Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Χρηματοδότηση για κάθε ανάγκη δίνουν τα προγράμματα Ομάδων Παραγωγών


Οι δημοφιλέστερες δαπάνες έχουν σχέση με την πιστοποίηση για ολοκληρωμένη διαχείριση και οι αναλύσεις δειγμάτων για υπολείμματα δραστικών ουσιών γεωργικών φαρμάκων.Από δενδρύλλια μέχρι τελάρα και μηχανήματα διαλογής μπορούν να προμηθευτούν με ευρωπαϊκή επιχορήγηση οι Οργανώσεις Παραγωγών οπωροκηπευτικών που υλοποιούν επιχειρησιακά προγράμματα μέσω του κανονισμού 1234/07. Όπως προκύπτει από τις πρώτες εγκρίσεις επιχειρησιακών προγραμμάτων για το 2013, που υπογράφτηκαν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, οι δημοφιλέστερες δαπάνες έχουν σχέση με την πιστοποίηση για ολοκληρωμένη διαχείριση και οι αναλύσεις δειγμάτων για υπολείμματα δραστικών ουσιών γεωργικών φαρμάκων.
Οι δημοφιλέστερες δαπάνες έχουν σχέση με την πιστοποίηση για ολοκληρωμένη διαχείριση και οι αναλύσεις δειγμάτων για υπολείμματα δραστικών ουσιών γεωργικών φαρμάκων.
Το θετικό στην υπόθεση είναι το παράδειγμα που μπορούν να πάρουν οι υπόλοιποι αγρότες, έτσι ώστε να μπουν στη διαδικασία ίδρυσης μιας ομάδας παραγωγών. Το αρνητικό είναι ότι αυτά τα προγράμματα υποβλήθηκαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο και τέσσερις μήνες μετά (μέσα Ιανουαρίου) πήραν υπογραφές για να μπορέσουν να υλοποιηθούν.


Επίσης, την ίδια περίοδο εγκρίθηκαν τροποποιήσεις και για προγράμματα του έτους 2012! Τα παραδείγματα, πάντως, που δημοσιεύει η Agrenda είναι ενδεικτικά και δεν αποτελούν το σύνολο των εγκεκριμένων προγραμμάτων, αφού τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες εγκρίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ