Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Στην αγκαλιά της Θηβαϊκής γης ο Κ. Κουρκούτης


kourΣτη Θηβαϊκή γη αναπαύεται από το μεσημέρι της Κυριακής ο πρώην δήμαρχος Κώστας Κουρκούτης. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 χρόνων, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.
Για πρώτη φορά εκλέχθηκε δήμαρχος Θηβαίων το 1975 και παρέμεινε σε αυτή τη θέση έως το 1989, όταν μεταπήδησε, επί Οικουμενικής κυβέρνησης , στη θέση του Γ.Γραμματέα στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος τα έτη 1991-1998 και 2003-2010 καθώς και νομαρχιακός σύμβουλος Βοιωτίας.
Πριν δύο μήνες ανέλαβε περιφερειακός σύμβουλος του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Στερεάς Ελλάδας, στη θέση της Δέσποινας Σπανούδη, όντας υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας.
Ο Κ. Κουρκούτης εκτός από την προσφορά του στην τοπική αυτοδιοίκηση ήταν σημαίνον στέλεχος της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κηδεία του έγινε δημοσία δαπάνη με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θηβαίων, που σε έκτακτη συνεδρίαση εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το χαμό του πρώην δημάρχου.
Σε ένδειξη πένθους, τη Δευτέρα, θα παραμείνουν κλειστά το Δημαρχείο, ο Δημοτικό Οργανισμός (εκτός των παιδικών σταθμών) και η ΔΕΥΑΘ.siriosfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ