Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Εκπνέει η προθεσμία για την εξόφληση οφειλών στις ΔΟΥ



Έως την Τρίτη 2 Απριλίου μπορούν οι φορολογούμενοι να εξοφλούν εμπρόθεσμα βεβαιωμένες οφειλές στις Δ.Ο.Υ με ημερομηνία πληρωμής έως τις 31 Μαρτίου. Με εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών ορίζεται ότι εξαιτίας του Πάσχα των Καθολικών και τις ειδικές αργίες διατραπεζικών συναλλαγών, οι πληρωμές θα θεωρείται ότι έχουν γίνει με ημερομηνία 29 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα ορίζεται ότι «η πίστωση των βεβαιωμένων, στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.), χρεών των οφειλετών η οποία αφορά στις εισπράξεις που θα πραγματοποιηθούν από τους αρμόδιους φορείς (εκτός των Δ.Ο.Υ.) κατά τις ημερομηνίες 29 Μαρτίου, 1 και 2 Απριλίου 2013 θα διενεργείται με ημερομηνία 29 Μαρτίου 2013».

Παράλληλα με άλλη εγκύκλιο σημειώνεται ότι κατά το έτος 2013 οι ημέρες «ειδικής αργίας» διατραπεζικών συναλλαγών (άρθρο 11 Ν.3336/2005, ΦΕΚ Α 96/20.04.05) είναι η 29η Μαρτίου και η 1η Απριλίου. Κατά τις ανωτέρω ημερομηνίες θα γίνονται αποδεκτές από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και τραπεζικές επιταγές που θα προσκομίζονται με ημερομηνία έκδοσης την 2α Απριλίου 2013.

Σημειώνουμε ότι οι εν λόγω επιταγές πρέπει να συμπεριλαμβάνονται–καταχωρούνται στο πινάκιο των ημερών που εισπράχθηκαν και να αποστέλλονται στην Τράπεζα της Ελλάδος ανεξάρτητα από την αναγραμμένη ημερομηνία έκδοσής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ