Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Συνέλαβαν Έλληνα στα επεισόδια της Ταξίμ

Την σύλληψη Έλληνα υπηκόου από τις τουρκικές Αρχές επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών, διαψεύδοντας πάντως τα δημοσιεύματα ότι έχει διπλωματικό διαβατήριο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον φοιτητή τοπογράφο, Γιώργο Ιατρίδη, που βρίσκεται στην Τουρκία στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus. Στο πλευρό του νεαρού βρίσκονται οι προξενικές Αρχές στην Κωνσταντινούπολη. Τις επόμενες ώρες θα βρεθεί στην εισαγγελία της Πόλης.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, που επικαλείται δημοσίευμα της Radical τέσσερις Αμερικανοί, δύο Βρετανοί, δύο Ιρανοί, ένας Ινδός, ένας Γάλλος κι ένας Έλληνας έχουν συλληφθεί από τις αρχές με την κατηγορία της υποκίνησης των διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί στην πλατεία Ταξίμ.

Αρχικά, η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Star» είχε γράψει: «Στις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ όπου μετατράπηκε ο χώρος σε πεδίο πολέμου - ανάμεσα στα άτομα που ξεσήκωσαν τις ακραίες οργανώσεις - βρέθηκαν και άνθρωποι με διπλωματικά διαβατήρια. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν 10 άτομα από τις ΗΠΑ, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιράν και Ελλάδα που έφεραν σχετικά διαβατήρια».

Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζε πως «η τουρκική αστυνομία έκανε έλεγχο ταυτοτήτων σε άτομα που «ξεσήκωναν τα πλήθη» στην περιοχή κοντά στο παλάτι Ντολμάμπαχτε και διαπιστώθηκε πως διέθεταν διαβατήρια των χωρών αυτών».

Ως υποσημείωση, υπενθυμίζουμε ότι χθες έγιναν δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών-χρηστών του twitter με την ίδια ακριβώς κατη

γορία (σ.σ: «υποκίνηση ακραίων οργανώσεων»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ