Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Με τραγούδια και χειροκροτήματα αποχαιρέτησαν τον Παύλο Φύσσα


Σε φορτισμένο κλίμα, παρουσία εκατοντάδων πολιτών, τελέστηκε η κηδεία του μουσικού Παύλου Φύσσα στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου στο νεκροταφείο του Σχιστού. Ο 34χρονος έπεσε νεκρός από τις δύο μαχαιριές του Χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά επί της οδού Π. Τσαλδάρη στην Αμφιάλη τα ξημερώματα της Τετάρτης.






Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να απομακρυνθούν οι κάμερες και επιτέθηκαν κατά οπερατέρ του zougla.gr. H οικογένεια του θύματος, αντί για κατάθεση στεφανιών, θέλησε να δοθούν χρήματα στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Φωνάζοντας «αθάνατος» και συνθήματα όπως «ένας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα» και «το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει», όσοι βρέθηκαν στο νεκροταφείο του Σχιστού συνόδεψαν τον 34χρονο στην τελευταία του κατοικία. Τραγικές φιγούρες οι γονείς, αλλά και η φίλη του, που ήταν συνέχεια δίπλα στο λευκό φέρετρο του Παύλου Φύσσα.

Η παρουσία της αστυνομίας, αν και ισχυρή, ήταν διακριτική, ενώ στην κηδεία παραβρέθηκαν - μεταξύ άλλων - και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.


Πανελλήνια συγκίνηση

Η εν ψυχρώ δολοφονία του γνωστού ράπερ έχει προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση αλλά και οργή, ενώ οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορες περιοχές της χώρας θα συνεχιστούν και σήμερα.

Ο δράστης της δολοφονίας, ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς, ζήτησε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του και αναμένεται να περάσει το κατώφλι της εισαγγελίας το πρωί του Σαββάτου.

Οι τρεις υπόλοιποι κατηγορούμενοι της υπόθεσης, η σύζυγος του 45χρονου, η εξαδέλφη της και ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Πειραιά, (σ.σ.: κατηγορούνται για ψευδορκία) αναμένεται να απολογηθούν σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ