Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Εύβοια: Κρυώνουν, πεινούν και είναι μόνο τεσσάρων ετών


Το δικαίωμα στη σίτιση αλλά και τη ζεστασιά, που για όλα τα παιδιά του κόσμου θα έπρεπε να είναι δεδομένα, αποτελούν είδη και αγαθά πολυτελείας για μικρά αγγελούδια από την Εύβοια.

Η κρίση που έχει εξαθλιώσει μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, αγγίζει δυστυχώς και τις πιο αθώες ηλικίες, οδηγώντας τες στο να βρίσκονται χωρίς τροφή και εκτεθειμένες στο κρύο.



Μέσα στην βροχή και στο κρύο κρατάνε τις κοιλίτσες τους και κάθονται σε μία γωνία για να ζεσταθούν. Αυτά είναι τα αγγελούδια των φαναριών και δυστυχώς στην Χαλκίδα, κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερα παιδάκια ξεπροβάλλουν, κάθονται στα φανάρια και απλώνουν το χέρι τους ζητώντας βοήθεια. Στην πρώτη φωτογραφία, το κοριτσάκι είναι δεν είναι τεσσάρων ετών.

Παρόλα αυτά βρίσκεται στα φανάρια ενός πολυσύχναστου δρόμου.

Συγκινητική ήταν η κίνηση ενός οδηγού που σταμάτησε με το αυτοκίνητο, άνοιξε το παράθυρο και της έδωσε μία τσάντα με κρουασάν. «Σας ευχαριστώ κύριε» απάντησε και κράτησε σφιχτά τη σακούλα. Ήταν ένα από τα ωραιότερα δώρα για το κοριτσάκι που τα μοιράστηκε με τα αδελφάκια του. Ήταν η τυχερή της μέρα.



Λίγα μέτρα πιο μακριά τα παιδάκια της φωτογραφίας δεν κατάφεραν να βρουν φαγητό για αρκετές ώρες και όπως βλέπετε και εσείς μπήκαν στον κάδο γνωστού σούπερ μάρκετ. Έψαχναν για ώρα αλλά μάταια, δεν υπήρχε το παραμικρό φαγώσιμο.

Σε ακόμα πιο δύσκολη θέση είναι το παιδάκι της τρίτης φωτογραφίας. Έχει βρέξει και παρ' όλα αυτά κάθεται μέσα στη βροχή. Όλα τριγύρω του είναι βρεγμένα και πουθενά δεν μπορεί να βρει το κορμάκι του ζεστασιά.



Το πρόβλημα υπάρχει και φωτίζεται, η λύση όμως όσο κι αν γίνεται προσπάθεια από τους πολίτες για να δοθεί, αρμόδια γι αυτή παραμένει η πολιτεία.

  evianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ