Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Εντοπίστηκε ο δράστης του βιασμού στην Ξάνθη, 35χρονος, ναρκομανής, έκανε κι άλλους 3 βιασμούς…

Και φυσικά είχε ξανακάνει φυλακή για βιασμό !
Περιστασιακός υπάλληλος βενζινάδικου και καταστήματος Φρούτων απο το Μυρωδάτου με το όνομα....

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠ. που και στο παρελθόν έχει απασχολήσει για 2-3 βασμούς την Ασφάλεια Ξάνθης, είναι ο στυγερός δολοφόνος, το ΤΕΡΑΣ που αφού πρώτα βίασε, στη συνέχεια έκαψε ζωντανή την 34χρονη Ζωή Δαλακλίδου.
Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα οτι διατηρούσε και μαβάνικο στην ίδια γειτονιά (με το θύμα) και προσφάτως αρραβωνιάστηκε και γι’ αυτό μετακόμισε απο το χωριό του στη Ξάνθη και στην ίδια γειτοιά με την άτυχη Ζωή Δαλακλίδου την οποία είχε βάλει στο “μάτι” και παρακολουθούσε τις κινήσεις της….
Το ΚΑΘΑΡΜΑ αυτό και στο παρελθόν έχει διαπράξει 2-3 βιασμούς, ενώ ήταν αναμιγμένος και σε χοντρή υπόθεση ναρκωτικών με κάτοικο του Δήμου Αβδήρων. Αυτήν την ώρα ανακρίνεται απο την Ασφάλεια Ξάνθης και έχει ομολογήσει το έγκλημά του.
Είναι 35 χρονών και στο ΜΥΡΩΔΑΤΟ είναι “γνωστός” ο βίος και η πολιτεία του….Το όνομά του θα γραφεί στην ιστορία ως ένας απο τους ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΧΘΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ της ανθρωπότητας!!! Δυστυχώς…..


Διαβάστε Περισσότερα »

Σημαντική επιδείνωση του καιρού – Επιστρέφει ο... χειμώνας

Σημαντική επιδείνωση του καιρού – Επιστρέφει ο... χειμώνας

Νέα μεταβολή του καιρού αναμένεται να σημειωθεί σε όλη τη χώρα την Παρασκευή και ιδίως το Σάββατο, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες,ενώ θα σημειωθούν και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή το μεσημέρι, βροχές και καταιγίδες θα αρχίσουν να επηρεάζουν την δυτική Ελλάδα, φαινόμενα που προς την νύχτα θα ενταθούν περαιτέρω και θα επεκταθούν βαθμιαία και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Ακόμα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας πάνω περίπου από τα 900 μέτρα στα βόρεια, τα 1100 στα κεντρικά και άνω των 1200 στην Πελοπόννησο.
Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικών διευθύνσεων, σταδιακά όμως στα Δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 12 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αθήνα, αναμένονται αραιές νεφώσεις με περιορισμένη ορατότητα το πρωί, ενώ η άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Συνέχεια της κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο
Κακοκαιρία αναμένεται το Σάββατο με βροχές και τοπικές καταιγίδες που ιδίως στην Στερεά Ελλάδα, στην νότια Θεσσαλία, στην Πελοπόννησο και στις Σποράδες θα έχουν τοπικά και κατά περιόδους αρκετά έντονο χαρακτήρα.
Εντονότερες θα είναι και οι χιονοπτώσεις στις ορεινές ηπειρωτικές περιοχές αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα στην δυτική Μακεδονία, στην κεντρική Στερεά Ελλάδα και στην δυτική Θεσσαλία (τοπικά και κατά μέσω όρο πάνω από τα 600 με 700 μέτρα υψόμετρο).
Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 8 ίσως πρόσκαιρα και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη την χώρα.
Στην Αττική, από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες που πιθανόν θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Οι άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 12 με 13 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στην Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο κάποια φαινόμενα θα επιμένουν στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στη Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή είναι η συμμορία που εξαπατούσε ηλικιωμένους με δήθεν νοσηλεία συγγενών τους

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που προσποιούνταν τους γιατρούς και εξαπατούσαν ηλικιωμέ

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία τις φωτογραφίες δύο εκ των τριών μελών της σπείρας που εξεπατούσε ηλικιωμένους, από τους οποίους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα της νοσηλείας συγγενικών προσώπων.
Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, το κύκλωμα είχε εξαπατήσει τουλάχιστουν 32 ηλικιωμένους και είχε αποπειραθεί να εξαπατήσει άλλους 22 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τα κέρδη από τις απάτες ανέρχονται σ το χρηματικό ποσό των (153.550) ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις (405.000) ευρώ
Μέλη του κυκλώματος είναι τρεις Ελληνες, ηλικίας 53, 39 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία  κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης», «Πλαστογραφίας», «Απάτης» και της παράβασης του Νόμου περί «Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομη δραστηριότητα».
Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες δύο εκ των τριών μελών του κυκλώματος (αυτών που συνελήφθησαν πρώτα). Πρόκειται για τον Μαστορόπουλο Γεώργιο του Νικολάου και της Σεβαστοζαχαρούλας

και τον Καμτσή Αντώνιο του Θωμά και της Ελευθερίας

Πώς δρούσε το κύκλωμα
Ο 53χρονος, ως αρχηγός της εγκληματικής ομάδας, προσποιούμενος κατά βάσει τον εφημερεύοντα ιατρό, επικοινωνούσε τηλεφωνικώς με τα θύματά τους μεταμεσονύχτιες αλλά και πρωινές ώρες, επιδιώκοντας τον αιφνιδιασμό και την ταραχή τους και τους ενημέρωνε ψευδώς ότι ένας στενός συγγενής τους εισήχθη εσπευσμένα σε δημόσιο νοσοκομείο με σοβαρό και ξαφνικό πρόβλημα υγείας.
Στη συνέχεια,άλλο μέλος του κυκλώματος, ως υποτιθέμενο εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, επιβεβαίωνε κατά την ίδια τηλεφωνική επικοινωνία την «άσχημη είδηση» και παρέπεμπε τα θύματα στον τρίτο δράστη, ο οποίος προσποιούμενος ιατρό ή λογιστή του Νοσοκομείου, απαιτούσε μεγάλα χρηματικά ποσά για να γίνει άμεσα κάποια ιατρική πράξη, συνήθως χειρουργική επέμβαση του συγγενικού τους προσώπου. Ακολούθως οι δράστες, βρισκόμενοι σε συνεχή επικοινωνία με τους παθόντες, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό τους, πραγματοποιούσαν συνάντηση μαζί τους και παραλάμβαναν το συμφωνηθέν ποσό.
Οι δράστες χρησιμοποιούσαν για την επικοινωνία με τα θύματά τους, τηλεφωνικές συνδέσεις τις οποίες είχαν ενεργοποιήσει με χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας, με στοιχεία ατόμων που τις είχαν απωλέσει ή ακόμη και θανώντων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποδαρικό με αυξήσεις στη ΔΕΗ το 2013

Ποδαρικό με αυξήσεις στη ΔΕΗ το 2013
Αντίστροφη μέτρηση για τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Η εισήγηση της ΡΑΕ, βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου υπουργού και οι τελικές αποφάσεις αναμένονται τις επόμενες μέρες.
Η ΔΕΗ είχε ζητήσει μεσοσταθμικές αυξήσεις της τάξεως του 25% περίπου, η ΡΑΕ προτείνει η αναπροσαρμογή να μην ξεπεράσει το 13%, ενώ η κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει μικρότερες αυξήσεις.

Οι αυξήσεις, που αναμένεται να προκαλέσουν και αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, θα γίνουν σε τρεις δόσεις (Ιανουάριο, Μάιο και Ιούλιο).

Μετά τον Ιούλιο, θα υπάρξει πλήρης απελευθέρωση και η ΔΕΗ θα αποφασίζει μόνη της για το ύψος των αυξήσεων, ωστόσο θα υπάρξει μέριμνα για τους ασθενέστερους.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, με τη ΡΑΕ να εισηγείται, το όριο των 800 κιλοβατώρων να αυξηθεί στις 1.400 και 1.600 το τετράμηνο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Aπίστευτο βίντεο: Φορτηγό παρασέρνει αστυνομικό που ρυθμίζει την κυκλοφορία!

Έκανε το λάθος να προσπαθήσει να ρυθμίσει την κυκλοφορία ένας αστυνομικός επειδή
διεξαγόταν με δυσκολία λόγω του ότι στον δρόμο υπήρχε πάγος. Ο οδηγός ενός φορτηγού που θέλει να διασχίσει κάθετα τον δρόμο προφανώς δεν έχει τον δει, με συνέπεια να τον παρασύρει με το όχημα του και να τον ρίξει στο έδαφος.  Για καλή του τύχη ο αστυνομικός δεν τραυματίστηκε και συνέχισε το έργο του.
Δείτε το βίντεο



   
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομολόγησε το τέρας που βίασε και έκαψε τη Ζωή στην Ξάνθη!


Φωτογραφία του θύματος


Ο 35χρονος που προσήχθη ως ύποπτος για το άγριο έγκλημα στην Ξάνθη, ομολόγησε τελικά στις αρχές και συνελήφθη. Πρόκειται για ένα άτομο που και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις βιασμού, αλλά και για χρήση ναρκωτικών.
Ο 35χρόνος Χ. Π. ήταν γείτονας της 34χρόνης Ζωής. Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της προανάκρισης είχαν προσαχθεί δέκα άτομα φερόμενα ως ύποπτα, ωστόσο τα βλέμματα είχαν στραφεί στον 35χρόνο, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για επιθέσεις και απόπειρες βιασμούς, ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερος.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο 35χρόνος φέρεται αρχικά να είχε ομολογήσει την πράξη του ωστόσο στη συνέχεια ο ίδιος φέρεται να αναίρεσε τα όσα είπε ισχυριζόμενος ότι δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση.
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του δράκου της Ξάνθης, καθώς εντόπισαν ένα αποτύπωμα του σε αυτοκίνητο στην πυλωτή όπου έγινε το έγκλημα. Μάλιστα, υπήρξε και οπτικίο υλικό από κάμερα ασφαλείας καταστήματος κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στην περιοχή.
Η κάμερα, έχει καταγράψει τον 35χρονο που έχει προσαχθεί για την υπόθεση, να κινείται κοντά στο σημείο του εγκλήματος, λίγο πριν δολοφονηθεί η κοπέλα.
Ο 35χρονος άνδρας έχει συλληφθεί στο παρελθόν για απόπειρα βιασμού και ναρκωτικά, και ήταν γείτονας της άτυχης κοπέλας, αφού έμενε πολύ κοντά στο σπίτι. Από τις αρχές γίνεται λόγος για ένα άτομο που έχει διαταραγμένη προσωπικότητα, μάλιστα δεν διστάζουν να τον αποκαλούν «δράκο της Ξάνθης»,
Δεν άντεξε ο πατέρας της κοπέλας τις σκηνές της φρίκης
Ο πατέρας της 34χρονης λύγισε μόλις διαπίστωσε πως το απανθρακωμένο πτώμα στην αυλή του σπιτιού του ήταν της κόρης του, ξέσπασε:
«Δεν είχε ούτε φίλους, ούτε εραστή... Με μια φιλενάδα της έβγαινε κάθε μέρα. Ήταν καλό κορίτσι, χαμογελαστό... Με κανέναν δεν είχαμε διαφορές. Βλέπαμε με τον γιο μου από πάνω να καίγεται ένας άνθρωπος.
Καίγεται ένας άνθρωπος, φώναζαν από τις γύρω οικοδομές. Εριξαν νερό από πάνω έσβησαν τη φωτιά, κατεβήκαμε και εμείς με τον γιο μου να σβήσουμε τη φωτιά στο μηχανάκι. Γυρνώντας βλέπω κάτι κλειδιά πάνω στην εξώπορτα και ρωτάω την μικρή μου κόρη ποιανού είναι τα κλειδιά. Της Ζωής μπαμπά, της Ζωής μου λέει.
Ηρθε το κορίτσι μου στο σπίτι. Εβαλε το κλειδί στην εξώπορτα της πολυκατοικίας και από κει και πέρα, το πήραν, το τράβηξαν, το σκότωσαν, το βίασαν και του έβαλαν φωτιά».
Ο δολοφόνος είχε στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι
Η κοπέλα επέστρεφε στο σπίτι μετά από νυχτερινή διασκέδαση με φίλη της. Οι δυο τους χωρίστηκαν μόλις λίγα στενά πριν από το σημείο που ο δολοφόνος – βιαστής της είχαν στήσει καρτέρι. Μόλις η 34χρονη έφτασε στην εξώπορτα του σπιτιού και έβαλε τα κλειδιά στην κλειδαριά, ο δράστης της επιτέθηκε και την ακινητοποίησε. Τα όσα ακολούθησαν τα περιγράφει ο ιατροδικαστής.
Τι είδε ο ιατροδικαστής
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ιατροδικαστής στο ΣΚΑΪ, το θάνατο της κοπέλας, προκάλεσε ο συνδυασμός των χτυπημάτων ή καλύτερα, των τραυμάτων. Τα τραύματα στο κεφάλι, εκείνα στα γεννητικά όργανα αλλά και τα εγκαύματα στο σώμα της κοπέλας έβαλαν τέλος στη ζωή της κοπέλας.
Τι κατέθεσε στην Αστυνομία ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή
Μια φίλη της άτυχης 34χρονης είναι ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή. Για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί την θεωρούν πρόσωπο-κλειδί για την εξιχνίαση της υπόθεσης.
Ο δρόμος των δύο γυναικών είχε χωρίσει δύο στενά πιο κάτω από τον τόπο του εγκλήματος και μόλις λίγα λεπτά πριν η 34χρονη βρεθεί τετ α τετ με τον ή τους δολοφόνους της.
Η φίλη της άτυχης κοπέλας κατέθεσε στην Αστυνομία πως το θύμα δεν διατηρούσε κάποια ερωτική σχέση το τελευταίο διάστημα, καθώς και ότι δεν της είχε αναφέρει ποτέ ότι δέχεται απειλές. Παράλληλα, είπε πως η 34χρονη έδειχνε χαρούμενη και καθόλου προβληματισμένη. Παράλληλα, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της διασκέδασής τους στο νυχτερινό κέντρο, που βρίσκονταν λίγο πριν τη φριχτή δολοφονία, όλα κύλησαν ομαλά και δεν έπεσε στην αντίληψή της κάποιο ύποπτο πείραγμα ή ενόχληση από άλλη παρέα.

Εντός της ημέρας αναμένονται και ανακοινώσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.




Ακόμη πιο τραγικές διαστάσεις προσλαμβάνει  η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της νεαρής γυναίκας στην Ξάνθη, καθώς αποκαλύπτεται ότι ο πατέρας και ο αδελφός της ήταν οι πρώτοι που έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά στην πυλωτή της πολυκατοικίας χωρίς να γνωρίζουν ότι αυτή που καιγόταν ήταν η 34χρονη κοπέλα!

Μάλιστα, δεν είχαν καν αντιληφθεί ότι στις φλόγες που είχαν τυλίξει  δυο μηχανάκια βρίσκονταν ένα ανθρώπινο σώμα και ξεκίνησαν σβήνουν τη φωτιά με λάστιχο!

Κάποιοι γείτονες διέκριναν την ανθρώπινη σιλουέτα και άρχισαν να φωνάζουν, ενώ άλλοι ανέφεραν ότι είχαν ακούσει λίγο νωρίτερα τα τα ουρλιαχτά της.



Μόνο τότε οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας είδαν τα κλειδιά της στην είσοδο της οικοδομής και υποψιάστηκαν τη φρικτή αλήθεια. Κάλεσαν την 34χρονη στο κινητό της, αλλά εκείνη δεν απαντούσε και τότε βεβαιώθηκαν ότι ήταν εκείνη που καιγόταν κάτω από το πατρικό της!



Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της άτυχης γυναίκας είναι σοκαρισμένος, ενώ έκανε λόγο για ένα έγκλημα πρωτοφανούς αγριότητας.

Η 34χρονη γυναίκα και κόρη γνωστού επιχειρηματία της Ξάνθης, έπεσε θύμα όχι απλά βιασμού, αλλά άγριας σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ φέρει στα γεννητικά της όργανα δύο τομές οι οποίες έγιναν με άγνωστο αιχμηρό αντικείμενο.

Στη συνέχεια ο ή οι δολοφόνοι τις προκάλεσαν βαριές κρανιογκεφαλικές κακώσεις και λίγο πριν ξεψυχήσει την περιέλουσαν με βενζίνη που έκλεψαν από μηχανάκι και την έκαψαν ζωντανή.

Αυτά είναι μερικά από τα στοιχειά που οδηγούν τις αρχές στο συμπέρασμα ότι ίσως πρόκειται για έγκλημα πάθους…



Πάντως, η εκδοχή ότι ο δολοφόνος είχε χτυπήσει την κοπέλα και την  είχε κάνει να χάσει τις αισθήσεις της πριν ξεκινήσει το φρικτό του έργο, αποκτά  μεγαλύτερη πιθανότητα από το γεγονός ότι το σπίτι βρίσκεται  πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία  της πόλης και όλο και κάποιος  θα άκουγε τις φωνές ή την  πάλη της μαζί του. Ωστόσο, οι  μόνοι ήχοι που ξύπνησαν τους  γείτονες, ήταν οι κραυγές της  άτυχης 34χρονης όταν καιγόταν ζωντανή! Τότε, όμως, ο δράστης  είχε ήδη εξαφανιστεί.

Οι αστυνομικοί στηρίζουν πολλά στην κατάθεση της φίλης του θύματος, που διασκέδαζαν μαζί και την αποχαιρέτησε δύο στενά πριν από το σπίτι της για να πάει στο δικό της.



Στόχος τους είναι να εξακριβώσουν αν κάποιος ή κάποιοι παρενοχλούσαν την 34χρονη κατά τη διάρκεια της διασκέδασής τους ή αν είχαν εντοπίσει κάποιον να τις παρακολουθεί καθώς επέστρεφαν στα σπίτια τους. Η νεκροτομή θα δείξει πιθανότατα το DNA του δολοφόνου, αν ο βιασμός της άτυχης γυναίκας είχε ολοκληρωθεί.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι λίγες μόνο ημέρες πριν από τη δολοφονία της, η κοπέλα είχε αναρτήσει στην προσωπική της σελίδα στο Facebook ένα ασπρόμαυρο σκίτσο με φόντο μια νεκροκεφαλή…




Καρέ-καρέ περιγράφει ο πατέρας της 34χρονης τις στιγμές που έζησε τα ξημερώματα της Πέμπτης από τη στιγμή που αντιλήφθηκε ότι κάποιος άνθρωπος στην πυλωτή της πολυκατοικίας του έχει πιάσει φωτιά, μέχρι τη στιγμή που αντιλήφθηκε πώς αυτός δεν ήταν άλλος από την κόρη του.
Μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο Star, ο πατέρας του θύματος με τρεμάμενη φωνή περιέγραψε τα όσα έζησε: «Βλέπαμε με τον γιο μου από πάνω να καίγεται ένας άνθρωπος. Καίγεται ένας άνθρωπος, φώναζαν από τις γύρω οικοδομές. Εριξαν νερό από πάνω έσβησαν τη φωτιά, κατεβήκαμε και εμείς με τον γιο μου να σβήσουμε τη φωτιά στο μηχανάκι».
«Γυρνώντας βλέπω κάτι κλειδιά πάνω στην εξώπορτα και ρωτάω την μικρή μου κόρη ποιανού είναι τα κλειδιά. Της Ζωής μπαμπά, της Ζωής μου λέει», είπε ο πατέρας της άτυχης κοπέλας περιγράφοντας τη στιγμή που κατάλαβε ότι το θύμα δεν ήταν άλλο από την κόρη του και έσπασε ξεσπώντας σε κλάματα.
«Ηρθε το κορίτσι μου στο σπίτι. Εβαλε το κλειδί στην εξώπορτα της πολυκατοικίας και από κει και πέρα, το πήραν, το τράβηξαν, το σκότωσαν, το βίασαν και του έβαλαν φωτιά...» συνέχισε ο πατέρας του θύματος.
Ερωτώμενος για το αν πάει κάπου το μυαλό του για το ποιος μπορεί να είναι ο δράστης, ο πατέρας της άτυχης κοπέλας, είπε: «Δεν είχε ούτε φίλους, ούτε εραστή... Με μια φιλενάδα της έβγαινε κάθε μέρα. Ήταν καλό κορίτσι, χαμογελαστό... Με κανέναν δεν είχαμε διαφορές».

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών Επ. Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία -Επιχειρηματίας θύμα απαγωγής, ξυλοδαρμού και ληστείας


Καρτέρι σε έναν 68χρονο ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ στη Λαμία είχε στήσει μια οργανωμένη σπείρα κακοποιών που τον απήγαγαν και τον μετέφεραν με το αυτοκίνητό του σε ερημικό σημείο, όπου τον χτύπησαν αλύπητα, τον λήστεψαν και τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο! Η ληστεία έγινε τη νύχτα της Τετάρτης, όταν ο ηλικιωμένος επιχειρηματίας έκλεισε το μαγαζί του. Μόλις άνοιξε το φορτηγάκι του, τρεις κουκουλοφόροι του επιτέθηκαν και τον έβαλαν δια της βίας στην καρότσα. Δυο από αυτούς τον κρατούσαν ακίνητο, ενώ ο τρίτος κάθισε στη θέση του οδηγού και κατευθύνθηκε προς έναν αγροτικό δρόμο κάτω από τη γέφυρα της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Εκεί οι δράστες άρχισαν να ξυλοκοπούν ανελέητα τον άτυχο 68χρονο με χέρια και με πόδια! Όταν έκαμψαν κάθε προσπάθειά του να αντισταθεί, άρπαξαν από τις τσέπες του τις εισπράξεις του καταστήματός του ύψους 2.100 ευρώ, επιβιβάστηκαν σε ένα μωβ αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας τέταρτος συνεργός τους και εξαφανίστηκαν. Το θύμα επέστρεψε με το αυτοκίνητο στο μαγαζί του, απ’ όπου τηλεφώνησε στην Αστυνομία, καθώς δεν είχε μαζί του κινητό. Ωστόσο, οι έρευνες που ξεκίνησαν αμέσως δεν απέδωσαν καρπούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άρχισε τις χρεώσεις το facebook !

Μάθετε τι ακριβώς θα χρεώνει στους χρήστες του !
Tο Facebook έχει ανακοινώσει τις αλλαγές στις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας που μπορείτε να κάνετε στα μηνύματά σας.
Θα το έχετε δει ήδη ανοίγοντας τα μηνύματά σας, στα οποία επιλέγετε ποια θα βλέπετε στο inbox σας και ποια θα περνούν στα «άλλα». Είναι μία καλή ρύθμιση προκειμένου να «ξεκαθαρίζετε» τα εισερχόμενά σας στο Facebook, ειδικά εφόσον έχετε χωρίσει τις επαφές σας σε ομάδες και επιλέγετε με ποιους μοιράζεστε τις δημοσιεύσεις σας.

Πληροφορίες, όμως, θέλουν το κοινωνικό δίκτυο να «ρωτάει» κάποιους χρήστες, ειδικά στις ΗΠΑ, αν θέλουν να πληρώσουν προκειμένου να στείλουν μήνυμα σε κάποιον άγνωστο. Όταν σας στέλνει μήνυμα κάποιος με τον οποίο δεν έχετε κοινούς φίλους, το μήνυμα αυτό περνάει στον φάκελο «άλλα» ένα φάκελο που ελάχιστοι ελέγχουν. Το Facebook μελετά το ενδεχόμενο να «χρεώνει» την δυνατότητα να σας στείλει κάποιος τέτοιος μήνυμα και να εμφανιστεί αυτό στα εισερχόμενά σας, σαν να ήταν φίλος ή γνωστός σας. Σύμφωνα με την «δοκιμή» θα μπορείτε να λαμβάνετε ένα μόνο πληρωμένο μήνυμα την εβδομάδα. Θα στοιχίζει 1 δολάριο αρχικά και το Facebook ισχυρίζεται πως θα είναι και ένας τρόπος να ελαχιστοποιηθούν τα spam στο κοινωνικό δίκτυο.

Θα είναι όμως και ένα καινούριο έσοδο για το κοινωνικό δίκτυο, που σκέφτεται να ακολουθήσει τις πρακτικές του LinkedIn και κάποιων dating sites. Το θέμα είναι το εξής: Πόσοι θα πληρώσουν για να στείλουν ένα μήνυμα σε ένα άγνωστο στο κοινωνικό δίκτυο; Όπως και… πόσοι τελικά πληρώνουν για να προωθούν τις δημοσιεύσεις από τις σελίδες τους ή πληρώνουν για «διαφημίσεις» στο Facebook;























Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των κορυφαίων ποδοσφαιριστών


Ο Π.Σ.Α.Π. ανακοίνωσε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που διεκδικούν τα βραβεία των κορυφαίων της περασμένης σεζόν...
Λυμπερόπουλος, Μανιάτης, Μήτρογλου υποψήφιοι ως καλύτεροι Έλληνες.

Τα ονόματα είναι γραμμένα κατ’ αλφαβητική σειρά. Ο νικητής κάθε κατηγορίας θα ανακοινώνεται κατά την διάρκεια της Γιορτής του Ποδοσφαιριστή που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 20:00.

Οι τρεις που πήραν τις περισσότερες ψήφους ανά κατηγορία, είναι:

Καλύτερος Έλληνας Ποδοσφαιριστής:
Λυμπερόπουλος Νίκος (Α.Ε.Κ.)
Μανιάτης Γιάννης (Ολυμπιακός)
Μήτρογλου Κώστας (Ατρόμητος)

Καλύτερος Ξένος Ποδοσφαιριστής:
Λέτο Σεμπάστιαν (Παναθηναϊκός)
Μιραλάς Κέβιν (Ολυμπιακός)
Σουμπίνιο Ντα Σίλβα (Ο.Φ.Η. – Λεβαδειακός)

Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής (Ταλέντο):
Βλαχοδήμος Παναγιώτης (Skoda Ξάνθη)
Κλωναρίδης Βίκτωρ (Α.Ε.Κ.)
Σταφυλίδης Κώστας (Π.Α.Ο.Κ.)

Καλύτερος Τερματοφύλακας:
Βελλίδης Μάρκος (Άρης)
Καρνέζης Ορέστης (Παναθηναϊκός)
Μέγιερι Μπάλαζ (Ολυμπιακός)

Καλύτερος Προπονητής:
Βαλβέρδε Ερνέστο (Ολυμπιακός)
Δώνης Γιώργος (Ατρόμητος)
Παράσχος Γιώργος (Λεβαδειακός)

Καλύτερος Διαιτητής:
Γιάχος Θανάσης (Χίου)
Κάκος Τάσος (Κέρκυρας)
Τριτσώνης Σταύρος (Αθηνών)

Καλύτερος Ποδοσφαιριστής Football League:
Καντί Κάλβιν (Βέροια)
Μαραγκουδάκης Μάρκος (Πλατανιάς)
Φουρτάδο Χοσέ Εμίλιο (Παναχαϊκή 2005)

Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής (Ταλέντο) Football League:
Ανάκογλου Δημήτρης (Πανσερραϊκός)
Ντίνας Θανάσης (Παναχαϊκή 2005)
Ολάϊταν Μάϊκλ (Βέροια)

Καλύτερος Τερματοφύλακας Football League:
Καντιμοίρης Γιώργος (Βέροια)
Κουτσόπουλος Δημήτρης (Πανθρακικός)
Λαζαρίδης Γιώργος (Πλατανιάς)

Καλύτερος Ποδοσφαιριστής Football League 2 – 1ος Όμιλος:
Λιβέρης Στέλιος (Ζάκυνθος)
Περογαμβράκης Αλέξανδρος (Ρούβας)
Πλουσής Βασίλης (Χανιά)

Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής (Ταλέντο) Football League 2 – 1ος Όμιλος:
Ανωγειανάκης Μύρων (Χανιά)
Βασιλόγιαννης Ανδρέας (Κεραυνός Γλυφάδας)
Κοροβέσης Νίκος (Απόλλων Σμύρνης)

Καλύτερος Τερματοφύλακας Football League 2 – 1ος Όμιλος:
Θεοδωρακόπουλος Διονύσης (Πανηλειακός)
Κοψαχείλης Σωκράτης (Καλαμάτα)
Χώνος Γιάννης (Κεραυνός Γλυφάδας)

Καλύτερος Ποδοσφαιριστής Football League 2 – 2ος Όμιλος:
Διαμαντίδης Κώστας (Νίκη Βόλου)
Μαχαιρούδης Αντώνης (Εθνικός Γαζώρου)
Σουλίδης Νίκος (Τύρναβος 2005)

Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής (Ταλέντο) Football League 2 – 2ος Όμιλος:
Γιαννιώτης Ανδρέας (Εθνικός Γαζώρου)
Κατσίκης Παναγιώτης (Τηλυκράτης Λευκάδας)
Μωυσιάδης Λάζαρος (Π.Α.Ο.Κ. – Απόλλων 1926)

Καλύτερος Τερματοφύλακας Football League 2 – 2ος Όμιλος:
Γιαννιώτης Ανδρέας (Εθνικός Γαζώρου)
Καραναστάσης Πέτρος (Τύρναβος 2005)
Κελπέκης Χρήστος (Α.Ε.Π. Ηρακλής)

Στους πρώτους σκόρερ των πρωταθλημάτων 2011-2012 και συγκεκριμένα:

Superleague:
Κέβιν Μιραλάς (Ολυμπιακός) 20 γκολ

Football League:
Φουρτάδο Χοσέ Εμίλιο (Παναχαϊκή 2005) 19 γκολ

Football League 2 – 1ος Όμιλος:
Καραχάλιος Παναγιώτης (Κεραυνός Γλυφάδας) 9 γκολ
Περογαμβράκης Αλέξανδρος (Ρούβας) 9 γκολ
Χρυσάφης Γιάννης (Αστέρας Μαγούλας) 9 γκολ

Football League 2 – 2ος Όμιλος:
Μαχαιρούδης Αντώνης (Εθνικός Γαζώρου) 13 γκολ

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

1. Για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο:
Δέλλας Τραϊανός
Λυμπερόπουλος Νίκος
Μπασινάς Άγγελος
Χαλκιάς Κώστας

2. Τον Φερνάντο Σάντος
«ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» για τις δηλώσεις του στις 16 Ιουνίου στο EURO 2012

3. Την Εθνική Νέων και τον προπονητή Κώστα Τσάνα
Για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ταλίν της Εσθονίας

4. Τον ποδοσφαιριστή Δημήτρη Γελαδάρη
Σε ηλικία 38 ετών εκτός από επαγγελματίας ποδοσφαιριστής παρακολουθεί μαθήματα στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Δράμας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 20:00 στο ξενοδοχείο «DIVANI CARAVEL» (Βασ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα).

sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΨΗΦΙΣΜΑ Ι. Μ. ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ



ΨΗΦΙΣΜΑ

Συνῆλθε σήμερον τήν 26ην Δεκεμβρίου 2012 ἐκτάκτως τό Διοικητικόν Συμβούλιον τοῦ Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ» τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θηβῶν καί Λεβαδείας ἐπί τῇ εἰδήσει τῆς κοιμήσεως τοῦ Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Χριστουπόλεως κυροῦ Πέτρου, Ὅστις ἀπό ἐτῶν συνεδέθη μέ τό Θεραπευτήριον καί τήν Τοπικήν Ἐκκλησίαν τῆς Βοιωτίας, διέμεινε τριετίαν ὅλην εἰς αὐτό καί ἀπέβη μεγάλος εὐεργέτης τοῦ ὡς ἄνω Ἱδρύματος, καταλιπών ἐν αὐτῷ καί εἰς τούς κατοίκους τῆς Μητροπόλεως Θηβῶν καί Λεβαδείας μνήμην ἁγίου Ἐπισκόπου καί προσφιλοῦς Πνευματικοῦ Πατρός, στηρίξας καί ἀναπαύσας ποικιλοτρόπως πολλούς ἀδελφούς, ἐκφράσας πλουσίαν τήν θεϊκήν εὐλογίαν καί ἀγάπην πρός ὅλους ὅσους συνεδέθησαν μαζί Του, ἀλλά καί στούς ἐργαζομένους καί τούς καθημερινά συμβιώσαντας μαζί Του.

Ὅθεν ὁμοφώνως τό Διοικητικόν Συμβούλιον ἐκ λόγων βαθυτάτου σεβασμοῦ, υἱικῆς ἀγάπης καί εὐγνωμοσύνης πρός τόν ἐκλιπόντα διαπρεπῆ καί φιλόθεον Ἱεράρχην ἀπεφάσισε τά κάτωθι:
α)   Νά ἀναρτήσῃ μεσίστιες τίς σημαῖες  τοῦ Ἱδρύματος.
β)  Νά παρεβρεθῇ ὁ Πρόεδρος καί μέλη τοῦ Διοικητικοῦ Συμβουλίου εἰς τήν ἐξόδιον ἀκολουθίαν.
γ)   Νά καταθέσῃ στέφανον στήν σεπτήν σορόν Του.
δ)   Νά ἐκφράσῃ συλλυπητήριες εὐχές εἰς τούς κατά σάρκαν συγγενεῖς Του.
ε)   Νά τελέσῃ τά καθιερωμένα μνημόσυνα ὑπέρ ἀναπαύσεως τῆς ἐκλεκτῆς ψυχῆς Του εἰς τήν πόλιν τῆς Λεβαδείας.
στ) Νά καταθέσῃ τό συμβολικόν ποσόν τῶν πεντακοσίων εὐρώ (500.00€)ὑπέρ εὐαγοῦς Ἱδρύματος τῆς γενέτειράς Του Μυκόνου.
καί
ζ)   Νά δημοσιευθῇ τό παρόν Ψήφισμα στόν Τύπο.
             
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   ΤΑ ΜΕΛΗ
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ                                                  Ἀρχιμ. Θεόδωρος Μίχας
†Ο ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ             Τριαντάφυλλος Μελετίου
                                                                                     Στέργιος Βαράκης
                                                                                     Λουκᾶς Κατσούλης
                                                                                     Μάριος Μήτσιου
                                                                                     Ρόζα Σαλαπατάρα

Ἀκριβές Ἀντίγραφον
 ἐκ τοῦ πρωτοτύπου
Ἐν Λεβαδείᾳ τῇ 26ῃ Δεκεμβρίου 2012
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάρτι αυθαιρεσίας στον ΕΟΤ





Οικονομικό έγκλημα διαρκείας φαίνεται να λαμβάνει χώρα στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, όπως προκύπτει από τα όσα κατήγγειλε στην τηλεόραση της Ζούγκλας ο πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων του Οργανισμού, κ. Κωνσταντίνος Ράντος.

Διαφημίσεις, αυτοκίνητα και… ελικόπτερα στοιχειοθετούν ένα πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος με την ευλογία - ή την απαίτηση- του εκάστοτε υπουργού, για το οποίο, μόνο για την τριετία 2006 - 2009, κατηγορούνται 70 υπάλληλοι του ΕΟΤ.

Οι περισσότεροι δικαιώθηκαν, ενώ μερικοί καταδικάστηκαν, ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις οι υπάλληλοι του Οργανισμού εκτελούσαν τις επιθυμίες των εκάστοτε υπουργών, οι οποίοι προχωρώντας σε επίδειξη δύναμης απαιτούσαν άλλοτε την αγορά αυτοκινήτων και άλλοτε ελικοπτέρων (!), με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων!

Το υβριδικό του Άρη

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατούσε -και συνεχίζει να επικρατεί- στον ΕΟΤ αποτελεί η αγορά ενός υβριδικού αυτοκινήτου, το οποίο αποκτήθηκε κατόπιν εντολής του πρώην υπουργού Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο κ. Ράντος, ο πρώην υπουργός, με τη δικαιολογία ότι λόγω των αρμοδιοτήτων του θα έπρεπε να ανεβαίνει σε βουνά, προκειμένου να επισκέπτεται διάφορα χιονοδρομικά κέντρα, απαίτησε την απόκτηση ενός καλού υβριδικού αυτοκινήτου.

Επιθυμία, η οποία φυσικά πραγματοποιήθηκε, αλλά είχε όμως συνέπεια την παραπομπή των υπαλλήλων στη Δικαιοσύνη, καθώς -όπως αποδείχθηκε- δεν είχαν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες για την αγορά του οχήματος.

«Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ήθελε υβριδικό αυτοκίνητο. Το ήθελε όχι σήμερα αλλά ‘χθες’ και πίεζε τους υπαλλήλους να ικανοποιήσουν την επιθυμία του. Τελικά, οι υπηρεσίες προέβησαν στην αγορά του, αλλά ορισμένοι υπάλληλοι παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη για πλημμελή άσκηση καθηκόντων. Τελικά, απηλλάγησαν, αλλά - όπως και να ‘χει- ταλαιπωρήθηκαν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ράντος στην εκπομπή «Cosa Nostra».

Το ελικόπτερο του Λιβανού

Τα παράδοξα όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς η πραγματοποίηση μερικών επιθυμιών παλαιότερων υπουργών στοίχισε πιο πολύ από το κόστος ενός αυτοκινήτου.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του τέως υπουργού Τουρισμού, επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου, Διονύση Λιβανού.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Ράντος, ο τέως υπουργός υποχρέωσε τον Οργανισμό να αγοράσει… ελικόπτερο, προκειμένου να μετακινείται πιο γρήγορα. Μετά το τέλος της θητείας του, το ελικόπτερο «φορτώθηκε» στον ΕΟΤ, για να πουληθεί αργότερα σε μια αεροπορική εταιρεία.

«Επισκέπτης» ο Καραχάλιος

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Ράντος για τον πρώην γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, κ. Νίκο Καραχάλιο.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Οργανισμού επεσήμανε ότι ο κ. Καραχάλιος δεν εμφανιζόταν στην υπηρεσία του, αλλά και όταν παρουσιαζόταν, παρέμενε στο γραφείο του ελάχιστα.

Αίσθηση προκαλεί παράλληλα το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Ράντος, ο κ. Καραχάλιος απομάκρυνε τη μέχρι πρότινος διευθύντρια της διεύθυνσης διαφήμισης και ανέλαβε ο ίδιος εξολοκλήρου τη διαχείριση αυτής.

«Ο κ. Καραχάλιος έκανε συνεχώς ταξίδια λέγοντας πως εξυπηρετεί τις ανάγκες του ΕΟΤ, ενώ, ακόμα και όταν βρισκόταν εντός συνόρων, ήταν άφαντος. Οι εργαζόμενοι είχαν ζητήσει συνάντηση μαζί του, για να του γνωστοποιήσουν διάφορα τρέχοντα θέματα. Η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ, αφού η μόνη επαφή που είχαν ήταν η οπτική επαφή λίγων δευτερολέπτων στους διαδρόμους του ΕΟΤ» κατέληξε.zougla.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο από το Δήμο Λεβαδέων για την προσφορά τστο Κοινωνικό Παντοπωλείο


Ο Δήμος Λεβαδέων επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς όλους τους πολίτες, τους επιχειρηματίες και τα σχολεία της πόλης μας, που με την προσφορά τους σε είδη τροφίμων, ένδυσης και υπόδησης έκαναν πραγματικότητα την πρωτοβουλία του Δήμου για τη λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου με στόχο την ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας.
Ευχαριστούμε για την πολύτιμη προσφορά τους κάτωθι:
Κωπαϊς Α.Β.Ε.Ε. (Νομικός)
Ανδρέου Δημήτριος
Πούλος Πέτρος
Αφοι Ακριδόπουλοι
Benetton
Δανιάς Δημήτριος
Μπαρλάς Ευάγγελος
Καρκάνας Κωνσταντίνος
Α.Β Βασιλόπουλος, Κατάστημα Λιβαδειάς
Α.Β. Βασιλόπουλος
Αρτοποιεία: Παπασπύρου, Γέρου, Γουργιώτη, Γιατζιτζόγλου, Πανουργιά,                                 Ράφα, Καντά, Μπαϊρακτάρη
10ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς
2ο Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς
Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη βοήθεια τους όλους τους πολίτες που προσέφεραν διάφορα είδη, αλλά επιθυμούν να μην γνωστοποιηθούν τα ονόματά τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Παρασκευή η καταβολή αποζημιώσεων - ενισχύσεων από τον ΕΛΓΑ



Την Παρασκευή θα καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.000 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις και κρατικές ενισχύσεις, συνολικού ύψους περίπου 6,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται κυρίως για αποζημιώσεις ύψους 5,3 εκατ. ευρώ για ζημιές στη φυτική παραγωγή από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετός, καύσωνας, βροχόπτωση, πλημμύρα, χαλάζι ανεμοθύελλα κ.ά.), καθώς και κρατικές ενισχύσεις (ΠΣΕΑ) ύψους 1,2 εκατ. ευρώ για ζημιές -κυρίως από πυρκαγιές- στο φυτικό κεφάλαιο, τις αγροτικές εγκαταστάσεις κ.λπ..

Οι πληρωμές αφορούν κυρίως αγρότες των Νομών Κορινθίας, Πέλλας, Έβρου, Δράμας, Λάρισας, Ηλείας, Ημαθίας, Καστοριάς, Καβάλας, Κοζάνης, Φλωρίνης, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πιερίας Πρεβέζης, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ροδόπης, Σερρών και Τρικάλων.

Η επόμενη πληρωμή έχει προγραμματιστεί για το πρώτο δεκαήμερο του 2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστρέφει στη Θήβα το Χριστουγεννιάτικο τρενάκι!




 
Ετοιμαστείτε για μια μαγική βόλτα στους δρόμους της πόλης των Θηβών με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία Θήβας.
 
Από σήμερα το απόγευμα και για τις υπόλοιπες μέρες των εορτών!
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε εορταστικό κλίμα η Θήβα

Κόντρα στις δυσκολίες και το αρνητικό κλίμα, ο Εμπορικός Σύλλογος Θήβας και το Επιμελητήριο Βοιωτίας προσκάλεσαν και φέτος μικρούς και μεγάλους σε ένα καλλιτεχνικό υπερθέαμα, στο κέντρο της πόλης των Θηβών, για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα Χριστούγεννα!

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στις οδούς Πινδάρου και Επαμεινώνδα, οι «ΑΜΠΑΡΤΖΑΛΟΙ»
ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης με ξωτικά, τάρανδους, μάγους και ξυλοπόδαρους, προσφέροντας άφθονο γέλιο, ευτυχία και παιχνίδι στους μικρούς μας φίλους! Ενώ οι μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να ψωνίσουν στα καταστήματα που ξεκίνησαν το εορταστικό τους ωράριο με πολύ καλές προσφορές και ποιότητα στα εμπορεύματά τους.



Επίσημος προσκεκλημένος φυσικά ήταν ο Άγιος Βασίλης, που συγκέντρωνε τα γράμματα των παιδιών.

Παράλληλα στην Κεντρική Πλατεία Θήβας, φαγητά, γλυκά και αναψυκτικά μοιράστηκαν στους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης από την  Ομοσπονδία Επαγγελματιών- Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών, που έστησε για ακόμα μια χρονιά τον «Μπουφέ της Αγάπης» με πολύ μεγάλη επιτυχία!

Το πρωί της ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα του Δήμου Θηβαίων, στην κεντρική πλατεία Θήβας και η εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Νομού Βοιωτίας, που λειτουργεί στο Παλαιό Δημαρχείο, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για το φαινόμενο των εξαρτήσεων.

Ο Δήμος Θηβαίων γιορτάζει! Δείτε ποιες εκδηλώσεις ακολουθούν…. :

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012
Επιστρέφει στην πόλη της Θήβας το Χριστουγεννιάτικο τρενάκι! Ετοιμαστείτε για μια μαγική βόλτα στους δρόμους της πόλης των Θηβών με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία Θήβας.
Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 10:00 – 15:00
Οι «Αμπάρτζαλοι» θα ξεχυθούν και πάλι στους δρόμους με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φρίκη στην Ξάνθη -Ελουσαν με βενζίνη και έκαψαν ζωντανή 33χρονη γυναίκα

Φρίκη στην Ξάνθη -Ελουσαν με βενζίνη και έκαψαν ζωντανή 33χρονη γυναίκα

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία στην Ξάνθη μετά από το άγριο έγκλημα που σημειώθηκε στην πόλη με θύμα μία 33χρονη γυναίκα, κόρη γνωστού επιχειρηματία της περιοχής που ασχολείται με την εμπορία στραγαλιών, η οποία βρέθηκε απανθρακωμένη στην αυλή του πατρικού της σπιτιού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της έως τώρα η αστυνομία οι δράστες επιτέθηκαν στη νεαρή κοπέλα έξω από το πατρικό της σπίτι. Οι κακοποιοί αρχικά προσπάθησαν να βιάσουν την άτυχη 33χρονη, ωστόσο όπως φαίνεται εκείνη αντιστάθηκε με αποτέλεσμα οι δράστες να αιφνιδιαστούν και να την μαχαιρώσουν. Στη συνέχεια για κρύψουν τα ίχνη τους και πιθανώς στοιχεία του DNA τους της έβαλαν φωτιά με βενζίνη που αφαίρεσαν από σταθμευμένο μηχανάκι και την έκαψαν.
Το έγκλημα έγινε γνωστό σήμερα στις 5 το πρωί, όταν κάτοικος της περιοχής είδε το απανθρακωμένο πτώμα στην πυλωτή του σπιτιού και κάλεσε τις αρχές. Πολύ γρήγορα κατέβηκαν στο σημείο ένοικοι της πολυκατοικίας αλλά και κάτοικοι της γειτονιάς που ειδοποίησαν την αστυνομία.
Απαρηγόρητη είναι η φίλη της 33χρονης που λίγη ώρα πριν την άγρια δολοφονία επέστρεφαν μαζί μετά από βραδινή έξοδο και χωρίστηκαν λίγα μέτρα πριν η άτυχη κοπέλα πέσει στην ενέδρα των δολοφόνων της.
Η άτυχη κοπέλα, η οποία έμενε στη Θεσσαλονίκη, είχε πάει στην Ξάνθη προκειμένου να περάσει με τους γονείς της την περίοδο των γιορτών.

 http://fonitisxanthis.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα.....

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 27 Δεκεμβρίου.....

Γεγονότα
537: Τελούνται τα θυρανοίξια της Αγια-Σοφιάς, έργο των αρχιτεκτόνων Ανθεμίου και Ισιδώρου. Ο αυτοκράτωρ Ιουστινιανός αναφωνεί θριαμβευτικά: «Νενίκηκά σε Σολομών».
1825: Η πρώτη ατμομηχανή κάνει την εμφάνισή της στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Μ. Βρετανίας.
1829: Αρχίζει στο Ορφανοτροφείο της Αίγινας η λειτουργία μικρής βιβλιοθήκης, η οποία θα αποτελέσει τον πυρήνα της Εθνικής Βιβλιοθήκης.
1831: Ο Κάρολος Δαρβίνος επιβιβάζεται στο πλοίο Beagle για το ταξίδι στην Νότιο Αμερική, που θα τον οδηγήσει στη θεωρία της εξέλιξης.
1945: Τίθεται σε ισχύ η απόφαση της συνόδου του Μπρέτον Γουντς, για την ίδρυση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
1947: Η κυβέρνηση του κεντρώου Θεμιστοκλή Σοφούλη με αναγκαστικό νόμο κηρύσσει παράνομα το ΚΚΕ, το ΕΑΜ και την Εθνική Αλληλεγγύη. Με τον ίδιο νόμο, ο κομμουνισμός θεωρείται ποινικό αδίκημα και όσοι προπαγανδίζουν τις αρχές του απειλούνται με ποινές, που φθάνουν ως το θάνατο. Επίσης, απαγορεύεται η έκδοση της εφημερίδας Ο Ρίζος της Δευτέρας, εβδομαδιαίο όργανο του ΚΚΕ.

Γεννήσεις
1571: Γιόχαν Κέπλερ, γερμανός αστρονόμος. Έως το 1618 δημοσίευσε τους τρεις νόμους του που περιγράφουν την ελλειπτική κίνηση των πλανητών γύρω από τον Ήλιο, σε αντίθεση με τις κυκλικές τροχιές που υπέθεταν οι σύγχρονοί του. (Θαν. 15/11/1630)
1822: Λουί Παστέρ, γάλλος χημικός, ιδρυτής της μικροβιολογίας και εφευρέτης της παστερίωσης. (Θαν. 28/9/1895)
1848: Τζιοβάνι Μπατίστα Πιρέλι, ιταλός επιχειρηματίας, ιδρυτής της φερώνυμης εταιρίας ελαστικών. (Θαν. 20/10/1932)

Θάνατοι
1836: Στίβεν Φούλερ Όστιν, ο ιδρυτής της πολιτείας του Τέξας. Προς τιμήν του, η πρωτεύουσα του Τέξας φέρει το επίθετό του (Austin). (Γεν. 3/11/1793)
1923: Γκιστάβ Άιφελ, γάλλος μηχανικός, που σχεδίασε και ύψωσε τον πύργο - σύμβολο του Παρισιού. (Γεν. 15/12/1832)
1988: Βάσω Κατράκη, χαράκτρια. (Γεν. 1914)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Σήμερα το επίδομα τρίτεκνων



Σήμερα Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου ξεκινά η καταβολή από τον ΟΓΑ του επιδόματος για το τρίτο παιδί.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού, η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές του επιδόματος ανέρχεται στο ποσό των 3.874.992 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο έρωτας... ύψος δεν κοιτά



Εκείνος έχει ύψος 1,65. Εκείνη 2,07! Όποιος είπε λοιπόν ότι άντρας πρέπει να είναι ψηλότερος από τη γυναίκα, μάλλον δεν έχει γνωρίσει τον Φρανσινάλδο ντα Σίλβα Καρβάγιο και την Ελισάνι ντε Κρουζ Σίλβα.
Το ερωτευμένο ζευγάρι για να φιληθεί πρέπει η Ελισάνι να σκύψει και ο Φρανσινάλδο να σηκωθεί στις μύτες των ποδιών του! Η Ελισάνι είναι η ψηλότερη έφηβη στην Βραζιλία.
Λόγω του γιγαντισμού και του όγκου που της εμφανίστηκε, ο οποίος και απελευθέρωνε μεγάλες ποσότητες αυξητικής ορμόνης, επεβλήθη πριν από δύο χρόνια σε εγχείρηση προκειμένου να της αφαιρέσουν τον όγκο. Η εγχείρηση είχε επιτυχία και από τότε η νεαρή κοπέλα σταμάτησε να ψηλώνει. Ωστόσο, παράτησε το σχολείο γιατί όπως λέει τα παιδιά δεν σταματούσαν να την κοροϊδεύουν. Τώρα δηλώνει ερωτευμένη με τον Φρανσινάλδο: "Αυτό που προσέλκυσε σε εκείνον είναι ο καλή ψυχή του και ο τρόπος που μου συμπεριφέρεται".

Πηγή: e-magazino.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Ο Οσαμα Μπιν Λαντεν είχε δώσει...φακελάκι στην πολεοδομία!!!

Ο Οσάμα μπιν Λάντεν είχε δωροδοκήσει έναν υψηλόβαθμο υπάλληλο της πακιστανικής πολεοδομίας ώστε να του επιτραπεί να χτίσει το "οχυρό" του στο Αμποταμπάντ, όπου εντοπίστηκε τελικά και σκοτώθηκε από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις πέρσι τον Μάιο!
Τις λεπτομέρειες της υπόθεσης αυτής κατέγραψε ο ίδιος ο μπιν Λάντεν στο...


 ημερολόγιό του, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας The News.

Ο κρατικός υπάλληλος έλαβε 50.000 ρουπίες (περίπου 515 δολάρια) για να εγκρίνει την οικοδομική άδεια του οχυρωμένου σπιτιού στην πόλη Αμποταμπάντ, στο βόρειο Πακιστάν.

Το ημερολόγιο του μπιν Λάντεν είχε ξεχαστεί μέσα στο κρησφύγετό του αφού οι Αμερικανοί στρατιώτες πήραν μαζί τους χιλιάδες έγγραφα, σκληρούς δίσκους, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα αντικείμενα. Σήμερα βρίσκεται στα χέρια των πακιστανικών αρχών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο διεφθαρμένος υπάλληλος --το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε-- έχει ανακριθεί από τις πακιστανικές αρχές.

Ο μπιν Λάντεν "ήξερε καλά" ότι υπήρχε διαφθορά στις πακιστανικές πολεοδομίες και το "δωράκι" προς τον υπάλληλο δόθηκε με τη συγκατάθεσή του.

Το σπίτι του πρώην ηγέτη της Αλ Κάιντα κατεδαφίστηκε φέτος καθώς εκφράζονταν φόβοι ότι μέλη και συμπαθούντες της οργάνωσης θα το μετέτρεπαν σε χώρο ιερού προσκυνήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν θα πιστεύετε ποιος είναι ο αδερφός της Φωτεινής Δάρρα!


Είναι νέο πρόσωπο της..
κρατικής τηλεόρασης,  συμπαρουσιαστής της Ανθής Σαλαγκούδη και του Ηλία Μαμαλάκη στην εκπομπή «136» και  είναι αδελφός πασίγνωστης καταξιωμένης ερμηνεύτριας.

Όπως μαθαίνουμε μέσα από τη real,ο Γιάννης Δάρρας είναι αδελφός της Φωτεινής Δάρρα, η οποία πρόσφατα έγινε μητέρα.

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος έχει μακρά πορεία στο χώρο των media, μιλά για τη μικρότερη αδελφή του με πολλή αγάπη και θαυμασμό.

Τα δύο αδέλφια έχουν εξαιρετική σχέση. Είναι πολλά χρόνια μεγαλύτερος της και αυτό τον κάνει αρκετά προστατευτικό μαζί της.

«Η Φωτεινή είναι ο βενιαμίν της οικογένειας, το στερνοπούλι μας. Έχουμε 17 χρόνια διαφορά. Έχουμε και ακόμα μία αδελφή, τη Μαρίνα, που είναι δύο χρόνια μεγαλύτερή μου» δήλωσε ο Γιάννης Δάρρας. Ο γνωστός δημοσιογράφος δεν έκρυψε τη χαρά του που απέκτησε ανιψιά!

«Είμαι πολύ χαρούμενος που πρόσφατα έγινα θείος», ανέφερε. Και ο ίδιος, όμως, είναι πατέρας, ενός έφηβου κοριτσιού, το οποίο μοιάζει πολύ στη θεία του, Φωτεινή Δάρρα.

«Η κόρη μου, η Αριάδνη, πάει στη Β' Γυμνασίου και είναι κλώνος της Φωτεινής εμφανισιακά. Επίσης, έχει και την ίδια αγάπη με τη Φωτεινή, τα καλλιτεχνικά. Είναι μαθήτρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου, στο τμήμα Κινηματογράφου- θεάτρου», αποκάλυψε ο Γιάννης Δάρρας.

Πηγή: gossip-tv.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ