Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη φωτιά στη Λιβαδειά




Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται το πρωί της Πέμπτης η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης κοντά στη Λιβαδειά.

Το βράδυ της Τετάρτης, οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές των πρώτων σπιτιών στη Χαιρώνεια και, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Παπαγγελή «έχουν καεί στάνες κτηνοτρόφων όπως επίσης έχουν παραδοθεί στις φλόγες και τέσσερα σπίτια».

Δεκάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς με αναπνευστικά προβλήματα ενώ εκκενώθηκε το γηροκομείο της Μητρόπολης που βρίσκεται στο Πέρα Χωριό, στις παρυφές της πόλης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του νοσοκομείου Κώστα Γκιζίμη: «Η φωτιά κύκλωσε το γηροκομείο και δόθηκε εντολή και εκκενώθηκε. Ολοι οι φιλοξενούμενοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα. Η εκκένωση του γηροκομείου τελείωσε λίγο πριν τις 10 το βράδυ και όλοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια».

Την ίδια στιγμή αστυνομικές δυνάμεις ήταν συγκεντρωμένες στα χωριά Τσουκαλάδες και Πέρα Χωριό και περίμεναν να εκτιμήσουν την κατάσταση προτού δώσουν εντολή για εκκένωση των χωριών. Ορισμένοι κάτοικοι είχαν πάντως ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη σε όλα τα μέτωπα έχοντας μεγάλο εμπόδιο τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Στο Καρακόλιθο Βοιωτίας κατά τη διάρκεια της νύχτας επιχείρησαν συνολικά 85 πυροσβέστες με 39 οχήματα και 51 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

«Από τις 3 το μεσημέρι ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση μέσα στους καπνούς, αφού η φωτιά έχει επεκταθεί σε μια έκταση πάνω από 15.000 στρέμματα» υπογράμμισε την Τετάρτη ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Ζιώγας, και όπως σημείωσε «το μέτωπο που κινείται προς τη Λιβαδειά είναι πολύ μεγάλο και οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί».

Εκτός από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες επιχειρούσαν μέχρι να πέσει το σκοτάδι και από τον αέρα, είχαν συγκεντρωθεί όλα τα μηχανήματα των δήμων, όλες οι υδροφόρες όπως επίσης και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

«Ο,τι μηχάνημα υπήρχε σε δήμους και περιφέρεια έχει μεταφερθεί σε κάποιο από τα μέτωπα της φωτιάς» σημείωσε ο κ. Ζιώγας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ