Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Παράνομες σφαγές καταγγέλλουν οι κρεοπώλες της Λιβαδειάς



Παράνομες σφαγές καταγγέλλουν κρεοπώλες της Λιβαδειάς και «ως στεγασμένες επιχειρήσεις νόμιμες και τυπικές στις υποχρεώσεις απέναντι του απάνθρωπου φορολογικού συστήματος και της κρίσης», ζητάνε την παρέμβαση των αρμοδίων, την προστασία τους και την εφαρμογή του νόμου στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδος και κυρίως στην επαρχία Λιβαδειάς.
«Είμαστε οικογενειακές επιχειρήσεις κρεοπωλών και αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα. Λόγω έλλειψης ελεγκτικών μηχανισμών όλη η περιοχή έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο σφαγείο, όπου ο καθένας αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα κυκλοφορεί με ένα σφάγειο στην πλάτη», τονίζουν μεταξύ άλλων και επισημαίνουν ότι ορισμένοι σφάζουν «χωρίς να έχουν τηρηθεί οι απαραίτητες ενέργειες (φορολογικές, υγειονομικές) με αποτέλεσμα και ο καταναλωτής να κινδυνεύει από τα σφάγεια και το κράτος να ζημιώνεται τεράστια ποσά από την φοροδιαφυγή».
Επίσης χαρακτηρίζουν «μυστήριο» το ότι κάποιοι κάτω από τη «μύτη» των αρμόδιων υπηρεσιών διαθέτουν τα αμνοερίφια τους.
«Σε κάθε κοπάδι μπορεί και να σφαγούν 80 έως 100 αμνοερίφια παράνομα» υπογραμμίζουν και προσθέτουν ότι αυτό γίνεται παράνομα «και θα συνεχίσουν να επιδοτούνται» γι΄ αυτό ζητάνε να γίνει καταμέτρηση  πριν και μετά το Πάσχα.
«Όλη δε η διαδικασία έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις τις τελευταίες ημέρες που φαντάζει ως νόμιμο γεγονός, χωρίς φραγμούς στις πλατείες των χωριών και των πόλεων. Θεωρείται δε ωστόσο άνετη και νόμιμη η συναλλαγή ώστε οι κτηνοτρόφοι να μην έχουν κάνει καμία προσφορά προς εμάς. Με όλα αυτά που συμβαίνουν εις γνώση των αρμόδιων υπηρεσιών έρχεται το επίσημο κράτος με την ευκολία που του παρέχει η στέγαση των επιχειρήσεών μας και εξαντλεί κάθε φορολογικό και υγειονομικό μέτρο επάνω μας όταν ως επαγγελματίες συμβάλουμε στην εθνική οικονομία και στον προϋπολογισμό πληρώνοντας (Φ.Π.Α Περαίωση, Ενοίκια, Δ.Ε.Η, υπαλλήλους, Ταμεία)», λένε χαρακτηριστικά.
Καταλήγοντας κάνουν γνωστό προς το υπουργείο Οικονομικών, οτι αν δεν προστατευτούν άμεσα δεν θα μπορέσουν να πληρώσουμε καμία υποχρέωση και θα αναγκαστούν να κλείσουν τα καταστήματα και να λειτουργήσουμε παράνομα, «εφόσον αυτό επιβάλει η συντεταγμένη
πολιτεία η οποία έχει τους μηχανισμούς ελέγχου και δεν θέλει να τους χρησιμοποιήσει».viotiki-ora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ