Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις στα Δικαστήρια Θηβών!


Αναστολή  έκδοσης εξώσεων  - Προστασία πρώτης κατοικίας…
Ε. Κρητικός: «Αποφάσεις σαν αυτές δημιουργούν διάχυτη αισιοδοξία για δικαστική δικαίωση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών…»
Την Έκδοση σημαντικών δικαστικών αποφάσεων για τα δεδομένα της Βοιωτίας πέτυχαν οι νομικές υπηρεσίες της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Καταναλωτών στο  Δικαστήρια της Θήβας…
Συγκεκριμένα,  στο Ειρηνοδικείο και στο Πρωτοδικείο Θηβών, στις σχετικές εκδικάσεις, που  πραγματοποιήθηκαν,  εκδόθηκαν 4 σημαντικές δικαστικές αποφάσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των δανειοληπτών.
Με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που εκδόθηκε, ανεστάλη η έξωση οικογενείας από το σπίτι, που κατοικούσε,  την οποία είχε κατασχέσει η τράπεζα, αλλά η οικογένεια συνέχισε να διαμένει,  πληρώνοντας ενοίκιο στην τράπεζα.
Με σχετική απόφαση απορρίφθηκε το αίτημα τράπεζας κατά περιουσιακών στοιχείων δανειολήπτη,  που σκοπό είχε να μην έχει το δικαίωμα ο δανειολήπτης να αλλάξει την νομική κατάσταση της περιουσίας του.
«Αποφάσεις σαν αυτές δημιουργούν διάχυτη αισιοδοξία για δικαστική δικαίωση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών,  που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την σφοδρότατη οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας» δηλώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ε. Κρητικός, αναφερόμενος στην εκδίκαση των υποθέσεων, σύμφωνα με τις αποφάσεις των οποίων, με προσωρινή απόφαση,  που εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο Θηβών στα πλαίσια του Ν.3869/2010,  προστατεύτηκε άνευ όρων η πρώτη κατοικία οικογένειας στη Θήβα και με δεύτερη, επίσης  προσωρινή απόφαση,  που εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο Θηβών στα πλαίσια του Ν.3869/2010,  προστατεύτηκε άνευ όρων η πρώτη κατοικία μονογονεικής οικογένειας στη Θήβα.viotiki-ora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ