Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ από τη Λιβαδειά



ertΤη συμπαράσταση τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ εξέφρασαν δεκάδες πολίτες και φορείς της Λιβαδειάς με συλλαλητήριο που διοργάνωσαν το απόγευμα της Πέμπτης.
Εργατικό Κέντρο, ΕΛΜΕ Βοιωτίας, εργαζόμενοι ΟΤΑ, Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, έκαναν λόγο για “φασιστικού τύπου” ενέργεια από πλευράς της κυβέρνησης για να τρομοκρατήσει και να αναχαιτίσει κάθε κοινωνικά αντίδραση.
Το παρόν έδωσε και ο δήμαρχος Ορχομενού Κ. Ξηρογιάννης.
«Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει ασκήσεις φασιστικής πρακτικής πάνω σε κάθε χώρο ξεχωριστά και τελικά σε ολόκληρη την κοινωνία. Η αίσθηση όλων είναι κοινή δεν υπάρχει τέλος σε αυτό το δρόμο, άρα θα πρέπει να βάλουμε ένα φρένο εμείς. Ο αγώνας αυτή τη στιγμή δεν είναι αγώνας μόνο για την δημόσια τηλεόραση που είναι πολύ σημαντικό θέμα για όλη τη χώρα αλλά και ένας αγώνας επιβίωσης της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στις φασιστικές πρακτικές της κυβέρνησης που ουσιαστικά στέλνει ένα μήνυμα ότι οποιαδήποτε κοινωνική αντίσταση θα ισοπεδώνεται», δήλωσε η Δέσποινα Σπανούδη, εργαζόμενη στο Δ. Λεβαδέων.
Σύμφωνα με το μέλος της ΕΛΜΕ Τασία Κοντογιάννη « Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ αποκτά γενικότερα χαρακτηριστικά γιατί μέσα σε μια νύχτα πάνω από 2500 εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δρόμο, η δημόσια ραδιοτηλεόραση ξεπουλιέται με ότι αυτό συνεπάγεται και για να κάνουν πάρτι οι μεγαλοκαναλάρχες από τη μια ενώ από την άλλη μένουν χωρίς ενημέρωση οι ακριτικές περιοχές».
Και πρόσθεσε: «Ενδεχομένως κάποιοι να έχουμε ενστάσεις για το πώς λειτουργούσε η ΕΡΤ αλλά αυτό δεν είναι το πρωτεύον σήμερα. Σήμερα είναι τα δικαιώματα του λαού που χτυπιούνται και αυτό πρέπει να συναντήσει την καθολική αντίδραση του ελληνικού λαού που πρέπει να οικοδομήσει την συμμαχία του. Πρέπει να ακουμπήσει ο ένας στον άλλο να αγωνιστούμε για σπάσει το δόγμα του νόμος και τάξη, να σπάσει η επιστράτευση των εκπαιδευτικών, των δασκάλων των παιδιών μας στην οποία απροκάλυπτα προχώρησε η κυβέρνηση σαν μέτρο προληπτικό για την απεργία που είχε εξαγγελθεί».
 siriosfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ