Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Αγιασμός με «απρόοπτα» στη Λιβαδειά


Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκαν και φέτος στη Λιβαδειά τα Θεοφάνεια.  Παρά το τσουχτερό κρύο, οι πιστοί παρακολούθησαν τον καθαγιασμό των υδάτων στις πηγές της Κρύας, ενώ με διάφορα σχόλια αντιμετώπισαν το μπλέξιμο του Σταυρού σε καλώδια. Χρειάστηκαν δεκαπέντε λεπτά, για να τον  βρουν, δύο θαρραλέοι νεαροί, που έπεσαν στα παγωμένα νερά της Έρκυνας. Στο μεταξύ, ο Μητροπολίτης Γεώργιος αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει έναν εφεδρικό σταυρό και έτσι ο «μετ” εμποδίων εορτασμός» ολοκληρώθηκε.
Στο μήνυμα του ο Μητροπολίτης ευχήθηκε Υγεία -Δύναμη – Ευλογημένη νέα χρονιά. Προέτρεψε σε ενότητα , προσπάθεια και αγώνα για το κοινό καλό, ενώ στους τοπικούς άρχοντες και τους κυβερνώντες έστειλε το μήνυμα ότι » ο λαός δεν πρέπει να φορτωθεί άλλα , γιατί δεν αντέχει και πρέπει να υπάρξουν ευεργετικά νομοθετήματα για τη στήριξη της ζωής στην επαρχία».
Ο δήμαρχος Λεβαδέων  Ν. Παπαγγελής ευχήθηκε » ο Αγιασμός των Υδάτων να σηματοδοτήσει μια καινούργια αρχή για τη χώρα μας, ώστε όλα τα προβλήματα της κοινωνίας να αμβλυνθούν».
Ευχές για Υγεία και Δύναμη έστειλε και ο αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γ. Μουλκιώτης, που κάλεσε την εκτελεστική εξουσία να «έχει φώτιση να πάρει ανατρεπτικές αποφάσεις, χρήσιμες για τους πολίτες, μακριά από παθογένειες του παρελθόντος, για να έχουμε μια νέα διαφορετική ημέρα» . Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση περνάει δύσκολες στιγμές λόγω της οικονομικής συγκυρίας, αλλά προσπαθεί να είναι κοντά στον πολίτη.
Πολιτικά μηνύματα έστειλαν οι βουλευτές της Ν. Δ. Γ. Καράμπελας και Α. Κουτσούμπας. Ο μεν πρώτος, ευχήθηκε το 2013 να είναι νέα αρχή για την ανοικοδόμηση του κράτους και κάλεσε τους πολιτικούς να λένε την αλήθεια, ότι «το βιοτικό επίπεδο θα παραμείνει χαμηλό, για να καταφέρουμε να φτιάξουμε μια νέα Ελλάδα».
Την αντιπολίτευση, στόχευσε ο Α. Κουτσούμπας, ευχόμενος φώτιση » σε όσους συνειδητά ή μη επιθυμούν την αποτυχία της κυβέρνησης και τη χρεοκοπία της Ελλάδας»siriosfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ