Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Δικάζονται οι αγρότες για τα επεισόδια στην Ανθήλη

Δικάζονται οι αγρότες για τα επεισόδια στην ΑνθήληΔικάζονται σήμερα στη 1 το μεσημέρι στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Λαμίας οι 12 αγρότες, οι οποίοι συνελήφθησαν στα επεισόδια της Τετάρτης στην Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Ανθήλης.
Η δίκη αναβλήθηκε χθες λόγω της απουσίας των αστυνομικών που ήταν μάρτυρες κατηγορίας. Νωρίτερα, εκατοντάδες αγρότες έκαναν πορεία με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της Λαμίας, με τελικό προορισμό τα δικαστήρια της πόλης.
Στο πλευρό των 12 αγροτών βρέθηκαν αγροτοσυνδικαλιστές από όλα τα αγροτικά μπλόκα, καθώς και πολλοί συνάδελφοί τους από την Κεντρική Ελλάδα και τη Φθιώτιδα.
Χθες νέα επεισόδια ξέσπασαν σε μπλόκα αγροτών, αυτή τη φορά στις Σέρρες και το Βέλο Κορινθίας, με συνέπεια να συλληφθούν τέσσερις αγρότες.
Στο μπλόκο των Κερδυλλίων έγιναν τέσσερις συλλήψεις αγροτών όταν μετά το κλείσιμο του τμήματος της Εγνατίας Οδού, επάνω από τη γέφυρα των Κερδυλλίων, προκλήθηκε ένταση επειδή άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να δώσουν σε κυκλοφορία την Οδό κάτι που τελικά πέτυχαν.
Οι τέσσερις συλληφθέντες αγρότες οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Νιγρίτας, ενώ αγρότες της περιοχής μετέβησαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα σε ένδειξη συμπαράστασης.
To απόγευμα οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και όπως δήλωσαν, θα εντατικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους. «Οι αγρότες δεν πτοούνται, αντιθέτως η σκληρή στάση της κυβέρνησης θα μας ωθήσει στα άκρα», ανέφεραν.
Στο μπλόκο, στη διασταύρωση του Λευκώνα που βρίσκεται επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα, αγρότες συνεπλάκησαν με άνδρες των ΜΑΤ, όταν οι πρώτοι προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομικής δύναμης και να κλείσουν πεζοί την εθνική οδό Σερρών - Προμαχώνα.
Επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στο 103 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών στο Βέλο Κορινθίας, όταν οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο προσπάθησαν να καταλάβουν την εθνική οδό.
Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν άμεση, έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και απωθήθηκαν οι αγρότες, η δε κυκλοφορία των οχημάτων δεν διακόπηκε καθόλου στην εθνική οδό.
Κατά την διάρκεια των επεισοδίων η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ