Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Η δημιουργία ενός Παγκόσμιου Μουσείου δρομολογείται στη Βοιωτία

Ήδη έχει προχωρήσει η συνεργασία του καθηγητή Γ. Δημητρακόπουλου με τον πρόεδρο προέδρου του Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδειάς Γ. Κωσταγιάννη

Μια πλούσια και σπάνια συλλογή με χιλιάδες μοναδικά εκθέματα και πολύτιμα έργα τέχνης που συγκέντρωσε από τα ταξίδια του ανά τον κόσμο αποφάσισε να επαναπατρίσει ο καθηγητής Ιστορίας και Τέχνης και Διευθυντής σε Πανεπιστήμιο της Αμερικής Ελληνοαμερικανός Γιώργος Δημητρακόπουλος.
Ο κ. Δημητρακόπουλος μετά την συνταξιοδότησή του επέλεξε να επιστρέψει στην Ελλάδα αλλά και να δωρίσει στη Βοιωτία τα παγκόσμια εκθέματα που έχει συγκεντρώσει με στόχο την δημιουργία ενός Παγκόσμιου Μουσείου, το οποίο θα συγκεντρώσει πλήθος επισκεπτών και θα δώσει ώθηση στην τουριστική κίνηση της περιοχής.
Ο Γ. Δημητρακόπουλος, που διατηρεί προσωπική φιλία με τον  πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδειάς Γιώργο Κωσταγιάννη έχει ήδη συζητήσει το θέμα και με τη φιλολογική επιτροπή του Συλλόγου και εξετάζονται οι προοπτικές πραγματοποίησης της επένδυσης, μιας επένδυσης πνευματικής αλλά και οικονομικής, που θα ευνοήσει τον ευρύτερο βοιωτικό χώρο.
«Ο Μορφωτικός Σύλλογος θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, για να εξασφαλίσει μια στέγη για τη μοναδική αυτή συλλογή σε κάποια περιοχή της Βοιωτίας και ευελπιστεί στη συνεργασία των αρμόδιων αρχών και των φορέων», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Κωσταγιάννης.viotiki-ora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ