Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Βοιωτία:Aποφυλακίζεται με όρους η Σούλα του Αλκέτ Ριζάι

Aποφυλακίζεται με όρους η Σούλα του Αλκέτ Ριζάι

Αποφυλακίζεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θήβας η Σούλα Μητροπία φίλη και σύντροφος του Αλκέτ Ριζάι.
Το Συμβούλιο επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής της στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της.
Η Σούλα Μητροπία είχε επικαλεσθεί λόγους υγείας δικούς της και της κόρης της καθώς και άριστη συμπεριφορά στις φυλακές κατά το χρονικό διάστημα της κράτησής της.
Ο συνήγορος της Ασπασίας Μητροπία Σάκης Κεχαγιόγλου εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την αποφυλάκισή της και την επιστροφή της στους δικούς της. Εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα ότι στην κατ' έφεση δίκη που εκκρεμεί θα αποδειχθεί η αθωότητά της.
Ποια είναι η Σούλα Μητροπία
Η Σούλα Μητροπία το 2001 συνάντησε και ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα τον Αλκέτ Ριζάι, διαβόητο συνεργάτη του Κώστα Πάσσαρη, σκληρός αλβανός κακοποιός που σκότωσε τρεις ανθρώπους, πυροβόλησε πολλές φορές αστυνομικούς και απέδρασε με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Από τότε οι δυο τους έγιναν ζευγάρι. Η Σούλα, 27 χρονών τότε, χωρισμένη με δύο κόρες, στάθηκε στο πλευρό του Ριζάι και του συμπαραστάθηκε σε κάθε δύσκολη στιγμή του ότι και να σήμαινε αυτό. Ολα τα χρόνια που ακολούθησαν της γνωριμίας τους τον περίμενε καρτερικά τις ημέρες της ελευθερίας του, στα επισκεπτήρια των φυλακών, στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Μάλιστα, όταν έφθασε η ώρα δεν δίστασε ούτε στιγμή. Εξαφανίστηκε από το σπίτι της και έκανε τη μεγάλη υπέρβαση. Συμμετείχε στην απελευθέρωση του Ριζάι με ελικόπτερο μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Ηταν, όμως και το πρόσωπο εκείνο που άθελά του τον πρόδωσε στις Αρχές. Ενα τηλέφωνο στα παιδιά της από το Ανω Σούλι Γραμματικού όπου κρυβόταν επί 10 μήνες με τον Ριζάι έμελλε να είναι «μοιραίο» καθώς έδωσαν στίγμα και οι Αρχές εντόπισαν το κρησφύγετο τους.
Εμεινε στο πλευρό τού Αλκη της ως το τέλος. Οταν συνελήφθη, δεν είπε ούτε μία λέξη για να απαρνηθεί τις επιλογές της, ούτε μία δικαιολογία. Μίλησε μόνον ο Αλκέτ Ριζάι , για τα πάρει όλα επάνω του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ