Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Τρομάζει την Αστυνομία το βαρύ οπλοστάσιο των τρομοκρατών






Αντιαρματικές ρουκέτες διαθέτουν οι ομάδες που έχει στο στόχαστρό της η ΕΛ.ΑΣ



 Σε ανασχεδιασμό και ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας που αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα και εγκαταστάσεις έχει προχωρήσει η Αστυνομία μετά τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις των...
Αρχών ότι σχεδιάζεται εντυπωσιακό τρομοκρατικό χτύπημα. Ο φόβος μάλιστα επιτείνεται από το γεγονός ότι συγκεκριμένες ομάδες τρομοκρατών διαθέτουν βαρύ οπλοστάσιο, που περιλαμβάνει και αντιαρματικές ρουκέτες. Μια τέτοια επιχειρήθηκε, ανεπιτυχώς, τον περασμένο Ιανουάριο να χρησιμοποιηθεί εναντίον των γραφείων της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού, ενώ το 2007 με ρουκέτα RPG είχε χτυπηθεί η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Την ευθύνη για την πρεσβεία είχε αναλάβει ο Επαναστατικός Αγώνας και μάλιστα ο εκτοξευτήρας που χρησιμοποιήθηκε τότε είχε βρεθεί στη γιάφκα της οδού Αιγίνης 8, στην Κυψέλη, κατά τις επιχειρήσεις εξάρθρωσης της οργάνωσης τον Απρίλιο του 2010. Κατά την Αστυνομία, μάλιστα, ο άνθρωπος που κρατούσε τότε τον εκτοξευτήρα στον ώμο του ήταν ο Νίκος Μαζιώτης, που παραμένει ασύλληπτος εδώ και ενάμιση χρόνο μαζί με τη σύζυγό του Πόλα Ρούπα. Και οι δύο έχουν αναλάβει την ευθύνη για τον Επαναστατικό Αγώνα. Με έξι μήνες καθυστέρηση, την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ ανέλαβε τον Ιούνιο η οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Με ρητορική στη μακροσκελή της προκήρυξη που παρέπεμπε στα κείμενα του Επαναστατικού Αγώνα, απέδιδε σε «αστοχία υλικού» το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να εκτοξεύσουν τη ρουκέτα και προανήγγειλαν νέο κύκλο επιθέσεων. «Κλείνουμε (σ.σ. την προκήρυξη) με την υπόσχεση προς τον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό ότι την επόμενη φορά θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί». Παράλληλα, στην προκήρυξη - μανιφέστο οι τρομοκράτες έκαναν γνωστό ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες στον χώρο τους με στόχο - ανάμεσα σ' άλλα - τη συνεργασία μεταξύ των ομάδων και οργανώσεων. Την ίδια περίοδο που η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στη ΝΔ, έδωσε ξανά το «παρών» η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς που μετά τη βόμβα στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού δημοσιοποίησε το «σχέδιο Φοίνικας» - την αναγέννηση δηλαδή της οργάνωσης - και προανήγγειλε νέο κύκλο επιθέσεων. Σ'αυτό τον κύκλο περιλαμβάνεται και το χθεσινό τρομοδέμα στον ειδικό εφέτη ανακριτή των Πυρήνων. Τις ίδιες ημέρες, όμως, στις αρχές του Ιουνίου, είχαν κάνει διαδικτυακή εμφάνιση και ο Μαζιώτης με τη Ρούπα, οι οποίοι σχολίασαν την απόφαση του δικαστηρίου για τον Επαναστατικό Αγώνα που τους αφορούσε και μιλούσαν για «νέα ένοπλη, προλεταριακή αντεπίθεση».

Οι Αρχές ασφαλείας συνδέουν και τα τρία αυτά στοιχεία και τα ζυγίζουν σε συνδυασμό με τις πληροφορίες για πιθανή ενίσχυση του οπλοστασίου των τρομοκρατών, πέρα από τις ρουκέτες RPG, και με ρουκέτες τύπου LAW (ελαφρύ αντιαρματικό).

Μέσω Κρήτης
Σε ό,τι αφορά τις ρουκέτες RPG οι αστυνομικοί θεωρούν ότι έφθασαν στα χέρια των τροκρατών με τη βοήθεια ποινικών από την Αλβανία, για τις LAW πιστεύουν ότι υπάρχει συγκεκριμένο «κανάλι» μέσω της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ