Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Οριστικό! "Έσπασε" η συμφωνία για τη συγχώνευση Εθνικής - Eurobank - Η τρόικα ΜΙΛΗΣΕ...

Και όταν μιλάει ο ΛΟΥΛΑΣ κάντε όλοι ΤΟΥΜΠΕΚΙ...
Δεν προχωράει τελικά η συγχώνευση μεταξύ των τραπεζών Εθνικής - Eurobank και η κάθε τράπεζα
προχωράει μόνη της. Το θέμα προέκυψε από τις ενστάσεις που προέβαλε η τρόικα σχετικά με το μέγεθος του ενεργητικού της νέας ενιαίας τράπεζας - περίπου 170 δισ. ευρώ, ίσο περίπου με το ΑΕΠ της χώρας - καθώς και το ύψος των κεφαλαίων που θα χρειαστούν για την ανακεφαλαιοποίηση του ενιαίου ομίλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, καθώς σε αυτή συμμετείχαν τόσο ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, όσο και η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου.
Ενστάσεις σχετικά με το μέγεθος του ενεργητικού της νέας ενιαίας τράπεζας Εθνικής - Eurobank φαίνεται πως υπέβαλε η Τρόικα κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Συγκεκριμένα, η Τρόικα ήγειρε ενστάσεις για τη συγχώνευση, θεωρώντας ότι το ενεργητικό της νέας τράπεζας θα ανέλθει σε περίπου 170 δισ. ευρώ, ίσο περίπου με το ΑΕΠ της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ