Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Γνωρίστε τον πρωταθλητή χρεών σε ολόκληρη την Ευρωζώνη

Γνωρίστε τον πρωταθλητή χρεών σε ολόκληρη την Ευρωζώνη

Εσπασε τα κοντέρ ένας αμφιλεγόμενος Ιταλός επιχειρηματίας, εν ονόματι, Βίτο Νικάστρι, ο οποίος, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές οφείλει στο κράτος το ποσό – μαμούθ των 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Γνωστός στην Ιταλία ως ο «βασιλιάς της εναλλακτικής ενέργειας» ο Νικάστρι δεν είναι απλή περίπτωση ανθρώπου, καθώς ερευνάται για σχέσεις με τη μαφία , ενώ οι ιταλικές αρχές τον έχουν θέσει σε καθεστώς παρακολούθησης και του έχουν απαγορεύσει να απομακρυνθεί από την πόλη τα επόμενα τρία χρόνια έως ότου τελεσιδικήσουν οι έρευνες που διεξάγονται εναντίον του.
Κάτοικος της μικρής κωμόπολης του Αλκάμο, κοντά στο Τραπάνι της Σικελίας, ο Βίτο Νικάστρι φέρεται να ελέγχει μεγάλα αιολικά πάρκα, εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών και αντίστοιχες επενδύσεις μέσω ενός δικτύου 43 εταιρειών.
Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι η μη απόδοση φόρων και η απόκρυψη εσόδων από μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων του, με τις αρχές να εκτιμούν ότι τα διαφυγόντα κέρδη του Δημοσίου υπολογίζονται σε 1,3 δισ. ευρώ και μένει, πλέον, να ολοκληρωθούν οι έρευνες.
Το ποσό αυτό, με βάση τις ιταλικές αρχές, είναι το μεγαλύτερο που χρωστάει φυσικό πρόσωπο σε ολόκληρη την ευρωζώνη , γεγονός που δίνει στον Νικάστρι τον άτυπο τίτλο του νούμερο 1 οφειλέτη στην ενωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ