Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

4 Boιωτοί αθλητές -Λεμπέσης, Χαντζή, Σοφάνη, Ζυγόρη στην εθνική ομάδα στίβου για Super League

Τρεις αθλήτριες και ένας αθλητής, Βοιωτοί ή που αγωνίζονται για σύλλογο της Βοιωτίας και συγκεκριμένα η

Η Χριστίνα Χαντζή, η πολύ γνωστή πρωταθλήτρια, η οποία δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς έχει «γράψει» πολλά χιλιόμετρα επιτυχιών τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας και η οποία τα δυο τελευταία χρόνια αγωνίζεται για τον Γ.Σ. «Πίνδαρος» Θήβας, θα μας εκπροσωπήσει στα 400 μέτρα με εμπόδια, αλλά είναι και στην ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ400 μέτρα.

Στην ίδια ομάδα (4Χ400μ.) είναι και η νεαρή, Ευαγγελία (Λία) Ζυγόρη, η αθλήτρια από τα Ασπρα Σπίτια, η οποία ξεκίνησε στην Αθλητική Γυμναστική Ενωση Βοιωτίας (Α.Γ.Ε.Β.), αλλά συνεχίζει στον Γυμναστικό Σύλλογο Γλυφάδας.

Η Ευαγγελία Σοφάνη, η οποία ξεκίνησε επίσης από την Α.Γ.Ε.Β., αλλά τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μετεγγραφή και γυμνάζεται στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο θα μας εκπροσωπήσει στην σφαιροβολία.

Τέλος, ο Σπύρος Λεμπέσης, ο πρωταθλητής μας ο οποίος κατάγεται από το Μαυρομμάτι, ξεκίνησε να γυμνάζεται στην Α.Γ.Ε.Β., αλλά τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται για τον Μ.Ε.Α.Σ. «Τρίτων» Θεσσαλονίκης και ο οποίος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το περασμένο καλοκαίρι κατέλαβε την 7η θέση, θα μας εκπροσωπήσει στον ακοντισμό.


Η χώρα μας μετέχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εθνικών ομάδων, της διοργάνωσης που αποτελεί την συνέχεια του «Μπρούνο Τζάουλι» καθώς άλλαξε μορφή το 2009, στην κατηγορία της Super League.

Βρισκόμαστε στην «ελίτ» του Ευρωπαϊκού στίβου και οι αθλητές και οι αθλήτριές μας καλούνται να αντιμετωπίσουν τους αθλητές και τις αθλήτριες της Λευκορωσίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιταλίας, της Νορβηγίας, της Πολωνίας, της Ρωσίας, της Ισπανίας, της Ουκρανίας και της Τουρκίας.

Στους αγώνες για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εθνικών ομάδων που γίνεται κάθε δύο χρόνια οι βαθμολογίες είναι κοινές για άνδρες και γυναίκες (σύνολο βαθμών).

Από την Super League θα υποβιβαστούν στην Α’ κατηγορία οι τρεις τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα.



Το ίδιο Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν και οι αγώνες για τις υπόλοιπες κατηγορίες της διοργάνωσης.

Στο Δουβλίνο γίνεται η Α’ κατηγορία, στο Κάουνας η Β’ και η Γ’ στην Μπάνσκα Μπίστριτσα.

Χριστίνα Χαντζή, η Ευαγγελία Σοφάνη, η Ευαγγελία Ζυγόρη και ο... «πολύς», Σπύρος Λεμπέσης, συμπεριλήφθηκαν από τον εθνικό μας προπονητή, Δημήτρη Ευαγγελόπουλο, στην Εθνική μας ομάδα στίβου ανδρών και γυναικών που θα αγωνιστεί στους αγώνες για το «4ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εθνικών ομάδων» που θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο (22 - 23 Ιουνίου), στο Γκέιτσχεντ της Μεγάλης Βρετανίας..viotiki-ora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ