Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Τέλος και στην κατάληψη της Λέλα Καραγιάννη μετά από 24 χρόνια -14 προσαγωγές

Τέλος και στην κατάληψη της Λέλα Καραγιάννη μετά από 24 χρόνια -14 προσαγωγές

Λίγο πριν από τη μία μετά το μεσημέρι ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας αποτελούμενες από διμοιρίες των ΜΑΤ, της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, αλλά και η ειδική ομάδα των ΕΚΑΜ έκανα εντελώς αιφνιδιαστικά την εμφάνιση τους στην Κυψέλη στη διασταύρωση των οδών Λέλας Καραγιάννη και Δροσοπούλου προκειμένου να βάλουν τέλος στην κατάληψη κτιρίου, το οποίο ήταν στα χέρια αναρχικών εδώ και 24 χρόνια.
Οι αστυνομικοί αφού έσπασαν με ειδικό τροχό όπως και στην περίπτωση της Βίλας Αμαλίας, το λουκέτο και την αλυσίδα στην είσοδο του κτιρίου και εισέβαλαν μέσα. Στη συνέχεια προχώρησαν σε 14 προσαγωγές, 8 γυναικών και 6 ανδρών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.
Μόλις έγινε γνωστή η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο σημείο έσπευσαν περίπου 50 άτομα σε ένδειξη συμπαράστασης στους καταληψίες.
Η κατάληψη του κτιρίου έγινε το 1988, όταν ομάδα φοιτητών αποφάσισε να κατοικήσει στο μέχρι τότε εγκαταλελειμμένο κτίσμα ιδιοκτησίας Πανεπιστημίου Αθηνών και υπουργείου Παιδείας. Οι ίδιοι υποστήριζαν πως θέλουν να μετατρέψουν το κτίριο σε «χώρο αυτοστέγασης, συλλογικής ζωής και δράσης».
Στο σημείο βρέθηκαν και άντρες της Τροχαίας προκειμένου να διακόψουν την κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο και να κατευθύνουν αλλού τα αυτοκίνητα. Μάλιστα στο σημείο σημειώθηκε μποτιλιάρισμα αφού εκτός από τις κλούβες των ΜΑΤ και τα περιπολικά που ήταν στο σημείο, επί της οδού Λέλας Καραγιάννη λειτουργούσε λαϊκή αγορά.
Πρόκειται για την τρίτη εκκένωση κτιρίου, με συνοπτικές διαδικασίες μάλιστα, αφού μέσα σε λίγα λεπτά και στις τρεις περιπτώσεις η ΕΛ.ΑΣ πέρασε χειροπέδες στους καταληψίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ