Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΛΙΒΑΔΕΙΑ-ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ


 
 
Κορυφώθηκαν την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 στην πόλη της Λιβαδειάς οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που διοργανώθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και των Σύλλογο Ποντίων Βοιωτίας «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ».
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό μετά την Δοξολογία, στον επετειακό της ημέρας η κ. Ασπασία Σίμου, καθηγήτρια Φιλόλογος του 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς, ανέπτυξε με τον λιτό και δυνατό της λόγο την Ιστορία ,τις εκτοπίσεις, τον ξεριζωμό και τελείωσε απαιτώντας  την καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
  Στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη εψάλλη επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση  των 353000 αδικοχαμένων ψυχών κατά την διάρκεια του απίστευτου διωγμού από τους Τούρκους, την περίοδο 1919-1923.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από:
τον Αντιπερειφερειάρχη Βοιωτίας Γεώργιο Μουλκιώτη, τους Βουλευτές Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Καράμπελα και Αντρέα Κουτσούμπα ,τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά, τον Δήμαρχο Λεβαδέων Νίκο Παπαγγελή, τον Ανώτατο Διοικητή Φρουράς και Διευθυντή ΚΕΠΒ Ταξίαρχο Σπυρίδωνα Λυμπερίου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Νίκο Γεωργακόπουλο, τον Διευθυντή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Πύραρχο Ευθύμη Ιωάννου και από τον εκπρόσωπο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας στη Βοιωτία και Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Βοιωτίας «Ευκλείδης» Τριαντάφυλλο Υφαντίδη.
Παρευρέθησαν  οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λεβαδέων Νίκος Αποστολίδης και Λουκάς Πολυτάρχου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δήμου Λιβαδειάς Δημήτρης Σκαπέτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και μέλη  Συλλόγων και φορέων. Η Επέτειος Μνήμης ολοκληρώθηκε με δεξίωση στα Γραφεία του Συλλόγου.
Παράλληλα όλο το τριήμερο από τις 17 ως και τις 19 Μαΐου πολλοί συμπολίτες επισκέφθηκαν την έκθεση με φωτογραφικά και ηχητικά ντοκουμέντα που λειτουργούσε στα Γραφεία του Συλλόγου.
 
'Ολες οι φωτογραφίες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ