Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Προβλήματα με την ποιότητα του νερού στο Δίστομο

Για την ποιότητα του νερού διαμαρτύρονται οι κάτοικοι του Διστόμου και ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων για την επίλυση του προβλήματος.
Μάλιστα προχώρησαν σε συλλογή υπογραφών και με σχετικό έγγραφο κάνουν γνωστό το αίτημα τους προς το Δ.Σ. του Δήμου Διστόμου -Αράχωβας- Αντίκυρας, τη Διεύθυνση Υγιεινής Βοιωτίας, το Γενικό Χημείο του κράτους, το Υπουργείο Περιβάλλοντος ενώ το ίδιο έγγραφο κοινοποιούν στην Βουλή και τα κόμματα.
Πιο συγκεκριμένα ζητούν άμεση εξέταση της ποιότητας και της καταλληλότητας του πόσιμου νερού από τη γεώτρηση στη θέση «Τσέρεσι» και «την εξεύρεση οριστικής λύσης για το πρόβλημα της υδροδότησης του Διστόμου με άμεση κατάρτιση όλων των αναγκαίων επιστημονικών και οικονομικών μελετών, έγκριση και εφαρμογή τους».
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά εδώ και χρόνια «συνδημότες διαμαρτύρονται για την ποιότητα του πόσιμου νερού, για το οποίο έχουν ορατές και οσφρητικές ενδείξεις και προσφάτως αποτελέσματα από ιδιώτες χημικούς ότι είναι ακατάλληλο προς πόση».
Παράλληλα σημειώνουν πως θεωρούν «αστόχαστη και πρόχειρη την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να διαθέσει 21.000 ευρώ για την επιδιόρθωση της υπάρχουσας γεώτρησης ή τη διάνοιξη νέας στον ίδιο χώρο, αφού δεν γνωρίζουμε υπεύθυνα και επίσημα την ποιότητα του νερού της γεώτρησης από την οποία υδροδοτούμαστε».
Έτσι ζητούν να παγώσει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και «να γίνουν χωρίς χρονοτριβή χημικές μικροβιολογικές και οργανοληπτικές εξετάσεις στη γεώτρηση, της τοποθεσίας «Τσέρεσι» από τη Διεύθυνση Υγιεινής και το Χημείο του κράτους για να αποδειχτεί αν το νερό αυτό είναι κατάλληλο προς πόση ή αν χρειάζεται να δοθεί άλλη οριστική λύση».
Καταλήγοντας υπογραμμίζουν πως αναμένουν την άμεση ικανοποίηση του αιτήματός τους και σε περίπτωση που αυτό δεν ικανοποιηθεί δηλώνουν έτοιμοι «για όλες τις νόμιμες μορφές κινητοποιήσεων για την επιβολή του δικαιώματος μας να πίνουμε καθαρό νερό, εμείς και τα παιδιά μας».viotiki-ora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ