Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Οι 90 ημέρες αιματηρής δράσης των δραπετών των Τρικάλων


Όταν το βράδυ της 22ας Μαρτίου οι οκτώ Αλβανοί κακοποιοί  δραπέτευσαν με μια στρατιωτικού τύπου επιχείρηση από τις φυλακές  Τρικάλων, στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ υπήρξε έντονος προβληματισμός για  τις επόμενες κινήσεις τους. Το προφίλ των καταζητουμένων παρέπεμπε σε σκληρούς κακοποιούς που έπρεπε άμεσα να συλληφθούν καθώς ήταν σίγουρο πως θα έμπλεξαν σε αιματηρές ιστορίες. Και δεν
έπεσαν έξω...

Δεν έχουν συμπληρωθεί  τρεις μήνες και φέρονται να έχουν  δολοφονήσει δύο ανθρώπους, να έχουν ληστέψει μια τράπεζα, ένα σούπερ μάρκετ, μια ταβέρνα, να έχουν κλέψει τουλάχιστον δέκα αυτοκίνητα και να έχουν κινητοποιήσει την Αστυνομία σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις που εντοπίστηκαν να κινούνται στην  κεντρική Ελλάδα.

Ανεπίσημα, οι αστυνομικοί ερευνούν αν κάποιοι από τους συγκεκριμένους δραπέτες εμπλέκονται στην κλοπή στην περιοχή της Ερατεινής δύο αυτοκινήτων (το ένα ανήκει στον πρώην υπουργό Απόστολο Ανδεουλάκο) τα οποία βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα με όπλα και εκρηκτικά. Από τους δραπέτες μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί μόνο ο ένας ο 35χρονος Λίτα Ερμαλ στο Περιστέρι.

Στις 30 Μαρτίου, στην καταδίωξη  ενός κλεμμένου αυτοκινήτου από  αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή  των Ισθμίων μετά από κινηματογραφική  ληστεία στην ταβέρνα “ο Μπάμπης” στο Παλαιοκούνδουρά Θηβών, σύμφωνα με την Αστυνομία ο 36χρονος δραπέτης Μάριο Κόλα, πυροβολεί με καλάζνικοφ εναντίον των διωκτών του και μια από τις  σφαίρες κόβει το νήμα της ζωής της 25χρονης  Κατερίνας.. Παρά το ανθρωποκυνηγητό, οι δραπέτες κλέβουν και άλλα αυτοκίνητα και ξεγλιστρούν σβήνοντας τα ίχνη τους... Όλο τον Απρίλιο, οι αστυνομικοί τους κυνηγούν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικοβοιωτίας όμως παρά τα δύο τετ- α- τετ που έχουν δεν μπορούν να τους πιάσουν.

Στις 3 Μαΐου, το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής, δύο από αυτούς προσπαθούν να ληστέψουν το σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος στο Περιστέρι. Κατά τη διαφυγή τους, εντοπίζονται από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, πετούν δύο χειροβομβίδες ενώ λίγη ώρα αργότερα ο ένας από αυτούς ο 35χρονος Λίτα Ερμάλ εντοπίζεται και συλλαμβάνεται.

Στις 16 Μαΐου ο δραπέτης ληστής που διέφυγε από το σκηνικό  στα δυτικά προάστια μαζί με ένα  ακόμη άτομο, εισβάλλουν στην εθνική τράπεζα στο κέντρο της Λάρισας  και με την απειλή όπλων αρπάζουν 1.000.000 ευρώ. Από τον τρόπο που  χτύπησαν, οι αστυνομικοί κατάλαβαν πως ήταν οι δραπέτες των Τρικάλων.

Χθες ακολούθησαν ακόμη  δύο τετ – α- τετ με κάποιους από τους δραπέτες για να φθάσουμε στο μακελειό στο Δίστομο όπου πέντε οπλισμένοι άνδρες με αρχηγό τον Κόλα εκτελούν τον 37χρονο υπαρχιφύλακα.

Σε ανθρωποκυνηγητό έχει επιδοθεί από τα ξημερώματα της Δευτέρας η αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των οπλισμένων και επικίνδυνων δραπετών.

Αστυνομικοί της ΕΚΑΜ από την Αθήνα, της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ, της Ασφάλειας και των κατά τόπους τμημάτων συνεχίζουν να «χτενίζουν» την Στερεά.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τρία αυτοκίνητα, με τα οποία μπορεί να κινούνται οι δράστες. Το συμβατικό της αστυνομίας, ένα μπλε Ford Focus με αριθμό κυκλοφορίας ΒΙΝ 3549, ένα λευκό αγροτικό μάρκας Skoda, που έχει κλαπεί από τους Δελφούς και ένα Lada Samara, που έχει κλαπεί από τον Σκαμνό.

Μάλιστα, το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα Lada Samara βυσσινί, όμοιο με αυτό του Σκαμνού, πέρασε από τη διασταύρωση του παλιού Λεβέντη στο δρόμο Λαμίας - Λιβαδειάς και κινήθηκε προς την Αταλάντη. Μάλιστα, στη διασταύρωση υπήρχε και μπλόκο αστυνομικών, που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

Η άλλη πληροφορία είναι πως οι αστυνομικοί εστιάζουν τις έρευνές τους στην περιοχή της Αντίκυρας, προς την οποία κινήθηκαν οι δραπέτες ή κάποιοι από αυτούς, αν πράγματι ισχύει η πληροφορία για τον παλιό Λεβέντη.

Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ