Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Αλλάζει ο τρόπος αναζήτησης στο Facebook



Ετοιμαστείτε για μια ακόμα αλλαγή στο Facebook, αυτή τη φορά στη μπάρα αναζήτησης. Από σήμερα, το κοινωνικό δίκτυο ξεκινά σιγά-σιγά να ενεργοποιεί τη νέα υπηρεσία σύνθετης αναζήτησης, που είχε ανακοινώσει στις αρχές του χρόνου.




Το Graph Search, όπως ονομάζεται, είναι ένα εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν...
σύνθετες αναζητήσεις -όπως «εστιατόρια στην περιοχή που μπορεί να αρέσουν στους φίλους μου» ή «φωτογραφίες φίλων πριν από το 1996»- και να λαμβάνουν λεπτομερή αποτελέσματα.

Προς το παρόν, η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μόνο για τους αμερικανούς χρήστες, όμως, όπως ανακοίνωσε το Facebook, το Graph Search θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμο σε όλους.

Η υπηρεσία έχει υποστεί σημαντικές βελτιώσεις σε ό,τι αφορά στην ταχύτητα αλλά και την ακρίβεια των αποτελεσμάτων. Αναζητά άτομα, φωτογραφίες, τοποθεσίες και πράγματα που «αρέσουν» στους φίλους μας, ενώ ψάχνει και σε ανανεώσεις status και σχόλια. Η έκδοση για κινητά, ωστόσο, βρίσκεται ακόμα σε ανάπτυξη.

Το Graph Search δεν έχει ως στόχο να αντικαταστήσει το Google, αφού η αναζήτηση δεν γίνεται στο διαδίκτυο, αλλά έχει ως στόχο να κάνει ευκολότερη την αναζήτηση στο Facebook, υπενθυμίζοντας σε όλους τους χρήστες ότι θα πρέπει να ελέγχουν τις πληροφορίες που μοιράζονται και με ποιους τις μοιράζονται. Για το λόγο αυτό, μία μικρή ειδοποίηση θα εμφανίζεται στην περιοχή των εργαλείων ασφαλείας, στο πάνω δεξί μέρος της σελίδας, όταν οι χρήστες αποκτήσουν πρόσβαση στην καινούργια υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ