Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Οι ένοπλοι "μπάτσοι" ...και οι λοιποί ένοπλοι

Καλό θα ήταν ο κ.Βούτσης να είναι λιγάκι πιο προσεχτικός.Δεν πέρασε και πολύς καιρός από τον Οκτώβριο του 2007.
Θυμηθείτε τι συνέβει πατώντας εδώ: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_04/10/2007_243866

 
 Είναι πραγματικά αντιφατικό να κατηγορείς τους μπράβους και τους "μπάτσους" γιατί οπλοφορούν,
 τη στιγμή που ο "αντιεξουσιαστής" υιός σου έχει συλληφθεί και φυλακιστεί το 2007 για διάπραξη ένοπλης ληστείας έχοντας στην κατοχή του δύο περίστροφα και μια χειροβομβίδα...


Νέο άγριο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης ξεκίνησε με αφορμή τις δηλώσεις του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, ο οποίος έξω από τη Βουλή αποκάλεσε τους... αστυνομικούς "μπάτσους" και ζήτησε να αφοπλιστεί ακόμα και η αστυνομία(!) και σίγουρα οι πολίτες.

Αυτή ακριβώς η δήλωση προκάλεσε πόλεμο ανακοινώσεων ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Βούτση να σπεύσει να αναδιπλωθεί -μέσω της γνωστής μεθόδου "κωλοτούμπα"- και να δηλώσει πως σε καμία περίπτωση δεν εννοούσε να αφοπλιστεί η αστυνομία και πως "από πουθενά δεν προκύπτει ότι εννοώ τη μη οπλοφορία εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικών, άλλωστε η θέση μας είναι γνωστή για τη μη οπλοφορία στη διάρκεια των διαδηλώσεων".

Ο κ. Βούτσης επίσης αποπειράθηκε να ανασκευάσει λέγοντας πως αναφερόταν στη γενικότερη απαγόρευση οπλοφορίας όλων των πολιτών εκτός των περιπτώσεων που αν κινδυνεύουν θα πρέπει να τυγχάνουν της φύλαξης από την αστυνομία. Ωστόσο, ο κ. Βούτσης σε κανένα σημείο της ανακοίνωσής του δεν ανακάλεσε την έκφραση "μπάτσοι" που προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια και θύελλα αντιδράσεων.

Πρώτη το χορό των ανακοινώσεων ξεκίνησε η Νέα Δημοκρατία σε μία σαφή προσπάθεια να επωφεληθεί του γεγονότος! Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως "μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επιθυμεί τη χώρα ξέφραγο αμπέλι και τους πολίτες ανυπεράσπιστους σε κάθε εγκληματικό στοιχείο, όμως οι αστυνομικοί (“μπάτσοι” κατά το Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ) ρισκάρουν ακόμα και τη ζωή τους για την ασφάλεια του κάθε Έλληνα.

Συμφωνεί ο κ. Τσίπρας με τη φρασεολογία και τις θέσεις του κ. Βούτση; Αν όχι, οφείλει να τον “αδειάσει” άμεσα».

Στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, κ. Ντούμας μιλώντας στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ο οποίος δήλωσε πως λυπάται για το υποτιμητικό ύφος του κ. Βούτση και ξεκαθάρισε πως διεκδικεί την αξιοπρέπεια του ίδιου και των συναδέλφων του έτσι ώστε κάποιος να μην τους αποκαλεί "μπάτσους".


*

1 σχόλιο:

  1. απ' ότι κατάλαβα δεν λέει ''μπάτσους'', ''μπράβους'' αλλά εννοεί ''μπάτσους-μπράβους''!!!
    ποιον εννοεά ΄΄κάθε τέλευταιο μπάτσο΄΄αυτόν που τον συνοδευει ή αυτόν που συνελαβε τον γιο του;είμαστε οι μόνοι που όταν ακούμε το ''μπαμ'' πάμε εκεί που ακούγεται.δυστιχώσ η νοοτροπία και ο ιδεες τέτοιων μιασματων καταδυναστευουν τον ιερο τούτο τόπο.καιρόσ να μπειτε στο χρονοντουλαπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ