Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Α.Ε.Λιβαδειάς-Οριστικά στον βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής




Οπως λίγο έως πολύ αναμενόταν η ομάδα μπάσκετ των αντρών της Αθλητικής Ενωσης Λιβαδειάς (Α.Ε.Λ.) στην προσεχή σεζόν 2013-2014, θα αγωνιστεί στον βόρειο (2ο) όμιλο της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Αυτό οριστικοποιήθηκε την Τρίτη 9/7, μετά από την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβούλιου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) και αφού έχουν ολοκληρωθεί όλα τα πρωταθλήματα των εθνικών κατηγοριών της σεζόν 2012-2013.

Η Α.Ε.Λ., που στη σεζόν που ολοκληρώθηκε πέτυχε τον, πολυπόθητο, στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος του 2ου όμιλου του νότιου όμιλου της Γ’ Εθνικής, ήδη πέτυχε τον πρώτο… στόχο στη νέα σεζόν 2013-2014 (ιστορική για το σύλλογο) καθώς θα την βρει να αγωνίζεται στην τρίτη στην τάξει εθνική κατηγορία από τον όμιλο του βορρά, που θεωρείται πιο βατός σε σχέση με του νότου (Αθήνα).

Ο βόρειος όμιλος, όπως και ο νότιος, απαρτίζεται από 14 ομάδες και εκτός των άλλων, μετά από τις ανακατατάξεις, η Α.Ε.Λ. θα αντιμετωπίσει και τις ομάδες Α.Σ. «Ηρακλής» Κοζάνης και Γ.Σ. Ελευθερούπολης, που ήταν επιλαχούσες για την άνοδο. Η ομάδα της Α.Σ. «Ηρακλής» Κοζάνης είχε τερματίσει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα του 1ου όμιλου του βόρειου όμιλου της Γ’ Εθνικής ενώ η ομάδα Γ.Σ. Ελευθερούπολης είχε τερματίσει στην 3η θέση του 2ου όμιλου της Γ’ Εθνικής. Αφού έλαβαν τις διερευνητικές επιστολές από την ομοσπονδία και αφού απάντησαν θετικά έλαβαν κατόπιν τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν πως στην ερχόμενη σεζόν (2013-2014) θα αγωνίζονται στην τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία και ανακοινώθηκαν από την ομοσπονδία στο βόρειο (2ο) όμιλο, που μεγαλώνει σημαντικά και γίνεται, πλέον, ακόμα πιο ανταγωνιστικός.



Ετσι, ο βόρειος (2ος) όμιλος απαρτίζεται από τις ομάδες:

1. ΑΙΓΑΛΕΩ Α.Ο. (παρέμεινε)

2. Σ.Α. ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ  (παρέμεινε)

3. Α.Π.Σ. ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ  (παρέμεινε)

4. Α.Σ. ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑ ΠΕΥΚΩΝ  (παρέμεινε)

5. Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ  (παρέμεινε)

6. Μ.Α.Σ. ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ (πρωταθλήτρια 1ου όμιλου βορρά Γ’ Εθνικής)

7. Α.Σ. ΕΥΡΩΠΗ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ (πρωταθλήτρια 2ου όμιλου βορρά Γ’ Εθνικής)

8. Χ.Α.Ν.Θ. (2η στον 2ο όμιλο βορρά Γ’ Εθνικής)

9. Α.Ε. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (πρωταθλήτρια 2ου όμιλου νότου Γ’ Εθνικής)

10. Α.Σ. ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ (2η στον 1ο όμιλο βορρά Γ’ Εθνικής)

11. Γ.Σ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ (3η στον 2ο όμιλο βορρά Γ’ Εθνικής)

12. ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (3η στον 1ο όμιλο βορρά Γ’ Εθνικής)

13. Γ.Σ. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (υποβιβάστηκε από Α2 Εθνική)

14. Α.Ε. ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (υποβιβάστηκε από Α2 Εθνική)

viotiki-ora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ