Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ο υπουργός Παιδείας στους φορείς της Λιβαδειάς «Δώστε και σώστε»


Το μπαλάκι στους τοπικούς φορείς της Περιφέρειας και της Λιβαδειάς, πέταξε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, στην αποψινή συνάντηση που έγινε στο υπουργείο. Ζήτησε, στα πλαίσια της διαβούλευσης για το σχέδιο «Αθηνά», να του υποβάλλουν σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Λιβαδειάς, αναλαμβάνοντας μέρος της χρηματοδότησης του. Άνοιξε δηλαδή την πόρτα της ιδιωτικοποίησης της παιδείας, με μεσολαβητή την περιφερειακή διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Η αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε τον υπουργό, ήταν πολυπληθής, όχι μόνο από τη Βοιωτία αλλά και από τη Φθιώτιδα, καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να θέσει συνολικά το ζήτημα της διατήρησης του Πανεπιστημίου Στερεάς.
Συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, οι 4 βουλευτές της Βοιωτίας Ε. Μπασιάκος, Ι. Καράμπελας Αν. Κουτσούμπας και Ι. Σταθάς, οι βουλευτές Φθιώτιδας Θ. Μακρή και Κ. Κουτσογιαννακόπουλος από τη ΝΔ και ο ανεξάρτητος Ν. Σταυρογιάννης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Κλέαρχος Περγαντάς και οι αντιπεριφερειάρχες Φ. Παπαθωμά, Θ. Στάικος και Γ. Μουλκιώτης, ο Δήμαρχος Ν. Παπαγγελής, η δημοτική σύμβουλος Γ. Πούλου, ο πρώην Δήμαρχος Λιβαδειάς Αρ. Ρούσσαρης, ο πρώην υπουργός Αρ. Τσιπλάκος, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Βοιωτίας Π. Αγνιάδης, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κ. Παπασπύρου και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας Δ. Καραμάνης.
Γύρω στις 100.000 ευρώ περίπου κοστολογεί τις ανάγκες για τη λειτουργία του Τμήματος της Λιβαδειάς ο υπουργός και άλλες 100.000 για το Τμήμα της Λαμίας. Η «πρώτη προσφορά» ήρθε από τον περιφερειάρχη ΚΛ. Περγαντά, υπό την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί η νομική φόρμουλα για τη μεταφορά των χρημάτων από τους ΚΑΠ.
Κάποιοι έσπευσαν να προτείνουν ακόμη και τη δημιουργία ΜΚΟ που θα αναλάβει τη λειτουργία συνολικά του Πανεπιστημίου Στερεάς, βασικός εκφραστής αυτής της άποψης ήταν ο δήμαρχος Λαμίας Γ. Κοτρωνιάς, που δήλωσε ότι έχει τη στήριξη και του δημάρχου Λεβαδέων.
Κατά της άποψης του κ. Κοτρωνιά τάχθηκε η δ.σ. Λεβαδέων Γ. Πούλου, που ζήτησε τη διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.
Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου τη Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δ. Λουκόπουλου, ο οποίος ζήτησε μεν την παραμονή του Τμήματος στη Λιβαδειά, αλλά υπό την ιδιότητα του ακαδημαϊκού τόνισε, ότι δεν πληροί τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις λειτουργίας. (Προϋποθέσεις όμως που ξέχασε ως πρόεδρος του Πανεπιστημίου να δημιουργήσει).
Σημ. Αλήθεια, από πόσους ακόμη φορείς ο υπουργός ζήτησε ή θα ζητήσει οικονομική στήριξη, για να λειτουργήσουν ΑΕΙ ή ΤΕΙ στην περιοχή τους. Αν είναι και άλλοι, τότε πρόκειται για βασική επιλογή της κυβέρνησης, αν όχι, πρόκειται για υπεκφυγή προς τους φορείς της Λιβαδειάς και το τέλος του Πανεπιστημιακού Τμήματος είναι κοντά.siriosfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ