Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Αυτοί πουλούσαν τα φορολογικά μας στοιχεία.

Ομάδα οκτώ υπαλλήλων σε υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ενοχοποιείται από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα κρούσματα ντόμινο υποκλοπών προσωπικών στοιχείων των Ελλήνων φορολογουμένων. Και οι τρεις περιπτώσεις ...


κατοχής των ευαίσθητων δεδομένων των πολιτών, που αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν κοινά στοιχεία, τα οποία «δείχνουν» συγκεκριμένες υπηρεσίες αλλά και υπαλλήλους.

Οι δράστες των υποκλοπών έχουν θησαυρίσει βγάζοντας στο σφυρί το σύνολο των στοιχείων των Ελλήνων φορολογουμένων, τα οποία έχουν στην κατοχή τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, και στις τρεις περιπτώσεις υποκλοπών οι βάσεις δεδομένων έχουν το ίδιο format και data, ηλεκτρονικά στοιχεία που είναι δυνατόν να οδηγήσουν τους αστυνομικούς στην «πηγή» της διαρροής μέσα από το υπουργείο Οικονομικών αλλά και τις εφορίες.

Οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θεωρούν πως η υπόθεση που ουσιαστικά άνοιξε την «πόρτα» των ερευνών δεν είναι άλλη από αυτή του 35χρονου διαφημιστή ο οποίος είχε συλληφθεί στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, καθώς είχε στην κατοχή του και διέθετε προς πώληση σε κάθε ενδιαφερόμενο τα φορολογικά στοιχεία 9.000.000 Ελλήνων. Από εκεί άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των ερευνών, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να συλλάβουν κι έναν 49χρονο επιχειρηματία που επίσης είχε στην κατοχή του στοιχεία, ακριβώς ίδια με αυτά που είχε βγάλει στο σφυρί ο 35χρονος διαφημιστής.

Ωστόσο το αποκορύφωμα ήταν η αποκάλυψη της «εταιρείας μάρκετινγκ» στη Δάφνη, η οποία είχε 65.000.000 στοιχεία που αφορούσαν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα Ελλήνων φορολογουμένων. Μάλιστα αυτή η τελευταία βάση δεδομένων είναι τόσο ολοκληρωμένη που συμπεριλαμβάνει ακόμη και το ΕΤΑΚ του συνόλου των Ελλήνων πολιτών, με σημειώσεις για το ποιος το έχει πληρώσει και ποιος το οφείλει ακόμα. Επίσης οι υπεύθυνοι της «εταιρείας μάρκετινγκ» στη Δάφνη είχαν στην κατοχή τους το Ε9 αλλά και το Ε1 όλων των φορολογουμένων, με αποτέλεσμα να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τη φορολογική ικανότητα ή τις εκκρεμότητες όλων των πολιτών.

Λίστα αναμονής για την αγορά και με... ευκολίες πληρωμής

Η «εταιρεία μάρκετινγκ» στη Δάφνη χρέωνε το ποσό των 4.000 ευρώ για το «πακέτο» των στοιχείων με φορολογική κατάσταση, ΑΦΜ, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο κινητό και σταθερό, αριθμό κυκλοφορίας οχήματος και αριθμό πλαισίου μηχανής, αλλά και τις οφειλές προς το Δημόσιο για 1.000 Ελληνες φορολογουμένους. Βέβαια οι υπεύθυνοι της εταιρείας έκαναν και... ευκολίες πληρωμής διαθέτοντας το «πακέτο» ακόμα και με δόσεις, ενώ πρόσφεραν και τη φτηνή επιλογή των 1.500 ευρώ για τα στοιχεία εκατό Ελλήνων φορολογουμένων. Οπως εκτιμάται από τους αστυνομικούς, οι υπεύθυνοι έβαζαν κάθε χρόνο στην τσέπη τους το ποσό των 4.000.000 ευρώ!

Οι ενδιαφερόμενοι και αγοραστές αυτών των στοιχείων είναι εισπρακτικές εταιρείες που εργάζονται για λογαριασμό τραπεζών, ενεχυροδανειστήρια, επιχειρηματικοί όμιλοι αλλά και ιδιώτες. Κανείς δηλαδή δεν γνωρίζει πού έχουν καταλήξει τα στοιχεία του συνόλου του ελληνικού πληθυσμού και ποιοι τα διαχειρίζονται. Μάλιστα οι υπεύθυνοι της εν λόγω εταιρείας είχαν αναρτήσει στο Διαδίκτυο, όπου διαφήμιζαν την… πραμάτεια τους, δηλαδή τα ευαίσθητα προσωπικά μας δεδομένα, ακόμα και τιμοκατάλογο για την αγορά αυτών, μέρους ή του συνόλου των αρχείων!

Οπως αποδείχτηκε από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το πελατολόγιο που διατηρούσε η εταιρεία της Δάφνης έφτανε τους 30.000 τίτλους εταιρειών και φυσικών προσώπων. Ολοι αυτοί είτε είχαν αγοράσει και συνέχιζαν να εμπλουτίζουν το αρχείο τους με τα στοιχεία των Ελλήνων φορολογουμένων είτε είχαν μπει στη λίστα αναμονής για καινούργια αγορά στοιχείων.

πηγή:Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ