Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Για το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενημερώνει τα μέλη του το Επιμελητήριο Βοιωτίας


Με αφορμή την προκήρυξη του προγράμματος «Ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου και υπηρεσιών» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 προϋπολογισμού 456 εκ. ευρώ, το οποίο υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠ Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα, τον ΕΦΕΠΑΕ και τις Περιφέρειες της χώρας το Επιμελητήριο Βοιωτίας ενημερώνει τα μέλη του για τις δυνατότης που υπάρχουν.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΠ. Β. Παναγιώτης Αγνιάδης στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση υφιστάμενων (που, μέχρι τις 31.12.2011, έχουν 2 ή περισσότερες κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις τουλάχιστον 12μηνης διάρκειας), νέων και υπό σύσταση (που δεν εμπίπτουν στην ως άνω κατηγορία των υφιστάμενων) πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες θα υλοποιήσουν επενδύσεις προσανατολισμένες στην καινοτομία, το περιβάλλον και τις τεχνολογίες πληροφορικής στις 13 Περιφέρειες της χώρας, στους σχετικούς Άξονες των πέντε Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ).
Στο πλαίσιο του προγράμματος ενισχύονται έργα επιλέξιμου προϋπολογισμού από 30.000 ευρώ έως 300.000 για τη θεματική ενότητα «Μεταποίηση», από 20.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ για τη θεματική ενότητα «Τουρισμός» και από 20.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ για τη θεματική ενότητα «Εμπόριο – Υπηρεσίες».
Τα ποσοστά ενίσχυσης των επενδύσεων για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, κλιμακώνονται από 40 έως 50%, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης ενώ για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις προβλέπεται δυνατότητα χρηματοδότησης και των λειτουργικών δαπανών σε ποσοστό 25%, οι οποίες δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 40% του προϋπολογισμού του επιχειρηματικού σχεδίου.
Για την κάλυψη της ιδιωτικής συμμετοχής τους οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν εκτός από ίδιους πόρους να χρησιμοποιήσουν και δάνειο που δύναται να υποστηρίζεται από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ .
Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τις 25.02.2013 μέχρι και τις 25.04.2013 στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr , www.ependyseis.gr/mis ). Μετά το πέρας της ημερομηνίας της ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων δεν γίνεται αποδεκτή καμία υποβολή νέας πρότασης.
Περισσότερες πληροφορίες όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.viotiachamber.gr  ,στις ιστοσελίδες της ΕΥΔ ΕΠΑΕ http://www.antagonistikotita.gr , του ΕΣΠΑ www.espa.gr , του ΕΦΕΠΑΕ www.efepae.gr .
Επίσης, το Επιμελητήριο Βοιωτίας κάνει γνωστό, σε συνεργασία με την ΑΝΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας, θα διοργανώσει ενημερωτική εσπερίδα την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΠ.Β. ενώ θα προχωρήσει και σε σειρά δράσεων, δημοσιότητας πληροφόρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ