Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Σε χύτρες γεμάτες με καρφιά, λεπίδες και ρουλεμάν οι βόμβες στο μακελειό της Βοστώνης

Σε χύτρες γεμάτες με καρφιά, λεπίδες και ρουλεμάν οι βόμβες στο μακελειό της ΒοσΟι βομβιστές που τοποθέτησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς στον τερματισμό του μαραθωνίου της Βοστώνης ήθελαν να προκαλέσουν χάος, στόχος τους ήταν να υπάρξουν και άλλοι νεκροί και άλλοι τραυματίες. Οπως ανακοίνωσε το FBI οι δράστες είχαν τοποθετήσει τις βόμβες μέσα σε χύτρες ταχύτητας γεμάτες με σφαιρίδια, ρουλεμάν, καρφιά χωρίς την κεφαλή, αλλά και λεπίδες προκειμένου να χτυπήσουν όσο το δυνατόν περίσσοτερους πολίτες.
Αν και οι εμπειρογνώμονες του FBI προς το παρόν πάντως, δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν τη σύνθεση της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των ακρηκτικών μηχανισμών, υποστηρίζουν πως η ισχύς τους δείχνει πως δεν χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικά στρατιωτικού τύπου.
Ηδη έχουν εντοπιστεί κομμάτια από μαύρο νάιλον -υπολείμματα από τις τσάντες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να κρύψουν οι δράστες τις βόμβες-, ενώ τα θραύσματα που βρέθηκαν στον τόπο του μακελειού αποστέλλονται στα εργαστήρια του FBI στη Βιρτζίνια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ