Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Μεγάλη πτώση της αγοραστικής κίνησης στη Λιβαδειά σε σχέση με την περσινή περίοδο των θερινών εκπτώσεων


 

Απογοητευμένοι είναι οι έμποροι από την μέχρι τώρα πορεία των πωλήσεων κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων εκτός ελαχίστων περιπτώσεων και περιοχών ενώ ελπίζουν σε μικρή «ανάσα» της τελευταίας στιγμής.

Σε πολλές πόλεις όπως και στη Λιβαδειά τα ποσοστά εκπτώσεων στα εμπορεύματα των καταστημάτων «έπιασαν» τα ποσοστά της πτώσης στις πωλήσεις.

Τα ποσοστά εκπτώσεων κυμάνθηκαν σε διάφορα είδη από 50% – 70% στα είδη ένδυσης ενώ ο τζίρος στη Λιβαδειά όπως τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ Κώστας Παπασπύρου «έπεσε από 40% έως και 50% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 που είχε σημειωθεί αντίστοιχη πτώση σε σχέση με το 2011».

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά και με μια διάθεση χιούμορ ο κ. Παπασπύρου «πέραν της στιγμής του σεισμού η αγορά στη Λιβαδειά δεν «κουνήθηκε» καθόλου».

Παράλληλα επεσήμανε ότι παρόλο που τα ποσοστά των εκπτώσεων και η ποιότητα των εμπορευμάτων αποτέλεσαν δέλεαρ για τους καταναλωτές δεν υπήρξε η ανάλογη αγοραστική κίνηση αφού «όλοι περιορίστηκαν στα απολύτως απαραίτητα, αφού τα πάσης φύσεως χαράτσια δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια με αποτέλεσμα οι όποιες αγορές να αναβάλλονται επ αόριστον».

Ωστόσο ακόμα και στις περιπτώσεις όπου η πτώση την περίοδο των εκπτώσεων που ολοκληρώνεται τέλος του μηνός σημειώνεται μικρότερη από την περσινή η διαφορά δεν είναι τέτοια που να επιτρέπει την όποια αισιοδοξία αφού για την επιβίωση των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων δεν αρκούν οι περίοδοι εκπτώσεων ή προσφορών, αλλά όπως σημειώνει και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου πρέπει να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα που θα δώσουν «ανάσα» στους καταστηματάρχες, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται σε απόγνωση, κυρίως λόγω της έλλειψης ρευστότητας.  Πλαίσιο στο οποίο κινείται και η πρόταση για δημιουργία Τράπεζας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, μέσω του δικτύου των Συνεταιριστικών Τραπεζών.

Την ίδια στιγμή η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας προγραμματίζει πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων στις 16 Σεπτεμβρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτόν στα μέτρα της κυβέρνησης την οποία χαρακτηρίζει «μαζικό «εξολοθρευτή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».viotiki-ora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ