Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Βόρεια Κορέα: «Ο πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή»

Βόρεια Κορέα: «Ο πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή»

Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο παίρνει διαστάσεις με την Πιόνγκγιανγκ να κόβει πριν από λίγες ώρες τη γραμμή στρατιωτικής επικοινωνίας με τη Νότια Κορέα.
Η γραμμή είναι σημαντική για τη λειτουργία του βιομηχανικού συμπλέγματος στο βορρά που διαχειρίζονται από κοινού οι δύο χώρες, το σημαντικότερο από τα ελάχιστα σύμβολα συνεργασίας.
Η νέα «επίθεση» έρχεται να προστεθεί στη χθεσινή αναφορά της Βόρειας Κορέας ότι θέτει σε «θέση μάχης» εναντίον αμερικανικών στόχων τις δυνάμεις της (συμπεριλαμβανομένων των πυραυλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς) ενώπιον των κοινών γυμνασίων Νοτίου Κορέας και ΗΠΑ. Η Σεούλ πάντως είχε αναφέρει ότι δεν διαπιστώνει κινήσεις που να προϊδεάζουν για επικείμενη επίθεση από το βορρά.
Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA επικαλούμενο ανώτερο στρατιωτικό αξιωματούχο μετέδωσε πως από την Τετάρτη «όλες οι στρατιωτικές επικοινωνίες της Βόρειας Κορέας με τη Νότια Κορέα διακόπτονται».
Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «σε μια κατάσταση κατά την οποία ένας πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή, δεν υπάρχει πλέον λόγος να διατηρούμε τις επικοινωνίες αυτές».
«Η γραμμή θα παραμείνει κλειστή όσο συνεχίζονται οι εχθρικές ενέργειες» τόνισε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ