Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Κλειστές μέχρι την Τετάρτη οι Kυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα

Κλειστά μέχρι την Τετάρτη τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

Οπως αναμενόταν, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε οτι τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα δεν θα λειτουργήσουν στις 19 και 20 Μαρτίου αντίστοιχα, ως απόρροια των καταιγιστικών εξελίξεων αναφορικά με το πρόγραμμα δάσωσης της χώρας.
«Τα καταστήματα στην Ελλάδα των τραπεζικών ιδρυμάτων Τράπεζα Κύπρου, CPB (Λαϊκή Τράπεζα) και Ελληνική Τράπεζα θα παραμείνουν κλειστά στις 19 και 20 Μαρτίου 2013 σύμφωνα με απόφαση των κυπριακών αρχών» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Ωστόσο, για το ενδιαφέρον των πελατών, υπάρχει η διαβεβαίωση πως τα ATM θα τροφοδοτούνται κανονικά, ώστε μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα, ενώ -όπως αναφέρουν πληροφορίες- θα ανασταλεί η διαπραγμάτευση των μετοχών των εν λόγω τραπεζών από το Χρηματιστήριο Αθηνών -μέχρις ότου βρεθεί η «χρυσή τομή» στις διαπραγματεύσεις.
Μετά τις αποφάσεις στην Κύπρο το ενδιαφέρον για τις τράπεζες
Το ενδιαφέρον για την απόκτηση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα επιβεβαιώνεται έπειτα από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά οποιαδήποτε «κίνηση» θα καθυστερήσει, καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στην Κύπρο.
Οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα διαθέτουν σημαντικό δίκτυο σε όλη την Επικράτεια, το οποίο αριθμεί περί τα 330 υποκαταστήματα. Η Τράπεζα Κύπρου διαθέτει τα περισσότερα, συνολικά 160 σε αριθμό και ακολουθούν η Cyprus Popular Bank με 130 και η Ελληνική Τράπεζα με 30.
Οποιαδήποτε συναλλαγή θα πρέπει να λάβει και την τελική έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδας, στο πλαίσιο των εποπτικών αρμοδιοτήτων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ