Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Χαλκίδα:Σε δυο μήνες διέρρηξαν 14 σπίτια


 
 
Μια τηλεφωνική καταγγελία για απόπειρα κλοπής στην περιοχή Δύο Δένδρα Χαλκίδας οδήγησε τους αστυνομικούς στην εξάρθρωση σπείρας τριών νεαρών Ελλήνων που εξορμούσαν από την Αττική και είχαν διαπράξει 14 διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή το τελευταίο δίμηνο.
Οι άνδρες της Ασφαλείας Χαλκίδας εντόπισαν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο αναζητούσαν καιρό τώρα ως μέσο που χρησιμοποιούσαν ύποπτοι για διαρρήξεις. Μέσα, ήταν ένας 25χρονος Έλληνας ο οποίος συνελήφθη και ένα κινητό που βρέθηκε στην κατοχή του κατασχέθηκε. Η προανάκριση αποκάλυψε ότι ήταν ένα από τα μέλη της συμμορίας που δρούσαν οργανωμένα από το Νοέμβριο του 2012 και εισέβαλαν στα σπίτια παραβιάζοντας την πόρτα ή τα παράθυρα όταν οι ένοικοι απουσίαζαν.
Οι δράστες άρπαζαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και χρηματικά ποσά. Η λεία που αποκόμισαν υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 15.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν άλλα δυο μέλη της σπείρας ηλικίας 25 και 19 χρόνων, τα οποία αναζητούνται. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες κλοπές, ενώ με τις ίδιες κατηγορίες θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας ο 25χρονος. Η έρευνα συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων διαρρήξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ