοι δείχνουν να κινούνται βραδύτερα. Μ' αυτόν τον τρόπο, ένας από τους πλανήτες είναι δυνατόν να φτάσει και να προσπεράσει κάποιον άλλον. Το προσπέρασμα αυτό ονομάζεται σύνοδος ή συζυγία των δύο πλανητών. Οι πλανήτες Δίας και Κρόνος στη διάρκεια του 7 και του 6 π.Χ έλαβαν μέρος σε μία τριπλή ή μεγάλη συζυγία. Αν το Άστρο της Βηθλεέμ όμως ήταν μια συζυγία, θα το γνώριζαν οι αστρονόμοι της εποχής καθώς η μελέτη του ουρανού ήταν αρκετά ανεπτυγμένη την εποχή εκείνη.
Στην πορεία των χρόνων διατυπώθηκαν και άλλες θεωρίες για την «ταυτότητα» του Άστρου. Το 1911, ο Γερμανός Alfred Jeremias υποστήριξε πως το Άστρο της Βηθλεέμ ήταν το λαμπρότερο άστρο του αστερισμού του Λέοντος, ο Βασιλίσκος, ενώ το 1913 ο A. Stenzel υποστήριξε πως «οδηγός» των Μάγων ήταν ο κομήτης του Χάλεϊ.
Μία ακόμη θεωρία, του Έλληνα αστρονόμου Κωνσταντίνου Χασάπη υποστηρίζει πως το Άστρο της Βηθλεέμ ήταν ο πλανήτης Κρόνος τον οποίο αποκαλεί «ηγετικό πλανήτη της μεγάλης συγκεντρώσεως του 6 π.Χ.», ενώ ο αείμνηστος Κ. Χασάπης ορίζει τη γέννηση του Χριστού στις 6 Δεκεμβρίου του 5 π.Χ. και το προσκύνημα των Μάγων στις 19 του ίδιου μήνα.
Αυτή η ημερομηνία γέννησης του Χριστού φαίνεται αρκετά δύσκολο να είναι και η σωστή, καθώς ο Ευαγγελιστής Λουκάς αναφέρει ότι ο Ιησούς γεννήθηκε την εποχή που οι βοσκοί «φυλλάσουν φυλακάς νυκτός επί την ποίμνην αυτών». Αυτή η εποχή είναι απίθανο να είναι οι τελευταίες μέρες του Δεκεμβρίου καθώς τότε η Βηθλεέμ είναι βυθισμένη στην παγωνιά και τη βροχή. Πιθανότερη εποχή να συνέβη η γέννηση του Χριστού είναι η άνοιξη, όταν τα νεογέννητα αρνάκια χρειάζονται τη βοήθεια των βοσκών, ερμηνεύοντας κατά γράμμα αυτά που αναφέρει το κατά Λουκάν Ευαγγέλιο.
Βλέπουμε πως οι θρησκευτικές και επιστημονικές αντιλήψεις και θεωρίες δεν «συμβαδίζουν» σε κάποιο σημείο για την ταυτότητα του Άστρου της Βηθλεέμ. Αυτό που μένει, είναι η προσωπική προσέγγιση του καθενός στο «φαινόμενο» του Άστρου...

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑhttps://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=7118ba6b72&view=att&th=13bc898064a5d378&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_pH21lgHbd5a71yN4de8Un&sadet=1356287978679&sads=tLI16sM2YsZ5hb9C77WIiOa-Wq0
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πιο φτωχό χωριό της Ελλάδας

Τις συνθήκες ζωής σε ένα ιδιαίτερο χωριό της Ροδόπης περιγράφεται σε άρθρο ιταλικού ειδησεογραφικού site, που αναπαράγει το σχετικό ρεπορτάζ της γερμανικής Handelblatt.

Η Handelblatt περιγράφει πώς είναι η ζωή στον πιο φτωχό τόπο της Ελλάδας, το χωριό Οργάνη.

Βρίσκεται σε έναν λόφο στην περιοχή της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας. Το χωριουδάκι αριθμεί 501 κατοίκους, και έχει υψόμετρο 409 μέτρα από το επίπεδο της θάλασσας. Η πρόσβαση στην Οργάνη είναι δύσκολη, ακόμα και από γειτονικά σημεία της περιφέρειας, η οποία ανήκει διοικητικά στη Ροδόπη. Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές της Ελλάδας, δεν υπάρχει κανένα μέρος πιο φτωχό από την Οργάνη.

Ο ανταποκριτής της Handelblatt ενώ περίμενε να δει παιδιά να του ζητούν ελεημοσύνη για να φάνε, ξαφνιάστηκε από την τάξη και την αξιοπρέπεια των κατοίκων.

Οι οικογένειες του χωριού ζουν ως επί το πλείστον από τα επιδόματα της πρόνοιας που προέρχονται από την Αθήνα. Κάθε μήνα λαμβάνουν συντάξεις της τάξεως των 300 ή 400 ευρώ που φτάνουν για να καλύψουν το κόστος για το νοίκι, το ηλεκτρικό, το νερό και το τηλέφωνο. Πολύ έχουν μποστάνια για να μην ξοδεύουν σε πολλά είδη διατροφής.

Στην Οργάνη υπάρχουν 57 μαθητές που πηγαίνουν στο Γυμνάσιο. Όποιος θέλει να συνεχίσει στο Λύκειο ή να πάει σε κάποια ανώτερη σχολή πρέπει να κάνει ένα μακρύ και κοστοβόρο ταξίδι με το λεωφορείο. Λίγες οικογένειες μπορούν να το αντέξουν, έτσι όπως είναι δύσκολη η ζωή για τους δασκάλους που δουλεύουν στο χωριό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Κώστας Βουτσάς ομολογεί: «Δεν έχω μία»

Ο Κώστας Βουτσάς ομολογεί: «Δεν έχω μία»

Την... εξομολόγηση ότι δεν αγάπησε ποτέ τα χρήματα και για αυτό δεν έχει περιουσία στο όνομά του έκανε ο διάσημος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς.
«Τώρα δεν έχω μια! Ότι περιουσία είχα την άφησα στις γυναίκες μου και τώρα ταλαιπωρούνται εκείνες με τα χαράτσια! Εγώ νοικιάζω ένα ρετιρέ με 700 ευρώ το μήνα και δεν έχω τίποτα. Ποτέ δεν αγάπησα τα χρήματα, ειλικρινά μου έρχονταν πάντα αλλά ποτέ δεν ήμουν φιλοχρήματος» δήλωσε στο περιοδικό Λοιπόν ο δημοφιλής ηθοποιός.
Για τα έσοδά του από τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου σημείωσε πως «ο βασικός μισθός στο θέατρο ήταν 1.400 δρχ το μήνα κι εγώ έπαιρνα μεροκάματο 6.000! Και αυτό χάρη στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Εκείνη έπαιρνε 9.000, κι εγώ, ο Παπαμιχαήλ, η Καρέζη και 5-6 ηθοποιοί ακόμη παίρναμε τέτοια ποσά».
Παράλληλα, στη συνέντευξη αναφέρθηκε και στις... οικονομικές συμβουλές που έλαβε κατά καιρούς, οι οποίες του φάνηκαν εντέλει χρήσιμες. «Και ευτυχώς είχα την δεύτερη γυναίκα μου την Θεανώ, η οποία ήταν πολύ λογική, είχε σπουδάσει και οικονομικά και μου έλεγε: ''Κωστή να πάρουμε ένα διαμέρισμα στο Καβούρι;''. ''Πάρ' το'' της έλεγα εγώ, κι εκείνη το αγόραζε στο όνομά μου, όχι στο δικό της. Μετά στο Κολωνάκι, στον Λυκαβηττό, έτσι έκανα περιουσία. Δεν έχω κανένα παράπονο» σημείωσε.


Διαβάστε Περισσότερα »

Η γενιά των 700 ευρώ έφυγε ...η γενιά των 293 ευρώ έρχεται

Ο νέος εθνικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 586 ευρώ για πλήρη απασχόληση και στα 293 ευρώ για part time εργασία!


Θυμάστε με πόσο λύπηση, στενοχώρια και απορία αναφερόμασταν στην γενιά των 700 ευρώ; Σαν χθες ήταν που ακούγαμε στα μέσα εκφράσεις όπως «Κατάντια», «Πως θα ζήσουν οι νέοι με τόσα λίγα χρήματα», «Φτάσαμε στον... πάτο», «γυρνάμε 30 χρόνια πίσω» και άλλα τέτοια συμπαθητικά… Ε λοιπόν, για να μην βαρεθούμε και μείνουμε στάσιμοι σε μια κατάσταση… κάποιοι εντός και εκτός συνόρων φρόντισαν το 700 να γίνει πολύ γρήγορα 500 για να φτάσει τελικά στα 293 ΕΥΡΩ!!! Αυτή είναι η νέα γενιά που θα δημιουργηθεί μέσα στη νέα χρονιά!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 3.000.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα δουν για ακόμη μια φορά τους μισθούς τους να ψαλιδίζονται, ενώ δραματικές θα είναι οι αλλαγές και στις εργασιακές σχέσεις.

Στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος εκτιμούν πως σύντομα αναμένονται μειώσεις στις αποδοχές του 50% των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα που θα φτάσουν 10%!!!

Ο νέος εθνικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 586 ευρώ για πλήρη απασχόληση και στα 293 ευρώ για part time εργασία!!! Με λίγα λόγια θα δουλεύουμε 6 ώρες τη μέρα, 6 μέρες τη βδομάδα και ίσως και κάθε Κυριακή (αν το αφεντικό θέλει να ενταχθεί στο νέο εργασιακό καθεστώς που προτείνει το Υπουργείο Ανάπτυξης) για να παίρνουμε τελικά στο τέλος του μήνα λιγότερα από 300 ευρώ!!!!!! Και με αυτά θα ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσουμε χαράτσια, ενοίκια, βενζίνες, ξύλα, τέλη, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, σούπερ μάρκετ, γιατρούς, φροντιστήρια και άλλα!!

Μη σε παίρνει από κάτω, μπορεί να πεινάσουμε, να βυθιστούμε στο σκοτάδι και στην αμάθεια, να παγώσουμε και να αρρωστήσουμε αλλά όπως εμπιστευτικά γράφει η αναφορά της Τραπέζης της Ελλάδος οι μισθοί θα αρχίσουν να «ξεπαγώνουν» με έστω οριακές αυξήσεις από το 2014!!

Κουράγιο… ένας χρόνος είναι θα περάσει!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται τα ολοήμερα σχολεία για να έχουν χρόνο οι γονείς για εργασία!


​Μπορεί ο Άγιος Βασίλης να έχει αφήσει πολλά σχολεία χωρίς πετρέλαιο, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες...
από τη νέα χρονιά θα φέρει σε συνεργασία με το υπουργείο παιδείας το θεσμό των ολοήμερων με στόχο την μετατροπή όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, με παράλληλες συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων.

Η δημιουργία ολοήμερων σχολείων θα εξυπηρετήσει δύο στόχους: αφενός την εξυπηρέτηση των μαθητών που θα ολοκληρώνουν τη μελέτη τους στο σχολείο, αφετέρου στην εποχή της κρίσης τηδιευκόλυνση των γονιών, οι οποίοι θα αφήνουν στο σχολείο για περισσότερες ώρες τα παιδιά τους κι έτσι θα έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να ολοκληρώσουν την εργασία τους.

Το υπουργείο Παιδείας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να καταρτίσει έναν νέο χάρτη της εκπαίδευσης, ο οποίος θα αφορά τον αριθμό των μαθητών, τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, τη χιλιομετρική απόσταση που διανύουν οι μεταφερόμενοι μαθητές και τις κτιριακές υποδομές, ενώ στα ολοήμερα σχολεία θα μπορούν να διδάξουν και οι καθηγητές από τα σχολεία που θα συγχωνευτούν.

Στόχος, πάντως, του υπουργείου είναι ο εξορθολογισμός των υποδομών, η καλύτερη αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού και η εφαρμογή καινοτόμων παιδαγωγικών προγραμμάτων.

Με την αύξηση των ωρών του σχολικού προγράμματος και τη μείωση της ύλης προβλέπεται η ενίσχυση βιωματικών προσεγγίσεων για τις σύγχρονες τάσεις της αγωγής: εκπαίδευση για την αειφορία, αγωγή υγείας, αγωγή καταναλωτή κ.λπ.

star.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Θήβας


Σήμερα, 23/12 η Θήβα ήταν όλο κέφι ζωντάνια χαρά και κυρίως αγάπη.
Με πρωταγωνιστές την ΟΕΒΕ με τον μπουφέ την αγάπης, όπου μάζεψε πολύ κόσμο προσφέροντας στο πλήθος άφθονα αγαθά. Φαγητό, ποτό, φαγώσιμα και ευχαριστούμε τον κ.Χαρατση για την πρωτοβουλία αυτή.
Στη συνέχεια τα ξωτικά, οι άγγελοι, οι ξυλοπόδαροι όπου βρίσκονταν σε κάθε γωνία της πόλης έτοιμοι να διασκεδάσουν τους μικρούς μας φίλους. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τους Αμπάρτζαλους και τον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας
Και πάνω από όλα ευχαριστούμε τον δήμαρχο της Θήβας τον κ.Νικολάου για τις πρωτοβουλίες ώστε να ομορφύνει η πόλη μας και να προσφέρει ταυτόχρονα κοινωνικό έργο.
Όλοι μαζί λοιπόν προσπάθησαν και μας παρουσίασαν ένα υπέροχο θέμα όπου το viotiashop Mε τους συνεργάτες του θα σας παρουσιάσουν μέσα από βίντεο και φωτογραφίες.














 
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ασυνείδητος οδηγός σκόρπισε το θάνατο και το εξαφανίστηκε!






Η  απανθρωπιά σε όλο της το  μεγαλείο! Ένας ασυνείδητος οδηγός  παρέσυρε με το αυτοκίνητό  του ένα μοτοποδήλατο στο οποίο  επέβαιναν δυο ανήλικα παιδιά, με αποτέλεσμα το ένα να χάσει τη ζωή του και το  άλλο να τραυματιστεί σοβαρά. Ο υπαίτιος, όμως, ούτε καν σταμάτησε  να δει το κακό που προξένησε!
 
Οι  άνδρες της Τροχαίας, αλλά και των άλλων αστυνομικών υπηρεσιών της Λάρισας, «χτενίζουν» την πόλη και τις γύρω περιοχές για να εντοπίσουν τον μέχρι στιγμής άγνωστο δράστη που προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστηκε μετωπικά με το μηχανάκι των δυο 17χρονων παιδιών.
 
Ο  ασυνείδητος εγκατέλειψε αβοήθητα τα θύματα και έσπευσε να εξαφανιστεί προς άγνωστη κατεύθυνση! Ο νεαρός οδηγός του μοτοποδηλάτου σκοτώθηκε επί τόπου, ενώ ο συνομήλικός του συνοδηγός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο και η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραυματίστηκε 33χρονος με μηχανή στο Μαρτίνο

Το τροχαίο συνέβη χθες το απόγευμα στο Μαρτίνο

Στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, όπου διακομίσθηκε νοσηλεύεται σε σοβαρά τραυματισμένος ένας 33χρονος δικυκλιστής από το Μαρτίνο.
Η μηχανή του άτυχου δικυκλιστής συγκρούστηκε με Ι.Χ αυτοκίνητο, που οδηγούσε 38χρονη, κοντά στη διασταύρωση της αερογέφυρας του Μαρτίνου.

Τις ακριβείς συνθήκες και τα αίτια του τροχαίου ερευνά το Α.Τ. Αταλάντης.




Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε η γυναίκα που είχε γεννηθεί το 1888

Σε ηλικία 124 ετών πέθανε η Μαριάμ Αμάσχ, μια Ισραηλινή αραβικής καταγωγής, η οποία ενδεχομένως ήταν το τεκμηριωμένα γηραιότερο ανθρώπινο ον που έζησε στον πλανήτη.

Το δελτίο ταυτότητας της γυναίκας ανέγραφε ως έτος γέννησης το 1888.

Ζούσε στο αραβικό χωριό Γισρ αλ Ζαργκά, περίπου 500 χιλιόμετρα βόρεια του Τελ Αβίβ, και άφησε πίσω της 10 παιδιά και περίπου 300 εγγόνια και δισέγγονα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα τάματα το έχουν ρίξει οι Έλληνες



Σε μάγους, «αγίους» και ψευδοπροφήτες καταφεύγουν πλέον οι απελπισμένοι Έλληνες για να βρουν μια δουλειά. Η κρίση «ανέστησε» τους επιτήδειους που χρόνια τώρα κάνουν εμπόριο ελπίδας και γέμισε τα γραφεία τους με ανθρώπους που προσδοκούν, τώρα τις μέρες των Χριστουγέννων, ένα θαύμα που θα αλλάξει τη ζωή τους. Εξαιτίας της ανεργίας που μαστίζει τη χώρα, δεκάδες τσαρλατάνοι καταφέρνουν με διάφορους τρόπους να απομυζούν ό,τι απέμεινε από τους ταλαίπωρους που ζητάνε απελπισμένα τη βοήθειά τους. Η περιβόητη «Αγία Αθανασία του Αιγάλεω», ο μαύρος μάγος της Κυψέλης και η περιβόητη Ελένη των δυτικών προαστίων είναι τρεις μόνο από εκείνους που υπόσχονται να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας με τη βοήθεια θεών και πνευμάτων. 

 Η δράση της «Αγίας Αθανασίας του Αιγάλεω» είναι γνωστή από τη δεκαετία του ’70. Εξαφανίστηκε τη δεκαετία του 2000, τώρα όμως, λόγω της απελπισίας του κόσμου, κάνει και πάλι χρυσές δουλειές. Όχι η ίδια βεβαίως, αλλά οι άνθρωποι γύρω της, καθώς η ηλικιωμένη δεν έχει πλέον καμία επαφή με το περιβάλλον και οι βοηθοί της απλώς την περιφέρουν ανάμεσα στους πιστούς και «ερμηνεύουν» τους ακατάληπτους ήχους που βγαίνουν από το στόμα της. Κάθε Σάββατο, πλήθος κόσμου συρρέει στο ειδικά διαμορφωμένο παρεκκλήσι της, για να την προσκυνήσει.
Η «Αγία Αθανασία του Αιγάλεω» κατηγορήθηκε για αρπαγές περιουσιών μέσω διαθηκών ηλικιωμένων μοναχικών ανθρώπων – κυρίως γυναικών. Πάσχοντας από δερματογραφία, χάραζε ανορθόγραφα μηνύματα στα στήθη της, τα οποία υποτίθεται ότι προέρχονταν από την Παναγία. Υποστήριζε ότι ο Θεός και η Παναγία εμφανίζονται μπροστά της και γράφουν εντολές στο στήθος της, τις οποίες οι πιστοί έπρεπε να υπακούν. 
Η 86χρονη σήμερα Αθανασία Κρικέτου – Σάμαρη, όπως είναι το πλήρες όνομά της, αν και βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι λόγω αλλεπάλληλων εγκεφαλικών επεισοδίων που υπέστη, συνεχίζει να δέχεται τους πιστούς οπαδούς της. 
Η «Helen» των δυτικών προαστίων
Δεν είναι όμως μόνο η «Αγία Αθανασία» στην οποία καταφεύγουν οι πολίτες για να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα. Δεκάδες άλλοι αυτοαποκαλούμενοι προφήτες και μάγοι καραδοκούν, ποντάροντας στην ανθρώπινη απελπισία που οδηγεί τον κόσμο στα δίχτυα τους. Επόμενος προορισμός μια γειτονιά των Αγίων Αναργύρων, όπου γίνεται ντόρος με τις ικανότητες της περίφημης Helen, μιας ηλικιωμένης που υποστηρίζει ότι μπορεί να βρει δουλειά σε οποιονδήποτε της το ζητήσει – αντί χρηματικής αμοιβής φυσικά. «Τι ψυχή έχουν άλλωστε 50 ευρώ αν εγώ μπορώ να σου φτιάξω τη ζωή σου;» λέει στον ενδιαφερόμενο πελάτη. Αν και οι πληροφορίες που δίνει βάσει των μαντικών της ικανοτήτων μόνο αξιόπιστες δεν κρίνονται, σύμφωνα με μαρτυρίες, η συγκεκριμένη κυρία έχει αυξήσει τον τζίρο της τον τελευταίο χρόνο κατά 70%! 
Ο μαύρος «μάγος» της Κυψέλης
Στην Κυψέλη, οι κάτοικοι μιλούν για τον αφρικανικής καταγωγής «μάγο» που έχει την ικανότητα να δίνει λύσεις σε όλα τα προβλήματα, από επαγγελματικά μέχρι σεξουαλικά. Για αυτό ίσως τον επισκέπτονται κυρίως γυναίκες. Ο μαύρος «μάγος» όχι μόνο δηλώνει έτοιμος να βρει σε απελπισμένους δουλειά, αλλά υποστηρίζει πως μπορεί να τους κάνει πλούσιους στο άψε – σβήσε. Ο «Touray», όπως είναι το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο, λέει πως οι περισσότεροι πελάτες τον επισκέπτονται για να τους βοηθήσει να βρουν μια θέση στη συρρικνωμένη αγορά εργασίας. 

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ορισμός του «αιώνιου φοιτητή»-Ζούσε στην φοιτητική εστία 22 χρόνια!

Ο ορισμός του «αιώνιου φοιτητή»-Ζούσε στην φοιτητική εστία 22 χρόνια!

Την ώρα που χιλιάδες φοιτητές σχηματίζουν «ουρά» για μία θέση στις εστίες όλης της χωρας, ένας «φοιτητής» διέμενε ανενόχλητος για 22 ολόκληρα χρόνια μέσα δωμάτιο της φοιτητικής εστίας του πανεπιστημίου Πατρών!
Είναι ενδεικτικό ότι κατά τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά η ζήτηση για στέγαση στις φοιτητικές εστίες αυξήθηκε δραματικά -έως 19,9% στα πανεπιστήμια και έως 29,01% στα ΤΕΙ της χώρας – σε σύγκριση με τα, προ κρίσης, επίπεδα, με συνέπεια πολλοί φοιτητές να μένουν εκτός.
Μάλιστα, σύμφωνα με την Ημερησία, ορισμένοι αναγκάζονται να πληρώσουν ενοίκιο για ένα δωμάτιο εστίας σε «συμφοιτητές» τους αφού, δυστυχώς, το φαινόμενο της υπενοικίασης δωματίων σε εστίες από φοιτητές είναι υπαρκτό. Πέρυσι, η πρώτη χρονιά που άρχισε το μεγάλο ξεκαθάρισμα στις φοιτητικές εστίες, περίπου 1.050 «αιώνιοι» φοιτητές εγκατέλειψαν τις εστίες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Kαταιγίδα o A.O Mαυροματίου 0-3 τον Αρματηλάτη!!!


Ήρθε το πνεύμα των Χριστουγέννων στο Μαυρομάτi, που πέρασε σαν καταιγίδα από το Άρμα και σκόρπισε τον Αρματηλάτη μόνο με 3-0. Μεγάλη εμφάνιση από τα παιδιά μας που έκλεισαν την χρονιά με το ωραιότερο τροπο. Οι σκόρερ: Μεγάλος 13', Στοιχειος 57',68'. Ο Α.Ο.Μ. ξεκίνησε με τους Λάμπρου Σ., Γρίλλια Μ., Κουτρουλάρα Δ., Δρίτσουλα Μ., Πελωνη Α., Δρίτσουλα Ι., Στοιχειό Στ. (Μανάρας Α. 73'), Σιαμανδούρας Α., Νίκας Χ., Μεγάλος Λ. (Σιαμανδούρας Χ. 86'), Ραχούτης Γ. (Στοιχειός Δ. 80').Tην καλύτερη φετινή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Α.Ο.Μ. στο Άρμα παίζοντας μες στην βροχή όμορφο ποδόσφαιρο δημιουργώντας 20 τελικές προσπάθειες 3 από τις οποίες κατέληξαν στα δίχτυα. Το σκορ φαντάζει μικρό μπροστά σε αυτά που χάθηκαν και τις συνεχείς επιθέσεις.

Το σκορ άνοιξε στο 12' ύστερα από έξοχο συνδυασμό 4 παιχτών που άλλαξαν την μπάλα με την μια, ο Δρίτσουλας δίνει στον Στοιχειό, αυτός στον Σιαμανδούρα που βρίσκει διαγώνια τον Μεγάλο και από πλάγια δεξιά θέση με συρτό σουτ κάνει το 0-1. Ο Α.Ο.Μ. κυκλοφορούσε όμορφα την μπάλα και δεν κινδύνευε μιας και η αμυντική γραμμή απέκρουε όλες τις διεισδύσεις. Στο 18' χάθηκε η ευκαιρία της χρονιάς από τον Στοιχειό που βγαίνει τετ-α-τετ πλάσαρε, αποκρούει σθεναρά ο γκολκίπερ, στην επαναφορά ο Στοιχειός από τα 4 μέτρα σε κενή εστία στέλνει την μπάλα άουτ. Χάνεται το 0-2 που θα απλοποιούσε τα πράγματα πολύ νωρίς!! Στο 25' σουτ του Δρίτσουλας η μπάλα λίγο άουτ, στο 29' καλό σουτ του Σιαμανδούρα στα χέρια του γκολκίπερ! Στο 42' ο Στοιχειός πάλι τετ-α-τετ απόκρουση, παίρνει το ριμπάουντ πλασάρει από πλάγια, πάνω στη γραμμή ο τελευταίος αμυντικός διώχνει!

Στο Β' ημίχρονο το Μαυρομάτι δεν άφησε περιθώρια θέλοντας να τελειώσει νωρίς το ματς και χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 50' όταν σε λάθος του γκολκίπερ ο Νικάς ακολουθεί τη φάση και πλασάρει στην κενή εστία για να προλάβει ξανά πάνω στη γραμμή ο αμυντικός. Όμως στο 57' ο Δρίτσουλας κλέβει την μπάλα στην περιοχή του και βγαίνει ταχύτατα στην κόντρα πασάρει κάθετα στον Στοιχειό την κατάλληλη στιγμή και αυτός με δυνατό αριστερό γράφει το 0-2. Όμορφες αλλαγές της μπάλας στον κέντρο από Δρίτσουλα, Ραχούτη και Σιαμανδούρα. Δυο καλά σουτ του Δρίτσουλα, το ένα ελάχιστα άουτ, το άλλο αποκρούει εντυπωσιακά στην δεξιά γωνία ο γκολκίπερ. Στο 68' ο Μεγάλος τριπλάρει τον αντίπαλο και μπαίνει από δεξιά, σεντράρει συρτά απέναντι στον επερχόμενο Στοιχειό που με δυνατό αριστερό στέλνει την μπάλα στην απέναντι γωνία κάνοντας το 0-3! Πραγματικά 3 πανέμορφα γκολ που έδειξαν ομαδικότητα και σωστή δουλειά από τους παίχτες. Το Μαυρομάτι συνέχιζε να πιέζει δημιουργώντας και άλλες προϋποθέσεις για γκολ που θα έφταναν το σκορ σε άλλο επίπεδο, όμως πρόσεχε και την άμυνα του θέλοντας να κρατήσει το 0. Το κατάφερε αν και απειλήθηκε μόνο με την κεφαλιά του Πικάση στο δοκάρι στο 80' και δυο σουτ που μπλόκαρε ο Λάμπρου!

Έτσι ο Α.Ο.Μ. έφτασε τους 13 βαθμούς και έχει 2 ματς εντός έδρας την νέα χρονιά με Ευαγόρα και Ύπατο. Με σοβαρότητα στο παιχνίδι, είναι μια ευκαιρία για ένα καλό σερί και άνοδο στις υψηλότερες θέσεις τις βαθμολογίας για να βρεθεί εκεί που ανήκει πραγματικά. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός έκανε την μεγαλύτερη βλακεία του κόσμου!!!

Ο εικονιζόμενος  συνελήφθη μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας που ακολουθεί!
Ανέβασε στο Facebook φωτογραφία που τον απεικονίζει να κλέβει καύσιμα από...


 αυτοκίνητο της αστυνομίας!
Η αστυνομία συνέλαβε τον κλέφτη καθώς η φωτογραφία άρχισε να κυκλοφορεί από γνωστό σε γνωστό. Ελπίζουμε αυτό να γίνει μάθημα σε όλους και να είναι πιο προσεχτικοί με τις φωτογραφίες που δημοσιεύουν στο internet!


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόστιμα «μαμούθ» σε όσους δεν συλλέγουν αποδείξεις-Θα ξεπερνούν το φόρο

Πρόστιμα «μαμούθ» σε όσους δεν συλλέγουν αποδείξεις-Θα ξεπερνούν το φόρο

Αποδείξεις θα πρέπει να συλλέγουν κατά τις αγορές τους οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και το οικονομικό έτος 2013. Η συγκέντρωση των αποδείξεων αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου να επωφεληθούν από το ειδικό αφορολόγητο ποσό -έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ- που προβλέπεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Γεώργιου Μαυραγάνη οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν με τη μορφή αποδείξεων το 25% του δηλωθέντος εισοδήματός τους για να δικαιούνται την έκπτωση φόρου, για ποσά υψηλότερα από 42.000 ευρώ, μέχρι τα οποία υπάρχει ωφέλεια από το ειδικό αφορολόγητο ποσό. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συλλέγουν αποδείξεις έως 10.500 ευρώ.
Τι είναι αυτό που αλλάζει; Το βασικό είναι η ποινή ή αλλιώς το πρόστιμο που θα κληθούν τα πληρώσουν όσοι συγκεντρώσουν αποδείξεις λιγότερες του 25%. Μάλιστα, το πρόστιμο είναι τόσο που ξεπερνά ακόμη και το φόρο!
«Να εξωθηθεί ο κόσμος να πληρώνει με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα και να μειωθεί το ποσό των μετρητών που επιτρέπεται στην πληρωμή κάθε συναλλαγής. Αυτό είναι μέσα στα σχέδια, αλλά δεν υλοποιείται σε μια μέρα. Το έχουμε βάλει μπροστά και μέσα στο 2013 θα έχουμε συγκεκριμένα μέτρα» δήλωσε υφυπουργός Οικονομικών
Σημειώνεται ότι για τους ελεύθερους επαγγελματίες το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δεν προβλέπει αφορολόγητο ποσό.
Οι άνεργοι θα φορολογηθούν όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Δηλαδή αν κάποιος άνεργος έχει τεκμαρτό εισόδημα 10.600 από ένα σπίτι 80τ.μ κι ένα αυτοκίνητο 1400cc θα κληθεί να πληρώσει φόρο 2.756 ευρώ και ας μην έχει εισοδήματα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Eίσαι καπνιστής ;; Όχι για πολύ ακόμα.. Δες το χαράτσι που έρχεται

Να αντισταθμίσει την «μαύρη τρύπα» στη δημοσιονομική κατάσταση της Υγείας με επιπλέον φόρο...
δύο ευρώ σε...κάθε πακέτο σκέφτεται το υπουργείο Yγείας σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών

Νέο φόρο στο κάπνισμα φαίνεται ότι ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει να μειώσει τον ΦΠΑ της εστίασης από 23% στο 13%. Η διαφορά του 10%, όμως σχεδιάζεται να επιβαρύνει τα καταστήματα εστίασης, όπου ο πελάτης μπορεί να καπνίσει.
Ωστόσο, επτά στους δέκα λένε ότι θα πλήρωναν δύο ευρώ «καπέλο» στην τιμή του πακέτου, εάν τα χρήματα επρόκειτο να διατεθούν στην υγεία.
Στόχος των συναρμόδιων υπουργείων είναι η είσπραξη ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, ποσού απαραίτητου για την βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ.
Πάντως να σημειωθεί ότι οι καπνιστές φαίνεται να αντιμετωπίζουν θετικά το ενδεχόμενο καθιέρωσης νέου φόρου στα τσιγάρα.
Σε πανελλαδική έρευνα που έγινε τον Σεπτέμβριο από την Kapa Research για λογαριασμό της εθνικής επιτροπής για τον έλεγχο του καπνίσματος σε συνεργασία με το υπουργείο υγείας, στο ερώτημα αν συμφωνούν να μπει φόρος δυο ευρώ στο πακέτο των τσιγάρων το 64 % των καπνιστών απαντά θετικά, ενώ μόλις το 34% αρνητικά.
Στο ίδιο ερώτημα η συντριπτική πλειοψηφία των μη καπνιστών συμφωνεί, ενώ το 17% λέει «όχι»

Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

"Παιρνεις τ' αρχ....α μου" τραγουδιστα απ' τον Τσαλικη! (Βίντεο)

Πρώτη φορά ακούμε μέσα σε πέντε λεπτά τόσες βωμολοχίες και αυτό από έναν καλλιτέχνη που δεν μας έχει συνηθίσει να βρίζει...
, τουλάχιστον δημοσίως. Ο λόγος για τον Γιώργο Τσαλίκη ο οποίος στην καλοκαιρινή περιοδεία που κάνει βρέθηκε στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Πάφο για να δώσει μια μεγάλη συναυλία. Μέχρι εδώ όλα καλά, όμως όταν άρχισε να λέει μια κρητική μαντινάδα οι ύβρις δεν είχαν τελειωμό, αφού σε κάθε φράση έλεγε και κάτι ακατάλληλο... Να αναφέρουμε πως όλες οι κρητικές μαντινάδες έχουν καυστικό χαρακτήρα, εξαλλου ο Γιώργος τα τελευταία δύο χρόνια στο Caramela καθιέρωσε να λέει τις μαντινάδες του και να γίνεται χαμός. O κόσμος από κάτω το διασκέδαζε και γελούσε χειροκροτώντας τον τραγουδιστή, ο οποίος θα είναι για άλλη μια χειμερινή σεζόν στο Caramela, γεμάτος από ενέργεια μιας και η καλοκαιρινή του περιοδεία είναο sold out όπου κι αν παει και ο ίδιος είναι πιο χαλαρός, πιο ανεβασμένος και πιο χύμα από ποτε!

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Όργιο αναξιοκρατίας στις στρατιωτικές σχολές

Τα όσα συμβαίνουν στις στρατιωτικές σχολές κατά τη διαδικασία επιλογής των καθηγητών που κρίνονται επαρκείς για να...
διαδάξουν τους αυριανούς ηγέτες των Ενόπλων Δυνάμεων είναι τραγελαφικά. Και αποδεικνύουν ότι πάρα πολλά πρέπει άμεσα να αλλάξουν.

Η υπόθεση στην οποία θα αναφερθούμε δείχνει τον απόλυτο παραλογισμό αλλά και την αναξιοκρατία που τελικά κυριαρχεί. Όλα τα στοιχεία -ονόματα,σχολές κλπ- είναι στην διάθεση του Onalert σε περίπτωση που κάποιος αρμόδιος θέλει να ασχοληθεί με την υπόθεση. Όχι την συγκεκριμένη που είναι από τις πιο χαρακτηριστικές, αλλά συνολικά με το ζήτημα της πραγματικής αναβάθμισης των στρατιωτικών σχολών.

Έχουμε και λέμε:

Ανώτατο Στρατιωτικό Ίδρυμα εξετάζει τις υποψηφιότητες για τη διδασκααλία πολύ σημαντικού για τους σπουδαστές μαθήματος .

Η τριμελής επιτροπή που εξετάζει τις υποψηφιότητες καταλήγει σε μια εισηγητική έκθεση 25 σελίδων ,για τους πέντε υποψήφιους. Οι 10 σελίδες απ΄ αυτές καταγράφουν τα προσόντα ενός μόνο υποψηφίου! Ο οποίος είχε τα πάντα: πτυχία,διδακτορικά,συγγραφικό έργο, εμπειρία διδασκαλίας και πολλά άλλα. Δεν είχε ένα: φοίτηση στη ΣΕΘΑ ,στην οποία όμως...δίδασκε!!!

Ναι σωστά μαντέψατε ,αυτός ο υποψήφιος τελικά δεν επελέγη για τη θέση ,αλλά προτιμήθηκαν απόστρατοι οι οποίοι δεν είχαν τα ανάλογα προσόντα! Βέβαια είχαν φοιτήσει στη ΣΕΘΑ!!!

Και σαν να μην έφθανε αυτό ,στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε και το εξής απίστευτο που αποδεικνύει ότι η αξιοκρατεία είναι μάλλον έννοια άγνωστη σε ορισμένους: ο καθηγητής με τα πραγματικά εντυπωσιακά προσόντα είχε ειδοποιηθεί αρχικά ότι θα πάρει τη θέση. Ένα 48ωρο μετά από την ενημέρωσή του , τον πληροφόρησαν ότι …έγινε κάποιο λάθος!

Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά παραδείγματα όσων συμβαίνουν στις στρατιωτικές σχολές μας.

Θα ασχοληθεί κανείς;

onalert.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Για 1.500 ευρώ το νόμιμο ξεπέρασε το ηθικό...




Το ύψος του βοηθήματος που εισέπραξε η Βουλευτής Πιερίας της ΝΔ, Άννα – Μανή Παπαδημητρίου, ήταν 1.500 ευρώ.

Την αίτηση την έκανε στην Κατερίνη, στο Επικουρικό Ταμείο Δικηγόρων.

Όπως ήδη σας... είχαμε ενημερώσει:

 

Κυρία Παπαδημητρίου είναι νόμιμο (γιατί, ηθικό δεν το συζητάμε);

Η βουλευτής Πιερίας της ΝΔ Άννα Μανή – Παπαδημητρίου ζήτησε βοήθεια από το ταμείο των δικηγόρων (30 ευρώ ημερησίως) μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε στην Αυστρία.

Η κυρία Παπαδημητρίου που υπέκυψε στις επιταγές της τρόικας και πήγε με πατερίτσες και ψήφισε το μνημόνιο, δικαιούται το βοήθημα αυτό;

Ένα βοήθημα 30 ευρώ ημερησίως που δίνεται στους δικηγόρους, οι οποίοι δεν μπορούν για λόγους υγείας, να ασκήσουν δικηγορία.

Η βουλευτής της ΝΔ η οποία λαμβάνει τις όχι ευκαταφρόνητες αμοιβές του βουλευτή, το θεώρησε ηθικό ακόμη και στην περίπτωση που ήταν νόμιμο να ζητήσει αυτό το βοήθημα;
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Permissospress σας εύχεται....

Το 2013 ευχόμαστε  το Έθνος και ο Λαός μας να ξαναβρούν το Χαμόγελο και την Ελπίδα.
Χρόνια Πολλά Ελλάδα
Permissospress
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ