Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Παράταση για το Μητρώο Αιγοπροβάτων θέλουν οι κτηνοτρόφοι


Έληξε η προθεσμία για την απογραφή, χωρίς να ενημερωθούν έγκαιρα.Τον κίνδυνο να χάσουν ακόμα και την εξισωτική αποζημίωση ή την ενίσχυση για το αιγοπρόβειο κρέας από το άρθρο 68 αντιμετωπίζουν πολλοί κτηνοτρόφοι ορεινών περιοχών που δεν πρόλαβαν να εγγράψουν στο νέο Μητρώο τα ζώα τους μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.
Έληξε η προθεσμία για την απογραφή, χωρίς να ενημερωθούν έγκαιρα.
Χωρίς να έχει γίνει προηγουμένως επαρκής ενημέρωση προς τους αιγοπροβατοτρόφους και τις οργανώσεις τους, οι διευθύνσεις Κτηνιατρικής καλέσανε τους παραγωγούς για απογραφή των ζώων τους, προκειμένου να τα εγγράψουν στο καινούριο Μητρώο Αιγοπροβάτων. Βασική προϋπόθεση είναι να έχουν τοποθετήσει ηλεκτρονικά ενώτια ή στομαχικούς βώλους στα ζώα και να καταχωρηθεί το καθένα με τον αριθμό του στη βάση δεδομένων.
Βέβαια, η ηλεκτρονική σήμανση είναι πλέον υποχρεωτική για όλα τα ζώα που έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου του 2010. Αυτό που δεν γνώριζαν οι κτηνοτρόφοι ήταν ότι έπρεπε να έχουν προχωρήσει σε μια σειρά από ενέργειες μέσα στο 2012 και πλέον η προθεσμία για την εγγραφή στο νέο Μητρώο έχει λήξει. Γι’ αυτό το λόγο ζητούν μία παράταση, μέχρι να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες, που είναι:
- Ο αιτών/αιτούσα προσκομίζει ενημερωμένο αντίγραφο του παλαιού μητρώου με ημερομηνία απογραφής έως 15 Δεκεμβρίου 2012.
- Ο αιτών/αιτούσα προσκομίζει ενημερωμένο αντίγραφο του νέου μητρώου με ημερομηνία απογραφής έως 15 Δεκεμβρίου 2012 και υπογραφή του κτηνιάτρου.
- τα νέου τύπου μητρώα πρέπει να είναι ενημερωμένα όχι μόνο με στοιχεία που αφορούν την ετήσια απογραφή αλλά και στα εξής σημεία: Αντικαταστάσεις ενωτίων και Καταγραφή, ανά ενώτιο, ζώων με ηλεκτρονική σήμανση (ατομικός αριθμός σήμανσης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ