Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Και το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας πηγαίνει στο Argo του Ben Affleck!

Τα προγνωστικά επαληθεύτηκαν και ο Βοστωνέζος σκηνοθέτης πανηγυρίζει για το σπουδαιότερο από τα Όσκαρ.
Μπορεί να μείνει με το παράπονο της μη υποψηφιότητας για Όσκαρ Σκηνοθεσίας, αλλά ο Ben Affleck είναι ο σκηνοθέτης της Καλύτερης Ταινίας. Η Ακαδημία μίλησε, o Ben σίγουρα αισθάνεται δικαιωμένος.
Η απονομή έγινε δορυφορικά από τον Λευκό Οίκο και μάλιστα δια χειρός Michelle Obama με τον Affleck να ανεβαίνει στο podium και να λέει ότι δεν περίμενε ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. O 40χρονος Affleck είχε κερδίσει Όσκαρ και πριν 15 χρόνια για Πρωτότυπο Σενάριο στο 'Good Will Hunting', μαζί με τον Matt Damon.
"Σημασία δεν έχει να πέσεις κάτω, αλλά να ξανασηκωθείς", είπε με το χρυσό αγαλματάκι στα χέρια.

Το Argo κέρδισε συνολικά 3 βραβεία, με αυτά των Διασκευασμένου Σεναρίου και Μοντάζ να πλαισιώνουν το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.
Ο Daniel Day-Lewis επιβεβαίωσε τα προγνωστικά κερδίζοντας το Α' Ανδρικού, με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος ηθοποιός με τρία Όσκαρ Α' Ανδρικού στην ιστορία του θεσμού. Η συγκίνηση ήταν φανερή τη στιγμή της απονομής από την μεγάλη Meryl Streep.

Το 'Lincoln', παρά τις 12 υποψηφιότητες, κατάφερε να αποσπάσει μόλις ένα Όσκαρ ακόμη, αυτό για την Καλύτερης Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης.
Στα του Α' Γυναικείου, παρότι η 86χρονη Riva φερόταν ως φαβορί για την ερμηνεία της στο 'Amour', η 22χρονη Jennifer Lawrence έδειξε ποια θεωρείται το next best thing τουλάχιστον στην καρδιά της Ακαδημίας, κερδίζοντας το Όσκαρ για το ρόλο της στον 'Οδηγό Αισιοδοξίας'.

Μπορεί να σκόνταψε καθ΄οδόν για την κεντρική σκηνή του Dolby Theatre, αλλά η Lawrence αποθεώθηκε από το κοινό που σηκώθηκε όρθιο να την αποθεώσει. Μόλις τα κατάφερε, η Lawrence πλησίασε το μικρόφωνο, ξεκινώντας τον λόγο της με ένα απέριττο "This is nuts".
Ο Ang Lee κέρδισε το δεύτερο προσωπικό Όσκαρ Σκηνοθεσίας για την 'Ζωή του Πι', λίγο μετά το νέο Όσκαρ για Β' Ανδρικό του Christoph Waltz για το 'Django Unchained'.
Ο Ταϊβανέζος σκηνοθέτης που είχε κερδίσει το ίδιο Όσκαρ για το 'Brokeback Mountain', ευχαρίστησε τον Θεό του Κινηματογράφου και πήρε μια βαθιά υπόκλιση εν μέσω... πανηγυρισμών στο Dolby Theatre.

H 'Ζωή του Πι' τα πήγε περίφημα, κερδίζοντας άλλα 3 Όσκαρ. Καλύτερο soundtrack, καλύτερη φωτογραφία και κορυφαία οπτικά εφέ. Μάλλον δίκαιες νίκες σε όλες τις κατηγορίες.
Στην Anne Hathaway για την ερμηνεία της στους 'Άθλιους' το Όσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου, ενώ το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου στο 'Django Unchained' του Quentin Tarantino.
Καλύτερο soundtrack στη 'Ζωή του Πι' και τραγούδι, όπως ακριβώς αναμενόταν το 'Skyfall' της Adele για την ομώνυμη 007 ταινία.
Αναλυτικά όλοι οι νικητές:
*Καλύτερη Ταινία
Argo
*Καλύτερη Σκηνοθεσία
Ang Lee για το 'Life of Pi'
*Α' Ανδρικός
Daniel Day Lewis στο 'Lincoln'
*Β' Ανδρικός
Christoph Waltz για το 'Django Unchained'
*Α' Γυναικείος
Jennifer Lawrence για τον 'Οδηγό Αισιοδοξίας'
*Β' Γυναικείος
Anne Hathaway για τους 'Άθλιους'
*Πρωτότυπο Σενάριο
Django Unchained
*Διασκευασμένο Σενάριο
Argo
*Καλύτερη Ξενόγλωσση
Amour, Αυστρία
*Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων
Brave
*Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι
"Skyfall" από το "Skyfall"
*Καλύτερη Φωτογραφία
Life of Pi
*Καλύτερα Κοστούμια
Anna Karenina
*Καλύτερο ντοκιμαντέρ
Searching for Sugar Man
*Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους
Inocente
*Καλύτερο Μοντάζ
Argo
*Καλύτερο μακιγιάζ
Οι Άθλιοι
*Καλύτερη πρωτότυπη μουσική
Life of Pi
*Καλύτερη καλλιτεχνική διεύθυνση
Lincoln
*Καλύτερη μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων
Paperman
*Kαλύτερη μικρού μήκους, live action ταινία
Curfew
*Καλύτερος Ήχος
Οι Άθλιοι
*Καλύτερο μοντάζ ήχου
Skyfall, Zero Dark Thirty
*Καλύτερα εφέ
Life of Pi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ